فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:19 Issue: 2, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/01/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناهید بختیاری*، سیده ملیحه صفوی، خسرو حسینی پژوه صفحات 4-10
    زمینه
    کلاسترین گلیکوپروتئینی است که در شرایط نامساعد زیستی در سلول بیان شده و با جلوگیری از مرگ سلولی سبب بقای آن می شود. مطالعه ها افزایش بیان این پروتئین در سرطان پروستات را اثبات کرده اند. داروهای آنتی سنس RNA به بخش ویژه ای از mRNA ی ژن مورد نظر متصل می شوند و از ترجمه آن به پروتئین هدف جلوگیری می کنند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین هم افزایی اثر اولیگوی آنتی سنس RNA ی ژن کلاسترین با داروی دستاکسل در دو دودمان سلولی سرطان پروستات انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1392 در پژوهشکده زیست فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران انجام شد. اولیگوی آنتی سنس RNA ی ژن کلاسترین به صورت فسفروتیوایت با مقادیر 25، 50، 100، 200 و 500 نانومولار به دو دودمان سلولی غیر وابسته به آندروژن PC3 و وابسته به آندروژن LNCaP منتقل شد. سپس سلول ها با غلظت 100 نانو مولار از داروی دستاکسل تیمار شدند و اثر اولیگوی منتقل شده با، یا بدون داروی مذکور با انجام آزمون MTT اندازه گیری شد.
    یافته ها
    اولیگوی آنتی سنس سبب القای مرگ سلولی در هر دو رده سلولی PC3 و LNCaP شد. بین این اولیگو و داروی شیمیایی دستاکسل اثر هم افزایی در القای مرگ سلول های سرطان پروستات دیده شد.
    نتیجه گیری
    با وجود تفاوت عملکرد، بین اثر سمیت سلولی اولیگوی آنتی سنس RNA ی ژن کلاسترین و داروی دستاکسل در سلول های PC3 و LNCaP اثر هم افزایی وجود دارد.
    کلیدواژگان: کلاسترین، آنتی سنس RNA، نئوپلاسم های پروستات، دودمان سلولی
  • محمد صوفی آبادی، هاشم حق دوست یزدی*، مرضیه محمودی، حسین پیری، طاهره درگاهی، محمدحسین یعقوبی دوست صفحات 11-20
    زمینه
    فعالیت آنزیم های نوکلئاز و کاسپاز که پیام های مرگ را هدایت و تقویت می کنند و از این طریق سبب مرگ برنامه ریزی شده سلول ها می شوند، وابسته به یون پتاسیم است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر مهارکننده کانال های پتاسیمی 4- امینوپیریدین (4-AP) بر بیماری پارکینسون در مدل حیوانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1392 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. موش های صحرایی نر نیم ساعت قبل از دریافت سم 6- هیدروکسی دپامین (6-OHDA) تا 7 یا 15 روز پس از آن میزان های مختلف 4-AP را دو بار در روز دریافت کردند. 6-OHDA در گروه های مدل حاد به ناحیه دسته مغزی جلویی (MFB) و در گروه های مدل مزمن به استریاتوم در مغز تزریق شد و شدت پارکینسونیسم توسط آزمون های رفتاری متداول ارزیابی شد. داده ها با آزمون های غیر پارامتریک کروسکال والیس و من ویتنی یو تحلیل شدند.
    یافته ها
    در گروه های مدل حاد، 4-AP با میزان 0/5 میلی گرم به ازای هر کیلو وزن بدن (n=9) اثر قابل ملاحظه ای بر علایم رفتاری بیماری نداشت، ولی در میزان 1 میلی گرم (n=8) سبب کاهش معنی دار شدت چرخش های القا شده با اپومرفین و تا اندازه ای بهبود یادگیری حرکتی در آزمون روتارد شد. در گروه های مدل مزمن اگرچه میزان 1 میلی گرم (4-AP (n=7 اثر معنی داری بر کاهش شدت چرخش ها و بهبود یادگیری حرکتی داشت، ولی میزان 0/5 میلی گرم (n=8) بسیار موثرتر بود.
    نتیجه گیری
    پیش درمان با 4-AP می تواند مرگ نورون های دپامینرژیک توسط سم 6-OHDA را کاهش دهد. از آنجا که مدل مزمن 6-OHDA بیش تر شبیه بیماری پارکینسون در انسان است میزان های پایین 4-AP برای درمان این بیماری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، مهارکننده های کانال پتاسیم، ا کسی دپامین، هسته جسم سیاه
  • سجاد رستم پور، علی اکبر گرزین*، غلامرضا معتمدی صفحات 21-29
    زمینه
    سودوموناس آئروژینوز اهای تولیدکننده متالوبتالاکتاماز (MBL) از مهم ترین باکتری های فرصت طلب گرم منفی در بیمارستان ها هست ند که افزایش آن ها در مراکز درمانی از نگرانی های پزشکان است.
    هد ف: مطالعه به منظور تعیین فراوانی ژن های blaIMP-1، blaIMP-2، blaSPM-1 و blaKHM-1 در نمونه های بالینی سودوموناس آئروژینوزای تولیدکننده متالوبتالاکتاماز جدا شده از بیماران سوختگی بستری در مرکز درمانی قطب الدین شیرازی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال های 92-1391 بر روی 210 نمونه زخم سوختگی انجام شد. نمونه های تایید شده سودوموناس آئروژینوزا نسبت به داروهای ضد میکروبی پیشنهادی استاندارد با روش دیسک دیفیوژن مطالعه شدند. شناسایی نمونه های MBL به روش(Double Disk Synergy Test (DDST و تشخیص ژن های مورد مطالعه به روش PCR انجام شد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    42 نمونه سودوموناس آئروژینوزا (%20) به صورت فنوتیپی تعیین هویت شدند که به اکثر آنتی بیوتیک های مورد استفاده از جمله گروه کارباپنم (%100) مقاوم بودند و تنها نسبت به کلیستین (%100) حساسیت مشاهده شد. با روش DDST، 26 نمونه (%61/9) به عنوان تولیدکننده متالوبتالاکتاماز شناسایی شدند. در روش مولکولی، 9 نمونه (% 34/61) حامل ژن های blaIMP-2 و blaKHM-1 بودند و هیچ کدام حامل ژن های blaIMP-1 و blaSPM-1 نبودند.
    نتیجه گیری
    با توجه یافته ها، پیشنهاد می شود شناسایی دلایل این مقاومت های آنتی بیوتیکی در هر مرکز به صورت دوره ای مطالعه شود.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، بتالاکتاماز IMP، 1، سوختگی ها، بیمارستان ها
  • یحیی جوادیان، محمد اکبری، قدمعلی طالبی، محمد تقی پور*، حمید بهتاش صفحات 30-38
    زمینه
    مرکز چرخش مهره های کمری یکی از شاخص های مهم در ارزیابی حرکتی مهره های کمری است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین درمانی بر جا به جایی مرکز چرخش مهره های کمری در بیماران با کمر درد مزمن غیر اختصاصی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال 1391 در بیمارستان شهید بهشتی بابل، بر روی30 بیمار با کمر درد مزمن غیر اختصاصی انجام شد که به طور تصادفی در دو گروه یکسان قرار گرفتند. گروه آزمایش تمرین های ثبات دهنده و معمول و گروه شاهد تنها تمرین های معمول را به مدت 8 هفته انجام دادند. رادیوگرافی بیماران در سه وضعیت فلکسیون، اکستانسیون و نوترال در قبل و بعد درمان انجام و متغیرهای زیر مقایسه شدند: اندازه مختصات مرکز چرخش مهره های کمری در دو وضعیت اندازه گیری گلوبال (چرخش هر مهره نسبت به ساکروم) و نسبی (چرخش هر مهره نسبت به مهره پایینی) در سه قوس کامل فلکسیون- اکستانسیون، فلکسیون و اکستانسیون. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی زوج و مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از درمان در قوس کامل حرکتی، اختلاف میانگین مختصات مرکز چرخش تنها در وضعیت نسبی در سطح مهره سوم کمری روی محور y بین دو گروه معنی دار شد. اختلاف میانگین جا به جایی مرکز چرخش طی قوس فلکسیون بر روی محور y در مهره سوم و پنجم کمری با اندازه گیری گلوبال و همچنین در سطح مهره پنجم روی محور y با اندازه گیری نسبی در بین دو گروه معنی دار شد. در قوس اکستانسوری در هیچکدام از حالت های اندازه گیری گلوبال و نسبی اختلاف میانگین مختصات مرکز چرخش بین دوگروه به سطح معنی داری نرسید.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود برای ارزیابی تاثیر تمرین های ثبات دهنده، میزان تغییرات مرکز چرخش مهره های کمری به عنوان یک شاخص عینی بررسی شود.
    کلیدواژگان: تمرین درمانی، چرخش، کمر درد، مهره های کمری
  • معصومه شیرزایی* صفحات 39-45
    زمینه
    خشکی دهان یکی از عوارض شایع دوره یائسگی است که علاوه بر ایجاد اختلال در عملکرد بافت دهان، بر کیفیت زندگی فرد نیز تاثیر می گذارد.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه میزان بزاق غیر تحریکی و علایم دهانی در زنان یائسه و غیر یائسه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی، بر روی 80 زن سالم شامل 40 زن یائسه (گروه مورد) و 40 زن غیر یائسه بالای 30 سال (گروه شاهد) انجام شد. پرسش نامه ای با کسب اطلاعات از بیمار و معاینه تکمیل شد. از افراد خواسته شد، 90 دقیقه قبل از معاینه از خوردن و آشامیدن اجتناب کنند. میزان بزاق غیرتحریکی با استفاده از روش تف کردن برحسب میلی لیتر در دقیقه اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو، من ویتنی یو، تی و اسپیرمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین بزاق غیرتحریکی در زنان یائسه 0.182 ± 0.149 و غیر یائسه 0.304 ± 0.129 میلی لیتر در دقیقه بود که تفاوت آماری معنی داری داشت. شیوع خشکی دهان در زنان یائسه %45 و در زنان غیر یائسه %12/5 بود. حس سوزش دهان و تغییر حس چشایی در زنان یائسه به ترتیب %27/5 و %5 و در زنان غیر یائسه %2/5 و صفر بود. همبستگی معنی دار منفی بین میزان بزاق غیر تحریکی و افزایش سن در افراد مورد مطالعه وجود داشت.
    نتیجه گیری
    میزان بزاق غیر تحریکی در دوران یائسگی کاهش می یابد و علایم دهانی بیش تری در این دوره نسبت به دوره قبل از یائسگی وجود دارد که ممکن است ناشی از تغییرات هورمونی در این دوره (کاهش استروژن و پروژسترون) باشد.
    کلیدواژگان: یائسگی، بزاق، حس چشایی
  • حمزه علی جمالی*، کاووس دیندارلو، احمد نیک پی صفحات 46-54
    زمینه
    استفاده مداوم از آب صابون های صنعتی باعث تخریب ساختار شیمیایی آن ها می شود و لازم است با روش ایمنی تصفیه شوند. یکی از روش های تصفیه این گونه پساب ها انعقاد- لخته سازی شیمیایی است.
    هدف
    مطالعه به منظور بهینه سازی فرایند انعقاد و لخته سازی توسط کلرور کلسیم در تصفیه آب صابون صنعتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه آزمایشگاهی در سال 1393 در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. با استفاده از کلرور کلسیم و به کارگیری یک دستگاه جار شش خانه ای، بازده فرایند انعقاد و لخته سازی در حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD)، کدورت و میزان آزاد شدن روغن بررسی شد. برای بهینه سازی عوامل بهره برداری از فرایند (pH و مقدار مصرف ماده منعقدکننده) از طرح مرکب مرکزی و روش سطح پاسخ استفاده شد. برای محاسبه سه متغیر پاسخ (COD، کدورت و روغن آزاد شده) از مدل درجه دوم استفاده شد.
    یافته ها
    شرایط بهینه برای استفاده از کلرور کلسیم در فرایند انعقاد و لخته سازی برابر بود با غلظت 4/2 گرم در لیتر و 3/71 pH که میزان حذف COD برابر با %93، حذف کدورت %96/9 و میزان روغن آزاد شده 31/8 میلی لیتر بود. میزان مطلوبیت در این شرایط %91/2 بود. مقادیر پاسخ های مطالعه آزمایشگاهی و پیش بینی شده توسط مدل، تطابق خوبی داشتند.
    نتیجه گیری
    استفاده از منعقدکننده کلرور کلسیم در تصفیه آب صابون صنعتی، بازده خوبی در حذف شاخص های آلایندگی داشت و مقدار مصرف آن تقریبا برابر با منعقدکننده متداول مثل آلوم بود، اما در حذف آلاینده ها بازده بالاتری داشت.
    کلیدواژگان: تصفیه، آب صابون، لخته سازی، کلرور کلسیم، روش سطح پاسخ
  • علیرضا رحمانی، جمال مهرعلی پور، امیر شعبانلو، صبا مجیدی* صفحات 55-64
    زمینه
    روش های اکسیداسیون پیشرفته مانند ازن زنی کاتالیستی در حذف آنتی بیوتیک ها کارآمد هستند. از جمله این کاتالیست ها کلسیم پراکساید است که می توان از آن به عنوان منبع تولید هیدروژن پراکسید استفاده کرد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین کارایی فرایند ازن زنی به همراه کلسیم پراکساید در حذف سیپروفلوکساسین از محیط های آبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی، در سال 1392 در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. فرایند شامل سیپروفلوکساسین با غلظت 10 تا 100 میلی گرم در لیتر، pH 3 تا 11، کلسیم پراکساید با غلظت 0 تا 0/1 میلی گرم در لیتر، مدت زمان واکنش 30 دقیقه و میزان ازن زنی با 1 گرم در دقیقه در راکتور نیمه پیوسته بود.
    یافته ها
    در شرایط بهینه شامل 3= pH، میزان کلسیم پراکساید برابر 0/025 میلی گرم در لیتر، میزان ازن برابر 1 گرم در دقیقه و غلظت اولیه آنتی بیوتیک برابر 10 میلی گرم در لیتر، این فرایند قادر بود 92% از سیپروفلوکساسین و 45% از میزان اکسیژن خواهی شیمیایی را حذف کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد فرایند ازن زنی به همراه کلسیم پراکساید می تواند برای حذف آلاینده آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین مناسب باشد.
    کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، ازن، کلسیم پراکساید
  • عبدالله حاجی پور، مصطفی نوروزی*، رزا زاوشی، اصغر محمدپور اصل صفحات 65-72
    زمینه
    افزودن اسیدهای خوراکی به مواد غذایی علاوه بر اثرات مهاری بر میکرو ارگانیسم ها، موجب ایجاد طعم و رنگ مناسب در آن ها می شود.
    هدف
    این مطالعه به منظور تاثیر نگه دارندگی اسیدهای آلی بر برخی شاخص های میکروبی، شیمیایی و ظاهری گوشت مرغ انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 در شهرستان کوهدشت بر روی 200 گوشت مرغ انجام شد. گوشت ناحیه ران مرغ متعاقب اسپری با محلول های استریل اسیدهای سیتریک، استیک و پروپیونیک %1، بسته بندی و در دمای 4 درجه سلسیوس نگه داری و با فواصل 2 روزه آزمایش شد. تاثیر تیمارهای مختلف از نقطه نظر میکروبی (شمارش مزوفیل های هوازی، کلی فرم ها، سرماگراها و بی هوازی ها)، شیمایی (PH و ازت تام فرار) و ظاهری (درصد خونابه، کیفیت رنگ و بو) بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری واریانس، تعقیبی LSD و کروسکال والیس تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت بین نمونه شاه دو نمونه تیمارهای اسید استیک و پروپیونیک از نظر رشد باکتری و افزایش ماندگاری گوشت معنی دار بود. همچنین تفاوت بین نمونه های اسید سیتریک با اسید استیک و پروپیونیک از نظر رشد باکتری و افزایش ماندگاری گوشت معنی دار بود، ولی بین نمونه های اسید استیک و پروپیونیک تفاوتی مشاهده نشد. با توجه به شاخص های میکروبی، شیمیایی و ظاهری نمونه شاهد تا 4 روز، تیمار شده با اسید سیتریک تا 5 روز و اسید استیک و پروپیونیک 6 تا 7 روز قابل نگه داری بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، غلظت %1 اسیدهای آلی بدون ایجاد اثر نامطلوب ظاهری، در افزایش ماندگاری گوشت مرغ موثر بود.
    کلیدواژگان: اسید استیک، اسید سیتریک، مرغ ها، گوشت
  • سعید آصف زاده، سیدعلی موسی نیای زارع*، مهکامه میرتمیزدوست صفحات 73-76
    بیمارستان ها به عنوان یکی از سازمان های اصلی ارایه دهنده خدمات سلامت، حساسیت و اهمیت ویژه ای در اقتصاد و بهداشت دارند. هدف از این مطالعه توصیفی، ارزیابی درآمد اختصاصی تمام بیمارستان های غیر آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (14 بیمارستان) در سال 1391 بود. به طور متوسط %22/35 از درآمد بیمارستان های مورد مطالعه از محل درآمدهای نقدی و %77/65 از محل مبالغ دریافتی از سازمان های بیمه گر بود و %1/25 نیز مشمول کسورات بیمه ای شده بود. درآمد خالص بیمارستان های کوچک و دارای تعداد تخت فعال کم، بسیار پایین بود و این مراکز از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نبودند. به دلیل نبود پوشش کامل بیمه ای در مناطق محروم، نسبت مبالغ دریافتی مستقیم از بیماران به درآمد کل در بیمارستان های این مناطق بالاتر بود.
    کلیدواژگان: بیمارستان ها، درآمد، بیمه
  • حمید مقدسی، حسن ابراهیم پور صدقیانی* صفحات 77-80
    این مطالعه در سال 1392 به منظور بررسی و توصیف دستاوردهای انفورماتیک پزشکی در توان بخشی ناشنوایان و کم شنوایان انجام شد. پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Web of Science، Scholar Google و وب سایت های مربوط به انجمن های انفورماتیک پزشکی جستجو شدند. نتایج نشان داد که متخصصین انفورماتیک پزشکی با همکاری پزشکان، پیراپزشکان، مهندسین پزشکی و رایانه جهت توان بخشی افراد ناشنوا و کم شنوا، پنج نوع پروژه انجام داده بودند: از قبیل آموزش ناشنوایان و کم شنوایان، مترجم زبان اشاره، تحلیل علایم صوتی، تشخیص اختلال های شنوایی و تشخیص گفتا ر. از بین این پروژه ها، آموزش به ناشنوایان قدمت زیادی داشت و مورد توجه بود و پروژه های تحلیل علایم صوتی و تشخیص گفتار به مطالعه نیاز داشتند.
    کلیدواژگان: انفورماتیک پزشکی، توان بخشی، ناشنوایی
|
  • N. Bakhtiari *, Sm. Safavi, Kh. Hoseinipajouh Pages 4-10
    Background
    Clusterin is a glycoprotein that is overexpressed under stress conditions and causes cell survival by inhibiting apoptosis. Clusterin is overexpressed in prostate cancer. Antisense RNA drugs bind to mRNA of target gene and lead to inhibition of protein translation.
    Objective
    The aim of this study was to determine the synergistic effects of the Clusterin antisense oligonucleotides and Docetaxel on two prostate cancer cell lines.
    Methods
    This study was conducted in the Research Institute for Biotechnology affiliated to the Iranian Research Organization for science and technology، 2013. Antisense oligonucleotides in phosphorothioate form targeting Clusterin were delivered into androgen-independent PC3 and androgen-dependent LNCaP cell lines with 25، 50، 100، 200 and 500 nanomolar concentrations. Then cell lines were treated with 100 nanomolar Docetaxel. The effect of antisense oligonucleotides with and without Docetaxel was evaluated using the MTT assay.
    Findings
    Antisense oligonucleotides induced cell death in both PC3 and LNCaP cell lines. There was a synergistic effect between antisense oligonucleotides and Docetaxel.
    Conclusion
    Despite the difference in cytotoxicity، there was a synergistic effect between Clusterin antisense oligonucleotides and Docetaxel in both PC3 and LNCaP cell lines.
    Keywords: Clusterin, Antisense RNA, Prostatic Neoplasms, Cell Line
  • M. Sofiabadi, H. Haghdoost, Yazdi *, M. Mahmudi, H. Pri, T. Dargahi, M. Yaghubidust Pages 11-20
    Background
    Nuclease and caspase enzymes activities which promote death signals and lead to apoptosis are dependent to potassium ions.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of 4-aminopyridine (4-AP) potassium channel blocker on the animal model of Parkinson's disease.
    Methods
    This experimental study was performed in Qazvin University of Medical Sciences, 2013. Male Rats were received different doses of 4-AP twice daily from half an hour before injection of 6-hydroxydopamine (6-OHDA) to 7 or 15 days after that. 6-OHDA was injected into medial forebrain bundle (MFB) in acute model groups and into striatum in chronic model groups. The severity of Parkinsonism was assessed by standard behavioral methods. Data were analyzed using Kruskal-Wallis and Mann Whitney U tests.
    Findings
    In acute model groups, administration of 0.5 mg/kg 4-AP (n=9) had no remarkable effect on behavioral symptoms, but 1 mg/kg 4-AP (n=8) significantly reduced the severity of apomorphine-induced rotations and improved motor learning in rotarod test. In chronic model groups, although 1 mg/kg 4-AP (n=7) significantly reduced the severity of rotations and improved motor learning, but 0.5 mg/kg 4-AP (n=8) was more effective.
    Conclusion
    Pretreatment with 4-AP can reduce 6-OHDA-induced dopaminergic neuron death. Since the chronic model of 6-OHDA is more similar to Parkinson's disease in human, the low dose of 4-AP is recommended for treatment of this disease.
    Keywords: Parkinson Disease, Potassium Channel Blockers, Oxidopamine, Substantia Nigra
  • S. Rostam Pour, Aa. Gorzin *, Gh. Motamedi Pages 21-29
    Background
    Metallo-β-lactamase (MBL) producing Pseudomonas aeruginosa is an important gram negative opportunistic bacterium in hospitals which its increasing number is of clinicians’ concerns.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the frequency of blaIMP-1, blaIMP-2, blaSPM-1 and blaKHM-1 genes in clinical isolates of MBL producing Pseudomonas aeruginosa in hospitalized burned patients in Ghotbeddin Shirazi Center.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 210 burn wound samples from 2012 to 2013. Sensitivity of confirmed Pseudomonas aeruginosa was examined for standard antimicrobial agents using disk diffusion method. Detection of MBL producing isolates was performed by the double disk synergy test (DDST) and the desired genes were detected by PCR. Data were analyzed using Chi-square test.
    Findings
    By the phenotypic methods, 42 isolates (20%) were identified as Pseudomonas aeruginosa that were resistant to the most studied antibiotics including Carbapenem (100%) and were only sensitive to Colicitin (100%). 26 isolates (61.9%) were identified as MBL producing Pseudomonas aeruginosa. 9 isolates (34.61%) carried the blaIMP-2 and blaKHM-1 genes. The blaIMP-1 and blaSPM-1 genes were not found in any of the isolates.
    Conclusion
    With regards to the results, it is suggested to periodically study the reasons for antibiotic resistance in each center.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Beta, lactamase IMP, 1, Burns, Hospitals
  • Y. Javadian, M. Akbari, Gh. Talebi, M. Taghipour *, H. Behtash Pages 30-38
    Background
    The center of rotation (COR) of the lumbar vertebrae is one of the important characteristics in evaluation of lumbar spine kinematics.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effect of exercise therapy on displacement of the COR of lumbar vertebrae in patients with non-specific chronic low back pain.
    Methods
    This interventional study was conducted in 30 patients with non-specific chronic low back pain referred to Shahid Beheshti hospital in Babol, 2012. The p atients were randomly assigned to two equal groups. For 8 weeks, the patients in the intervention group performed routine plus stabilization exercises while the patients in the control group performed only routine exercises. Radiographic examination was performed in flexion, extension, and neutral views before and after the treatment and the followings were compared: the COR of each lumbar vertebra in global state (rotation of each vertebra relative to the sacrum) and relative state (rotation of each vertebra relative to the lower vertebra) and in full flexion-extension, flexion, and extension arcs. Data were analyzed using paired T-test and independent sample T-test.
    Findings
    After treatment, the mean difference of the COR of the lumbar vertebrae was only significantly different between the two groups for relative measurement in L3 on y-axis in full flexion-extension arc. In flexion arc, the mean difference of the displacement of the COR was significantly different between the two groups for global measurement in L3 and L5 on y-axis and for relative measurement in L5 on y-axis. In extension arc, the mean difference of the COR of the lumbar vertebrae was not significantly different between the two groups for both global and relative measurements.
    Conclusion
    With regards to the results, it is suggested to consider the displacement of the COR as an objective index in order to evaluate the effect of stabilization exercises.
    Keywords: Exercise Therapy, Rotation, Low Back Pain, Lumbar Vertebrae
  • M. Shirzaiy * Pages 39-45
    Background
    Dry mouth is one of the most common complications during menopause that affects quality of life as well as oral tissue dysfunction.
    Objective
    The aim of this study was to compare the unstimulated salivary flow rate and oral symptoms between premenopausal and postmenopausal women.
    Methods
    This case-control study was conducted in 80 healthy women including 40 postmenopausal women as case group and 40 over 30-year-old premenopausal women as control group. Data were collected through a questionnaire including demographics, oral symptoms and examination. The subjects were asked to avoid eating and drinking 90 minutes before examination. The unstimulated salivary flow rate was measured by spitting method in milliliters per minute. Data were analyzed using Chi-square test, Mann Whitney U test, T-test, and Spearman correlation coefficient.
    Findings
    The mean unstimulated saliva was 0.182 ± 0.149 ml/min and 0.304 ± 0.129 ml/min in postmenopausal and premenopausal women, respectively and the difference was statistically significant. The prevalence of dry mouth was 45% in postmenopausal women and was 12.5% in premenopausal women. Burning sensation in mouth and change in taste sensation were 27.5% and 5% in postmenopausal women and were 2.5% and 0% in premenopausal women. There was negative significant correlation between the unstimulated salivary flow rate and age.
    Conclusion
    The unstimulated salivary flow rate decreases after menopause. Oral symptoms are more prevalent in this period compared to before menopause. These differences may be due to hormonal changes (decreased estrogen and progesterone) during menopause.
    Keywords: Menopause, Saliva, Taste
  • H. Jamali *, K. Dindarloo, A. Nikpay Pages 46-54
    Background
    Extensive use of metal working fluids degrades their chemical composition. They should be treated using a safe method. Chemical coagulation-flocculation process is one the treatment methods.
    Objective
    The aim of this study was to optimize the coagulation-flocculation process using calcium chloride in metal working fluids treatment.
    Methods
    This laboratory based study was performed in School of Health affiliated to Qazvin University of Medical Sciences in 2014. Using calcium chloride and a six-compartment jar, the efficiency of coagulation-flocculation process was assessed for removal of chemical oxygen demand (COD) and turbidity and amount of released oil. Central composite design (CCD) and response surface methodology (RSM) were applied to optimize the treatment operation parameters (pH and dosage of coagulant). Quadratic models were developed for calculation of the three responses (COD, turbidity, and released oil).
    Findings
    The optimum condition for coagulation-flocculation process was seen after treatment with 4.2 g/L calcium chloride at pH 3.71 in which COD and turbidity removal efficiency were 93% and 96.9%, respectively and the amount of released oil was 31.8 ml. The level of desirability was 91.2%. The values of laboratory study were in good agreement with the values predicted by the model.
    Conclusion
    Metal working fluids treatment with calcium chloride was efficient in the removal of pollution parameters. Dosage of calcium chloride was similar to the conventional coagulants such as Alum, but its efficiency was higher.
    Keywords: Treatment, Metal Working Fluid, Flocculation, Calcium Chloride, Response Surface Methodology
  • A. Rhmani, J. Mehralipour, A. Shabanlo, S. Majidi * Pages 55-64
    Background
    Advanced oxidation processes such as catalytic ozonation are efficient for the removal of antibiotics. Calcium peroxide is one of the catalysts that can be used as a source of hydrogen peroxide.
    Objective
    The aim of this study was to determine the efficiency of ciprofloxacin removal by ozonation process with calcium peroxide from aqueous solutions.
    Methods
    This experimental study was conducted in Hamadan University of Medical Sciences, 2013. The process consisted of ciprofloxacin with a concentration of 10-100 mg/L, calcium peroxide with a concentration of 0-0.1 mg/L, 1 gr/min ozone (O3), and 30 min reaction time in a semiconductor reactor.
    Findings
    In the optimal condition, at pH 3, calcium peroxide 0.025 mg/L, O3 1 gr/min, and initial antibiotic concentration of 10 mg/L, 92% of ciprofloxacin was removed and 45% of chemical oxygen demand was reduced.
    Conclusion
    With regards to the results, the ozonation process with calcium peroxide can be suitable for removal of ciprofloxacin contamination.
    Keywords: Ciprofloxacin, Ozone, Calcium Peroxide
  • A. Hajipour, M. Noroozi *, R. Zavoshy, A. Mohammadpoorasl Pages 65-72
    Background
    Adding edible acids to food products not only has inhibitory effects on microorganisms, but also causes an appropriate flavor and color.
    Objective
    The aim of this study was to determine the preservation effect of organic acids on microbial, chemical and organoleptic parameters of chicken meat.
    Methods
    This experimental study was conducted in 200 samples of chicken meat in Koohdasht, 2014. The chicken thighs were sprayed with sterilized citric acid 1%, acetic acid 1%, and propionic acid 1%. The samples were packed and were kept at 4º C temperature, and were examined with 2 days intervals. The effect of different treatments were studied in terms of microbial (count of mesophilic aerobes, coliforms, psychotropic bacteria and anaerobes), chemical (pH, total volatile nitrogen), and organoleptic (drip loss, flavor, and color quality) parameters. Data were analyzed using ANOVA, LSD and Kruskal–Wallis tests.
    Findings
    The bacterial growth and shelf life were significantly different between the controls and the samples treated with acetic acid and propionic acid. The samples treated with citric acid were significantly different from the samples treated with acetic acid and propionic acid in terms of bacterial growth and shelf life. But there was no significant difference between the samples treated with acetic acid and propionic acid. With regards to the microbial, chemical, and organoleptic parameters, the controls, the samples treated with citric acid, and the samples treated with acetic acid and propionic acid were preserved for 4 days, 5 days, and 6-7 days, respectively.
    Conclusion
    With regards to the results, organic acids (1%) were effective in extending the shelf life of chicken meat without adverse effect on organoleptic parameters.
    Keywords: Acetic Acid, Citric Acid, Chickens, Meat
  • S. Asefzadeh, Sa. Moosaniaye Zare *, M. Mirtamizdoust Pages 73-76
    Hospitals, as one of the main providers of health services, are of great importance in health and economy. The aim of this descriptive study was to assess the dedicated revenue of all non-educational hospitals in Guilan University of Medical Sciences (14 hospitals) in 2012. On average, 22.35% of income was provided by cash earnings and 77.65% was provided by insurance organizations. There was 1.25% deficit by insurance. The net income of small hospitals with few available beds was very low and they were not economically affordable. The out of pocket to total income ratio was higher in the hospitals located in deprived areas due to lack of full insurance coverage.
    Keywords: Hospitals, Income, Insurance
  • H. Moghaddasi, H. Ebrahimpour Sadagheyani* Pages 77-80
    The aim of this review was to describe the achievements of medical informatics in the rehabilitation of deaf and hearing-impaired people. The databases of PubMed, Web of Sciences, and Google Scholar and medical informatics associations’ websites were searched. The findings indicated that medical informatics specialists had performed five types of projects in cooperation with clinicians, paramedics, and medical and computer engineers including training deaf and hearing-impaired people, sign language translator, analysis of audio signals, hearing disorders diagnosis and speech recognition. Of these projects, training deaf people had a long history and was the focus of attention. Analysis of audio signals and speech recognition projects needed more studies.
    Keywords: Medical Informatics, Rehabilitation, Deafness