فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:20 Issue: 6, 2017

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:20 Issue: 6, 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/11/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمیدرضا زارع پور، حسین مژدهی پناه *، رضا جهان بخش، محمد صیاد نصیری صفحات 4-11
    زمینه
    در اغلب مطالعه های قبلی ارتباط کلسیفیکاسیون دریچه آئورت با بروز سکته های مغزی تایید نشده است، اما گزارش های متعددی از اثرگذاری کلسیفیکاسیون دریچه آئورت در بروز سکته های مغزی وجود دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط کلسیفیکاسیون دریچه آئورت با خطر بروز سکته های مغزی ایسکمیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی از اردیبهشت لغایت اسفند سال 93 بر روی 600 نفر از بیماران بیمارستان بوعلی قزوین (300 نفر مبتلا به سکته ایسکمیک مغزی و 300 نفر به عنوان گروه شاهد) انجام شد. افراد بیمار با در نظر گرفتن معیارهای خروج، از میان بیمارانی که با تشخیص سکته ایسکمیک مغزی در فوریت های بیمارستان بستری شدند و افراد شاهد از میان بیماران مراجعه کننده به درمانگاه قلب همان بیمارستان که سابقه ابتلا به سکته مغزی نداشتند، انتخاب شدند. دو گروه به لحاظ سن، جنس و عوامل خطر همسان سازی شدند. تمام افراد اکوکاردیوگرافی از روی قفسه سینه شدند. جهت ارزیابی کلسیفیکاسیون دریچه و شدت آن از سیستم نمره دهی نیمه کمی براساس مطالعه های قبلی استفاده شد. ویژگی های جمعیتی بیماران و گروه شاهد جمع آوری و ویژگی های بیوشیمیایی و بالینی آن ها استخراج و ارتباط بین این ویژگی ها و یافته های اکوکاردیوگرافی توسط روش های آماری تی مستقل و مربع کای تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 12/41±65/12سال و 227 نفر (%46/2) مرد بودند. در گروه مبتلا به سکته ایسکمیک، 153 نفر (%51) و در گروه شاهد 53 نفر (%17/7) کلسیفیکاسیون دریچه آئورت داشتند و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (0/001>P). نارسایی آئورت در دو گروه بیمار و شاهد به ترتیب 163 (%54/3) و 55 نفر (%18/3) بود (0/001>P). شاخص بیش پروردگی بطن چپ در دو گروه بیمار و شاهد به ترتیب 125 (%41/8) و 62 نفر (%20/7) دیده شد (0/001>P). در مورد سایر عوامل خطر موثر در وقوع سکته مغزی، اگرچه این عوامل خطر در افراد بیش تری از گروه مورد وجود داشت، اما تفاوت به لحاظ آماری چندان قابل توجه نبود.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها به نظر می رسد کلسیفیکاسیون و نارسایی دریچه آئورت با بروز سکته های ایسکمیک مغزی ارتباط دارد، ولی برای تایید قطعی به مطالعه های بیش تر نیاز است.
    کلیدواژگان: سکته مغزی ایسکمیک، کلسیفیکاسیون دریچه آئورت، نارسایی دریچه آئورت، اکوکاردیوگرافی
  • سید جواد کیا، بردیا ودیعتی صابری *، محمدرضا مونسان، علیرضا مدنی صفحات 12-18
    زمینه
    بارداری یک شرایط خاصی است که ممکن است بر روی مخاط دهان تاثیرگذار باشد. آگاهی و شناخت تظاهرات داخل و خارج دهانی زنان باردار برای پزشکان و دندان پزشکان در تشخیص و طرح درمان ضروری است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین فراوانی تظاهرات داخل و خارج دهانی زنان باردار شهر رشت انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 300 زن باردار انجام شد که در سال 1392 به زایشگاه الزهرا و بیمارستان تامین اجتماعی شهر رشت مراجعه کرده بودند. پرسش نامه ای شامل مشخصه های جمعیتی، ماه بارداری، بهداشت دهان، دفعه های مراجعه دندان پزشکی، ابتلا به بیماری های سیستمیک، تهوع و استفراغ طراحی گردید و داده ها پس از معاینه بیماران وارد گردید. نتایج با استفاده از آزمون های آماری تی استیودنت و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان مورد مطالعه 4/5±26/6سال (محدوده سنی 16 تا 43 سال) و میزان فراوانی تظاهرات داخل و خارج دهانی به ترتیب %80/3 و %7/3 بود. ژنژیویت بارداری با %59 و بوی بد دهان با %37/7 بیش ترین تظاهرات داخل دهانی و کلواسما با %6/7 بیش ترین تظاهر خارج دهانی را تشکیل دادند. بیش ترین تظاهرات داخل دهانی در سه ماهه سوم بارداری (ماه هشتم و نهم) مشاهده شد. فراوانی تومور بارداری %1 بود. %59 از زنان خون ریزی از لثه در اثر مسواک زدن را ذکر کردند. ارتباط آماری معنی داری بین تهوع، استفراغ و افزایش بزاق مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی نسبتا بالای تظاهرات داخل دهانی در زنان باردار، آگاهی دادن به پزشکان جهت ارجاع این افراد به دندان پزشکان و آموزش زنان باردار جهت رعایت بهداشت دهان و پیشگیری از بروز بیماری های دهان و دندان و ژنژیویت بارداری امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: حاملگی، بیماری های دهان، بیماری های دندان، تظاهرات دهانی
  • بهمن مباشر امینی، سمیرا شهبازی، معصومه علی یاری، پیام حیدری، سکینه ورمزیار * صفحات 19-27
    زمینه
    اختلال های اسکلتی- عضلانی اندام فوقانی با فعالیت های شغلی تکراری به خصوص نیرو، وضعیت بدنی و مدت زمان انجام کار ارتباط دارد.
    هدف
    مطالعه حاضر جهت مقایسه نتایج ارزیابی اختلال های اسکلتی- عضلانی اندام فوقانی کارکنان در شرکت های مواد شوینده و مونتاژ با روش های استرین و هال انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی که در سال 1393 در شهر قزوین انجام شد، 50 نفر از افراد در تمام مشاغل دو کارخانه مواد شوینده و مونتاژ (25 شغل) به طور تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از نقشه بدن و روش های ارزیابی شاخص استرین و هال گردآوری و داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شایع ترین اختلال ها در کارخانه های مواد شوینده در ناحیه آرنج %16/66 و مونتاژ در ناحیه مچ و شانه هر یک %23/08 گزارش شد. بررسی های انجام شده با هر دو روش شاخص استرین و هال نشان داد که 7 شغل (%58/3) در کارخانه مواد شوینده و 3 شغل (%23/1) کارخانه مونتاژ در وضعیت هشدار یا خطرناک قرار داشتند. نتایج ارزیابی اندام فوقانی توسط دو روش نیز از همبستگی معنی داری برخوردار بود (0/615=r در کارخانه مواد شوینده و 0/603=r در کارخانه مونتاژ با 0/001=P). بین شیوع اختلال ها در انگشتان دست با شاخص استرین ارتباط معنی داری مشاهده شد (0/039=P ، درجه آزادی=2 ، 6/46= کای مجذور).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این ارزیابی نشان داد که روش های شاخص استرس و هال از همبستگی خوبی در ارزیابی وظایف تکراری و خطر اختلال های اسکلتی- عضلانی اندام های فوقانی برخوردارند.
    کلیدواژگان: شاخص استرین، سطح فعالیت دست، اختلال های اسکلتی عضلانی، اندام فوقانی، مواد شوینده، مونتاژ
  • علیرضا مهرعلیان، زهرا حسین خانی *، پرویز پدیسار، جمشید پورصمیمی، سعید آصف زاده، امیر پاکپور صفحات 28-35
    زمینه
    پوسیدگی دندان از رایج ترین بیماری های مزمن کودکان در سراسر جهان است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین وضعیت سلامت دهان- دندان کودکان استان قزوین و نقش عوامل جمعیتی و رفتارهای بهداشتی مرتبط با آن انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 بر روی 373 کودک در گروه های سنی 5 تا 6 و 12ساله استان قزوین انجام شد که با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. اطلاعات جمعیتی، تعداد دفعه های مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، دفعه های مراجعه به دندان پزشک و استفاده از مواد غذایی با استفاده از پرسش نامه و معاینه توسط 6 نفر از دندان پزشکان آموزش دیده با مراجعه به درب منازل گردآوری شد. وضعیت سلامت دهان- دندان کودکان با شاخص DMFT/dmft ارزیابی و داده ها با آزمون های آماری تی، آنالیز واریانس و کروسکال- والیس تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین شاخص DMFT/dmft برای کودکان 5 تا 6 و 12 ساله به ترتیب 4/63±5/66 و 4/22±3/53 بود. %86/3 کودکان فلوئوروزیس طبیعی داشتند. %94/6سایش دندان و %96/2 ترومای دندانی نداشتند. %9/7 کودکان اصلا مسواک نمی زدند، %14/2 دو بار در روز یا بیش تر مسواک می زدند و %10/5 از نخ دندان استفاده می کردند. ارتباط معنی داری بین جنسیت، انواع مواد غذایی مصرفی و دفعه های مسواک زدن با DMFT مشاهده نشد. این شاخص با ارزیابی صحیح افراد از وضعیت سلامت دهان و دندان خود رابطه آماری معنی داری داشت (P<0/001).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، وضعیت خودمراقبتی و سلامت دهان- دندان کودکان نامطلوب بود. آموزش رفتارهای مرتبط با سلامت دهان و دندان به ویژه با رویکرد خانواده محور توسط متخصصان این حوزه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سلامت دهان و دندان، شاخص DMFT، dmft، خودمراقبتی، کودکان
  • امید امانی *، مونا ملک زاده مغانی، ثنا پیکانی صفحات 36-44
    زمینه
    شیمی درمانی به عنوان یکی از روش های اصلی درمان سرطان دارای عوارض جانبی متعددی از جمله تاثیر بر مغز است.
    هدف
    این مطالعه به منظور مقایسه کارکردهای اجرایی در زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی و همتایان سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 40 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی و 40 نفر از زنان سالم بدون سابقه بیماری های مزمن با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس از بیمارستان شهدای تجریش تهران در سال 95-1394 انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه مشخصه های جمعیتی، آزمون اضطراب و افسردگی، آزمون عملکرد مداوم و دسته بندی کارت های ویسکانسین جمع آوری و به وسیله آزمون آماری تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    در آزمون عملکرد مداوم، خطای حذف و خطای ارتکاب به همراه ضعف در سرعت عمل انجام آزمون در افراد مبتلا به سرطان پستان بالاتر از افراد گروه شاهد بدست آمد و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. در آزمون ویسکانسین نیز بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت که نشان دهنده پایین بودن تعداد پاسخ های صحیح و طبقه های تکمیل شده به همراه درجاماندگی بالاتر افراد مبتلا به سرطان پستان نسبت به همتایان سالم بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نقایصی در کارکردهای اجرایی ناشی از شیمی درمانی در زنان مبتلا به سرطان وجود داشت که مستلزم اقدام های درمانی در این زمینه است.
    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، سرطان پستان، شیمی درمانی، زنان
  • فرح فرداد، فریده دوکانه ای فرد * صفحات 45-52
    زمینه
    مهارت های زندگی عبارتند از: توانایی هایی که منجر به ارتقا بهداشت روانی افراد جامعه، غنای روابط انسانی، افزایش رفتارهای سلامت در سطح جامعه می گردند. این توانایی ها در صورتی که رویکرد قرآنی داشته باشند می توانند قدرت سازگاری و رفتار مثبت و کارآمد را افزایش دهند که در جهت شادمانی و موفقیت در زندگی موثرند.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور تعیین اثربخشی روش مداخله، موسوم به «آموزش مهارت های زندگی با رویکرد قرآنی» بر افزایش میزان مولفه های کیفیت زندگی (واکنش هیجانی و عملکرد اجتماعی، نشاط و انرژی)، سلامت جسمانی و روانی بانوان تهرانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه آزمایش و شاهد در سال1394 در غرب تهران از بین 80 نفر از بانوان بسیجی 20 تا 40 ساله متقاضی شرکت در کارگاه های آموزشی، 30 زن انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه آزمایش در 12 جلسه 90 دقیقه در برنامه مداخله محقق ساخته موسوم به آموزش مهارت های زندگی با رویکرد قرآنی شرکت نمودند. متغیرهای وابسته به وسیله پرسش نامه کیفیت زندگی 12 سوالی و پرسش نامه شادکامی آکسفورد سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آماره های توصیفی و آماره های تحلیلی آزمون تی وابسته، مستقل و تحلیل کواریانس استفاده گردید. سطح معنی داری (P<0/05) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد که در نتایج دو گروه، در تعدادی از خرده مقیاس های وابسته به کیفیت زندگی شامل واکنش های هیجانی، نشاط و انرژی حیاتی و سلامت روانی، افزایش یافته، ولی در خرده مقیاس های سلامت جسمانی و عملکرد اجتماعی تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش و شاهد مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در مجموع، یافته های بدست آمده سودمندی مداخله بر متغیرهای وابسته را تایید می نماید. آموزش مهارت های زندگی با رویکرد قرآنی بر افزایش واکنش های هیجانی و کیفیت زندگی مطلوب افراد مورد مطالعه موثر بوده و از آنجایی که بانوان جزء ارکان مهم خانواده می باشند، این تاثیر در ایجاد جامعه سالم نقش بسزایی دارد.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، رویکرد قرآنی، کیفیت زندگی، سلامت جسمانی، سلامت روانی
  • مریم زنگی، حمیده افقی * صفحات 53-70
    پروتئین های خانواده نوروتروفین در پستانداران شامل فاکتور رشد عصب (NGF)، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF)، نوروتروفین-3 (NT-3) و نوروتروفین-4/5 (NT-4/5) هستند که به عنوان فاکتورهای بقای سلول های عصبی شناخته شده اند. فاکتور رشد عصب یکی از مهم ترین سیتوکین هاست که از 118 اسید آمینه تشکیل شده است. این فاکتور در رشد و تمایز سلول های عصبی سمپاتیک محیطی مهره داران و نورون های کولینرژیک بازال قدامی مغز که در بیماری آلزایمر تحلیل می روند، نقش اساسی ایفا می کند. به علاوه در تنظیم انتقال سیناپتیک و سیناپتوژنز در سیستم عصبی مرکزی نیز اهمیت حیاتی دارد. فاکتور رشد عصب به وسیله انواع سلول های ایمنی نظیر لنفوسیت های B، لنفوسیت هایT ، منوسیت ها و ماست سل ها همانند سیستم عصبی تولید شده و با اتصال به دو گیرنده مجزا باعث پیام رسانی می شود. پیام رسانی از طریق گیرنده های مجزای تیروزین کیناز A و p75NTRبه ترتیب به تمایز نورونی و مرگ سلولی منجر می شود. با توجه به اهمیت در نظر گرفتن این پروتئین به عنوان یک دارو، فاکتور رشد عصب به عنوان دارو جهت درمان بیماری های ناشی از تخریب نورون های عصبی نظیر آلزایمر، پارکینسون و مالتیپل اسکلروز مطرح شده است. برای تهیه میزان کافی از این فاکتور به منظور مصارف تحقیقاتی و بالینی از روش های مهندسی ژنتیک بهره گرفته می شود تا فاکتور نوترکیب تولید شود. تا به امروز سیستم هایی برای تولید فاکتور رشد عصب انسانی نوترکیب موثر با هزینه کم و با قابلیت تولید صنعتی گزارش نشده است. گیاهان به عنوان یک میزبان بی خطر از مزایای عمده نظیر عدم وجود پاتوژن های حیوانی، ارزان بودن، توانایی تولید پروتئینی مشابه با پروتئین طبیعی و تولید صنعتی در مقیاس بالا، برخوردار هستند. بنابراین، گزینه مناسبی برای تولید پروتئین نوترکیب فاکتور رشد عصب هستند.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد عصب، نوروتروفین، پروتئین نوترکیب
  • فاطمه آقایی، فرشید رایتی، رامین سرچمی * صفحات 71-74
    از آن جا که دانشجویان دندان پزشکی در معرض میکروارگانیسم های بیماری زا مانند ویروس ایدز، هپاتیت B و C قرار دارند، لازم است با دریافت آموزش های مناسب از دانش کافی و نگرش مناسب در رابطه با درمان این گونه بیماران برخوردار شوند. هدف این مطالعه مقطعی تعیین آگاهی و نگرش دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین نسبت به درمان بیماران مبتلا به ایدز، هپاتیت B و C بود که در سال تحصیلی 94- 1393 بر روی 94 دانشجوی سال 4 تا 6 این دانشکده با استفاده از یک پرسش نامه محقق ساخته انجام شد. 60 نفر از دانشجویان (%63/8) از آگاهی خوبی برخوردار بودند و نگرش 73 نفر (%77/7) در حد متوسط بود. آزمون های تی، آنوا، پیرسون و توکی نگرش و آگاهی دانشجویان سال 5 و 6 را به طور قابل توجهی از دانشجویان سال 4 بالاتر نشان داد (به ترتیب0/000 p= و p=0/015). نتایج نشان داد که برای ایجاد نگرش مناسب در دانشجویان نسبت به درمان بیماران مبتلا به ایدز، هپاتیت B و C، صرفا افزایش آگاهی دانشجویان کافی نیست و باید بر روی روش های تغییر نگرش تمرکز بیش تری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، ایدز، هپاتیت B، هپاتیت C
  • فاطمه نظری شادکام، اعظم قربانی *، طاهره صادقی صفحات 75-79
    این مطالعه توصیفی- مقطعی با هدف بررسی عوامل موثر بر اشتغال متناسب با رشته تحصیلی در دانش آموختگان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1392 انجام شد. اطلاعات 406 دانش آموخته مقطع کارشناسی پرستاری که در فاصله سال های 1386تا 90 از این دانشکده فارغ التحصیل شده بودند، به وسیله پرسش نامه از سه طریق؛ تماس تلفنی با ضبط مکالمه، مراجعه حضوری و پست الکترونیک تکمیل شد. اطلاعات این مطالعه به صورت توزیع فراوانی، تعداد و درصد بیان گردید. نتایج نشان داد اکثر دانش آموختگان در حرفه پرستاری شاغل بودند. علل عدم اشتغال یا اشتغال غیر از پرستاری به دلایل شخصی و مهم ترین آن عدم رضایت از درآمد و حجم بالای کار بود. بنابراین با توجه به نیاز جامعه به نیروی پرستار، توجه به افزایش درآمد پرستاران و ایجاد تسهیلات کافی و متناسب با موقعیت و میزان سختی کار می تواند شرایطی فراهم کند که تمام دانش آموختگان این رشته در حرفه خود مشغول به کار شوند.
    کلیدواژگان: دانش آموختگان، رشته پرستاری، اشتغال
|
  • Hr. Zarepour, H. Mozhdehipanah *, R. Jahanbakhsh, M. Sayadnasiri Pages 4-11
    Background
    Although most previous studies did not confirm the relationship between aortic valve calcification (AVC) and ischemic stroke, there are some case reports about the importance of AVC in occurrence of ischemic stroke.
    Objective
    To investigate the relationship between aortic valve calcification and risk of ischemic stroke.
    Methods
    This case-control study includes 600 patients (300 cases and 300 controls) admitted at Qazvin’s Bu-Ali Hospital from April 2014 to February 2015. Cases were selected from acute ischemic stroke patients admitted to the hospital Emergency Department and the control group consisted of non-stroke patients referred to cardiology clinic. Two groups were matched for sex, age and other vascular risk factors. All participants underwent transthoracic echocardiography. AVC was scored according to scaling system proposed by previous studies. Demographic, clinical and laboratory characteristics of all participants were also collected and the relationship between these parameters and echocardiographic findings were analysed using dependent t and chi-squared tests. PFindings: Mean age of participants was 65.12±12.41 years (46.2% man). In 153 of stoke patients (51%), AVC was detected but only 35 participants (17.7%) of control group showed this abnormality (P
    Conclusion
    According to this study, AVC and aortic insufficiency are related to ischemic stroke occurrence. More studies are needed to confirm these findings.
    Keywords: Ischemic Stroke, Aortic Valve Calcification, Aortic Insufficiency, Echocardiography
  • Sj. Kia, B. Vadiati Saberi *, Mr. Moonesan, Ar. Madani Pages 12-18
    Background
    Pregnancy is a specific condition that may affected the oral mucosa. The knowledge from intra & extra oral manifestation is necessary for medical doctor and dentists for diagnosis and treatment.
    Objective
    The aim of this study was determination of intra & extra oral manifestations frequency of pregnant women in Rasht city.
    Methods
    This descriptive-cross sectional study was conducted on 300 pregnant women referring to Alzahra and Tamin Ejtemaei Hospital in Rasht city in 2013. A questionnaire was designed that included biographical characteristics, month of pregnancy, oral hygiene, frequency of dental visits, systemic diseases, nausea and vomiting and entered the data in questionnaire after patients’ examination. The data was analyzed by student's t-test, and chi-square test.
    Findings: The average of age of studied women was 26.6±4.5 year (16-43 years old) and the frequency of intra and extra oral manifestation was 80.3% and 7.3% respectively. Pregnancy gingivitis (59%), and halitosis (37.7%) were the most intra oral manifestation, and choloasma (6.7%) was the most extra oral manifestations. The most oral manifestations were seen in third trimester (8th and 9th month of pregnancy). The frequency of pregnancy tumor was 1%. Fifty-nine percent of women had gingival bleeding during tooth brushing. The correlation between nausea, vomiting and sialorhea was significant.
    Conclusion
    As the relative high frequency of intra oral manifestations in pregnant women, it is necessary to alert the physicians to refer these people to dentists, and training pregnant women for oral hygiene, and preventing incidence of oral and dental diseases and pregnancy gingivitis.
    Keywords: Pregnancy, Mouth Disease, Tooth Disease, Oral Manifestations
  • B. Mobasheramini, S. Shahbazi, M. Aliyari, P. Heydari, S. Varmazyar * Pages 19-27
    Background
    Upper limb musculoskeletal disorders are related with repetitive work activities including force, posture and duration of work.
    Objectives
    The aims of this study were identification of prone occupations to upper limb musculoskeletal disorders, assessment of jobs in two companies of producing detergents and assembly by two methods of strain index (SI) and hand activity level (HAL).
    Methods
    In this study descriptive-analytical and cross sectional that was done in 2015 in Qazvin, 50 subjects from practitioners of all of occupations were randomly selected (25 jobs) from two companies of producing detergents and assembly. Data were collected by body map and assessment methods of the strain index and HAL. Statistical analysis done by Spearman correlation coefficient and chi-square tests in SPSS 16 software.
    Findings: The most of the prevalence musculoskeletal disorders were reported in the elbow 16.66% and in the wrist and shoulder 23.08% in producing detergents and in assembly factories respectively. According to the investigation by two methods SI and HAL, seven jobs (58.3%) in producing detergents and three jobs (23.1%) in assembly factories were in situation of caution or hazard. The results of the assessment upper limb by two methods showed significant correlation together (r=0.615 in producing detergents and r=0.603 in assembly factories with P
    Conclusion
    The results of this study shows that the methods of strain index and hand activity level have significant correlation in the assessment of repetitive jobs and risk of upper limb musculoskeletal disorders.
    Keywords: Strain index, Hand activity level, Musculoskeletal disorders, Upper limb, Detergents, Assembly
  • Ar. Mehralian, Z. Hosseinkhani *, P. Padisar, Jamshid Poorsamimi, S. Asefzadeh, A. Pakpour Pages 28-35
    Background
    Dental deterioration is one of the most frequent chronic diseases in children in all of the world.
    Objective
    The aim of this study was to assess oral health status and related oral health behaviors and demographic aspects among children in Qazvin Province.
    Methods
    In this cross-sectional study in 2013, 373 children, aged 5-6 and 12 years were participated by using a cluster sampling method in Qazvin Province. Data was collected with a questionnaire including demographic variables and oral health behaviors consisted of frequency of dental brushing and flossing, history of visiting dentist and using of food. Clinical oral examinations were performed by 6 trained dentists in children’s home. Oral health status was assessed by the DMFT/dmft index. Data was analyzed with SPSS 18, using t-test, one-way ANOVA and Kruskal-Wallis (α=0.05).
    Findings: The mean of DMFT/dmft index in children aged 5-6 and 12 years were 5.66±4.63 and 3.53±4.22, respectively. The percentage of fluorosis was 86.3%. 94.6% and 96.2% of children has no tooth wear and dental trauma. Tooth brushing including no dental brushing 9.7%, twice or more times per day 14.2% and using dental floss was 10.5%. There were no significant relationships between DMFT/dmft index and gender, types of foods consumed and number of tooth brushing in each day, but there was a significant association between self-perceived oral health and DMFT index (P
    Conclusion
    Children and adolescents suffer from deteriorated oral health status therefore it is necessary to conduct oral health education in corporation with their families.
    Keywords: Oral Health, DMFT Index, Self-Care, Children
  • O. Amani *, M. Malekzade Moghani, S. Peykani Pages 36-44
    Background
    Chemotherapy as one of the main methods of cancer treatment has many side effects that one of them is the impact of this treatment on the brain.
    Objective
    The aim of this study was to compare the executive functions in women diagnosed with breast cancer undergoing chemotherapy and healthy counterparts.
    Methods
    In this case-control study, women with breast cancer (n=40) undergoing chemotherapy along with healthy women (n=40) with no history of chronic diseases using available sampling method and were selected from Tehran Shohada Tajrish Hospital (2015-2016). Data was collected using demographic characteristics questionnaire, anxiety and depression test, continuous performance test, and Wisconsin card category collected and was analyzed by the independent t test.
    Findings: In the continuous performance test, omission and commission errors, with weaknesses in speed tests in patients with breast cancer were higher than those in the control group and this difference was statistically significant. There was a significant difference between the two groups in which reflects the low number of correct answers and cluster with higher preservation in breast cancer patients compared to healthy counterparts.
    Conclusion
    According to the results, deficits in executive functions caused by chemotherapy in cancer patients that require therapeutic measures in this field.
    Keywords: Executive function, Breast cancer, Chemotherapy, Women
  • F. Fardad, F. Dokaneheeifard* Pages 45-52
    Background
    Life skills include the abilities resulting in improvement of the mental health of community members, the richness of human relations and increase of health related behaviors in the community. If these ability have the Quranic approach could increase the adaptation level and positive and effective behaviors resulting in improvement of happiness and success in life.
    Objective
    The purpose of this study was to determine the effectiveness of an intervention, called "Life skills training with Quranic Approach", on the quality of life (emotional reaction, social functioning, vitality and energy), mental and physical health of women.
    Methods
    The study was quasi-experimental, with a pretest-posttest design and included a case- control groups between 80 basij women aged 20-40 in the year 2015 that were applicants for the workshops, 30 women were selected and randomly assigned to two group. The experimental group attended 12, 90-minute sessions of the life skills training with Quranic approach workshop as the intervention. A 12-question quality-of-life questionnaire and Oxford happiness questionnaire were used to assess the dependent variables. Data were analyzed with descriptive and analytical statistics dependent, independent t-test, and analysis of Covariance. PFindings: Analysis of Covariance demonstrated an increase in some subscales of life quality dependent variables, including emotional reaction, joy and vital energy and mental health; but, there was no significant difference in the subscales of physical health and social functioning between two groups.
    Conclusion
    In general, the results affirm the effectiveness of the intervention on dependent variables. Life skills training with Quranic approach were effective in increasing emotional reaction and quality of life in studied subjects. Women are as an important pillar of the family, and this effect will be play important role in creating healthy society.
    Keywords: Life skills based on Holy Quran, Quality of life parameters, Physical health, Mental health
  • M. Zangi, H. Ofoghi * Pages 53-70
    The mammalian neurotrophin family proteins, nerve growth factor (NGF), brain-derived neurotrophic factor (BDNF), neurotrophin-3 (NT-3) and neurotrophin-4/5 (NT-4/5) are known as neuronal survival factors. NGF, one of the most important cytokines, is composed of 118 amino acids. NGF is involved in the growth and differentiation of neural cells of the vertebrate peripheral sympathetic nerve as well as basal forebrain cholinergic neurons which degenerate in Alzheimer’s disease. In addition, it is implicated in the regulation of synaptic transmission and synaptogenesis in the central nervous system. NGF is produced by a variety of immune cells, including B cells, T cells, monocytes and mast cells as well as nervous system and binds through two distinct receptors, TrkA and p75NTR which signaling through them leads to the neuronal differentiation and cell death respectively. Considering the importance of this protein as a drug, NGF has been proposed for the treatment of neuron degenerative diseases such as Alzheimers, Parkinson's and multiple sclerosis.
    To produce enough protein for research and clinical applications, genetic engineering techniques are used to produce recombinant forms. To date, there are no reports about the systems for production of the recombinant human NGF in an effective, low cost, with industrial production. Plants as a safe host generally offer major advantages such as free of animal pathogens, low costs, the ability to produce a protein similar to natural protein, and industrial production in large scale. Then they are suitable for the production of recombinant human NGF.
    Keywords: Nerve growth factor, Neurotrophin, Recombinant protein
  • F. Aghaei, F. Rayati, R. Sarchami * Pages 71-74
    Since dental students are exposed to pathogenic viruses such as HIV, HBV and HCV, it is necessary to provide them with adequate knowledge and appropriate attitude towards the treatments of such patients. This cross-sectional study was done in 2014-2015 academic year to evaluate knowledge and attitude of 94 dental students of fourth to sixth year about treatment of patients with HIV, HBV and HCV infections. To collect data, a self-made questionnaire was used. Results showed that 60 students (63.8%) had a good knowledge level and 73 students (77.7%) had a moderate attitude. Statistical tests including T-test, ANOVA, Pearson correlation coefficient, and Tukey indicated that the students of fifth and sixth year had significantly higher knowledge and better attitude than fourth year students (P=0.000, P=0.015 respectively). This study indicated that increasing the student's knowledge about treatment of patients with HIV, HBV and HCV infections is not enough to provide a positive attitude, so instructional methods more focused on attitude are required.
    Keywords: Knowledge, Attitude, HIV, HBV, HCV
  • F. Nazari Shadekam, A. Ghorbani *, T. Sadeghi Pages 75-79
    The present research is a descriptive and cross sectional with the aim of analyzing the factors affect the employment matching the field of study for nursing graduates studying in Qazvin medical science university in 2013. Data were collected on 406 students of B.S. who were graduated from the School of Nursing and Midwifery during 2007-2011. The information was gathered through a questionnaire that its validity and reliability were confirmed and it was done by telephone call with recording conversations, visiting and e-mail. Data were described as the frequency of distribution, number and percent. The results showed that, the most of graduates worked as a nurse and lake of employment is related to personal reasons. The work load and low income were the main of these reasons. Thus, according to the importance of this job for the society, focusing on increasing the income and creating facilitation regarding the situation and difficulties can provide a situation that every nursing graduate start to work as a nurse.
    Keywords: Graduate, Nursing Education, Career