فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:19 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/05/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا جباری، فرزانه صباحی*، بهزاد خوانساری نژاد، رضا شیرکوهی، هوشنگ صابری، محمود پروین صفحات 4-10
    زمینه
    سایتومگالوویروس های انسانی ممکن است در ایجاد بیماری گلیوما که یکی از شایع ترین تومورهای مغزی است، نقش داشته باشند.
    هدف
    مطالعه به منظور شناسایی سایتومگالوویروس های انسانی در بیماران مبتلا به گلیوما در بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1391 بر روی نمونه های پارافینه تومور مغزی گلیومای بیماران مراجعه کننده به بخش جراحی اعصاب بیمارستان امام خمینی (18 بیمار) انجام شد. نمونه ها با استفاده از آنتی بادی منوکلونال اختصاصی بر ضد پروتئین 65 PP سایتومگالوویروس انسانی و با روش ایمنوهیستوشیمی آماده شدند. نمونه های بیماران برای شناسایی این ویروس با میکروسکوپ نوری دیده شدند.
    یافته ها
    از 18 بیمار مورد مطالعه، 13 بیمار (%2/ 72) از نظر پروتئین 65 PP سایتومگالوویروس انسانی مثبت بودند که 4 نفر آن ها فوت شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، مطالعه های گسترده تری با استفاده از روش های تشخیصی متفاوت، برای ردیابی سایتومگالوویروس انسانی در بیماران مبتلا به گلیوما پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سایتومگالوویروس، ایمنوهیستوشیمی، گلیوما
  • طاهره سادات حق دوست ابرقویی، فرج تابعی*، فرزین صاحب جم، عباس پیریایی، فاطمه فدایی فتح آبادی، احمد امینی افشار، محمدرضا جلیلی صفحات 11-17
    زمینه
    اثر عوامل فیزیکی غیرتهاجمی در ترمیم زخم و شکستگی استخوان مورد توجه محققین رشته های مختلف علوم پزشکی بوده و مطالعه های متعددی در مورد اثر میدان مغناطیسی بر بهبود شکستگی استخوان انجام شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر میدان مغناطیسی پالسی بسامد پایین بر روند ترمیم ضایعه استخوان تیبیای خرگوش انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393در دانشگاه شهید بهشتی تهران بر روی 8 خرگوش نر نیوزلندی انجام شد که به دو گروه شاهد (دارای ضایعه استخوانی) و آزمون (دارای ضایعه استخوانی و تحت میدان مغناطیسی پالسی) تقسیم شدند. بعد از جراحی هر دو پا، ضایعه ای با برداشتن بافت استخوانی به ابعاد 4 در 6 میلی متر و به عمق 2 میلی متر ایجاد شد. گروه آزمون یک ماه بعد از جراحی تحت میدان مغناطیسی پالسی با بسامد 75 هرتز و شدت 4 میلی تسلا در محل ضایعه استخوانی به مدت 30 روز و هر روز 4 ساعت قرار گرفتند. در هر دو گروه روند التیام ضایعه استخوانی در روزهای 40، 50 و 60 بعد از جراحی با رادیوگرافی دیجیتال ارزیابی شد. تراکم استخوان در محل ضایعه اندازه گیری و داده ها با آزمون آماری تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تراکم استخوانی نسبی در مقیاس هشت بیتی در محل ضایعه گروه آزمون طی سه تصویربرداری متوالی به ترتیب 5/ 138، 73/ 150، 30/ 168 اندازه گیری شد که نسبت به گروه شاهد به ترتیب %89/ 17، %46/ 15 و %59/ 16 افزایش نشان داد و تفاوت از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها به نظر می رسد اعمال میدان مغناطیسی پالسی باعث تسریع روند بهبودی شکستگی استخوان از طریق افزایش تراکم استخوانی در محل شکستگی می شود و می تواند بعد از اعمال جراحی ارتوپدی استفاده شود.
    کلیدواژگان: درمان با میدان مغناطیسی، شکستگی های استخوانی، خرگوش ها، استخوان تیبیا
  • مرتضی دهقان* صفحات 18-26
    زمینه
    استئوآرتریت زانو از شایع ترین اختلال های مزمن است که از روش های دارویی و غیردارویی متعددی برای درمان آن استفاده می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر افزودن ویتامین B به دیکلوفناک بر دردهای استئوآرتریت زانو انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی73 بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی و ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1392 انجام شد. بیماران در دو گروه دیکلوفناک خوراکی به علاوه ویتامین B خوراک ی (38 بیمار) و دیکلوفناک خوراکی به علاوه دارونما (35 بیمار) درمان شدند. میزان درد بیماران توسط پرسش نامه مقیاس آنالوگ بینایی (VAS) و میزان خشکی صبحگاهی و عملکرد فیزیکی بیمار براساس پرسش نامه استاندارد WOMAC در سه مقطع زمانی قبل از درمان، 14 و 21 روز پس از درمان ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و آنالیز واریانس با تکرار مشاهده ها تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره WOMAC در مقیاس های VAS درد زانوها، شدت درد کلی، سفتی و خشکی مفصل زانو و عملکرد در 48 ساعت گذشته در هر دو گروه طی معاینه های اول تا سوم به طور معنی داری کاهش یافت. شدت درد کلی، عملکرد در 48 ساعت گذشته و خشکی مفصل زانو طی معاین ه های اول تا سوم در گروه ویتامین B بیش تر از گروه دیکلوفناک کاهش داشت، ولی کاهش VAS درد زانوها در هر دو گروه یکسان بود. تفاوت معنی داری در میزان رضایت از درمان در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد استفاده از مکمل ویتامین B جهت درمان علایم استئوآرتریت مفید باشد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، درد، ویتامین B، دیکلوفناک
  • مهدی نصرت آبادی*، زهره حلوایی پور صفحات 27-34
    زمینه
    تغذیه و دسترسی به آن یکی از ابعاد مهم در تحلیل فقر از دیدگاه چند بعدی است. اندازه گیری شاخص های فقر تغذیه در آگاه کردن برنامه ریزان از اثرات توزیعی راهبردهای سیاستی رفاه خانوار و کودک، مهم است..
    هدف
    مطالعه به منظور بررسی روند فقر تغذیه در خانوارهای دارای کودک استان کرمان طی دوره زمانی 91-1363 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روند در سال1393 در استان کرمان انجام شد. کالری تغذیه خانوار و شاخص فقر «فوستر، گریر، توربک» با استفاده از داده های پیمایش هزینه- درآمد خانوار، روند فقر تغذیه خانوارهای دارای کودک در مناطق شهری و روستایی بررسی شد. دوره کودکی به چهار گروه سنی تقسیم و داده ها براساس نسبت، شکاف و شدت فقر تحلیل شدند.
    یافته ها
    نرخ فقر تغذیه درخانوارهای شهری و روستایی دارای کودک در گروه های سنی مختلف با نوسان هایی همراه بود. بالاترین میزان فقر تغذیه خانوارهای شهری و روستایی استان در سال 1388 مشاهده شد. در اغلب سال ها، هم در مناطق شهری و هم روستایی، نرخ فقر تغذیه گروه سنی صفر تا پنج ساله پایین تر از سایر گروه ها بود و در اغلب گروه ها نرخ و شدت فقر تغذیه در جمعیت های روستایی استان بیش تر از مناطق شهری بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، برنامه ریزان استانی و منطقه ای باید در مورد کاهش فقر تغذیه در جمعیت های روستایی استان بیش تر تاکید کنند.
    کلیدواژگان: سیاست تغذیه ای، فقر، کودک
  • مهسا مهدیخانی، امیر پیمانی*، تقی ناصرپور فریور، معصومه اصلانی مهر صفحات 35-40
    زمینه
    اشرشیاکلی مهم ترین عامل ایجادکننده عفونت های ادراری در بیماران بستری به ویژه در بخش مراقبت های ویژه است. کلونیزاسیون این ارگانیسم به واسطه عوامل اتصالی مهم از جمله فیمبریه های نوع 1 (FimH) و (P (PapC به سطوح اپی تلیال مجاری ادراری انجام می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فراوانی دو ژن کدکننده فیمبریه های نوع 1 و P در اشرشیاکلی مولد عفونت ادراری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 120 جدایه اشرشیاکلی از نمونه ادرار بیماران مبتلا به عفونت دستگاه ادراری طی سال های 1392 تا 1393 از بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های آموزشی شهرهای کرج و قزوین جمع آوری شدند. تمامی جدایه های باکتریایی با روش های استاندارد آزمایشگاهی تعیین هویت شدند و سپس حضور ژن های fimH و papC با استفاده از آزمون PCR بررسی شد.
    یافته ها
    در مجموع، 40 جدایه (%3/ 33) ژن fimH، 5 جدایه (%2/ 4) ژن papC، 66 جدایه (%55) همزمان هر دو ژن را داشتند و 9 جدایه (%5/ 7) فاقد ژن های مورد مطالعه بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از حضور بالای فیمبریه های نوع 1 و P در جدایه های اشرشیاکلی جدا شده از بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های مورد مطالعه بود.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، پروتئین fimH، پروتئین papC، عفونت های ادراری، بخش های مراقبت ویژه
  • علی صفری واریانی، احمد نیک پی*، مهران قلعه نوی، علیرضا کوهپایی صفحات 41-48
    زمینه
    تصفیه هوای آلوده به ترکیب های آلی در غلظت های پایین با روش های ارزان و همسو با محیط زیست، از حوزه های فعال در زمینه کنترل آلودگی هوا محسوب می شود.
    هدف
    مطالعه با هدف تصفیه هوای آلوده به بخار تری اتیل آمین در صافی چکنده تلقیح شده با گونه های میکروبی تجزیه گر آن انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393در آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. تصفیه زیستی به مدت 2 ماه در صافی چکنده انجام شد که با مخلوط میکروبی تجزیه گر تری اتیل آمین تلقیح شده بود. راه اندازی صافی چکنده با استفاده از جریان هوای آلوده به تری اتیل آمین به عنوان تنها منبع کربن و انرژی در زمان ماند 36 ثانیه و غلظت 84 پی پی ام انجام شد. داده ها با روش های آماری توصیفی تحلیل شدند.
    یافته ها
    هوای آلوده پس از یک دوره انطباق 11 روزه تصفیه شد. علی رغم افزایش بارگذاری جرمی به 111 گرم بر متر مکعب در ساعت، حذف با ظرفیت حذف 109 گرم بر متر مکعب در ساعت و با کارایی %100-94 با کینتیک درجه صفر انجام شد. درجه نزدیکی ظرفیت و کارایی حذف به یکدیگر تاییدکننده ناحیه بارگذاری و ظرفیت حذف بحرانی 109 گرم بر متر مکعب در ساعت بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، امکان تصفیه هوای آلوده به بخارهای تری اتیل آمین در صافی چکنده وجود دارد.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، تجزیه زیستی، صافی چکنده، تری اتیل آمین
  • عباس علامی*، حدیثه جعفرپور خامنه، فرید حاجی علی صفحات 49-54
    زمینه
    آزمون پوستی توبرکولین یکی از آزمون های در دسترس برای شناسایی عفونت سل نهفته است.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی میزان شیوع سل نهفته در دانشجویان علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال های 1392 و 1393 بر روی 213 دانشجوی علوم پزشکی انجام شد که با روش سرشماری انتخاب شدند. دانشجویان تحت آزمون توبرکولین قرار گرفتند و اندوراسیون 10 میلی متر و بیش تر، مثبت در نظر گرفته شد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای، تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیونی تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع عفونت سل نهفته در دانشجویان %6/ 14 بود. در مقایسه میانگین توبرکولین دانشجویان با سابقه مواجهه قبلی با بیمار مسلول و افراد بدون مواجهه اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد. همچنین ارتباط معنی دار آماری بین مواجهه با سل و مثبت شدن آزمون توبرکولین (مثبت 10 ≥ میلی متر) یافت شد. نمودار پراکندگی موید ارتباط ضعیف بین متغیر سن و نمایه توده بدنی با اندازه اندوراسیون بود (به ترتیب ضریب همبستگی معنی دار 166/ 0 و 146/ 0). در مدل رگرسیونی تنها تماس با بیمار مبتلا به سل اعتبار پیش بینی معنی داری در نتیجه آزمون توبرکولین داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد مهم ترین عامل در مثبت بودن آزمون توبرکولین در دانشجویان، سابقه تماس با بیمار مسلول است و افزایش میانگین اندوراسیون با افزایش سن دانشجویان می تواند به دلیل افزایش تماس با افراد آلوده به سل باشد.
    کلیدواژگان: سل نهفته، آزمون توبرکولین، دانشجویان علوم پزشکی
  • اردا کیانی، بهروز برومند، رامین سامی* صفحات 55-59
    در طول دهه گذشته اختلال های ریوی به دنبال دریافت آنتی تیموسیت گلوبولین ((ATG در بیماران با رد پیوند یا آنمی آپلاستیک گزارش شده است. عفونت سیتومگالوویروس (CMV)، از جمله عفونت های معمول در بیماران با پیوند عضو است. در این گزارش بیمار 46 ساله ای به علت رد حاد پیوند کلیه تحت درمان ATG قرار گرفت و به دنبال آن، دچار ارتشاح ریوی شد. در سرم بیمار افزایش بار آنتی ژن سیتومگالوویروس دیده شد. با قطع ATG و درمان با گان سیکلوویر، انفیلتراسیون به سمت فیبروز و کاهش حجم پیش رفت. بعد از یک ماه، فیبروز ایجاد شده کاملا برطرف شد و حال عمومی بیمار بهبود یافت. این گزارش نشان داد که یافتن نمای فیبروز در سی تی اسکن ریه نمی تواند به طور قطع برگشت ناپذیر بودن ضایعه را اثبات کند.
    کلیدواژگان: فیبروز ریه، آنتی تیموسیت گلوبولین، سیتومگالوویروس
  • فروز کشانی، مهرناز علی خاصی، فائزه آزموده* صفحات 60-63
    این مطالعه نیمه تجربی با هدف مقایسه دو روش آموزش سخنرانی و فراگیری گروهی در نیم سال اول تحصیلی 1392-1391 بر روی 30 دانشجوی دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد که واحد آسیب شناسی فک و صورت دو را اخذ کرده بودند. آموزش در 10 جلسه یک ساعته، 5 جلسه اول با روش فراگیری گروهی و در 5 جلسه دوم با روش سخنرانی انجام شد. در هر دو روش در 2 جلسه بدون اطلاع قبلی آزمون 4 گزینه ای قبل و پس از تدریس گرفته شد. میانگین تفاوت نمره های پیش آزمون و پس آزمون دانشجویان در روش فراگیری گروهی 28/ 10 و روش سخنرانی 8 بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود. مطالعه نشان داد که تدریس به روش فراگیری گروهی و سخنرانی تفاوت چندانی در میزان یادگیری دانشجویان ندا شت.
    کلیدواژگان: تدریس، سخنرانی ها، فراگیری، آسیب شناسی
  • مژگان عنادی*، عبدالجواد احمدی، سید علی محمد موسوی صفحات 64-67
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر آموزش بر اضطراب مادر کودکان مبتلا به عفونت ادراری بستری در بیمارستان بود. مطالعه در سال 1391 تا 1392 بر روی 40 نفر از مادران کودکان بستری در بیمارستان کودکان قدس قزوین انجام شد. افراد مذکور به صورت تصادفی انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. پرسش نامه اضطراب اسپیل برگر که دو خرده مقیاس اضطراب (آشکار و پنهان) دارد به صورت پیش آزمون در ابتدای بستری شدن و به شکل پس آزمون دوروز قبل از ترخیص برای دو گروه تکمیل شد. داده ها با آزمون های آماری تی زوجی و مستقل تحلیل شدند. نتایج نشان داد آموزش باعث کاهش اضطراب آشکار مادران دارای کودک بستری در بیمارستان شد، اما براضطراب پنهان تاثیری نداشت.
    کلیدواژگان: آموزش، اضطراب، کودک بستری، عفونت های ادراری
|
  • M. Jabbari, F. Sabahi *, B. Khansarinejad, R. Shirkoohi, H. Saberi, M. Parvin Pages 4-10
    Background
    Human cytomegalovirus (HCMV) may play a role in the development of glioma disease that is one of the most common brain tumors.
    Objective
    The aim of this study was to detect human CMV in patients with glioma in Imam Khomeini hospital، Tehran.
    Methods
    This experimental study was conducted on paraffin-embedded tumor samples of 18 patients referred to Imam Khomeini hospital in 2012. Immunohistochemistry (IHC) was performed with monoclonal antibody specific for HCMV PP65 protein and the samples were assessed using a light microscope.
    Findings
    Of 18 patients، 13 (72. 2%) were positive for HCMV PP65 protein and four of them expired.
    Conclusion
    With regards to the results، more comprehensive studies are recommended for detection of HCMV in patients with glioma using different diagnostic methods.
    Keywords: Cytomegalovirus, Immunohistochemistry, Glioma
  • T. Haghdoost Abarguy, F. Tabeie *, F. Sahebjam, A. Piriaei, F. Fadaei Fathabadi, A. Aminiafshar, Mr. Jallili Pages 11-17
    Background
    The effects of non-invasive physical agents on wound and bone fracture healing have been considered by investigators of different medical fields. Several studies have been conducted about the effects of magnetic field on bone fracture healing.
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the effects of pulsed magnetic fields on healing of tibial bone lesion in rabbits.
    Methods
    This experimental study was performed in Shahid Beheshti University of medical sciences in 2014. Eight New Zealand male rabbits were divided into control (with bone lesion) and experimental (with bone lesion and under pulsed magnetic field therapy) groups. A 4×10 cm bone lesion with 2 mm depth was made by surgery on both tibias of each rabbit. One month after surgery, the rabbits in the experimental group underwent 75 Hz pulsed magnetic field therapy with 4 mT intensity in lesion site for 30 days and 4 hours a day. Forty, 50 and 60 days after surgery, bone healing was evaluated with digital radiographs and bone density was measured in lesion sites. Data were analyzed using T- test.
    Findings
    Mean relative bone density in lesion sites was 138.50, 150.73 and 168.30 for 8 bit grey scale in the experimental group during three consecutive imaging and showed %17.89, %15.46 and %16.59 increase in comparison with the control group.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that pulsed magnetic field therapy improves healing of bone fracture through increasing bone density in fracture site and can be used after orthopedic surgeries.
    Keywords: Magnetic Field Therapy, Bone Fractures, Rabbits, Tibia
  • M. Dehghan * Pages 18-26
    Background
    Knee osteoarthritis is one of the most prevalent chronic disorders. Several pharmacological and non-pharmacological approaches have been used to treat knee osteoarthritis.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of adding vitamin B to Diclofenac on pain due to knee osteoarthritis.
    Methods
    This double-blind clinical trial was carried out on 73 patients with knee osteoarthritis referred to the Rheumatology and Orthopedics clinics of Shahrekord University of Medical sciences in 2013. The patients underwent treatment with oral Diclofenac plus oral vitamin B (38 patients), or oral Diclofenac plus placebo (35 patients). Pain was measured by the visual analogue scale (VAS) and morning stiffness and physical functioning were measured by the Western Ontario and McMaster Universities Arthritis Index (WOMAC) before treatment, and 14 and 21 days after treatment. Data were analyzed using Chi-square test, T-test, and repeated measures ANOVA.
    Findings
    The visual analogue WOMAC mean score for knee pain, overall pain severity, stiffness of knee joint, and function in the last 48 hours significantly decreased in both groups from the first to third measurement. Decrease in overall pain severity, function in the last 48 hours and stiffness of knee joint scores in vitamin B group was more than Diclofenac group. Decrease in knee pain VAS was similar in both groups. Patient satisfaction was not significantly different between the two groups.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that vitamin B supplement is useful for the treatment of osteoarthritis symptoms.
    Keywords: Osteoarthritis, Pain, Viatamin B, Diclofenac
  • M. Nosratabadi *, Z. Halvaeepour Pages 27-34
    Background
    Nutrition and access to it are important aspects of poverty analysis in multidimensional perspective. Measurement of nutritional poverty indices is important to inform policy makers about distributive effects of policy strategies on household and child welfare.
    Objective
    The aim of this study was to determine nutritional poverty trend in children of urban and rural areas in Kerman province from 1984 to 2012.
    Methods
    This trend analysis was conducted in Kerman Province during 2013. The nutritional poverty trend was measured in children of urban and rural areas using the data from the income-expenditure survey. Food calorie and the Foster, Greer and Thorbecke index were measured in the households. Childhood was divided into four age groups. Data were analyzed based on the ratio, gap and severity of poverty.
    Findings
    The nutritional poverty rate was different across the age groups in urban and rural households with child. The highest nutritional poverty was found in 2009 in both urban and rural households. The nutritional poverty rate in 0-5 year’s old age group was lower than the other age groups in both urban and rural areas and in most years. Nutritional poverty was higher and more severe in rural areas compared to urban areas.
    Conclusion
    With regards to the results, provincial and regional policy makers should more emphasize on nutritional poverty reduction in rural areas.
    Keywords: Nutrition Policy, Poverty, Child
  • M. Mahdikhani, A. Peymani *, T. Naserpour Farivar, M. Aslanimehr Pages 35-40
    Background
    Escherichia coli (E. coli) is the most important cause of urinary tract infections in hospitalized patients especially in intensive care unit (ICU). Colonization of E. coli and its attachment to uroepithelium are mediated by adhesins such as type 1 (fimH) and P (papC) fimbriae.
    Objective
    The aim of this study was to determine the frequency of type 1 and P fimbriae-encoding genes among uropathogenic E.coli in ICUs.
    Methods
    In this descriptive study, 120 clinical isolates of uropathogenic E.coli were collected from patients with urinary tract infection in ICUs of Qazvin and Karaj hospitals during 2013 and 2014. All bacterial isolates were identified by standard laboratory methods and the fimH and papC genes were detected using the PCR method.
    Findings
    Forty (33.3%) isolates were positive for fimH gene and 5 (4.2%) isolates were positive for papC gene. Sixty six (55%) isolates were positive for both genes, and 9 (7.5%) isolates were negative for them.
    Conclusion
    The findings of this study showed the high frequency of type 1 and P fimbriae among uropathogenic E.coli isolates from ICU patients in the studied hospitals.
    Keywords: Escherichia coli, FimH Protein, PapC Protein, Urinary Tract Infections, Intensive Care Units
  • A. Safari Variani, A. Nikpey *, M. Ghalenoie, A. Koohpaei Pages 41-48
    Background
    Treatment of waste air containing volatile organic compounds (VOCs) using cheap and environmentally friendly methods is one of active fields in air pollution control.
    Objective
    The aim of this study was to treat air containing triethylamine (TEA) vapor using biotrickling filter inoculated with microbial species decomposing TEA.
    Methods
    This experimental study was conducted in the School of Health affiliated to Qazvin University of Medical Sciences in 2014. Biotreatment was performed with biotrickling filter inoculated with microbial species decomposing TEA for two months. The biotrickling filter was set up with air containing TEA as the sole source of carbon, at Empty Bed Residence Times (EBRT) of 36 sec, and inlet concentration of 84 ppm. Data were analyzed using descriptive statistics.
    Findings
    Treatment of TEA contaminated air was made after an adaptation period of 11 days. Despite an increase in mass loading to 111 g/m3/h, TEA was eliminated with 109 g/m3/h capacity and 94-100% removal efficiency by zero order kinetics. Elimination capacity and removal efficiency were close to each other and confirmed109 g/m3/h as loading region with critical elimination capacity.
    Conclusion
    With regards to the results, it is possible to treat air containing TEA vapor in biotrickling filter.
    Keywords: Air pollution, Biotreatment, Biotrickling filter, Triethylamine
  • A. Allami *, H. Jafarpour Khameneh, F. Haji Ali Pages 49-54
    Background
    The tuberculin test is one of the available tests to detect latent tuberculosis.
    Objective
    The aim of this study was to determine the prevalence of latent tuberculosis in students of Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in a total of 213 medical sciences students by census method in 2014. The tuberculin test was performed for all students. Induration of 10 mm or greater was considered as positive. Data were analyzed using Chi-square test, T-test, Pearson’s correlation coefficient and regression analysis.
    Findings
    The prevalence of latent tuberculosis was 14.6%. The mean induration in students with history of exposure to tuberculosis was significantly different from students without history of exposure. The association of exposure to tuberculosis and positive tuberculin test was statistically significant. Age and body mass index were poorly correlated with the size of induration (r= 0.166 and 0.146, respectively). In the regression analysis, only contact with tuberculosis patients was independent predictor of positive tuberculin test.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that the most important factor for positive tuberculin test is a history of contact with tuberculosis patients in medical sciences student. Increasing mean induration size with age may be due to increased contact with subjects infected with tuberculosis.
    Keywords: Latent Tuberculosis, Tuberculin Test, Medical Students
  • A. Kiani, B. Bromand, R. Sami * Pages 55-59
    In the past decade, pulmonary dysfunction has been reported due to treatment with anti-thymocyte globulin (ATG) in patients suffering from rejection of organ transplantation or aplastic anemia. Cytomegalovirus (CMV) infection is one of the common infections in recipients of organ transplantation. In this report, a 46 years old man underwent treatment with ATG due to rejection of kidney transplantation and developed pulmonary infiltration. Cytomegalovirus antigen load was raised in the serum. After discontinuation of ATG and treatment with ganciclovir, fibrosis and reduction of lung volume was developed. The resultant fibrosis was completely resolved after one month and the general condition of the patient was improved. In conclusion, fibrotic pattern in pulmonary HRCT cannot prove the irreversibility of the lesion.
    Keywords: Pulmonary Fibrosis, Antithymicte globulin, Cytomegalovirus
  • F. Keshani, M. Alikhasi, F. Azmoodeh * Pages 60-63
    The aim of this study was to compare the effects of lecture and team based learning (TBL) on oral and maxillofacial pathology learning in dental students. This quasi-experimental study was conducted in 30 dental students who applied for oral and maxillofacial pathology course in the School of Dentistry affiliated to Qazvin University of Medical Sciences during the first semester in 2013. The course was consisted of 10 one-hour sessions. Firstly, TBL was used in 5 continuous sessions. Then lecture was used in the remained sessions. In two sessions, multiple choices test was taken for both methods before and after the teaching and without prior notice. The mean difference of pre-test and post-test was 10.28 and 8 in the TBL and lecture, respectively and the difference was not statistically significant. With regards to the results, the effects of lecture and TBL on students’ learning are not significantly different.
    Keywords: Teaching, Lectures, Learning, Pathology
  • M. Enadi *, Aj. Ahmadi, Am. Mousavi Pages 64-67
    The aim of this study was to determine the effects of training on anxiety in mothers of hospitalized children with urinary tract infection. The study was conducted in 40 mothers of hospitalized children in the Qazvin children hospital, during 2012-13. The subjects were selected by random sampling method and were divided into intervention and control groups. Data were collected through the Spielberger Anxiety Inventory on admission and two days before discharge. This questionnaire measures State anxiety and Trait anxiety subscales. Data were analyzed using paired T-test and independent sample T-test. Training had a significant effect on State anxiety in mothers of hospitalized children with urinary tract infection but did not affect Trait anxiety.
    Keywords: Education, Anxiety, Hospitalized Child, Urinary Tract Infections