فهرست مطالب

پزشکی بالینی ابن سینا - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 77، پاییز 1394)

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 77، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی ترابی صفحات 171-178
    مقدمه و هدف
    آسیستول مقاوم ترین ریتم در پاسخ به درمان در بیماران با ایست قلبی است که در این شرایط موفقیت احیاء بیماران کمتر است. اپی نفرین داروی اصلی و وازوپرسین داروی آلترناتیو در درمان است. هدف از این مطالعه تعیین اثر وازوپرسین در پیامد بیماران با ریتم آسیستول در مقایسه با اپی نفرین است.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 210 نفر وارد مطالعه شدند که برای 105 نفر در اولین دوز از اپی نفرین (گروه 1) و در 105 نفر دیگر از وازوپرسین (گروه 2) استفاده شد. بقیه پروتکل در دو گروه مشابه و مطابق دستورالعمل انجمن قلب آمریکا 2010 بود. سپس داده ها شامل سن، جنس، بازگشت نبض، تعداد ضربان قلب ده دقیقه بعد از احیا، بقای 1 ساعته، 24 ساعته، یک ماهه و مدت بقاء بیماران ارزیابی شد و توسط نرم افزار SPSS 18 مورد آنالیز قرار گرفتند.
    نتایج
    هیچ اختلاف معناداری بین دو گروه از لحاظ جنس، سن، بازگشت نبض، میزان بقای یک ساعته، یک روزه و یک ماهه و مدت بقا بیماران وجود نداشت. تعداد ضربان قلب در ده دقیقه بعد از احیا در گروه وازوپرسین کمتر بود که بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود داشت (P<0.001).
    نتیجه نهایی: با توجه به ایجاد تاکیکاردی کمتر در بیماران دریافت کننده وازوپرسین نسبت به اپی نفرین، شاید وازوپرسین در شرایط خاص همچون در ترکیب با سایر داروها، با تجویز دزهای متعدد یا اسیدوزیس بتواند باعث افزایش و بهبود بقاء در بیماران با ریتم آسیستول شود، گرچه تایید آنها نیز نیازمند مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: آسیستول، اپی نفرین، وازوپرسین
  • فرناز هاشمیان، هدا جعفری معز، فرهاد فراهانی، محمدعلی سیف ربیعی صفحات 179-186
    مقدمه و هدف
    التهاب مزمن لوزه (تونسیلیت مزمن) همراه با کازئوم در بسیاری از مبتلایان منجر به بوی بد دهان می شود که باعث اختلال در روابط شغلی و اجتماعی آنها میگردد. اکثر این بیماران در صورت عدم پاسخ به درمان طبی کاندید جراحی برداشتن لوزه (تونسیلکتومی) می شوند، با توجه به عوارض تونسیلکتومی مخصوصا در بزرگسالان اخیرا استفاده از روش های غیر تهاجمی تر مثل رادیو فرکوئنسی لوزه ها با دمای کنترل شده برای درمان این بیماران پیشنهاد شده است. در این مطالعه اثر رادیوفرکوئنسی لوزه ها در درمان بوی بد دهان ناشی از تونسیلیت مزمن همراه با کازئوم بررسی شده است.
    روش کار
    در این کار آزمایی بالینی 28 بیمار با بوی بد دهان ناشی از تونسیلیت مزمن همراه با کازئوم تحت رادیوفرکوئنسی با دمای کنترل شده با انرژی 10 وات تحت بی حسی موضعی قرار گرفتند. میزان پاسخ به درمان و درد بر اساس شاخصVAS تعیین و میزان خونریزی آنها ثبت شد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار Spss16 و با استفاده از آزمون آماری tمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    اختلاف میزان بوی بد دهان در بیماران قبل از مداخله و در زمانهای مختلف بعد از مداخله از نظر آماری معنادار بود (P<0.001). میانگین درد بیماران در زمان مداخله وروزهای اول،سوم وهفتم پس از مداخله در حد خفیف تا متوسط بود. 79% بیماران خونریزی نداشتند و 21% خونریزی بسیار خفیف داشتند که بدون هیچ اقدامی کنترل شد. بیماران به طور متوسط 14/3 روز پس از مداخله قادر به تحمل رژیم معمولی بودند و96/1 روز نیاز به استراحت داشتند.
    نتیجه نهایی: رادیو فرکوئنسی با دمای کنترل شده یک روش کم عارضه و موثر در درمان بوی بد دهان بیماران مبتلا به تونسیلیت مزمن همراه با کازئوم می باشد.
    کلیدواژگان: التهاب لوزه، بوی بد دهان، فرکانس رادیویی، کازئوم
  • مرضیه اسدی، امیرحسین مقصود صفحات 187-194
    مقدمه و هدف
    امروزه آلودگی به عفونتهای انگلی یکی از مهمترین معضلات بهداشتی در سراسر جهان، بهخصوص در کشورهای در حال توسعه محسوب میشود. با عنایت به نقش مادران بهعنوان رکن اساسی در حفظ سلامت خانواده، این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع انگلهای رودهای و عوامل دموگرافیک مرتبط با آن در مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی شهرستان همدان صورت گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی 253 مادر (128 مادر روستایی و 125 مادر شهری) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان همدان انجام پذیرفت. پس از کسب رضایت آگاهانه، اطلاعات دموگرافیک، نوع آب آشامیدنی، سابقه تماس با دام، نحوه شستشوی سبزیجات، میزان تحصیلات، شغل و... مادران در پرسشنامه ثبت و نمونه های مدفوع با روشفرمالین- اتر، رنگآمیزی های تریکروم و زیلنلسون اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات بدست آمده با آزمون آماری مربع کای و آزمون دقیق فیشر مورد واکاوی قرار گرفتند.
    نتایج
    از کل مادران مورد مطالعه 52 نفر (55/20%) مبتلا به آلودگی های تکیاختهای بودند. میزان آلودگی در ساکنین شهر 40/14% و در ساکنین روستا 56/26% مشاهده شد (02/0P=). شایعترین آلودگی انگلی مربوط به بلاستوسیستیس هومینیس با 62/14% و سپس آنتامیبا کولی 92/5% بود. همچنین آلودگی به ژیاردیا لامبلیا تنها در 79/0% موارد مشاهده شد. آزمون های آماری بین میزان آلودگی به انگلها و تماس مستقیم با حیوان، سطح تحصیلات، محل سکونت و شغل رابطه معنی داری را نشان دادند.
    نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه شیوع بالای آلودگی انگلی را در مادران ساکن مناطق روستایی در مقایسه با مناطق شهری نشان داد. بنابراین لزوم ارتقای سطح بهداشت و آگاهی های بهداشتی به خصوص در ساکنین مناطق روستایی به منظور کاهش عفونت های انگلی احساس میشود.
    کلیدواژگان: بهداشت خانواده، جمعیت نگاری، عفونت های تکیاخته ای، همه گیری شناسی، مادران
  • رضا حبیبی پور، لیلا مرادی حقگو صفحات 195-202
    مقدمه و هدف
    میکروارگانیسم ها می توانند در اثر عوامل مختلف به دور یکدیگر جمع شده و تشکیل توده زیستی به نام بیوفیلم را دهند که باعث افزایش مقاومت آنها نسبت به شرایط نامساعد محیطی و بیوسایدها می شود. از استراتژی های مقابله با بیوفیلم استفاده از ترکیبات مختلف گیاهی است. ثابت شده که عصاره گیاهانی همچون انار، تمشک و اسانس بابونه دارای اثر ضدبیوفیلمی می باشند. این مطالعه با هدف تعیین اثر غلظت های مختلف عصاره پوست انار بر روی تشکیل بیوفیلم باکتری سودوموناس آئروجینوزا انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی میزان اثر ضد بیوفیلمی، میزان درصد کاهش تشکیل بیوفیلم و کینتیک رشد باکتری سودوموناس آئروجینوزا در تیمارهای مختلف به روش میکروتیتر پلیت و رنگ سنجی با کریستال ویوله اندازه گیری شد. همچنین میزان تشکیل بیوفیلم به روش میکروسکوپی نیز مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده های بدست آمده حاصل از قرائت دستگاه الایزا با نرم افزار SPSS در سطح 05/0 انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که در تمامی تیمارها در شش ساعت اول باکتری قادر به تولید بیوفیلم نبوده است. میزان بیوفیلم تشکیل شده در تیمار 12 ساعت غلظت های g/mL 01/0و 05/0 متوسط بود. در تیمارهای 18 و 24 ساعته غلظت g/mL 001/0 عصاره پوست انار به ترتیب تاثیر بازدارندگی تشکیل بیوفیلم متوسط و قوی مشاهده شد.
    نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که مدت زمان در معرض قرار گرفتن باکتری ها با تشکیل بیوفیلم و درصد کاهش تشکیل بیوفیلم رابطه مستقیمی دارد که می تواند ناشی از فازهای متفاوت رشدی باشد. مطالعه کینتیک رشدی نیز مشخص کرد که در اکثریت تیمارها تا زمان حدود 15 ساعت رشد افزایشی و پس از آن به دلیل تاثیرگذاری تیمارهای متفاوت به صورت کاهشی بوده است. تیمارها پس از 18 ساعت بیشترین تاثیر را در تشکیل بیوفیلم داشته اند. در همین راستا نتایج درصد کاهش تشکیل بیوفیلم نیز نشان داد که در 18 ساعت بیشترین کاهش رخ داده است. نتایج اسلایدهای میکروسکوپی نیز کاملا تایید کننده موارد فوق بوده است.
    کلیدواژگان: انار، بیوفیلم، سودوموناس آئروژینوز، کینتیک رشد
  • کامیار کامرانی، زهرا صنایی، ناهیده خسروشاهی، سمیرا رجبی اسلامی، جلال الدین امیری صفحات 203-209
    مقدمه و هدف
    هیپرناترمی با عوارض جدی در نوزادان همراه است با توجه به مورتالیتی و موربیدیتی قابل توجه هیپرناترمی نوزادان و اینکه بسیاری از این عوارض قابل پیشگیری است این مطالعه با هدف تعیین شیوع هیپرناترمی در نوزادان بستری در بیمارستان و ریسک فاکتورهای این بیماری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 1923 نوزاد بستری در بیمارستان بهرامی تهران از مهر ماه 1389 تا مهر ماه 1390 انجام شد. اطلاعات نوزادان در فرم جمع آوری که شامل اطلاعات دموگرافیک، بخش بستری، جنسیت، نحوه تغذیه، گراویدیتی، فصل مراجعه و روش زایمان بود ثبت گردید. جهت نوزادانی که سدیم سرم بالای 150 میلی اکی والان در لیتر داشتند اطلاعات تکمیلی تر شامل میزان اوره سرم، سن جنینی، سن تولد، وزن تولد، وزن زمان بستری، دور سر و علائم و نشانه های بیماری جمع آوری شد و سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از 1923 نوزاد74 نفر (8/3%) دارای سدیم سرم بالای 150 میلی اکی والان در لیتر بودند. شیوع هایپرناترمی در نوزادن بستری شده در فصل پاییز2/5% در فصل زمستان 9/4% در فصل بهار8/1% ودر فصل تابستان 4/3% بود.در میان 74 نوزاد که دارای سدیم بالای 150 میلی اکی والان در لیتر بودند، میانگین سدیم در گروه های سنی(P=0.04) و گروه های کاهش وزن (P=0.008) دارای ارتباط آماری معنی دار بود به همین نحو میانگین اوره در این نوزادان با گروه های کاهش وزن، دارای ارتباط آماری معنی دار بود(P<0.001).
    نتیجه نهایی: زردی و کاهش وزن (شایع ترین علامت و نشانه هیپرناترمی) اغلب به علت فاکتور خطر عدم مراجعه یا مراجعه دیرهنگام در چند روز بعد از تولد و یا در دسترس نبودن وزن دقیق زمان تولد ارزیابی نمی شود نتایج این مطالعه از نقش توزین نوزاد در 72 تا 96 ساعت بعد از تولد برای پیشگیری از هیپرناترمی نوزاد حمایت کرد.
    کلیدواژگان: از دست رفتن آب بدن، افزایش سدیم خون، عوامل خطر، نوزاد
  • فاطمه پرندین، فریبا فیضی، امیرحسین مقصود، محمد متینی، ارسطو روشن، محمد فلاح صفحات 210-216
    مقدمه و هدف
    سارکوسیستیس دارای 130 گونه هتروگزنوز، با چرخه و بیماریزائی متفاوت است. گونه های بیماریزای سارکوسیستیس برای انسان سارکوسیستیس هومینیس و سارکوسیستیس سویی هومینیس است که در آنها انسان بعنوان میزبان قطعی و گاو و خوک بعنوان میزبان واسط عمل می کنند. عفونت از نظر بهداشتی و اقتصادی ضررهای زیادی به انسان و حیوان وارد می کند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان آلودگی به سارکوسیست در گوشت گاو و گوسفند با روش های ماکروسکوپی و هضمی در دامهای کشتاری همدان در سال 1393 بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی لاشه 324 راس گاو و 334 راس گوسفند که در کشتارگاه صنعتی همدان ذبح شده بودند با روش های ماکروسکوپی و هضمی مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله اول مری، ران، دیافراگم، عضله بین دنده ای، زبان و قلب دام های ذبح شده بطور ماکروسکوپی(چشمی) از نظر وجود کیست سارکوسیستیس بازرسی و در مرحله دوم همین اندام ها با روش هضمی و رنگ آمیزی و به کمک میکروسکوپ بررسی شد.
    نتایج
    از تعداد 324 راس گاو مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، هیچ اندامی حاوی کیست ماکروسکوپی نبود، ولی در بررسی میکروسکوپی (هضمی) صددرصد اندام ها آلوده به برادی زوئیت بودند. از تعداد 334 راس گوسفند مورد بررسی، در بازرسی ماکروسکوپی، وجود کیست در دیافراگم 49/29 درصد و در مری 34/48 درصد ولی در بررسی میکروسکوپی صددرصد اندام ها آلوده بودند.
    نتیجه نهایی: نتایج نشان می دهد روش هضمی حساس ترین روش برای تشخیص سارکوسیستیس در گوشت دام است. در این منطقه صددرصد دامها با این روش آلوده تشخیص داده شدند. با توجه به شیوع بالای آلودگی سارکوسیستیس و میکروسکوپی بودن اکثریت کیست ها، باید بدون توجه به نتیجه بازرسی ظاهری، نسبت به پخت کامل گوشت اقدام نمود.
    کلیدواژگان: روش هضمی، سارکوسیستیس، گاو، گوسفند
  • فرنوش جامعی، عبدالحسین دلیمی اصل، مهدی کریمی، فاطمه غفاری فر صفحات 217-223
    مقدمه و هدف
    نانو ذرات سلنیوم و نقره از موادی هستند که خاصیت ضد میکروبی و ضد قارچی و ضد انگلی آنها گزارش شده است. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد لیشمانیایی نانو ذرات سلنیوم و نقره در بهبودی زخم ناشی از لیشمانیا ماژور در موش بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی در تعدادی موش بالب سی از طریق تزریق پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور آلودگی تجربی ایجاد گردید. پس از ظهور زخم در دم موش ها، آنها را به چهار گروه 6 تایی تقسیم و در دو گروه درمان با نانو ذرات سلنیوم و نقره هر روز، روزی یک مرتبه به صورت داخل زخم و در سه نقطه و در گروه گلوکانتیم دارو بصورت عضلانی بمدت 4 هفته تزریق شد. در گروه شاهد منفی، موشها هیچ دارویی دریافت نداشتند. وزن موش ها و قطر زخم هر روز بمدت 5 هفته اندازه گیری و ثبت و با یکدیگر مقایسه شد.
    نتایج
    قطر زخم های گروه تحت درمان با نانوسلنیوم اختلاف معنی داری با گروه شاهد بدون درمان نداشت ولی قطر زخم های گروه تحت درمان با نانونقره اختلاف معنی داری با گروه شاهد بدون درمان داشت ولی بزرگتر از گروه تحت درمان با گلوکانتیم بود.
    نتیجه نهایی: برخلاف نانو ذره سلنیوم، نانو ذره نقره در محیط درون تنی اثرات ضد لیشمانیایی از خود نشان می دهد. اما این اثر همانند گلوکانتیم کاملا ضایعه لیشمانیایی را بهبود نمی دهد.
    کلیدواژگان: التیام زخم، سلنیوم، لیشمانیا ماژور، نقره
  • امید صادقی، سیدسعید خیاط زاده، احمد اسماعیل زاده، عمارحسن زاده کشتلی، پیمان ادیبی صفحات 224-236
    مقدمه و هدف
    اگرچه فاکتورهای غذایی متعددی در ارتباط با تشدید یا بهبود علائم سندرم روده تحریک پذیر (Irritable Bowel Syndrome; IBS) گزارش شده است، اما هیج اطلاعاتی در مورد ارتباط الگوهای غذایی با سندرم روده تحریک پذیر در دسترس نیست. این مطالعه ارتباط بین الگوهای غذایی با خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر را بررسی می کند.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در بین 3846 بزرگسال ایرانی شاغل در 50 مرکز بهداشت در استان اصفهان صورت گرفت. اطلاعات رژیمی افراد با استفاده از پرسشنامه ی بسامد خوراک نیمه کمی که دارای 106 آیتم غذایی با فرمت ویلت بود و توسط خود افراد تکمیل می شد جمع آوری گردید. این پرسشنامه مخصوص بزرگسالان ایرانی طراحی شده است و روایی آن قبلا مورد سنجش قرار گرفته است. از یک نسخه فارسی و اصلاح شده ای از پرسشنامه Rome III به عنوان بخشی از پرسشنامه اصلی، برای ارزیابی اختلالات عملکردی دستگاه گوارش (FGIDs) که شامل سندرم روده تحریک پذیر هم هست استفاده شد. برای شناسایی الگوی های غذایی اصلی بر پایه ی 39 گروه غذایی، از آنالیز فاکتور اصلی استفاده شد.
    نتایج
    4 الگوی اصلی غذایی شناسایی شد: 1) الگوی غذایی «فست فود» 2) الگوی غذایی «سنتی» 3) الگوی غذایی «گیاه خواری» 4) الگوی غذایی «غربی». مشخصات عمومی افراد در بین چارک های مربوط به الگوهای اصلی غذایی تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. تعدیل عادات مرتبط با غذا نشان داد، افرادی که در بالاترین چارک الگوی غذایی «فست فود» قرار دارند در مقایسه با افرادی که در پایین ترین چارک قرار دارند، از شانس بیشتری برای ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر برخوردار هستند (05/0 Ptrend= 75/1، 99/0; 32/1). ارتباط معکوسی بین الگوی غذایی «گیاه خواری» و خطر سندرم روده تحریک پذیر مشاهده شد؛ این ارتباط حتی پس از تعدیل متغیرهای مخدوش گر شامل عادات مرتبط با غذا، معنی دار باقی ماند؛ به طوری که افراد در بالاترین چارک الگوی غذایی «گیاه خواری»، 24% شانس کمتری برای ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر داشتند (02/0 Ptrend=; 98/0، 59/0; 76/0). هیچ ارتباط معنی داری بین الگوهای غذایی «سنتی» و «غربی» و خطر بروز سندرم روده تحریک پذیر حتی پس از تعدیل متغیرهای مخدوش گر مشاهده نشد. همچنین ارتباط معکوس معنی داری بین الگوی غذایی «گیاه خواری» و خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر در افراد با وزن نرمال مشاهده شد (01/0 Ptrend=). هیچ ارتباط معنی داری بین الگوی غذایی «فست فود» و «غربی» با سندرم روده تحریک پذیر وجود نداشت.
    نتیجه نهایی: نتایج این مطالعه نشان میدهد که الگوی غذایی «گیاه خواری» با کاهش خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر همراه است. در مقابل، الگوی غذایی «فست فود» با خطر بیشتری برای ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: بیماریهای عملکرد کولون، بیماریهای معدی و روده، رژیم غذایی
  • نسرین سادات حسینی رمقانی، حبیب هادیان فرد، سید محمدرضا تقوی، عبدالعزیز افلاک سیر صفحات 237-247
    مقدمه و هدف
    احتمال ارتباط بین اختلالات اضطرابی مانند اضطراب اجتماعی و عملکرد عصب شناختی، توجه خیلی کمی را دریافت کرده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر اضطراب اجتماعی بر یکی ازعملکردهای اجرایی یعنی کارکرد تغییر کردن، در دو گروه مضطرب اجتماعی و گروه بهنجار، طرح شده است. عملکرد در این کارکرد از دو بعد اثربخشی عملکرد و کارآمدی پردازش مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    طرح مطالعه یک طرح ترکیبی علی مقایسه ای و نیمه آزمایشی بود. بدین منظور در سالتحصیلی 92-1391، 24 نفر بیمار مبتلا به اضطراب اجتماعی و24 فرد بهنجار به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه اضطراب اجتماعی، مقیاس تلاش ذهنی صرف شده و آزمون دسته بندی کارتهای ویسکانسین بر روی آنان اجرا گردید. نتایج با استفاده از طرح اندازه گیری مکرر مختلط، آزمون مقایسه های جفتی با بن فرنی اصلاح شده، و آزمون تی مستقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بین دو گروه در شرایط عادی و القای اضطراب در کارآمدی پردازش تفاوت معنادار وجود داشت (001/0P<). برای اثربخشی عملکرد در شرایط عادی در دو بعد از آزمون ویسکانسین یعنی تعداد کل طبقه های ایجاد شده و تعداد کل خطا ها تفاوت معنا دار وجود داشت ولی در شرایط القای اضطراب در تمامی ابعاد اثربخشی عملکرد در ویسکانسین بین دو گروه تفاوت معنادار وجود داشت (001/0P<).
    نتیجه نهایی: با توجه به نتایج می توان گفت که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی در عملکردهای اجرایی شان نقص هایی را نشان می دهند. این نقص ها می تواند منطبق با مدل های شناختی تبیین کننده این اختلال باشد، مخصوصا این تبیین که این افراد نمی توانند توجهشان را به سمت محرک های بیرونی در موقعیت اجتماعی، تغییر دهند.
    کلیدواژگان: اختلالات اضطرابی، دانش آموزان، عملکرد
  • فرزانه اثنی عشری، آذر پیردهقان، فاطمه رجبی، آزاده سیاری فرد، لاله قدیریان، نرگس رستمی، معصومه پیردهقان صفحات 248-254
    مقدمه و هدف
    سواد سلامتی میزان ظرفیت هر فرد برای کسب، تفسیر و درک اطلاعات اولیه و خدمات سلامتی است که برای تصمیم گیری مناسب لازم میباشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان سواد سلامت کارمندان دانشگاه بوعلی سینا همدان در رابطه با عوامل خطر بیماری های مزمن، جهت مداخلات بعدی توسط سیاست گذاران نظام سلامت است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، سواد سلامت 206 نفر از کارمندان با استفاده از ابزار محقق ساخته اندازه گیری گردید. سواد سلامت در مورد عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی، سرطان و دیابت در 7 حیطه نگرش به سلامت، درک اطلاعات، حمایت اجتماعی، شرایط اقتصادی اجتماعی، دسترسی به سرویس سلامت، ارتباط با متخصص سلامت و به کار بستن اطلاعات سلامتی اندازه گیری شد.
    نتایج
    میانه سطح کلی سواد سلامت در شناخت عوامل خطر هرسه بیماری، 7/3 و میانه سطح سواد سلامت در شناخت عوامل خطر بیماری های قلبی، دیابت و سرطان به ترتیب 53/3، 44/3، 58/3 گزارش شد. بجز درحوزه سرطان، سطح سواد در شناخت عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و دیابت در زنان به طور معنی داری بیش از مردان بود (02/0=P). با افزایش سطح تحصیلات نیز فراوانی سواد سلامت کافی بطور معنی داری افزایش نشان می داد (008/0=P).
    نتیجه نهایی: در مجموع 2/75% از افراد در مورد شناخت عوامل خطر هر 3 بیماری سواد سلامت ناکافی داشتند. کمترین سطح سواد مربوطه به بکار بستن اطلاعات سلامت بود. با توجه به اهمیت موضوع سواد سلامت و ارتباط آن با پیامدهای مرتبط با سلامت، به نظر می رسد در برنامه ریزی های آینده توسط سیاست گذاران سلامت توجه بیشتری به ارتقای سواد سلامت به خصوص در حوزه بکار بستن اطلاعات سلامت مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری مزمن، سواد سلامت، عوامل خطر، کارمندان
  • منصور نظری، داریوش بهرامی، بهروز داوری، عارف صالح زاده صفحات 255-262
    مقدمه و هدف
    ایران در بین سایر کشورها دارای تنوع گونه ای بسیار غنی عقرب، بخصوص از نوع خطرناک آن می باشد. موارد مرگ ناشی از گزش در تمام مناطق کشور رخ می دهد. تلفات ناشی از عقرب گزیدگی به عوامل متعددی از قبیل گونه عقرب، سن فرد گزیده شده، محل گزش در بدن و منطقه جغرافیایی مرتبط است. نظر به اینکه تا کنون هیچ گونه تحقیقی در زمینه شناسایی فون عقربهای شهرستان همدان و موارد عقرب گزیدگی آنها صورت نگرفته است این مطالعه انجام گردید.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است. جهت تعیین فون عقرب های منطقه بصورت نمونه گیری خوشه ایتصادفی از مکانهای مشخص شده و در طول ماه های اردیبهشت لغایت شهریور سال 1392 اقدام به صید عقرب گردید. سپس آنها را در ظروف حاوی الکل 70% قرار داده و بر اساس کلید تشخیص عقرب های ایران اقدام به شناسایی گردید. به منظور بررسی موارد عقرب گزیدگی با مراجعه به مرکز بهداشت استان همدان و بررسی پرونده های موجود طی سال های 1389 لغایت 1392 اقدام به جمع آوری اطلاعات طبق پرسشنامه ها گردید. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    از مجموع 98 عقرب جمع آوری شده چهار گونه بنام های Mesobuthus eupeus، Androctonus crassicauda، Odontobuthus doriae و Razianus zarudnyi که همگی متعلق به خانواده بوتیده هستند، شناسایی شدند. گونه مزوبتوس اپئوس با 7/89% از کل نمونه های جمع آوری شده بیشترین وفور را داشت. از مجموع 797 مورد عقرب گزیدگی تعداد 5/62% مرد و 5/37% زن بودند. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که بیشترین موارد ابتلاء در گروه سنی 25 تا 34 سال، در سال 1390، در مرداد ماه و در مناطق روستایی بترتیب 6/29، 1/33، 9/28 و 4/64 درصد بودند. بیشتر افراد (2/48%) از ناحیه دست گزیده شده بودند. کلیه بیماران عقرب گزیده در طول مطالعه نیز بهبود (100%) یافته بودند.
    نتیجه نهایی: با توجه به گونه های موجود کم خطر عقرب در این منطقه و عدم گزارش مرگ و میر در چند سال گذشته پیشنهاد می شود تجویز سرم ضد عقرب توسط مراکز بهداشتی و درمانی مورد بازنگری قرار گیرد. همچنین آموزش و دادن آگاهی های کافی در رابطه با عقرب ها و راه های پیشگیری اولین گام در کاهش موارد عقرب گزیدگی است.
    کلیدواژگان: عقرب گزیدگی، همه گیری شناسی، عقرب ها، فون
  • رامین ابراهیمیان، داود تاسا، سیدیحیی ضرغامی صفحات 263-267
    مقدمه
    سندرم کارولی بیماری مادرزادی نادری است که درآن درخت صفراوی داخل کبدی دچار اتساع غیر انسدادی می شود. سطح بیلی روبین در این بیماری در محدوده ی طبیعی است و سطح ترانسفرازهای کبدی ممکن است نرمال یا افزایش خفیف داشته باشد.کلانژیت مکرر، آبسه های کبدی و سیروز در این بیماران قابل انتظار است.
    معرفی بیمار: بیمار زن 37 ساله ای هستند مورد شناخته شده ی سندرم کارولی که به علت تب و سرفه و خلط بستری شدند و طی بررسی های کلینیکی و تصویربرداری آمپیم و آبسه در همی توراکس راست و پنموبیلی مشاهده شد.
    نتیجه نهایی: بیمار تحت درمان با لوله ی چست تیوب قرار گرفت. به علت اتساع کم ریه تحت عمل جراحی توراکوتومی راست قرار گرفت و حین عمل فیستول مجاری صفراوی (ناشی از آبسه مجاری صفراوی) به پلور و پارانشیم ریه مشاهده شد و شستشو و درناژ مناسب انجام شد. بیمار با حال عمومی خوب ترخیص شد و در ویزیت های پیگیری بعد عمل فاقد مشکل جدی بود.
    کلیدواژگان: التهاب مجاری صفرا، بیماری کارولی، چرکی شدن فضای جنب
|
  • M. Torabi Pages 171-178
    Introduction &
    Objective
    The most persistent rhythm in the treatment of cardiac arrest is asys-tole. In this situation، the survival is rare. The choice is epinephrine، and vasopressin is as an alternative drug. The study purpose is to compare the effects of vasopressin and epinephrine on the outcome of asystole rhythm.
    Materials and Methods
    This clinical trial was performed on 210 patients with asystole rhythm. 105 patients received epinephrine (group1) and 105 patients'' vasopressin (group 2) as the first drug. American heart association guideline (2010) was performed on both groups. Then data collection (age، sex، return of spontaneous circulation، survival of first hour، first day and first month، heart rate after 10 minutes resuscitation and survival to discharge) were evaluated. These data were analyzed by SPSS 18 software.
    Results
    There were no significant difference in sex، age، return of spontaneous circulation، survival of first hour، first day and first month after resuscitation between the two groups. But there was a significant difference in post resuscitation heart rate after 10 minutes in group 2 compared to group 1، which was lower in group 2.
    Conclusion
    As tachycardia due to receiving vasopressin is less than that of epinephrine، it may be more effective on survival in some conditions such as its combination with other drugs، administration of multiple doses of vasopressin or acidosis. Although، further studies are needed.
    Keywords: Asystole, Epinephrine, Vasopressins
  • F. Hashemian, H. Jafari Moez, F. Farahani, M.A. Seifrabei Pages 179-186
    Introduction &
    Objective
    Chronic tonsillitis with caseum has been proven to be the cause of halitosis. The objective of this study was to evaluate the efficacy and safety of temperature-controlled radiofrequency tonsil ablation in the treatment of halitosis caused by chronic tonsil-litis with caseum.
    Materials and Methods
    In this clinical trial study 28 adult patients with halitosis due to chronic tonsillitis with caseum were treated by temperature-controlled radiofrequency tonsil ablation and efficacy and complications of procedure were recorded and the data were analyzed by Spss software and paired t-test.
    Results
    The difference between the amount of halitosis was statistically significant before and after the procedure (P <0. 001). Patients’ pain were mild to moderate. Mild bleeding occurred in 21% of patients and 79% had no bleeding. In average 3. 14 days after the procedure patients tolerated regular diet and after 1. 96 days they could do their daily routines.
    Conclusion
    Temperature-controlled radiofrequency tonsil ablation is a safe and effective method for treatment of halitosis due to chronic tonsillitis with caseum and have several ad-vantages compared to conventional tonsillectomy such as reduced post-operative pain and bleeding، shorter recovery time and convenience of an office procedure.
    Keywords: Caseum, Halitosis, Radiofrequency, Tonsillitis
  • M. Asadi, A.H. Maghsood Pages 187-194
    Introduction &
    Objective
    Nowadays، parasitic infections are a major health problem throughout the world، particularly in developing countries. Considering the crucial role of women in fam-ily health care، this study aimed to determine the prevalence and associated demographic fac-tors of intestinal parasitic infections in mothers visiting urban and rural health care centers of Hamadan city.
    Materials and Methods
    This cross sectional study was conducted on 253 (128 rural and 125 ur-ban) mothers visiting urban and rural health care centers of Hamadan. After receiving in-formed consent and filling the questionnaire، stool samples were examined by formalin-ether concentration technique، trichrome and modified Ziehl-Neelsen staining methods. The results were analyzed using Chi-square and Fisher’s exact tests.
    Results
    Of the 253 mothers studied، 52 (20. 55%) were infected with intestinal protozoa. The infection rate in urban and rural inhabitants was 14. 4% and 26. 56%، respectively (P=0. 02). Blastocystis hominis was the most frequently detected parasite with prevalence of 14. 62%، followed by Entamoeba coli with 5. 92%. Moreover، Giardia lamblia was found only in 0. 79% of mothers. There were significant relationships between parasitic infections and contact to animals، level of education، location، method of washing vegetables and occupation.
    Conclusion
    The results of the present study showed a high prevalence of parasitic infections in mothers living in rural areas compared to urban inhabitants. Therefore، it is necessary to pro-mote the public health awareness of rural population to reduce the frequency of parasitic in-fections.
    Keywords: Demography, Family Health, Mothers, Protozoan Infections, epidemiology
  • R. Habibipour, L. Moradi Haghgou Pages 195-202
    Introduction &
    Objective
    Microorganisms form biomass as biofilm in response to many factors، in order to adapt to hostile extracellular environments and biocides. Using different herbal compounds are of those strategies to deal with biofilm. It has been proved that plants extracts such as pomegranate، raspberry and chamomile essential oils have anti-biofilm effects. This study aimed to evaluate the effect of different concentrations of black peel pomegranate ex-tract on Pseudomonas aeruginosa biofilm formation.
    Materials and Methods
    In this experimental research the anti-biofilm effect، reducing the amount of biofilm formation and growth kinetics of Pseudomonas aeruginosa in different treatments was measured by microtiter and plate colorimetric crystal violet method. Biofilm formation was also examined using a microscope. Statistical analysis of data obtained from the reading of the ELISA was performed using SPSS software، P value 0. 05.
    Results
    Findings of this study showed that bacteria cannot form any biofilm in first 6 hours of incubation، in all treatments. The amount of biofilm formation after 12 hours in 0. 01 and 0. 05 g/ mL treatments were medium. Among treatments، after 18 and 24 hours of incubation 0. 001 g/ mL concentration of pomegranate peel extract had medium and strong inhibitory effect on biofilm formation، respectively.
    Conclusion
    Results of this study showed that biofilm formation and biofilm reduction percent-age is directly related to the duration of exposure of bacteria that could be due to the different phases of growth. Growth kinetics study also revealed that in the majority of treatments the growth was incremental up to about 15 hours and decrement afterwards due to the effective-ness of different treatments. After 18 hours، treatments have greatest influence on biofilm formation. The foregoing has been fully confirmed by the results of microscopic slides.
    Keywords: Biofilms, Kinetics, Pomegranate, Pseudomonas aeruginosa
  • K. Kamrani, Z. Sanaei, N. Khosroshahi, S. Rajabi Eslami, J. Amiri Pages 203-209
    Introduction &
    Objective
    Hypernatremia is associated with serious complications in infants. Given the high morbidity and mortality of neonatal hypernatremia، and since some complica-tions can be prevented، this study was aimed to examine the prevalence of hypernatremia in hospitalized infants and related risk factors.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed on 1923 neonates hospitalized in Bahrami Hospital affiliated to Tehran University from October 2011 to October 2012. Demographic data، ward، gender، mode of feeding، gravidity، admission season and method of delivery related to the infants were recorded. For infants with a serum sodium above 150 meq/lit، additional information were collected، including serum urea level، gestational age، date of birth، birth weight، admission weight، head circumference and clinical symptoms. Fi-nally، the data were analyzed using the SPSS software.
    Results
    74 out of 1923 neonates had serum sodium above 150 meq per liter، which their mean Na was significantly associated with their age groups (P=0. 04) and weight loss (P=0. 008). Furthermore، the mean of urea in these neonates was significantly related to weight loss (P<0. 001). The prevalence of hypenatremia in the hospitalized neonates was 5. 2% in autumn، 4. 9% in winter، 1. 8% in spring and 3. 4% in summer.
    Conclusion
    The common symptoms of hypernatremia، icterus and weight loss often cannot be evaluated due to late referral (> a few days after birth) or to the non-exact weight at the birth time (risk factors). The study results confirmed that weighing the neonates at 72 to 96 hours after birth can prevent hypernatremia in infants.
    Keywords: Dehydration, Hypernatremia, Infant, Newborn, Risk Factors
  • F. Parandin, F. Feizi, A.H. Maghsood, M. Matini, A. Roshan, M. Fallah Pages 210-216
    Introduction &
    Objective
    130 heteroxenous species of sarcosytis with different life cycle and pathogenesis have been recognized. The pathogenic species for humans are S. hominis from cattle and S. suihominis from pig that humans are definitive and cattle and pig are intermedi-ate hosts. Some species of Sarcocystis can cause important economic loss and disease in livestock، and health issues in humans. The aim of this study was to determine the prevalence of Sarcocystis infection in slaughtered Cattle and sheep in Hamadan، west of Iran.
    Materials and Methods
    In this cross sectional descriptive study a total of 324 cattle and 334 sheep carcasses were examined using naked eye inspection for macroscopic Sarcocysts، and digestion method، for microscopic types of parasite. Muscles from thigh، heart، tongue، esophagus، diaphragm and costal muscles were examined. All carcasses examined by naked eyes and tissues were minced and poured in digestion medium separately and sediment was examined microscopically.
    Results
    The prevalence of microscopic Sarcocystis in cattle was detected in 100% and there was no macroscopic cyst in examined carcasses. However، the prevalence of microscopic Sarcocystis in the sheep was also 100% and the sarcocysts were found in the 48. 34 % of esophagus and 29. 49% of diaphragm muscles by naked eyes inspection.
    Conclusion
    The digestion is found the most sensitive method for diagnosis of Sarcocystis. Al-though 100% of muscles were found infected but the majority of the cysts in the sheep and all in the cattle were as microcysts. That means، the meat should be cooked sufficiently irrespec-tive of meat inspection results.
    Keywords: Cattle, Digestion, Sarcocystis, Sheep
  • F. Jameii, A. Dalimi Asl, M. Karimi, F. Ghaffarifar Pages 217-223
    Introduction &
    Objective
    The antibacterial، antifungal and anti-parasitical effect of selenium and silver nanoparticles have been reported previously. The purpose of this study was to determine the anti-Leishmania healing effect of selenium nanoparticles and silver in lesions caused by Leishma-nia major in mice.
    Materials and Methods
    In the present experimental study، Balb/c mice were experimentally infected with Leishmania major promastigotes. After the appearance of the lesion in the tail، they were di-vided into four groups of six. Two groups were treated with selenium and silver nanoparticles by injection in the three-points of the lesion as well as Glucantime per day، for 4 weeks. The mice in the negative control group did not receive any treatment. The diameter of the wound and body weight of the mice was measured every day for 5 weeks.
    Results
    The diameter of the lesions in the group treated with nanoselenium was not different with the untreated control group. The diameter of the wounds treated with nanosilver was significantly different with the control group without treatment، but was larger than the group treated with me-glumine antimoniate.
    Conclusion
    Unlike selenium nanoparticles، silver nanoparticle showed anti-Leishmanial effect in vivo. Like Glucantime، it did not heal leishmanial lesion entirely.
    Keywords: Leishmania major, Selenium, Silver, Wound Healing
  • O. Sadeghi, S.S. Khayyatzadeh, A. Esmaillzadeh, A. Hasanzadeh Keshteli, P. Adibi Pages 224-236
    Introduction &
    Objective
    Although several dietary factors have been reported to alleviate or ag-gravate the symptoms of irritable bowel syndrome (IBS)، no information is available linking dietary patterns to irritable bowel syndrome.
    Objective
    This study was undertaken to assess the association between dietary patterns and the risk of irritable bowel syndrome among Ira-nian adults.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study، data on 3846 Iranian general adults working in 50 different health centers were examined. Dietary intake of the participants was assessed using a 106-item self-administered Dish-based Semi-quantitative Food Frequency Question-naire (DS-FFQ) which was designed and validated specifically for Iranian adults. A modified Persian version of the Rome III questionnaire was used for assessment of FGIDs، including IBS، which was defined according to ROME III criteria. To identify major dietary patterns based on the 39 food groups، we used principal component analysis.
    Results
    We identified four major dietary patterns: 1) “fast food” dietary pattern; 2) “tradi-tional” dietary pattern; 3) “lacto-vegetarian” dietary pattern; 4) “western” dietary pattern. Af-ter adjustment for potential confounders، we found that those in the highest quartile of “fast food” dietary pattern tended to have higher risk of IBS than those in the lowest quartile (1. 32; 0. 99، 1. 75، Ptrend=0. 05). An inverse association was found between “lacto-vegetarian” die-tary pattern and risk of IBS; such that even after adjustment for potential confounders، those in top quartile of this dietary pattern were 24% less likely to have IBS (0. 76; 0. 59، 0. 98; Ptrend=0. 02). No overall significant associations were observed between “traditional” and “western” dietary patterns and risk of IBS، either before or after adjustment for covariates.
    Conclusion
    We found that “lacto-vegetarian” dietary pattern was associated with reduced risk، while “fast food” dietary pattern was associated with a greater risk of IBS in Iranian adults.
    Keywords: Colonic Diseases, Functional, Diet, Gastrointestinal Diseases
  • N. Hosseini Ramaghani, H. Hadian Fard, M.R. Taghavi, A. Aflaksiar Pages 237-247
    Introduction &
    Objective
    The possible link between anxiety disorders، such as social anxiety، and neuropsychological functioning has received much less attention. The present study was set out to investigate the effect of social anxiety on one of the executive performances، that is، shifting function. Also، performance in this function is investigated with regard to processing efficacy and performance effectiveness.
    Materials and Methods
    For this purpose، in 2012-2013، 24 patients with social anxiety disorder and 24 non patients in multi-stage sampling method were recruited and tested by clinical in-terview، connor social anxiety scale، self-reported mental effort scale، Wisconsin card sorting test، The results were analyzed with mixed repeated measures، modified bone ferreni post hoc test، and independent T- test.
    Results
    Under basic and induced anxiety conditions the results showed that there were signifi-cant differences between groups in processing efficacy (P<0. 001). But for the performance effectiveness in the basic condition there were significant differences just in two subscales: number of categories completed and the total number of errors. In the induced anxiety condi-tion there were significant differences between groups in all subscales performance effective-ness (P<0. 001).
    Conclusion
    Working memory in the social phobia patients was impaired، as compared to that of the healthy controls. Working memory deficiency observed in social phobia might be re-lated to assumptions about social phobia cognitive model. This model suggests that individu-als with social phobia cannot shift their attention to external stimuli in social situations.
    Keywords: Anxiety Disorders, Practice, Students
  • F. Esna Ashari, A. Pirdehghan, F. Rajabi, A. Sayarifard, L. Ghadirian, N. Rostami, M. Pirdehghan Pages 248-254
    Introduction &
    Objective
    Health literacy is the degree to which individuals obtain، interpret and understand basic health information and services to make appropriate health decisions. The aim of this study was to describe health literacy of Bu Ali Sina university staff to help health care policy makers for proper interventions.
    Materials and Methods
    In this descriptive-analytical study، health literacy of 206 employees was measured using a researcher-made questionnaire. Health literacy about risk factors of cardio-vascular diseases، cancers and diabetes was measured in 7 areas including: “attitude to health”، “understanding the information”، “social support”، “socio-economic conditions”، “ac-cess to health services «،» communication with health professionals«and “application of health information”.
    Results
    Median of overall health literacy level in identification of risk factors for all three dis-eases was 3. 7، and median of health literacy level in “identification of risk factors” for heart diseases، diabetes and cancers were reported 3. 53، 3. 44، and 3. 58، respectively. Except for cancer، health literacy levels about identification of cardiovascular disease and diabetes risk factors were significantly higher in women (P= 0. 02). Educational level increase showed a significant rise in health literacy score (P= 0. 008).
    Conclusion
    As a whole، 75. 2% of cases had inadequate health literacy about risk factors of all three diseases. The lowest level of health literacy was related to the” application of health in-formation”. So، regarding the importance of health literacy and its link to health outcomes، it seems that policy makers need to pay more attention to health literacy improvement، particu-larly in the “application of health information”.
    Keywords: Chronic Disease, Health Literacy, Risk Factors, Staff
  • M. Nazari, D. Bahrami, B. Davari, A. Salehzadeh Pages 255-262
    Introduction &
    Objective
    Iran is among the countries with a variety of scorpion species، particu-larly dangerous ones. Death due to scorpion sting occurs in all parts of the country. Mortality from scorpion sting depends on various factors such as scorpion species، age of the stung per-son، stung body site and geographical area. Considering the fact that so far no research on the fauna and epidemiological aspect of scorpion stings has been done in Hamadan city، we con-ducted this research.
    Materials and Methods
    This is a cross sectional- descriptive study. To determine the scorpion fauna of the region using a random cluster sampling in specified locations from May to Sep-tember in 2013 and was attempting we caught scorpions and put them in containers of alcohol (70%) and identified them based on Iran scorpions´ key. In order to investigate cases of scor-pion stings، we referred to the health center of Hamadan province and using questionnaires، we collected data related to the patients during 2010-2013. The data were analyzed by SPSS software.
    Results
    A total of 98 collected scorpion species named Mesobuthus eupeus، Androctonus crassicauda، Odontobuthus doriae and Razianus zarudnyi (Family: Buthidae)، were identified. Mesobuthus eupeus species with 89. 7% of the samples collected had the highest frequency. Totally، 797 cases of scorpion sting were documented in the Health Center of Hamadan Prov-ince، including 498 (62. 5%) male and 299 (37. 5%) females. The results of this study showed that most cases of scorpion stings in the age group of 25 to 34 years، in 2011 in July and in the rural areas were 29. 6%، 33. 1%، 28. 9%، 64. 4%، respectively. The most stung organs were hands، with 48. 2%. All patients (100%) during the study were treated.
    Conclusion
    Due to the low-risk species of scorpions in the region and lack of mortality reports in the past few years، it is recommended to revise administering anti-scorpion serum in the health centers. Adequate training and awareness related to scorpions and prevention is the first step in reducing scorpion sting.
    Keywords: Fauna, Scorpion Stings, epidemiology, Scorpions
  • R. Ebrahimian, D. Tasa, S.Y. Zarghami Pages 263-267
    Introduction
    Caroli disease is a rare congenital disorder characterized by segmental، nonob-structive dilatation of intrahepatic bile ducts. The term Caroli syndrome is used for the asso-ciation of Caroli disease with congenital hepatic fibrosis. Case Report: A 37 year old woman، a diagnosed case of Caroli syndrome، was admitted to hospital because of fever، cough and sputum. During the clinical examination and imaging، thoracic empyema and lung abscess was seen in the right hemithorax. Also، pneumobilia was seen in abdominal CT scan.
    Conclusion
    Tube thoracostomy was done but lung did not expand. Therefore، right thora-cotomy was performed. Intraoperative finding was as fallows: because of biliary tract infec-tion and abccess formation the tracts were fistulated to the lung parenchyma and pleural space. Irrigation and drainage was performed. After 2 weeks the patient was discharged. He was being fallowed up for 1 year after the surgery and no serious problem was observed.
    Keywords: Caroli's Disease, Cholangitis, Empyema