فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1389)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 57، پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد فلاح، محمد متینی، عشرت بیگم کیا، ایرج موبدی صفحه 5
    مقدمه و هدف
    بیماری های انگلی مشترک انسان و دام طیف وسیعی از بیماری های زئونوز را شامل می شوند که از مهم ترین آنها می توان کیست هیداتید، ترماتودهای کبدی و سارکوسیستیس را نام برد که از نظر بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت فراوان می باشند. هدف این مطالعه بررسی شیوع آلودگی انگل های فوق در دامهای کشتار شده در کشتارگاه صنعتی همدان، تعیین وضعیت اپیدمیولوژیک این انگل ها در منطقه و برآورد بار مشکل از نظر بهداشت و سلامت انسان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی با نمونه برداری ساده بر روی 3500 راس دام کشتار شده شامل 2590 راس گوسفند، 420راس گاو و490 راس بز با استفاده از روش مشاهده ماکروسکوپی و میکروسکوپی(در موارد مشکوک سارکوسیستیس) و پرسشنامه، انجام گرفت. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS و توسط آمار توصیفی و آزمون مجذور کای صورت پذیرفت.
    نتایج
    در این مطالعه شیوع آلودگی به کیست هیداتید 3/12%، فاسیولا 9/4%، دیکروسلیوم دندریتیکوم 5/6% و سارکوسیستیس 5/5% بدست آمد. بیشترین میزان آلودگی به کیست هیداتید و فاسیولا در گاو (به ترتیب 2/16% و 5/9%) و بیشترین میزان آلودگی به دیکروسلیوم دندریتیکوم و سارکوسیستیس در گوسفند (9/6%) تعیین گردید. آلودگی ریه به کیست هیداتید(2/41%) بیش از آلودگی کبد (6/36%) و آلودگی همزمان کبد وریه (2/22%) بدست آمد. همچنین آلودگی به کیست های ماکروسکوپی سارکوسیستیس در گاو مشاهده نگردید. در این مطالعه شیوع آلودگی در دامهای مسن تر نیز بیش از دامهای جوانتر بود(P<0.05).
    نتیجه نهایی: این مطالعه نشان می دهد که شیوع آلودگی به انگلهای فوق نسبتا بالا می باشد که این مسئله علاوه بر تحمیل زیانهای اقتصادی ناشی از تلفات دام و ضبط لاشه یا اندامهای آلوده و همچنین کاهش تولیدات دامی، نشان دهنده وجود زمینه خطرات بهداشتی برای ساکنین منطقه می باشد که با توجه به چرخه زندگی و انتقال این انگل ها اقدامات بهداشتی و کنترلی فراگیرتر و جامعی را طلب می نماید
    کلیدواژگان: بیماریهای مشترک حیوان و انسان، دیکروسلیوم، سارکوسیستیس، فاسیولا، کیست هیداتید
  • قدرت الله روشنایی، انوشیروان کاظم نژاد، صنمبر صدیقی صفحه 13
    مقدمه و هدف
    یکی از علل مرگ و میر در جهان سرطان معده است و مهمترین علت مرگ و میر بالای آن تشخیص این بیماری در مراحل پیشرفته آن است. درمان اصلی سرطان معده در مراحل اولیه جراحی است و در صورت نیاز رادیوتراپی و شیمی درمانی به صورت تکمیلی انجام می شود. پس از جراحی، عوامل مختلفی می تواند بر بقای این بیماران موثر باشد که هدف این مطالعه تعیین این عوامل است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی اطلاعات 262 بیمار مبتلا به سرطان معده که از تاریخ 1/1/1382 تا 29/12/1386 به انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی تهران مراجعه کرده و جراحی شده‎ بودند، مورد بررسی قرار گرفت. مرحله بیماری قبل از جراحی بر اساس سی تی اسکن و اندوسونوگرافی و بعد از جراحی بر اساس گزارشات پاتولوژی شناسایی شد. پیگیری بقای بیماران از طریق مراجعات دوره ای و تماس تلفنی با خانواده های آن ها انجام شد. زمان بقا از زمان تشخیص تا مرگ یا پایان مطالعه و بر حسب ماه محاسبه شد. در این مطالعه اثر جنس، سن تشخیص، محل درگیری، نوع درمان،، وجود عود موضعی و دوردست بر طول عمر بیماران ارزیابی شد. برای برآورد بقا از روش کاپلان مایر و در بررسی عوامل موثر بر بقا از آزمون لگ- رتبه و مدل مخاطرات متناسب کاکس استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 تحلیل شدند.
    نتایج
    از 262 بیمار، 2/75 درصد مرد بودند. 4/34 درصد بیماران تا پایان مطالعه فوت شدند. میانگین زمان پیگیری در این مطالعه برابر 4/17±3/19 ماه بود. میانگین سن در زمان تشخیص 5/11±58 سال و میانگین و میانه ی بقای این بیماران به ترتیب 49 و 27 ماه بود. میزان بقای یک ساله، سه ساله و پنج ساله به ترتیب 85/0، 41/0 و 3/0 بود. بر اساس نتایج برازش چندمتغیره، تاثیر متغیرهای جنس، مرحله پاتولوژیک، سن تشخیص بیماری و کاهش وزن بر بقا معنی دار شدند.
    نتیجه نهایی: تشخیص سرطان در مراحل اولیه بیماری باعث درمان به موقع می شود. این امر سبب می شود که تاثیر عوامل حاصل از تشخیص دیررس کاهش یافته و بقای بیماران افزایش یابد..
    کلیدواژگان: جراحی، سرطان معده، میزان بقاء
  • محمدرضا صدقی پور، رعنا سرخابی، پژمان خطیبیان صفحه 19
    مقدمه و هدف
    با وجود بررسی های متعددی که اثر بخشی و ایمنی عمل فتورفرکتیو کراتکتومی با روش های با هدایت جبهه موج و سیلندر متقاطع را نشان داده اند مطالعات کمی در زمینه درمان موارد آستیگماتیسم متوسط و بالا در دسترس است این مطالعه جهت مقایسه نتایج دید و رفرکشن، دراصلاح آستیگماتیسم متوسط - بالا، در عمل فتورفرکتیو کراتکتومی به دو روش با هدایت جبهه موج(Wavefront-guided) با دستگاهVisx و سیلندر متقاطع(Cross-cylinder)با دستگاه Nidek انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقایسه ای، 50 چشم مبتلا به آستیگماتیسم متوسط-بالا که برای تصحیح عیب انکساری خود با لیزر اگزایمر مراجعه کرده بودند، بعد از انجام معاینه کامل چشمی تحت عمل جراحی لیزری به روش فتورفرکتیوکراتکتومی با هدایت جبهه موج قرار گرفتند. سپس نتایج با یافته های مربوط به 48 چشم که در سال 86 تحت عمل فتورفرکتیوکراتکتومی بروش سیلندر متقاطع قرار گرفته بودند، مقایسه شدند.نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزارآماری توسط آزمونهای t زوجی و مستقل، همچنین کلمو گروف اسمیرنف مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    بعد از6 ماه،100% بیماران گروه با هدایت جبهه موج و 2/79%بیماران گروه سیلندر متقاطع، دید اصلاح نشده 25/20 و بهتر داشتند.میزان متوسط آستیگماتیسم در گروه با هدایت جبهه موج 53/0±57/1و در گروه سیلندر متقاطع 52/0±67/1بود(75/0=P) مقادیر تغییرات بعد از عمل انحرافات رده بالا هم در دو گروه با هدایت جبهه موج و سیلندر متقاطع به ترتیب 22/0±05/0 و 20/0±17/0میکرومتر، بدست آمد)001/0< (P.
    نتیجه نهایی : انجام عمل فتورفرکتیوکراتکتومی با هر دو روش هدایت جبهه موج و سیلندر متقاطع موثر و مطمئن است ومیتواند دیداصلاح نشده و اصلاح شده را به میزان قابل قبولی ارتقاء دهد ولی نتایج در روش با هدایت جبهه موج در حد معنی داری بهتر میباشد.
    کلیدواژگان: آستیگماتیسپم، سیلندر متقاطع، لیزر اگزایمر، فتورفرکتیو کراتکتومی، هدایت جبهه موج
  • نرگس دادفرما، مهوش اسکویی، عباسعلی ایمانی فولادی*، پریسا فرخ صفحه 25
    مقدمه و هدف

    انتروکوکها بعنوان یکی از مهمترین پاتوژنهای عامل عفونتهای بیمارستانی ظاهر شده اند.علاوه بر مقاومت های ذاتی به بسیاری از عوامل ضد میکروبی، مقاومت های وابسته به پلاسمید و ترانسپوزون را ایجاد می کنند که مقاومت به سطح بالای جنتامایسین (HLGR) از جمله آنها است.HLGR در انتروکوک ها باعث شکست سینرژیسم دارویی یک آمینوگلیکوزید به همراه یک عامل فعال بر علیه دیواره سلولی می شود. معمولا پیدایش سویه های HLGR (MIC≥500μg/ml) در اثر حضور ژن aac(6'')-Ie-aph(2«)-Ia است.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی در مجموع 142 انتروکوک از بیماران جدا شد. تشخیص گونه انتروکوکها بر اساس تستهای بیوشیمیایی صورت گرفت و تست های حساسیت آنتی بیوتیکی به روش انتشار از دیسک انجام شد. برای جدا کردن انتروکوکهای HLGR از دیسکهای جنتامایسین(μg 120) استفاده شد. MIC برای جنتامایسین به روش براث میکرودیلوشن تعیین شد. PCR برای شناسایی ژن aac(6′)Ie-aph(2′′)Ia و واکنش هضم آنزیمی توسط آنزیم محدودالاثر Sca1 انجام شد.یکی از محصولات PCR تعیین توالی و با سویه استاندارد BLAST شد.

    نتایج

    از 142 سویه 62 (7/43%) آنها HLGR بودند.55 سویه HLGR، دارای MIC برابر با 1024-512 میکرو گرم بر میلی لیتر داشتند. همه سویه های HLGR بجز یکی از آنها دارای ژن aac(6'')-Ie-aph(2»)-Ia بودند. 42% از مجموع E.faecalis ها و44% از مجموع E.faecium ها، HLGR بودند. در سویه های HLGR شیوع مقاومت به آنتی بیوتیکهای مورد بررسی و مقاومتهای چند دارویی ((MDR در مقایسه با non–HLGR بیشتر بود. شیوع این مقاومتها در گونه های فسیوم بیشتر از فکالیسها بود.محصول PCR تعیین توالی شده با توالی موجود در Genebank مقایسه وتایید شد.
    نتیجه نهایی : شیوع بالای MDR و HLGR مشکل عمده ای در مراکز درمانی در ایران می باشد و گسترش ژن aac(6'')-Ie-aph(2«)-Ia مسئول ایجاد این مقاومت در تهران است.

    کلیدواژگان: انتروکوک، جنتامایسین، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • احمد حیدری پهلویان، محسن قراخانی، حسین محجوب صفحه 33
    مقدمه و هدف
    طی سال های اخیر پژوهش های اتیولوژیک نقش ابعاد زیستی روانی اجتماعی را در بروز و تشدید بیماری های قلبی عروقی بیش از پیش مورد تایید قرار داده اند. در این مطالعه ارتباط رخدادهای استرس زای روانی اجتماعی و نوع مقابله با استرس با وقوع انفارکتوس قلبی مورد مطالعه قرار گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی مقایسه ای 102 بیمار مذکر که به دلیل انفارکتوس قلبی حاد در بیمارستان اکباتان همدان با تشخیص قطعی متخصص قلب بستری گردیده بودند با 162 شخص غیر بیمار که از نظر متغیرهای جمعیت شناختی با یکدیگر همسان شده بودند از نظر نوع، فراوانی و شدت رخدادهای استرس زا و نیز شیوه های مقابله با استرسورهای روانی اجتماعی مورد مقایسه قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده برای سنجش متغیرهای پژوهش عبارت بودند از فهرست رویدادهای استرس زای پیکل، مقیاس پاسخ های مقابله ای موس و بیلکینز و پرسشنامه محقق ساخته.
    نتایج
    یافته ها نشان داد، بیماران مبتلا به انفارکتوس قلبی، طی یک سال قبل از وقوع حمله قلبی، رویدادهای استرس زای روانی - اجتماعی بیشتری را در مقایسه با افراد گروه گواه تجربه کرده بودند. فشارهای مالی، استرس شغلی و وجود بیماری های جسمی دیگر خود و بستگان از عمده ترین استرسورها بوده اند. همچنین بیماران قلبی در مقایسه با افراد سالم به طور معنی داری از راهبردهای ناکارآمدتر مقابله با استرس استفاده می نمودند.
    نتیجه نهایی : مطالعه حاضر نشان داد که استرس های روانی اجتماعی و استفاده از شیوه های ناکارآمد مقابله با استرس با وقوع انفارکتوس قلبی مرتبط می باشند، شایسته است در برنامه های پیشگیری بیماری های قلبی عروقی و نیز توانبخشی بیماران به نقش استرس در سبب شناسی و تداوم بیماری توجه بیش از پیش مبذول گردد.
    کلیدواژگان: استرس، انفارکتوس میوکارد، بیماری عروق کرونر، راهبردهای مقابله ای
  • عفت صادقیان، مهناز مقدری کوشا، سمیرا گرجی صفحه 39
    مقدمه و هدف
    امروزه ارزیابی سلامت روانی دانش آموزان یکی از محورهای مهم بهداشت روانی جامعه است. دلایل بسیاری وجود دارد که سازماندهی خدمات روانی در مدارس، راهبرد اساسی برای ارتقای سلامت روان دانش آموزان و در نهایت کل جامعه است. از آنجایی که نوجوانی یکی از بحرانی ترین دوره های زندگی است و دانش آموزان با فشارزاهای دوره نوجوانی مواجه هستند احتمال می رود که مستعد مشکلات عاطفی باشند لذا مطالعه ای به منظور تعیین سلامت روانی دانش آموزان دختر دبیرستانی مدارس شهر همدان در سال تحصیلی 1388-1387 صورت گرفت.
    روش کار
    داین مطالعه توصیفی- مقطعی 600 نفر از دانش آموزان دختر سال های اول، دوم و سوم دبیرستانهای شهر همدان به روش خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها پرسش نامه ی GHQ-28 بود. نقطه ی برش در مقیاس کلی، برای تشخیص افراد بیمار23و بالاتر و برای تشخیص افراد بیماردر هر یک از مقیاس های فرعی 7 منظور شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و توسط آزمونهای آماری ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد 2 /60 درصداز واحدهای مورد پژوهش از مقیاس کلی نمره 23 و بالاتر، 7/36 درصد از مقیاس فرعی خود بیمارانگاری، 5/46 درصد در مقیاس فرعی اضطراب، 5/49 درصد از مقیاس اختلال در عملکرد اجتماعی و 8/45 درصد از مقیاس افسردگی، نمره 7 و بالاتر را کسب نموده اند. نتایج دلالت داشت که رشته تحصیلی، پایه تحصیلی و سن واحدهای مورد پژوهش با میانگین نمره سلامت روانی ارتباط معنی داری داشته است(05/0P<). نتیجه نهایی: با توجه به نتایج بدست آمده، سلامت روانی اکثریت واحدهای مورد پژوهش در خطر است که به ترتیب مستعد اختلال در عملکرد اجتماعی، اضطراب، افسردگی و خود بیمارانگاری می باشند، پس توجه ویژه مسئولین به این گروه ضروری است.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، بهداشت روانی، دانش آموزان
  • کوروش چراغی پور، حشمت الله طاهرخانی، محمد فلاح، علی شیخیان، خسرو سرداریان، محمد رستمی نژاد، امیرحسین مقصود صفحه 46
    مقدمه و هدف
    توکسوپلاسموز یکی از شایع ترین عفونتهای انگلی انسان بوده که در زنان باردار می تواند سقط یا ضایعات جنینی جبران ناپذیری ایجاد نماید. هدف این مطالعه تعیین سرواپیدمیولوژی عفونت توکسوپلاسموز در زنان باردار شهری و روستایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان خرم آباد در سالهای 86-1385 می باشد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی می باشد که در آن جمعا 390 نفر افراد تحت مطالعه (شامل 250 نفر از زنان باردار شهری و 140 نفر از زنان باردار روستایی) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان خرم آباد، به روش خوشه ای- تصادفی دو مرحله ای انتخاب و جهت یافتن آنتی بادی های اختصاصی ضد توکسوپلاسما در نمونه خون آنها از کیت های IgG-ELISA و IgM-ELISA استفاده گردید. سپس نتایج حاصل با استفاده از آزمونهای ناپارامتری و آنالیزواریانس مورد واکاوی آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    در این مطالعه شیوع سرمی توکسوپلاسموز در جامعه شهری 8/30% و در جامعه روستایی 4/31% برآورد گردید. از این عده، 6/23% و 2/7% زنان شهری و 5/23% و 9/7% زنان روستایی به ترتیب مبتلا به عفونتهای مزمن و حاد (یا تحت حاد) توکسوپلاسموز بودند. بین سطح عیارIgG و سن افراد (P<0.001) و همچنین بین سطح عیار هر دو آنتی بادی و سطح تحصیلات افراد رابطه آماری معنی دار مشاهده گردید (P<0.01)، اما بین عیار مثبت آنتی بادی و سایر متغیرها ارتباط معنی داری دیده نشدنتیجه نهایی: نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که افزایش سطح تحصیلات و ارتقاء آگاهی های بهداشتی مردم می تواند باعث کاهش میزان ابتلا به توکسوپلاسموز گردد. از طرفی با توجه به اینکه 69% زنان باردار منطقه فاقد مصونیت لازم در برابر این بیماری هستند، لذا اتخاذ اقدامات موثر پیشگیرانه و کنترلی در این منطقه کاملا ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: آبستنی، ایمونوگلوبولین G، ایمونوگلوبولین M، توکسوپلاسموز، شیوع سرمی
  • جلیل توکل افشاری، نسرین محقی*، اعظم بروک صفحه 52
    مقدمه و هدف

    بطور کلی عصاره بسیاری از ادویه ها اثرات بالای مهار کنندگی (سایتوتوکسی سیتی) بر کشت سلولهای توموری نشان داده اند.زنجبیل گیاهی طبی بوده و مطالعات اخیر نشان میدهد که دارای خواص آنتی توموری، ضد قارچ، حشره کشی وanti ulcer میباشد.با اینحال تاثیرات آنتی توموری آن برروی رده سلول سرطان کبد انجام نشده است. لذا در این مطالعه اثر آنتی توموری عصاره الکلی آن مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی سلول های HepG2 و سلولهای نرمال(L929) در محیطDMEM حاوی سرم جنین گاو و آنتی بیوتیک کشت گردیدند. سپس سلولها با رقت دو گانه از غلظت5000 تا 78.125 میکروگرم/میلی لیتر به مدت 24، 48 و 72 ساعت کشت داده شدند و زیست پذیری (Viability) سلولها به روش MTT تعیین گردید.

    نتایج

    نتایج تستMTT بعد از 48 ساعت در غلظت 2500 میکروگرم/میلی لیتر نشان داد که 50% سلولها نسبت به گروه کنترل(L929) زنده بودند(p<0.001)، ولی سلولهایL929 از نظر مورفولوژی سالم و زنده بودند. لذا IC50 در حدود غلظت 2500در نظر گرفته میشودنتایج مرفولوژی نشان می دهد که سلولهای L929 تحت اثر عصاره هیچگونه تغییرات مرفولوژیکی مشخصی نسبت به سلولهای کنترل (بدون عصاره) ندارد.مقایسه نتایج مرفولوژیکی در سلولهای سرطانی (He pG2) در روزهای مختلف نتایج مهمی را نشان می دهد. سلولهای تحت اثر عصاره در روزهای مختلف تفاوتهای بسیار بارز و وابسته به دوزی نشان دادند. بطوریکه بتدریج و با افزایش زمان و در دوزهای بالاتر تغییر شکل سلولی بسیار واضح تر بود. مهار رشد سلولها، تحلیل رفتگی و افزایش اندازه واکوئل، کاهش سیتوپلاسم و پیگمانته شدن هسته قابل مشاهده بود.
    نتیجه نهایی: با توجه به اینکه عصاره الکلی زنجبیل خواص سیتوتوکسیسیته در سلولهای سرطانی داشته ولی با اینحال اثرات سمی در سلولهای نرمال ندارد، از آن می توان به عنوان یک ماده در درمان سرطان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: زنجبیل، سرطان کبد، سمیت
  • فرشید شمسایی، سیما محمدخان کرمانشاهی، زهره ونکی صفحه 57
    مقدمه و هدف
    امروزه خانواده های بیماران با اختلالات دوقطبی نقش فعالی در مراقبت از بیمار خود دارند. اداره موفقیت آمیز این بیماران دوقطبی در جامعه بطور معنی داری به مراقبین خانوادگی بستگی دارد. اما مطالعات کمی در رابطه با نیازها و تجربیات مراقبین خانوادگی بیماران دوقطبی انجام گرفته است. هدف از این مطالعه شناسایی نیازهای خانواده های مراقبت کننده از بیماران با اختلال دوقطبی است.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش کیفی است که به روش پدیده شناسی انجام شده است. اعضاء مراقب درخانواده بیماران با اختلال دوقطبی دربیمارستان روانپزشکی فرشجیان شهر همدان با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف مورد مطالعه قرار گرفتند. بمنظوراشباع اطلاعات، تعداد شرکت کنندگان درمطالعه به 12 نفر رسید. جمع آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه نیم ساختار انجام گرفت و به روش کلایزی تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در تحلیل داده ها پنج گروه شناسایی شدند که شامل: اداره بیماری، مشاوره، نیازهای اقتصادی، مراقبت پیگیر و درک و توجه اجتماع بود.
    نتیجه نهایی: شناسایی نیازهای اعضای خانواده مراقبت کننده از بیمار با اختلال دوقطبی به تیم بهداشت روان کمک میکند تا مداخلات مراقبتی مناسبی رابرای کمک به اعضای خانواده بکار بگیرند و آنان رادر انجام مراقبت مناسب کمک میکند
    کلیدواژگان: اختلال دو قطبی، عضو مراقب در خانواده، فنومنولوژی، نیاز
  • محسن احمدی طهور، عیسی جعفری، رضا کرمی نیا، حمید اخوان صفحه 64
    مقدمه و هدف
    عوامل متعددی مانند بازنشستگی، از کار افتادگی، طرد شدن از اجتماع، بیماری جسمانی و... در سلامت عمومی سالمندان تاثیر گذارند که از جمله آنها نقش متغیرهای روانشناختی می باشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر کمال گرایی مثبت و منفی و تیپ شخصیتی D در سلامت عمومی سالمندان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی تعداد 80 نفر(47 مرد و 33زن) با روش نمونه گیری در دسترس از بین افراد سالمند مقیم در خانه سالمندان همدان و ملایر انتخاب شدند و پرسشنامه های کمال گرایی مثبت و منفی تری- شورت و همکاران، تیپ شخصیتی D و سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر روی آنان اجرا شد.
    نتایج
    کمال گرایی مثبت (30/0-=r) و سنخ شخصیتی D (32/0=r) با سلامت عمومی همبستگی معنی دار دارند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 49 درصد از واریانس سلامت عمومی توسط متغیر های کمال گرایی مثبت و سنخ شخصیتی D تبیین می شود. درمتغیرهای افسردگی اضطراب، بازداری کلامی و زود رنجی میانگین زنان بیشتر از مردان و در متغیر های کمال گرایی مثبت، سلامت عمومی، کارکرد اجتماعی میانگین مردان بیشتر از زنان بود.
    نتیجه نهایی: کمال گرایی مثبت با ایجاد یک نگرش خوشبینانه و افزایش عملکرد اجتماعی باعث کاهش اختلال های روانی در سالمندی می شود و تیپ شخصیتیD بر خلاف کمال گرایی مثبت سالمندان را مستعد بیماری های جسمانی و اختلال های روانی می کند.
    کلیدواژگان: تیپ شخصیتی D، بهداشت عمومی، کمال گرایی
|
  • M. Fallah , M. Matini , E. Beygomkia , I. Mobedi Page 5
    Introduction &
    Objectives
    Zoonotic parasites are large groups of zoonoses among which the most important are hydatid cyst، liver trematodes and sarcocystis. These zoonoses are of considerable importance regarding both human health and economy. The objective of this study was to determine the prevalence of tissue zoonotic parasites and their epidemiologic status in Hamadan and to estimate the health and medical burden they impose on the society.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study، viscera (including liver، lung، kidney، heart،…) and muscles of 2590 sheep، 420 cattle، and 490 goats were macroscopically inspected for hydatid cysts، liver flukes، cysticercus، and microscopically (for Sarcocystis) in the Hamadan abattoir. The data were presented by descriptive tables and analyzed by c2 statistical test
    Results
    The infection rate for hydatid cyst، Fasciola، Dicrocoelium and Sarcocystis were found 12. 3%، 4. 9%، 6. 5%، and 5. 5% respectively. The high infection rates for hydatid cyst and Fasciola were found in cattle (16. 2% and 9. 5%) and for Dicrocoelium and Sarcocystis were found in sheep (6. 9%). Infection rate of lungs was higher (41. 2%) than liver (36. 6%) and liver and lung simultaneously were 22. 2% in the infected animals. Infection to Sarcocystis and Cysticercus were not found in the cattle.
    Conclusion
    This study indicated that infection rate of tissue zoonotic parasites are relatively high in the domestic animals of Hamadan، however، the rate is lower in comparison to the previous studies. These parasites had imposed considerable economic burden on the society through reduction in the dairy production and increased the risk of infection in the population as well.
  • Gh. Roshanaei , A. Kazemnejad , S. Sedighi Page 13
    Introduction &
    Objective
    Gastric Cancer (GC) is one of the most common causes of death in the world. The most important cause of high death rate related to GC is late diagnosis of the disease. The main treatment of gastric cancer in its primary stage of is surgery، and radiotherapy and chemotherapy are supplementary treatments. There are some factors that affect survival after surgery. This study aimed to assess the survival of patients with GC under surgery and to determine the risk factors of this cancer.
    Materials and Methods
    A total of 262 patients with GC under surgery were followed and included in the study from 21st of March 2003 to 21st of March 2007 in the cancer institute of Tehran، Imam Khomeini Hospital،. The staging of the disease before the surgery was based on CT-Scan and endosonography and after the surgery was based on the pathologic reports. The survival of the patients was determined by their periodical referrals and our telephone contacts with their relatives. The survival times were considered as the time from the diagnosis up to the death or the end of the study. The effect of the various risk factors including gender، age at diagnosis، tumor site، pathologic stage of the disease، type of treatment، metastases and relapse were evaluated. Kaplan-Miere approach was used to estimate survival and Log-rank test and proportional Cox model to evaluate the related factors. Data were analyzed using Spss16 statistical software.
    Results
    75. 2% of patients were men and 34. 4% cases of patients experienced death. The mean follow-up time was 19. 3±17. 4. The mean age at diagnosis was 58±11. 5 and survival mean and median were 49 and 27 months respectively. The one، three and five year survival of the patients were 0. 85، 0. 41 and 0. 3 respectively. Gender، pathologic stage، age at diagnosis and weight-loss were significantly related to the survival in multivariate analysis.
    Conclusion
    The diagnosis of the cancer in primary stages causes timely treatment and this in turn decreases the unpleasant outcomes of delayed diagnosis
  • M.R. Sedghipour , R. Sorkhabi , P. Khatibian Page 19
    Introduction &
    Objective
    This study was performed to compare the visual and refractive outcomes of photorefractive keratectomy (PRK) in eyes with medium-high astigmatism by WF-guided method using Visx system and cross-cylinder method using Nidek EC-5000 excimer laser system. Although there are many studies about efficacy and safety of Wave front guided and Cross Cylinder Photorefractive Keratectomy، there are few studies on moderate to high astigmatism.
    Materials and Methods
    In a descriptive comparative study، WF-PRK was performed on 50 eyes of 25 patients with compound myopic astigmatism. Each patient underwent PRK by WF-guided approach. Then the results were compared with the cross-cylinder PRK previously performed on 48 eyes of 24 patients.
    Results
    After 6 months، 100% of the eyes in the WF group had uncorrected visual acuity of 20/25 or better compared to 79. 2% in the cross-cylinder group. Mean refractive astigmatism had decreased by 1. 57± 0. 53 in the WF group and 1. 67±0. 52 in the cross-cylinder group (P=0. 75). Mean postoperative absolute change in total root-mean-square higher order aberrations in the WF group and cross-cylinder group were 0. 05± 0. 22 µm and 0. 17±0. 20µm، respectively (P<0. 001).
    Conclusion
    Both methods of PRK using the Nidek EC-5000 and visx excimer laser systems are effective for correcting medium-high astigmatism. WF approach is more successful in improving the refractive results.
  • N. Dadfarma, M. Oskoei, A. Imani Fouladi, P. Farokh Page 25

    Introduction &

    Objective

    Enterococci have emerged as the leading nosocomial pathogens. In addition to natural resistance to many agents، enterococci have also developed plasmid- and transposon-mediated resistance to high concentrations of aminoglycosides. High-level gentamicin resistance (HLGR) of enterococci results in the failure of drug synergism with an aminoglycoside plus cell-wall-active agents. HLGR (MIC=500μg/ml) strains is usually due to the presence of the aac (6'') Ie-aph (2″) Ia gene.

    Materials and Methods

    In the present experimental study 142 enterococci were isolated from the patients’ species. Identification was done by using standard methods and antimicrobial susceptibility test was performed by disc diffusion technique. MIC of Gentamicin was determined by a broth micro dilution method (NCCLS). PCR was performed to detect the aac (6'') Ie-aph (2″) Ia gene. Presence of the gene aac (6'') -Ie-aph (2″) -Ia was confirmed by digest with Sca1 enzyme. A PCR product was sequenced and BLAST analyzed at the NCBI database to be confirmed.

    Results

    62 (43. 7%) out of the 142 isolates، were found to exhibit HLGR phenotype. MIC ranging from 512 to >1024 μg/ml in 55 HLGR isolates. All resistant isolates except one، were found to harbor the aac (6'') Ie-aph (2″) Ia gene. In our strain collection، 42% of E. faecalis and 44% of E. faecium were HLGR. In the HLGR isolates the prevalence of resistance to other antibiotics and Multi Drug Resistance (MDR) was higher than non–HLGR. This prevalence in E. faecium was higher than E. faecalis. The sequence was compared with a published sequence and confirmed.

    Conclusion

    Our results indicate that high prevalence of MDR and HLGR enterococcal colonization is an important problem in our medical centers. Spread of the aac (6'') -Ie-aph (2″) -Ia gene was responsible for HLGR among enterococci isolated from the patients in Tehran.

  • A. Heidari Pahlavian , M. Gharakhani , H. Mahjub Page 33
    Introduction &
    Objective
    Etiological researches suggest that biopsychosocial dimensions are responsible for coronary heart disease (CHD). The main goal of the present research was to compare stressful life events and stress coping strategies in coronary heart patients (Acute Myocardial Infarction) and non-patients.
    Materials and Methods
    In this cross sectional research 102 patients (all males) suffering from acute myocardial infarction and 162 non-patient individuals after matching were studied and compared with regard to psychosocial life events and stress coping strategies through coping response inventory (Moos، 1993)، scaling of life Events (paykel، 1971) and researcher made questionnaire.
    Results
    The result established that myocardial infarction patients experienced more stress than the control group during one year before heart- attack and they used more inadequate stress coping strategies comparing with the control individuals.
    Conclusion
    This study showed that stress and inadequate coping strategies are important variables for the development of coronary heart diseases.
  • E. Sadeghian , M. Moghadari Kosha , S. Gorji, B Page 39
    Introduction &
    Objective
    Nowadays، students’ mental health is very important in the overall mental health of the society. Because adolescence is the most critical period of life، providing mental health services through heath service school are fundamental for promotion of students mental health. Whereas adolescence is a most crisis of life periods. Adolescence encounter with many stressors، therefore; they are probably susceptible for mental disorder. The aim of this study was determined the mental health status in high school students in Hamadan city.
    Materials and Methods
    This investigation is a descriptive study. The sample size of this study was 600 students that selected by cluster method between primary، second and third degrees of high school students. Data collected by GHQ-28 questionnaire and analyzed by SPSS10. In total scale to allow for diagnosis score 23 and higher and subscale score 7 and higher.
    Results
    Results of this study show that 60. 2% of total scale had score 23 and higher and in subscales social dysfunction 36. 7% of somatic symptoms، 46. 5% of anxiety،49. 5% of social and 45. 8 of depression had score 7 and higher. In present study we show that mental health correlated with course، level and age (P<0. 05).
    Conclusion
    With regard to this result، major students are susceptible to mental disorder that are social function disorder، anxiety، depression and hypochondriasis، respectively. So it is highly recommended that authorities pay special attention to this group.
  • . Cheraghipour , H. Taherkhani , M. Fallah , A. Sheikhian , Kh. Sardarian , M. Rostami Nejad , A.H. Maghsood Page 46
    Introduction &
    Objective
    Toxoplasmosis is one of the most widespread parasitic infections in humans that can cause abortion in pregnant women or serious damage to their fetuses. To determine the seroprevalence of toxoplasmosis in pregnant women of Khorram-Abad،a city in the west of Iran، a cross sectional study was performed by random cluster sampling of pregnant women admitted to rural and urban health centers of Khorram-Abad during 2006 to 2007.
    Materials and Methods
    After recording 390 volunteers’ information in the questionnaires and preparation of the samples، prevalence of current/recent toxoplasmosis was evaluated by an enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) technique for the detection of toxoplasma-specific IgM، and previous history of infection by IgG.
    Results
    This study revealed that the IgG seroprevalence of toxoplasmosis in urban and rural pregnant women of Khorram-Abad was 30. 8% and 31. 4%، respectively; and that of IgM seroprevalence was 7. 2% and 7. 9%، respectively. However، IgG antibody levels increased with age (P<0. 001). Education level of women was associated with the level of both antibodies (P<0. 01). No statistically significant differences were observed in the levels of antibodies in relation to other study variables.
    Conclusion
    According to this study، 69% of the pregnant women were seronegative and consequently are susceptible to acute toxoplasmosis and subsequent injury to their fetuses. So because of the importance of toxoplasmosis in pregnant women، public health education is necessary for prevention of this serious opportunistic infection.
  • J. Tavakol Afshari, N. Moheghi, A. Brook Page 52

    Introduction &

    Objective

    Hepatocellular carcinoma (HCC, also called malignant hepatoma) is a primary malignancy (cancer) of the liver. Most cases of HCC are secondary to either a viral hepatitic infection (hepatitis B or C) or cirrhosis (alcoholism being the most common cause of hepatic cirrhosis. Recently, the biological activities of zingiber officieale plants have been reported as possessing antitumor, antibacterial, anti ulcer, antifungal, and insecticidal properties. However, the antitumor effects havent been studied in cancer cell lines. The aim of this study was to investigate the antitumor effect of zingiber officieale on hepatocellular carcinoma cell lines.

    Materials and Methods

    Hepatocellular carcinoma (HEPG2) cell lines and normal connective tissue cell line (L929) were cultured in DMEM medium. Zingiber officinale was extracted and different concentration of zingiber extract (5000 to 78 µg) was added to cell culture. Cell viability was quantitated by MTT assay after 24,48 and 72 hours.

    Results

    The effects of zingiber officieale on cell viability was observed after 48 hours on cell lines. Ginger doses in concentration 2500 µg inhibited 50% cell growth (IC50) in (HEPG2) cell lines after 48 hours of incubation, respectively.

    Conclusion

    Our study shows that fresh ginger extract has cytotoxic effects on tumor cells but it doesn’t have any cytotoxic effect on normal cells. It seems that ginger can be considered as a promising chemotherapeutic agent in cancer treatment.

  • F. Shamsaei , S. Mohammadkhan Kermanshahi , Z. Vanaki Page 57
    Introduction &
    Objective
    Nowadays، families of patients with bipolar disorders are actively participating in the care of their relatives. Successful management of bipolar disorder in the community relies significantly on family caregivers. The needs and experiences of such caregivers have been little studied with respect to bipolar disorder. The aim of the study was to identify the family caregivers’ needs of patients with bipolar disorder.
    Materials and Methods
    This study is a qualitative research of phenomenological methodology in which the caregivers taking care family members with bipolar disorder in Farshchian psychiatric hospital in Hamadan were selected through purposive sampling. In order to reach data saturation،we interviewd 12 persons. Data were gathered through in-semi unstructured interviews and analyzed by «Colaizzi” method.
    Results
    Five groups were identified in this study analysis: illness management، counselling، economical needs، persistent care، and social attention & perception.
    Conclusion
    Identification of the needs of caregivers taking care of family members with bipolar disorder let the health providers choose the specific caring interventions that are effective in sustaining family care giving cycle.
  • M. Ahamadi Tahoor , E. Jafari , R. Karami Nia , H. Akhavan Page 64
    Introduction &
    Objective
    Many factors such as retirement، work disability، being isolated from the society، physical illness… affect the general health of the aged، one factor among many، is the role of psychological variables. The purpose of this study has been the investigation of the effect of positive and negative perfectionism and type D personality on general health of the aged.
    Materials and Methods
    In this descriptive-correlational study، 80 subjects (47 males and 33 females) were selected through available sampling method among the aged in nursing homes in Hamadan and Malayer. Then the positive and negative perfectionism questionnaire of Terry- Short et al، that of type D personality and Goldberg and Hiller''s general health questionnaire were administered to them.
    Results
    Positive perfectionism (r=-0. 30) and type D personality (r=0. 32) had significant correlations with general health. Multiple regression analysis also revealed that positive perfectionism and type D could explain at least 49 percent of the variance of general health. The females’ mean was higher than that of males concerning the variables of depression-anxiety، speech inhibition and irritability and in positive perfectionism، general health and social function variables the males’ mean was higher than that of females.
    Conclusion
    Creating optimistic attitudes and enhancing social functions، positive perfectionism may cause the mental disorder to be decreased in old age and type D personality; however، positive perfectionism makes the aged apt to physical illness and mental disorder.