فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 72، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • بیژن یزدی، اسماعیل مشیری، حسام الدین مدیر صفحات 85-91
    مقدمه و هدف
    مقدار کمی خونریزی در اعمال جراحی گوش و حلق و بینی می تواند تاثیر منفی بر دید جراح در ناحیه تحت عمل بگذارد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه دو داروی ایزوفلوران و سووفلوران از لحاظ وضعیت همودینامیک و میزان خونریزی در هیپوتانسیون کنترله می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی دو سو کور انجام شد، تعداد 90 بیمار که کاندیدای عمل جراحی آندوسکوپیک بینی یا تمپانوماستوئیدکتومی در بیمارستان امیرکبیر اراک بودند، به صورت تصادفی به دو گروه ایزوفلوران و سووفلوران تقسیم شدند. برای هر دو گروه انفوزیون رمی فنتانیل به میزان μg/kg/min 1/0 در حین عمل برقرار شد و میزان خونریزی و شاخص های همودینامیکی حین عمل ارزیابی و ثبت گردید. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS-20 و با آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تحلیل واریانس با مقادیر تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    متغیر های زمینه ای و همودینامیکی بین دو گروه قبل از عمل یکسان بود. در بررسی میزان خونریزی در حین عمل، نتایج نشان داد که بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود ندارد (802/0P=) همچنین تفاوت معنی داری در متغیر های همودینامیکی (تعداد ضربان قلب، فشار خون سیستولی/ دیاستولی و اشباع اکسیژن شریانی) حین عمل بین دو گروه وجود نداشت.
    نتیجه نهایی: بر اساس نتایج چنین استنباط می گردد که بین دو داروی ایزوفلوران و سووفلوران در هیپوتانسیون کنترله اختلافی وجود ندارد و استفاده از این دارو ها در جراحی های با خونریزی وسیع توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: ایزوفلوران، سووفلوران، کم فشاری کنترل شده خون
  • ژانت مرادی حقگو، معصومه خوشحال، لادن قربانی نژاد، نازلی ربیع نژاد * صفحات 92-98
    مقدمه و هدف

    پریودنتیت مزمن یک بیماری التهابی بافتهای حمایت کننده دندان است که توسط گروهی از میکروارگانیسم های خاص ایجاد شده و منجر به تخریب پیشرونده لیگامان پریودنتال می شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر آنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین و مترونیدازول به عنوان مکمل، پس از جرم گیری و تسطیح ریشه دندان SRP)) در کاهش عمق پاکت (PD) و از دست رفتن چسبندگی کلینیکی (CAL)در افراد مبتلا به پریودنتیت مزمن است.

    روش کار

    این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی تصادفی شده کنترل دار می باشد که بر روی 30 بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن (متوسط تا پیشرفته) انجام شد. 15 بیمار پس از جرم گیری دندان وتسطیح ریشه، آموکسی سیلین mg500 و مترونیدازولmg250 هر 8 ساعت به مدت 7 روز به عنوان مکمل دریافت کردند (گروه تست). برای 15 بیمار دیگر فقط جرم گیری و تسطیح ریشه انجام شد. قبل از SRP و 1 ماه پس از آن، PD و CAL در هر دوگروه اندازه گیری شد و با یکدیگر مقایسه شدند. آنالیز آماری داده های بدست آمده با استفاده از آزمون تی زوجی و ANOVA و توسط نرم افزار SPSS16 صورت گرفت.

    نتایج

    میانگین PD در گروه تست نسبت به گروه کنترل 1 ماه پس از مداخله، از لحاظ آماری معنی دار نبود P=0.082)). میانگین CAL نیز در گروه تست نسبت به گروه کنترل 1 ماه پس از مداخله، از لحاظ آماری معنی دار نگردید (P=0.540).
    نتیجه نهایی: آموکسی سیلین و مترونیدازول به عنوان درمان مکمل همراه باSRP در کاهش PD و CAL در بیماران مبتلا به پریودنتیت مزمن تاثیر زیادی ندارد.

    کلیدواژگان: آموکسی سیلین، التهاب بافت اطراف دندان، جرم گیری دندان، صاف کردن سطح ریشه، مترونیدازول
  • سیده فرانک امامی، دکترفرهاد فراهانی، محمدتقی گودرزی صفحات 99-104
    مقدمه و هدف
    سیستم دهلیزی به صدا حساس است و بیشترین حساسیت صوتی متعلق به ساکول است.آوران های دهلیزی تا عضلات گوش میانی (از قبیل عضله رکابی) امتداد دارند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین شنوایی دهلیزی با رفلکس عضلانی برانگیخته ی صوتی گوش میانی با محرک 500 هرتز بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی- مقایسه ای و محل آن بخش شنوایی شناسی کلینیک تخصصی وفوق تخصصی شیخ الرئیس همدان بود. گروه مطالعه را 30 فرد مبتلا به حس سرگیجه و 30 فرد سالم تشکیل می دادند. معیار ورود به مطالعه، طبیعی بودن عملکرد شنوایی افراد براساس آزمون های ادیومتری صوت خالص، ایمیتانس آکوستیک و امتیاز بازشناسی گفتار بود. براساس آزمون رفلکس صوتی مسیر همان طرفی با محرک 500 هرتز به دو گروه طبیعی وغیر طبیعی تقسیم بندی شدند، سپس تحت ارزیابی آزمون cVEMPsقرار گرفتند و در خاتمه به سه گروه N، CVUA و IVA طبقه بندی شدند.
    نتایج
    سی گوش مبتلا (IVA) با کاهش حساسیت تحریک پذیری سیستم دهلیزی که نتایج غیرطبیعی در آزمون cVEMPs داشتند، در ارزیابی رفلکس صوتی با صوت خالص 500 هرتز نیز غیرطبیعی بودند. در صورتیکه گوش های غیر مبتلا(CVUA) و طبیعی (N) نتایج طبیعی داشتند. مقایسه ی میانگین های cVEMPs (p13 و (n23و رفلکس صوتی با صوت خالص 500 هرتز در بین سه گروه معنی دار بود. ارتباط بین آستانه ی رفلکس صوتی با صوت خالص 500 هرتز و زمان تاخیر p13 معنی دار بود. ارتباط معنی داری بین زمان تاخیر n23 و آستانه ی رفلکس صوتی با صوت خالص 500 هرتز مشاهده گردید.
    نتیجه نهایی: تحریک صوتی سیستم دهلیزی در بزرگسالان با شنوایی طبیعی، توانایی ایجاد رفلکس عضلانی برانگیخته ی صوتی گوش میانی با محرک 500 هرتز را تشدید می نماید.
    کلیدواژگان: پتانسیل های عضلانی برانگیخته دهلیزی، دهلیز، رفلکس عضلانی
  • رمضان کلوندی، دکترشهره علیمحمدی، زهرا پشمکیان، محسن رجبی * صفحات 105-111
    مقدمه و هدف

    دیسمنوره اولیه یا همان قاعدگی دردناک یکی از شایع ترین مشکلات زنان و به خصوص زنان جوان است. البته با اینکه دیسمنوره اولیه تهدید کننده زندگی فردی نمی باشد ولی کیفیت زندگی زنان را تحت تاثیر قرار داده و در موارد شدید سبب ناتوانی و عدم کارایی می شود. درمان های زیادی با توجه به جمعیت جوان مبتلا به آن پیشنهاد شده است که یکی از آنها مصرف گیاهان دارویی می باشد. در این مطالعه تاثیر دو گیاه دارویی مریم گلی و بادرنجبویه بر دیسمنوره اولیه مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش کار

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که در آن 50 دختر دارای دیسمنوره اولیه مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه همدان مورد بررسی قرار گرفتند. گروه آزمودنی 5 روز قبل از قاعدگی و 5 روز هم حین قاعدگی به صورت دم کرده از دو گیاه دارویی مریم گلی و بادرنجبویه استفاده نمودند و در دو سیکل بعدی قاعدگی نیز مصرف گیاه به صورت دم کرده ادامه داشت. میزان شدت درد، مدت خونریزی، همچنین مدت درد قاعدگی در دو سیکل بعدی با پرسشنامه VAS اندازه گیری شد. نتایج توسط آزمون های tو WILCOXONتجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    یافته های این مطالعه نشان داد که میزان شدت درد قاعدگی (01/0 > P) و مدت درد قاعدگی (01/0 >P) بعد از مصرف گیاهان دارویی مورد مطالعه کاهش معنی داری داشته است، به طوری که متوسط شدت درد قاعدگی قبل از مصرف 30/6 بود که این میزان بعد از مصرف این گیاهان در دوره اول و دوم به ترتیب به 94/3 و 24/3 کاهش یافت (طیف 1 تا 10). همچنین بیشترین مدت درد قاعدگی قبل از مصرف (6/28%) بین 1 تا 6 ساعت بود که بعد از مصرف این گیاهان به کمتر از 1 ساعت کاهش یافت (38%). متوسط مدت خونریزی قبل از مصرف 36/6 روز بود که بعد از مصرف در دوره اول و دوم به ترتیب 48/6 روز و 34/6 روز گردید. براساس نتایج بدست آمده مشخص شد که میزان مصرف مسکن خوراکی از 56% به 26% در دوره اول مصرف گیاهان دارویی رسید و در دوره دوم به 22% کاهش یافت. در پایان آزمایش بعد از دوره دوم 42% رضایت زیادی از مصرف گیاه دارویی اعلام نمودند.
    نتیجه نهایی: این مطالعه به طور کلی نشان داد که مریم گلی و بادرنجبویه باعث کاهش معنی دار میزان شدت درد قاعدگی و هم چنین مدت درد قاعدگی مبتلایان به دیسمنوره اولیه می شود و می توان از این گیاهان به عنوان یک روش درمانی استفاده نمود وکیفیت زندگی زنان مبتلا را افزایش داد.

    کلیدواژگان: بادرنجبویه، قاعدگی دردناک، مریم گلی
  • نگار قاسمی فرد، دکترابراهیم فلاحی، فرزانه برک، پروانه صانعی، عمار حسن زاده کشتلی، احمدرضا یزدان نیک، احمد اسماعیل زاده* صفحات 112-121
    مقدمه و هدف

    مطالعات اپیدمیولوژیک محدودی به بررسی ارتباط بین پیروی از رژیم غذایی کاهنده فشار خون (Dietary Approaches to Stop Hypertension; DASH) و سندرم متابولیک در جمعیت ایرانی پرداخته اند. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط پیروی از الگوی غذایی DASH و میزان شیوع سندرم متابولیک و اجزای متشکله آن در جامعه پرستاران زن بیمارستان های شهر اصفهان می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی، 420 نفر از پرستاران زن اصفهانی بالای 30 سال به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای و به صورت تصادفی انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک اعتبار سنجی شده، ارزیابی و شاخص های تن سنجی اندازه گیری شد. نمونه خون افراد برای اندازه گیری متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون آنان اندازه گیری گردید. دیگر اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای ATPIII و الگوی غذایی DASH به عنوان الگویی که بر مصرف بیشتر سبزیجات، میوه جات، غلات کامل، گوشت لخم و لبنیات کم چرب تاکید دارد، امتیازبندی شد. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 18و آزمونهای، one-way ANOVA Chi-square و ANCOVA تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    افرادی که در بالاترین سهک امتیاز رژیم غذایی DASH قرار داشتند پس از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، 81% کمتر از کسانی که در پایین ترین سهک قرار داشتند شانس ابتلا به سندرم متابولیک را دارا بودند (96/0-07/0: CI95%، 19/0 = OR) همچنین افرادی که در بالاترین سهک امتیاز رژیم غذایی DASH قرار گرفتند نسبت به آنهایی که در پایین ترین سهک بودند به ترتیب 62، 72، 78 و 86 درصد شانس کمتری برای ابتلا به دور کمر بالا، هایپرتری گلیسریدمی، سطح پایین HDL-C و پرفشاری خون داشتند.
    نتیجه نهایی: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که پیروی از الگوی غذاییDASH خطر ابتلا به سندرم متابولیک و اجزای آن به جز هایپرگلایسمی را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: پرستاران، پرفشاری خون، رژیم غذایی، سندرم متابولیک
  • سمیه سادات حیدری، فرشته بهمنی، سیده زهرا بطحایی، غلامرضا مشتاقی کاشانیان * صفحات 122-130
    مقدمه و هدف

    نفروپاتی دیابتی از جمله عوارض طولانی مدت دیابت کنترل نشده به شمار می رود. ادامه یافتن افزایش قند خون منجر به تولید پروتئین های گلیکه و فعال شدن مکانیسم های منتهی شونده به نفروپاتی دیابتی از طریق افزایش تولید گیرند ه محصولات نهائی گلیکه و TGF? در بافت کلیه می شوند. در این مطالعه، به منظور یافتن ترکیباتی که بتوانند از بیان دو عامل اخیر جلوگیری کنند، اثر میواینوزیتول و کروسین بر روی میزان بیان گیرنده محصولات نهائی گلیکه و TGF? در بافت کلیه رت های دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی رت ها پس از ابتلا به دیابت توسط استرپتوزوتوسین، طی 12 هفته با میواینوزیتول خوراکی 1% و کروسین تزریقی mg/kg BW 100 تیمار شده و میزان تغییرات بیان گیرنده محصولات نهائی گلیکه و TGF? در بافت کلیه با روش RT-PCR نیمه کمی بررسی گردید. داده های حاصل در گروه های مختلف با استفاده از روش های آماری ANOVA One Way و Tukey و توسط نرم افزار SPSS Version 18 تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    میزان بیان گیرنده محصولات نهائی گلیکه و TGF? در بافت کلیه رت های دیابتی تیمار شده با کروسین در مقایسه با رت های دیابتی بدون تیمار کاهش معناداری پیدا کرد اما میواینوزیتول با دوز مورد مطالعه نتوانست تغییر معناداری در میزان بیان این دو ژن ایجاد کند.
    نتیجه نهایی: یافته ها نشان می دهند که استفاده از کروسین توانائی کاهش عوارض ابتلا به دیابت و مسدود کردن مسیر های ابتلا به نفروپاتی را داشته و این خصوصیت احتمالا مرتبط با توانائی کاهش قند و محصولات نهاییAGE در سرم و خاصیت آنتی اکسیدانی این ترکیب است. با توجه به اثرات مثبت میواینوزیتول در دیابت که در مطالعات قبلی نشان داده شده است، مطالعات بیشتری برای تعیین مکانیزم اثر آن مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: اینوزیتول، کروسین، محصولات نهائی گلیکه شده پ~یشرفته، نفروپاتی دیابتی
  • نورالدین نخستین انصاری، دکترصوفیا نقدی، علی اشرف جمشیدی، ابراهیم انتظاری، آزاده طباطبایی، داود جنت صفحات 131-136
    مقدمه و هدف
    مقیاس اصلاح شده اصلاح شده اشورث یک معیار کلینیکی است که اخیرا برای ارزیابی اسپاستیسیته عضلانی ارائه شده است. تحقیقات بسیار اندکی درباره اعتبار این مقیاس وجود دارد. هدف مطالعه حاضر تعیین رابطه بین مقیاس اصلاح شده اصلاح شده اشورث (Modified Modified Ashworth Scale; MMAS) با معیار بیومکانیکی شیب کار- سرعت در ارزیابی اسپاستیسیته عضلات اکستانسور زانوی بیماران مبتلا به همی پارزی می باشد.
    روش کار
    چهارده بیمار مبتلا به همی پارزی به دنبال سکته مغزی وارد این مطالعه مقطعی شدند. اسپاستیسیته عضلات اکستانسور زانو با مقیاس MMAS ارزیابی شد. از دینامومتر ایزوکینتیک برای خم کردن غیرفعال زانو با سرعت های 10، 30، 60 و 90 درجه/ثانیه برای اندازه گیری داده های گشتاور- زاویه استفاده شد. کار (ژول) در هر سرعت برای تعیین شیب منحنی های کار- سرعت به عنوان معیار بیومکانیکی اسپاستیسیته محاسبه گردید.
    نتایج
    میانگین کار با افزایش سرعت، کاهش یافت اما از لحاظ آماری معنی دار نبود (P = 0.07). میانگین شیب کار – سرعت [J/(°/Sec)] 35/0- بود. بین مقیاس MMAS و شیب کار- سرعت همبستگی معنی داری وجود نداشت (r =0.31، P = 0.28 (.
    نتیجه نهایی: بین مقیاسMMAS و شیب کار- سرعت به عنوان معیار بیومکانیکی اسپاستیسیته رابطه معنی داری وجود نداشت. تحقیقات بیشتر با تعداد بیماران بیشتر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اسپاستیسیته، پارزی، کار، مقیاس اشورث
  • مهردخت مزده، حلیمه زارعی، کریم عسگری مبارکه صفحات 137-144
    مقدمه و هدف
    بیماران مبتلا به صرع طیف وسیعی از اختلالات نوروپسیکولوژیکی را تجربه می کنند، از جمله این اختلالات می توان به نقص در حافظه، توجه و پردازش اطلاعات اشاره کرد. بهمین منظور این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه عملکردهای روان شناختی و رفتاری بیماران مبتلا به صرع، با توجه به رژیم دارویی آنان انجام شد.
    روش کار
    جامعه آماری این مطالعه علی- مقایسه ای پس رویدادی شامل کلیه بیماران صرعی مبتلا به نوع گراندمال ایدیوپاتیک مراجعه کننده به درمانگاه های نورولوژی شهرستان همدان در سال 1391 بود. 90 بیمار مبتلا در 3 گروه دارویی 30 نفری مصرف کننده والپروات سدیم، کاربامازپین و ترکیب لاموتریژین (با مصرف کاربامازپین یا والپروات سدیم) قرار گرفتند و30 نفر از افراد بهنجار با دامنه سنی 15 تا 55 سال نیز به عنوان گروه شاهد(بهنجار) تعیین شدند. هر 4 گروه آزمودنی توسط آزمون های عملکرد پیوسته و جمع زدن اعداد متوالی به صورت شنیداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون های تعقیبی شفه و تم هین و با نرم افزارSPSS تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که میانگین نمرات جمع اعداد متوالی به صورت شنیداری در 2 ثانیه و 3 ثانیه، در گروه بهنجار به طور معنی داری بالاتر از گروه های مصروع بود (P=0.01) اما بین گروه های مصرف کننده والپروات، کاربامازپین و گروه ترکیبی لاموتریژین (کاربامازپین یا والپروات) تفاوت معنی داری از این نظر وجود نداشت. در آزمون عملکرد پیوسته در مقیاس های خطای پاسخ، نتیجه معکوس و در پاسخ صحیح نتایج به دست آمده قبلی تایید شد. در مقیاس پاسخ حذف، در داروی های ترکیبی لاموتریژین و گروه بهنجار نتایج مشابهی به دست آمد که از گروه دارویی کاربامازپین و والپروات جدا شدند. در مقیاس مدت زمان واکنش، نمرات بیماران مصرف کننده کاربامازپین به طور معنی داری از گروه بهنجار بالاتربود (P=0.01) لیکن بین دیگر گروه ها تفاوت معنی داری از نظر مدت زمان واکنش مشاهده نگردید.
    نتیجه نهایی: داروهای ضد تشنج کاربامازپین، والپروات، و ترکیب لاموتریژین توام با والپروات یا کاربامازپین بر روی عملکردهای شناختی و رفتاری بیماران مبتلا به صرع تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، اختلالات شناخت، صرع، ضد تشنج ها
  • قاسم براتی، حسن میرزاحسینی، جمشید کریمی، فاطمه ابراهیم زاده، نوشین شباب، مسعود سعیدی جم صفحات 145-151
    مقدمه و هدف
    آنتاگونیست رسپتور IL-1 (IL-1Ra) یک سایتوکاین ضد التهابی قوی است که باعث محدود کردن اثرات التهابی مربوط به اینترلوکین-1 ((IL-1 می شود. بعلت تشابه ساختمانی با IL-1، IL-1Ra به طور رقابتی به رسپتور IL-1 متصل می شود ولی هیچ سیگنالی را القا نمی کند. بنابراین در درمان افراد مبتلا به بیماری های التهابی نظیر آرتریت روماتوئید بکار می رود. هدف از مطالعه حاضر کلون کردن، بیان و بهینه سازی بیان این پروتئین در E. coli می باشد.
    روش کار
    دراین مطالعه تجربی قطعه ی ژنی سنتزی مربوط به IL-1Ra به وسیله PCR تکثیر داده شد. پس از برش دو آنزیمی، این قطعه در وکتور بیانی pET28a کلون گردید. بیان ژن مورد نظر ابتدا در سطح mRNA به روش RT-PCR و سپس در سطح پروتئین به روش SDS-PAGE مورد برسی قرار گرفت و برای تایید پروتئین بیان شده از وسترن بلات استفاده گردید. بهینه سازی بیان نیز در غلظت های مختلف IPTG و مدت زمان های مختلف بعد از القاء صورت گرفت.
    نتایج
    به کمک روش کلنی-PCR و هضم دو آنزیمی، کلون شدن قطعه ی ژنی مورد نظر در وکتور بیانی pET28a مشخص شد. رونویسی از ژن کلون شده و بیان بالای پروتئین نوترکیب به ترتیب به روش RT-PCR و SDS-PAGE مشاهده شد. نتیجه ی حاصل از الکتروفورز پروتئین نیز با روش وسترن بلات تایید گردید. میزان بیان در غلظت های مختلف القاءکننده و مدت زمان پس از القاء بهینه سازی گردید.
    نتیجه نهایی: نتایج حاصل از مطالعه نشان دهنده ی بیان بالای این پروتئین در میزبانE.coli به وسیله وکتور بیانی pET28a بود. این مطالعه هم چنین نشان داد رابطه مستقیمی با افزایش بیان و مدت زمان برداشت سلول ها پس از القاء وجود دارد، لذا القاء با غلظت 1 میلی مولارIPTGبه مدت یک شب برای بیان بالای پروتئین پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: التهاب روماتیسمی مفصل، پروتئین نوترکیب، سیتوکاین ها، گیرنده های اینترلوکین، 1
  • معصومه فروتن کودهی، فائزه قانع زاده، افسانه امیری، عباسعلی ایمانی فولادی، محمدرضا نورانی صفحات 152-160
    مقدمه و هدف
    صدمه به عصب محیطی در بیماران مبتلا به تروما شایع است و 5/4? از آسیب های وارده به بافت نرم با نقص اعصاب محیطی همراه می باشد. آسیب اعصاب محیطی منجر به کاهش عملکرد و تغییر شکل دائمی عصب می گردد. طراحی کانالهای تشکیل شده از مواد طبیعی و مصنوعی، در حال حاضر برای بازسازی بافت آسیب دیده به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه کانال هدایت عصبی تشکیل شده از از ژلاتین و نانو شیشه زیستی برای ترمیم عصب محیطی سنتز شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی کانال های هدایت عصبی از مخلوط محلول آبی ژلاتین با پودر نانو ساختاری شیشه ی زیستی فعال سنتز شده به روش سل ژل، تهیه شد. بعد از تهیه محلول، قالب مورد نظر را در داخل محلول غوطه ور کرده و توسط فرآیند خشک سازی انجمادی، محتوای آب آن توسط تصعید خارج گردید. کانال ها با قطر داخلی و خارجی به ترتیب 6/1و 2/2 میلی متر و طول 12 میلی متر طراحی شدند. جهت بررسی میزان زیست سازگاری کانال های تهیه شده از دو تست سمیت، توسط سلول های تخمدان همستر چینی و تستMTT توسط سلول های Miapaca-2(سلولهای رده سرطان پانکراس) استفاده شد.
    نتایج
    ویژگی های پودر نانو شیشه زیستی و کانال ها با استفاده از میکروسکوپ انتقال الکترونی، میکروسکوپ الکترونی روبشی، طیف سنجی مادون قرمز و پراش اشعه ایکس مشخص شد. نتایج دو تست سمیت سلولی نشان داد که کانال ها سمیت نداشتند و سلول ها به دیواره کانال متصل شده بودند.
    نتیجه نهایی: بر اساس نتایج بدست آمده، کانال نانو شیشه زیستی/ ژلاتین کاندیدای مناسبی برای انجام مطالعات ترمیم عصب محیطی می باشد.
    کلیدواژگان: اعصاب محیطی، ژلاتین، مهندسی بافت، نانو شیشه زیستی
  • فریبا کرامت، فاطمه ترکمان اسدی صفحات 161-166
    مقدمه
    بروسلوز بیماری مشترک انسان و دام است که سبب طیف گسترده ای از علایم و عوارض در انسان می شود. این بیماری در ایران آندمیک می باشد و ترومبوز وریدی یکی از عوارض نادر آن است.
    معرفی بیمار: بیمار زن 58 ساله به علت تب و سردرد شدید که از 15 روز قبل از مراجعه شروع شده بود، بستری شد. وی از ضعف، بیحالی، بی اشتهایی و ضایعات پوستی در اطراف بینی و بزرگی غدد لنفاوی گردن شاکی بود. در سونوگرافی نسج نرم گردنی او، ترومبوز ورید جوگولار داخلی راست و لنفادنوپاتی در مثلث خلفی راست گردن و در سونوگرافی داپلر عروق گردنی، ترومبوز ناحیه میانی ورید جوگولار داخلی راست مشاهده شد. کشت خون در دو نوبت مجزا کوکوباسیل گرم منفی رشد کرد و تست های سرولوژی رایت، 2ME و IgG ELISA مثبت گزارش شدند. بیمار تحت درمان با داکسی سیکلین- ریفامپین و وارفارین قرار گرفت و درمدت پنج ماه پی گیری علائم بیماری کاملا بهبود یافت.
    نتیجه نهایی: در مناطق اندمیک، در بیمارانی که با تظاهرات نادر مثل ترومبوز عروقی مراجعه می کنند، تشخیص بروسلوز باید مد نظر باشد زیرا تشخیص و درمان زودرس می تواند موجب کاهش عوارض و مرگ ومیر بیماری شود.
    کلیدواژگان: تب مالت، سیاهرگ های جوگولار، لخته در جدار رگ
  • مجتبی خزایی، علی اکبر رضایی، طاهره صبوری، الهه رئیسی صفحات 167-170
    مقدمه
    نروفیبروماتوز تایپ 2 یک بیماری سندرمیک اتوزومال غالب می باشد که با تومورهای متعدد سیستم عصبی مرکزی و محیطی همراه با اختلالات بینایی خود را نشان می دهد. شایعترین تومور همراه با این بیماری شوانومای عصب وستیبولوکوکلئار و در مراحل بعد مننژیوما و بقیه تومورهای مغزی است.
    معرفی بیمار: بیمار زن 35 ساله ای بود که به علت اختلال سطح هوشیاری و دیسترس تنفسی در بیمارستان فرشچیان همدان بستری شد. بیمار از قبل اختلال شنوایی حسی- عصبی و ناتوانی در دید را داشت، ضمنا از چندین سال قبل به علت پارزی اندامهای تحتانی قادر به حرکت نبود و وابسته به ویلچر بود. سی تی اسکن مغز و ام ار ای نشان دهنده تومورهای متعدد مغزی در حفره خلفی مغز بود که این تومورها سبب هیدروسفالی انسدادی و در نهایت مرگ بیمار شدند.
    نتیجه نهایی: تومورهای مغزی بویژه در حفره خلفی مغز در بیماری نروفیبروماتوز 2 می تواند سبب مرگ شود و اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند احتمال درمان موفق با جراحی می باشد.
    کلیدواژگان: شوانوما، نروفیبروماتوز، هیدروسفالی
|
  • B. Yazdi, E. Moshiri, H. Modir Pages 85-91
    Introduction &
    Objective
    Even a little bleeding can adversely affect the surgeon''s ability to visualize the region to be operated in ENT operations. The aim of this study is to compare the effects of isoflurane and sevoflurane on hemodynamics and bleeding in controlled hypoten-sion.
    Materials and Methods
    This study was a double-blind clinical trial. Ninety patients who were candidates for endoscopic sinus surgery and tympanomastoidectomy in Amirkabir hospital of Arak were randomly assigned into two groups of isoflurane and sevoflurane. Remifentanil was infused at 0. 1 µg/kg/min for both groups during surgery and the amount of bleeding and hemodynamic parameter were recorded. The data was analyzed by SPSS-20 and ANOVA statistical test.
    Results
    Underlying and hemodynamic variables were similar between the two groups preop-eratively. The amount of blood loss during surgery showed that there were no significant dif-ferences between the two groups (P=0. 802) and no significant differences in hemodynamic variables (heart rate، systolic/diastolic blood pressure and arterial oxygen saturation) were observed between the two groups during the surgery.
    Conclusion
    It is concluded that there is no difference between sevoflurane and isoflurane in controlled hypotension.
    Keywords: Hypotension, Controlled, Isoflurane, Sevoflurane
  • J. Moradi Haghgoo, M. Khoshhal, L. Ghorbaninejad, N. Rabienejad Pages 92-98

    Introduction &

    Objective

    Chronic periodontitis is an inflammatory disease of the tooth supporting tissues by a specific group of microorganisms، leading to progressive destruction of the periodontal ligament. The aim of this study was to evaluate the effect of amoxicillin and metronidazole as an adjunct، after scaling and root planning in reducing pocket depth and clinical attachment loss in chronic periodontitis (moderate to severe) patients.

    Materials and Methods

    In this clinical trial randomized control study، scaling and root planning were performed for 30 chronic periodontitis (moderate to severe) patients. 15 patients were given amoxicillin 500 mg and metronidazole 250 mg every 8 hours for 7 days as an adjunct after scaling and root planning، For 15 other patients only scaling and root planning were per-formed. Probing depth and clinical attachment loss were measured in each group in base line and were compared 1 month before and after scaling and root planning. Statistical analysis was done using a paired t-test، ANOVA and by SPSS16 software.

    Results

    Mean pocket depth and clinical attachment loss in the test group compared to control group، 1 month after the intervention was not statistically significant (P=0. 082، P = 0. 540).

    Conclusion

    Amoxicillin and metronidazole as an adjunct to scaling and root planning do not have a significant impact on reducing pocket depth and clinical attachment loss over one month after treatment in patients with chronic periodontitis.

    Keywords: Amoxicillin, Dental Scaling, Metronidazole, Periodontitis, Root Planning
  • S.F. Emami, F. Farahani, M.T. Goodarzi Pages 99-104
    Introduction &
    Objective
    The vestibular system is sound sensitive and the sensitivity is related to the saccule. The vestibular afferents are projected to the middle ear muscles (such as the stapedius). The goal of this research was studying the relationship between the vestibular hearing and the sound-evoked muscle reflex of the middle ear to 500 HZ.
    Materials and Methods
    This study was a cross sectional-comparison done in audiology department of Sheikholreis C‍‍linic (Hamadan، Iran). The study groups consisted of thirty healthy people and thirty patients with benign paroxysmal positional vertigo. Inclusion criteria of the present study were to have normal hearing on pure tone audiometry، acoustic reflex، and speech discrimination scores. Based on ipsilateral acoustic reflex test at 500HZ، they were divided to normal and abnormal groups. Then they were evaluated by cervical vestibular evoked myogenic potentials (cVEMPs) and finally classified in three groups (N) Normal ear، (CVUA) Contra lateral vertiginous ear with unaffected saccular sensitivity to sound، (IVA) Ipsilateral vertiginous ear with affected saccular sensitivity to sound.
    Results
    Thirty affected ears (IVA) with decreased vestibular excitability as detected by ab-normal cVEMPs، revealed abnormal findings of acoustic reflex at 500HZ. Whereas، both un-affected (CVUA) and normal ears (N) had normal results. Multiple comparisons of mean values of cVEMPs (p13،n23) and acoustic reflex at500HZ among the three groups were sig-nificant. The correlation between acoustic reflex at 500HZ and p13 latencies was significant. The n23 latencies showed significant correlation with acoustic reflex at 500HZ.
    Conclusion
    The vestibular sensitivity to sound retains the ability to trigger sound-evoked re-flex of the middle ear at 500 HZ.
    Keywords: Muscle Reflex, Vestibular Evoked Myogenic Potentials, Vestibule
  • R. Kalvandi, Sh. Alimohammadi, Z. Pashmakian, M. Rajabi Pages 105-111

    Introduction &

    Objective

    Primary dysmenorrhea is one of the common problems in women، especially in young women. Although dysmenorrhea is not life threatening، it can have ad-verse effect on quality of life and cause disability or ineffectiveness. With regard to the young society suffering from it، various treatments are offered for dysmenorrhea one of which is medicinal plants. This study investigated the effect of Melissa officinalis and Salvia officinalis on primary dysmenorrhea

    Materials and Methods

    This study was a clinical trial study performed on 50 girls with dys-menorrheal taking Salvia officinalis as infusion for five days before menstruation and five days during the menstruation. The consumption of the plants was repeated in the next two periods in the same way. Severity of pain، blooding duration and dysmenorrhea duration were evaluated with VAS (Visual Analog Scale) Questionnaire in their next two cycles. Data were analyzed by chi-square، t-test and WILCOXON statistical test.

    Results

    The results of this study showed that after using the plants، pain severity and pain duration significantly reduced P<0. 01)so that pain severity decreased from 6. 30 to 3. 94 and 3. 24، (on a scale of 1 to 10) after taking the plants in the first and second periods، respectively. The maximum pain duration before the treatment was 1 to 6 h (28. 6%) and this number reduced to less than 1 h after using these medicinal plants (38. 0%). Mean of blooding duration was 6. 36 days before the treatment. After the first and second duration، this value reached 6. 48 and 6. 34 days، respectively. It was determined that taking oral seda-tives reduced from 56% to 26% and 22% after the first and second periods، respectively. Fi-nally، after the second period، 42% of the girls reported high rates of satisfaction because of using the medicinal plants.

    Conclusion

    Generally، it was showed that Melissa officinalis and Salvia officinalis signifi-cantly reduced pain severity and pain duration in the girls with primary dysmenorrhea. These medicinal plants can be used as a therapy method and raise the life quality of suffering women.

    Keywords: Dysmenorrhea, Melissa officinalis, Salvia officinalis
  • N. Ghasemifard, E. Fallahi, F. Barak, P. Saneei, A.Hassanzadeh Keshteli, A. R. Yazdannik, A. Esmaillzadeh Pages 112-121

    Introduction &

    Objective

    Epidemiologic data linking adherence to the Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diet and metabolic syndrome in Iranian population is sparse. We aimed to evaluate the association between adherence to the DASH dietary pattern and risk of metabolic syndrome in a group of Isfahani female nurses.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was carried out among 420 female nurses aged >30 years selected by a multistage cluster random sampling method. Usual dietary in-takes were assessed using a validated food frequency questionnaire. Fasting blood samples were drawn to measure metabolic profiles and blood pressure was recorded. Additional co-variate information was obtained using questionnaires. The metabolic syndrome was defined according to the guidelines of National Cholesterol Education Program Adult Treatment Panel III (ATP III). The DASH score was constructed based on high intake of fruits، vegeta-bles، whole grains، lean meat،and low-fat dairy. The data was analyzed by SPSS18 software and one-way ANOVA، Chi-square and ANCOVA statistical tests.

    Results

    After controlling for confounders، individuals in the highest tertile of the DASH diet score had 81% lower risk of metabolic syndrome than those in the lowest category (OR: 0. 19; 95% CI: 0. 07-0. 96). In addition، participants in the highest tertile of adherence to DASH diet had 62، 72، 78 and 86% lower odds for enlarged waist circumference، hyper-triglyceridemia، low HDL-c levels and high blood pressure than those in the lowest tertile، respectively.

    Conclusion

    Findings of the present study revealed that adherence to the DASH eating plan reduced the risk of metabolic syndrome and all of its features، except hyperglycemia.

    Keywords: Diet, Hypertension, Metabolic Syndrome, Nurses
  • S. Sadat Heidary, F. Bahmani, Z. Bathaei, Gh. Moshtaghi Kashanian Pages 122-130

    Introduction &

    Objective

    Diabetic nephropathy is one of the micro vascular complications of uncontrolled diabetes. Chronic hyperglycemia results in the formation of glycated proteins and activation of pathways leading to diabetic nephropathy. Increasing RAGE and TGF? production in the kidney tissue is a major pathway involved in diabetic complications. In this survey، the effect of myoinositol and Crocin on RAGE and TGF? expression in the kidney of diabetic rats was studied.

    Materials and Methods

    In this experimental study after rendering rats with diabetes with strepto-zotocin، they were treated with oral 1% myoinositol and injection of 100 mg/kg BW crocin for 12 weeks. Changes in both RAGE and TGF? expressions in the kidney tissue were as-sessed by semi-quantitative RT-PCR method. The data was analyzed by SPSS 18 software and one way ANOVA and Tukey statisticaly tests.

    Results

    Crocin administration caused a significant reduction in the RAGE and TGF? expres-sion in comparison with the untreated diabetic rats. Oral administration of myoinositol could not induce any significant changes in the expression of both genes in the diabetic rats.

    Conclusion

    According to the results of this study، crocin has the ability to block pathways leading to diabetic nephropathy through reducing RAGE and TGF? expression in the kidney tissue، maybe through its ability to reduce the serum glucose and AGEs، and antioxidant ac-tivity. Considering the positive effects of myoinositol in diabetic complications in previous studies، more studies are needed to find the mechanism of its action.

    Keywords: Crocin, Diabetic Nephropathy, Inositol, Glycosylation End Products, Advanced
  • N. Nakhostin Ansari, S. Naghdi, A.A. Jamshidi, E. Entezary, A.Tabatabaei, D. Jannat Pages 131-136
    Introduction &
    Objective
    The Modified Modified Ashworth Scale (MMAS) is a clinical meas-ure that has been recently developed for the assessment of muscle spasticity. There is a dearth of research on the validity of the MMAS. The aim of the present study was to investi-gate the relationship between the MMAS and the biomechanical measure of work-velocity slope in assessing knee extensor muscle spasticity in patients with hemiparesia.
    Materials and Methods
    Fourteen patients with post-stroke hemiparesia were included in this cross sectional study. Knee extensor spasticity was assessed with MMAS. An isokinetic dy-namometer was used to impose knee passive flexion with the angular velocity of 10، 30، 60، and 90 °/Sec to measure Torque-angle data. Work (Joule) was calculated at each velocity to determine the slope of the work-velocity curves as the biomechanical measure of muscle spasticity.
    Results
    The mean work decreased as the velocity increased but was not statistically signifi-cant (P = 0. 07). The mean slope was – 0. 35 [J / (°/Sec)]. There was no significant correlation between the MMAS and the work-velocity slope (r =0. 31، P = 0. 28).
    Conclusion
    There was no significant relationship between the MMAS and the biomechanical measure of work-velocity slope. Further studies with larger sample size are suggested.
    Keywords: Ashworth Scale, Paresis, Spasticity, Work
  • M. Mazdeh, H. Zarei, K. Asgari Mobarakeh Pages 137-144
    Introduction &
    Objective
    Patients suffering from epilepsy can experience a wide range of neuropsychological disorders such as impaired memory، attention and information process-ing. The aim of the present study was to evaluate and compare the performance of neuropsy-chological epileptic patients according to their pharmacotherapy.
    Materials and Methods
    In this retrospective causal- comparative study، 90 patients with idio-pathic grand mal epilepsy in three groups of 30 subjects taking drug valproate acid، car-bamazepine and combination lamotrigine (with carbamazepine or valproate) were selected in Hamadan clinics in 2012. 30 cases of normal subjects with an age range of 15 to 55 years were included (control group). The four groups of subjects were matched in age and educa-tion and were evaluated according to continuous performance tests، Benton visual retention test، and Paced Auditory Serial Addition Test (PASAT). The data was analyzed by SPSS software and Manova، Scheffe، Tamhane tests.
    Results
    The results show that the rate of PASAT in normal group was significantly higher than epilepsy group (P=0. 01)، but among the groups taking valproate acid، carbamazepine and combination lamotrigine (with carbamazepine or valproate) no significant difference was observed in the level of depression. In PASAT and Benton visual retention tests the results were similar. In continuous performance test n the scale of incorrect response the results were reversed and with regard to the correct response، the previous results were confirmed. On omission reply scale، the group which used combination lamotrigine and the normal group showed similar results، thus they were separated from the group using carbamazepine and valproate. On reaction time scale، patients taking carbamazepine significantly (P=0. 01) differed from patients taking amotrigine and valproate and from the normal group.
    Conclusion
    There are significant differences between the AEDs as valporate، carbamazepine and combination therapy in terms of their neuropsychological profiles.
    Keywords: Anticonvulsants, Behavioral Disorders, Cognition Disorders, Epilepsy
  • Gh. Barati, H. Mirza Hossein, J. Karimi, F. Ebrahimzadeh, N. Shabab, M. Saidijam Pages 145-151
    Introduction &
    Objective
    Interleukine-1 receptor antagonist (IL-1RA) is a powerful anti-inflammatory cytokine which limits the biological effects of IL-1. Due to structural similarity between IL-1 and its antagonist، IL-1RA competitively binds to IL-1 receptor which leads to no signal transduction. Therefore، it is applied in the treatment of patients with inflammatory diseases such as Rheumatoid Arthritis. The aim of this study is cloning، expression and op-timization of IL-1RA in E. coli.
    Materials and Methods
    In this experimental study synthetically prepared cDNA was amplified by PCR. After double digestion with NdeI and XhoI restriction enzymes، this gene was cloned in pET28a expression vector. Expression of desired gene was analyzed at RNA level by RT-PCR and at protein level by SDS-PAGE and followed by western blot to confirm SDS-PAGE results. Optimization of recombinant protein expression was performed in dif-ferent IPTG concentrations and harvesting times after induction.
    Results
    The presence of gene in pET28a was determined by colony-PCR and confirmed by restriction digestion. Transcription of cloned gene and expression of high yield recombinant protein were shown by RT-PCR and SDS-PAGE، respectively. The result of SDS-PAGE was confirmed by western blot. Expression was optimized in different induction time and IPTG concentrations
    Conclusion
    The result of this study demonstrated expression of this recombinant protein at high level in E. coli system by pET28a expression vector. This study also showed a direct as-sociation between the increased level of expression and time of induction. Therefore، an overnight induction time with 0. 1 mM IPTG concentration is recommended for a high level expression.
    Keywords: Arthritis, Rheumatoid, Cytokines, Protein, Recombinant, Receptors, Interleukin, 1
  • M. Foroutan Koudehi, F. Ghanezadeh, A. Amiri, A.A. Imani Fooladi, M.R. Nourani Pages 152-160
    Introduction &
    Objective
    Peripheral nerve injury is common in trauma patients and 4. 5% of all soft-tissue injuries are accompanied by defects of peripheral nerve. Peripheral nerve injuries can lead to lifetime loss of function and permanent disfigurement. Designed conduits com-prised of natural and synthetic materials are now widely used in the construction of damaged tissues. The aim of this project was to prepare nanocomposite conduits from gelatin and bioglass for damaged peripheral nerve reconstruction.
    Materials and Methods
    In this experimental study،compound water solution of gelatin and nano bioglass synthesized through sol gel method، was made. After preparing the solution، special mandrels were dipped in solution several times and freeze dried in order to be emptied of wa-ter via sublimation. The conduits had the following dimensions: internal diameter: 1. 6 mm، outside diameter: 2. 2 mm and length about 12 mm. In order to evaluate the biocompatibility of conduits we used cytotoxicity test by Chinese ovary cells and MTT assay by Miapaca-2 (pancreatic cancer cell line).
    Results
    The prepared nano bioglass and conduits were characterized using transmission elec-tron microscopy، scanning electron microscopy، fourier transformed infrared spectroscopy and X-ray diffraction. Results of biocompatibility test showed no sign of cytotoxicity and cells were found to be attached to the pore walls offered by the conduits.
    Conclusion
    According to the results، nano bioglass conduits could be a good candidate for peripheral nerve regeneration.
    Keywords: Gelatin, Nano Bioglass, Peripheral Nerves, Tissue Engineering
  • F. Keramat, F. Torkaman Asadi Pages 161-166
    Introduction
    Brucellosis is a common zoonotic disease which has a wide spectrum of clinical manifestations and complications in humans. Brucellosis is an endemic disease in Iran، and vein thrombosis is a rare complication of acute brucellosis. Case Report: A 58-year old woman admitted to the infectious diseases ward in Farshchian hospital had fever and severe headache beginning 15 days before admission. Moreover، she complained from fatigue، malaise، anorexia، skin lesions around the nose and cervical lym-phadenopathy. Sonogarphy of cervical soft tissues of the patient showed right internal jugu-lar vein thrombosis and numerous cervical lymphadenopathy in the right posteriocervical tri-angle. Doppler sonography of the cervical vessels of the patient showed thrombosis of the middle right internal jugular vein. The blood culture isolates were small gram-negative aero-bic coccobacilli in two separate cultures. Serologic tests of Wright، 2ME and IgG ELISA were positive in the patient. The patient was treated with doxycycline، rifampin and warfarin، and she improved completely after a 5 month follow-up.
    Conclusion
    We should consider brucellosis in the patients with rare manifestations of brucel-losis such as vascular thrombosis in endemic areas because early diagnosis and treatment of the patients can decrease its complications and mortality rate.
    Keywords: Brucellosis, Jugular Veins, Thrombosis
  • M. Khazaei, A.A. Rezaei, T. Sabori, E. Raeisi Pages 167-170
    Introduction
    Neurofibromatosis type 2 is an inherited autosomal dominant syndrome، charac-terized by multiple neoplasms of the central and peripheral nervous system associated with ocular abnormalities. The most common tumor associated with the disease is the vestibulo-cochlear and in later stages are meningioma and other brain tumors. Case Report: The patient was a 35 year old woman admitted to the Farshchian hospital in Hamadan due to unconciousness and respiratory distress She had sensorineural hearing loss and inability to see due to decrease visulal acuity. In addition، due to lower extremity paresis she has been unable to walk and wheelchair-dependent for many years. Brain CT scan and MRI showed multiple tumors in the posterior fossa causing obstructive hydrocephalus even-tually caused the patient''s death.
    Conclusion
    Brain tumors، especially in the posterior fossa can cause death in Neurofibroma-tosis type 2. Early surgery can be life saving.
    Keywords: Hydrocephalus, Neurofibromatosis, Schwannoma