فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:20 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/12/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدتقی صمدی، رضا شکوهی، رویا هراتی* صفحات 4-13
    زمینه
    ورود مستمر آنتی بیوتیک ها به محیط، عامل مشکلات بالقوه بسیاری همچون مقاومت میکروارگانیسم های بیماری زاست.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه فرایندهای فنتون هتروژن و جذب سطحی با استفاده از نانوکامپوزیت مغناطیسی در حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین از محیط های آبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. کارایی نانوکامپوزیت مغناطیسی جهت حذف سیپروفلوکساسین در سیستم ناپیوسته با بررسی زمان تماس 15 تا 300 دقیقه، pH 4 تا 10، غلظت اولیه آنتی بیوتیک 30 تا 200 میلی گرم بر لیتر، مقدار جاذب 1 تا 3 گرم بر لیتر و غلظت پراکسید هیدروژن 5 تا 25 میلی مول بر لیتر بررسی شد. مشخصات فیزیکی و ساختاری جاذب ساخته شده با استفاده از طیف سنج مادون قرمز (FTIR) تحلیل شد.
    یافته ها
    حداکثر کارایی فرایندهای فنتون هتروژن و جذب سطحی در pH های برابر 4 و 7 حاصل شد که کارایی حذف سیپروفلوکساسین به ترتیب %95 و %87 بود. داده های تعادلی جذب با ایزوترم لانگموئر مطابقت بهتری نشان داد. سرعت واکنش بهترین سازگاری را با مدل درجه دوم کاذب داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می توان نانوکامپوزیت مغناطیسی Fe3O4/MWCNTs را به عنوان جاذب قابل قبولی در فرایند فنتون هتروژن در حذف آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین از محیط های آبی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت ها، سیپروفلوکساسین، جذب سطحی
  • مینا فکری نوده، عادله دیوسالار * صفحات 14-20
    زمینه
    با توجه به شیوع سرطان و سمیت سیس پلاتین، تلاش بر این است که ترکیب های جدید در جهت سرکوب تومور و همراه با سمیت کم تر باشند. لذا ترکیب های پالادیومی توانایی القای مرگ سلولی و سرکوب تومور و سمیت کم تری نسبت به ترکیب های پلاتینی دارند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین خاصیت ضدسرطانی ترکیب جدید پالادیومی [2- فورانیل 1- ایمیدیازو (1،10 فنانترولین پالادیوم) نیترات] و مکانیسم مرگ سلولی القا شده توسط آن در رده سلول سرطانی لوسمی میلوییدی مزمن انسانی 562 K انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 در آزمایشگاه ماکرومولکول های حیاتی دانشگاه خوارزمی انجام شد. سلول های سرطانی 562 K در محیط کشت آرپی ام آی- 1640 درون پلیت کشت داده و با غلظت های مختلف ترکیب پالادیومی به مدت 24 و 48 ساعت تیمار شدند. درصد بقای سلول ها توسط آزمون رنگ سنجی تترازولیوم و نوع مرگ سلولی القا شده با این ترکیب پالادیومی توسط آزمون فلوسایتومتری و کیت انکسین و پروپیدیوم یداید بررسی شد.
    یافته ها
    آزمون بقای سلولی میزان 50 Cc (غلظتی از ترکیب که 50 درصد مرگ را در سلول های سرطانی القا می کند) ترکیب پالادیومی را برای این رده سلولی در مدت زمان 24 و 48 ساعت به ترتیب 95 و 86 میکرومولار نشان داد. نتایج آنتی بادی انکسین V نشان داد که مرگ القا شده توسط این ترکیب پالادیومی از نوع مرگ برنامه ریزی شده سلولی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد این ترکیب پالادیومی و ترکیب هایی از این خانواده می توانند در آینده ای نزدیک به عنوان داروی جدید در درمان سرطان در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: ترکیب فنانترولین پالادیوم، مرگ سلولی برنامه ریزی شده، لوسمی میلوئیدی
  • علی نکویی فرد، سمانه حسین پور، سکینه نوری سعیدلو، مریم جوادی * صفحات 21-29
    زمینه
    ضداکسیدان ها برای افزایش ماندگاری مواد غذایی استفاده می شوند. سبزی ها و میوه ها منابع خوبی از ضداکسیدان ها از قبیل پلی فنل ها، ویتامین ث و ایی هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره پوست داخلی نارنج (مزوکارپ) بر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال1393 در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد. 45 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان در دو گروه شاهد (بسته بندی شده در خلاء بدون عصاره) و تیمار (غوطه وری 30 دقیقه ای با محلول %5 عصاره و بسته بندی در خلاء) تقسیم و در یخچال (4 درجه سانتی گراد) نگه داری شدند. مشخصات حسی و شیمیایی شامل مقدار اسیدیته، پراکسید، بازهای نیتروژنی فرار، اسید تیوباربیتوریک و اسید چرب آزاد در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15، 18 و 21 اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون های آماری لون، دانکن و آنالیز واریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقدار اسیدیته، پراکسید، بازهای نیتروژنی فرار، اسید تیوباربیتوریک و اسید چرب آزاد در گروه تیمار به طور معنی داری کم تر از گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد عصاره پوست داخلی نارنج با کاهش روند اکسیداسیون و افزایش زمان ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان می تواند جای گزین مناسبی برای مواد نگه دارنده مصنوعی باشد.
    کلیدواژگان: ضد اکسیدان ها، قزل آلا، مرکبات
  • سارا ملکی کامبخش، ماندانا حجازی *، احمد رحمانی نژاد، صابر بابازاده صفحات 30-36
    زمینه
    چای به عنوان یک منبع فلوراید شناخته شده است که می تواند علاوه بر اثرات پیشگیری از پوسیدگی، در صورت مصرف بی رویه یا همراه با سایر منابع فلوراید، خطر بروز فلوروزیس دندانی را افزایش دهد.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه غلظت فلوراید 3 نوع چای سبز مصرفی در ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. در این مطالعه از 3 نوع چای سبز (کیسه ای و بسته بندی) استفاده و از هر نمونه چای کیسه ای، دو کیسه و از هر نوع چای بسته بندی دو نمونه یک گرمی انتخاب شد. نمونه ها هر بار در 100 میلی لیتر آب مقطر در حال جوش قرار داده شد و جهت دم کشیدن در انکوباتور 80 درجه قرار گرفت. غلظت فلوراید پس از 3 و 10 دقیقه دم کشیدن و فیلتر شدن به روش کروماتوگرافی اندازه گیری و برحسب میلی گرم بر لیتر ثبت شد. داده ها با آزمون های آماری آنووا و اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان غلظت فلوراید در انواع کیسه ای چای سبز بیش تر از نوع بسته بندی آن بود، ولی بین گونه های مختلف چای سبز مورد مطالعه تفاوت معنی داری در غلظت فلوراید وجود نداشت. افزایش زمان دم کشیدن تا 10 دقیقه، تفاوت معنی دار آماری را در میزان غلظت فلوراید آزاد شده ایجاد نکرد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها، به نظر می رسد نوع چای سبز مصرفی و زمان دم کشیدن در میزان آزادسازی یون فلوراید تاثیری نداشته باشد و تنها این میزان در چای های کیسه ای بالاتر از چای های بسته بندی است.
    کلیدواژگان: فلوروزیس دندانی، فلورایدها، چای، کروماتوگرافی
  • رویا ناصح، پرویز پدیسار، احمد طاهرخانی، نیما رهنمون* صفحات 37-46
    زمینه
    سن دندانی به دلیل سهولت و سرعت کاربرد مناسب، به خصوص برای طراحی درمان در ناهنجاری های دندانی مورد توجه ارتودنتیست ها و دندان پزشکان کودکان است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه همبستگی سن دندانی تعیین شده با روش های دمرجیان، موریس و تقویمی در بیماران ارتودنسی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی رادیوگرافی های پانورامیک 419 نفر از بیماران ارتودنسی 6 تا 15 ساله مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی قزوین در سال 1392 ارزیابی شدند. سن دندانی براساس مراحل کلسیفیکاسیون دندان های سمت چپ فک پایین به جز دندان عقل براساس روش موریس و همکاران (1963) و دمرجیان و همکاران (1973) تعیین شد. داده ها با آزمون های آماری تی جفتی و پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 419 نفر بیمار مورد مطالعه، 190 نفر (45 درصد) پسر و 229 نفر (55 درصد) دختر بودند. میانگین سن بیماران مراجعه کننده 47/2 ± 26/11 سال بود. علی رغم همبستگی بالایی که بین تمامی این سنین وجود داشت، بین مقادیرسن تقویمی و سن دندانی موریس در تمام رده های سنی و در کل نمونه ها تفاوت معنی داری وجود داشت. تفاوت بین سن تقویمی و سن دندانی دمرجیان فقط در گروه سنی 6 سال و پسران 7، 12 و 15 سال معنی دار بود و در سایر رده های سنی تفاوت معنی داری دیده نشد. تفاوت آماری معنی داری بین سن دندانی در دو روش موریس و دمرجیان در تمام رده های سنی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد استفاده از روش موریس برای جامعه ایرانی قابل قبول نباشد، ولی روش دمرجیان می تواند کارایی قابل قبولی در تخمین سن دندانی براساس سن تقویمی افراد داشته باشد که البته به دلیل تخمین بیش از میزان واقعی آن، ضرورت تدوین جداول خاص آن در جامعه ایرانی احساس می شود.
    کلیدواژگان: تعیین سن دندانی، روش موریس، روش دمرجیان
  • پیوند باستانی *، مسعود ابوالحلاج، احمد صادقی صفحات 47-55
    زمینه
    اصلاح مالی نظام سلامت با هدف دست یابی به حداکثر کارایی و اثربخشی در این بخش، از سال 1384 و در چهار مرحله در دستور کار قرار گرفت که استقرار حسابداری تعهدی به جای روش نقدی اولین مرحله آن بود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین مهم ترین نقاط قابل بهبود مرحله اول اصلاحات مدیریت مالی (حسابداری تعهدی) از دیدگاه خبرگان و متخصصان مالی شاغل در سطوح میانی و عملیاتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی در سال 1392 در دانشگاه های علوم پزشکی کشور با روش نمونه گیری هدفمند (گلوله برفی) انجام شد و پس از انجام 25 مصاحبه به صورت نیمه ساختارمند به سطح اشباع رسید. مهم ترین درون دادها از طریق تحلیل محتوایی متون به روش کروگر تلخیص شد.
    یافته ها
    هفت دسته نقاط قابل بهبود در زمینه کارکنان، مدیران، سیستم اطلاعات، خرده فرهنگ های سازمانی، ساختار، فرایند و مالی به عنوان مهم ترین درون مایه های اصلی شناخته شدند که هر دسته چندین زیر مجموعه فرعی را شامل می شوند.
    نتیجه گیری
    تلاش و برنامه ریزی جهت بهتر شدن مولفه های قابل اصلاح مرحله اول مدیریت مالی نظام سلامت از طریق مکانیسم های عملی باید در دستور کار تصمیم گیرندگان و برنامه ریزان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت مالی، اصلاحات نظام سلامت، حسابداری، مطالعه کیفی
  • لیلی یکه فلاح، مهدی نجفی *، اکرم شاهرخی، حمیدرضا جوادی، اصغر محمد پور اصل صفحات 56-62
    زمینه
    فیبریلاسیون دهلیزی یکی از شایع ترین بی نظمی های قلبی پایدار است که یک درصد جامعه را درگیر می کند. طولانی بودن درمان، آموزش و پی گیری مستمر را می طلبد که با روش های نوین پرستاری از جمله پرستاری از راه دور می توان به آن دست یافت.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر پرستاری از راه دور بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1393 بر روی 100 بیمار فیبریلاسیون دهلیزی مراجعه کننده به مراکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. بیماران به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. در گروه مداخله، 12 هفته تماس تلفنی جهت پی گیری و آموزش انجام شد. سطح کیفیت زندگی هر دو گروه قبل و بعد از مداخله به وسیله پرسش نامه SF-36 ارزیابی و داده ها با آزمون های آماری تی زوجی، مجذور کای و تی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت زندگی در گروه مداخله قبل از مداخله 8/10 ± 88/64 بود که بعد از مداخله به 2/9 ± 14/76 رسید و به طور معنی داری افزایش یافت و در گروه شاهد از 7/9 ± 6/62 قبل از مداخله به 95/6 ± 05/60 بعد از مداخله رسید که به طور معنی داری کاهش نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد پرستاری از راه دور می تواند سطح کیفیت زندگی بیماران را افزایش دهد و راه را برای پرستاری بهتر بیماران فراهم آورد.
    کلیدواژگان: پرستاری از راه دور، کیفیت زندگی، فیبریلاسیون دهلیزی
  • سیما مرزبان، مرضیه نجفی، سعید آصف زاده، سهیلا غلامی، رویا رجایی* صفحات 63-69
    زمینه
    کیفیت زندگی کاری واکنش کارکنان به کار خود و به خصوص نتایج فردی در کار و سلامت روان کارکنان است که بر تجربیات شخصی شغلی و نتایج کاری کارکنان تاثیر می گذارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر بار کاری کارکنان بر کیفیت زندگی آنان در بیمارستان های آموزشی- درمانی شهید بهشتی تهران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی در سال 1393 بر روی 530 نفر از کارکنان بالینی و غیربالینی 4 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران انجام شد که از طریق نمونه گیری کوکران انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه های اطلاعات جمعیتی، کیفیت زندگی والتون (شامل 32 سوال در 8 بعد) و بار کاری ناسا بودند. داده ها با آزمون آماری همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره دو مولفه کیفیت زندگی کاری و بار کاری به ترتیب 34/13 ± 21/48 و 44/11 ± 70/64 به دست آمد. براساس نتایج آزمون همبستگی پیرسون، رابطه معنی دار و معکوسی بین متغیر بار کاری و کیفیت زندگی کاری وجود داشت(0161/0- = r).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد بار کاری بالا از مهم ترین عوامل کاهش کیفیت زندگی کاری کارکنان است که با سازمان دهی و برنامه ریزی مناسب می توان بخشی از آن را کاهش داد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بار کاری، بیمارستان ها
  • حبیب عنصری * صفحات 70-74
    ناشنوایی یکی از شایع ترین بیماری های حسی- عصبی با فراوانی یک در هزار است. مهم ترین عامل ناشنوایی مادرزادی، جهش در ژن (GJB2 (CX26 در جایگاه ژنی DFNB1 در موقعیت 13q12 است. این مطالعه به منظور تعیین نوع جهش های عامل ناشنوایی در ژن GJB2 در خانمی 37 ساله با ناشنوایی کامل ارثی از نوع غیرسندرمی انجام شد. بررسی مولکولی وجود هتروزیگوسیتی ترکیبی (35delG/del120E) در ژن GJB2 را در فرد مبتلا نشان داد. بنابر این، به دلیل تنوع جهش در ژن GJB2، بررسی جهش های عامل ناشنوایی برای مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره ژنتیکی قبل از ازدواج و بارداری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ناشنوایی غیرسندرمی، کانکسین 26، جهش
  • سحر گراوندی، سعید سعیدی مهر، محمد جواد محمدی * صفحات 75-79
    این مطالعه مداخله ای به منظور تعیین نقش افزایش ظرفیت بخش فوریت های بیمارستان نفت اهواز در میزان پذیرش مصدوم زمان بروز بحران در سال 1392 انجام شد. ابتدا میزان ظرفیت بخش فوریت ها جهت پذیرش مصدوم قبل از بحران به وسیله برگه ارزیابی و مشاهده حضوری، ارزیابی شد. سپس یک برنامه اجرایی شامل تهیه تجهیزات مورد نیاز برای شرایط بحرانی، آموزش کارکنان شاغل، پیش بینی نیاز ها در زمان بحران و ایجاد تغییرات مورد نیاز در فضای فیزیکی بخش فوریت ها جهت افزایش ظرفیت تهیه و تدوین شد. پس از گذشت 6 ماه، میزان پیشرفت و اجرای این برنامه با انجام دو تمرین عملیات بحران ارزیابی مجدد شد. پس از اجرای ظرفیت سازی مناسب، ظرفیت پذیرش 3 برابر شد که این امر سبب افزایش آمادگی و ارایه خدمت مطلوب تر بخش فوریت ها در زمان بحران می شود.
    کلیدواژگان: خدمات فوریت های بیمارستان، پذیرش بیمار، بحران
|
  • Mt. Samadi, R. Shokohi, R. Harati* Pages 4-13
    Background
    Continuous input of antibiotics to the environment can cause many potential problems such as antibiotic resistance in pathogens.
    Objective
    The aim of this study was to compare heterogeneous fenton process and adsorption process on magnetic nanocomposite for ciprofloxacin removal from aqueous solutions.
    Methods
    This experimental study was conducted at the Hamadan University of Medical Science in 2014. The efficiency of magnetic nanocomposite for ciprofloxacin removal was assessed in a batch system considering 15-300 min reaction time, pH 4 - 10, 30-200 mg/L initial ciprofloxacin concentration, 1 - 3 g/L adsorbent and 5-25 mmol/L H2O2. Physical and structural characteristics of the synthesized adsorbent were analyzed using Fourier Transform Infrared Spectra (FTIR) techniques.
    Findings
    The maximum efficiency of heterogeneous fenton process and adsorption process was obtained at pH 4 and 7 in which the efficiency of ciprofloxacin removal was 95% and 87%, respectively. The equilibrium adsorption data was well fitted with Langmuir isotherm. The r eaction rate had the best compatibility with pseudo-second-order kinetic model.
    Conclusion
    With regards to the results, magnetic nanocomposite (Fe3O4/MWCNTs) can be considered as an acceptable adsorbent in heterogeneous fenton procces for ciprofloxacin removal from aqueous solutions.
    Keywords: Nanocomposites, Ciprofloxacin, Adsorption
  • M. Fekri, A. Divsalar* Pages 14-20
    Background
    Due to the increasing incidence of cancer and toxicity of cisplatin, there have been many attempts to find new complexes with greater potency and less toxicity. Palladium (II) complexes can induce cell death and serve as good anticancer drugs with less toxicity than platinum (II) complexes.
    Objective
    The aim of this study was to determine the anti-cancer properties of a new synthetic complex of palladium [Pd (2-foran-2-yl) 1H-imidazo–[4, 5–f] (1, 10-phenanthroline)] and cell death mechanism induced by this complex in human chronic myeloid leukemia cell line-K562.
    Methods
    This experimental study was conducted in the Vital Macromolecules laboratory of Kharazmi University in 2014. The K562 cells were cultured in the RPMI-1640 medium and were treated with different concentrations of the Pd (II) complex for 24 and 48 hours. Cell viability was measured using 3-(4, 5-dimethylthiazol-2-yl)-2, 5-diphenyltetrazolium bromide (MTT) assay. The mechanism of cell death induced by this complex was analyzed by flow cytometery using Annexin V and propidium iodide.
    Findings
    In the MTT assay, the Cc50 value (50% Cytotoxicity Concentration) of the Pd (II) complex was 95 and 86 µM after 24 and 48 hours, respectively. The analysis of results for Annexin V antibody indicated that the cell death induced by the Pd (II) complex was mainly apoptosis.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that this Pd complex and its analogues can be considered as a new drug for cancer treatment in the future.
    Keywords: Palladium Phenanthroline Complex, Apoptosis, Myeloid Leukemia
  • A. Nekuie Fard, S. Hossein Pour, S. Noori Saeidlou, M. Javadi* Pages 21-29
    Background
    Antioxidants are used to increase the shelf life of the food. Vegetables and fruits are good sources of antioxidants including polyphenols, vitamin E and vitamin C.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of citrus aurantium mesocarp extract on shelf life of rainbow trout.
    Methods
    This experimental study was conducted at the Urmia University of Medical Science in 2014. Forty five rainbow trouts were divided into two groups including control group (packed in vacuum without extract) and treatment group (immersed in a solution of 5% extract for 30 min and packed in vacuum) and were stored in a refrigerator (4±1. Sensory and chemical properties including pH, peroxide value (PV), total volatile basic nitrogen (TVB-N), thiobarbituric acid (TBA), and free fatty acids (FFA) were measured at days zero, 3, 6, 9, 12, 15, 18 and 21. Data were analyzed using Levene's test, Duncan, and ANOVA.
    Findings
    PH, TVB-N, PV, TBA, and FFA in the treatment group were significantly lower than the control group.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that the citrus aurantium mesocarp extract reduces the oxidation process and increases the shelf life of rainbow trout and can be an appropriate alternative for artificial preservatives.
    Keywords: Antioxidants, Trout, Citrus
  • S. Maleki Kambakhsh, M. Hejazi *, A. Rahmaninejad, S. Babazadeh Pages 30-36
    Background
    Tea is known as a source of fluoride that not only can prevent tooth decay but also can increase the risk of dental fluorosis in overuse or in combination with other sources of fluoride.
    Objective
    The aim of this study was to compare the fluoride concentration in three brands of green tea consumed in Iran.
    Methods
    This experimental study was conducted in Qazvin University of medical Science during 2012. Three brands of green tea (bag type and packed type) were evaluated. Two bags of every bag type and two 1-gram samples of every packed type were selected. Each time, the samples were placed in 100 ml distilled boiling water and were restored in an incubator at 80 ºC. Three and ten minutes after tea brewing, the fluoride concentration of filtrated water was measured by chromatography and was recorded in milligram per liter. Data were analyzed using ANOVA and repeated measures ANOVA.
    Findings
    The fluoride concentration in bag type green tea was more than packed type. The fluoride concentration was not different among three brands of green tea. The fluoride concentration after ten minutes brewing was not significantly different from the concentration after three minutes brewing.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that green tea brand and the brewing time does not affect fluoride release. The fluoride release in bag type green tea is more than packed type.
    Keywords: Dental Fluorosis, Fluorides, Tea, Chromatography
  • R. Naseh, P. Padisar, A. Taherkhani, N. Rahnamoon* Pages 37-46
    Background
    Dental age determination has been considered for malocclusion treatment planning by Orthodontists and Pediatric Dentists.
    Objective
    The aim of this study was to compare the correlation of dental age estimated by Demirjian and Moorrees methods with chronological age in the orthodontic patients.
    Methods
    In this analytical study, 419 panoramic images of 6-15 years old orthodontic patients referred to School of Dentistry in Qazvin were assessed in 2013. Dental age was estimated by Moorrees et al. (1963) and Demirjian et al. (1973) methods through the calcification stages of the left mandibular teeth with the exception of the third molar. Data were analyzed using paired T-test and Pearson’s correlation coefficient.
    Findings
    Of 419 patients, 190 (45%) were male and 229 (55%) were female. The mean age was 11.26 ± 2.47. Although there were positive significant correlations between the methods in all study subjects, the Moorrees dental age was significantly different from the chronological age in all age groups. The Demirjian dental age was significantly different from chronological age in the 6-year old age group and 7, 12 and 15-year old males. There were significant differences between the Moorrees and Demirjian dental age in all age groups.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that the Moorrees method is not appropriate for Iranian population while the Demirjian method can be acceptable for estimation of dental age based on chronological age. Due to the overestimation found in the Demirjian method, exclusive tables must be prepared for Iranian population.
    Keywords: Age Determination by Teeth, Moorrees Method, Demirjian's Method
  • P. Bastani *, M. Abolhallaje, A. Sadeghi Pages 47-55
    Background
    Health financial reforms began in 2005 through four phases in order to achieve the maximum efficiency and effectiveness in this sector. The first phase was accrual accounting implementation instead of cash method.
    Objective
    The aim of this study was to determine the most important improvement spaces of the first phase of reform in financial management (accrual accounting) in the viewpoints of financial experts employed in middle and operational levels of Universities of Medical Sciences.
    Methods
    This qualitative study was conducted in Universities of Medical Sciences in 2013 using non-probability sampling method (snowball). Saturation was achieved only after 25 semi-structured interviews. Data were analyzed using content analysis by Kruger model.
    Findings
    Seven areas of improvement including staffs, managers, information system, organizational culture, structure, process, and financial were identified as main themes. Each theme contained several sub-themes.
    Conclusion
    Attempts and planning should be considered by decision makers in order to improve modifiable determinants through practical mechanisms in the first phase of health system financial management.
    Keywords: Financial Management, Health Care Reform, Accounting, Qualitative Research
  • L. Yekefallah, M. Najafi *, A. Shahrokhi, Hr. Javadi, A. Mohamadpoorasl Pages 56-62
    Background
    Atrial fibrillation is one of the most common cardiac arrhythmias that occurs 1: 100. Long duration of treatment needs continuous education and follow up that can be achieved by modern nursing techniques such as telenursing.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of telenursing on quality of life of patients with atrial fibrillation.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted in 100 Patients with atrial fibrillation referred to the teaching hospitals affiliated to Qazvin University of Medical Sciences in 2014. The patients were selected by convenience sampling method and were randomly divided into two groups (intervention and control). In the intervention group, phone calls were made to follow up and to educate patients for 12 weeks. Quality of life was measured before and after the intervention using the SF-36 questionnaire. Data were analyzed using paired T-test, Chi-square test, and T-test.
    Findings
    In the intervention group, the mean quality of life score was significantly increased from 64.88±10.8 before the intervention to 76.14±9.2 after the intervention. In the control group, the mean quality of life score was significantly decreased from 62.6±9.7 before the intervention to 60.05±6.95 after the intervention.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that telenursing can increase the patients’ quality of life and can provide better nursing care.
    Keywords: Telenursing, Quality of life, Atrial Fibrillation
  • S. Marzban, M. Najafi, S. Asefzadeh, S. Gholami, R. Rajaee* Pages 63-69
    Background
    Quality of work life is the reaction of employees to their work specially the individual results at work and mental health that affects their personal experience and work results.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of workload on quality of work life in staff of the teaching hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran.
    Methods
    This analytical study was conducted in 530 staff of four hospitals affiliated to the Shahid Beheshti University of Medical Sciences that were selected by Cochrane sampling method during 2014. The measurement tools were demographic questionnaire, Walton's quality of work life questionnaire (including 32 questions and eight dimensions), and the NASA TLX workload scale. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient.
    Findings
    The mean scores of quality of work life and workload were 48.21±13.34 and 64.70±11.44, respectively. There was negative significant correlation between workload and quality of work life (r= -0.0161).
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that high workload is one of the most important factors of reduced quality of work life that can be reduced through proper organization and planning.
    Keywords: Quality of life, Workload, Hospitals
  • H. Onsori Pages 70-74
    Hearing loss is one of the most common sensorineural disorders that occur in 1:1000. Mutation in the GJB2 (CX26) gene at the DFNB1 locus on chromosome 13q12 is the most important cause of congenital hearing loss. The aim of this study was to determine the hearing loss causative mutations in the GJB2 gene in a 37 year-old woman with non-syndromic congenital hearing loss. A compound heterozygous mutation (35delG/del120E) was found in the GJB2 gene. With regards to the variety of mutations in the GJB2 gene, screening the causative mutations of hearing loss is recommended for subjects referred to genetics counseling centers before marriage and pregnancy.
    Keywords: Nonsyndromic Deafness, Connexin 26, Mutation
  • S. Geravandi, S. Saidemehr, Mj. Mohammadi* Pages 75-79
    This interventional study was performed to determine the role of increased emergency department capacity in admission rate during disasters in Ahvaz Naft hospital, 2013. Firstly, the emergency department capacity was evaluated for injury admission before crisis through assessment sheet and direct observation. Then an executive program was prepared to increase capacity including providing necessary equipments for critical condition, training the personnel, anticipating needs for crisis time, and making the required changes in the emergency department physical space. After 6 months, the progress and implementation of the program was evaluated by two crisis maneuvers. Admission capacity was increased three times by the program that leads to increased readiness in order to provide better services in the emergency department during crisis.
    Keywords: Hospital Emergency Service, Patient Admission, Disasters