فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:20 Issue: 3, 2016

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:20 Issue: 3, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/04/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • وحید مظلوم *، وحید سبحانی صفحات 4-12
    زمینه
    سندرم درد کشککی- رانی از مشکل های عضلانی- اسکلتی شایع در ورزشکاران است که تقویت عضله های ران در بهبود آن موثر گزارش شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه تاثیر تمرین های تقویتی- کششی عضله های زانو به تنهایی و هیپ به همراه زانو بر شدت درد و عملکرد ورزشکاران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 28 ورزشکار مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی با میانگین سنی 4/2±7/22 سال به دو گروه تمرین های زانو (14 نفر) و تمرین های زانو و هیپ (14 نفر) تقسیم شدند. دو گروه تمرین های خود را طی 12 جلسه تحت نظر کارشناس فیزیوتراپی انجام دادند. از آزمون سنجش بصری شدت درد و آزمون 6 دقیقه راه رفتن جهت اندازه گیری شدت درد و سطح عملکرد استفاده شد. داده ها با آزمون های آماری شاپیرو- ویلک، تی مستقل و اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    داده های جمعیتی، مقادیر شدت درد و سطح عملکرد بین آزمودنی های دو گروه در ابتدای مطالعه یکسان بود. درد و عملکرد پس از یک دوره تمرینی چهار هفته ای در هر دو گروه به طور معنی داری بهبود یافت. کاهش شدت درد و بهبود عملکرد در ورزشکاران گروه تمرین های زانو و هیپ نسبت به گروه تمرین های زانو به تنهایی، پس از دوره پی گیری سه ماهه در سطح بالاتری قرار داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد استفاده از تمرین های عضله های پشتی خارجی هیپ در کنار تمرین های زانو اثربخشی بیش تری برای ورزشکاران مبتلا به سندرم درد کشککی- رانی دارد.
    کلیدواژگان: کندرومالاسیا، درد، عملکرد، زانو، توان بخشی
  • مریم شعبانی، محمد شرافتی مقدم، فرهاد دریانوش * صفحات 13-19
    زمینه
    گونه های اکسایشی که طی تمرین ورزشی تولید می شوند می توانند به آسیب بافت های کلیه، کبد و عضله اسکلتی منجر شوند. به نظر می رسد متالوتیونئین یک نقش حفاظتی در برابر این گونه ها اعمال می کند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر4 هفته تمرین های هوازی و تناوبی با شدت بالا بر سطوح متالوتیونئین بافت قلب موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1394 بر روی 36 سر موش صحرایی نر 2 ماهه از نژاد ویستار با میانگین وزن 20±180 گرم انجام شد. موش ها به روش تصادفی به سه گروه، تمرین هوازی (12 سر)، تمرین تناوبی با شدت بالا (12 سر) و شاهد (12 سر) تقسیم شدند. گروه های تمرینی 5 روز در هفته مطابق با برنامه تمرینی به مدت 4 هفته به فعالیت ورزشی پرداختند. گروه شاهد در این مدت هیچ گونه برنامه تمرینی نداشتند. داده ها با آزمون آماری آنوا یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین میانگین متالوتیونئین در گروه های شاهد، تمرین هوازی و تمرین تناوبی با شدت بالا وجود نداشت. ولی میزان متالوتیونئین قلبی در نتیجه تمرین تناوبی با شدت بالا افزایش و طی تمرین هوازی کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد برای نتایج بهتر باید مدت و شدت فعالیت ورزشی را تنظیم کرد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین هوازی با شدت بالا، متالوتیونئین، بافت قلبی
  • مامک عادل، ایمان موتابها *، مهتاب سمیعی فر صفحات 20-25
    زمینه
    رایج ترین روش برای پر کردن کانال، فشردن جانبی است و اسپریدرها در فشردن مخروط های گوتاپرکا نقش مهمی دارند.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه تراکم رادیوگرافیک و پرکردگی نهایی کانال ریشه با استفاده از اسپریدر های نیکل تیتانیوم و فولاد ضدزنگ انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1392 در دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. 30 بلوک آکریلی حاوی کانال با انحنای 45 درجه به وسیله ترازویی با دقت 0001/0 گرم وزن شدند (W1). نمونه ها پس از آماده سازی و شکل دهی به روش استپ بک تا فایل اصلی ناحیه اپیکال شماره 30 مجددا وزن شدند (W2). سپس به طور تصادفی در 2 گروه 15 تایی قرار گرفتند و با استفاده از روش فشردن جانبی پر شدند. جهت پر کردن کانال در نمونه های یک گروه، از اسپریدر نیکل تیتانیوم و در گروه دیگر از اسپریدر فولاد ضدزنگ هم اندازه استفاده و سپس دوباره بلوک ها وزن شدند (W3). نسبت W3-W2/W1-W2به عنوان شاخص تراکم پر کردگی استفاده شد. سپس از هر بلوک کلیشه رادیوگرافی پری اپیکال تهیه و تراکم رادیوگرافیک یک سوم اپیکالی پر کردگی هر کانال با استفاده از دستگاه دانسیتومتر تعیین و داده ها با آزمون آماری تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین شاخص تراکم پرکردگی کانال برای گروه های نیکل تیتانیوم و فولاد ضدزنگ به ترتیب 38/2±67/7 و 06/4±14/9 بود. میانگین تراکم رادیوگرافیک پرکردگی کانال در گروه های نیکل تیتانیوم و فولاد ضدزنگ به ترتیب 14/0±05/2 و 21/0±07/2 بود. مقایسه بین تراکم های رادیوگرافیک و پرکردگی در دو گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها و محدودیت های مطالعه حاضر، به نظر می رسد استفاده از اسپریدرهای نیکل تیتانیوم جهت پرکردن کانال های انحنا دار نسبت به اسپریدر های فولاد ضدزنگ مزیتی نداشته باشد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی، نیکل تیتانیوم، پرکردن کانال ریشه
  • حذف ترکیب های نفتی سبک از منابع آبی با نانوکامپوزیت پلی پروپیلن و دی اکسید تیتانیوم
    حمید کاریاب *، مریم میرحسینی، سکینه مرادی، فائزه کریمی صفحات 26-32
    زمینه
    ترکیب های نفتی از مهم ترین آلاینده های تهدیدکننده سلامت انسان و آبزیان هستند. کاربرد جاذب ها، به عنوان یکی از روش های جلوگیری از انتشار ترکیب های نفتی در آب، همواره با محدودیت هایی همراه بوده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین قابلیت نانوکامپوزیت پلی پروپیلن و دی اکسید تیتانیوم در جذب ترکیب های نفتی سبک از آب انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 94-1393 در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. الیاف پلی پروپیلن با طول یک سانتی متر و قطر 330 میکرومتر، با روش حرارت مرطوب فعال سازی شدند. جهت هم گذاری نانوکامپوزیت از نانوذرات دی اکسید تیتانیوم با قطر میانگین 20 نانومتر در مجاورت امواج مافوق صوت با بسامد 26 کیلوهرتز و توان 100 وات در دمای 40 درجه سیلسیوس استفاده شد. ریخت شناسی نانوکامپوزیت با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) بررسی شد. قابلیت نانوکامپوزیت در جذب گازوئیل و بنزین (به عنوان نماینده ترکیب های نفتی سبک) در زمان های مختلف در توری های پلی آمیدی با قطر روزنه 250 نانومتر بررسی شد.
    یافته ها
    تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی نشان دهنده توزیع یکنواخت نانوذرات دی اکسید تیتانیوم روی الیاف بود. بیش ترین قابلیت جذب گازوئیل و بنزین توسط نانوکامپوزیت پلی پروپیلن و دی اکسید تیتانیوم در زمان تماس 30 دقیقه بود. میانگین میزان جذب دو آلاینده گازوئیل و بنزین به ترتیب 13/0±01/7 و 10/0±49/6 گرم به ازای هر گرم وزن جاذب بود. میزان جذب ترکیب های نفتی توسط نانوکامپوزیت 27/3 برابر بیش تر از الیاف فعال سازی نشده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نانوکامپوزیت هم گذاری شده در مقایسه با نمونه های تجاری وارداتی عملکرد مطلوبی داشت. به نظر می رسد نتایج این مطالعه می تواند به عنوان الگویی کاربردی برای ساخت جاذب های مصنوعی مقابله کننده با انتشار ترکیب های نفتی در منابع آب استفاده شود.
    کلیدواژگان: آلودگی آب، بهسازی محیط، نانوکامپوزیت، جذب
  • سید علیرضا بابایی *، بهروز پور ارجمند، عادل احمدزاده صفحات 33-39
    زمینه
    پرتوهای فرابنفش خورشیدی یکی از مهم ترین عوامل خطرساز زیستی محسوب می شوند. بیش ترین آسیب بهداشتی پرتوهای فرابنفش خورشیدی در سطح زمین به طور عمده از طیف های فرابنفش A و B ناشی می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور اندازه گیری شدت پرتوهای فرابنفش خورشیدی A و B در شهر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، شدت پرتوهای فرابنفش خورشیدی A و B شهر قزوین در سال 93-1392 (به مدت یک سال) با استفاده از دستگاه پرتوسنج فرابنفش ماهانه در سه نوبت صبح، ظهر و عصر در هر نوبت، 5 بار اندازه گیری و میانگین آن ها در نظر گرفته شد. داده ها با روش های آماری توصیفی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیش ترین میانگین شدت پرتوهای فرابنفش A و B در طول سال به ترتیب 88/1±36/28 و 035/0±156/0 وات بر مترمربع مربوط به تیر ماه و کم ترین میانگین شدت این پرتوها به ترتیب 83/0±36/10 و 010/0±041/0 وات بر مترمربع مربوط به دی ماه بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود افراد کم تر در معرض تابش مستقیم نور آفتاب قرار گیرند و از راهکارهای حفاظتی مناسب نظیر پوشیدن لباس مناسب، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اشعه فرابنفش خورشیدی، فرابنفش A، فرابنفش B، قزوین
  • مریم بهمنش، کتایون طائری، سیدمحسن حسینی، زهرا برومندفر * صفحات 40-47
    زمینه
    اچ ای وی یا ایدز به عنوان یک بیماری مزمن تاثیر عمیقی بر کیفیت زندگی مبتلایان دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی در زنان مبتلا به اچ آی وی یا ایدز انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1393 بر روی 60 نفر از زنان مبتلا به اچ ای وی یا ایدز تحت پوشش مرکز مشاوره بیماری های رفتاری شهر اصفهان انجام شد که با روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه کیفیت زندگی (SF-36) و حمایت اجتماعی مقیاس خانواده و دوستان جمع آوری و با آزمون های آماری تی مستقل، کای دو، آنالیز واریانس یک طرفه، تحلیل همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره در ابعاد جسمی، روانی- اجتماعی و کل کیفیت زندگی به ترتیب 76/22±62/60 ، 47/21±58/56 و4/20±95/58 از 100 نمره بود. آزمون پیرسون ارتباط مثبت و معنی داری بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، ارتباط مثبتی بین حمایت اجتماعی مقیاس دوستان و خانواده با کیفیت زندگی مبتلایان به اچ آی وی یا ایدز وجود داشت.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی، اچ آی وی، ایدز
  • مسعود ریانی، علی منصوری *، یونس جهانی، حسین شهدادی، مریم خمری صفحات 48-56
    زمینه
    تعارض کار- خانواده به عنوان ناسازگاری بین نقش های کاری و خانوادگی توصیف می شود. از طرفی رابطه متقابلی بین رضایت زناشویی و شغل وجود دارد؛ به طوری که تنش در یکی از این دو حیطه، دیگری را تحت تاثیر قرار می دهد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین تعارض کار- خانواده و رضایت زناشویی در پرستاران و ماماها انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1393 بر روی تمام 289 نفر از کارکنان پرستاری و مامایی متاهل بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی زابل انجام شد. اطلاعات با پرسش نامه های رضایت زناشویی انریچ و تعارض کار- خانواده کارلسون جمع آوری و با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تی و تحلیل رگرسیون خطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایت زناشویی کارکنان 52/168 (رضایت نسبی) محاسبه شد. میانگین نمره تعارض کار- خانواده کارکنان 26/3 (تعارض متوسطی) به دست آمد. بین رضایت زناشویی و تعارض کار- خانواده کارکنان ارتباط منفی معنی داری وجود داشت (11/0- =r ، 03/0 =P)؛ به طوری که با افزایش این تعارض، رضایت زناشویی کاهش می یافت. پرستاران رضایت زناشویی بالاتر و تعارض کار- خانواده کم تری را نسبت به ماماها داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، مدیران اجرایی بهداشت و درمان برای تحکیم بنیان خانواده باید شرایطی ایجاد کنند که تعارض های نقشی بین کار و خانواده به حداقل بر سد و به تبع آن میزان رضایت زناشویی افزایش یابد.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، تعارض کار، خانواده، پرستار، ماما
  • مهران علیجان زاده، سهیلا غلامی، علی موسی نیای زارع *، سعید آصف زاده صفحات 57-64
    زمینه
    ارزیابی عملکرد بیمارستان ها، اطلاعات لازم را برای مدیران به منظور پایش موقعیت و فعالیت های جاری این مراکز فراهم می کند.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی عملکرد بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان براساس الگوی پابن لاسو انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در تمام بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان (22 بیمارستان با 3760 تخت مصوب) در سال 1391 انجام شد. داده های مرتبط با شاخص های گردش تخت، اشغال تخت و متوسط مدت اقامت بیماران در بیمارستان ها با استفاده از برگه استاندارد وزارت بهداشت جمع آوری و با آمار توصیفی تفسیر شد.
    یافته ها
    میانگین گردش تخت، ضریب اشغال تخت و متوسط مدت اقامت بیماران در بیمارستان ها به ترتیب برابر 78 بار در سال، %60 و70/3 روز بود. طبق الگوی پابن لاسو %27 بیمارستان ها در ناحیه اول، %23 در ناحیه دوم، %36 در ناحیه سوم و %14 در ناحیه چهارم قرار داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، سطح عملکرد بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی گیلان در شرایط ایده آل قرار نداشت و تحقیق های آتی باید بر روی چرایی و چگونگی بهبود کارایی بیمارستان ها متمرکز شود.
    کلیدواژگان: بیمارستان، ارزیابی عملکرد، اشغال تخت، گردش تخت، مدت اقامت
  • مریم خراسانی، رضا مهدیان، امیر پیمانی * صفحات 65-74
    سرطان پروستات یکی از شایع ترین بیماری های تهدیدکننده سلامت مردان و دومین عامل مرگ مردان بالای 40 سال به علت سرطان در کشورهای توسعه یافته است. به علت عدم برخورداری آزمون های غربال گری از ویژگی و حساسیت کافی جهت تشخیص و پی گیری روند درمان سرطان پروستات، روش های جای گزین با اختصاصیت بیش تر مورد توجه قرار گرفته است. امروزه با پیشرفت فناوری های مولکولی، زیست نشان گرهای متعددی جهت غربال گری دقیق تر سرطان پروستات معرفی شده اند. ریزRNA ها، مولکول های RNA با طول 18 تا 24 نوکلئوتید هستند که در تنظیم بیان ژن پس از رونویسی و فرایندهای سلولی (مرگ سلولی، تکثیر سلولی، تمایز و رگ زایی) نقش کلیدی دارند. تغییرات میزان بیان ریزRNA های موجود در نمونه های مختلف بیماران مبتلا به سرطان پروستات در مطالعه های مختلف، گزارش شده اند که می توانند به عنوان زیست نشان گر دارای ارزش در تشخیص و پیش آگهی استفاده شوند. از آن جا که ریزRNA ها مسیرهای پیام رسان مولکولی متعدد و ژن های دخیل در بیماری زایی سرطان پروستات را هدف قرار می دهند، می توان از آن ها برای اهداف درمانی استفاده کرد. در این مطالعه مروری، نقش ریزRNA ها در ایجاد سرطان و به طور اختصاصی بیماری زایی، تشخیص و درمان سرطان پروستات بررسی شده است.
    کلیدواژگان: سرطان پروستات، ریزRNA، زیست نشان گر
|
  • V. Mazloum *, V. Sobhani Pages 4-12
    Background
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is a common musculoskeletal condition among athletes. The evidence emphasizes on the importance of hip musculature strengthening exercises for such patients.
    Objective
    To investigate the effects of strengthening-stretching knee muscles exercises and hip posterolateral musculature exercises in athletes with PFPS.
    Methods
    In this clinical trial, 28 athletes with age average of 22.7±2.4 years with PFPS were allocated into conventional knee muscles exercises (CKME) (n=14) and posterolateral hip muscles exercises (PHME) (n=14). The subjects of both groups performed the supervised exercise protocols in 12 sessions. The Visual Analogue Scale and 6-minute walking tests were administrated respectively to evaluate pain intensity and function. The data were analyzed using Shapiro-wilk test, Independent-sample t test, and Repeated Measure ANOVA test.
    Findings: Demographic, pain intensity, and physical function data were similar between groups at baseline. Both groups significantly improved in pain intensity and function following a 4-week exercise program. Additionally, the athletes in PHME group had higher level of decreased pain intensity and improved function in follow-up assessment than the subjects in CKME group.
    Conclusion
    Using hip posterolateral musculature exercises in addition to the knee conventional exercises is more effective for athletes with PFPS.
    Keywords: Chondromalacia, Pain, Function, Knee, Rehabilitation
  • M. Shabani, M. Sherafati Moghadam, F. Daryanoosh* Pages 13-19
    Background
    Oxidative species produced during exercise can cause damages to some tissues such as kidney, liver and skeletal muscle. It seems that metallothionein plays a protective role against these actions.
    Objective
    To assess the effect of four weeks of high intensity interval training versus aerobic exercise on metallothionein levels of myocardial tissue in healthy male rats.
    Methods
    This experimental study was done on 36 male Wistar rats (2 months of age with an average weight of 180±20) in 2015.The rats were randomly divided into three groups: control (n=12), high intensity interval training (n=12), and aerobic training (n=12) groups. The experimental groups exercised according to the training program 5 days a week for 4 weeks. During this period, the control group did not have any training programs. One-way ANOVA was used to analyze the data.
    Findings: The results indicate no significant difference among the mean metallothionein in control, aerobic exercise and high intensity interval training groups. However, the amount of myocardial metallothionein increased as a result of high intensity interval training and decreased during aerobic exercise.
    Conclusion
    It seems that the duration and intensity of exercise need to be adjusted in order to obtain better results.
    Keywords: Aerobic Training, HIIT, Metallothionein, Myocardial Tissue
  • M. Adel, I. Motabha *, M. Samifar Pages 20-25
    Background
    Both nickel titanium and stainless-steel spreaders are available. The obvious advantage of nickel titanium spreader over stainless steel spreaders is greater penetration in curved canals.
    Objective
    To compare the radiographic density and compaction index of root canal obturation using nickel-titanium or stainless-steel spreaders in curved canals.
    Methods
    In this experimental study the primary weight of 30 acrylic blocks with 45o degrees of apical curvature were measured by a scale (W1). After canals were prepared by step back master apical up to file #30 all blocks were weighed again (W2) and randomly divided in two groups of 15each. All canals were obturated by Cold lateral compaction technique (with nickel-titanium in one group and stainless-steel finger spreaders in another group).
    After all blocks were reweighed (W3), compaction index (W3-W2/W1-W2) was calculated. One radiograph was taken for each sample. Apical density of the apical third of each canal was measured by digital transmission densitometer. Data were analyzed statistically using T-test.
    Findings: Mean compaction index for nickel-titanium group was 7.67±2.38 and for stainless-steel group was 9.14±4.06. There was no significant difference between two groups. Mean radiographic density of obturation was 2.05±0.14 in nickel-titanium group and was 2.07±0.21 in stainless-steel group. There was no significant difference between two groups.
    Conclusion
    It is concluded that nickel-titanium spreaders are not superior than stainless-steel spreaders in obturating curved canal.
    Keywords: Radiographic, Nickel titanium, Root Canal Obturation
  • Removal of light petroleum hydrocarbons from water sources using polypropylene and titanium dioxide nano-composite
    H. Karyab *, M. Mirhoseini, S. Moradi, F. Karimi Pages 26-32
    Background
    Petroleum hydrocarbons are the most important pollutantswhich threat human health and aquatics. Adsorbents are one of the common equipment in water pollution management; however, their applications have been associated with limitations.
    Objective
    To evaluate the potential of polypropylene/titanium dioxide Nano-composite in adsorption of light petroleum hydrocarbons from water sources.
    Methods
    This experimental study was conducted at school of health, Qazvin University of Medical Sciences in 2014-15. Activation of polypropylene fibers, with 1 cm length and 300 microns diameters, was achieved with wet heating. To Synthesize of Nano-composite the fibers were coated with Nano-titanium dioxide with 20 nm diameter. The sonication was performed at 26 kHz and 100 W of power in 40ºc. The morphology of the fractured surfaces of impact specimens was examined by FESEM. The adsorption rate of petrol and gasoline, as surrogate of TPH, was evaluated in different retention time within polyamide mesh aperture diameter of 250 nm. Average of TPH adsorbing, per unit weight of adsorbent, were analyzed with analysis of variance and Scheffe post hoc tests.
    Findings: The FESEM micrographs showed that the dispersion of the nano-Tio2 particles was relatively good and only few aggregations exist. The maximum adsorption capacity of petrol and gasoline was obtained in 30 minute. The adsorption rate of gasoline was 6.49±0.10 g/g and oil was 7.01±0.13 g/g.
    Conclusion
    According to the results and in comparison with commercial imported adsorbents, the synthesized Nano-composite had favorable performance. The results show that the polypropylene/Tio2 Nano-composite can be used effectively in light petroleum hydrocarbons removal from polluted water sources.
    Keywords: Water Pollution, Environment Sanitation, Nano, composite, Adsorption
  • Sa. Babaee *, B. Pourarjomand, A. Ahmadzadeh Pages 33-39
    Background
    Solar ultraviolet radiation (UVR) is considered one of the most important biological risk factors in the world. Most health damages from solar ultraviolet radiation at ground level are mainly caused by UVA and UVB spectrums.
    Objective
    The aim of this study was to Measure the solar ultraviolet radiation intensity type A and B in Qazvin city.
    Methods
    In this cross-sectional study, the intensity of solar ultraviolet radiation type A and B was measured in Qazvin on years of 2013-14 (during one year) every monthly at three times, in the morning, afternoon and evening by using a UV Radiometer. Data were analyzed using descriptive statistics.
    Findings: The maximum average intensity of UVA and UVB rays during the one year with 28.36±1.88 W/m2 and 0.156±0.035 W/m2 respectively was in Tir month (June 22–July 22) and the minimum average intensity of UVA and UVB rays with 10.36±0.83 W/m2 and 0.041±0.010 W/m2 respectively was in Dai month (December 22–January 20).
    Conclusion
    With regards to the results, it is recommended that individuals were less exposed to exposure time with direct sunshine and use appropriate protective measures such as; wear appropriate clothing, sunglasses, and sunscreen.
    Keywords: Solar Ultraviolet Radiation, UVA, UVB, Qazvin
  • M. Behmanesh, K. Taeri, Sm. Hosseini, Z. Boromandfar* Pages 40-47
    Background
    HIV/AIDS, as a chronic disease, deeply affects the patients’ quality of life (QOL).
    Objective
    To determine the association between QOL and social support among women suffering from HIV/AIDS.
    Methods
    This analytical study was conducted on 60 HIV/AIDS women, under the coverage of behavioral diseases counseling center that were selected through census sampling in Isfahan, 2014. Data were collected with SF-36 and social support was investigated by family and friends scale. Data were analyzed using independent t-test, chi-square, one-way ANOVA, Pearson's correlation and linear regression analysis.
    Findings: Mean scores of subjects’ physical and psychosocial dimensions and overall QOL were 60.62±22.76, 56.58±21.47, 58.95±20.4 out of 100 respectively. Pearson correlation coefficient showed a positive and significant association between social support and QOL.
    Conclusion
    With regards to the results, there was a positive relationship between social support of friends and family scale with QOL in HIV/AIDS.
    Keywords: Quality of Life, Social Support, HIV, AIDS
  • M. Rayani, A. Mansuri *, Y. Jahani, H. Shahdadi, M. Khammari Pages 48-56
    Background
    Work-family conflicts described as incompatibility between work and family roles. There is mutual relationship between marital satisfaction and job so that the tension in one of two areas of career and family are affected.
    Objective
    To examine the relationship between marital satisfaction and work-family conflict among nurses and midwives.
    Methods
    All of 289 employees of married nursing and midwifery of Zabol University of Medical Sciences hospitals participated in the study in 2014. The data were collected with questionnaires of Enrich marital satisfaction and Carlson work-family conflict and were analyzed with statistical tests including Pearson correlation coefficient, t-test and linear regression analysis.
    Findings: Marital satisfaction score of the staff was 168.52 which indicates the relative satisfaction of spouses from each other. The mean score of work-family conflict among employees was 3.26; it can be said that employees in terms of work-family conflict, the conflict a moderate experience. There is a significant negative correlation among marital satisfaction and work-family conflict of employees. In fact, marital satisfaction decreases when the conflict between work and family is decreased. Nursing staffs have a higher marital satisfaction and in terms of work-family conflict they experience less conflict.
    Conclusion
    According to the findings, the managers should create conditions that minimize the role conflicts and consequently increase the level of marital satisfaction.
    Keywords: Marital satisfaction, work, family conflict, Nurse, Midwifery
  • M. Alijanzadeh, S. Gholami, A. Mosania Zare *, S. Asefzadeh Pages 57-64
    Background
    Performance assessment could provide information to control and monitor of the current status and activities in hospitals.
    Objective
    To assess the performance of hospitals affiliated with Guilan University of Medical Sciences in 2012.
    Methods
    This cross-sectional study covered all the 22 public hospitals in the Guilan province, with 3760 registered beds. Using standard data-gathering form, verified by the Iranian Ministry of Health, performance indicators of 22 hospitals were recorded from the Statistical Services Center at Guilan University of Medical Sciences. Bed Occupancy Rate, Average Length of Stay and Bed Turnover Ratio were calculated and Pabon Lasso chart was drawn using SPSS statistics 17.0.
    Findings: On average, the Bed Turnover Ratio (time/year), Bed Occupancy Rate (%) and Average Length of Stay (day) were 78 times per year, 60% and 3.70 days, respectively. Based on the Pabon Lasso chart, 27 percentage hospitals were located in zone 1, 23 percentage hospitals in zone 2, 36 percentage hospitals in zone 3 and 14 percentage hospitals in zone 4.
    Conclusion
    The performance of the hospitals was in a moderate level.
    Keywords: Hospital, Performance Assessment, Bed Occupancy, Bed Turnover, Length of Stay
  • M. Khorasani, R. Mahdian, A. Peymani* Pages 65-74
    Prostate cancer is one of the major health problems and the second cause of cancer mortality in men over 40 years age in developed countries. Due to the incomplete screening methods for sensivity and spesificity detection prostate cancer, alternative methods with more specificity than are desired. With recent advances in molecular technology, numerous biomarkers have been suggested for the screening of prostate cancer with greater accuracy. MicroRNAs are oligonucleotides with 18-24 length that have key roles in post-transcriptional regulation of gene expression as well as other cellular process (apoptosis, cell proliferation, differentiation and angiogenesis). Many studies have demonstrated changing of the expression levels of microRNAs in prostate cancer patients. Therefore, they can be implemented for the development of prognostic or diagnostic biomarkers. Owing to microRNAs can target molecular signaling pathways and genes involved in prostate cancer, they may also be applicable for therapeutic purposes. In this review article, we explain the roles of microRNAs in different cancer pathways and specifically the pathogenesis, diagnosis and treatment of prostate cancer.
    Keywords: Prostate Cancer, MicroRNAs, Biomarkers