فهرست مطالب

یافته - سال بیستم شماره 4 (پیاپی 78، زمستان 1397)

فصلنامه یافته
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 78، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم شعبانی، مجتبی ساده، سروناز فلسفی، کیومرث امینی* صفحات 1-7
    مقدمه
    زنان آلوده به پاپیلومای ویروس انسانی به ویژه تیپ 16 و 18 در خطر کسب سرطان دهانه رحم هستند. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی پاپیلومای انسانی تیپ 16 و 18 در زنان با سرطان دهانه رحم با استفاده از روش Multiplex-PCR می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، پس از جمع آوری نمونه های خون، DNA ویروسی با استفاده از کیت سیناکلون استخراج و PCR با پرایمرهای اختصاصی برای شناسایی ژنوتایپ HPV-16 و HPV-18 انجام شد. محصولات PCR با الکتروفورز ژل آگارز 1٪ تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از میان تمامی 60 نمونه تحت مطالعه تعداد 19 مورد با عفونت HPV آلوده بودند. نتایج نشان داد که فراوانی ژنوتیپ HPV-16 و HPV-18 به ترتیب 8 (1/42٪) و 11 (9/57 ٪) موارد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که PCR با پرایمرهای اختصاصی برای شناسایی HPV-16 و HPV-18 یک روش مناسب و دقیق است. نتایج این مطالعه نشان دهنده ارتباط بین HPV و سرطان دهانه رحم می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان دهانه رحم، ویروس پاپیلومای انسانی، Multiplex -PCR
  • فرزانه سادات مینو* صفحات 8-13
    مقدمه
    ویزیت منظم بیماران پیوند کلیه به منظور تشخیص زودرس و کنترل سریع عوارض می باشد. خانم 42 ساله که چهار ماه قبل پیوند کلیه شده و با توجه به آزمایش اخیر که کراتینین 5/3 میلی گرم در دسی لیتر داشته در این مرکز بستری شده بود. در ابتدا تحت درمان عفونت ادراری قرار گرفت و کراتینین شروع به کاهش کرد . سپس بعلت BK مثبت دوز ایمونوساپرسیو در وی کم شد ولی متعاقب این کار مجددا کراتینین زیاد شد و در بیوپسی رد حاد سلولار گزارش شد. لذا پالس متیل پردنیزولون گرفت و نهایتا با کراتینین نرمال مرخص شد.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری، پیوند کلیه، کراتینین
  • فرهاد نظریان فیروزآبادی*، اعظم بدرحداد، علی شیخیان صفحات 14-29
    مقدمه
    پپتیدهای ضد میکروبی یکی از اجزاء مهم سیستم ایمنی ذاتی گیاهان و جانوران محسوب می شوند. شناسایی، انتقال و بیان پپتیدهای ضد میکروبی جدید با استفاده از فن آوری های DNA نوترکیب در گیاهان، یک راهکار مقرون به صرفه برای تولید ترکیبات ضد میکروبی با مصارف دارویی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، یک سامانه ی ژنی حاوی یک ژن پپتید ضد میکروبی امیگانان به کمک اگروباکتریویوم تومفاشینز به دو گیاه توتون و سیب زمینی انتقال داده شد. پس از کشت بافت، حضور ژن کد کننده ی پپتید ضد میکروبی به کمک PCR اثبات و تعدادی گیاه تراریخت از هر دو گیاه انتخاب شدند. پروتئین کل از گیاهان تراریخت انتخابی استخراج و تاثیر آن بر برخی میکروب های مهم انسانی؛Escherchia coli ، Staphylococcus epidermis ، Pseudomonas aeruginosa Salmonella typhi ، Staphylococcus aureus، Bacillus cereus و Candida albicans به روش انتشار در دیسک بررسی شد.
    یافته ها
    پروتئین کل گیاهان تراریخت در مقایسه با گیاه غیر تراریخت، به طور معنی داری (01/0P<) مانع رشد بیشتر میکروب ها شد. تفاوت معنی داری (01/0P<) بین گیاهان تراریخت از نظر میزان بازدارندگی از رشد میکروب ها مشاهد شد. برخلاف باکتری های گرم منفی، حضور پپتید امیگانان در عصاره گیاهان تراریخت تاثیر معنی داری (05/0P<) روی باکتر های گرم مثبت نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    عصاره پروتئینی گیاهان بیان کننده ی پپتید امیگانان از رشد میکروب های بیماریزای انسانی جلوگیری کرد. با خالص سازی پپتید می توان از این پپتید به عنوان یک پپتید با توانایی ضد میکروبی استفاده کرد. این روش فرصتی را فراهم می آورد تا پپتیدهای ضد میکروبی را در گیاهان برای مصرف در صنایع داروسازی تولید نمود.
    کلیدواژگان: اگروباکتریوم تومفاشینز، پاتوژن، پپتید ضد میکروبی، پروتئین نوترکیب، توتون
  • طاهره ناجی*، رحیم احمدی صفحات 30-39
    مقدمه
    مطالعات نشان می دهند که عصاره دارواش در ترمیم التهاب و زخم موثر است. هدف اصلی این تحقیق، بررسی اثرات عصاره های آبی، اتانولی و کتونی گیاه دارواش بر تکثیر سلول های فیبروبلاست می باشد.
    مواد و روش ها
    پس از اماده سازی عصاره های آبی، اتانولی و کتونی دارواش و تهیه سلول های فیبروبلاستی از انستیتو پاستور و نگهداری در شرایط استاندارد ، سلول ها به طور تصادفی به گروه شاهد، شم و گروه های در مواجهه با دوز های 1، 0/1 ، 0/01 و 0/001 میلی گرم/میلی لیتر عصاره های آبی، اتانولی و کتونی دارواش تقسیم بندی شدند. متعاقبا" اثر عصاره ها بر تکثیر سلول ها با استفاده از سنجش MTT مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت داده ها با استفاده از روش آماری آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که تکثیر سلول های فیبروبلاستی در گروه مواجهه با دوز 1 میلی گرم/ میلی لیتر عصاره آبی و اتانولی عصاره دارواش نسبت به گروه کنترل دچار کاهش معنادار (P<0.001) شده، اما در گروه مواجهه با دوز 1 میلی گرم/ میلی لیتر عصاره کتونی عصاره دارواش نسبت به گروه کنترل دچار افزایش معنادار (P<0.001) گردید. غلظتهای 1/0 ، 01/0 و 001/0 میلی گرم/میلی لیتر عصاره ها اثر معناداری بر تکثیر سلول های فیبروبلاستی نداشتند.
    نتیجه گیری
    عصاره کتونی دارواش در دوز بالا می تواند سبب تکثیر سلول های فیبروبلاستی در محیط کشت سلولی گردد و از این نظر می تواند در ترمیم التهاب و زخم ها نقش قابل توجهی داشته باشد.
    کلیدواژگان: دارواش، سلول فیبروبلاست، تکثیر
  • معصومه موحدی*، شهرام محمد خانی، جعفر حسنی، مریم مقدسین صفحات 40-50
    مقدمه
    سرطان یکی از بیماری های مخرب و معمولا پیش رونده است که فشار زیادی را بر بیمار، خانواده او و جامعه تحمیل می کند. از این رو، شناخت عواملی که در بهزیستی روان شناختی این بیماران موثر هستند در کمک به کاهش تنشی که این بیماران تجربه می کنند بسیار مهم و تاثیرگذار است. این مطالعه با هدف تعیین رابطه راهبردهای مقابله ای با بهزیستی روان شناختی زنان مبتلا به سرطان سینه انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان سینه بودند که به بیمارستان شهید رحیمی شهر خرم آباد (بخش سرطان) مراجعه کرده بودند. 300 نفر از بیماران با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از پرسشنامه های راهبردهای مقابله ای لازاروس و بهزیستی روان شناختی ریف استفاده شد. داده ها با روش تحلیل همبستگی و تحلیل رگرسیون و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 24 در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین راهبردهای مقابله ای با بهزیستی روان شناختی زنان مبتلا به سرطان سینه رابطه وجود دارد. اما بین راهبرد مقابله هیجان مدار و بهزیستی روان شناختی بیماران مبتلا به سرطان رابطه معنی دار وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    از یافته های پژوهش چنین استنباط می شود که بین راهبردهای مقابله ای و بهزیستی روانشناختی رابطه وجود دارد. نوع راهبرد مقابله ای مورد استفاده در شرایط استرس زا، بهزیستی روان شناختی بیماری سرطان سینه را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به این نتایج طراحی برنامه های درمانی و آموزشی در زمینه شناسایی و به کارگیری راهبردهای مقابله ای سازگارانه می تواند در افزایش بهزیستی روان شناختی این بیماران مفید باشد.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، راهبردهای مقابله ای، بهزیستی روان شناختی
  • رضا حسین آبادی، محمد غلامی، سمیه میرزایی شریفی، شورانگیز بیرانوند*، خاطره عنبری، اکرم تاروردیان صفحات 51-62
    مقدمه
    ارزشیابی مهارت های بالینی یکی از اجزای مهم فرایند آموزش دوره پرستاری است. این مطالعه با هدف مقایسه عملکرد و بازخورد دانشجویان پرستاری در آزمون های بالینی ساختارمند عینی (آسکی) و سنتی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی که در سال 1396 انجام پذیرفت، تعداد 124 نفر از دانشجویان ترم 6 پرستاری به روش سرشماری انتخاب و به روش تصادفی به صورت مساوی به دو گروه سنتی و گروه آزمون بالینی ساختارمند عینی (آسکی) تقسیم شدند. سپس مهارت های بالینی آنها در پرستاری اورژانس با استفاده از چک لیست ارزیابی گردید. پس از آزمون بازخورد آنها در خصوص دو روش ارزشیابی با استفاده از پرسشنامه ارزیابی شد.داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تی مستقل و کای دو تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد نمره مهارت های باز کردن راه هوایی، مانیتورینگ و ارایه شوک، فشردن قفسه سینه و همین طور نمره کل عملکرد دانشجویان گروه آسکی بصورت معنی داری بالاتر بود (05/0>P ). همچنین، نمره بازخورد دانشجویان در گروه آسکی از نظر مرتبط بودن با اهداف دوره، منصفانه بودن، تاثیر بر قدرت تصمیم گیری در شرایط بحرانی، عادلانه بودن و سنجش سطح وسیعی از اطلاعات در مقایسه با دانشجویان گروه سنتی بالاتر بود (05/0>P ).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه حاکی از عملکرد بهتر دانشجویان در گروه آسکی و بازخورد بهتر آنها نسبت به آزمون آسکی در مقایسه با روش سنتی بود. توصیه می شود جهت ارزشیابی مهارت های بالینی دانشجویان پرستاری از آزمون بالینی ساختارمند عینی استفاده شود.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، دانشجوی پرستاری، آزمون بالینی ساختارمند عینی، پرستاری اورژانس
  • هادی میراحمدی، انیس یزدیانی، شیرزاد فلاحی، نادیا کاظمی پور* صفحات 63-73
    مقدمه
    مالاریا از جمله مهمترین بیماری های انگلی است که به عنوان یکی از مسایل مهم بهداشتی در کشورهای گرمسیر و نیمه گرمسیر مطرح می باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان و نوع آلودگی پشه های آنوفل ماده به انگل مالاریا با استفاده از روش مولکولی Multiplex Nested-PCR در جنوب استان سیستان و بلوچستان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در نیمه دوم سال 1396 تعداد 400 پشه آنوفل ماده توسط ایستگاه های چک حشره شناسی علوم پزشکی زاهدان از روستاهای شهرستان نیک شهر جمع آوری گردید. صید پشه ها با استفاده از روش های صید دستی از اماکن داخلی (انسانی و حیوانی) و اماکن خارجی طبیعی و مصنوعی (شلترپیت) انجام شد. پس از استخراج DNA، بررسی مولکولی با روش Multiplex Nested-PCR انجام گردید.
    یافته ها
    از 310 نمونه جمع آوری شده از بخش های لاشار، اهوران و مرکزی شهرستان نیک شهر تعداد 6 نمونه (5/1 %) آلوده به پلاسمودیوم ویواکس و از 90 نمونه جمع آوری شده مربوط به بخش های فنوج و بنت شهرستان مذکور هیچ نمونه مثبتی گزارش نگردید. در این بررسی آلودگی به پلاسمودیوم فالسیپاروم و میکس (پلاسمودیوم ویواکس و پلاسمودیوم فالسی پاروم) مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که در مکان های که در آن انتقال هر دو گونه پلاسمودیوم ویواکس و پلاسمودیوم فالسی پاروم رخ می دهد، تشخیص انگل های مالاریا به وسیله PCR می تواند یک مکمل بسیار مفید برای تایید تشخیص میکروسکوپی باشد.
    کلیدواژگان: مالاریا، استان سیستان و بلوچستان، Multiplex Nested-PCR، پشه های آنوفل
  • رجب رشیدی*، زهرا حق شناس دارونه، سکینه مهدوی، عاطفه رک رک، محمد الماسیان صفحات 74-84
    مقدمه
    استرس حرارتی یک واکنش فیزیولوژیک در برابر فشار گرمایی محیط است. هدف از این مطالعه بررسی میزان استرس حرارتی در نانوایی های صنعتی و سنتی خرم آباد با استفاده از شاخص(WBGT) Wet-bulb globe temperature می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی-تحلیلی مقطعی صورت گرفت. از 267 نانوایی خرم آباد 202 نانوایی صنعتی و 65 نانوایی سنتی است. تعداد 88 نانوایی به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. با استفاده از دستگاه WBGT پارامترهای دمای خشک، تر، گوی سان و رطوبت اندازه گیری شدند. سپس استرس حرارتی با استفاده از شاخصWBGT در مرداد ماه و ساعات کاری (11:30-13) در محل استقرار کارگران اندازه گیری شد.
    یافته ها
    طبق نتایج، نانوایی های سنتی نسبت به صنعتی استرس حرارتی بالاتری را نشان دادند. میانگین شاخص WBGT به صورت جداگانه در نانوایی های سنتی oC 69/6 ± 49/44 و در نانوایی های صنعتی 88/39 ± 38/43 بوده است. میانگین مقادیر شاخص WBGT در نانوایی های سنتی انحراف بیشتری را نسبت به نانوایی های صنعتی از حد مجازدارد. تحلیل نتایج با استفاده از آزمون t مستقل نشان داد که بین میانگین دمای تر محیط، دمای گوی سان، رطوبت وWBGT در نانوایی های صنعتی و سنتی تفاوت معنی دار وجود دارد. (P<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    در این مطالعه میزان استرس حرارتی بالاتر از حد استاندارد بوده است. که نشان دهنده وضعیت استرس گرمایی نگران کننده در نانوایی های شهر خرم آباد است. و در نتیجه برنامه ریزی در جهت کنترل استرس های حرارتی در نانوایی های شهر خرم آباد ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: WBGT، استرس حرارتی، رطوبت
  • رستگار حسینی*، زهرا حسینی صفحات 85-96
    مقدمه
    بیماری قلبی – عروقی از دلایل عمده مرگ ومیر و از کار افتادگی در ایران به شمار می رود که چاقی از دلایل عمده آن است. هدف از این پژوهش مقایسه ی تاثیر برنامه ی تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل زردچوبه بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی در زنان دارای اضافه وزن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 40 زن غیر ورزشکار با میانگین سن 98/2 ± 23/23 به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین – مکمل (10 نفر)، تمرین – دارونما (10 نفر)، مکمل زردچوبه (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینات هوازی شامل سه جلسه دویدن در هفته با شدت 55-45 درصد ضربان قلب هدف به مدت هشت هفته بود؛ گروه مکمل روزانه یک گرم پودر زردچوبه مصرف کردند. پیش و پس از مداخله، TG، TC، LDL و HDL اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    هر سه گروه (تمرین هوازی، مکمل زردچوبه، تمرین هوازی + مکمل زردچوبه) کاهش معنی داری در وزن بدن، شاخص توده بدن، TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL نشان دادند (05/0 > P). همچنین نتایج نشان داد در گروه تمرین هوازی همراه با مکمل زردچوبه در مقایسه با گروه تمرین هوازی و گروه دریافت کننده مکمل زردچوبه کاهش معناداری در TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL مشاهده شد (05/0 > P).
    بحث و نتیجه گیری
    برنامه ی ترکیبی تمرین هوازی و مصرف مکمل زردچوبه در مقایسه با مصرف مکمل زردچوبه و تمرین هوازی به تنهایی تاثیر مطلوب تری بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی و ترکیب بدن زنان مبتلا به اضافه وزن داشت.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، رژیم غذایی، زنان، اضافه وزن، بیماری قلبی - عروقی
  • یاسمن حقیرشریف زمینی، محمد نبیونی*، سعید ایریان، لطیفه کریم زاده صفحات 97-106
    مقدمه
    آکواپورین ها دسته ای از پروتئین های تراغشایی هستند که انتقال آب در دو طرف غشای پلاسمایی را به عهده دارند. آکواپورین یک به دلیل بیان در غشای آپیکال سلول های شبکه کوروئید نقش مهمی را در تولید مایع مغزی نخاعی دارد. در هیدروسفالی و آسیب های مغزی بیان این پروتئین در سیستم عصبی مرکزی افزایش می یابد. زهر زنبورعسل با دارا بودن طیفی از ترکیبات فعال بیولوژیک با اثرات ضدالتهابی، قادر به مهار کانال های آبی، پمپ یونی سدیم پتاسیم ATPase و فعالیت پروتئین کیناز C است. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات مهاری زهر زنبورعسل بر بیان اکواپورین یک در سلول های اپیتلیالی جداشده از شبکه کوروئید بطن های جانبی مغز موش های صحرایی است.
    مواد و روش ها
    پس از استخراج بافت شبکه کوروئید و انجام روش های هضم آنزیمی و مکانیکی، سلول ها در محیط کشت DMEM حاوی % 10 سرم جنینی گاوی و 1% استرپتومایسین- پنی سیلین کشت داده شدند. پس از یک هفته، سلول ها به مدت 24 ساعت با غلظت های μg/ml 5/0، 2، 4 زهر زنبورعسل تیمار شدند. تاثیر زهر زنبورعسل بر بقای سلول ها و بیان آکواپورین یک به ترتیب با استفاده از سنجش MTT و تست فلوسیتومتری انجام شد. تمامی تجربیات سه بار تکرار و داده ها از طریق برنامه SPSS 16.0 و در سطح معنی داری 05/0 P< تحلیل شدند.
    یافته ها
    داده های حاصل از سنجش MTT نشان داد میزان IC50برابربا μg/ml 7/5 است. بیان آکواپورین یک به صورت وابسته به دوز طی مدت 24 ساعت نسبت به گروه کنترل کاهش داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    زهر زنبور عسل ممکن است بتواند در بهبود علائم بیماری هایی همراه با افزایش تولید مایع مغزی نخاعی مفید باشد.
    کلیدواژگان: آکواپورین یک، زهر زنبورعسل، شبکه کوروئید، پمپ سدیم- پتاسیم-ATPase
  • قاسم رحیمی کلاته شاه محمد، مسعود همایونی تبریزی*، توران اردلان صفحات 107-115
    مقدمه
    در سال های اخیر به منظور جلوگیری از استفاده بی رویه آنتی بیوتیک ها محققان به نانوذراتی که خاصیت آنتی باکتریال دارند، توجه و اهمیت بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا علیه برخی باکتری های گرم مثبت(استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس) و منفی (سودوموناس، اشرشیاکلی) می باشد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این پژوهش آزمایشی ابتدا پودر خشک عصاره گیاه زوفا تهیه و از استات روی به عنوان منبع روی استفاده شد. پس از سنتز به روش سبز طبق پروتکل، غلظت های 2000، 1000، 500، 250 میکروگرم بر میلی لیتر تهیه و دیسک های بلانک با غلظت های نامبرده بر روی پلیت باکتری های کشت داده شده در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار گرفت، همچنین از دیسک آنتی بیوتیکی جنتامایسین (به عنوان شاهد) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سنتز شده به روش سبز از عصاره گیاه زوفا در غلظت های 2000 و 1000 میکروگرم بر میلی لیتر دارای فعالیت آنتی باکتریال مناسبی بودند به نحوی که هاله عدم رشد در غلظت 2000 میکروگرم بر میلی لیتر در باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس تقریبا برابر با نمونه کنترل تشکیل شد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده از تعیین خاصیت باکتریایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده از عصاره گیاه زوفا نشان داد که بین غلظت نانوذره و حذف باکتری ارتباط مستقیم وجود دارد.
    کلیدواژگان: نانوذرات اکسید روی، گیاه زوفا، خاصیت آنتی باکتریال
  • پریا شاه محمدی، چنگیز احمدی زاده* صفحات 116-126
    مقدمه
    هپاتیت B یکی از بیماری های عفونی شایع می باشد که میتواند منجر به سیروز کبدی و هپاتوسلولار کارسینوما شود. مطالعات نشان داده اند که سطح سرمی ویتامین D و mir-378 ارتباط معکوس با تیتر هپاتیت B دارد. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی ارتباط پلی مورفیسم گیرنده ویتامین D و miR-378 بر بی پاسخی واکسیناسیون، در مادرهای باردار مبتلا به هپاتیت B مزمن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 150 نفر شامل مادرهای باردار با سابقه واکسیناسیون و ابتلا به هپاتیت و افراد گروه کنترل مادرهای باردار با سابقه واکسیناسیون و عدم ابتلا به هپاتیت مورد مطالعه قرار داده شدند. سطح DNA ژنومی با روش اشباع نمک استخراج شد. برای تعیین جهش های ویتامین D از روش PCR- RFLP و برای miR-378 از تکنیک PCR- SSCP استفاده کردیم. با به کار بردن قانون هاردی وینبرگ میزان فراوانی محاسبه و توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اختلافات معنی داری در ژنوتیپینگ الل های موتانت ویتامینD در ناحیه پلی مورفیک rs1544410 وجود نداشت (119/0=P) و آلل C می تواند به عنوان بیومارکری برای خطر هپاتیت ب در نظر گرفته شود. بین افراد سالم و بیمار اختلاف معنی داری برای فراوانی اللیک و ژنوتیپیک چند شکلیrs1076064 ژن miR-378 وجود داشت، (0037/0= P).
    بحث و نتیجه گیری
    چند شکلیrs1544410 ویتامین D نقش بسزایی در هپاتیت ب ندارد. می توان بیان نمود فراوانی ژنوتیپی A/G در این زمینه تاثیری بر فعالیت ویتامین D ندارد و تنها آلل C به عنوان بیومارکری برای خطر هپاتیت ب می تواند در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، هپاتیت B، ویتامینD، miR-378
|
  • Maryam Shabani, Mojtaba Sadeh, Sarvenaz Falsafi, Kummars Amini * Pages 1-7
    Background
    Women infected with human papillomavirus, especially types 16 and 18, are at risk of cervical cancer. The purpose of this study was to determine the frequency of papillomavirus-16 and -18 in women with cervical cancer using multiplex-PCR.
    Materials and Methods
    In this experimental study, after collecting blood samples, viral DNA was extracted using a Cinaclone kit, and PCR, with specific primers, was performed to detect HPV-16 and HPV-18. PCR products were analyzed by 1% agarose gel electrophoresis.
    Results
    Of 60 samples, 19 were infected with HPV. The results showed that the frequency of genotype HPV-16 and HPV-18 was 8 (42.1%) and 11 (57.9%), respectively.
    Conclusion
    The study showed that using PCR with specific primers for the detection of HPV-16 and HPV-18 is a convenient and accurate method. The results of this study indicate the relationship between HPV and cervical cancer.
    Keywords: Cervix cancer, Human Papilloma Virus, Multiplex-PCR
  • Farzanehsadat Minoo * Pages 8-13
    Background
    Kidney transplant patients should be regularly visited to prevent complications.
    A 42-year old female, who had received a kidney transplant 4 months previously, was admitted to hospital due to increased creatinine of up to 3.5 mg/dl. She was first treated for a urinary infection, resulting in a decrease of creatinine level. Then a decreasing immunosuppressive dose was given, due to a BK positive result. A creatinine level increase resulted, and acute cellular rejection was reported in a kidney biopsy. Next methyl prednisolone was administered, and finally, creatinine level became normal.
    Keywords: Urinary infection, Kidney transplantation, Creatinine
  • Farhad Nazarian, Firouzabadi *, Azam Badr Hadad, Ali Sheikhian Pages 14-29
    Background
    Antimicrobial peptides are one of the vital components of innate immunity in plants and animals. The identification and introduction of novel and effective peptide molecules to plants is a cost-effective way both to improve the resistance of crop plant species to pathogens, and to produce peptides for pharmaceutical applications by using recombinant DNA technology.
    Material and Methods
    An expression construct containing the omiganan (MBI-226) antimicrobial gene sequence was cloned and used for tobacco and potato Agrobacterium tumefaciens-mediated transformation. Following tissue culture, Polymerase chain reaction analysis (PCR) confirmed that some kanamycin resistant plants are transgenic. A number of transgenic plants, along with a non-transgenic control, were selected. Total protein was extracted from the transgenic plants, and the non-transgenic control, and was used for antimicrobial activity assay against some human pathogens, including; Escherchia coli, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typh, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Candida albicans using the disc diffusion method.
    Results
    Total protein extract from transgenic plants was significantly (P<0.05) able to inhibit the majority of bacteria growth, whereas non-transgenic total protein extract did not inhibit human pathogens growth. There was a significant difference (P<0.05) between transgenic lines with respect to omiganan peptide activity. In contrary to gram-negative bacteria, omiganan peptide did not have a significant effect (P>0.05) on human gram-positive pathogenic bacteria.
    Conclusion
    The total protein from the omiganan-expressing peptide had a strong antibacterial activity against some human bacterial pathogens. By expression and purification of the omiganan peptide, the peptide could be used as an antibiotic to destroy pathogenic bacteria. This approach could open an opportunity to produce antibacterial peptides in plants for pharmaceutical applications.
    Keywords: Antimicrobial peptides, Agrobacterium tumefaciens, Pathogen, Recombinant protein, Tobacco
  • Tahereh Naji *, Rahim Ahmadi Pages 30-39
    Background
    Studies have demonstrated the healing effects of Viscum album on sites of inflammation and injury. The aim of this study was to investigate the effects of Viscum album aqueous, alcoholic and acetone extracts on fibroblast cell proliferation in cell culture.
    Materials and Methods
    Aqueous, alcoholic and acetone extracts of Viscum album were prepared. Fibroblast cells were obtained from the Pasteur Institute (Tehran, Iran) and kept under standard conditions. The cells were divided into control and test groups, and the groups were exposed to 1, 0.1, 0.01 and 0.001 mg/ml of aqueous, alcoholic and acetone extracts of Viscum album. The effect of the extracts on fibroblast cell proliferation was evaluated using MTT assay. The data were analyzed using ANOVA.
    Results
    The results indicated that fibroblast cell proliferation decreased significantly compared with the control group (P<0.001) when exposed to 1mg/ml of aqueous and ethanol extracts of Viscum album. However, fibroblast cell proliferation increased significantly compared with the control group (P<0.001) when exposed to 1mg/ml of acetone extracts of Viscum album.
    Extract concentration of 0.1, 0.01 and 0.001 mg/ml had no significant effect on L929 cell proliferation.
    Conclusion
    A high appropriate dose of acetone extract of Viscum album has stimulatory effects on L929 cell proliferation in cell culture. Therefore, it could play a significant role in the healing of sites of inflammation and injury
    Keywords: Viscum album, Fibroblast cell, Proliferation
  • Masume Movahedi *, SHaram Mohammad KHani, Jafar Hasani, Maryam Moghadasin Pages 40-50
    Background
    Cancer is a destructive and usually progressive disease while put too much stress on the patient's family and the society. Therfore, recognizing the factors which are effective in well-being of these patients is very influentioal and important to help to diminish the stress they are experience. This study was administered aimed to determine the relationship between coping strategies with the psychological well-being in women suffered from breast cancer
    Materials and Methods
    This research was a descriptive-correlation study. The statistical population consiseted of all women with breast cancer who referred to Shahid Rahimi Hospital of Khoramabad (Cancer Department). Using convenient sampling method 300 patients were selected. To measure the variables, the psychological well-being questionnaire of Ryff and the coping strategies questionnaire of Lazarus were used. Data were analyzed in two descriptive and inferential levels by regression and correlation analysis and using SPSS software version 24.
    Results
    Results indicated that there were significant relationships between the coping strategies and the psychological well-being among the women with breast cancer. But there was no relationship between Emotional coping strategy and psychological well-being.
    Conclusion
    It is infered from the study results that there is the relationship between coping strategy and psychological well-being. The type of coping strategy used in stressful situations affects the psychological well-being of breast cancer. Considering these results designing the therapeutic and educational programs in area of identifying and applying adaptive coping styles could be helpful in increasing the psychological well-being of these patients.
    Keywords: breast cancer, coping strategies, Psychological well-being
  • Reza Hosseinabadi, Mohammad Gholami, Somayyeh Mirzayeesharifi, Shoorangiz Biranvand *, Khatereh Anbari, Akram Tarverdian Pages 51-62
    Background
    Evaluation of clinical skills is a key component of the nursing course education. This study aimed to compare the performance and feedback of nursing students on both the Objective tructured clinical examination(OSCE) and Traditional methods.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study which conducted in 2017, the number of 124 nursing students selected by consensus. Students were divided randomly into two equal groups of Traditional and OSCE. Then, their clinical skill performance in emergency nursing were evaluated using check list. After the exam, their feedback on the exams collected using a questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistic and independent T-tests and chi-square test.
    Results
    Based on the results of the study, there was significant difference between the two groups in term of the score of CPR (Cardio Pulmonary Resuscitation) skills and total score of performance (p<0.05). The subjects in OSCE group, also had better feedback on performance of OSCE method compared to Traditional one (p<0.05).
    Conclusion
    The findings of the study showed the better performance of students in the OSCE group, and their better feedback on OSCE test compared to the Traditional method. Therefore, it is recommended that the OSCE test be used to evaluate the nursing critical care performance.
    Keywords: Evaluation, Nursing student, OSCE, Emergency Nursing
  • Hadi Mirahmadi, Anis Yazdani, Shirzad Fallahi, Nadia Kazemi Pour * Pages 63-73
    Background
    Malaria is one of the most important parasitic diseases, and is considered one of the important health issues in tropical and subtropical countries. The aim of this study was to determine the rate and type of infection of Anopheles mosquitoes by malarial parasites using Multiplex Nested-PCR in the South of Sistan and Baluchestan province.
    Materials and Methods
    In the second half of 2017, 400 Anopheles mosquitoes were collected from Zahedan Medical Insecticide Check Centers located in villages around Nikshahr city. The mosquitoes were caught by hand-held methods in domestic (human and animal), natural and artificial outdoor places (Shelterpit). After DNA extraction, molecular analysis was performed using Multiplex Nested-PCR.
    Results
    Of the 310 samples collected from parts of Lashar, Ahuran and the centre of Nik Shahr city, 6 samples (1.5%) were found to be infected with Plasmodium vivacs, and 90 samples collected from the Fennoj and Bennett sections of the city had no infection. Samples containing plasmodium falciparum and a mixture of Plasmodium vivacs and Plasmodium falciparum were not detected in this study.
    Conclusion
    The results show that in places where the transmission of both species of Plasmodium vivax and Plasmodium falciparum occur, the detection of malarial parasites by PCR can be a very useful complement to confirm microscopic diagnosis.
    Keywords: Malaria, Sistan, Baluchestan province, Multiplex Nested-PCR, Anopheles mosquitoes
  • Rajab Rashidi *, Zarah Haghshenas Darona, Sakanah Mahdavi, Atifah Rokrok, Mohammad Almasian Pages 74-84
    Background
    Heat stress is a physiological reaction against environmental high temperatures. This study aimed to investigate the levels of heat stress in industrial and traditional bakeries of Khorramabad, Iran, using the WBGT index.
    Materials and Methods
    This was a descriptive/analytical/cross-sectional study. Khorramabad has 267 bakeries, 202 of which are industrial bakeries and 65 are traditional bakeries. 88 bakeries were selected using the simple random sampling method. Using the WBGT device, dry, wet, and globe temperatures and humidity were measured. Next, heat stress was measured using the WBGT index from July 22 to August 21 and in the hours (11:30-13) in the workplace of the workers.
    Results
    The results showed that traditional bakeries showed higher levels of heat stress than industrial bakeries. The mean WBGT index was 6.69 ± 44.49 ˚C in traditional bakeries and 1.52 ± 43.38 ˚C in industrial bakeries. The mean WBGT index value shows greater deviation from the permitted levels in traditional bakeries than in industrial bakeries. The analysis of the results using independent t-tests indicated that there were significant differences in terms of environmental wet temperatures, globe temperatures, humidity, and WBGT between industrial and traditional bakeries (p < 0.05).
    Conclusion
    In this study, heat stress levels were higher than standard which is indicative of the worrying condition of heat stress in the bakeries of Khorramabad. Therefore, it is essential to make plans to control heat stress in the bakeries of Khorramabad.
    Keywords: WBGT, heat stress, humidity
  • Rastegar Hoseini *, Zahra Hoseini Pages 85-96
    Background
    Coronary artery disease (CAD) is a leading cause of mortality and disability in Iran and obesity is considered as one of the main causes. The purpose of this study was to compare the effect of aerobic training and turmeric supplementation on cardiovascular risk factors in overweight women.
    Materials and Methods
    In this study, 40 healthy non-athlete women with an average age of 23.23±2.98 years were randomly divided into four groups of training- curcuma longa supplement (n=10), training-placebo (n=10), turmeric supplement (n=10) and placebo (n=10). Aerobic training program consists of three sessions of running per week with 45-55 percent of target heart rate for 8 weeks. Supplement group consumed 1 gr/day turmeric. Before and after the intervention, TC, TG, HDL-C and LDL-C were measured.
    Results
    All three groups (aerobic training, turmeric supplementation, and aerobic training + turmeric supplementation group) showed a significant reduction in weight, BMI, TC, TG and LDL and an increase in HDL (P<0.05). Also, the results show that aerobic training + turmeric supplementation group compared with aerobic training, turmeric supplementation significantly caused reduction in TC, TG and LDL and an increase in HDL (P<0.05).
    Conclusion
    The results showed that 8 weeks of aerobic training with turmeric supplementation is more effective in the overweight women’s cardiovascular risk factors and body composition than either aerobic training or turmeric supplementation alone.
    Keywords: Aerobic training, Women, Overweight, Coronary artery disease
  • Yasamin Haghir SHarif Zamini, Mohammad Nabiuni *, Said Irian, Latifeh Karimzadeh Pages 97-106
    Background
    Aquaporins are the trans-membrane water channels which transport water on both sides of the plasma membrane. Aquaporin1, express in the apical membrane of epithelial cells of choroid plexus and has got the important role in cerebrospinal fluid secretion. In hydrocephalus and brain injuries, Aquaporin1 overexpress in central nervous system. Honey Bee Venom (HBV) contains a wide range of biologically active components with anti-inflammatory and inhibitory effects on Na+/K+ ATPase pump and protein kinase-C function. This study aims to investigate the inhibitory effect of HBV on Aquaporin1 expression in epithelial cells of choroid plexus in lateral ventricles of rat brain in culture.
    Materials and Methods
    After harvesting the choroid plexus tissue and performing the enzymatic and mechanical digestion, cells were seeded in DMEM medium containing 10% fetal bovine serum and 1% streptomycin penicillin. After one week, cells were treated for 24 hours with 0.5, 2 and 4 µg/ml of HBV. The effect of HBV on cells viability and Aquaporin1expression evaluated with MTT assay and flow-cytometry method (respectively). All experiments were done three times and data were analyzed using SPSS 16.0 statistical software and P< 0.05 was chosen as the level of significance.
    Results
    the results of the MTT The result showed that 5.7 µg/ml HBV can induce an approximately 50% choroid plexus epithelial cells death. Due to the results of the flow- cytometry Aquaporin1 decreased as dose dependent manner after 24 hours from treating.
    Conclusion
    Due to decreasing of the Aquaporin1 expression in HBV-treated cultured choroid plexus epithelial cells, HBV can be used in improving disease condition with increasing intracranial pressure.
    Keywords: Aquaporin1, Honey Bee Venom, choroid plexus, Na+-K+ ATPase pump
  • Ghasem Rahimi kalateh shah mohammad, Masoud Homayouni Tabrizi *, Touran Ardalan Pages 107-115
    Background
    In recent years, in order to prevent the excessive use of antibiotics, researchers are paying more attention to nanoparticles with antibacterial properties. The aim of this study was to evaluate the antibacterial activity of Zinc Oxide nanoparticles (ZnO-NPs) synthesized by the green method from the extract of the Hyssopus officinail against some of the gram-positive bacteria (Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis) and gram-negative (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli).
    Materials and Methods
    For this experimental study, dry powder was prepared from Hyssopus officinail and Zinc acetate was used as a Zinc source. After synthesizing the nanoparticle via green method according to the protocol, concentrations of 250, 500, 1000 and 2000 µg/ml were prepared. The blanc discs with above mentioned concetrations were placed on the plate of bacteria cultured on Muller Hinton Agar culture media. Antibiotic disc gentamicin was used as control.
    Results
    The results showed that ZnO-NPs synthesized from the Hyssopus officinail extract at concentrations of 1000 and 2000 μg/ml had a proper antimicrobial activity, so that the inhibition in the concentration of 2000 μg/ml in E. coli and S. aureus were almost equal to the gentamicin.
    Conclusion
    The results obtained from antibacterial property of ZnO-NPs synthesized from the Hyssopus officinail extract showed that there is a direct correlation between the concentration of nanoparticles and the elimination of bacteria
    Keywords: Zinc Oxide nanoparticles, Hyssopus officinail, Antibacterial properties
  • Parya SHah Mohamadi, CHangiz Ahmadizadeh * Pages 116-126
    Background
    Hepatitis B is a common infectious disease leading to hepatic cirrhosis and hepatocellular carcinoma. Studies have shown that serum levels of vitamin D and mir378 have a reverse relationship with the hepatitis B. The present study was conducted to determine the relationship between vitamin D and miR-378 receptor polymorphism on vaccination non- response in pregnant women suffering from chronic hepatitis B.
    Materials and Methods
    This study examined 150 subjects including subjects with vaccination history and without hepatitis B, and subjects with vaccination history and with hepatitis. Genomic DNA was extracted using a salt saturation method. Then, RFLP- PCR method and SSCP- PCR techniques were used for miR378 to determine the mutations of Vitamin D. The mutant frequency and its rate were determined using SPSS software. The mutant alleles' rate was determined by analysis of variance.
    Results
    Results showed that there were no significant differences in mutant alleles between case and control groups in rs1544410 region (P=0.119) and allele C can be considered as a biomarker for hepatitis B. There was significant difference between case and control groups regarding rs1076064 allele and genotypic frequency (P=0.0037).
    Conclusion
    It can be stated that rs1544410 polymorphism (P=0.0037) could not have a significant role in hepatitis B. In other words, A/G frequency had a significant role in hepatitis B and only allele C could be considered as a biomarker for hepatitis B risk.
    Keywords: polymorphism, hepatitis B, vitamin D, miR-378