فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:20 Issue: 4, 2016

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:20 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/06/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید حسین طباطبایی، شکوه تقی پور ظهیر، سمانه کشاورز*، فاطمه خواجه زاده صفحات 4-12
    زمینه
    ضایعه های کیستی با منشا اپیتلیوم دندانی و ظاهر بالینی و رادیوگرافی مشابه، رفتار بالینی متفاوتی دارند.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه برخی عوامل مرتبط با تکثیر و فرار از مرگ سلولی در اپیتلیوم پوشاننده دو گروه از ضایعه های کیستی دندانی با رفتار بالینی متفاوت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی و گذشته نگر تعداد 11 نمونه پارافینه از هر یک از ضایعه های کیست رادیکولار،کیست دنتی ژروس، ادونتوژنیک کراتوکیست و آملوبلاستومای تک کیستی، برای بررسی بروز آنتی ژن 67-ki و پروتئین 2-bcl رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی شدند. داده ها با آزمون های آماری کروسکال- والیس و کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیش ترین میزان سلول های 67-ki مثبت (%29/26±50/35) در لایه پارابازال ادونتوژنیک کراتوکیست دیده شد(001/0=P). میانگین LI-67-ki در لایه پارا بازال گروه تهاجمی (%79/37±80/26) بیش تر از گروه غیرتهاجمی (%38/3±04/4) بود، اما این تفاوت معنی دار نبود. یش ترین میانگین LI-2-bcl (%70/6±95) در لایه بازال ادونتوژنیک کراتوکیست بود(001/0=P). میانگین LI-2-bcl در همه لایه ها در ضایعه های تهاجمی بیش تر از ضایعه های غیرتهاجمی و بیش ترین مقدار آن (%10×94/3±45/72) در لایه بازال و این تفاوت معنی دار بود (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، تظاهر بیش تر نشان گرهای مرتبط با فرار از مرگ سلولی در گروه ضایعه های مهاجم در مقایسه با گروه غیرمهاجم، این احتمال را مطرح می کند که فرار از مرگ سلولی نقش مهم تری در رفتار تهاجمی ضایعه های دندانی کیستی ایفا می کند.
    کلیدواژگان: پروتئین 2، bcl، آنتی ژن 67، ki، رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمیایی، ضایعه های کیستی دندانی
  • رضا نجفی پور، ناصر رخشانی، لادن وکیل*، فرهاد زمانی، آرمان مرکباتی، امیر جوادی صفحات 13-21
    زمینه
    کمبود فشار اکسیژن (هیپوکسی) یک پدیده شایع در تومورهای انسانی است که با افزایش القای فرآیند رگ زایی (آنژیوژنزیس) موجب رشد٬ بقا و تهاجم تومور می شود. مهارکننده عامل القایی هیپوکسی ((HIF1AN از طریق اتصال به یک سری زیر واحدهای پروتئین HIF1α به نام کپ بایندیگ پروتئین پی 300 (CBP/P300) موجب مهار عامل القایی هیپوکسی (HIF1α) می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بیان مهارکننده عامل القایی هیپوکسی HIF1AN)) با میزان تهاجم عروقی در تومور روده انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال های 1391 تا 1393 بر روی 101 بیمار مبتلا به سرطان روده انجام شد که از لحاظ وضعیت تهاجم عروقی به دو گروه دارا و فاقد تهاجم عروقی تقسیم شدند. بلوک های پارافینه تومور به روش ایمنوهیستوشیمی با نشان گر HIF1AN رنگ و از نظر شدت رنگ پذیری و تعداد سلول ها ارزیابی شدند. ارتباط میزان بیان نشان گرHIF1AN با شاخص های آسیب شناسی و با آزمون های آماری همبستگی و مجذور کای تحلیل شد.
    یافته ها
    واکنش ایمنوشیمیایی HIF1AN در دو گروه مورد مطالعه متفاوت بود. بین کاهش میزان بیان پروتئین HIF1ANبا افزایش تهاجم عروقی و رگ زایی تومور سرطان روده ارتباط معنی داری دیده شد. بین بیان HIF1AN با عمق تومور و تمایز آن ارتباطی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها به نظر می رسد پروتئین HIF1AN در سرطان روده نقش مهارگر تومور دارد و کاهش بیان این پروتئین در هسته سلول های توموری روده موجب افزایش بیان عوامل رگ زایی و تهاجم عروقی می شود.
    کلیدواژگان: تهاجم عروقی، رگ زایی، مهارکننده عامل القایی هیپوکسی، سرطان روده بزرگ
  • فروز کشانی، نفیسه شاملو *، مهدی یوسفی، مهرناز علی خاصی صفحات 22-28
    زمینه
    زبان به خاطر موقعیت ویژه و اعمال مختلف، در معرض تحریک های مزمنی قرار دارد که به ایجاد ضایعه های واکنشی منجر می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه فراوانی ضایعه های واکنشی زبان در بایگانی دانشکده های دندان پزشکی قزوین و شهید بهشتی تهران طی 15 سال انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی گذشته نگر تمام پرونده های مربوط به ضایعه های واکنشی زبان در بایگانی بخش آسیب شناسی دهان دانشکده های دندان پزشکی قزوین (29 پرونده) و شهید بهشتی تهران (41 پرونده) از سال 1377 تا 1393 بررسی شدند. اطلاعات جمعیتی بیمار (سن و جنس)، نوع ضایعه (فیبروم تحریکی، پیوژنیک گرانولوما، واکنش دارویی و هیپرکراتوز)، موقعیت ضایعه در زبان و عادت بیمار ثبت و داده ها با آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و آنوای یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 70 بیمار مور مطالعه، 49 نفر (%70) زن بودند و میانگین سنی افراد مورد مطالعه 16±43 سال بود. از 70 پرونده مربوط به ضایعه واکنشی زبان، %4/51 فیبروم تحریکی و %6/38 پیوژنیک گرانولوما بودند. %9/42 ضایعه های واکنشی زبان در قسمت لترال، %6/28 در قسمت قدامی و بقیه به ترتیب در قسمت های پشت، دورسال و خلفی زبان بودند. در مردها، ضایعه پیوژنیک گرانولوما و در زن ها فیبروم تحریکی بیش ترین فراوانی را داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها و فراوانی ضایعه های واکنشی فیبروم تحریکی و پیوژنیک گرانولوما نسبت به سایر ضایعه های واکنشی، به نظر می رسد تغییر شیوه زندگی و رعایت بهداشت دهان تا حدود زیادی به جلوگیری از این ضایعه ها کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: ضایعه واکنشی، زبان، آسیب شناسی دهان و فک و صورت
  • سهیلا شیری، شکوه سادات بنی جمالی*، غلامرضا صرامی، حسن احدی صفحات 29-35
    زمینه
    سوء مصرف مواد یکی از مهم ترین مشکلات نیازمند مداخله در کشور است که می تواند زندگی و سلامت فرد را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از کارکردهای مهم و نشان دهنده سلامت فرد، خواب است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثربخشی مداخله شناختی- رفتاری چندمولفه ای بر کیفیت خواب و سلامت عمومی سوء مصرف کنندگان مواد مخدر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مداخله ای در سال 1393 در مراکز ترک اعتیاد قزوین اجرا شد. با توجه به معیارهای ورود به مطالعه و پس از مصاحبه مقدماتی، 30 مرد به شیوه نمونه گیری در دسترس از یکی از مراکز درمان سوء مصرف مواد قزوین انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه جای گزین شدند. گروه مداخله، درمان شناختی- رفتاری چندمولفه ای ادینگر و کارنی را دریافت کرد و گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار پژوهش پرسش نامه های کیفیت خواب پیتزبورگ و سلامت عمومی بود که پیش و پس از مداخله توسط مشارکت کنندگان تکمیل شد. داده ها با روش تحلیل واریانس نمره های اختلافی تحلیل شدند.
    یافته ها
    درمان شناختی- رفتاری چندمولفه ای به طور معنی داری کیفیت خواب و سلامت عمومی را در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد بهبود بخشید (0/05>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد درمان شناختی- رفتاری می تواند به بهبود سلامت عمومی و کیفیت خواب منجر شود.
    کلیدواژگان: درمان شناختی، رفتاری، خواب، سلامت عمومی، سوء مصرف مواد مخدر
  • مریم مختاری، فرهاد دریانوش* صفحات 36-42
    زمینه
    آدیپوکین ها از جمله واسپین و نسفاتین نقش های زیستی گوناگونی دارند و احتمال داده می شود با عوامل و بیماری های مختلفی از جمله قلبی- عروقی و پرفشاری خون ارتباط داشته باشند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر 12 هفته فعالیت ورزشی هوازی بر سطوح سرمی واسپین و نسفاتین -1 در زنان مسن مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال1393 به مدت سه ماه در سالن ورزشی و تندرستی دانشگاه شیراز انجام شد، 30 زن مسن مبتلا به پرفشاری خون به صورت تصادفی انتخاب و به دو گروه شاهد و مداخله تقسیم شدند (هر گروه 15 نفر). برنامه تمرینی شامل تمرین های هوازی فزاینده بود که سه جلسه در هفته و به مدت 12 هفته (3 ماه) اجرا شد. نمونه های خون قبل از تمرین و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، جمع آوری و داده ها با آزمون آماری تی وابسته و مستقل برای مقایسه درون گروهی و بین گروهی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه شاهد 9/8±56/10سال، فشارخون سیستولی 0/87±13/10میلی متر جیوه و فشارخون دیاستولی 0/56±7/89میلی متر جیوه بود. میانگین سنی گروه مداخله 6/08±55/10 سال، فشارخون سیستولی1/36±13/28میلی متر جیوه و فشارخون دیاستولی 0/78±7/76 میلی متر جیوه بود و دو گروه از نظر متغیرهای زمینه ای تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. پس از 12 هفته فعالیت ورزشی هوازی، تغییرات معنی داری در سطوح واسپین و نسفاتین گروه مداخله رخ نداد، اما افزایش معنی داری در سطوح واسپین (0/04=p) و کاهش معنی داری در سطوح نسفاتین (0/03=p) گروه شاهد مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، آستانه تحریک هر آدیپوکین در مقایسه با آدیپوکین دیگر متفاوت بوده و 12 هفته فعالیت ورزشی هوازی توانسته از افزایش قابل توجه واسپین و کاهش قابل توجه نسفاتین جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: تمرین های هوازی، فشارخون، نسفاتین، واسپین
  • مهدی قدرتی میرکوهی*، اسحاق رحیمیان بوگر صفحات 43-51
    زمینه
    تنش و هیجان های منفی در بروز دیابت نوع دو نقش دارند و خودکارآمدی در پیش بینی تعهد به رفتارهای خودمدیریتی درمان دیابت موثر است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نقش راهبردهای مقابله با تنش و سخت رویی در پیش بینی خودکارآمدی مدیریت دیابت نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه همبستگی تعداد 57 نفر از بیماران دارای دیابت خفیف و 59 نفر از بیماران دارای دیابت شدید (براساس هموگلوبین گلیکوزیله) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بیمارستان های بوعلی و ولایت شهر قزوین انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه مشخصه های جمعیتی و مقیاس های سنجش دیدگاه های شخصی (سخت رویی)، شیوه مقابله با تنش و مقیاس خودکارآمدی در مدیریت دیابت جمع آوری شدند. داده ها با آزمون های آماری تی و رگرسیون چند متغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین تعهد، مبارزه جویی، کنترل و کل سخت رویی در بیماران دیابت خفیف بالاتر از بیماران دیابت شدید بود. بیماران دیابت خفیف بیش تر از شیوه های مقابله مساله مدار و اجتناب مدار و بیماران دیابت شدید از شیوه مقابله هیجان مدار استفاده کردند. بیماران دیابت خفیف در کل مقیاس خودکارآمدی مدیریت دیابت، نمره بالاتری نسبت به بیماران با دیابت شدید داشتند. %75 واریانس خودکارآمدی مدیریت دیابت را دو متغیر سخت رویی و شیوه مقابله هیجانی (به ترتیب 0/43و 0/36- ) پیش بینی کردند که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (0/001>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، مولفه هایی نظیر تعهد، کنترل و مبارزه جویی در کنار به کارگیری راهبردهای مقابله کارآمدی (کاهش احساس های منفی و تنظیم هیجانی) در خودکارآمدی مدیریت دیابت نوع دو سهم مهمی دارند و توجه به آن ها در مشاوره سلامت مهم است.
    کلیدواژگان: سخت رویی، مقابله با تنش، خودکارآمدی، دیابت نوع دو
  • فهیمه بابایی، امیر پیمانی*، نرگس پور زرشکی صفحات 52-58
    زمینه
    اشرشیاکلی باکتری بیماری زای غالب در ایجاد عفونت های ادراری در محیط بیمارستانی است. فیمبریه های S و Aاز جمله عوامل مهم اتصالی باکتری و بروز عفونت مجاری ادراری در سویه های اشرشیاکلی هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فراوانی دو ژن کدکننده فیمبریه S و A در جدایه های اشرشیاکلی نمونه های ادرار بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستان های آموزشی- درمانی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 126 جدایه اشرشیاکلی از نمونه ادرار بیماران مبتلا به عفونت دستگاه ادراری بستری در بیمارستان های آموزشی- درمانی قزوین طی سال های 1392 تا 1393 جمع آوری شدند. تمامی جدایه های باکتریایی با روش های استاندارد آزمایشگاهی تعیین هویت شدند. سپس از نظر وجود ژن های afa و sfa با استفاده از آزمون های PCR و تعیین توالی بررسی شدند.
    یافته ها
    در مجموع، 37 جدایه (%29/4) از نظر حضور ژن sfa و 13 جدایه (%10/3) از نظر حضور ژن afa مثبت بودند. بیش تر جدایه های حاوی ژن afa (5 جدایه، 4%) از بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه و جدایه های حاوی ژن sfa اغلب از بخش داخلی بودند (23 جدایه، %18/3).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از شیوع قابل توجه ژن های afa و sfa در جدایه های اشرشیاکلی نمونه های ادراری بود. با توجه به اهمیت بالینی این عوامل مهم اتصالی در ایجاد و پیشرفت عفونت دستگاه ادراری، استفاده از راهکارهای درمانی مناسب ضروری است.
    کلیدواژگان: عفونت دستگاه ادراری، فیمبریه، اشرشیاکلی
  • ثنا شکری، احمد نیک پی، زینب الله بخش غیاثوند، الناز محمدزاده صفحات 59-66
    زمینه
    کیفیت هوا و تراکم ذرات هوابرد در بخش های داخلی بیمارستان از عوامل موثر بر سلامت بیماران و کارکنان درمانی محسوب می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین کیفیت هوا و غلظت ذرات معلق در بخش های داخلی بیمارستان بوعلی سینای قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از مهر تا آذر ماه سال 1394 در بیمارستان بوعلی سینای قزوین انجام شد. نمونه برداری ها دو بار در هفته توسط دستگاه میکرو داست (مدل HP3275-05 ، شرکت کسلا) با بهره گیری از نمونه بردارهای ذرات هوابرد با قطر کم تر از 5/2 و 10 میکرومتر در هواگذر 5/3 لیتر بر دقیقه در مدت 10 دقیقه انجام شد. شاخص کیفیت هوا توسط نرم افزار محاسبه گر شاخص کیفیت هوا و تحلیل نتایج با آزمون های آماری تی جفتی و پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    بالاترین غلظت میانگین 24 ساعته ذرات هوابرد با قطرهای 5/2 و 10 میکرومتر به ترتیب در بخش قلب مردان به میزان 38/46 و 49/13 میکروگرم بر متر مکعب و کم ترین آن در بخش آزمایشگاه و چشم وجود داشت. همبستگی مثبت و معنی داری میان غلظت ذرات معلق با اندازه کم تر از 5/2 میکرومتر در محیط داخل و بیرون مشاهده شد (93/0=r).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان دهنده تهویه نامناسب و تاثیر کیفیت هوای بیرون و منابع انتشار داخلی بر کیفیت هوای بخش های داخلی بود. تسهیل در پخش و انتقال عوامل عفونی، علاوه بر به خطر انداختن سلامت کارکنان و طولانی کردن دوره بستری بیماران، زمینه ساز انتقال عفونت به خارج از بیمارستان خواهد شد.
    کلیدواژگان: کیفیت هوا، ذرات معلق هوا برد، بیمارستان
  • امیرحسین خوش اخلاق، غلامحسین حلوانی *، علی دهقانی، وحید برزگر، فریدون لعل، حمید محمدی صفحات 67-74
    زمینه
    با توسعه شهرسازی و نیاز مبرم به استقرار شبکه های گازرسانی و خطر مربوط به پیاده سازی این سیستم ها، آگاهی از خطرها و حوادث احتمالی به منظور پیشگیری از وقوع آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین حوادث ناشی از کار و شاخص های عملکرد ایمنی در واحد اجرای طرح شرکت گاز استان یزد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1392 برروی 197 نفر از مردان شاغل در شرکت گاز استان یزد انجام شد که به روش سرشماری انتخاب شدند. اطلاعات جمعیتی و حادثه با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته و مصاحبه چهره به چهره و اطلاعات مورد نیاز برای تعیین شاخص های عملکرد ایمنی از پرونده های موجود جمع آوری شدند. شاخص های عملکرد ایمنی به تفکیک مشاغل 13گانه موجود در واحد اجرای طرح شرکت گاز محاسبه و داده ها با آزمون آماری تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    بالاترین ضریب تکرار و شدت حادثه مربوط به شغل حفاری و پس از آن جوش کاری خط فلزی بود. بیش ترین پیامدهای حادثه، بریدگی و زخم شدگی (%7/56) و بعد از آن آسیب چشمی (%9/14) بودند. شایع ترین علل حوادث، عدم استفاده از وسایل حفاظت فردی (%2/25) و عدم دقت لازم در انجام وظیفه کاری (%3/19) بود. بیش ترین فراوانی حادثه در گروه سنی20 تا 29 سال و تحصیلات زیر دیپلم با سابقه کاری 4 تا 6 سال مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها و پرخطر بودن فرآیندهای گازرسانی، پیاده سازی سیستم های مدیریت یکپارچه و بهبود فرهنگ ایمنی و پیشگیری از حوادث از طریق آموزش کارگران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ایمنی، حوادث شغلی، مسیرهای انتقال گاز
  • مهناز عباسی، آزاده حشمت، زهره یزدی* صفحات 75-81
    زمینه
    درمان کمردردهای مزمن غیراختصاصی به دانش کافی از مهارت های بالینی، تصمیم به موقع جهت تصویربرداری و تفسیر درست نیاز دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی دانش پزشکان عمومی شاغل در بخش خصوصی قزوین در مورد مدیریت درمان بیماران مبتلابه کمردرد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. 150پزشک عمومی شهر قزوین به روش نمونه برداری در دسترس انتخاب و اطلاعات آن ها توسط پرسش نامه محقق ساخته جمع آوری شد. داده های مربوط به سطح دانش پزشکان در 4 حیطه تشخیص، علایم بالینی، پی گیری و درمان کمردرد جمع آوری و با آزمون های آماری استیودنت تی، آنوا و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 150 پزشک مورد مطالعه 90 نفر (%60) زن بودند. دانش پزشکان در مورد پی گیری بیماران با %65 پاسخ صحیح و علایم بالینی با %56 پاسخ صحیح بالاترین نمره را داشت. درمان و تشخیص به ترتیب با %46 و %44 در رتبه های بعدی قرار گرفتند. از بین متغیرهای جمعیتی، تنها دانشگاه محل تحصیل با نمره دانش ارتباط معنی داری داشت (004/0>P) و در مورد سایر متغیرها چنین ارتباطی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    دانش پزشکان عمومی در مورد مدیریت درمان بیماران مبتلا به کمردرد در بعد درمان و تشخیص ناکافی بود. لزوم برنامه ریزی و تدوین دوره های بازآموزی جهت بالا بردن سطح دانش پزشکان به منظور بهبود عملکرد آن ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: دانش، پزشک عمومی، کمردرد
|
  • Sh. Tabatabaei, Sh. Tagipour Zahir, S. Keshavarz *, F. Khajehzade Pages 4-12
    Background
    Cystic lesions with odontogenic epithelial origin and similar clinicoradiographic appearance, show different clinical behaviors.
    Objective
    To compare some factors related to cell proliferation and escape from apoptosis in epithelium covering two groups of odontogenic cystic lesions with different clinical behaviors.
    Methods
    In this cross-sectional study 11 paraffin-embedded samples were selected of each lesions radicular cyst, dentigerous cyst, odontogenic keratocyst, and unicystic ameloblastoma. The sample underwent immunohistochemical staining for investigating the expression of ki-67 antigen and bcl-2 protein. Data analyzed with SPSS17 software and Kruskal–Wallis and chi-square statistical tests.
    Findings: Most of ki-67 positive cells were observed in parabasal layer of odontogenic keratocyst [35.50±26.29%; P=0.001]. The average of ki-67-LI was more in parabasal layer of aggressive group (26.80±37.79%) compared to non-aggressive group (4.04±3.38%), was not being statistically significant. The highest average of bcl-2-LI was 95±6.70% in basal layer of odontogenic keratocyst (P=0.001). In all layers, the average of bcl-2-LI was more in aggressive lesions compared to non-aggressive ones and the highest amount was found in basal layer (72.45±3.94×10%) which was statistically significant (P=0.001).
    Conclusion
    According to the results of this study, more expression of the markers related to escape from apoptosis in aggressive lesions group compared to non-aggressive group, suggests that escape from apoptosis had a more critical role in aggressive behavior of odontogenic cystic lesions.
    Keywords: bcl, 2 Protein, ki, 67 Antigen, Immunohistochemical Staining, Odontogenic Cystic Lesions
  • R. Najafipour, N. Rakhshani, L. Vakil *, F. Zamani, A. Morakabati, A. Javadi Pages 13-21
    Background
    Hypoxia is a common phenomenon in human solid tumors which by increasing in angiogenesis induction cause tumor growth survival and metastasis.
    Inhibitory factor hypoxia regulatory factor (HIF1AN) by binding to transcription co activators CBP/P300(, inhibits hypoxia inducible factor (HIF1α).
    Objective
    The relationship between HIF1AN expression and vascular invasion in colon tumors.
    Methods
    The study included 101 patients with colon adenocarcinoma which were divided to vascular invasion and non-vascular invasion groups. Tumor paraffin blocks were immunohistochemistry stained for HIF1AN and were assessed for intensity and extent of positivity.
    Statistical relation of marker expression and clinic pathologic findings were assessed. Data were analyzed by SPSS 21 software and logistic regression and chi-square test.
    Findings: Nuclear immunoreactivity of HIF1AN was different between two groups. Statistical relation between low HIF1AN expression and tumor vascular invasion were seen (P=0.01). No relation was found between tumor differentiation, depth and HIF1AN.
    Conclusion
    Evidence showed that the low expression or incorrect position of HIF1AN in nucleus of tumor cells was effective on HIF1α inhibition failure and factors associated angiogenesis increased. The HIF1AN played an tumor suppressor gene (TSG( role in colon tumors and decreased protein in the nucleus of colon cancer cells increased the expression of angiogenesis factors and vascular invasion.
    Keywords: Angiogenesis, Vascular Invasion, HIF1AN, Colon Cancer
  • F. Keshani, N. Shamloo *, M. Yusefi, M. Alikhasi Pages 22-28
    Background
    Due to the situation and different functions of tongue, it is always expose to chronic stimulations, that’s why some kinds of lesion in tongue such as reactive lesions found in order to react these reactions.
    Objective
    To determine the prevalence of reactive lesions in the archives of tongue reactive lesions in Tehran (Shahid Beheshti) and Qazvin dental faculties archive during the past 15 years.
    Methods
    In this descriptive-sectional and retrospective study, all records related to tongue reactive lesions were investigated in pathology archive of Tehran (Shahid Beheshti) and Qazvin dental faculties in the period of 1998-2014. In each record, patient’s demographic characteristics (age and gender), lesion type (irritation fibroma (IF), Drug induced fibrous, Pyogenic granuloma (PG), and Hyperkeratosis), lesion location in tongue, patient habit and systematic diseases were recorded. Then data were analysed with Q-square, T-test and Anova test.
    Findings: The average age of investigated patients was 43±16 and 69/2% of patients were female. Generally from 70 recorded file Irritation fibroma (51/4%) had the most frequency. PG (38/6%) was respectively in second frequency rank. 42/9% tongue reactive lesion were located in lateral part, 28/6% in anterior part and then, in the ventral , dorsal and posterior of tongue. Reactive lesions such as PG had the most frequency in male, respectively, while in female reactive lesions such as IF had the most frequency respectively.
    Conclusion
    IF, PG had the most frequency in compare to other reactive lesions in Tehran (Shahid Beheshti) and Qazvin dental faculties’ archive during the past 15 years, so Changes in life style and oral hygiene will help to prevent these damages.
    Keywords: Lesion Reactive, Tongue, Oral, Maxillofarial Pathology
  • S. Shiri, Sh. Banijamali *, Gh. Sarami Foroshani, H. Ahadi Pages 29-35
    Background
    Drug abuse is one of the important problems needs intervention in our country and may influence life and health of a person. One of the important functions and indicates the health of the individual is sleeping.
    Objective
    To determine the effectiveness of multi-component cognitive behavioral intervention on quality of sleep and general health in drug abusers.
    Methods
    This interventional study was conducted in 2015 in drug treatment centers of Qazvin. With consideration inclusion criteria and after preliminary interview, 30 male of treatment center were chosen available from one of the treatment centers of Qazvin and were randomly assigned in two groups. One of the groups received multi-component cognitive behavioral therapy and the control group received no intervention. Research tools were Pittsburg's quality of sleep and general health questionnaires that were filled by clients at baseline and after sessions of the intervention. Data were analyzed by method of analysis of variance differences.
    Findings: The results demonstrated that multi-component cognitive behavioral therapy significantly improved the quality of sleep and general health in drug abusers in intervention group comparing to control group (P=
    Conclusion
    According to findings cognitive behavioral therapy may improve health and quality of sleep in addicts.
    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Sleep, General Health, Drug Abuse
  • M. Mokhtari, F. Daryanoosh* Pages 36-42
    Background
    Adipokines such as Vaspin and Nesfatin have different biological roles and may be in relation to cardiovascular and hypertension related diseases.
    Objective
    To investigate the effects of 12 weeks aerobic exercises on plasma levels of Vaspin and Nesfatin in hypertensive elderly women.
    Methods
    In this study, 30 elderly women with hypertension were randomly assigned to control and experiment groups. The training program included aerobic exercises which were conducted increasingly, 3 times a week for 12 weeks. Blood samples were taken before starting the exercise training and also 24 hours after the last training session. The data analyzed using the dependent and independent t-test for comparisons within and between groups.
    Findings: Number of control group was 15; Age 56.10±9.8 years; Systolic blood pressure 13.10±0.87mmhg; Diastolic blood pressure 7.89±0.56mmhg, number of experiment group was 15; Age: 55.10±6.08 years; Systolic blood pressure 13.28±1.36mmhg; Diastolic blood pressure 7.76±0.78mmhg. After 12 weeks significant changes in serum levels of the control group was observed, increase in Vaspin and reduction in Nesfatin but there was no significant change of the serum level in the experiment one.
    Conclusion
    The results showed that the stimulation threshold is different in each adipokine compared to others and the 12 week aerobic exercise, has been prevented a significant increase of Vaspin or a significant reduction of Nesfatin.
    Keywords: Aerobic Training, Blood Pressure, Nesfatin, Vaspin
  • M. Ghodrati Mirkouhi *, I. Rahimian Boogar Pages 43-51
    Background
    Stress and negative emotions has a role in prediction type 2 diabetes mellitus and Self- efficacy effectiveness on commitment to self- management behaviors.
    Objective
    To investigate predicting diabetes management self-efficacy base on hardiness and coping strategies in patients with type 2 diabetes mellitus.
    Methods
    In this correlational study, patients with type 2 diabetes (57 mild and 59 severe) were selected by convenience sampling in diabetic outpatient clinics of Bu-Ali and Velaiat hospitals in Qazvin. Data were collected by demographical characteristics questionnaire and scales of Personal Views Survey (PVS), Coping Inventory for Stressful Situations (CISS), and Diabetes Management Self-efficacy Scale (DMSES). Then, data analyzed by T test and multivariate regression.
    Findings: Results showed mild patient with diabetes are significantly higher than severe patient with diabetes in commitment, challenge and control subscales and total of hardiness. Also, mild patient most used problem solving and avoidance coping strategies and severe patient most used emotional oriented coping strategies. Mild patient have higher score in total of diabetes management self-efficacy. 75% of variance for diabetes management self-efficacy was predicted by hardiness and coping strategies. The total regression model explained that hardiness and emotional oriented coping predicted 0/43 and -0/36 of self-efficacy (P
    Conclusion
    Components such as commitment, control, challenge, effective coping strategies (decrease negative feelings and emotional regulation) shared with diabetes management self- efficacy in type 2 diabetes mellitus patients and must be paid attention to this factors for health counseling.
    Keywords: Hardiness_Coping Strategies with Stress_Self_Efficacy_Type 2 Diabetes Mellitus
  • F. Babaei, A. Peymani *, N. Pourzereshki Pages 52-58
    Background
    Escherichia coli (E. coli) is the major cause of urinary tract infections (UTIs) in hospital settings. Attachment to the target is the essential step to colonization of this organism in human host. S and A fimbriae are important virulence factors causing urinary tract infection in uropathogenic E. coli strains.
    Objective
    To determine the frequency of S and A fimbriae encoding genes in uropathogenic E. coli isolated from patients admitted in teaching hospitals of Qazvin.
    Methods
    In this descriptive study, 126 E. coli isolates were collected from urine samples between 2012 and 2013. All isolates were identified using standard laboratory techniques and further evaluated for the frequency of sfa and afa genes using PCR and sequencing methods.
    Findings: In total, 37 (29.4%) and 13 (10.3%) isolates were positive for the presence of sfa and afa genes, respectively. The afa and sfa-positive isolates were mostly collected from patients admitted in intensive care unit (5 isolates, 4%) and internal medicine (23 isolates, 18.3%) wards, respectively.
    Conclusion
    The findings showed a considerable rate of sfa and afa virulence factors in urinary E. coli isolates. According to clinical importance of this virulence factors in establishment and progress of urinary tract infection, using useful treatment strategy is essential for eradicating of this pathogen in studied hospitals.
    Keywords: Urinary Tract Infection, Fimbria, E. coli
  • S. Shokri, A. Nikpay, Z. Ghiasvand, E. Mohammadzadeh Pages 59-66
    Background
    Air quality and concentration of airborne particles in internal wards of hospital are considered as factors affecting the health of patients and medical staff.
    Objective
    To determine the air quality and airborne particles concentrations in internal wards of Qazvin Bu-Ali Sina hospital.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out in Qazvin Bu-Ali Sina hospital from September to December 2015. Sampling gathered twice a week with hand held real time instrument (micro-dust pro. model HP3275-05, Casella Co), using by airborne particles samplers probe with a diameter of less than 2.5 and less than 10 microns in the air flow 3.5 liters per minute for 10 minutes. Air Quality Index was measured with "Air Quality Index calculator" software and analysis of results was done using statistical paired-T and Pearson tests.
    Findings: The highest average concentration of 24-hour airborne particles with a diameter of 2.5 and 10 micrometer was 46.38 and 13.49 micrograms per cubic meter respectively in men hearts ward and the lowest was in the laboratory and eyes wards. There was a positive significant correlation between the concentration of suspended particles with size less than 2.5 micrometers in indoor and outdoor environment (r=0.93).
    Conclusion
    The findings indicate poor ventilation and impact of outdoor air quality and internal emission sources on internal wards air quality. Facilitating the spread and transmission of infectious agents grounds for infection transmission outside the hospital, in addition to endangering the health of staff and prolonging period of patients’ hospitalization.
    Keywords: Air Quality, Airborne Particulate Matter, Hospital
  • Ah. Khoshakhlagh, Gh. Halvani *, A. Dehghani, V. Barzagar, F. Laal, H. Mohammadi Pages 67-74
    Background
    Existence of coordinated and professional safety system to prevent occurrence of accidents and potential hazards seem to be essential in installing networks of gas distribution projects.
    Objective
    To survey work-related accidents and safety performance indices in project implementation unit of Yazd gas agency.
    Methods
    This analytical study was conducted on 197 of workforce in Yazd gas agency in 2013 that were selected by census and they were male. Demographic and accident information were gathered using a self-made questionnaire and face- to- face interview, and required information obtained from dossier to determine the safety performance indicators. Safety performance indicators were calculated in separately of 13 types occupations in project implementation unit of gas agency and data were analyzed using T-test.
    Findings: The highest accident frequency and severity rate were related to digging occupation and then metal line welding. Consequences of accidents were cuts (%56.7) and soreness (%14.9). The causes of accidents were related to uselessness of personal protective equipment (%25.2) and lack of precision in the task (%19.3). The highest rate of accident was observed among the age group 20-29 years with work experience of 4-6 years.
    Conclusion
    According to the findings of this study and the risk of gas processes, it seems to be necessary the implementation of integrated management systems and training of workers about safety rules to improve the safety culture and prevent accidents.
    Keywords: Safety, Occupational Accidents, Gas Fields
  • M. Abbasi, A. Heshmat, Z. Yazdi * Pages 75-81
    Background
    Management of low back pain needs adequate clinical skills, fine utilization of imaging studies and their appropriate explanation, particularly in non-specific low back pains. Therefore, assessment of physicians’ knowledge in this area has a great importance.
    Objective
    The present study was designed to determine knowledge of general physicians in private offices of Qazvin city, Iran in management of patients with acute or chronic low back pain according to the related guideline in clinical skills.
    Methods
    This cross sectional study was conducted in 2014 at the Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin city. One hundred fifty general physicians were selected as convenient sampling. The designed questionnaire which assess their knowledge in diagnosis, clinical findings, follow up, and treatment of low back pain was filled by them. The results were analyzed using student t-test and Pierson correlation test.
    Findings: Sixty physicians were male and 90 were female. Knowledge of physicians about patients’ follow-up has highest score with 65% correct answer. Knowledge about treatment and diagnosis with 46 and 44% correct answer have placed in the next rank, respectively. There was significant association between university of education of physicians with their knowledge of score (P
    Conclusion
    Results of the current study showed that the knowledge of general physicians is unsatisfactory in management of patients with low back pain. So, design and implementation of proper programs for training and retraining of the studying student and post-graduates is recommended to enhance the knowledge and proficiency of physicians in management of patients with low back pain.
    Keywords: Knowledge, General Physician, Low Back Pain