فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:21 Issue: 1, 2017

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:21 Issue: 1, 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/02/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهاره ناظمی سلمان، علیرضا یزدی نژاد، شیلان صلاح *، ندا ساجدی نژاد صفحات 4-11
    زمینه
    کاندیدیازیس شایع ترین عفونت قارچی دهان است و به علت عوارض جانبی داروهای ضدقارچ، امروزه تحقیق ها به سمت یافتن داروی گیاهی جایگزین جهت یافته است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین اثر ضدقارچی عطرمایه گیاهان بومی بادرشبو، باریجه، جاشیر و پونه کوهی بر کاندیدا آلبیکانس انجام شد.

    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی برون تنی در سال تحصیلی 1393 تا 94 در دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد. پس از تهیه عطرمایه گیاهان جاشیر، بادرشبو، کاکوتی (پونه کوهی) و باریجه الگوی حساسیت ضد میکروبی جدایه های قارچ کاندیدا آلبیکانس به وسیله آزمایش آنتی بیوگرام ارزیابی و مقادیر حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی به دست آمد.
    یافته ها
    قطر هاله عدم رشد به جز در مورد عطرمایه باریجه (28 میلی متر) که با کلرهگزیدین مشابه بود، در مورد تمام عطرمایه های بررسی شده نسبت به کلرهگزیدین بیش تر بود و به ترتیب صعودی عطرمایه های جاشیر، پونه کوهی و بادرشبو قرار داشتند. حداقل غلظت مهارکنندگی مربوط به تمامی عطرمایه های مورد مطالعه از کلرهگزیدین (56/1 میکروگرم بر میلی لیتر) کم تر بوده و کم ترین میزان حداقل غلظت مهارکنندگی مربوط به عطرمایه پونه کوهی (26/0 میکروگرم بر میلی لیتر) بود. همچنین به جز باریجه (56/4 میکروگرم بر میلی لیتر)، حداقل غلظت کشندگی تمام عطرمایه ها از مقادیر مربوط به کلرهگزیدین (56/1 میکروگرم بر میلی لیتر)، کم تر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بر روی قارچ کاندیدا آلبیکانس نشان داداثرات مهارکنندگی و کشندگی عطرمایه های مورد بررسی به جز باریجه نسبت به داروی استاندارد کلرهگزیدین قوی تر بوده و پونه کوهی اثرات ضدقارچی بیش تری نسبت به سایر عطرمایه های گیاهی داشت.
    کلیدواژگان: بادرشبو، جاشیر، باریجه، پونه کوهی، اثرات ضدقارچی، کاندیدا آلبیکانس
  • یوسف خزایی، سحر مقبلی نژاد * صفحات 12-20
    زمینه
    امروزه در استفاده از روش های کمک باروری شاهد به کار بردن روش انجماد اسپرم به میزان زیادی هستیم از طرفی در مطالعه های مختلف، تاثیر منفی انجماد بر شاخص های مختلف اسپرم نشان داده شده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر زعفران به عنوان یک ماده آنتی اکسیدان بر شاخص های مختلف اسپرم مردان با اسپرماتوژنزیس طبیعی پس از پدیده انجماد- ذوب انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1394 بر روی 42 نمونه مایع سمن از مردان که جهت اقدامات تشخیصی و درمانی به مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی قزوین مراجعه کرده بودند، انجام شد. این افراد دارای اسپرماتوژنزیس نرمال بودند و مشکل ناباروری مربوط به همسران این افراد بود. نمونه های مایع سمن هر نفر به 2 گروه شاهد (بدون عصاره زعفران) و مورد (با عصاره زعفران با غلظت 50 میلی گرم/ میلی لیتر) تقسیم شده و سپس با روش انجماد سریع منجمد شدند. اثر عصاره زعفران پس از گذشت دو هفته از انجماد و ذوب نمودن نمونه ها، بر روی شاخص های مختلف اسپرم بررسی گردید. داده ها با استفاده از آزمون آماری تی تست زوجی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد که میانگین درصد زنده ماندن (99/0±72)، تحرک (45/0±87) و تعداد اسپرم ها (8/3±5/62) در نمونه های دارای زعفران نسبت به نمونه های کنترل به ترتیب (1/1±6/46)، (33/0±3/62) و (3/4±45) افزایش معنی داری داشت (01/0>P)، اما میانگین درصد شکل طبیعی، علی رغم بهبود شاخص مورد نظر تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه ما نشان داد که احتمالا مواد آنتی اکسیدان موجود در عصاره زعفران می تواند رادیکال های آزاد ایجاد شده را حذف و بدین ترتیب در بهبود برخی شاخص های اسپرم (میزان زنده ماندن، تعداد و حرکت) که طی پدیده انجماد و ذوب دچار تغییر شده اند موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: عصاره زعفران، انجماد، ذوب، شاخص های اسپرم
  • حسین نجفقلی زاده *، فرهاد رحمانی نیا، بهمن میرزایی صفحات 21-28
    زمینه
    بیماری های قلبی یکی از مشکلات بزرگ در سراسر دنیا و علت 30 درصد از مرگ ها به حساب می آید. آن دسته از عواملی که اشخاص را در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی قرار می دهند عوامل خطرزای قلبی- عروقی نامیده می شوند.
    هدف
    این مطالعه جهت مقایسه برخی عوامل خطرزای قلبی- عروقی در مردان سالمند فعال و کم تحرک انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی در سال 1394 و در شهر رشت انجام شد. دو گروه آزمودنی شامل 60 نفر (30 مرد سالمند فعال و 30 مرد سالمند کم تحرک) به صورت غیرتصادفی هدف دار انتخاب شدند. از معیارهای ورود به مطالعه افراد فعال، داشتن حداقل 6 ماه فعالیت بدنی مستمر و منظم، عدم استعمال دخانیات و داروهای موثر بر چربی و از معیارهای افراد کم تحرک، نداشتن فعالیت بدنی منظم، عدم استعمال دخانیات و داروهای موثر بر چربی بود. عوامل خطرزای قلبی- عروقی شامل گلوکز ناشتای خون (FBS)، تری گلیسیرید (TG)، کلسترول تام (TC)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (LDL)، لیپوپروتئین با چگالی پایین (HDL)، لیپوپروتئین با چگالی خیلی پایین (VLDL)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) و پروتئین واکنشی C (CRP) مردان سالمند فعال و کم تحرک اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری؛ کلموگراف اسمیرنوف، تی استیودنت و یومن ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی استیودنت نشان داد، عوامل خطرزای قلبی- عروقی شامل گلوکز خون، تری گلیسیرید، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی بالا، لیپوپروتئین با چگالی خیلی پایین، هموگلوبین گلیکوزیله و پروتئین واکنشی C در سالمندان فعال در مقایسه با سالمندان کم تحرک پایین تر بود که این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار بود (P≤0.01).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل خطرزای قلبی- عروقی در سالمندان فعال در مقایسه با سالمندان کم تحرک کم تر و 80 درصد سالمندان فعال نیز دارای حداقل یک یا چندین عامل خطرزای قلبی- عروقی بودند.
    کلیدواژگان: سالمند، عوامل خطرزای قلبی، عروقی، فعال، کم تحرک
  • معصومه عبدی تالارپشتی، قهرمان محمودی *، محمد علی جهانی صفحات 29-37
    زمینه
    چابکی، واکنش اثربخش به محیط متغیر و غیرقابل پیش بینی و استفاده از آن تغییرها به عنوان فرصت هایی برای پیشرفت سازمانی است.
    هدف
    این مطالعه با هدف رتبه بندی عوامل موثر بر زنجیره تامین چابکی بیمارستان های ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت کاربردی و به روش توصیفی- مقطعی از سال 94 به مدت یک سال انجام گردید. جامعه آماری شامل روسا، مدیران، اعضای هیئت علمی و صاحب نظران امور بیمارستان ها ی منتخب بودند. در مجموع 260 نفر به عنوان حجم نمونه در مراکز بهداشتی- درمانی انتخاب شدند. روایی سازه ای پرسش نامه از طریق آزمون تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با آلفای کرونباخ 0/97 مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف، کای دو و آزمون فریدمن انجام شد.
    یافته ها
    توسعه مهارت های کارکنان، به کارگیری فن آوری اطلاعات، ادغام فرایندها، برنامه ریزی متناسب، رضایت مشتری و کیفیت محصول در چابکی بیمارستان های عمومی ایران تاثیر داشته است (p<0.001). معرفی محصول جدید، بیش ترین و توسعه مهارت کارکنان، کم ترین رتبه را کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    معرفی محصول جدید، حساسیت و پاسخ گویی به بازار، کاهش هزینه ها و ادغام فرایندهای سازمانی، رتبه های بهتری را جهت چابکی بیمارستان های ایران کسب نموده اند. بنابراین برنامه ریزان و مسئولین بیمارستان ها باید از طریق ارتقای کیفیت و تنوع خدمات، مشتری مداری، فراهم نمودن بستر سرمایه گذاری در بیمارستان و غیره، به چابک سازی زنجیره تامین بیمارستان های عمومی ایران اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: بیمارستان ها، چابکی، رضایت شخصی، محصول جدید، توسعه مهارت کارکنان
  • کاظم حسین زاده، راهله صادق *، سیدسعید صدقی اسکویی، مینا شهسواری صفحات 38-44
    زمینه
    در ایران تصادفات رانندگی همه ساله باعث خسارت های جدی مالی و جانی شده است. علی رغم نرخ بالای سوانح رانندگی و نیز بالا بودن نرخ مرگ و میر حاصل از آن در استان، بررسی وضع و روند تغییرات حوادث رانندگی در استان قزوین تاکنون صورت نگرفته است.
    هدف
    این مطالعه به بررسی وضع و روند تغییرات حوادث رانندگی در استان قزوین از سال 1385 تا 1394 پرداخته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه اپیدمیولوژی 10 ساله بر روی داده هایی است که از سال 1385 تا 1394 براساس سیستم ثبت حوادث استانی در مرکز کنترل بیماری های غیرواگیر استان ثبت شده اند. سیستم ثبت اطلاعات حوادث استانی، یک سیستم متمرکز مدیریت شده است که آمار کلیه حوادث در آن ثبت و پایش می گردد. کلیه داده های مربوط به حوادث رانندگی از سیستم ثبت حوادث استانی توسط یک کارشناس خبره استخراج گردید.
    یافته ها
    در طی 10 سال مطالعه، مجموعا 65945 مورد حادثه رانندگی در استان قزوین اتفاق افتاده است که شهرستان مرکزی (قزوین) با 50168 مورد و تاکستان با 7213 مورد به ترتیب مقام اول و دوم در سطح استان را داشتند. تعداد این حوادث سالیانه همراه با نوساناتی بوده است. کم ترین تعداد حوادث رانندگی مربوط به سال 1393 (5720 مورد) و بیش ترین آن در سال 1391 (9718 مورد) رخ داده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که میزان اختصاصی حوادث رانندگی در استان به ازای هر هزار نفر جمعیت از سال 1392 مجددا سیر صعودی داشته است. این روند افزایشی قطعا هزینه های مستقیم و غیرمستقیمی بر جامعه خواهد داشت.
    کلیدواژگان: حوادث رانندگی، حوادث، قزوین
  • عبدالصالح زر * صفحات 45-52
    زمینه
    کیفیت خواب پایین باعث تضعیف عملکرد قسمت های مختلف بدن می شود. برخی مطالعه ها نشان داده اند که فعالیت بدنی می تواند بر روی کیفیت خواب تاثیر بگذارد.
    هدف
    این تحقیق با هدف بررسی اثر تمرین های ورزشی زومبا بر روی کیفیت خواب دختران دارای اضافه وزن انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 30 دختر دارای اضافه وزن که به صورت داوطلب در تمرین های زومبا شرکت کردند در باشگاه ورزشی آرتای شیراز در تابستان 1395 انجام شد. اطلاعات از طریق پرسش نامه ویژگی های دموگرافیک و پرسش نامه استاندارد سنجش کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کالموگروف- اسمیرنوف و تی مستقل استفاده شد (0/05=α).
    یافته ها
    نتایج نشان داد دختران چاق فعال نسبت به گروه غیرفعال در مقیاس های کیفیت ذهنی خواب (0/01=P)، تاخیر در به خواب رفتن (0/02=P)، طول مدت به خواب رفتن (0/03=P)، کارایی و موثر بودن خواب (0/03=P)، اختلال های خواب (0/01=P)، میزان داروی خواب آور مصرفی (0/04=P)، اختلال عملکرد صبحگاهی (0/03=P) و کیفیت کلی خواب (0/01=P) در وضعیت مطلوب تری قرار دارند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی تحقیق حاضر نشان داد که تمرین های ورزشی زومبا باعث بهبود کیفت خواب دختران دارای اضافه وزن می شود. لذا تمرین های زومبا به دختران دارای اضافه وزن به عنوان روش درمان غیردارویی جهت بهبود کیفیت خواب توصیه گردد.
    کلیدواژگان: اختلال هاي خواب، ورزش، زومبا، اضافه وزن
  • جمال رحمانی، میرسعید یکانی نژاد، احمدرضا درستی مطلق * صفحات 53-60
    مقدمه
    پایش میزان چربی بدن و کنترل آن، عاملی مهم در بررسی سلامت و کارایی افراد می باشد. این عامل در سربازان اهمیت ویژه ای می یابد چرا که تناسب جسمانی نقش کلیدی در عملکرد بهتر، سلامتی و حفظ جان آن ها در میدان نبرد دارد.
    هدف
    این مطالعه به منظور مقایسه دو روش سنجش چربی؛ روش مبتنی بر اندازه گیری محیطی ارتش (CBEs) برای برآورد چربی بدن و روش چین پوستی SBE)) در سربازان ایرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی بر روی 246 سرباز ایرانی در سال 1395 در تهران انجام شد. قد، دور کمر و دور گردن سربازان اندازه گیری و میزان چربی کل بدن آن ها به روش اندازه گیری محیطی ارتش محاسبه شد. سپس به روش همبستگی پیرسون و بلاند این مقادیر با مقادیر حاصل از اندازه گیری چین پوستی جکسون و پولاک مقایسه شد.
    یافته ها
    میزان چربی کل بدن در سربازان به روش مبتنی بر اندازه گیری محیطی ارتش6/30±18/94درصد که این میزان در روش چین پوستی سه نقطه ای جکسون و پولاک برابر 4/45±17/43درصد بود. میزان همبستگی دو روش برابر 984=r و میزان خطای استاندارد میانگین برابر %1/1 بود (0/001>P).
    نتیجه گیری
    هرچه میزان چربی بدن افراد بیش تر می شود میزان خطای روش دور کمر زیادتر می گردد. خطا به حدی است که نمی شود از این روش برای سنجش چربی افراد استفاده کرد.
    کلیدواژگان: چربی بدن، چین پوستی، اندازه گیری محیطی ارتش، بلاند- آلتمن
  • مسعود کاظمی نیا، رزاق محمودی *، پیمان قجربیگی صفحات 61-73
    زمینه
    گیاهان دارویی به دلیل خاصیت ضدمیکروبی، ضد اکسیدانی و داشتن ضرر کم تر نسبت به ترکیب های شیمیایی استفاده گسترده ای پیدا کرده اند. همچنین اثبات سرطان زا بودن بعضی از ترکیب های شیمیایی، بر اهمیت استفاده از گیاهان دارویی افزوده است.
    هدف
    بررسی حاضر در خصوص کاربرد گیاهان تیره نعناعیان در صنایع غذایی انجام شد.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه مروری، 428 پژوهش انجام شده درباره خواص کاربردی عطرمایه گیاهان تیره نعناعیان در صنایع غذایی از سال 1385 تا 1395 (یک دهه)، بررسی شدند. این اطلاعات با مراجعه به پایگاه های اطلاعاتی Pub Med، Science Direct، Elsevier، SID، MagIran، Civilica، سازمان جهانی بهداشت، سازمان خواربار وکشاورزی ملل متحد براساس کلیدواژه های essential oil، Lamiaceae species، Antioxidant activity، Antimicrobial effect، عطرمایه، تیره نعناعیان، فعالیت ضد اکسیدانی و اثر ضدمیکروبی جمع آوری شدند.
    یافته ها
    گیاهان تیره نعناعیان در گذشته فقط به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی (به خصوص لبنیاتی مانند دوغ و ماست) استفاده می شدند. با گذشت زمان و پیشرفت علم، اهمیت نگه دارندگی این تیره آشکار شد تا جایی که خاصیت ضدمیکروبی و ضد اکسیدانی آن بر طعم و بوی این گیاه غالب گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به پژوهش های صورت گرفته، می توان از عطرمایه تیره نعناعیان به عنوان ماده ضدمیکروبی و ضد اکسیدانی به طور مستقیم در ماده غذایی یا پوشش بسته بندی استفاده کرد. به نظر می رسد عطرمایه و عصاره گیاهان تیره نعناعیان می توانند در کاهش و جلوگیری از رشد میکروب های بیماری زا در مواد غذایی نقش داشته باشند، اما مطالعه های بیش تری مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: عطرمایه، تیره نعناعیان، فعالیت ضد اکسیدانی، اثر ضدمیکروبی
  • محمدحسن لطفی، عباس علامی * صفحات 74-78
    تشخیص به موقع و سریع مننژیت و آنسفالیت و شروع درمان مناسب حیاتی است و تاخیر در هرکدام به مرگ و میر بالا و عوارض خطیر و دایمی می انجامد. هدف این مطالعه، بررسی روند مدیریت بیماران مشکوک به عفونت های اعصاب مرکزی (مننژیت و آنسفالیت) و تعیین درصد بیماران مشکوک به این دو عفونت که در زمان مناسب (براساس الگوریتم های مورد قبول)، تحت پونکسیون مایع نخاع قرار گرفته اند بود. این مطالعه توصیفی- مقطعی در تیر ماه 1393 تا دی ماه 1394 از 220 بیمار مشکوک به عفونت سیستم اعصاب مرکزی پذیرش شده در اورژانس بیمارستان بوعلی سینا و قدس قزوین انجام و اطلاعات مورد نظر از 220 بیمار از طریق پرسش نامه ، گردآوری شد. جهت تجزیه تحلیل داده ها از آمار توصیفی (انحراف معیار± میانگین در مورد داده های کمی و تعداد (درصد) برای داده های کیفی) استفاده شد. در 200 مورد (%91 موارد) پونکسیون کمری(LP) با تاخیر انجام شده بود. شایع ترین علل تاخیر، طولانی شدن مرحله تعیین نیاز بیمار به LP، طولانی شدن فرآیند راضی نمودن بیمار یا اطرافیان، تاخیر در انجام سی تی اسکن مغزی و تاخیر در اجازه دادن نورولوژیست بود. متوسط زمان انجام اقدام های ضروری برای بیماران در این مطالعه از سایر مطالعه ها بیش تر بود. به نظر می رسد الگوی خاصی در حضور دستیاران در اورژانس ها و انجام مشاوره توسط آنان وجود دارد. از دلایل تاخیر در سیر انجام LP ؛ درخواست سی تی اسکن در تمامی بیماران بالغ قبل از انجام آن و مشاوره نورولوژی جهت کسب اجازه بود.
    کلیدواژگان: مدیریت بیماری، مننژیت، آنسفالیت، پونکسیون کمری، رضایت بیمار
  • محمد مهدی دایی *، مهدی کریمی راد، معصومه خلجا صفحات 79-83
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بیمارستانی به صورت مقطعی در سال 93- 1392 در بیمارستان بوعلی سینای قزوین با هدف تعیین علل عدم دریافت داروی حل کننده لخته در بیماران با سکته حاد قلبی انجام شد. شرح حال، معاینه فیزیکی، الکتروکاردیوگرام دوازده اشتقاقی استاندارد و آنزیم های قلبی 170 بیمار با سکته حاد قلبی کاندید دریافت داروی حل کننده لخته که از دریافت آن محروم مانده بودند، اخذ گردید. میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 14/4±63/4 سال (از 19 تا 90 سال) بود. 110 نفر (%64/7) مذکر و 48 نفر (%28/2) از بیماران دیابت داشتند. 86 نفر (%50) از بیماران به دلیل مراجعه دیررس، 47 نفر (%28) به علت عدم تشخیص، 29 نفر (%17) به علت منع مصرف و 8 نفر (%5) به دلیل اسپاسم یا لیز خودبه خودی داروی حل کننده لخته دریافت نکردند. با افزایش اطلاعات مردم در رابطه با علایم سکته قلبی و با افزایش مهارت کارکنان درمانی در رابطه با تشخیص صحیح و به موقع سکته قلبی می توان علل بیش از %75 عدم دریافت داروی حل کننده لخته در بیماران سکته قلبی را کاست.
    کلیدواژگان: سکته حاد قلبی، ترومبولیتیک تراپی، انفارکتوس میوکارد با افزایش بخش ST، مراجعه دیررس، عدم تشخیص ترومبوز
|
  • B. Nazemi Salman, A. Yazdinejad, S. Salah *, N. Sajedinejad Pages 4-11
    Background
    Candidiasis is the most common oral fungal infection and today due to side effects of anti-fungal medications, research has directed to find an alternative herbal remedy.
    Objective
    This study aimed to determine the antifungal effect of the essential oils of Prangos frulacea, Ziziphora tenuior, Ferula gummosa and Dracocephalum moldavica against Candida albicans.
    Methods
    This experimental in vitro study has been performed in dental school of Zanjan in 2014-15. After preparing the essential oils of Prangos frulacea, Ziziphora tenuior, Ferula gummosa, and Dracocephalum moldavica, antimicrobial susceptibility of isolated Candida albicans was evaluated by antibiogram test and then MIC (minimum inhibitory concentration) and MBC (minimum bactericidal concentration) values were obtained.
    Findings: All studied essential oils showed higher diameters and there were Prangos ferulacea, Ziziphora tenuior and Dracocephalum moldavica in an ascending order, except Ferula gummosa that had similar diameter of zone of inhibition to chlorhexidine (28mm). Minimuminhibitory concentration of all the studied essential oils were less than chlorhexidine (1.56µg/ml) and the least amount belonged to Ziziphora tenuior (0.26µg/ml). Also, the minimum bactericidal concentration of all the essential oils were less than chlorhexidine (1.56µg/ml), except Ferula gummos(4.56µg/ml).
    Conclusion
    The results of this study on Candida albicans species showed that inhibitory and bactericidal effects of all the studied essential oils were stronger than standard drug chlorhexidine except Ferula gummosa, and Ziziphora tenuior has more antifungal effects than other plant essential oils.
    Keywords: Prangos Frulacea, Ziziphora Tenuior, Ferula Gummosa, Dracocephalum Moldavica, Antifungal Agents, Candida Albicans
  • Y. Khazaei, S. Moghbelinejad * Pages 12-20
    Background
    Sperm freezing method is used frequently in assisted reproductive techniques, on the other hand in different studies negative effect of freezing have been shown on different sperm parameters.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of saffron extract as an antioxidant, on the different sperm parameters in men with normal spermatogenesis after freezing-thawing process.
    Methods
    In this case-control study, collecting of samples was done in 2015 year from the Infertility Treatment Center, ACECR Branch of Qazvin, Qazvin, Iran. These men had normal spermatogenesis and their spouse had infertility problem. Semen samples was divided in two groups, control without saffron extract, and case with 50 mg/ml saffron extract. Then, samples freezed with snap freezing method. After two weeks, they were thawed and different sperm parameters were assessed. Data were analyzed by two-tail T test.
    Findings: Our results showed, mean percent of viability (72±0.99), motility (87±0.43), and the number of sperm cells (62.5±3.8) in treaded group was elevated significantly (P0.05).
    Conclusion
    Our results showed that possibly antioxidant agents of saffron extract could scavenge free radicals and thus, optimize different sperm parameters (viability, motility, and number) after freezing and thawing.
    Keywords: Saffron extract, Freezing, Thawing, Sperm parameters
  • H. Najafgholizade *, F. Rahmaninia, B. Mirzae Pages 21-28
    Background
    One of the major problems threatening the world’s people are cardiovascular diseases, accounting for 30% of the deaths. The factors exposing people to this danger are called risk factors.
    Objective
    This study aimed to compare the cardiovascular risk factors and C-reactive protein between active and sedentary elderly men.
    Methods
    The study was a descriptive comparison of two groups that were conducted in Rasht city in 2015. The subjects of this study consist of 30 active elderly men and 30 sedentary elderly men who were selected non-randomly and purposefully. Inclusion criteria of research for active subjects were have regular physical activity at least six months and don’t use cigarette and pills that affect profile lipids and inclusion criteria for sedentary subjects were don’t have regular physical activity and also don’t use cigarette and pills that affect profile lipids. The measured cardiovascular risk factors of subjects include fasting blood sugar (FBS), triglyceride (TG), total cholesterol (TC), high-density lipoprotein (HDL), low-density lipoprotein (LDL), very low-density lipoprotein (VLDL), glycated haemoglobinA1c (HbA1c), and C-reactive protein (CRP). The statistical methods used for data analysis are Kolmogorov-Smirnov test, t-student, and U Mann-Whitney with significance level less than 0.05.
    Findings: The t-student exam shows that cardiovascular risk factors, including FBS, TG, TC, HDL, VLDL, HbA1c, and CRP, in active elderly men are lower than sedentary elderly men. This difference is also statistically significant (P≤0/01).
    Conclusion
    The study showed that cardiovascular risk factors in active elderly men are less than sedentary ones. However, 80% of active elderly men had still at least one or several cardiovascular risk factors.
    Keywords: Elderly, Cardiovascular Risk Factors, Active, Sedentary
  • M. Abdi Talarposhti, Gh. Mahmodi *, Ma. Jahani Pages 29-37
    Background
    Agility is an effective response to the changing and unpredictable environment and using these changes as opportunities for organizational improvement.
    Objective
    The aim of the present study was to rank the factors affecting agile supply chain of hospitals of Iran.
    Methods
    This applied study was conducted by cross sectional-descriptive method at some point of 2015 for one year. The research population included managers, administrators, faculty members and experts were selected hospitals. A total of 260 people were selected as sample from the health centers. The construct validity of the questionnaire was approved by confirmatory factor analysis test and its reliability was approved by Cronbach's alpha (α=0.97). All data were analyzed by Kolmogorov-Smirnov, Chi-square and Friedman tests.
    Findings: The development of staff skills, the use of information technology, the integration of processes, appropriate planning, and customer satisfaction and product quality had a significant impact on the agility of public hospitals of Iran (P
    Conclusion
    The new product introduction, market responsiveness and sensitivity, reduce costs, and the integration of organizational processes, ratings better to have acquired agility hospitals in Iran. Therefore, planners and officials of hospitals have to, through the promotion quality and variety of services customer-oriented, providing a basis for investing in the hospital and etc to apply for agility supply chain public hospitals of Iran.
    Keywords: Hospitals, Agility, Satisfaction, New Product, Development of employee skills
  • K. Hosseinzadeh, R. Sadegh *, Ss. Sadghi Oskuyi, M. Shasavari Pages 38-44
    Background
    The road traffic accidents (RTAs) have caused life losses and economical damages in Iran. In spite of the high rate of RTAs and related death, no study has been conducted on RTAs in Qazvin province.
    Objective
    The aim of this study was to explore the status and trend of RTAs in Qazvin from 2006 to 2015.
    Methods
    This is a 10 years epidemiological study on documented data in accidents recording system (ARS) at non-communicable disease control center of Qazvin. ARS is an intelligent managed system in which the figures of all accidents and injuries records. All data from ARS were extracted from RAS by an expert staff and analyzed.
    Findings: Total number of traffic accidents in Qazvin from 2006 to 2015 was 65945; the central city (Qazvin) with 50168 and Takestan city with 7213 were in the top position of RTAs in Qazvin. The number of RTAs was associated with fluctuation, annually. The lowest and highest number of RTAs have been occurred in 2014 (n=5720) and 2012 (n=9718), respectively.
    Conclusion
    This study revealed the increasing trend of RTAs specific rates per thousands of population from 2013 which has direct and indirect cost effects on the community.
    Keywords: Traffic Accidents, Accidents, Qazvin
  • A. Zar * Pages 45-52
    Background
    Poor quality sleep impairs the function of different parts of the body. Some studies have shown that physical activity can effect on the quality of sleep.
    Objective
    The aim of study was to investigate the effect of Zumba training on sleep quality in obese girls.
    Methods
    This cross - sectional study was conducted on 30 volunteered overweight girls participated in Zumba training in Shiraz Arta Club in summer 2016. Information via demographic characteristics questionnaire and standard questionnaire Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) were collected. Kolmogorov-Smirnov test and independent t-test (α=0.05) were used to analyze the data.
    Findings: The results showed that active overweight girls compared to inactive were in a better position in measures of sleep quality (P=0.01), delays in falling asleep (P=0.02), go to sleep duration (P=0.02), effective sleep (P=0.03), sleep disorders (P=0.01), the hypnotic drug consumption (P=0.04), dysfunction in the morning (P=0.03), the overall quality of sleep (P=0.01).
    Conclusion
    In general, this study showed that Zumba training improves the quality of sleep in overweight girls. Therefore, the use of zumba training for overweight girls is recommended as a non-drug therapy to improve sleep quality.
    Keywords: Sleep disorders, Exercise, Zumba, Overweight
  • J. Rahmani, M. Yekaninejad, Ar. Dorosty Motlagh* Pages 53-60
    Background
    Constant checkup and control of body fat mass is an important parameter for the health and efficiency of individuals in any society. This parameter is especially crucial in army soldiers since physical fitness is a key role in reaching high physical performance, health, and survival in war.
    Objective
    This study was designed to compare two methods of measuring fat, the method of circumference-based military equations (CBEs) to estimate body fat mass compared to the method of skinfold thickness-based equation (SBE) in Iranian soldiers.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 246 Iranian soldiers were recruited in Tehran (2016). Height, waist, and neck circumference were measured and the total body fat mass was calculated using CBEs. Then, the results of using Pierson’s correlation and Bland-Altman methods were compared with Jackson and Pollock’s skinfold thickness measurement.
    Findings: The total body fat mass of the soldiers using CBEs was 18/94 ± 6/30% and using Jakson and Pollock’s skinfold thickness formula was 17.43±4.45%. The correlation between the two methods was r=0.984 and SEE was 1.1% (P
    Conclusion
    The more body fat makes the error waist circumference greater. The error is so much that don’t use this method to measure fat.
    Keywords: Body Fat, Skinfold Thickness, Circumference-Based Military Equations, Bland-Altman
  • M. Kazeminia, R. Mahmoudi *, P. Ghajarbeygi Pages 61-73
    Background
    Medicinal herbs have been widely used due to antimicrobial, antioxidant properties and less harmful than of chemical composition. The carcinogenic effects of chemical compounds has increased the use of medicinal plants. Also proven carcinogenic chemical composition, the importance of the use of medicinal plants has increased.
    Objective
    This study was performed on the application of the Lamiaceae family plants in the food industry.
    Methods
    In this study, a review of 428 studies about functional properties essential oil of Lamiaceae family plants in the food industry from 2006 to 2016 (a decade), were studied. The information was collected with referred to databases Pub Med, Science Direct, Elsevier, SID, MagIran, Civilica, the World Health Organization, Food and Agriculture Organization of the United Nations based on keywords essential oil, Lamiaceae species, antioxidant activity and antimicrobial effect.
    Findings: In the past, Lamiaciae family herbs just used as flavoring agents in some dairy products (yogurt drink and yogurt). With the passage of time and advancement of science, the importance of protecting this species was appeared as far as antimicrobial and antioxidant prevailed on the taste and smell of this species.
    Conclusion
    According to the previous studies, Lamiaceae family essential oil can be applied as an antimicrobial and antioxidant agent in food or packing material. It seems Lamiaceae family essential oil and extracts can reduce and prevent the growth of pathogenic microbes in food, but further studies are recommended.
    Keywords: Essential Oil, Labiatae Species, Antioxidant Activity, Antimicrobial Effect
  • Mh. Lotfi, A. Allami * Pages 74-78
    Early diagnosis of meningitis and encephalitis and prompt initiation of appropriate therapy is vital and any delay will lead to high mortality and serious and permanent morbidity. The main purpose of this study was to evaluate the management of 220 patients with suspected central nervous system (CNS) infections (meningitis and encephalitis) to determine the percentage of patients’ suspected CNS infection undergo lumbar puncture in acceptable time (in accordance with conventional algorithms). In this descriptive study, patients with suspected CNS infections admitted to Bu-Ali and Qods hospitals, in the period July 2013 to December 2015 were studied. Information of 220 patients was collected. Continuous variables were summarized as means ± standard deviation and categorical variables as frequencies and percentages. Lumbar puncture (LP) in patients was delayed in 200 cases (91%). Most common causes of delay in performing LP were prolongation of the process of determining patient needs to puncture, satisfying patients, CT scan delay and the delay in allowing LP by neurologist. In this study, delaying LP rate was higher than other studies. It seems certain pattern in assistants’ visits for counseling. CT requests and neurologic consultation before LP performed for all adult patients.
    Keywords: Management, Meningitis, Encephalitis, Lumbar Puncture, Consent
  • Mm. Daei *, M. Karimi Rad, M. Khalaja Pages 79-83
    This hospital-based cross-sectional study was conducted in 2013-14 in Qazvin Bu-Ali Sina Hospital. 170 patients with acute myocardial infarction who not receiving thrombolytic therapy entered the study and were analyzed. Medical history, physical examination, twelve lead ECG and cardiac biomarkers were obtained. The mean age of the patients was 63.4±14.4 years (from 19 to 90 years). 110 (64.7%) of the patients were male and 48 (28.2%) were diabetic. 86 (50%) of patients due to late presentation and 47 (28%) due to lack of diagnosis and 29 (17%) due to contraindication and 8 (5%) due to autolysis or coronary spam were not received thrombolytic therapy. We could reduce failure of receiving thrombolytic therapy more than seventy five percent with increasing people's awareness about the symptoms of myocardial infarction and skills of health staff in relation to the proper and timely diagnosis of myocardial infarction.
    Keywords: Acute myocardial infarction, Thrombolytic therapy, ST-elevation myocardial infarction, Delayed presentation, Missed thrombolysis