فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحه 1
    مقدمه

    دیابت یا مرض قند از بیماری های شایع و ناتوان کننده انسان است که میتواند مشکلات جدی را برای اندام ها ایجاد کند. یکی از این مشکلات زخم های مزمن و مقاوم به درمانی است که معمولا در کف پای این بیماران ایجاد میشود. این عارضه را پای دیابتی Diabetic foot هم میگویند. . هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره هیدرو الکلی شاه توت بر روی ترمیم زخم های دیابتی موش صحرائی نر نژاد ویستار می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه 48 سر موش نر نژاد ویستار را به 4 گروه (کنترل ، شم، تجربی یک ، تجربی دو) تقسیم گردیدند. در گروه های مورد آزمایش زخمی به طول 3 سانتی متر در سمت چپ ستون فقرات ایجاد شد. روند ترمیم زخم به صورت ماکروسکوپی و میکروسکوپی بررسی شد.

    نتایج

    زخم گروه های دیابتی شده با استرپتوزوسین در مقایسه با گروه سالم ترمیم دیرتری نشان داد و التیام زخم در گروه های تجربی تیمار شده با عصاره هیدرو الکلی شاه توت نسبت به گروه کنترل از سرعت بیشتری برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که عصاره هیدرو الکلی شاه توت موجب تسریع ترمیم زخم های پوستی نمونه های سالم و دیابتی می شود.

    کلیدواژگان: ترمیم زخم، عصاره هیدرو الکلی شاه توت، موش صحرایی دیابتی
  • صفحه 8
    مقدمه
    فشار اکسیداتیو مساله ای مهم در کاهش سرعت ریکاوری بیماران بای پس می باشد. آنتی اکسیدان نقش مهمی در تعدیل فشار اکسداتیو و التهاب بیماران دارند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثرات هم افزایی رزوراتول با برنامه بازتوانی بر نیم رخ لیپیدی بیماران قلبی بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 40 بیمار قلبی پس از جراحی بای پس به طور داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی در چهار گروه مکمل رزوراتول (10= n) مکمل رزوراتول و بازتوانی قلبی (10= n) ، بازتوانی (10= n) ، و کنترل (10= n) قرار داده شدند. تمرینات توانبخشی هشت هفته و سه روز، یک روز در میان انجام شد آزمودنی ها روزانه 400 میلی گرم رزوارتول مصرف میکردند. نمونه گیری خون قبل و 48 ساعت بعد از تمرینات و مکمل سازی انجام شد و غلظت TG، LDL، VLDL ، HDL و کلسترول اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد غلظت تری گلیسیرید و کلسترول نسبت به کنترل در گروه رزوارتوول، توانبخشی و توانبخشی و مکمل بهبود یافت در حالیکه تفاوت معنی داری بین گروه ها مشاهده نشد (05/0˃p). تغییرات LDL در بازتوانی- رزوراترول تنها اختلاف معنی داری با گروه بازتوانی (046/0=p) وکنترل داشت (028/0=p) داشت. میانگین غلظت HDL در گروه رزوراترول نسبت به کنترل به طور معنی داری بیشتربود (007/0=p).
    نتیجه گیری
    می توان گفت ترکیب رزوارتول و تمرینات منتخب ورزشی موجب بهبود برخی از پروفایل لییدی شده و نسبت به تمرینات توانبخشی و مکمل به تنهایی بر برخی از پروفایل لیپیدی تاثیر گذاری بهتری دارد.
    کلیدواژگان: رزوراتول، بيماران قلبي، برنامه بازتواني قلبي، نيم رخ ليپيدي
  • صفحه 15

    هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) یک پاتوژن گوارشی انسان است که دارای توانایی منحصر به فرد در کلونیزاسیون مخاط معده است و بیش از نیمی از جمعیت جهان را آلوده می کند. H. pylori منجر به گاستریت مزمن می شود و نقش آن در ایجاد بیماری زخم معده- سرطان معده و لنفوم های معده محسوب می شود. این باکتری عفونت های بسیار زیادی ایجاد می کند لذا افراد زیادی در سطح جهان الوده به هلیکوباکتر پیلوری هستند. بدین منظور مطالعات زیادی در زمینه ی پیشگیری و درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری و بیماری های مرتبط با آن انجام میشود, که برای بررسی رژیم های دارویی مختلف از جمله پروبیوتیک ها وجود یک مدل حیوانی ضروری می باشد. در حال حاضر رژیم های درمانی متعددی برای درمان هلیکوباکتر پیلوری وجود دارد و از انجایی که مقاومت نسبت به ترکیبات ضدمیکروبی و آنتی بیوتیک ها علیه سوش هلیکوباکتر پیلوری در کشورهای درحال توسعه مثل ایران بسیار زیاد است در این مطالعه از پروبیوتیک ها و داروهای غیرآنتی بیوتیکی برای کاهش التهاب و عفونت استفاده کرده زیرا امروزه نقش پروبیوتیک ها برای کاهش عفونتهای معده ای به عنوان مسیر کمکی در کنار داروهای دیگر به اثبات رسیده است.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق موش های مورد مطالعه 4هفته بعد از آخرین القای عفونت با سویه استاندارد هلیکوباکتر پیلوری (43504ATCC) و تلاش های مکرر آلوده شدند و در نهایت این سویه در معده موش ها C57BL/6 کلونیزه شد و این کلونیزاسیون با روش PCRنیز مورد تایید قرار گرفت. بعد از القای عفونت, موش ها جهت روش درمانی طراحی شده گروه بندی شدند و در هر گروه 10 حیوان مورد بررسی قرار گرفت.
    14روز بعد از پایان درمان پاسخ به درمان از طریق آزمایش تعیین آنتی ژن مدفوعی هلیکوباکتر پیلوریh. pylori) stool Ag) و هسیتوپاتولوژی (رنگ امیزی بافت گیمسا و H&E) مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    یافته های حاصل از این بررسی نشان داد که در گروه های آلوده به عفونت بعد از درمان با لاکتوباسیلوس پلانتاروم کاهش التهاب و بهبودی حاصل شدو میزان ریشه کنی عفونت هلیکوباکتر پیلوری در گروه درمانی طراحی شده بعد از بررسی بافتی منجر به کاهش التهاب شد. در گروه کنترل نیز عفونت و التهاب بعد از درمان به طور چشمگیری کاهش یافت.

    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، گاستریت معده، هیستولوژی، C57BL، 6
  • صفحه 22
    مقدمه
    ویتلیگو یک بیماری نسبتا شایع و اکتسابی و با علت نا مشخص می باشد لذا شناخت عوامل تاثیر گذار و پیشگیری از آن امری ضروری است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی رابطه سطح آنزیم گلوکز شش فسفات دهیدروژناز (G6PD) به روش اسپکتروفوتومتری با بیماری ویتیلیگو میباشد. مواد و روش: این مطالعه بر روی 104 فرد انجام گرفت (51 نفر گروه مبتلا به ویتیلیگو و 53 نفر گروه کنترل). پس از کسب رضایت از بیماران و ثبت اطلاعات دموگرافیک بیماران، سطح G6PD سرمی بیماران اندازه گیری و ثبت شد. آزمونهای کای اسکویر و ANOVA جهت مقایسه داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    مطالعه ما نشان داد که سطح G6PD در بیماران مبتلا به ویتیلیگو به صورت معناداری کمتر از افراد سالم میباشد (37/292 در مقابل 58/298 U/g Hb) (001/0> P) و از طرفی با گروه بندی بیماران به دو دسته محدود و منتشر، مشخص شد که سطح G6PD رابطه معکوس و معناداری با شدت ویتیلیگو دارد (در بیماران با ویتیلیگو محدود (409/0- =r و 006/0= P) و در بیماران با ویتیلیگو منتشر (906/0- =r و 005/0= P) ) به عبارت دیگر با افزایش شدت بیماری ویتیلیگو، سطح G6PD کاهش میابد.
    نتیجه گیری
    در بیماران مبتلا به ویتیلیگو، بررسی درمانهای موثر بر افزایش سطح G6PD و یا استفاده از درمانهایی در جهت عدم کاهش بیش از حد سطح G6PD در بیماران، ممکن است رویکرد درمانی جدیدی در این بیماری باشد.
    کلیدواژگان: ويتيليگو، گلوکز شش فسفات دهيدروژناز (G6PD)، اسپکتروفوتومتري
  • صفحه 29
    مقدمه

    اثرات بیولوژیک ترکیبات اکسید کننده قوی در بدن انسان ، تحت کنترل عوامل آنتی اکسیدان است. اختلال در عمل اندامها ممکن است نتیجه واکنش هایی میان رادیکالهای آزاد با غشاء سلول ها باشد. معلوم شده است که هدف اصلی رادیکال های اکسیژن لیپیدهای غشاء سلول ها می باشد. هدف از مطالعه حاضر ، بررسی آسیب پذیری سلول های میوکارد و ارزیابی آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت قلب رت های نر می باشد.

    مواد وروش ها

    60 سر رت نر بالغ از نژاد ویستار با وزن 20±220 گرم و 10-8 هفته ای به طور تصادفی به 10 گروه n=6 مطابق با مداخلات استرس، ویتامین D و فعالیت تمرینی منظم ، شامل گروه شاهد ، آب اکسیژنه (H) ؛ آب اکسیژنه دو برابر (2H) آب اکسیژنه ویتامین دی (HD) ، آب اکسیژنه دوبرابر ویتامین دی 2HD)) ، آب اکسیژنه تمرین (HE) ، آب اکسیژنه دو برابر تمرین (2HE) ، آب اکسیژنه تمرین ویتامین دی (HDE) ، آب اکسیژنه دوبرابر تمرین ویتامین دی ((2HDEو نهایتا دی متیل سولفوکساید سالین(DMSO) تقسیم وبه مدت 8 هفته تحت پروتکل مداخله قرار گرفتند سپس غلظت آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت قلب اندازه گیری وبا استفاده از تجزیه وتحلیل واریانس سه طرفه تحلیل شد. سطح معنی داری برابر 0. 05 در نظر گرفته شد.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که تمرین باعث افزایش SOD و GPX شد اما افزایش کاتالاز معنادار نبود. همچنین از سوی دیگر تلفیق تمرین ، ویتامین d و آب اکسیژنه تاثیر هم افزایی در مهار فعالیت پروتئین fas دارد ، و در حفاظت وپیشگیری از عوارض ناشی از آپپتوز والتهاب میوکارد موثر است.

    نتیجه گیری

    در رابطه با مصرف دوزهای مختلف H2O2در مقایسه با گروه تمرین و D به تنهایی و یا گروه کنترل نشان داده شد که ترکیب تمرین استقامتی و D باعث افزایش معنادار و خیلی بیشتری در فعالیت آنزیم های SOD و GPX می شود

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، فعالیت تمرینی منظم، مالون دی آلدئید، SOD، CAT
  • صفحه 42
    مقدمه
    هدف از این تحقیق مطالعه تاثیر عصاره عناب طی یک دوره تمرین استقامتی بر بافت قلب رت های نر ویستار مسموم شده با بولدنون بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 سر موش نر ویستار با سن 12-8 هفته و میانگین وزن 94/7±195گرم به طور تصادفی در پنج گروه کنترل، بولدنون (5میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) ، عصاره عناب، تمرین استقامتی- عصاره عناب و گروه بدون درمان تقسیم شدند: . برنامه تمرین استقامتی با شدت متوسط (55-50 درصد اکسیژن مصرفی بیشینه) به مدت شش هفته و پنج جلسه در هفته اجرا شد. تزریق دارو یک بار در هفته، در یک روز مقرر، و در عضله خلف رانی به صورت عمیق انجام شد. پس از بیهوشی، کالبد شکافی انجام و بافت قلب برداشته شد. نتایج: یافته ها نشان داد بولدونون موجب آسیب به بافت عضله قلبی و سلول های عضله قلبی شد. همچنین، بولدونون موجب نکروز و پرخونی خفیف در بافت قلب گردید. در گروه عناب میزان تغییرات بافتی عضله قلب و التهاب در سطح بالایی بود. اگرچه، نتایج نشان داد مکمل گیری عناب به همراه تمرینات استقامتی می تواند آسیب ایجاد شده به بافت عضله قلبی و سلول های عضله قلبی را تا حد نرمال کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق حاضر، به نظر می رسد بولدونون موجب آسیب به ساختار بافت قلب می شود و احتمالا تمرین استقامتی به همراه عصاره عناب می تواند موجب کاهش این آسیب ها گردد.
    کلیدواژگان: بولدنون، تغييرات ساختاري بافت قلب، عصاره عناب، تمرين استقامتي، رت هاي نر ويستار
  • صفحه 50

    پالایش و هدفمندسازی برنامه های پیشگیرانه و بازپرورانه اعتیاد، کارایی اجرای این برنامه ها را افزایش خواهد داد. با این وجود، نقش روش های یادگیری و داده کاوی کمتر در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی کارکرد روش های داده کاوی در تحلیل، پالایش و گروه بندی جامعه هدف به منظور هدفمندسازی برنامه ها می باشد.

    روش

    با ارائه یک چارچوب تلاش می شود تا علاوه بر شناسایی بهتر ویژگی ها، گروه های متفاوتی با مشخصه های خاص از جامعه هدف استخراج گردد. به این طریق می توان برنامه های هدفمندی را در هر گروه اجرا نمود. اطلاعات معتادان مراجعه کننده به برخی مراکز ترک اعتیاد شاهرود با استفاده از ترکیبی از روش های داده کاوی در قالب چارچوب ارائه شده، تحلیل می شوند. به طور خاص برای تحلیل هر ویژگی هدف، ابتدا گام انتخاب ویژگی (با استفاده از ترکیبی از روش های تحلیل همبستگی، درخت تصمیم و استخراج قوانین) برای تعیین ویژگی های موثر در تحلیل هدف مد نظر صورت می گیرد. سپس داده ها با عنایت به ویژگی های انتخاب شده، خوشه بندی می شوند. سپس از روش های کشف قوانین انجمنی و رده بندی درخت تصمیم برای تحلیل داده های هر خوشه استفاده می شود.

    یافته ها

    نتایج، نشان دهنده موثر بودن چارچوب پیشنهادی در تحلیل و گروه بندی جامعه هدف است. به طور خاص با اعمال چارچوب پیشنهادی، قوانین متعددی برای دلایل مراجعه به مرکز استخراج می کنیم. هم چنین در ادامه با اعمال ترکیبی روش های خوشه بندی و رده بندی، گروه های متفاوت با ویژگی های متمایز در مجموعه داده را استخراج می نماییم.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش بیانگر نقش و اهمیت روش های داده کاوی در اجرای هرچه بهتر برنامه های پیشگیری و درمان می باشد. به طور خاص رابطه شرایط خانوادگی و اجتماعی فرد معتاد با دلایل مراجعه به مرکز که در مقاله استخراج شده است، می تواند در طرح ریزی برنامه پیشگیری از اعتیاد افراد مشابه و اقدام به درمان در افراد معتاد موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: تحلیل ویژگیهای معتادین، مراکز ترک اعتیاد، یادگیری ترکیبی، پیشگیری و درمان اعتیاد
  • صفحه 62
    مقدمه

    هدف از تحقیق حاضر، مقایسه دو نوع تمرین تداومی هوازی و تناوبی شدید بر میزان بیان ژن های foxO1 و foxO3a در بافت قلب موش های صحرایی نر بود.

    مواد و روش ها

    18 سر موش صحرایی در شرایط استاندارد مورد مطالعه قرار گرفتند. پروتکل تمرین تداومی هوازی شامل پنج جلسه فعالیت با شدت 70 درصد سرعت بیشینه و پروتکل تمرین تناوبی شدید شامل سه جلسه فعالیت با تکرار اینتروال با شدت بالا بمدت دو دقیقه با شدت 90 درصد سرعت بیشینه در هفته اول و دوم؛ و سپس 110 درصد سرعت بیشینه تا پایان تمرین بود، تکرار اینتروال با شدت پایین بمدت دو دقیقه با شدت 40 درصد سرعت بیشینه از هفته اول تا پایان هفته سوم و 30 درصد سرعت بیشینه از ابتدای هفته چهارم به بعد بود. در نهایت بیان ژن های foxO1 و foxO3a بوسیله تکنیک Real time – PCR و سپس با استفاده از فرمول 2-??ct، توسط آزمون کروسکال والیس مورد بررسی قرار گرفت. سطح معنی داری آزمون آماری 0. 05 در نظر گرفته شد.

    نتایج

    یافته ها نشان می دهد که بیان ژن های foxO1 و foxO3a در گروه تمرینی تداومی هوازی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری می یابد (004/0=P). تمرین تناوبی شدید باعث کاهش معنی دار سطح بیان ژن foxO3a می شود (004/0=P) اما بر سطح بیان ژن foxO1 منجر به کاهش معنی داری نمی شود (055/0=P). تغییرات در دو گروه تمرینی تداومی هوازی و تناوبی شدید نسبت به یکدیگر معنی دار است (002/0=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، پروتکل های تمرینی تحقیق باعث بروز سازگاری های تمرینی موثر می شوند.

    کلیدواژگان: تمرین تداومی هوازی، تمرین تناوبی شدید، بیان ژن، foxO1، foxO3a
|
  • Javad Almasi _Kamal Azizbeigi : _Khalid Mohammad Zade Salamat _Behshad Naghsh Tabrizi _Mohammad Ali Azarbaijani Page 8
    Introduction
    Oxidative stress is an important issue in the reduction of recovery rate of bypass patients. Antioxidant supplements have a pivotal role on modifying oxidative stress and inflammation in these patients. In the current study attempts have been made to investigate the synergistic effects of taking Resveratrol supplement with selective exercise recovery training on the lipid profile of patients.
    Methods
    In a randomized clinical trial study, among 85 patients referred to the Farshchian Cardiovascular Subspecialty University Hospital, who undergoing coronary artery bypass graft surgery and had not chest angina symptom during exercise test, 40 voluntary subjects were entered into the study and randomly assigned to the four groups: Resveratrol supplement consumption (RSC; n=10), Resveratrol supplement with rehabilitation (RSR; n=10), rehabilitation exercise training (RET; n=10), and control (Con; n=10). The selective sports exercises program lasted for eight weeks. Treatment sessions were organized three secessions for every other day during eight weeks, while supplement group subjects received 400 mg/day resveratrol. Blood sample was taken before exercise training and after 48 hours. Very low density lipoprotein (VLDL), Low density lipoprotein (LDL), triglyceride (TG), and cholesterol (CHOL) concentration were measured. Analysis of covariance was used for data analyzing and 0.05 was considered as a level of significance
    Results
    Results showed that TG and CHOL concentration improved in the RET, RSR, and RSC than control (p≤0.05), while there was no significant difference between RET, RSR, and RSC (P˃0.05). There is a significant LDL change in RET than control (P=0.046). Also HDL contrarian in RSR was greater than control (P=0.007).
    Conclusion
    It can be said that combined reasveratrol and selective exercise rehabilitation training could improve some lipid profiles and it is more effective than just exercise training rehabilitation and Resveratrol supplement on lipid profiles
    Keywords: Oxidative stress, Resveratrol, Exercise therapy, Lipoproteins
  • Behnoush Asgari :, Fatemeh Kermanian, Farzad Khalili, Zahra Rohani Nojede Sadat, Somaye Yaslianifard Page 15
    Introduction

    Helicobacter pylori has become accepted as an important human pathogen for the development of gastritis since it was first reported by marshal and warren in 1983. About half of the world human population is infected by H. pylori. Current standard therapies against H. pylori are based on the use of one proton pump inhibitor plus two or more antibiotics. The efficacy of this treatments has been decreased, mainly due to the increase of antibiotic resistance but also to side effects. So we tried to follow other therapies. The role of probiotics in the treatment of gastrointestinal infections has increased during recent decades. One of the most important groups of probiotics is lactic acid bacteria. The aim of this study was to analyse the efficacy of Lactobacillus plantarum on gastric ulcer induced by helicobacter pylori (ATCC43504).

    Methods

    In this experiment, the mice were randomly divided into three experimental groups (ten mice in each group). Mice were inoculated with h.pylori suspension (5*1010cfus/ml) in PBS by gavage twice daily for three consecutive days. Four weeks after the last inoculation we confirmed the infection by determination of h.pylori stool Ag (ELISA) and histopathological examination. One mouse from each group sacrificed and the tissues removed. The groups were subjected to different therapies as stated, 1: without Bismuth (Bi) and Omeprazole (Om) prescription, 2: Bi, Om and Clarithromycin (Cl) and 3: Bi, Om plus 1cc of suspension of 109CFU/ml of L. plantarum. After 2 weeks, the stool was analyzed for Ag and the mice were sacrificed for evaluation of histopathologic changes.

    Results

    Treatment with L. planratum group provided Zero titer of stool Ag and was associated with improved gastric inflammation in all subjects, similar to the clarithromycin group

    Conclusion

    L.plantarum probiotics provides similar results as clarithromycin in terms of improvement of H. pylori infection and gastritis in C57BL/6 Mice model, without its cons of antibiotic resistance

    Keywords: Helicobacter pylori, Lactobacillus plantarum, Gastric ulcer, Histopathology, C57BL, 6
  • Mehdi Pirooz, Mohammad Ali Azarbayjani :, Seyed Ali Hosseini, Maghsoud Peeri Page 29
    Introduction

    Biological effects of strong oxidizing compounds in the human body are controlled by antioxidant agents. Disorders of the organs may be result of reactions between free radicals and cells membrane. It has been shown that the main objective of the oxygen radicals is the lipids cell membrane. The aim of this study was to evaluate the myocardial cellular vulnerability and the evaluation of antioxidant enzymes in the heart tissue of male rats.

    Methods

    Sixty adult male wistar rats, 220 ± 220 gram and 8-10 weeks years old, were randomly assigned into 10 groups of six by considering stress, vitamin D and regular exercise activities. Groups were control, water Oxygenated water H2O2 (H); twice Oxygen water of 2H2O2 (2H), Oxygen water + Vitamin D (HD), Oxygen water doubles + Vitamin D (2HD), Oxygenated water + Exercise (HE), Oxygenated water twice + Exercise (2HE)), Oxygenated Water + Exercise + Vitamin D (HDE), Oxygenated Water + Double Exercise + Vitamin D (2HDE) and finally Diethyl Sulfoxide + Saline (DMSO) were subjected to an intervention protocol for 8 weeks. Then, the concentration of antioxidant enzymes in measuring heart tissue analysis of variance was analyzed by the three-way anova. The significance level was set at 0.05.

    Results

    The results showed that exercise increased SOD and GPX, but catalase increase was not significant. Also, exercise interaction with vitamin D also increased the antioxidant enzymes, but these enzymes did not increase in groups which did not complete the exercise. On the other hand the concentration of malondialdehyde MDA increased in these groups. The combination of exercise, vitamin D and oxygenated water has a synergistic effect on inhibiting the activity of the FAS protein, and is effective in protect and controlling the complications of apoptosis and myocardial inflammation.

    Conclusion

    Concerning the use of different doses of H2O2 in comparison with the training group and D alone or in the control group, it was shown that the combination of endurance training and D increased significantly the activity of SOD and GPX enzymes.

    Keywords: Oxidative stress, Regular exercise activity, Malondialdehyde, SOD, CAT
  • Sadaf Kara’i :, Ali Asghar Ravasi, Majid Gholipour Page 62
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the effect of continuous endurance training (CET) and high intensity interval training (HIIT) on the gene expression of foxO1 and foxO3 a in male rats’cardiac tissue.

    Methods

    18 rats were studied under standard condition. CET protocol was performed 5 sessions per week at 70% VO2 max and HIIT protocolwas performed 3 sessionsper week at 90% VO2 max for two minutes in the first and second weeks and then 110% VO2 max for the rest of the training period. Low intensity intervals were performed at 40% VO2 max for two minutes since the first week to the end of the third week and 30% VO2 max for the rest of the training period. Finally, foxO1 and foxO3a gene expression level were assessed by Real time - PCR and using the formula 2-ΔΔct. The results were evaluated using Kruskal-Wallis test with a significance level of P < 0.05.

    Results

    The results show that compared to control group, CET caused a significant reduction in foxO1 and foxO3a gene expression (both P=0.004). HIIT caused a significant reduction in foxO3a gene expression (P=0.004) but had no significant effect on reduction of foxO1 gene expression level(P=0.055). The levels of genes expression were significantly differed in the two experimental groups (P=0.002).

    Conclusion

    According to the results, both training protocols of the presentstudy may lead to effective training adaptations

    Keywords: Continuous endurance training, High intensity interval training, Gene expression, FoxO1, FoxO3a