فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:19 Issue: 6, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/11/21
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سعید آصف زاده * صفحات 4-5
  • امیر ضیایی، فاطمه کلانتری، سونیا اویسی، ندا اسماعیل زاده ها، سیما هاشمی پور * صفحات 6-13
    زمینه
    چاقی مرکزی یکی از اجزای سندرم متابولیک است که با بیماری های قلبی- عروقی ارتباط مستقیم دارد. این چاقی براساس اندازه دورکمر تعریف می شود و بهتر است در هر نژاد، نقطه برش اختصاصی برای اندازه دورکمر به عنوان عامل خطر قلبی- عروقی تعیین شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین بهترین نقطه برش دورکمر برای پیشگویی عوامل خطر قلبی- عروقی در قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 1107 نفر از ساکنین منطقه مینودر قزوین در سال 1389 انجام شد که به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. نمایه های تن سنجی و متغیرهای آزمایشگاهی اندازه گیری شدند. منحنی مشخصه عملکرد گیرنده (ROC) دورکمر به تفکیک برای تشخیص عوامل خطر قلبی- عروقی ترسیم شد و سطح زیر منحنی به دست آمد. نقطه برش دارای حداکثر میزان شاخص یودن (Youden) به عنوان بهترین نقطه برش در نظر گرفته شد. حساسیت و ویژگی نقطه برش دورکمر براساس معیارهای ATP III، فدراسیون بین المللی دیابت و غیره محاسبه شد.
    یافته ها
    از 1107 فرد مورد مطالعه، 529 نفر (8/47 درصد) مرد بودند. میانگین سنی افراد مورد بررسی 33/10 ± 08/40 سال بود. بهترین نقطه برش دورکمر برای پیشگویی عوامل خطر قلبی- عروقی در ساکنین مینودر قزوین برای مردان 5/90 تا 5/93 سانتی متر و برای زنان 5/85 تا 5/92 سانتی متر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد نقطه برش معیار ATP III برای زنان تقریبا مناسب، ولی برای مردان بالاست. نقطه برش معیار فدراسیون بین المللی دیابت برای مردان تقریبا مناسب، ولی برای زنان پایین است.
    کلیدواژگان: دور کمر، سندرم متابولیک، پرفشاری خون، قند خون بالا، اختلال های چربی خون
  • معصومه سلیمی، محمدباقر سهرابی *، پونه ذوالفقاری، مهری سادات میرقاسمی، الهه یحیایی، جواد صرافها صفحات 14-20
    زمینه
    هلیکوباکترپیلوری یک عامل مهم ایجاد بیماری های معده در انسان است که تشخیص سریع، آسان و کم هزینه آن اهمیت دارد. دیابت یکی از بیماری هایی است که احتمال آلودگی با این میکروارگانسیم را افزایش می دهد.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه دو روش سرولوژی (IgG) و هیستولوژی در تشخیص هلیکوباکترپیلوری در بیماران دیابتی مبتلا به سوء هاضمه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی بر روی 183 نفر از بیماران دیابتی مبتلا به سوء هاضمه مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود در سال 1393 انجام شد. تمام بیماران آندوسکوپی شدند و بیوپسی استاندارد از 6 نقطه معده و اثنی عشر (به عنوان استاندارد طلایی) انجام و همزمان نمونه خون نیز جهت آزمون های سرولوژی گرفته شد. جهت تشخیص هلیکوباکترپیلوری در روش هیستولوژی از رنگ آمیزی گیمسا و در روش سرولوژی از الیزا جهت اندازه گیری تیتر IgG ضد هلیکوباکترپیلوری استفاده شد. داده ها با محاسبه حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی و با آزمون آماری کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 183 بیمار دیابتی مبتلا به سوء هاضمه، هلیکوباکترپیلوری با روش سرولوژی در 104 نفر (%1/57) و با روش هیستولوژی در 151 نفر (%5/82) مثبت بود. مقایسه روش سرولوژی در مقایسه با نتایج هیستولوژی دارای حساسیت %2/64، ویژگی%1/78، ارزش اخباری مثبت %3/93 و ارزش اخباری منفی %6/31 بود. همچنین مشخص شد که می توان مقادیر IgG بالاتر از 4/1 با حساسیت %4/92 و ویژگی %3/75 را به عنوان مثبت و مقادیر کم تر از آن را به عنوان منفی در نظر گرفت.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن نسبی حساسیت و ویژگی روش سرولوژی در مقایسه با روش هیستولوژی در بیماران دیابتی و همچنین سادگی، سرعت و ارزان بودن روش سرولوژی، می توان از این آزمون جهت غربال گری عفونت هلیکوباکترپیلوری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، دیابت قندی، آزمون های سرولوژی، هیستولوژی، حساسیت و ویژگی
  • زهرا زاهدی یگانه، مهناز هادی زاده * صفحات 21-28
    زمینه
    با ظهور علوم جدیدی مانند فناوری نانو، امید برای درمان بیماری های عفونی افزایش یافته است. نانوکیتوزان از جمله نانو مواد پرکاربرد در این زمینه است که به دلیل ویژگی هایی مانند زیست سازگاری، عدم سمیت و باکتری کشی، مورد توجه قرار گرفته است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه خاصیت ضدباکتریایی نانو ذرات کیتوزان بر علیه باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه برون تنی در سال 1393 در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران انجام شد. نانوذرات کیتوزان با روش ژلی شدن یونی تهیه شدند. مشخصات نانو ذرات حاصله توسط پراکندگی نوری دینامیک و میکروسکوپ الکترونی روبشی و فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات کیتوزان علیه اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس توسط تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری واریانس یک طرفه و تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نانوذرات کیتوزان با اندازه متوسط 160 نانومتر به دست آمدند. حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت کشندگی نانوذرات، 25/0 و 1 میلی گرم بر میلی لیتر برای اشریشیاکلی و 5/0 و 2 میلی گرم بر میلی لیتر برای استافیلوکوکوس اورئوس تعیین شد. قطر هاله عدم رشد در غلظت 10 میلی گرم بر میلی لیتر نانوذرات کیتوزان برای اشریشیاکلی، 19میلی متر و برای استافیلوکوکوس اورئوس، 14 میلی متر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد نانوکیتوزان فعالیت ضدباکتریایی خوبی بر علیه باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس دارد. اما اشریشیاکلی در مقایسه با استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به نانوذرات کیتوزان حساس تر است.
    کلیدواژگان: نانوتکنولوژی، کیتوزان، عوامل ضدباکتریایی، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس
  • امیر امامی، میترا زردشت، ندا پیربنیه، سجاد رستم پور، سهراب نجفی پور * صفحات 29-36
    زمینه
    مقاومت در باکتری پسودوموناس آئروژینوزا یکی از مهم ترین تهدیدها در بروز عفونت غیرقابل کنترل توسط این عامل فرصت طلب بیمارستانی در بیماران سوختگی است. یکی از مکانیسم های مقاومت این باکتری نسبت به داروهای هیدروفیل، وجود پورین پروتئین OprD در دیواره آن است.
    هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی تغییرات توالی ژنتیکی ژن OprD در جدایه های پسودوموناس آئروژینوزا مقاوم به ایمی پنم در بیماران سوختگی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از مهر ماه 1392 تا بهمن 1393 در بیمارستان قطب الدین شیرازی انجام شد. در این مدت، 253 نمونه زخم سوختگی بیماران بستری از نظر رشد میکروبی بررسی و باکتری های پسودوموناس آئروژینوزا شناسایی شد. تمامی جدایه ها با استفاده از ترادف یابی اختصاصی ناحیه مورد مطالعه بررسی شدند. تغییرات موجود در توالی با الگوی حساسیت دارویی جدایه ها نسبت به داروی ایمی پنم مقایسه گردید.
    یافته ها
    شیوع باکتری پسودوموناس آئروژینوزا در مرکز سوختگی شیراز %22 بود. بیش از %90 پسودوموناس آئروژینوزاها مقاوم چند دارویی بودند و تنها %25 آن ها حساسیت به ایمی پنم داشتند. بیش از %80 نمونه های مقاوم به ایمی پنم از نظر ترادف یابی تغییر در ساختار ژن مرتبط با پروتئین OprD داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد پسودوموناس آئروژینوزا به عنوان میکروارگانیسم شایع در زخم بیماران سوختگی، دارای تغییر در ساختار ژنومی پورین پروتئین دیواره ای OprD است. این امر می تواند در بروز مقاومت این باکتری در بیماران بستری نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: سوختگی ها، پسودوموناس آئروژینوزا، ایمی پنم، پروتئین OprD
  • معصومه شیرزایی، فاطمه نشاط، علیرضا نخعی * صفحات 37-42
    زمینه
    لیکن پلان دهانی یک وضعیت التهابی با علت ناشناخته است. گونه های اکسیژن واکنشی و رادیکال های آزاد ممکن است نقش مهمی در بیماری زایی این عارضه ایفا کنند.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه پراکسیداسیون لیپیدی بزاق در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی با افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال های 93-1392 در دانشکده دندان پزشکی زاهدان انجام شد. نمونه بزاق غیرتحریکی 30 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی و 30 فرد سالم که از لحاظ سن و جنس همسان شده بودند، جمع آوری و به آزمایشگاه انتقال داده شد. محصولات پراکسیداسیون لیپیدی بزاق این افراد به روش اسید تیوباربیتوریک واکنشی محاسبه و داده ها با آزمون آماری من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین پراکسیداسیون لیپیدی بزاق در افراد مبتلا به لیکن پلان دهانی (63/0 ± 57 /1 میکرومول) به طور معنی داری بیش تر از افراد سالم (77/0 ± 2/1 میکرومول) بود. میانگین پراکسیداسیون لیپیدی بزاق در زنان مبتلا به لیکن پلان دهانی (67/0 ± 67 /1 میکرومول) نیز به طور معنی داری بیش تر از زنان سالم (82/0 ± 16/1 میکرومول) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد میزان پراکسیداسیون لیپیدی بزاق در افراد مبتلا به لیکن پلان دهانی بیش تر از افراد سالم است.
    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، بزاق، پراکسیداسیون لیپیدی
  • مریم تفنگ چی ها، رقیه بردال، محبوبه سادات حسینی، کیمیا نجفی * صفحات 43-49
    زمینه
    یکی از خطاهای رایج در تصویربرداری های پزشکی و دندان پزشکی، انحراف از موقعیت استاندارد است. مطالعه ها نشان داده اند انحراف موقعیت فک پایین حین تصویربرداری به کمک سی تی اسکن پزشکی می تواند بر روی دقت اندازه گیری های خطی اثر منفی داشته باشد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر زاویه قرارگیری سر بیمار بر اندازه گیری های زاویه ای به دست آمده از تصاویر CBCT در نمونه های جمجمه های خشک انسانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1390 در دانشکده دندان پزشکی قزوین انجام شد. نشان گرهای گوتاپرکا به شکل زوایایی بر روی سه نمونه جمجمه خشک انسانی چسبانده شدند و اندازه حقیقی این زوایا توسط نرم افزار PLANMECA ROMEIX VIEWER به ثبت رسید. سپس تصاویر CBCT در سه حالت استاندارد و دارای انحراف در صفحه محوری با زوایای 11 و 22 درجه تهیه شد. داده ها با آزمون های تی، توکی و آنووا تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر به دست آمده از اندازه گیری زاویه ای در تصاویر CBCT در سه صفحه تعریف شده، در مقایسه با مقادیر به دست آمده از استاندارد طلایی (اندازه گیری مستقیم جمجمه) به لحاظ آماری تفاوت معنی داری نشان ندادند. با تغییر زاویه جمجمه خشک در صفحه محوری، تفاوت معنی داری بین مقادیر به دست آمده از اندازه گیری در زوایای تعریف شده وجود نداشت. با تحلیل زوایای تعیین شده در فک پایین و فک بالا به صورت مجزا با تغییر صفحه در میزان زوایای از پیش تعیین شده تفاوت معنی داری در هردو فک دیده نشد.
    تیجه گیری: براساس یافته ها، به نظر می رسد در تصویربرداری با CBCT تغییر احتمالی موقعیت سر بیمار بر روی اندازه گیری زاویه ای تاثیری ندارد و در اندازه گیری زاویه ای این روش قابل اعتماد است.
    کلیدواژگان: cone beam computed tomography، قابلیت اطمینان نتایج، فک پایین
  • مهشید صفارپور، مریم جعفری، مریم محمدی سوادرودباری *، مریم علی بیگی صفحات 50-56
    زمینه
    کامپوزیت یکی از مواد ترمیمی مورد استفاده در دندان های خلفی است. به علت نیروهای وارده بر این دندان ها، استحکام ماده ترمیمی اهمیت بسیار دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه استحکام خمشی سه گروه از کامپوزیت های دندانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی 10 نمونه از هر کدام از کامپوزیت های نانوفیل Filtek Z350، هیبرید Z250 Filtek و Silorane-based P90 مطابق دستور کارخانه سازنده (3M-ESPE USA) و استاندارد ایزو 4049 تهیه شد. پس از پلیمریزاسیون نوری، نمونه ها به مدت 24 ساعت در آب مقطر 37 درجه سانتی گراد غوطه ور شدند. سپس با کاغذ خشک کن، خشک و استحکام خمشی آن ها با استفاده از دستگاه universal testing با روش خمش سه نقطه ای اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری اندازگیری مکرر آنوا و ماچلی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین استحکام خمشی کامپوزیت Z350 برابر 084/0 مگاپاسکال و کامپوزیت Z250 برابر 024/0 مگاپاسکال بود و تفاوت آماری معنی داری داشت. استحکام خمشی کامپوزیت های Z350 و Z250 با کامپوزیت P90 (049/0 مگاپاسکال) تفاوت آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد کامپوزیت Z350 به دلیل استحکام خمشی بالاتر، جهت استفاده در ترمیم دندان های خلفی مناسب تر است.
    کلیدواژگان: استحکام خمشی، کامپوزیت دندانی، آزمون خمش 3 نقطه ای
  • سیما هاشمی پور، ندا اسماعیل زاده ها، معصومه یارجانلی، امیر ضیایی * صفحات 57-64
    زمینه
    افراد مبتلا به چاقی متابولیک وزن طبیعی دارند و به طور معمول دیر تشخیص داده می شوند؛ بنابراین شناسایی عوامل موثر در بروز چاقی متابولیک اهمیت دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه میزان تحصیلات و وضعیت تاهل با چاقی متابولیک در مردان با وزن طبیعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از مهر 1389 تا فروردین 1390 بر روی 232 مرد دارای نمایه توده بدنی کم تر از 25 در منطقه مینودر قزوین انجام شد. وجود مقاومت به انسولین در افراد با نمایه توده بدنی کم تر از 25 به عنوان چاقی متابولیک تعریف شد. مقاومت به انسولین با استفاده از صدک 80 مقادیر مدل هموستاتیک برای مقاومت به انسولین (HOMA-IR) افراد سالم تعیین شد. سطح تحصیلات در چهار گروه (1: تحصیلات ابتدایی یا بی سواد، 2: راهنمایی یا متوسطه، 3: دیپلم و فوق دیپلم و 4: لیسانس و بالاتر) طبقه بندی شد. داده ها با آزمون های آماری تی، من ویتنی یو، رگرسیون لجستیک و آنالیز کوواریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    از بین 232 مرد مورد مطالعه، 78 نفر (%6/33) به چاقی متابولیک مبتلا بودند. احتمال ابتلا به چاقی متابولیک در گروه های دوم تا چهارم تحصیلات به ترتیب 2/6، 3/8 و 7/6 برابر گروه اول بود. فراوانی تاهل در گروه های اول، سوم و چهارم تحصیلات به ترتیب %5/97، %6/68 و %41 بود. پس از تعدیل اثر وضعیت تاهل، تفاوت میانگین HOMA-IR در گروه های تحصیلی از بین رفت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، احتمال چاقی متابولیک در مردان با تحصیلات بالاتر و مجرد بیش تر بود.
    کلیدواژگان: مقاومت به انسولین، تحصیلات، وضعیت تاهل، نمایه توده بدنی
  • پیام حیدری، سکینه ورمزیار *، الناز محمدزاده صفحات 65-72
    زمینه
    می توان از حداکثر ظرفیت هوازی به منظور سنجش وضعیت قلبی- تنفسی افراد و ایجاد تناسب فیزیولوژیک بین فرد و کار محوله استفاده کرد.
    هدف
    مطالعه به منظور برآورد حداکثر اکسیژن هوازی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان فوریت های پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 36 نفر از دانشجویان داوطلب مرد رشته فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1393 انجام شد. افراد مورد مطالعه ابتدا پرسش نامه های سلامت عمومی PAR-Q و ویژگی های جمعیتی را تکمیل و در صورت داشتن معیارهای ورود به مطالعه، با آزمون تردمیل Gerkin ارزیابی شدند. داده ها با آزمون های آماری من ویتنی یو و کروسکال والیس تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین حداکثر ظرفیت هوازی در دانشجویان مورد بررسی 27/0 ± 94/1 لیتر بر دقیقه بود. حداکثر ظرفیت هوازی براساس آزمون من ویتنی یو فقط با گروه های وزنی و قدی رابطه معنی دار آماری داشت. قد، وزن و شاخص توده بدنی با حداکثر ظرفیت هوازی، همبستگی مثبت و معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از آزمون تردمیل Gerkin در برآورد حداکثر ظرفیت هوازی دانشجویان فوریت های پزشکی و در نتیجه حداکثر توانایی افراد برای انجام کار، مفید به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مصرف اکسیژن، کارکنان فوریت های پزشکی، آزمون ورزش
  • بهرام تهمتن، سودابه باقری مقدم * صفحات 73-77
    فیبروم تحریکی یک ضایعه واکنشی بافت دهان است که اغلب در راستای خط جویدن گونه (پلان اکلوزال) به دلیل گاز گرفتگی گونه به وجود می آید. این ضایعه می تواند در کام، لثه و لب نیز دیده شود، هر چند اکثرا در نواحی بروز می کند که بیش تر تحت تروما هستند. در این مقاله یک فیبروم تحریکی بزرگ در لثه فک بالا که پایه آن با دندان های 4 و 5 چپ سمت کام مرتبط بود در آقایی 22 ساله گزارش می شود. این ضایعه توسط بیوپسی خارج و پس از تحلیل بافت شناسی، فیبروم تحریکی تشخیص داده شد.
    کلیدواژگان: فیبروم، ژانت سل گرانولوما، لثه
|
  • S. Asefzadeh * Pages 4-5
  • A. Ziaee, F. Kalantari, S. Oveisi, N. Esmailzadehha, S. Hashemipour * Pages 6-13
    Background
    Central obesity - one of the metabolic syndrome components- is associated with cardiovascular diseases. Central obesity is defined based on waist circumference. Using ethnicity-specific waist circumference cut-off values is recommended as a cardiovascular risk factor.
    Objective
    The aim of this study was to determine the optimal waist circumference cut-off points for predicting cardiovascular risk factors in Qazvin.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 1107 residents of Minoodar district of Qazvin that were selected by multistage cluster random sampling method in 2011-2012. Anthropometric indices and laboratory tests were measured. The receiver operating characteristic (ROC) curves of waist circumference for predicting each cardiovascular risk factor were depicted and areas under curve were calculated. The optimal cut-point was identified by the maximum Youden Index. Sensitivity and specificity of waist circumference cut points according to ATP III and International Diabetes Federation (IDF) criteria were calculated for diagnosis of cardiovascular risk factors.
    Findings
    Of 1107، 529 (47. 8%) were male. Mean age was 40. 08±10. 33. The optimal waist circumference cut points for predicting cardiovascular risk factors were 90. 5-93. 5 cm in men and 85. 5-92. 5 cm in women.
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that waist circumference cut point of ATP III is almost appropriate for women but is high for men. Waist circumference cut point of IDF is almost appropriate for men but is low for women.
    Keywords: Waist Circumference, Metabolic Syndrome X, Hypertension, Hyperglycemia, Dyslipidemias
  • M. Salimi, Mb. Sohrabi *, P. Zolfaghari, M. Mirghasemi, E. Yahyaei, J. Sarrafha Pages 14-20
    Background
    Helicobacter pylori infection is a major cause of gastric diseases in humans that its rapid، simple and low cost diagnosis is important. Diabetes mellitus increases the risk of Helicobacter pylori infection.
    Objective
    The aim of this study was to compare diagnostic accuracy of serologic test with histology for Helicobacter Pylori in diabetic patients with dyspepsia.
    Methods
    This analytical study was conducted on 183 diabetic patients with dyspepsia referred to Imam Hossain hospital of Shahroud in 2014. All patients underwent endoscopy. Standard biopsy was performed as gold standard which included six gastric and duodenal samples. Simultaneously، blood samples were taken for serologic test. The presence of Helicobacter pylori was examined using Giemsa staining in histological study. Anti-Helicobacter pylori IgG was measured using ELISA in serological study. Sensitivity، specificity، and positive and negative predictive values were calculated. Data were analyzed using Chi-square test.
    Findings
    Of 183، 104 patients (57. 1%) were positive for Helicobacter pylori in serological study and 151 patients (82. 5%) were positive in histological study. The sensitivity، specificity، positive predictive value and negative predictive value of serologic test for diagnosis of Helicobacter pylori were 64. 2%، 78. 1%، 93. 3%، and 31. 6%، respectively. IgG cut point for diagnosis of Helicobacter pylori was set to be 1. 4 (sensitivity: 92. 4% and specificity: 75. 3%).
    Conclusion
    The serologic test can be used as screening test for Helicobacter pylori in diabetic patients with regards to relatively high sensitivity and specificity as well as its simplicity، rapidity، and low price.
    Keywords: Helicobacter Pylori, Diabetes Mellitus, Serologic Tests, Histology, Sensitivity, Specificity
  • Z. Zahediyeghaneh, M. Hadizadeh * Pages 21-28
    Background
    With the advent of modern sciences such as nanotechnology، the hope for treatment of infectious diseases has increased. Nanochitosan is one of the most widely used nanomaterials in this field that has been considered due to its characteristics such as biocompatibility، nontoxicity and bactericidal activity.
    Objective
    The aim of t his study was to compare the antibacterial properties of chitosan nanoparticles against Escherichia coli and Staphylococcus aureus.
    Methods
    This in vitro study was performed at Iranian Research Organization for Science and Technology in 2014. Chitosan nanoparticles were prepared based on the ionic gelation. The characteristics of the prepared nanoparticles were determined by DLS and SEM. The antibacterial activities of chitosan nanoparticles against Escherichia coli and Staphylococcus aureus were evaluated by determination of minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC). Data were analyzed using One-way ANOVA and T-test.
    Findings
    Chitosan nanoparticles were formed with an average size of 160 nm. The MIC and MBC of chitosan nanoparticles were 0. 25 and 1 mg/ml for Escherichia coli and were 0. 5 and 2 mg/ml for Staphylococcus aureus. The diameter of zones of inhibition was 19 mm for Escherichia coli and 14 mm for Staphylococcus aureus in 10 mg/ml concentration of chitosan nanoparticles.
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that nanochitosan has acceptable antibacterial activity against Escherichia coli and Staphylococcus aureus. But Escherichia coli is more sensitive to chitosan nanoparticles than Staphylococcus aureus.
    Keywords: Nanotechnology, Chitosan, Anti, Bacterial Agents, Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus
  • A. Emami, M. Zardosht, N. Pirbonyeh, S. Rostam Pour, S. Najafi Pour * Pages 29-36
    Background
    Drug resistance is one of the important threats in uncontrolled infections by Pseudomonas aeruginosa، an opportunistic nosocomial pathogen، in burn patients. The presence of OprD porin protein in the bacterial cell wall is one of the mechanisms for resistance against hydrophilic drugs in this bacterium.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate genetic sequence rearrangements of OprD gene in imipenem resistant clinical isolates of pseudomonas aeruginosa in burn patients.
    Methods
    This cross sectional study was performed in Ghotbeddin Shirazi Hospital from October 2013 to February 2015. A total of 253 wound samples were evaluated for Pseudomonas aeruginosa. All isolates were evaluated using specific sequencing of the target region. Genetic sequence rearrangements were compared with the sensitivity pattern of the isolates to the imipenem.
    Findings
    Pseudomonas aeruginosa was found in 22% of the samples in Shiraz burn center. More than 90% of the isolates were multi drug resistant while only 25% were sensitive to imipenem. More than 80% of the imipenem resistant isolates had rearrangement in the gene associated with OprD protein.
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that Pseudomonas aeruginosa، as a prevalent microorganism in burn wounds، has rearrangement in the gene associated with OprD porin protein. This rearrangement may play a role in drug resistance of the Pseudomonas aeruginosa isolates in hospitalized patients.
    Keywords: Burns, Pseudomonas Aeruginosa, Imipenem, OprD Protein
  • M. Shirzaii, F. Neshat, A. Nakhaee * Pages 37-42
    Background
    Oral Lichen Planus (OLP) is an inflammatory condition with unknown etiology. Reactive oxygen species (ROS) and free radicals may play an important role in the pathogenesis of this disease.
    Objective
    The aim of this study was to compare salivary lipid peroxidation in patients with oral lichen planus with healthy subjects.
    Methods
    This case-control study was conducted in Zahedan School of Dentistry during 2014-15. Unstimulated saliva samples were collected from 30 patients with OLP and 30 age and gender-matched healthy controls and were transferred to the laboratory. Salivary lipid peroxidation products were measured using TBARS (thiobarbituric acid reactive substance) method. Data were analyzed using Mann-Whitney U test.
    Findings
    Salivary lipid peroxidation in patients with OLP was significantly higher than healthy controls (1. 57±0. 63 µM vs. 1. 2 ± 0. 77µM). Mean Salivary lipid peroxidation in women with OLP was significantly higher than healthy women (1. 67±0. 67 µM vs. 1. 16±0. 82 µM).
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that lipid peroxidation in patients with OLP is higher than healthy subjects.
    Keywords: Oral Lichen Planus, Lipid Peroxidation, Saliva
  • M. Tofangchiha, R. Bardal Hosseini, K. Najafi * Pages 43-49
    Background
    One of the most common errors in medical and dental imaging procedure is deviation from the standard position. Studies have shown that wrong positioning of the mandible during imaging by medical CT scan، can negatively affect the accuracy of linear measurements.
    Objectives
    The aim of this study was to determine the effect of changes in angle of head on angular measurements obtained from Cone Beam Computed Tomography (CBCT) images of dried human skull.
    Methods
    This analytical study was conducted in the School of Dentistry in Qazvin، 2011. Gutta percha markers were attached to three human skulls. The actual angles were recorded using the PLANMECA PROMAX VIEWER software. CBCT images were obtained in three positions: standard، 11 and 22 degrees axial deviation. Data were analyzed using T-test، ANOVA and Tukey.
    Findings
    There were no significant differences between measurements obtained from CBCT in all three planes and direct measurements. There were no significant differences among the results of measurements in predetermined angles after changing the angle of dried skull in axial plane. There were no significant differences between direct measurements and CBCT measurements in separate analysis of determined angles in maxillae and mandible.
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that possible axial changes in head position have no effect on angular measurements in CBCT imaging and CBCT is reliable in angular measurements.
    Keywords: Cone, Beam Computed Tomography, Reproducibility of Results, Mandible
  • M. Saffarpour, M. Jaffari, M. Mohammadi Savadroudbari *, M. Allibeigi Pages 50-56
    Background
    Composite is one of the restorative materials used for the posterior teeth. The strength of restorative material is important due to heavy loading on the posterior teeth.
    Objective
    The purpose of this study was to compare the flexural strength of three dental composites.
    Methods
    In this experimental study، ten specimens of each composite، including a nanocomposite Filtek Z350، a hybrid composite Filtek Z250، and a Silorane-based P90 were prepared according to the manufacturer’s instructions (3M-ESPE USA) and ISO 4049. After light polymerization، the specimens were stored for 24 h in distilled water at 37 º C. The specimens were subsequently blot dried and their flexural strength was measured using the three-point bending test by an Instron Universal testing machine. Data were analyzed using repeated measures ANOVA and Mauchly`s test.
    Findings
    Mean Flexural strength of the Z350 composite and Z250 composite was 0. 084 and 0. 024 MP، respectively and the difference was statistically significant. Flexural strength of the Z350 composite and Z250 composite was not significantly different from the P90 composite (0. 049 MP).
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that the Z350 composite is more appropriate for posterior teeth restoration due to its higher flexural strength.
    Keywords: Flexural Strength, Dental Composite, three, point Bending Test
  • S. Hashemipour, N. Esmailzadehha, M. Yarjanli, A. Ziaee * Pages 57-64
    Background
    Individuals with metabolic obesity but normal weight (MONW) are frequently undetected because of their normal body mass index (BMI). Therefore، it is important to identify factors associated with MONW.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association of education and marital status with normal weight metabolic obesity in men.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 232 men with a BMI less than 25 kg/m2 in Qazvin، Iran from September 2010 to April 2011. MONW was defined as insulin resistance (IR) in subjects with BMI less than 25 kg/m2. IR was determined using the 80th percentile of the homeostatic model assessment (HOMA) in normal subjects. Education was classified into four categories (1: elementary school or illiterate، 2: secondary or high school، 3: diploma and associate degree، and 4: Bachelor of Science and higher). Data were analyzed using T-test، Mann Whitney U test، logistic regression analysis and analysis of covariance.
    Results
    Of 232، 78 subjects (32. 6%) had MONW. The second to fourth categories of education were associated with 6. 2، 8. 3، and 6. 7-fold increased risk of MONW compared to the first category. Marriage frequency was 97. 5%، 68. 6%، and 41% in the first، third and fourth category، respectively. After adding marital status as covariate، there were no significant differences between the categories in mean HOMA-IR.
    Conclusion
    With regards to the results، MONW was more probable in men with higher level of education and unmarried men.
    Keywords: Insulin Resistance, Education, Marital Status, Body Mass Index
  • P. Heydari, S. Varmazyar *, E. Mohammadzadeh Pages 65-72
    Background
    The maximum aerobic capacity (VO2max) can be used to evaluate the cardio-pulmonary condition and to provide physiological balance between a person and his job.
    Objectives
    The aim of this study was to estimate the maximum aerobic capacity and its associated factors among students of medical emergencies in Qazvin.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 36 male students of medical emergencies in Qazvin University of Medical Sciences، 2015. The Physical Activity Readiness Questionnaire (PAR-Q) and demographic questionnaire were completed by the participants. The participants meeting the inclusion criteria were assessed using the Gerkin treadmill protocol. Data were analyzed using Mann-Whitney U test and Kruskal-Wallis.
    Findings
    Mean maximum aerobic capacity was 1. 94 ± 0. 27 L/min. The maximum aerobic capacity was associated with weight and height groups. There was significant positive correlation between maximal aerobic capacity and height، weight and body mass index.
    Conclusion
    The Gerkin treadmill test is useful for estimation of the maximum aerobic capacity and the maximum working ability in students of medical emergencies.
    Keywords: Oxygen Consumption, Emergency Responders, Exercise Test
  • B. Tahamtan, S. Baqery Moqadam * Pages 73-77
    Irritation fibroma is a reactive lesion of the buccal mucosa that often occurs in line with the occlusal plane due to cheek biting. This lesion may also be seen on the palate، gingiva and lips; however، it mostly occurs in the areas exposed to trauma. This paper reports a case of extensive irritation fibroma on maxillary gingiva in a 36 year old male that was related to palatal margin of left premolars. The lesion was excised by biopsy and was diagnosed as irritation fibroma after histological analysis.
    Keywords: Fibroma, Gaint Cell Granuloma, Gingiva