فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:20 Issue: 5, 2016

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:20 Issue: 5, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/08/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه عزیزوکیلی، گیتا سعادت نیا*، پیروز صالحیان، ناهید بختیاری، سمیرا رضایی صفحات 4-10
    زمینه
    برگشت خون قاعدگی به داخل حفره صفاقی در برخی از افراد اندومتریوز ایجاد می کند و نشان می دهد عوامل دیگری نیز در ایجاد بیماری نقش دارند که بررسی عوامل عفونی در این خصوص حایز اهمیت است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین حضور آلودگی های باکتریایی کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما هومینیس به عنوان عوامل خطر در ضایعه های اندومتریوزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1393 در بیمارستان فوق تخصصی صارم انجام شد. از 90 بلوک پارافینی شامل 40 نمونه بافت اندومتریوزی افراد بیمار، 23 نمونه بافت اندومتر همان بیماران و 27 نمونه بافت اندومتر افراد عاری از اندومتریوز، DNA استخراج و با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز بررسی مولکولی شدند. داده ها با آزمون های آماری فیشر و مک نمار تحلیل شدند.
    یافته ها
    آلودگی به کلامیدیا تراکوماتیس در 11 بافت بیمار (%27/5)، 3 بافت سالم گروه بیمار (%13) و 10 بافت افراد فاقد اندومتریوز (%37) مشاهده شد. آلودگی مایکوپلاسما هومینیس در 11 بافت بیمار (%27/5)، 7 بافت سالم گروه بیمار (%30/4) و 1 بافت افراد فاقد اندومتریوز (%3/7) تشخیص داده شد که این تفاوت ها ارتباط معنی داری را بین آلودگی به مایکوپلاسما هومینیس و بیماری اندومتریوز نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، اگرچه ارتباط معنی داری بین آلودگی کلامیدیا تراکوماتیس و بیماری اندومتریوز وجود نداشت، اما به نظر می رسد آلودگی مایکوپلاسما هومینیس می تواند احتمال بروز بیماری اندومتریوز را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اندومتریوز، تشخیص مولکولی، کلامیدیا تراکوماتیس، مایکوپلاسما هومینیس
  • محمد مهدی سلطان دلال *، محمد کاظم شریفی یزدی، سعید واحدی صفحات 11-18
    زمینه
    بیماری های روده ای سالانه سبب مرگ بسیاری از کودکان زیر 5 سال می شوند و گونه های یرسینیا یکی از عوامل ایجادکننده اسهال در کودکان هستند. وجود سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها از مشکلات درمانی این گروه از باکتری هاست.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین میزان حساسیت و حداقل غلظت مهارکنندگی یرسینیا نسبت به آنتی بیوتیک های بتالاکتام انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1393 بر روی 50 سوش یرسینیا شامل 39 سوش جدا شده از منابع مختلف انسانی، محیطی و غذایی ایران و 11 سوش انستیتو پاستور پاریس در دمای 27 درجه سانتی گراد انجام شد. تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد بر روی سه آنتی بیوتیک آمپی سیلین، سفازولین و سفوتاکسیم با استفاده از روش تهیه رقت در لوله انجام و داده ها براساس نتایج سوش های شاهد بررسی شد.
    یافته ها
    در بین سه آنتی بیوتیک مورد مطالعه پایین ترین حداقل غلظت مهارکنندگی %50 و %90 برای سفوتاکسیم به دست آمد (حداقل غلظت مهارکنندگی %50، کم تر یا مساوی با 0/125 میکروگرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت مهارکنندگی %90، کم تر یا مساوی 0/5 میکروگرم بر میلی لیتر). تمامی گونه ها (%100) نسبت به آمپی سیلین مقاومت نشان دادند و درمورد سفازولین نیز حساسیت بسیار کمی دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد آنتی بیوتیک سفوتاکسیم در مقایسه با سفازولین و آمپی سیلین، علیه گونه های یرسینیا موثرتر است.
    کلیدواژگان: یرسینیا، بتالاکتام، حداقل غلظت مهارکنندگی، آمپی سیلین، سفازولین، سفوتاکسیم
  • فهیمه نوری*، جلیل مومن بیت الهی، آرش منصوریان صفحات 19-25
    زمینه
    با وجود پیشرفت های روزافزون در ساخت داروهای صنعتی، داروهای گیاهی به علت اعتقاد به عوارض جانبی کم تر روز به روز بیش تر مورد توجه قرار می گیرند.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه اثرات ضدقارچی عصاره گیاهان آویشن شیرازی و گل انار با نیستاتین بر کاندیدا آلبیکانس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه آزمایشگاهی در سال 1391در آزمایشگاه دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. از دهان 25 بیمار مبتلا به التهاب دهانی ایجاد شده توسط دست دندان با استفاده از سواب استریل، نمونه تهیه شد. نمونه های کاندیدا آلبیکانس در آزمایشگاه جدا و سویه استاندارد کاندیدا آلبیکانس 5027PTCC تهیه شد. پس از عصاره گیری از گیاهان آویشن شیرازی و گل انار، اثر ضدقارچی آن ها با روش دیسک بررسی و قدرت ضدقارچی آن ها براساس قطر هاله عدم رشد ایجاد شده در محیط کشت تعیین شد. داده ها با آزمون های آماری اندازه گیری پی درپی آنوا و فریدمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره های آویشن و گل انار اثرات ضدقارچی قابل توجهی داشتند. هاله عدم رشد در گروه نیستاتین0/75±17/66میلی متر و در گروه عصاره های آویشن و گل انار کم تر بود (0/001>P). هاله عدم رشد در دیسک های شاهد منفی مشاهده نشدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، عصاره های آویشن و گل انار بر روی کاندیدا آلبیکانس تاثیر ضدقارچی داشتند.
    کلیدواژگان: نیستاتین، کاندیدا آلبیکانس، آویشن شیرازی، گل انار
  • اکرم شاهرخی، اعظم محمدی الموتی*، لیلی یکه فلاح، اصغر محمدپور اصل صفحات 26-33
    زمینه
    حفظ فشار کاف در محدوده مناسب (25 تا 30 سانتی متر آب) در پیشگیری از بروز عوارض مربوطه نقش مهمی دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر تغییر وضعیت بدن بر میزان فشار کاف لوله داخل نای در بیماران ضربه به سر تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 30 بیمار ضربه به سر دارای لوله نای تحت تهویه مکانیکی، بستری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های شهید رجایی و رازی قزوین در سال 1393 به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. میانگین فشار کاف لوله نای برحسب سانتی متر آب در شش وضعیت مختلف بدن در فواصل زمانی دو ساعته با استفاده از مانومتر استاندارد، بلافاصله قبل، بلافاصله بعد، 15 دقیقه و 2 ساعت بعد از تغییر وضعیت بیمار اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و بن فرنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین فشار کاف لوله نای در تغییر وضعیت خوابیده به پهلوی چپ و راست با زاویه 30 درجه و سر در راستای بدن به ترتیب 0/68±31/5و 0/68±34/1سانتی متر آب و همچنین خوابیده به پهلوی چپ و راست با زاویه 45 درجه و سر در راستای بدن در بازه زمانی 15 دقیقه و 2 ساعت بعد از تغییر وضعیت بیش تر از محدوده طبیعی بود (به ترتیب 0/92±31/9 و 1/5±30/4سانتی متر آب). در همه موارد تفاوت میانگین فشارها از لحاظ آماری معنی دار بود (0/001>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تغییر غیرطبیعی فشار کاف لوله نای به دنبال تغییر وضعیت بدن، لازم است پس از تغییر وضعیت بیمار، فشار کاف اندازه گیری و در صورت لزوم تصحیح شود.
    کلیدواژگان: ضربه به سر، تهویه مکانیکی، وضعیت بدن، فشار کاف لوله نای
  • حمید اراضی *، مریم پهلوان زاده، محمدرضا افخمی اردکانی صفحات 34-42
    زمینه
    بنا بر شواهد جدید ممکن است فعالیت ورزشی با توجه به نوع و شدت آن بر ادراک درد و پاسخ های مطلوب قلبی- عروقی بیماران مبتلابه مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) موثر باشد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر فعالیت مقاومتی (RE) و هوازی (AE) بر آستانه و ادراک درد، فشارخون و ضربان قلب زنان مبتلابه بیماری ام اس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی، در سال 1393 بر روی 10 زن مبتلا به ام اس واجد شرایط انجام شد که با میانگین فشارخون سیستولی 90/112 و دیاستولی 50/74 میلی متر جیوه به عنوان نمونه هدفمند و در دسترس از انجمن ام اس رشت انتخاب شدند. فعالیت مقاومتی شامل دو نوبت 10 تکراری از پنج حرکت به صورت دایره ای و فعالیت هوازی شامل ارگومتری با شدت 50 تا %60 حداکثر ضربان قلب بود. آستانه، ادراک درد و فشارخون به ترتیب به وسیله دردسنج، مقیاس درد و فشارسنج جیوه ای استاندارد اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون های تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    فشارخون روند طبیعی ولی غیرمعنی داری پس از هر دو نوع فعالیت داشت. ضربان قلب در مقایسه با پیش از فعالیت، در فعالیت مقاومتی و هوازی به طور معنی داری بلافاصله پس از فعالیت افزایش یافت (p<0/05) و در دقایق 10 تا 60 پس از فعالیت هوازی نسبت به بلافاصله پس از فعالیت کاهش معنی داری داشت. (p<0/05) اما، ادراک درد بعد از هر دو نوع فعالیت تفاوت معنی داری نداشت. آستانه درد نسبت به قبل از فعالیت در هر دو فعالیت کاهش داشت، اما ارتباط معنی دار با ضربان قلب فقط در فعالیت هوازی مشاهده شد (P=0/0414).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، احتمالا هر دو نوع فعالیت مقاومتی و هوازی با شدت متوسط می توانند آستانه درد، فشارخون و ضربان قلب بیماران مبتلا به ام اس را تا 15 دقیقه بعد از فعالیت کاهش دهند.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)، فعالیت مقاومتی، فعالیت هوازی، هیپوآلژزیا (کاهش درد)، رویداد های فیزیولوژیکی قلبی، عروقی
  • مهرک رهبریان*، رامش حسین زاده، پرویز دوستی صفحات 43-51
    زمینه
    یکی از چالش های عمده درمان نگه دارنده با متادون، لغزش و عدم ماندگاری بر درمان است. لذا، توجه به عوامل موثر در این مورد و کاهش آن به وسیله مداخله های روان شناختی به عنوان مکمل دارودرمانی ضروری است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر آموزش ارتباط موثر به زوج های وابسته به مواد مخدر براساس مدل شناختی- رفتاری بر الگوهای ارتباطی و عود مجدد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ا ی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد، در سال 1392 بر روی 40 زوج مراجعه کننده به مراکز دولتی ترک اعتیاد شهر قزوین انجام شد. این افراد الگوهای مشکل دار ارتباطی داشتند و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. دو گروه با پرسش نامه مقیاس پیش بینی پذیری بازگشت به مصرف مواد ((RPS و مصاحبه بالینی ساختاریافته ( (SCID-I برای مردان و پرسش نامه الگوهای ارتباطی (CPQ)برای زوج ها در مراحل پیش و پس آزمون ارزیابی شدند. گروه مداخله 9 جلسه 2 ساعتی آموزش گروهی نحوه ارتباط موثر براساس مدل شناختی- رفتاری را دریافت کردند. داده ها با آزمون های آماری لوین، باکس و تحلیل کوواریانس چندمتغیری (MANCOVA) تحلیل شدند.
    یافته ها
    تفاوت بین دو گروه مداخله و شاهد در نمره الگوی ارتباط سازنده با 0/51 (0/05>p)، در نمره الگوی اجتناب متقابل با 0/61 (0/0001>p) و در الگوی تقاضا/کناره گیری با 0/45 (0/05>p) از نظر آماری معنی دار بود. همچنین تفاوت بین دو گروه در نمره میزان عود با 0/64(0/0001>p) از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد آموزش گروهی نحوه ارتباط موثر به زوج های وابسته به مواد مخدر براساس مدل شناختی- رفتاری موجب بهبود الگوهای ارتباطی و پیشگیری از عود مواد در مردان می شود.
    کلیدواژگان: ارتباط، درمان شناختی، رفتاری، عود، وابستگی به مواد مخدر
  • مسعود قنبری کاکاوندی، فاطمه رجعتی، حسین اشتریان*، سید یونس حسینی صفحات 52-59
    زمینه
    حوادث صنعتی علی رغم هزینه بسیار و از دست رفتن جان میلیون ها نفر، اغلب از طریق روش های ارزیابی خطر و اقدام های کنترلی قابل پیشگیری هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی ایمنی مخازن ذخیره گاز پالایشگاه نفت کرمانشاه به روش ردیابی انرژی و تحلیل موانع (ETBA) انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1393 در مخازن ذخیره گاز پالایشگاه نفت کرمانشاه انجام شد. انواع انرژی ها با برگه ارزیابی انرژی شناسایی شدند. جریان انرژی، ردیابی و روش های مدیریتی، اجرایی و وسایل حفاظت فردی به عنوان موانع در نظر گرفته شدند. اهداف آسیب پذیر مشخص و سطح خطر اولیه با ترکیب شدت و احتمال وقوع حادثه تعیین گردید. پس از پیشنهاد راهکارهای اصلاحی جهت خطر های غیرقابل قبول، مجددا ارزیابی خطر انجام و خطر های شناسایی شده با شاخص های توصیفی فراوانی و درصد بیان شدند.
    یافته ها
    به طور کلی 74 خطر و 121 انرژی خطرناک شناسایی شدند. از این تعداد، 46 خطر (%62/2) نامطلوب، 25 خطر (%32/8) غیرقابل قبول و 3 مورد (%4) قابل قبول با تجدید نظر بودند. فراوانی خطر های مربوط به انرژی الکتریکی 20 (%27) مورد بود و پس از آن خطر ناشی از انرژی های جا به جایی- فشار- حجم، نهان و شیمیایی به ترتیب با فراوانی 13، 12 و 9 مورد قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شرایط محیطی و حفاظتی مخازن و میزان بالای خطرها در صنعت نام برده، استفاده از اقدام های کنترلی مناسب به منظور پیشگیری از حوادث ناگوار آتی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: ارزیابی خطر، مخازن ذخیره گاز، روش ردیابی انرژی و تحلیل موانع، انرژی، موانع
  • محمد مهدی امام جمعه، عبدالحسین مظفری سیبنی، سید ابراهیم سیدموسوی، کامران تاری* صفحات 60-66
    زمینه
    کنترل کیفیت پساب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب برای دست یابی به استاندارد های مطلوب زیست محیطی و جلوگیری از آلودگی منابع آب، حفظ بهداشت عمومی و استفاده مجدد از پساب تصفیه شده، امری ضروری تلقی می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه کیفیت پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی لیای قزوین با استانداردهای حفاظت محیط زیست ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی از اردیبهشت تا شهریور ماه سال 1394در آزمایشگاه تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی لیای قزوین انجام شد. نمونه برداری و تحلیل نمونه ها براساس روش های استاندارد جهت تعیین pH به صورت روزانه، اکسیژن مورد نیاز زیستی (BOD)، مواد جامد معلق (TSS)، کلیفرم کل (TC) و کلیفرم های مدفوعی (FC) به صورت هفتگی و اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) دو بار در هفته انجام شد. داده ها با آزمون آماری تی تک گروهی تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، اکسیژن مورد نیاز زیستی و مواد جامد معلق در پساب خروجی به ترتیب 42±156/2، 13/2±73/3 و 50/8±76/43میلی گرم در لیتر و کلیفرم های کل و مدفوعی (هر دو) 103×1/1 محتمل ترین تعداد در 100 میلی لیتر بود. میانگین عملکرد حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، اکسیژن مورد نیاز زیستی و مواد جامد معلق به ترتیب %92/75، %92/41و %87/46 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، کیفیت پساب خروجی از نظر آلاینده های مورد مطالعه (به جز کلیفرم) با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران جهت استفاده در کشاورزی مطابقت داشت، ولی اصلاح واحد گندزدایی جهت کاهش بار میکروبی باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تصفیه خانه فاضلاب، شهرک صنعتی لیا، قزوین
  • علیرضا نیکونژاد، بهزاد بیژنی* صفحات 67-73
    تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو بیماری بازپدید و بالقوه مرگ آوری است که از اکثر مناطق آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده است. در این گزارش خانم 42 ساله ای معرفی شده است که در اریبهشت 1395 با خون ریزی بینی بستری و در مدت چند ساعت دچار اختلال هوشیاری و شوک گردید. بیمار تحت درمان های نگه دارنده و ریباویرین خوراکی قرار گرفت. از روز ششم بستری حال بیمار بهبود یافت و در روز یازدهم بدون عارضه مهمی با حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شد. بنابراین لازم است این بیماری در تشخیص افتراقی تمام بیماران تب دار با خون ریزی حاد مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو، خون ریزی بینی، ریباویرین
  • سعید مخلوقی، بقیه الله صالحی*، محمد عبدی صفحات 74-78
    پنومونی، شایع ترین عفونت بیمارستانی در بخش مراقبت ویژه است. این مطالعه مقطعی با هدف تعیین فراوانی پنومونی زودرس وابسته به ونتیلاتور (VAP) بر روی 188 پرونده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان تامین اجتماعی (رازی) قزوین انجام شد. گردآوری اطلاعات بر مبنای پرسش نامه سیستم ملی پایش عفونت های بیمارستانی (NNIS) انجام و داده ها با آزمون های آماری توصیفی، تی و کای دو تحلیل شدند. میانگین سنی جامعه مورد مطالعه 24±51 سال بود. 37 بیمار (%19/6) روز چهارم بستری به پنومونی بیمارستانی مبتلا شده بودند و شایع ترین سوش های ایجادکننده پنومونی به ترتیب عبارت بودند از: کلبسیلا 13 مورد (%35/1)، استاف و پسودومونا هر کدام 8 مورد (%21/6)، اشریشیاکلی 3 مورد (%8/1)، سیتروباکتر 2 مورد (%4/5) و آنتروباکتر، آنتروکوک و پروتئوس هر کدام یک مورد (در مجموع %8/1). با توجه به شیوع پنومونی بیمارستانی (%19/6) در بخش مراقبت ویژه توجه به رعایت دستورهای استاندارد در فرایند مراقبت های درمانی بیماران این بخش ضروری است.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، پنومونی، عفونت بیمارستانی
|
  • F. Azizvakili, G. Saadatnia*, P. Salehian, N. Bakhtiari, S. Rezaei Pages 4-10
    Background
    Retrograde of menstrual blood into the peritoneal cavity is one of the accepted theories for initiation of endometriosis although indicated that other factors are involved in pathogenesis. Investigation of infectious agents is important in this regard.
    Objective
    To investigate the presence of bacterial infections; Chlamydia trachomatis and Mycoplasma Hominis as risk factors in endometriosis lesions.
    Methods
    This case-control study was conducted in Sarem Hospital in 2014. DNA was extracted from 90 paraffin-embedded blocks included 40 endometriosis tissue samples, 23 samples of endometrial tissue from the same patients and 27 samples of endometrial tissue of the patients without endometriosis, and molecular analysis were performed using polymerase chain reaction. Results were analyzed by Fisher Exact Test and McNemar Test.
    Findings: Chlamydia trachomatis infection was seen in 11 (27.5%) endometriosis tissue, 3 (13%) normal tissue from patients and 10 (37%) in patient without endometriosis. Mycoplasma hominis was diagnosed in 11 (27.5%) endometriosis tissue, 7 (30.4%) of normal tissue from patients and one patient without endometriosis (3.7%). These differences show significant relations between infection with Mycoplasma hominis and endometriosis.
    Conclusion
    The findings of this study did not show significant association between Chlamydia trachomatis infections and endometriosis. However; it seems Mycoplasma hominis infection can increase the risk of endometriosis incidence.
    Keywords: Endometriosis, Molecular Diagnostic, Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis
  • Mm. Soltan Dallal*, Mk. Sharifi Yazdi, S. Vahedi Pages 11-18
    Background
    Diarrhea is one of the most important causes of children mortality in developing countries. Gastroenteritis causes mortality in children younger than five years old annually. The presence of antibiotics resistance species among these bacteria are major health problems.
    Objective
    This study aimed to determine the antibiotic susceptibility and MIC50%, MIC90% of Yersinia to three beta-lactam antibiotics.
    Methods
    This experimental study was determined sensitivity of different species of Yersinia to three beta-lactam antibiotics (Ampicillin-Cefazolin-Cefotaxime). In total 50 species (39 from different human sources, environments, foods and 11 from Pasteur institutions in Paris) were used. Minimum inhibitory concentration (MIC) was carried out by serial dilution method.
    Findings: Among three tested antibiotics, the lowest MIC 50%, MIC 90% were obtained for Cefotaxime (≥0.125μg/ml and 0.5μg/ml). All the tested species showed resistance to Ampicillin and very low sensitivity toward Cefazolin.
    Conclusion
    The results showed that Cefotaxime was more effective against Yersinia species in compared to Ampicillin and Cefazolin.
    Keywords: Yersinia spp, Beta lactam, minimum inhibitory concentration (MIC), Ampicillin, Cefazolin, Cefotaxime
  • F. Nouri*, J. Beitollahi, A. Mansourian Pages 19-25
    Background
    Despite all the progress that has been made in the manufacture of synthetic drugs, herbal drugs are increasingly taken into account. This is due to the growing belief that they have fewer side effects compared to synthetic ones.
    Objective
    To compare the antifungal effects of extracts of Zatariamultiflora and Punicagranatum with Nystatin on Candida Albicans.
    Methods
    This inviro trial accomplished in the school of dentistry of Tehran University in 2012. From the mouths of 25 patients with denture stomatitis were sampled using sterile swabs. Candida Albicans strains were isolated from samples and standard Candida Albicans PTCC 5027 were cultured too. Then extract of Zatariamultiflora and Punicagranatum to be obtained and antifungal of extract studied with disk diffusion method. Antifungal power of each of the extracts on the inhibition zone diameter was created in the medium. Data were analyzed by ANOVA and Friedman statistical tests.
    Findings: Results showed extracts of Zataria and pomegranate flowers have antifungal significant effects (P
    Conclusion
    With due attention of Zataria and pomegranate flowers extracts exhibited antifungal effects on Candida Albincans.
    Keywords: Nystatin, Candida Albicans, Zataria Multiflora, Punica Granatum
  • A. Shahrokhi, A. Mohammadi Alamouti*, L. Yekeh Fallah, A. Mohammadpour Asl Pages 26-33
    Background
    Maintaining endotracheal tube cuff pressure in the normal range of 25-30 cmH2o plays an important role in the prevention of related complications.
    Objective
    The present study aimed to determine the effect of body change position on level of endotracheal tube cuff pressure in patients with head trauma under mechanical ventilation admitted in ICUs.
    Methods
    This quasi-experimental study was implemented on 30 patients with head injury under mechanical ventilation who admitted in ICUs in 2014. Available method was used for sampling. The mean of endotracheal cuff pressure was measured in 6 different body positions in the two-hour intervals using standard manometer, immediately before, immediately after, 15 minutes and 2 hours after the change positions. Data was analyzed using Chi-square, t and Bonferroni tests.
    Findings: The mean of endotracheal cuff pressure in the left and right lateral position with an angle of 30 degrees and head to the body (Respectively 31.5±0.68 and 34.1±0.68 cmH2o) and also the left and right lateral and a 45-degree angle to the body at the end of the period of 15 minutes and 2 hours after change positions was higher than the normal range (Respectively 31.9±0.92 and 30.4±1.5 cmH2o). In all cases, the mean of pressure differences were statistically significant (p
    Conclusion
    According to the unnatural changes in endotracheal tube cuff pressure due to body change positions, it is suggested that after changing position of the patient, measure the cuff pressure and correct it if it’s necessary.
    Keywords: Head Injury, Mechanical Ventilation, Body Position, Endotracheal Tube Cuff Pressure
  • H. Arazi*, M. Pahlevanzadeh, Mr. Afkhami Ardekani Pages 34-42
    Background
    Based on new evidence, exercise with type and intensity consideration may impact on pain relief and good cardiovascular responses in patients with multiple sclerosis (MS).
    Objective
    To investigate the effect of resistance (RE) and aerobic exercise (AE) on the threshold, pain perception and cardiovascular responses in women with MS.
    Methods
    In this semi-experimental study, Ten female patients with MS selected from MS society of Rasht who had necessary criteria and average systolic blood pressure (SBP) of 112.90 and diastolic blood pressure of 74.50 (mmHg) participated as a purposeful and available sample in 2014. Resistance exercise included 2 sets of 10 repetitions for 5 exercises as circuit and aerobic exercise consisted of cycle ergometry with intensity of 50-60% HRmax. Pain threshold, perception and blood pressure were measured with Algometer, pain scale and sphygmomanometer ALPK2 respectively. The ANOVA repeated measures and Pearson correlation coefficient were used for data analysis.
    Findings: SBP had a normal process, but it was non-significant after exercises. Heart rate increased (P
    Conclusion
    Based on the findings, resistance exercise and aerobic exercise with moderate intensity probably can lead to decrease pain threshold, blood pressure and heart rate to 15 minutes after the exercise in female patients with MS.
    Keywords: Multiple Sclerosis (MS), Resistance Exercise, Aerobic Exercise, Hypoalgesia (Pain Reduction), Cardiovascular Physiological Phenomena
  • M. Rahbarian*, R. Hossein Zadeh, P. Doosti Pages 43-51
    Background
    One of the main challenges in methadone maintenance treatment is relapse and lack of sustainability on treatment. Therefore, considering the effective factors in this regard and reducing it through psychological interventions as an adjunct to medication is necessary.
    Objective
    The current study aimed to determine the effectiveness of communication skill training based on cognitive-behavioral model on communication patterns and recurrent relapse in drug dependent couples.
    Methods
    This study was a quasi-experimental intervention with pretest-posttest and control group in 2013 which carried on 40 couple referred to public addiction treatment center of Qazvin city. These people had troubled communication patterns and were selected using convenience sampling and were divided into two groups of intervention and control, randomly. Two groups were assessed by relapse prediction scale (RPS) and structured clinical interview for DSM (SCID-I) for men and communication pattern questionnaire (CPQ) for couples in pre and post-test. Intervention group received 9 two hours sessions of communication skill training based on cognitive-behavioral model. Data were analyzed using Levin and Box tests and multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Findings: The difference between the intervention and control groups in the constructive communication pattern with 51% (p
    Conclusion
    According to the findings it seems group training of communication skill based on cognitive-behavioral model can improve the communication patterns in drug-dependent couples, as well as prevents relapse in men.
    Keywords: Communication, Cognitive Behavior Therapy, Relapse, Drug Dependence
  • M. Ghanbari Kakavandi, F. Rajati, H. Ashtarian*, Sy. Hosseini Pages 52-59
    Background
    Despite the cost and millions loss of life due to industrial accidents, often are preventable through risk assessment methods and control measures.
    Objective
    To assess the safety of gas storage tanks in Kermanshah oil refinery by Energy Trace and Barrier Analysis (ETBA).
    Methods
    This case-descriptive study was conducted in gas storage tanks of Kermanshah oil refinery. Energy checklist was used for identification of energy types. Energy flows were tracked and then, management and administrative procedures, and personal protective equipment were considered as safeguard. Exposed and vulnerable targets are also specified. Preliminary levels of risks were determined by combination of severity and likelihood. After suggestion of corrective action for unacceptable risks, risk assessment took place again. Identified risks were expressed using descriptive statistics such as frequency and percentage.
    Findings: Overall, 74 risks and 121 dangerous energies were identified. Of these, 25 risks were unacceptable, 46 were low risk, and 3 were acceptable risk with revised. Frequency of risks related to electric power was 20, and followed by risk of displacement- pressure-volume, potential and chemical energies, with frequencies of 13, 12 and 9, respectively.
    Conclusion
    Given the environmental and protection conditions of the tanks, in addition, the high percentage of some of the damaging risks in this industry, use of appropriate control measures to prevention the event of future disasters will be inevitable.
    Keywords: Risk assessment, Gas Storage Tanks, ETBA, Energy, Barriers
  • Mm. Emamjomeh, Ah. Mozaffari Siboni, Seyedebrahim Seyedmousavi, Kamran Tari* Pages 60-66
    Background
    In order to prevent water pollution, protect public health, and reuse of the treated wastewater; controlling on quality of the wastewater treatment plant effluent has been considered a necessary.
    Objective
    To compare the quality of wastewater treatment plant effluent in Lia industrial zone with Iranian environmental protection standards.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in one of the industrial zones in Qazvin (Lia). Samples were collected from wastewater treatment plant from May to September 2015 and analyzed in the laboratory. Chemical oxygen demand (COD) parameters were determined twice per week when the pH values were daily measured by pH meter. Sampling was carried out weekly to determine other important operational parameters including biochemical oxygen demand (BOD), total suspended solids (TSS), total coliform (TC) and fecal coliform (FC). Sampling and experiments were done according to the latest standard methods. The data were analyzed with SPSS 16 software (T-Test a single group).
    Findings: The average of BOD, COD, TSS, FC, TC in effluent were achieved to 73.3±13.2, 156.2±42, and 76.43±50.8 mg/L 1.1×103,1.1×103 MPN/100 ml respectively. The total average of removal efficiencies for BOD, COD and TSS were calculated 92.41%, 92.75%, and 87.46%, respectively.
    Conclusion
    The results obtained that the wastewater treatment plant systems can be used as an efficient system for reduction of common pollutants by providing the Iranian standards for irrigating when the most important such as BOD, COD, TSS and PH are considered. The quality of the treated wastewater was found to be within the permissible Iranian standards for irrigating. However, it is important to keep in mind that reduce microbial contamination within standards is needed to be considered.
    Keywords: Wastewater Treatment Plant, Lia Industrial City, Qazvin
  • A. Nikoonejad, B. Bijani* Pages 67-73
    Crimean Congo hemorrhagic fever is a potentially fatal disease that is reported from Asia, Africa and Europe. In May, 2016 a 42 year-old female is admitted to Buali-Sina hospital with epistaxis and within a few hours got loss of consciousness and shock. The patient was put on supportive care and oral Ribavirin. From the sixth admission day, the general condition of the patient improved and on the eleventh day she was discharged without an important sequela. Consequently, it is necessary to consider this disease in the differential diagnosis of all patients presented with fever and acute bleeding diathesis.
    Keywords: Crimean Congo Hemorrhagic Fever, Epistaxis, Ribavirin
  • S. Makhlogi, B. Salehi*, M. Abdi Pages 74-78
    Background
    Nosocomial pneumonia is the most prevalent cause of hospital-acquired infection in intensive care units (ICU). The aim of this research was to detect the frequency and predisposing factors of nosocomial Ventilator Associated Pneumonia, by cross sectional study on 188 patients that were hospitalized in ICU Qazvin Razi Hospital. Using questionnaire based on the national nosocomial infection surveillance system (NNIS) data collected and analyzed. The average age of patients was 51±24 years old, 37 hospitalized patients (19/6%) in the fourth day of admission were affected Ventilator Associated Pneumonia. The most common pathogenesis of causing nosocomial pneumonia were klebsiella in 13 patients (35/1%), staph in 8 patients (21/6%), sodomona in 8 patients (21/6%), ecoli in 3 patients (8/1%), cetrobacter in 2 patients (5/4%), antrococus and Proteus each of them in 1 patient (each 2/7%). Considering (19/6%) frequency of nosocomial pneumonia in this study, it’s necessary to act standard protocols in nursing care and medication process.
    Keywords: Intensive Care Unit, Pneumonia, Nosocomial Infection