فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و چهارم شماره 2 (پیاپی 84، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • امیرحسین یزدی، شهرام همایونفر*، حمیدرضا گلعلی خانی، مریم فرهادی، فاطمه اشترانی صفحات 93-99
    مقدمه
    جراحی بای پس عروق کرونری هنوز درمان انتخابی برای بیماران با بیماری شدید عروق کرونری در سرتاسر دنیا محسوب می شود. همواره سعی بر این بوده تا با انجام اقدامات قبل و بعد از عمل میزان بقا و کیفیت زندگی بیماران افزایش یابد. هدف از مطالعه حاضر بررسی مقایسه ای تغییرات بازیافت ضربان قلب قبل و بعد از بازتوانی قلبی در این بیماران است.
    روش کار
    در این مطالعه کار آزمایی بالینی، 70 بیمار تحت جراحی بای پس عروق کرونری مورد مطالعه قرار گرفتند.
    برای تمامی بیماران 12 جلسه بازتوانی در نظر گرفته شد، قبل از شروع بازتوانی و بعد از اتمام جلسات بازتوانی بیماران تحت تست ورزش به روش استاندارد بروس قرار گرفتند و میزان بازیافت ضربان قلب قبل و بعد از این جلسات مورد محاسبه قرار گرفت. سرانجام کلیه اطلاعات مربوط به بیماران وارد نرم افزار SPSS.19 گردید و تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری تی زوجی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین بازیافت ضربان قلب قبل از بازتوانی در میان بیماران 74/7 ± 01/21 و همین میانگین پس از بازتوانی 62/7 ± 54/25 بود (000/0 = P). میانگین بازیافت ضربان قلب در گروه بیماران با عملکرد نرمال بطن چپ قبل از انجام بازتوانی 42/7 ± 33/22، و پس از آن 59/6 ± 17/25 بود. در بیماران با اختلال عملکرد خفیف بطن چپ قبل از انجام بازتوانی 48/8 ± 23/20 و پس از آن 02/8 ± 85/24 بود. در بیماران با اختلال عملکرد متوسط بطن چپ قبل از انجام بازتوانی 87/3 ± 84/20، و پس از آن 41/8 ± 67/30 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین بازیافت ضربان قلب پس از بازتوانی به نسبت قبل از آن، به طور معنی داری افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: ازیافت ضربان قلب، بازتوانی، بیماری عروق کرونری
  • بهروز کارخانه ای، سید حبیب الله موسوی بهار، مهتا رزاقی، فرشید محمدی * صفحات 100-105
    مقدمه
    سنگ های ادراری دومین بیماری شایع و مزمن کلیه محسوب می شود و امروزه بعد از گذشت 30 سال از اختراع دستگاه سنگ شکن برون اندامی، این روش شایعترین روش درمان آنهاست. با توجه به لزوم کنترل درد حین سنگ شکنی این مطالعه با هدف مقایسه اثر قرص دیکلوفناک سدیم و قرص استامینوفن کدئین بر روی کاهش درد حین سنگ شکنی برون اندامی با امواج شوکی انجام شد.
    روش کار
    افراد مورد مطالعه بعد از امضا رضایت نامه بیماران در 3 گروه 30 نفری به صورت تصادفی وارد مطالعه شده و در گروه اول و دوم یکساعت قبل از عمل قرص استامینوفن کدئین (625mg استامینوفن + 20mg کدئین) و قرص دیکلوفناک سدیم (50mg) به صورت خوراکی تجویز شد و گروه سوم قبل از عمل دارویی دریافت ننمودند. شدت درد حین سسنگ شکنی بر حسب مقیاس درد چهار گزینه ای (Four point Scale) سنجیده شد.
    یافته ها
    افراد شرکت کننده از نظر سن و جنس و وزن باهم تفاوت معنا داری نداشتند. میانگین شدت درد حین سنگ شکنی در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت، اگر چه مقدار مورفین تجویز شده و شدت درد در هر دو گروه دریافت کننده استامینوفن و دیکلوفناک سدیم کمتر از گروه سوم بود اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (086/0 = P).
    نتیجه گیری
    تجویز استامینوفن کدیین و دیکلوفناک سدیم یک ساعت قبل از انجام سنگ شکنی اثر مشابهی در کنترل درد بیماران دارند.
    کلیدواژگان: سنگ کلیه، درد، سنگ شکنی
  • سید حمید هاشمی، فاطمه ترکمان اسدی *، عباس مقیم بیگی صفحات 106-111
    مقدمه
    بروسلوز یک بیماری آندمیک در ایران و مشترک انسان و دام است. برخی گزارش ها نشان می دهد که افراد خانواده مبتلایان به بروسلوز ریسک فاکتورهای مشابه دارند ولی ناشناخته باقی می مانند. هدف از این مطالعه غربالگری اعضای خانواده بیماران بروسلوز برای یافتن بیماران تشخیص داده نشده در همدان بود.
    روش کار
    تعداد 230 عضو خانواده بیماران بروسلوز مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه سرم برای تست آگلوتیناسیون استاندارد (STA)، کومبس رایت، و 2- مرکاپتواتانول (2ME) تهیه شد. تمامی موارد تیتر 80 ≥ STA، 40 ≥ 2ME، (80/1 و 40/1) همراه با علائم بالینی قابل انطباق با بیماری بروسلوز، به عنوان بیمار در نظر گرفته شدند. پرسشنامه حاوی اطلاعات دموگرافیک، سوابق بیماری، ریسک فاکتورها و علائم بروسلوز برای هر بیمار تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-17 آنالیز شد.
    یافته ها
    چهل و هشت نفر (8/20%) از اعضای خانواده بیماران دارای تست سرولوژی مثبت بروسلا بودند و بیشتر آنها (31 نفر) بطور همزمان علایم بیماری را داشتند. شایع ترین شکایت بیماران کمردرد (7/41%)، خستگی (7/41%) و آرترالژی (6/39%) بودند. بین سرولوژی مثبت بروسلا با سابقه قبلی بیماری، تماس با دام، و علائم بالینی رابطه معنی داری وجود داشت. همه موارد سرولوژی مثبت که علامت دار بودند، درمان ضد بروسلا دریافت کردند و بدون عارضه بهبود یافتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس این مطالعه، اعضای خانواده بیماران بروسلوز در معرض خطر بیماری هستند، و غربالگری اعضای خانواده راه مناسبی برای تشخیص زودتر و درمان مناسب بیماری است. اما صرفه اقتصادی غربالگری باید بررسی شود تا بتوان برای بکارگیری برنامه غربالگری در سطح ملی تصمیم گرفت.
    کلیدواژگان: خانواده، غربالگری، تب مالت
  • سمیه صادقی محب، رقیه عباسعلی پورکبیره، محمد تقی گودرزی، علیرضا نوریان، نسرین ضیا مجیدی * صفحات 112-118
    مقدمه
    رتینوپاتی یکی از مهم ترین عوارض دیابت ملیتوس می باشد که در نتیجه هیپرگلیسمی مزمن، استرس اکسیداتیو و التهاب ایجاد می شود. فاکتور رشد توموری (TGF-β2) یکی از فاکتورهای مهم دخیل در مسیر التهاب ناشی از هیپرگلیسمی می باشد. از طرفی سیر به عنوان یک ترکیب گیاهی پرمصرف در رژیم غذایی ایرانیان به حساب می آید که اثرات هیپوگلیسمیک و آنتی اکسیدانی دارد، لذا در این مطالعه اثرات عصاره آبی این گیاه در میزان بیان ژن و پروتئین TGF-β2 در رت های دیابتی نوع 1 مورد مطالعه قرار گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی بیست و چهار رت نر نژاد ویستار به چهار گروه 6 تایی کنترل سالم، دیابتی نوع 1، دیابتی نوع 1 درمان شده با عصاره سیر و کنترل سیر تقسیم شدند. برای القا دیابت از استرپتوزوتوسین (65mg/kg) (STZ) استفاده شد و هفت روز بعد از تزریق، میزان قند خون در رت ها توسط گلوکومتر اندازه گیری شد. قند بالاتر از mg/dL 300 به عنوان دیابت نوع 1 در نظر گرفته شد. تیمار رت ها توسط عصاره آبی سیر (100g/1ml) به صورت گاواژ به مدت 30 روز انجام شد. در پایان زمان تیمار، نمونه سرم آنها جداسازی شد و جهت سنجش میزان گلوکز در 20o C- ذخیره گردید. همچنین چشم رت ها و سپس بافت شبکیه آن ها سریعا خارج شد و در 70o C- برای بررسی بیان ژن و میزان پروتئین، ذخیره شد. جهت بررسی بیان ژن، استخراج RNA، سنتز cDNA و Real time PCR انجام شد. جهت سنجش میزان پروتئین TGF-β2 از روش الایزا استفاده شد.
    یافته ها
    میزان بیان ژن TGF-β2 در رت های دیابتی، افزایش 37/1 برابری را نسبت به گروه کنترل نشان داد، در حالیکه در رت های دیابتی تیمار شده با عصاره سیر، کاهش 96/1 برابری نسبت به گروه دیابتی درمان نشده مشاهده گردید. میزان پروتئین TGF-β2 در رت های دیابتی، افزایش 08/3 برابری را نسبت به گروه کنترل نشان داد، در حالیکه در رت های دیابتی تیمار شده با عصاره سیر، کاهش 56/2 برابری نسبت به گروه دیابتی درمان نشده مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره سیر سبب کاهش معنی دار سطح TGF-β2 در بافت شبکیه رت های دیابتی شده است. از آنجائیکه TGF-β2 یک فاکتور اساسی در ایجاد التهاب و آسیب به شبکیه می باشد، لذا می توان انتظار داشت که مصرف سیر، با کاهش میزان این پروتئین بتواند در تقلیل عوارض دیابت موثر باشد.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین نوع 1، سیر، شبکیه، رت
  • منیژه حمزه پور قرخبلاغ، مریم بهمن زاده، حسین لاهوتیان، شایسته مهدی نژادیانی، زهره علیزاده * صفحات 119-125
    مقدمه
    استرس اکسیداتیو و تغییر در ظرفیت آنتی اکسیدانی از جمله عوامل موثر در پاتوژنز دیابت هستند. ویتامین E و آستازانتین آنتی اکسیدان های قوی هستند و در کاهش استرس اکسیداتیو موثر می باشند. این مطالعه تاثیر ویتامین E و آستازانتین را بر ساختار بافتی پروستات، سمینال وزیکول و اپیدیدیم موش های دیابتی بررسی می کند.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی 28 سر موش صحرایی نر به چهار گروه کنترل دریافت کننده روغن سویا، گروه دیابتی دریافت کننده روغن سویا و گروه دیابتی دریافت کننده ویتامین E و گروه دیابتی و دریافت کننده ی آستازانتین تقسیم شدند. جهت ایجاد دیابت، استرپتوزوتوسین (Streptozotocin) به میزان mg/Kg 55 به صورت داخل صفاقی تزریق شد. گروه درمان، ویتامین E به میزان mg/kg 72/0 و استازانتین mg/kg 720 به مدت 50 روز دریافت نمودند. غدد پروستات، سمینال وزیکول و اپیدیدیم با رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در پروستات ارتفاع اپی تلیوم غدد در گروه دیابتی کاهش (05/0 > P) و در گروه های تیمار شده افزایش نشان داد (05/0 > P). قطر آسینی ها نیز در گروه دیابتی افزایش و در گروه های تیمار با استازانتین کاهش معنی دار نشان داد (05/0 < P). در اپی دیدیم ارتفاع اپی تلیوم در گروه دیابتی افزایش (05/0 < P) و در گروه های تیمار شده کاهش نشان داد. در سمینال وزیکول ارتفاع اپی تلیوم و قطر هسته در گروه دیابتی کاهش یافته بود (05/0 < P). ویتامین E و استازانتین نیز موجب کاهش این پارامترها شدند (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    استازانتین و ویتامین E می توانند موجب بهبود تغییرات بافتی ناشی از دیابت در اپی دیدیم و پروستات شوند.
    کلیدواژگان: دیابت شیرین، پروستات، سمینال وزیکول، استازانتین، ویتامین E، موش
  • امیر حسین ظهیرنیا*، حسن رستگار، شهیاد آذری حمیدیان، عارف صالح زاده صفحات 126-134
    مقدمه
    حشرات بزرگترین رده را در شاخه بندپایان تشکیل می دهند و شامل راسته ها و خانواده های متعددی هستند که مهم ترین آن ها از لحاظ پزشکی راسته دوبالان و خانواده کولیسیده می باشد. تعدادی از گونه های این خانواده، به علت خونخواری از انسان به عنوان مسوول انتقال عوامل بیماری زای بسیاری از بیماری ها از قبیل مالاریا، فیلاریازیس، آنسفالیت، تب زرد و تب دنگی در دنیا شناخته شده اند. از انجاییکه درخصوص تعیین فون پشه های موجود در شهرستان پلدختر تحقیقی انجام نشده و اطلاعات دقیقی در دست نیست از این رو این مطالعه با هدف تعیین فون پشه های کولیسیده (Diptera: Culicidae) در شهرستان مذکور واقع دراستان لرستان انجام گرفت.
    روش کار
    دراین مطالعه فونستیک و مقطعی - توصیفی چهار منطقه شهری و نیز چهار منطقه روستایی در هریک از جهات جغرافیایی چهار گانه شهرستان پلدختر انتخاب گردید. درهر یک از مناطق شهری دو مکان و در هر منطقه روستایی چهار مکان که شامل دو مکان انسانی و دو مکان حیوانی بود تعیین و از اوایل فروردین 1394 تا اوایل دی ماه 1394 بصورت ماهانه اقدام به جمع آوری لارو، شفیره و پشه های بالغ خانواده کولیسیده گردید. روش های نمونه گیری برای لارو، شفیره و بالغ بصورت ملاقه زنی، گزش شبانه جمع آوری کلی و استفاده ازآسپیراتور بود. مشخصاتی شامل نام جمع آوری کننده، تاریخ جمع آوری، کد مربوط به زیستگاه، وضعیت زیستگاه (دایمی یا موقت)، نوع پوشش گیاهی، نوع بستر، وضعیت نور خورشید در فرم مربوط ثبت شد. به کمک منابع و کلیدهای تشخیص شناسایی معتبر اقدام به شناسایی نمونه ها شد و داده های بدست آمده به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 19 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در این بررسی درمجموع 5392 نمونه از پشه های کولیسیده مشتمل بر 1818 پشه بالغ و 3574 لارو در نقاط تعیین شده از سطح مناطق شهری و روستایی مورد مطالعه شهرستان پل دختر جمع آوری شد. بدین ترتیب سه جنس شامل آنوفل (9/21 درصد)، کولکس (6/64 درصد) و کولیسیتا (5/13 درصد) و دوازده گونه شامل: Cx.theileri،،Cx.mimeticus، Cx.perexiguus،Cx.hortensis،Cx.pipiens، Cx.sitiens، Cx.tritaeniorhynchus Culiseta langiareolata، An. Superpictus An.stephensi،An.turkhudi و An.dthali. تشخیص داده شدند. کولکس پی پینس گونه غالب (9/19 درصد) و کولکس تیلری (5/19 درصد) پس از آن بیشترین وفور را به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر حضور گونه های مختلف پشه ها در سراسر شهرستان پلدختر می باشدو می تواند زمینه ساز انجام مطالعات جامع تر و ویژه در خصوص نقش احتمالی گونه های مختلف پشه ها در معضلات بهداشتی و پزشکی انسان و دامپزشکی در آینده باشد.
    کلیدواژگان: پشه ها، حشره شناسی، فون
  • محسن بیدگلی، ستاره شجاعی، سارا سهیلی فر، احسان هوشیار * صفحات 135-142
    مقدمه
    واکنش بافتی نخ بخیه های مورد استفاده در اعمال جراحی داخل دهانی موضوع مهمی بوده ومی تواند در تشدید زمینه التهاب دخالت نماید، این مطالعه با هدف مقایسه واکنش بافتی ایجاد شده اطراف سه نوع نخ بخیه Demesilk که تولید خارج کشور (Demetechcorporation،USA) و Pedsilk،Suture که تولید داخل کشور و غیرقابل جذب طبیعی هستند بر روی موشهای صحرایی انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، تعداد 12 موش صحرایی نر همگی با وزن تقریبی 250 گرم انتخاب شدند و به دو گروه مساوی تقسیم گردیدند. پس از بیهوشی، روی پوست هر حیوان در ناحیه پشتی، هر سه نوع بخیه با فاصله مناسب زده شد. بخیه اول از نوع Pedsilk، بخیه دوم از نوع Suture و بخیه سوم از نوع Demesilk بود. در هر کدام از روزهای دوم و هفتم یک گروه 6 تایی از موشها با دوز کشنده کتامین کشته شده و هر سه نوع بخیه بطور جداگانه برداشته شده و نمونه ها به آزمایشگاه انتقال داده شدند و از نظر میزان و شدت التهاب، وجود یا عدم وجود سلول های گرانولیشن-ری اپی تلیالیزاسیون و هم چنین تشکیل بافت فیبروز مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات بدست آمده بوسیله نرم افزار،SPSS آزمون فریدمن و آزمون ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    ارزیابی آماری درمورد مقایسه هر سه نوع نخ صورت گرفت که در اغلب موارد تفاوت بین نخ ها معنی دار بود. التهاب در دو نخ Pedsilk و Demesilk با گذشت زمان افزایش می یابد و در نخ Suture التهاب کاهش می یابد. احتمال تشکیل بافت گرانولیشن در دو نخ Pedsilk و Demesilk با گذشت زمان، کاهش چشمگیری پیدا نمی کند. در نخ Suture این احتمال به شدت کاهش می یابد. رفتار هر سه نخ Pedsilk، Demesilk و Sutur در تشکیل بافت فیبروز با گذشت زمان، به صورت معناداری (05/0 > P) افزایش می یابد. با گذشت زمان احتمال ری اپی تلیالیزاسیون به صورت معناداری در نخ های Suture، Demesilk افزایش پیدا می کند و در نخ Pedsilk بدون تغییر باقی می ماند. نخ سوچور به عنوان بهترین نخ بخیه درمقایسه با 2 نخ دیگر مشخص می گردد.
    نتیجه گیری
    استفاده متداول از نخ بخیه ها در اعمال جراحی داخل دهانی و اینکه نخ بخیه به عنوان جسم خارجی در محل زخم محسوب می شود و خطر عفونت و التهاب در زخم وجود دارد، التهاب در دو نخ Pedsilk، Demesilk افزایش می یابد و در نخ Suture این احتمال کاهش می یابد. به همین دلیل پس از جراحی بستن مناسب ناحیه جراحی، انتخاب نخ بخیه مناسب مهمترین فاکتور درترمیم بافت و موفقیت جراحی است. نخ بخیه سوچور به نسبت دو نخ بخیه دیگر ارجح است.
    کلیدواژگان: نخ بخیه، میزان التهاب، بافت گرانولیشن، بافت فیبروز، موش
  • قربان عسگری، عبدالمطلب صیدمحمدی، مرضیه باقری، سونیا چاوشی * صفحات 143-151
    مقدمه
    صنایع نساجی به دلیل حجم پساب بالا و وجود عوامل مضر محیط زیستی نظیر انواع رنگ ها، از صنایع قابل توجه در تصفیه فاضلاب های صنعتی هستند. بنابراین، هدف از این مطالعه تعیین کارایی حذف رنگ فاضلاب صنایع نساجی با استفاده از فرآیند فتوکاتالیستی دی اکسیدتیتانیوم و لامپ های UV-LED در تصفیه فاضلاب کارخانه نخ رنگ همدان می باشد.
    روش کار
    در مطالعه تجربی حاضر در هر بار آزمون 100 میلی لیتر نمونه داخل راکتور LED در معرض تابش اشعه فرابنفش و دی اکسید تیتانیوم قرار گرفت و تاثیر پارامترهایی از قبیل زمان تماس، pH و دوز دی اکسید تیتانیوم بررسی شد، همچنین سینتیک تجزیه رنگ و اثر سینرژیستی هر یک از فرآیندها تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمایشات بیان می کنند فرآیند فوق می تواند تحت شرایط بهینه بهره برداری طی مدت 120 دقیقه رنگ فاضلاب نساجی را با کارایی 23/80 درصد و COD آن را با کارایی 75/64 درصد حذف نماید. همچنین واکنش تجزیه رنگ این فاضلاب تابع سینتیک درجه یک بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد فرآیند UV-LED/TiO2 می تواند با کارایی مناسبی جهت حذف رنگ و کاهش COD فاضلاب های صنایع نساجی، تحت شرایط بهینه بهره برداری استفاده گردد.
    کلیدواژگان: رنگ، فتوکاتالیستی، فاضلاب نساجی، دیاکسید تیتانیوم، اشعه فرابنفش
  • فرناز هاشمیان *، هنگامه شهریاری احمدی، علی بیک مرادی صفحات 152-157
    مقدمه
    یکی از شایعترین اعمال جراحی در دوران کودکی آدنوتانسیلکتومی می باشد، که ممکن است با عوارضی از جمله عود علائم همراه باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین فراوانی و علل عود هیپرتروفی آدنوئید پس از آدنوئیدکتومی در اطفال زیر 15 سال در بیمارستان بعثت همدان بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی – تحلیلی پرونده تمام بیمارانی که در سالهای 1389 تا 1395 در بیمارستان بعثت همدان تحت جراحی آدنوئیدکتومی به تنهایی یا به همراه تونسیلکتومی قرار گرفته بودند بررسی شده و از بین آنها بیمارانی که تحت جراحی مجدد (رویژن) آدنوئیدکتومی قرار گرفته بودند وارد مطالعه شدند. با استفاده از چک لیست تهیه شده اطلاعات دموگرافیک، یافته های بالینی نظیر علائم عود، سابقه‏ی آلرژی، ریفلاکس و فاصله زمانی بین جراحی اول و دوم جمع آوری شد و نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 16 و شاخص های آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 2787 نفر آدنوئیدکتومی شده بودند که 2571 مورد آنها همراه با تانسیلکتومی بوده و از میان آن ها 37 مورد (3/1%) نیاز به رویژن (جراحی مجدد) پیدا کردند. از 37 عمل جراحی روی‍ژن مورد مطالعه 65/48 درصد افراد را زنان و 35/51 درصد را مردان تشکیل می دادند. میانگین سنی افراد در جراحی اول، جراحی دوم و همچنین فاصله زمانی جراحی اول و دوم به ترتیب 16/5، 04/9 و 87/3 سال بود. 8/10 درصد افراد سابقه رینیت آلرژیک و 27 درصد بیماران سابقه مجاورت با دود سیگار را داشتند. 9/18 درصد افراد علائم مرتبط با ریفلاکس را ذکر می کردند. بیشترین شکایت اصلی در بین بیمارانی که تحت رویژن آدنوییدکتومی قرار گرفتند، خرخر شبانه (1/35) و تنفس دهانی (9/25) بود.
    نتیجه گیری: عود هیپرتروفی آدنوئید پس از آدنوئیدکتومی در اطفال زیر 15 سال 3/1% بود و عوامل مستعد کننده در عود هیپرتروفی آدنویید به ترتیب شیوع عبارت بودند از: در معرض دود سیگار بودن، ریفلاکس و رینیت آلرژیک. توصیه می شود جهت پیشگیری از عود هیپرتروفی آدنوئید ناشی از تکنیک جراحی، پس از جراحی اولیه آدنوئید با آندوسکوپ نازوفارنکس بررسی گردد.
    کلیدواژگان: برداشتن لوزه سوم، لوزه برداری، هیپرتروفی
  • علیرضا راستگوی حقی*، محمد علی سیف ربیعی صفحات 158-163
    مقدمه
    دیابت به علت شیوع و موربیدیتی بالا بعنوان یک مشکل بهداشتی مهم در سرتا سر دنیا مطرح می باشد. دیابت نوع 2، نوعی اختلال متابولیک است که با افزایش قند خون مشخص می شود و علت آن مقاومت به انسولین، کمبود نسبی انسولین و یا هردو است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه میانگین حجم پلاکتی (MPV: Mean Platelet Volume) دربیماران مبتلا به دیابت نوع دو با افراد سالم و بررسی ارتباط MPV با سطح گلوکز خون در آنان است.
    روش کار
    در این مطالعه که به روش مورد شاهدی انجام گرفت جامعه مورد مطالعه عبارت بود از کلیه بیماران با تشخیص دیابت نوع دو که طی سال های 95-1394 به آزمایشگاه بیمارستان بعثت همدان مراجعه کرده بودند. تعداد 60 نفر بیمار بعنوان گروه مورد و 60 نفر بعنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند. میزان MPV،HbA1c و FBS در هر دو گروه اندازه گیری شد و کلیه داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 گردید. آنالیز داده ها با آزمون های آماری کای اسکور، t و من ویتنی انجام شد. سطح معنی داری برابر با 05/0 منظور گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد گروه شاهد برابر با 78/41 سال و افراد گروه مورد برابر با 58/41 سال بود. میانگین حجم پلاکتی در گروه مورد برابر با 42/8 و در افراد شاهد برابر با 74/7 بود که با توان آماری خیلی بالا این تفاوت معنی دار بود (001/0 = P). میانگین حجم پلاکت در گروه مورد در افرادی که HbA1c کمتر و مساوی 7 داشتند کمتر از افرادی بود که HbA1c بیش از 7 داشتند و این تفاوت معنی دار بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    از آنجائیکه حجم پلاکتی در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد بطور معنی داری بالاتر بود. بنابراین، میانگین حجم پلاکتی می تواند به عنوان یک شاخص ساده و مقرون به صرفه برای پیگیری بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس نوع دو باشد.
    کلیدواژگان: پلاکت خون، دیابت شیرین نوع 2، هموگلوبین گلیکوزیله آ
  • کبری پیری، امیرحسین مقصود، محمد متینی، محمد فلاح صفحات 164-170
    مقدمه
    فاسیولا جزء انگلهای زئونوز می باشد. با توجه به اهمیت بهداشتی و اقتصادی فاسیولا، آگاهی از وضعیت انتشار گونه ها در مناطق آندمیک برای برنامه های کنترلی ضروری به نظر می رسد. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین شیوع و شدت آلودگی به انگل فاسیولا در دامهای کشتار شده در کشتارگاه همدان انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1394 بر روی 13607 دام کشتار شده در کشتارگاه همدان انجام شد. کبد دامهای ذبح شده (گاو، گوسفند و بز) از نظر فاسیولا بازرسی و کبدهای آلوده به آزمایشگاه انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی همدان منتقل شد. در پایان شیوع و شدت آلودگی با شمارش کرم های هر کبد محاسبه گردید و نتایج به دست با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و آزمون مجذور کای مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 13607 دام ذبح شده، 10846 راس گوسفند، 995 راس گاو و 1766 راس بز بودند. میزان شیوع کلی فاسیولا 74/0% بدست آمد. میزان آلودگی در گاو 5/1%، گوسفند 5/0% و بز 4/1% بود. شدت آلودگی کبد گاو، گوسفند و بز به ترتیب 13/26 ± 07/22، 29/11 ± 6/7 و 22/15 ± 32/17 محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    شیوع فاسیولادر همدان نسبت به مطالعه قبلی در این منطقه و برخی مناطق کشور کمتر است اما شدت آلودگی بالا می باشد. این مطالعه انزئوتیک بودن فاسیولیازیس حیوانی را (هرچند پایین) در همدان تایید نمود. نظر به اندمیک بودن فاسیولیازیس انسانی در ایران و سایر مناطق هم جوار با استان همدان انجام مطالعات مبتنی بر جامعه برای تعیین وضعیت این بیماری در این منطقه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فاسیولا، شدت آلودگی، شیوع
  • محمدرضا سبحان*، علی اصغر رضانژاد، حمیدرضا قاسمی بصیر، محمود فرشچیان صفحات 171-175
    مقدمه
    آنژیو لنفوئید هیپر پلازی با ائوزینو فیلی و یا همانژیوم اپی تلیوئید یک وضعیت ناشایع ناشی از تکثیر خوش خیم عروق درمال و یا ساب درمال است. ضایعات آن به صورت پاپول پلاک و یا ندولهای منفرد یا متعدد قرمز رنگ می باشد که بیشتر ناحیه سروگردن را درگیرمیکند. این بیماری اغلب در زنان و در سنین جوانی تا میانسالی دیده می شود. علت این بیماری شناخته شده نیست و به درمان های توصیه شده از جمله جراحی مقاوم است. تمایل به عود در ضایعات درمان شده نیز بالا می باشد.
    معرفی بیمار: این گزارش به معرفی یک زن 39 ساله می پردازد که با پاپول و ندول های متعدد خونریزی دهنده در ناحیه ساعد و دست و بستر ناخن های سمت چپ مراجعه نموده است.
    نتیجه گیری
    موقعیت و همچنین تعداد و گستردگی ضایعات در این بیمار بسیار قابل توجه بوده و ضایعات پوستی در بررسی هیستو پاتولوژی مطابق با تشخیص آنژیو لنفوئید هیپر پلازی با ائوزینو فیلی بود.
    کلیدواژگان: آنژیو لنفوئید هیپر پلازی، ائوزینو فیلی، همانژیوم اپی تلیوئید، تکثیر عروقی
|
  • A. Yazdi, S. Homayonfar *, Hr Golalikhani, M. Farhadian, F. Ashtarani Pages 93-99
    Introduction
    Coronary artery bypass surgery is still a selective treatment for patients with a severe coronary artery disease all over the world. It has been tried to perform actions before and after the surgery to increase the survival rate and the quality of life of the patients. The aim of this study was to compare heart rate recovery changes before and after cardiac rehabilitation in these patients.
    Methods
    This clinical trial study was conducted on 70 patients with coronary artery bypass surgery. For all patients, 12 rehabilitation sessions were considered. Before the beginning and after finishing the recovery and rehabilitation sessions, patients were evaluated using the exercise-stress test by the standard Bruce method and the amounts of heart rate recovery (HRR) were calculated before and after the sessions. Data were analyzed using descriptive statistics and paired t-test with the SPSS 19 software.
    Results
    The mean HRR among the patients before the recovery was 21.01 ± 7.74 and after the recovery was 25.53 ± 7.62 (P = 0.000). The mean HRR among the patients with normal left ventricular (LV) function before the recovery was 22.33 ± 7.42 and after it was 25.17 ± 6.59. Also, the mean HRR in patients with mild LV dysfunction before the recovery was 20.23 ± 8.48 and after it was 24.85 ± 8.02 and the mean HRR in patients with moderate LV dysfunction before the recovery was 20.84 ± 3.87 and after it was 30.67 ± 8.41.
    Conclusion
    The results showed that the mean HRR after the recovery significantly increased compared to before the recovery.
    Keywords: Heart Rate Recovery, Rehabilitation, Coronary Artery Disease
  • B. Karkhanehei, H. Mousavi Bahar, M. Razaghi, F. Mohammadi * Pages 100-105
    Introduction
    Urinary calculi is the second common chronic renal disease. Todays, the extracorporeal shock wave lithotripsy (ESWL) is the most common method of treatment of kidney calculi, though this method was invented 30 years ago. This study was conducted to compare the effects of oral diclofenac sodium versus acetaminophen codein on pain during ESWL.
    Methods
    After signing informed consent, 90 patients with urinary calculi were randomly allocated into three equal groups (n = 30). In this study, one hour before the ESWL, 30 patients received the acetaminophen codeine (acetaminophen 650 mg plus codeine 20 mg) orally and 30 patients received diclofenac sodium 50 mg orally and 30 patients did not receive any drug. Severity of pain was assessed by the four-point scale during the procedure.
    Results
    The results of our study showed that there was no statistically significant difference among the three groups regarding gender, weight, age, overall satisfaction, and pain severity during ESWL. Although morphine consumption and pain severity in groups of acetaminophen codeine and diclofenac sodium was lower than in the third group, this different was not statistically significant (P = 0.086).
    Conclusion
    Oral prescription of acetaminophen codeine and diclofenac sodium, one hour before ESWL, has a similar effect on pain management.
    Keywords: Kidney Calculi, Pain, Lithotripsy
  • H. Hashemi, F. Torkaman Asadi *, A. Moghimbeigi Pages 106-111
    Introduction
    Brucellosis is an endemic zoonosis in Iran. There are some reports regarding brucellosis infection in family members sharing the same risk factors and remain unrecognized. The aim of this study was to screen household members of index cases with brucellosis for detecting additional unrecognized cases in Hamedan, Iran.
    Methods
    Two-hundred and thirty family members of brucellosis index cases were enrolled in the study. The standard tube agglutination test (STA), Coomb's wright, and 2-mercaptoethanol (2ME) agglutination were checked in all the samples. A case with STA titer ≥ 1:80, 2-mercaptoethanol (2ME) agglutination ≥ 40 and compatible signs and symptoms was considered positive for brucellosis. A questionnaire containing demographic characteristics, previous history and risk factors for brucellosis, and symptoms and signs of brucellosis was completed for each subject. Data were analyzed using the SPSS 17 software.
    Results
    Forty-eight (20.8%) of the family members were seropositive for brucella agglutinin and most of them (31 cases) were symptomatic. The most common symptoms were backache (41.7%), fatigue (41.7%), and arthralgia (39.6%). Significant differences were found between seropositivity and a previous history of brucellosis, contact with livestock, and clinical findings. All symptomatic seropositive cases were treated for brucella infection and recovered without any complications.
    Conclusion
    According to the results of the present study, family members of brucellosis patients are at risk of disease acquisition, and screening of household members provides an effective way for early diagnosis and prompt treatment. However, cost benefit of screening should be evaluated to reach definite decision for the implementation of the screening as a nationwide program.
    Keywords: Brucellosis, Family Members, Screening
  • S. Sadeghi Moheb, R. Abbasalipourkabir, Mt Goodarzi, A. Nourian, N. Ziamajidi * Pages 112-118
    Introduction
    Retinopathy is one of the most important complications of diabetes mellitus that results from chronic hypeglycemia, oxidative stress and inflammation. Tumor necrosis factor-beta2 (TGF-β2) is an important factor in the inflammation pathway due to hyperglycemia. Garlic is one of the most frequently used plants in Iranian diets that has hypoglycemic and antioxidant propertis. So, this study aimed to examine the effects of aqueous garlic extract on TGF-β2 gene and protein expression in retinal tissues of type 1 diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study, 24 male Wistar rats were divided into four groups (n = 6) including control rats, type 1 diabetic rats, type 1 diabetic rats treated with the garlic extract and garlic control. To induce diabets type 1, streptozotocin (STZ, 65 mg/kg) was used. Seven days after the STZ injection, the glucose level was measured by a glucometer. at the end of the treatment period(30 days, gavage of the garlic extract (1mL/100g)), the serum sample was isolated and stored in -20ºC for determination of the glucose level. Also, the rat's eyes were removed and their retial tissues separated quickly and stored in -70ºC for gene expression evaluation and protein assay. To determine the gene expression level, RNA extraction, cDNA synthesis and real-time polymerase chain reaction were performed. The TGF-β2 protein level was also measured by the ELISA kit.
    Results
    The TGF-β2 mRNA expression was increased 1.37 fold in diabetic rats compared to control rats and decreased 1.96 fold in garlic-treated diabetic rats compared to untreated diabetic rats. The TGF-β2 protein level was increased 3.08 fold in diabetic rats compared to control rats and decreased 2.56 fold in garlic-treated diabetic rats compared to untreated diabetic rats.
    Conclusion
    Garlic extract significantly decreased the TGF-β2 level in retinal tissues of diabetic rats. The TGF-β2 is an important factor in inflammation and damage to retinal; so, it is logical that garlic consumption can reduce diabetes complications by decreasing this factor.
    Keywords: Diabetes Mellitus Type 1, Garlic, Retina, Rats
  • M. Hamzepour Gherkhbolagh, M. Bahmanzadeh, H. Lahoutian, Sh Mehdinejadiani, Z. Alizadeh* Pages 119-125
    Introduction
    Enhanced oxidative stress and changes in antioxidant capacity are considered to play an important role in the pathogenesis of chronic diabetes mellitus. Vitamin E and astaxanthin are strong antioxidants and it has shown to reduce oxidative stress. This study aimed to investigate the effects of vitamin E and astaxanthin on histological structure of prostate, seminal vesicle and epididymis in diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study, 28 adult male Wistar rats were divided into four groups. The control group received soybean oil, diabetic group received soybean oil, the treated diabetic group received vitamin E and treated diabetic group received astaxanthin. To induce diabetes, 55 mg/kg streptozotocin (STZ) was injected intraperitonealy. The diabetic-treated group received 0.72 mg/kg vitamin E and 720 mg/kg astaxanthin for 50 days, respectively. The prostate, seminal vesicle and epididymis were studied after the histological procedure and hematoxylin and eosin staining.
    Results
    The height of glandular epithelium was decreased in the diabetic group compared to the control (P 0.05). In the epididymis, the height of epithelium was increased in the diabetic group compared to the control (P > 0.05) and decreased in the treated groups. The diameter of tubules was decreased in the diabetic group and increased significantly after treatment with astaxanthin. In the seminal vesicle, the height of epithelium and diameter of nucleus were decreased in the diabetic group compared to the control (P > 0.05). Also, vitamin E and astaxanthin-treated groups showed decrease in these parameters (P
    Conclusion
    Vitamin E and astaxanthin can improve histological changes in prostate and epididymis in diabetic rats.
    Keywords: Diabetes Mellitus_Prostate_Seminal Vesicle_Astaxanthin_Vitamin E Rats
  • A. H Zahirnia *_H. Rastgar_S. Azarihmidian_A. Salehzadeh Pages 126-134
    Introduction
    Insects as the largest category of arthropods include numerous groups and families that the most important of them belong to order Diptera, family Culicidae. Because of feeding on the human's blood, a number of species of this family have been known as responsible for the transmission of pathogens for many diseases such as malaria, filariasis, encephalitis, yellow fever and dengue fever in the world. Given that no research has been conducted to determine the fauna of existing mosquitoes in the city of Poldokhtar, Lorestan Province, the present study aimed to exactly determine the mosquitoe's fauna in this city to perform appropriate prevention measures.
    Methods
    In this faunistic and cross-sectional descriptive study, four urban areas and four rural areas in four geographic directions in the city of Poldokhtar were determined. In each urban area, two places and in each designated rural area, four places including two human places and two animal places were selected. From the early of April 2015 to the early of January 2016, larvae, pupae and adult mosquitoes of the Culicidae family were collected. Sampling methods for larvae, pupae and mature were ladling, night catch, total and hand catch with an aspirator. Characteristics including the name of the collector, date of collection, code related to habitat, habitat status (permanent or temporary), type of vegetation cover, type of substrate, and the situation of sunlight were recorded in the related form. The samples were identified by resources and valid identification keys. The data were analyzed using the SPSS software version 19.
    Results
    Totally, 5392 mosquito adults of the Culicidae family including 1818 mosquito adults and 3574 larvae in designated areas in the city as well as four rural areas were collected. The three genera Anopheles (21.9%), Culex (64.6%), and Culiseta (13.5%) were diagnosed. Also, from three genera, 12 species were identified as follows: Culex theiler, Cx. mimeticus, Cx. perexiguus, Cx. hortensis, Cx. pipiens, Cx. sitiens, Cx. tritaeniorhynchus, Culiseta langiareolata, Anopheles superpictus An. stephensi, An. turkhudi and An. dthali.Culex pipiens (19.9.5%) and Culex theileri (19.5%) were the most abundant species, respectively.
    Conclusion
    The results of this study indicate the presence of various species of mosquitoes throughout the city of Poldokhtar. Also, the results can lay the groundwork for doing more comprehensive and special studies particularly regarding the possible role of different species of mosquitoes in human and animal health in the future.
    Keywords: Entomology, Fauna, Culicidae
  • M. Bidgoli, S. Shojaei, S. Soheilifar, E. Hooshyar * Pages 135-142
    Introduction
    The tissue reaction to stitch strings used in the intraoral surgery that can aggravate inflammation is an important issue. This study aimed to compare the tissue reaction formed around three types of stitches, including Demesilk (Demetech corporation,USA) that is not produced inside the country, Pedsilk and Suture, which all are natural nonabsorbable, on rats.
    Methods
    In this experimental study, 12 male rats with an approximate weight of 250 g were selected and divided into two equal groups. After anesthesia, the back hair of the animals was shaved and all three types of stitch strings were used differently in each sample. The first type of stitch was Pedsilk, the second type Suture, and the third one was Demesilk. In certain days (the second and seventh days), one group of the rats were sacrificed with a certain amount of fatal ketamine and all three types of stitch strings were removed separately and transmitted to laboratory and compared regarding inflammation, granulation and fibrosis formation. The data were analyzed using the Friedman and Wilcoxon tests with the SPPS software.
    Results
    Statistical assessment carried out in all three types showed a significant difference among the strings in most cases. The manner of Pedsilk and Demesilk with regard to inflammation was similar in which the possibility of inflammation increased as the time passed and this possibility decreased in the Suture. The manner of both Pedsilk and Demesilk regarding the granulation tissue was similar in which the possibility of the formation of the tissue did not have a remarkable decrease as the time passed. In Suture, this possibility decreased remarkably. The manner of all three strings, Suture, Pedsilk and Demesilk, increased significantly regarding fibrosis tissue formation as the time passed (P
    Conclusion
    The common use of stitch strings in intraoral surgeries and the fact that a stitch string is considered as an external body in a wound zone increases the risk of infection and inflammation in Demesilk and Pedsilk, but this possibility decreases in the Suture type. As a result, after the surgery, the use of the Suture in covering the surgery zone is supposed to be the most important factor in amending the tissue and the success of the surgery.
    Keywords: Suture, Inflammation, Granulation Tissue, Fibrosis Tissue, Rats
  • G. Asgari, A. Seidmohammadi, M. Bagheri, S. Chavoshi * Pages 143-151
    Introduction
    Textile industries, due to a high volume of wastewater and harmful environmental factors such as a variety of dyes, are significant industries in industrial wastewaters treatment. So, the aim of this study was to examine the efficiency of dye removal from the textile industry wastewater using the titanium dioxide photocatalytic process under UV-LED light irradiation (UV-LED/TiO2) in the treatment of the Nakh Rang factory wastewater in Hamadan City, Iran.
    Methods
    In this experimental study, in every experiment, 100 mL sample was placed inside the LED reactor to expose to the UV light and TiO2. The effects of some parameters such as contact time, pH and dosage of TiO2 were examined, and decomposition kinetics and the synergistic effects were also determined for each process.
    Results
    The results of the experiments showed that the UV-LED/TiO2 process can remove the dye from textile wastewater with the efficiency of 80.23% and can also remove the chemical oxygen demand (COD) with the efficiency of 64.75% under the optimum conditions and during 120 minutes. Also, the reaction of dye decomposition in this wastewater was a first-order kinetic function.
    Conclusion
    The results of this study show that the UV-LED/TiO2 can be used effectively to remove the dye and reduce the COD of the textile industry wastewater under optimal operating conditions.
    Keywords: Dye, Photocatalytic, Textile Wastewater, Titanium Dioxide, Ultraviolet Raysasthm
  • F. Hashemian *, H. Shahriari Ahmadi, A. Bikmoradi Pages 152-157
    Introduction
    Adenotonsillectomy is one of the most common surgeries in children, which may be associated with a risk of recurrence of the related symptoms. The aim of this study was to determine the prevalence and possible predisposing and associated factors of adenoid regrowth in children under 15 years old in Besat Hospital in Hamadan.
    Methods
    In this analytic-descriptive study, all the patients less than 15 years old who underwent adenoidectomy or adenotonsillectomy in Besat Hospital in Hamadan City between 2010 and 2016 were reviewed. The charts of the patients underwent revision adenoidectomy were evaluated and their demographic data, clinical findings such as recurrence symptoms, history of allergy, reflux, and the time interval between the first and second surgeries, and the predisposing and associated factors of adenoid hypertrophy recurrence were recorded. The data were analyzed using descriptive statistics with SPSS 16 software.
    Results
    From a total of 2787 patients with adenoidectomy (2571 cases with adenotonsillectomy), 37 cases (1.3%) underwent revision adenoidectomy. Of 37 revision adenoidectomies, 48.65% were in females and 51.35% e in males. The mean age at the primary adenoidectomy was 5.16 and at the secondary (revision) adenoidectomy was 9.04 years. The mean of interval was 3.87 years between the surgeries. Also, 27% of the patients were passive smoker, 18.9% had a history of reflux and 10.8% had a history of allergic rhinitis. The most common chief complaints of the adenoid regrowth were snoring (35.1%) and mouth breathing (25.9%).
    Conclusion
    According to the results of the present study, adenoid re-growth in children under 15 years is not common (1.3%) and the predisposing factors of adenoid hypertrophy recurrence were passive smoking, reflux and allergic rhinitis, respectively. It is recommended that nasopharyngeal endoscopy be performed after the adenoid surgery.
    Keywords: Adenoidectomy, Tonsillectomy, Hypertrophy
  • A. Rastgoo Haghi *_M. A Seifrabiei Pages 158-163
    Introduction
    Type 2 diabetes mellitus, due to its high incidence and mortality rates, is a major health problem around the world. Also, the type II diabetes is a type of metabolic disorder characterized by increased blood glucose, which is due to insulin resistance, insulin deficiency, or both. The current study aimed to assess the mean platelet volume (MPV) in type 2 diabetes patients compared to nondiabetics, and determine the correlation between MPV and fasting blood glucose, glycosylated hemoglobin (HbA1c).
    Methods
    This case-control study was conducted on all patients (n = 120) diagnosed with diabetes referred to the clinical laboratory of Besat Hospital in Hamadan City, Iran, during 2015-2016. The patients were divided into the two groups of case and control (n = 60, each group). The mean platelet volume was measured by an automated blood cell counter. The blood glucose and HbA1c levels were also measured in both groups. Data were analyzed using the Chi-square, t test and Mann-Whitney tests with the SPSS software version 16. The significance level was equal to 0.05.
    Results
    The mean age of the control group was 41.78 years and that of the case group was 41.58 years. The mean platelet volume was 8.42% in the case group and 7.74% in the control group, which showed a significant difference between the two groups (P = 0.001). The mean platelet volume in people with HbA1c less than 7 in the case group was less than those who had HbA1c more than 7 and this difference was statistically significant (P = 0.001).
    Conclusion
    The mean platelet volume in diabetic patients was significantly higher than in the nondiabetic group. So, it seems that the elevated MPV can be used as a parameter for the diagnosis of vascular complications of diabetes.
    Keywords: Blood Platelet_Type 2 Diabetes Mellitus_Hemoglobin A Glycosylated
  • K. Piri_A. H Maghsood_M. Matini_M. Fallah Pages 164-170
    Introduction
    Fasciola is a zoonotic helminth. The study of Fasciola spp. distribution seems necessary for implementation of control programs in endemic areas. The aim of this study was to identify the prevalence and intensity of Fasciola spp. in the slaughtered livestock of Hamadan slaughterhouse.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study was performed in 2015. A total of 13607 slaughtered livestock were inspected and Fasciola infected livers were collected and transferred to the Parasitology Laboratory of Hamadan University of Medical Sciences. Finally, the prevalence rate and intensity of the Fasciola spp. were determined and data were analyzed using the Chi-square test with the SPSS software.
    Results
    From the 13607 studied livestock, 10846 were sheep, 995 were cattle and 1766 were goats. The overall prevalence of the infection was 0.74%. The prevalence of cattle infection to Fasciola spp. was 1.5%, followed by goats 1.4% and sheep 0.5%. The intensity of infection in cattle was 22.07 ± 26.13, in goats was 17.32 ± 15.22 and in the sheep was 7.62 ± 11.29.
    Conclusion
    The prevalence of Fasciola in Hamadan is lower than that of the previous study in this area and some studies in the country, but the intensity of infection is high. The present study showed a relatively low enzootic of animal fasciolosis in Hamadan Province. Therefore, because the human fascioliasis has been recognized as an endemic problem in the neighboring provinces, a comprehensive community-based research should be planned to identify the situation of the disease in human population in this region.
    Keywords: Fasciola, Intensity, Prevalence
  • M. Sobhan *, A. Rezanejad, H. Ghasemibasir, M. Farshchian Pages 171-175
    Introduction
    Angiolymphoid hyperplasia with eosinophilia (ALHE) or epithelioid hyperplasia is an uncommon condition due to benign proliferation of dermal and subdermal vessels. It is most commonly seen in young to middle-age females. Skin lesions include single or multiple red papules, plaques and nodules. It most commonly involves head and neck. Its etiology has not been determined. The ALHE lesions are usually resistant to commonly suggested treatment methods including surgery. Recurrence of treated lesions is also common.
    Case Presentation
    Herein, we report a 39-year-old woman who presented with multiple red papules and nodules on her forearm, hand and nail bed.
    Conclusion
    Condition and extension of lesions in this case is very significant. Her lesions were confirmed to be ALHE after histopathological assessment.
    Keywords: Angiolymphoid Hyperplasia, Eosinophilia, Epithelioid Hemangioma, Vascular Malformation