فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال دوازدهم شماره 3 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • صادق امامی، محمد پوررنجبر، رضا نصیری فر، مهسا بهرامپور، علی سلمانی صفحات 1-7
    مقدمه
    در سال های اخیر، شیوع چاقی همه گیر شده است و فعالیت ورزشی قوی ترین محرک برای کاهش آن است. امروزه بافت چربی به عنوان یک آدیپوکاین شناخته شده است که تعداد زیادی سایتوکاین و هورمون ترشح می کند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات 5 هفته تمرینات تناوبی شدید (HIIT: High intensity interval training) بر سطوح آپلین در بافت چربی زیرپوستی و احشایی و میزان انسولین و گلوکز خون در موش های نر ویستار است.
    مواد و روش ها
    20 سر موش به طور تصادفی به دو گروه تمرین (HIIT) و گروه کنترل تقسیم شدند. کل برنامه تمرینی به مدت پنج هفته و با پنج جلسه در هفته انجام شد. آزمودنی ها در هفته اول با سرعت m/min37 در 6 وهله دو دقیقه ای فعالیت کردند و در بین هر وهله نیز به مدت یک دقیقه به آنها استراحت داده شد. در هفته دوم تعداد وهله ها به 7 مرحله رسید و سرعت به m/min40 افزایش یافت. در هفته سوم، پروتکل تمرینی با سرعتی برابر با m/min43 و در 9 وهله انجام شد. در هفته چهارم سرعت به m/min 49 و تعداد وهله ها به 10 و در پنجمین هفته تعداد وهله ها به 12 و سرعت به m/m52 رسید. 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، نمونه برداری بافت چربی احشایی و زیرپوستی و خونگیری انجام و متغیرهای موردنظر اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها نیز از آزمون تی مستقل استفاده شد. سطح معناداری، 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج، تغییرات معنی داری را در سطوح آپلین چربی احشایی و چربی زیر پوستی و انسولین پلاسمای گروه تمرین نسبت به گروه کنترل نشان داد (05/0P<) اما این تغییرات در گلوکز پلاسما معنی دار نبود (05/0P≥).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تمرینات HIIT می تواند باعث کاهش سطوح آپلین در بافت چربی احشایی و زیر پوستی شود که این عامل می تواند از بروز بیماری های مرتبط با چاقی جلوگیری کند. همچنین کاهش آپلین می تواند کاهش مقاومت به انسولین و افزایش حساسیت انسولینی را به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: HIIT، آپلین، چربی احشایی، چربی زیرپوستی
  • عدنان فتاحی، کمال عزیزبیگی، کمال رنجبر، خالید محمدزاده سلامت صفحات 8-16
    مقدمه
    پیش شرطی سازی ایسکمی، اثرات حفاظتی در مقابل آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن میوکارد فراهم می کند. تمرینات ورزشی حالتی از پیش شرطی سازی ایسکمیک است که از طریق کاهش فشار اکسیداتیو می تواند موجب کاهش اندازه ناحیه انفارکتوس پس از ایسکمی ریپرفیوژن گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی تمرینات اینتروال با شدت بالا بر فشار اکسایشی و آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن میوکارد در رت های نر نژاد ویستار بود.
    مواد و روش ها
    20 رت نر ویستار به طور تصادفی در دو گروه کنترل (10n=) و گروه تمرینات اینتروال شدید (10n=) قرار داده شدند. موش های گروه تمرینی به مدت هشت هفته تمرینات اینتروال شدید (5 جلسه در هفته، هر جلسه به مدت 30 دقیقه) را انجام دادند. تمرینات اینتروال شدید شامل 10 مرحله فعالیت دویدن دو دقیقه ای با شدت 90 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی و یک دقیقه دویدن با شدت 50 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی بود. گروه کنترل در این مدت هیچ گونه فعالیتی نداشتند. 72 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، حیوانات هر دو گروه با انسداد شریان پایین رونده قدامی میوکارد، تحت جراحی قرار گرفته و در شرایط ایسکمی (30 دقیقه) ریپرفیوژن (120 دقیقه) قرار گرفتند. پس از اتمام ایسکمی- رپرفیوژن، مالون دی آلدئید (MDA)، فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، کاتالاز (CAT) و میلوپراکسیداز (MPO) و اندازه ناحیه انفارکتوس میوکارد اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و میلوپراکسیداز متعاقب آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن بین گروه اینتروال شدید و گروه کنترل، تفاوت معناداری نداشت (05/0≤P). باوجود این، فعالیت آنزیم کاتالاز و محتوی گلوتاتیون میوکارد (004/0=P) در گروه تمرینات اینتروال به طور معناداری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. همچنین مشاهده شد که غلظت مالون دی آلدئید در گروه تمرینی به طور معناداری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود (006/0=P). علاوه بر اینها، اندازه ناحیه انفارکتوس نیز در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل کمتر بود (004/0=P).
    نتیجه گیری
    در نهایت می توان گفت که تمرینات اینتروال با شدت بالا با ایجاد شرایط پیش شرطی سازی ایسکمیک از طریق افزایش برخی از شاخص های آنتی اکسیدانی، اندازه ناحیه انفارکتوس ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن میوکارد را کاهش می دهد و می تواند به عنوان یک روش مهم پیشگیرانه جهت جلوگیری از اتفاقات ایسکمیک میوکارد مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تمرینات اینتروال با شدت بالا، ایسکمی، ریپرفیوژن، فشار اکسیداتیو
  • بیان فیاضی، وحید تادیی، ناصر بهپور، مهدی هدایتی صفحات 17-24
    مقدمه
    کوه گرفتگی حاد که ناشی از صعود سریع به ارتفاعات می باشد دارای شرایط پاتوفیزیولوژیکی پیچیده است. بنابراین، در این مطالعه به بررسی نقش عامل های مشتق از سلول های اندوتلیال در بروز کوه گرفتگی حاد پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    21 فرد سالم با میانگین سنی 5/8±7/31 سال در این مطالعه شرکت کردند. نمونه گیری خون به صورت ناشتا در سطح دریا، 1 و 24 ساعت بعد از صعود، از سیاهرگ بازویی آزمودنی ها گرفته شد و سپس میزان VEGF و اندوتلین-1 به روش الایزا مورد اندازه گیری قرار گرفت. همچنین، میزان کوه گرفتگی حاد توسط پرسشنامه لیک لوئیس در 6 ساعت پس از در معرض قرارگرفتن به ارتفاع مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    11 نفر از آزمودنی ها در 6 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض ارتفاع، دچار کوه گرفتگی حاد شدند. میزان VEGF و اندوتلین-1 در سطح دریا در افراد مقاوم به AMS نسبت به افراد حساس به AMS بیشتر بود (05/0P≤). میزان VEGF و اندوتلین-1 در گروه مقاوم و حساس به AMS در 1 و 24 ساعت پس از قرارگرفتن در معرض ارتفاع به طور معناداری افزایش پیدا کرد (05/0P≤). همچنین میزان VEGF و اندوتلین-1، در حالت پایه و در 1 و 24 ساعت پس از قرارگرفتن در معرض ارتفاع در افراد مقاوم به AMS نسبت به افراد حساس به AMS بیشتر بود (05/0P≤).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که پاسخ این پروتئین ها پس از قرارگرفتن در معرض ارتفاع در افراد مقاوم به AMS نسبت به افراد حساس به AMS بیشتر است و حساسیت به AMS ممکن است با پاسخ کمتر VEGF و اندوتلین-1 مرتبط باشد.
    کلیدواژگان: کوه گرفتگی حاد، عامل رشد اندوتلیال عروق، اندوتلین-1
  • علی اکبر رودباری، الله بخش جاوید، نیلوفر قمی مقصد صفحات 25-34
    مقدمه
    هدف این مطالعه، کاربرد مدل (Canadian water quality index) CWQI برای ارزیابی کیفیت پساب تصفیه خانه فاضلاب اکباتان جهت استفاده مجدد از آن در آبیاری کشاورزی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی بوده و به مدت 48 ماه بر روی پساب خروجی از تصفیه خانه فاضلاب اکباتان انجام شد. به منظور تعیین کیفیت پساب جهت استفاده در بخش کشاورزی با استفاده از شاخص CWQI، مقدار 22 شاخص فیزیکوشیمیایی و 3 شاخص میکروبی در طی چهار فصل و به صورت هفته ای یک نمونه (و در مجموع 54 نمونه) اندازه گیری شد. نتایج حاصله سپس وارد برنامه CWQI Calculator گردید تا تناسب کیفیت پساب این تصفیه خانه برای آبیاری کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد.
    نتایج
    مقدار CWQI پساب این تصفیه خانه برای آبیاری کشاورزی برابر با 56 به دست آمد که به مفهوم فاصله داشتن کیفیت پساب از سطح مطلوب خود می باشد. براساس نتایج برنامه، مقدار CWQI برای آشامیدن، پرورش آبزیان و تغذیه دام و طیور نیز به ترتیب برابر با 30، 38 و 53 به دست آمد. همچنین بهترین کاربرد این پساب باتوجه به مقدار CWQI، تغذیه دام و طیور می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که کیفیت پساب این تصفیه خانه برای آبیاری کشاورزی مناسب است ولی در حد کیفیت مرزی قرار دارد. مهمترین عوامل پایین بودن مقدار CWQI، کدورت و جیوه می باشند. باتوجه به نتایج مطالعه، می توان از پساب این تصفیه خانه برای آبیاری کشاورزی استفاده کرد و از به کارگیری آب های زیرزمینی باکیفیت خودداری کرد.
    کلیدواژگان: استفاده مجدد، پساب، مدل CWQI، کشاورزی
  • فائقه جهانگیری، رامین شعبانی، علیرضا علمیه صفحات 35-42
    مقدمه
    چاقی، به عنوان یک مشکل اساسی ناشی از رفتار خوردن و شرایط متابولیک بدن مطرح است که ارتباط مستقیمی با هموستاز گلوکز دارد. هدف اصلی این تحقیق مقایسه اثریک دوره تمرینات هوازی به همراه تمرینات پیلاتس بر مقادیر انسولین پلاسما، قندخون ناشتا و مقاومت به انسولین در دختران چاق و با وزن طبیعی بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری تحقیق، دانش آموزان یکی از دبیرستان های منتخب شهر لاهیجان بود. در این مطالعه نیمه تجربی، 15 دختر نوجوان سالم چاق و 15 نفر با وزن طبیعی به طور داوطلبانه شرکت کردند. نمونه ها به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برنامه تمرین شامل تمرینات هوازی و پیلاتس به مدت 6 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه 90 دقیقه با شدت 65 تا 80% ضربان قلب هدف بود. متغیرهای هموستاز گلوکز قبل و بعد از پایان برنامه تمرینی اندازه گیری شد. تحلیل آماری به کمک نرم افزار SPSS و در سطح معنی داری 05/0≥P انجام شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آماره هایt وابسته و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین سن در دو گروه چاق و با وزن طبیعی به ترتیب 7/0±6/13 و 6/0± 8/13 سال و شاخص توده بدنی آنها به ترتیب، 8/1±8/28 و 2/2±2/20 کیلوگرم بر متر مربع بود. نتایج تحقیق نشان داد که 6 هفته تمرین همزمان هوازی و پیلاتس به طور معنی داری مقادیر وزن (004/0P=) و شاخص توده بدنی (001/0P=) و میزان انسولین و مدل هموستاز مقاومت به انسولین (01/0P=) را در دختران چاق بیشتر از دختران با وزن طبیعی کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد 6 هفته تمرین همزمان هوازی و پیلاتس می تواند موجب کاهش بیشتر وزن و شاخص توده بدنی در دختران چاق و نیز کاهش معنی دار در میزان انسولین و مدل هموستاز مقاومت به انسولین در دختران چاق در مقایسه با دختران با وزن طبیعی گردد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، تمرینات پیلاتس، مقاومت به انسولین، چاقی
  • سمانه غلامی، عقیل تبار ملاحسن، محمد مسعود شوشتریان صفحات 43-47
    مقدمه
    داروی سیکلوسپورین A به عنوان یک داروی مهارکننده سیستم ایمنی در بسیاری از بیماری ها تجویز می گردد. از جمله عوارض ناشی از مصرف سیکلوسپورین، اختلالات بینایی و آسیب به شبکیه است. روش های متفاوتی جهت بررسی آسیب به شبکیه موجود است که از بهترین آنها تکنیک الکترورتینوگرام است. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثرات مصرف سیکلوسپورین بر شبکیه بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مشاهده ای که به صورت توصیفی- تحلیلی انجام شد 55 بیمار مصرف کننده سیکلوسپورین به علت آرتریت روماتوئید در سال 1394-1395 به صورت در دسترس انتخاب شده و تحت آزمون الکترورتینوگرافی قرار گرفتند و ولتاژ و فاز تاخیری در آنها تعیین و با گروه طبیعی مقایسه شد. نتایج براساس میانگین، گزارش و با استفاده از آزمون تجزیه و تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری نیز 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین ولتاژ ثبت شده در ERG برابر با 7/74 با انحراف معیار 7/29 بود که اختلاف آماری معناداری را با مقدار طبیعی یعنی 125 نشان می داد (0001/0=P). میانگین فاز تاخیری ثبت شده نیز 9/33 با انحراف معیار 58/3 بود که اختلاف آماری معناداری را با مقدار طبیعی یعنی 39/32 نشان نمی داد (545/0=P).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل از این مطالعه چنین استنباط می شود که مصرف سیکلوسپورین سبب کاهش معناداری در ولتاژ ثبت شده در الکترورتینوگرام می شود اما بر روی فاز تاخیری موثر نمی باشد. لذا بیماران مصرف کننده این دارو باید تحت نظر چشم پزشک روند درمانی خود را ادامه دهند.
    کلیدواژگان: الکترورتینوگرافی، سیکلوسپورین، شبکیه
  • ناصر مهردادی، غلامرضا نبی بید هندی، علی اکبر رودباری، سعید ناظمی صفحات 48-54
    مقدمه
    لجن فعال یکی از فرآیندهای متعارف تصفیه بیولوزیکی فاضلاب در تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی می باشد. در این فرآیند، مقدارزیادی لجن تولید می شود که هزینه تصفیه و دفع آن، بخش عمده ای از هزینه های تصفیه فاضلاب را به خود اختصاص می دهد. هدف این مطالعه، بررسی اثر فرآیند فنتون بر کاهش حجم لجن صنایع لبنی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، از نوع مطالعات تجربی است که در آن به تعیین اثر فرآیند اکسیداسیون شیمیایی با پراکسید هیدروژن و فنتون بر کاهش حجم لجن صنایع لبنی پرداخته شده است. برای این منظور تاثیر شاخص های pH (1، 2، 3، 4 و...10)، نسبت [Fe2+]/[H2O2] (5/0 و 1 و 5/1 و 2)، زمان ماند (2 تا 12) و غلظت پراکسید هیدروژن (500 و 1000 و 1500 و 2000 و 2500) مورد بررسی قرار گرفت. کلیه آزمایش ها مطابق روش های ذکر شده در کتاب استاندارد متد (2004) انجام گردید.
    نتایج
    براساس نتایج مطالعه، حداکثر میزان حذفVSS در زمان تماس 6 ساعت، pH برابر با 3، نسبتFe2+]/[H2O2] برابر با 1 و غلظت پراکسید هیدروژن برابر با 1500 و به میزان 82 درصد حاصل شد. براساس نتایج به دست آمده، در صورت نبود یون Fe2+ در محیط، کارامدی سیستم برابر صفر بود و بیشترین درصد حذفVSS نیز به میزان 82 درصد در نسبت[Fe2+]/[H2O2] برابر با 1 مشاهده شد. همچنین براساس نتایج به دست آمده، با افزایش غلظت پراکسید هیدروژن، مقدارVSS کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که فرآیند فنتون، گزینه ای ممکن و کارآمد برای کاهش حجم لجن صنایع لبنی می باشد و به کارگیری آن سبب بهبود کیفیت لجن، بهینه سازی فرآیند تثبیت و تسهیل نمودن شرایط بهره برداری می شود.
    کلیدواژگان: اکسیداسیون پیشرفته، لجن، فنتون، فاضلاب
  • نعیمه محسنی زاده، محمدعلی آذربایجانی، حمید نجفی پور، حسن متین همایی، عباسعلی کشتکار صفحات 55-62
    مقدمه
    استرس اکسیداتیو و التهاب نقش محوری در عملکرد قلب و اختلالات آن بازی می کنند و در مسیرهای سیگنالی مشترکی سهیم هستند. زیر واحد p65 عامل هسته ای کاپا B (NF-κBp65)، از نشانگران مهم التهاب میوکارد است. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر همزمان فعالیت تمرینی منظم (E)، ویتامین D(VD) و القای استرس اکسیداتیو بر سطوح NF-κBp65 در میوکارد می باشد.
    مواد و روش ها
    60 سر رت نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی به 10 گروه (6=n) شامل: گروه شاهد، دریافت آب اکسیژنه (H2O2)، دریافت آب اکسیژنه دو برابر (2H2O2)؛ H2O2 +VD؛ 2H2O2+VD؛ H2O2+E؛ 2H2O2 +E؛ H2O2+VD+E؛ 2H2O2+VD+E و دی متیل سولفوکساید+سالین تقسیم و به مدت 8 هفته تحت پروتکل مداخله قرار گرفتند. سپس غلظت پروتئین NF-κBp65 با کیت الایزا اندازه گیری و با استفاده از تحزیه و تحلیل واریانس سه طرفه تحلیل شد. سطح معناداری برابر 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که تمرین باعث افزایش غلظت پروتئین NF-κBp65 شد (049/0=P). تاثیر غلظت H2O2 نیز بر افزایش غلظت پروتئین NF-κBp65 معنادار بود (013/0=P). همچنین تعامل تمرین و VD اثر کاهنده بر غلظت پروتئین NF-κBp65 داشت (004/0=P). با این حال، اثر VD و تعامل تمرین با H2O2 بر غلظت پروتئین NF-κBp65 معنی دار نشد. همزمانی سه مداخله تمرین، VD و H2O2 نسبت به جمع اثر هریک، اثری کاهنده بر غلظت پروتئین NF-κBp65 داشت (038/0=P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که می توان از القای برون زاد استرس اکسیداتیو، فعالیت تمرینی منظم و مصرف VD جهت پیش آماده سازی و کاهش التهاب میوکارد در شرایط بالابودن استرس اکسیداتیو استفاده نمود.
    کلیدواژگان: التهاب میوکارد، استرس اکسیداتیو، NF، κBp65، VD، فعالیت تمرینی منظم
  • فریده صادقیان، سهیل سعادت، شهربانو گلی صفحات 63-69
    مقدمه
    مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که سیگاری ها بیشتر در معرض خطر حوادث ترافیکی هستند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر استعمال سیگار بر روی توانایی مشاهده ای یا سرعت درک و هماهنگی دست- چشم و دست - دست از توانایی های سایکوموتور رانندگی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی بوده که در سال 1396 در آزمایشگاه مرکز تحقیقات تروما و پژوهش های جراحی سینا وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد و در آن 22 نفر دانشجوی مرد 20 تا40 ساله دانشگاه های تهران که به طور گاهگاهی سیگار می کشیدند به طور داوطلبانه شرکت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل 2 آزمون از بسته روانشناسی ترافیک سیستم کامپیوتری وینا (VTS)(Vienna test system) و دو پرسشنامه وابستگی به نیکوتین (فاگرستروم) و مشخصات فردی و دیدگاه آنها در مورد سیگار بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش مدل آمیخته (mixed model) انجام شد.
    نتایج
    میانگین± انحراف معیار سن و نمره وابستگی به نیکوتین (فاگرستروم) شرکت کنندگان در مطالعه به ترتیب 3 ± 6/25 سال و 4/1 ± 1/1 به دست آمد و 5/45 درصد از شرکت کنندگان ابراز داشتند که استعمال سیگار، رانندگی آنان را کمی بد یا بدتر می کند اما نتایج مطالعه، ارتباط آماری معنی داری بین توانایی مشاهده ای یا سرعت درک و هماهنگی دست- چشم و دست - دست با استعمال سیگار را نشان نداد (05/0≤P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که استعمال یک نخ سیگار در افرادی که گاهگاهی سیگار می کشند تغییر آماری معنی داری در هماهنگی و سرعت درک که از توانایی های سایکوموتور رانندگی مورد نیاز برای رانندگی ایمن است ایجاد نمی کند. به منظور تعیین تمامی جنبه های تاثیر سیگار بر توانایی های سایکوموتور رانندگی، انجام مطالعه بر روی سیگاری های دائمی با انواع نمره وابستگی به نیکوتین پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: نیکوتین، سیگار، توانایی های سایکوموتور، رانندگی
|
  • Sadegh Amani, Mohammad Pourranjbar, Reza Nasirifar, Mahsa Berhampur, Ali Salmani Pages 1-7
    Introduction
    In recent years, the prevalence of obesity has become epidemic, and exercise activity is the strongest stimulus to reduce it. Today, fatty tissue is known as adipocin, which produces a large number of cytokines and hormone. The aim of study was to investigate the effects of High Intensity Interval Training (HIIT) on visceral and subcutaneous levels of Apelin, plasma insulin and glucose in Wistar male Rats.
    Methods
    Twenty male rats were recruited in this study and divided in training and control groups, randomly. Training program performed in 5 weeks, and 5 sessions per each week. Subjects completed 6 high-intensity intervals in 2 minutes with 37 m/m during first week, 7 high-intensity intervals in 2 minutes with 40 m/m during second week, 9 high-intensity intervals in 2 minutes with 43 m/m during third week, 10 high-intensity intervals in 2 minutes with 49 m/m during forth week, 12 high-intensity intervals in 2 minutes with 52 m/m during fifth week that one minute recovery was between intervals. Blood sampling and biopsies were taken 72 hours after latest session. Independent T-test was used to compare mean during pre and post-test. Significant level was set at 0.05.
    Results
    The results showed significant variations in insulin and visceral and subcutaneous levels of Apelin in training group than control group (P0.05).
    Conclusion
    The results showed that HIT training can decrease visceral and subcutaneous levels of Apelin, which can prevent the diseases associated with obesity. Apelin also can result in decrease in insulin resistance and increase in insulin sensitivity.
    Keywords: High intensity interval training, Apelin, Subcutaneous fat, Visceral fat
  • Adnan Fatahi, Kamal Azizbeigi, Kamal Ranjbar, Khalid Mohammadzade Pages 8-16
    Introduction
    Ischemic preconditioning provides protective effects on ischemia-reperfusion Injury. Exercise training is a condition for ischemic preconditioning by attenuating of stress oxidative could decrease infarction size after ischemia reperfusion. The aim of study was to study the protective effect of high intensity interval training on stress oxidative and myocardial infarction–induced ischemia -reperfusion injury in male wistar rats.
    Methods
    20 male wistar rats were randomly assigned in control (Con; n=10) and high intensity interval training (HIIT; n=10). Exercise training was done for 8 weeks, 5 days per week and lasted 30 min per session. Intense interval training consists of 10 intervals of the running with an intensity of 90% of maximal oxygen consumption (VO2max) for 2 min and 1 min of running with 50% VO2max. 72 hr after last training session, animals were underwent surgery, and coronary occlusion was achieved by blocking aorta; for 30 min followed by a 120-min period of reperfusion. Glutathione peroxidase (GPX), Glutathione (GSH), Catalase (CAT), Myeloperoxidase (MPO), Malondialdehyde (MDA) and Myocardial infarct size were measured.
    Results
    Results showed that there was no significant difference between HIIT and Control in GPX and MPO activity following ischemia-reperfusion (P≥0.05). However, CAT activity (P=0.004) and GSH content (P=0.006) significantly were higher in HIIT than control. Also, MDA concentration was greater in HIIT than control (P=0.006). While, myocardial infarct size significantly was lesser in HIIT than control (P=0.004).
    Conclusion
    based on the results, it can be said that high intensity interval training can prevent myocardial infarction following ischemia-reperfusion by preconditioning via improving some antioxidant factors, and could been considered as important precautionary method in myocardial infarction events.
    Keywords: High intensity interval training, Ischemia -reperfusion, Stress oxidative
  • Bayan Fayazi, Vahid Tadibi, Naser Behpour, Mehdi Hedayati Pages 17-24
    Introduction
    Acute mountain sickness (AMS) that caused by rapid ascent to altitude, is a pathophysiological symptom complex. Accordingly, aim of the study was to investigate the endothelial related factors changes in individual with a weak tolerance to high altitude.
    Methods
    21 healthy male (31.7±8.5 year) participated in the study and fasting blood samples were taken from antecubital vein before (sea level) and after 1 and 24-h exposure to high altitude (3550 m) by telecabin. Then, Serum VEGF and Endothelin-1 were measured by ELISA method. AMS status was measured by the Lake Louise score at 6 h after exposure to high altitude.
    Results
    11 of participants suffer from AMS. Statistical analyses showed that serum VEGF and Endothelin-1 at sea level in AMS-susceptible individuals were less than that of AMS-resistant individuals (P≤0.05). VEGF and Endothelin levels were significantly increased at 1 and 24 h after exposure to altitude in two groups (P≤0.05). The levels of VEGF and Endothelin-1 at tree time points were more in AMS-resistant individuals in compared to AMS-susceptible individuals (P≤0.05).
    Conclusion
    The results showed that the response of these proteins after exposure to altitude in AMS susceptibility individuals was less than AMS-resistant individuals. Susceptibility to AMS may be associated with a less response of VEGF and Endothelin-1 after exposure to altitude.
    Keywords: Acute mountain sickness, VEGF, Endothelin-1
  • Aliakbar Roudbari, Allahbakhsh Javid, Niloufar Ghomimaghsad Pages 25-34
    Introduction
    The aim of the study was to evaluate effluent quality of Ekbatan wastewater treatment plant for agricultural irrigation with CWQI model.
    Methods
    This study was a descriptive- analytical one and lasted for 48 months. In order to determine suitability of effluent quality for being reused in the agricultural irrigation, a total of 22 physicochemical parameters and 3 microbial parameters were measured during four seasons based on one weekly sample (a total of 54 samples). The results were entered into CWQI Calculator software to evaluate the effluent quality for agricultural irrigation.
    Results
    CWQI value for agricultural irrigation is 56, it means water quality is frequently threatened (conditions often depart from natural or desirable levels). The results also showed that CWQI values for other usage such as drinking, aquaculture and livestock feeding are 30, 38 and 53, respectively and the best possible usage is for livestock feeding.
    Conclusion
    The results showed that the effluent quality was appropriate for irrigation but was in boundary region. Turbidity and Mercury are the most important factors of low CWQI value. According to the study, the effluent can be used for agricultural irrigation and high quality drinking water usage will be avoided.
    Keywords: Reuse, Effluent, CWQI, Agriculture
  • Faegheh Jahangiri, Ramin Shabani, Alireza Elmiyeh Pages 35-42
    Introduction
    Obesity is a significant problem which involves eating behavior and body metabolic conditions which has a direct relationship with glucose homeostasis. The main purpose of this study was to examine the effects of a period of endurance and Pilates exercises on blood insulin level, fasting blood sugar (FBS), and insulin resistance in normal weight and obese female students.
    Methods
    Students in one of the selected high schools in Lahijan city were the statistical population of this study. In this semi-experimental study, 15 healthy obese and 15 normal-weights girls participated voluntarily. Samples were selected by using convenience sampling method. The exercise protocol contains of endurance and Pilates exercises in a period of six weeks, three sessions per week, and each session is 90 minutes with the intensity of 65% to 80% target heart rate. The glucose homeostasis has been measured before and after the exercise programs. Statistical analysis has been performed using SPSS software version 21 and the significance level was set at 0.05. Collected data were analyzed with paired and independent t test.
    Results
    The average of age, for each obese and normal weight groups was 13.6±0.7 and 13.8±0.6 (year), and body mass index (BMI) was 28.8±1.8 and 20.2±2.2 (kg/m2), respectively. The results of study showed that 6 weeks aerobic training and Pilates training significantly reduced the weight (P= 0.004), body mass index (P= 0.001) and level of insulin and homeostatic model assessment (HOMA) (P= 0.01) in obese girls than girls with normal weight.
    Conclusion
    It seems that 6 weeks aerobic and Pilates training can lead to further weight loss and BMI in obese girls and also a significant decrease in insulin levels and homeostatic model assessment (HOMA-IR) in obese girls compared to normal weight girls.
    Keywords: Aerobic exercises, Pilates training, Insulin resistance, Obesity
  • Samaneh Gholami, Agheel Tabarmolahasan, Mohammad Masoud Shoushtarian Pages 43-47
    Introduction
    Cyclosporine A is prescribed as an immunosuppressive agent in many diseases. One of the side effects of cyclosporine is visual disturbances and retinal damage. Different methods are available to investigate the damage to the retina, the best of which is the electroretinogram technique. In this study, the effects of cyclosporine on the retina of patients with rheumatoid arthritis were studied
    Methods
    In this observational study, which was a cross-sectional descriptive-analytic study, 55 patients with cyclosporine due to rheumatoid arthritis in 2012-2014 were randomly selected and subjected to electroretinography and voltage and delay phase were determined and compared with the normal range. The results were analyzed by means of statistical analysis of variance. Significant level was set at 0.05.
    Results
    The average recorded voltage in ERG was 74.7 with a standard deviation of 29.79, which showed a statistically significant difference from normal value of 125 (P=0.0001). The mean recorded latency was 33.9 with a standard deviation of 3.58, which means no significant difference from normal value of 32.39 (P=0.545).
    Conclusion
    Based on the results, it is concluded that the use of cyclosporine significantly reduces the voltage recorded in the electroretinogram, but does not affect the latency phase. Therefore, patients taking this medicine should continue their treatment according to the ophthalmologist.
    Keywords: Electrotonography, cyclosporine, retina
  • Naser Mehrdadi, Gholamreza Nabi Bidhendi, Aliakbar Roudbari, Saeid Nazemi Pages 48-54
    Introduction
    Activated sludge is one of the common processes of biological treatment in industrial wastewater treatment plants. In this process, a large amount of sludge is produced which its treatment accounts for a large part of wastewater treatment costs. The aim of study was to investigate the effect of the Fenton process to reduce the volume of the biological sludge in dairy industries.
    Methods
    This study is an empirical one in which the effect of chemical oxidation process with hydrogen peroxide and Fenton on reduction of produced sludge in dairy industry has been investigated. For this, the effect of pH (1, 2, 3, 4 and 10), [Fe2]/H2O2] (0.5, 1, 1.5 and 2), contact time (2 to 12) and hydrogen peroxide concentration (500, 1000, 1500, 2000, and 2500) were studied. All exams have been performed according to the Standard Method book (2005).
    Results
    Based on the results, the highest VSS removal rate was 82% which was obtained at contact time of 6 hours, pH of 3 and [Fe2]/[H2O2] of 1 and hydrogen peroxide concentration of 1500 mg/l. Based on the results, in the absence of Fe2 ion in, the removal efficiency of the system was zero and the highest VSS removal rate was obtained at [Fe2] / [H2O2] of 1. Also the amount of VSS decreased with increasing hydrogen peroxide concentration.
    Conclusion
    The results showed that the Fenton process is a possible and effective option for reducing sludge volume in dairy industries and its application improves the quality of the sludge and stabilization process and facilitates operational conditions.
    Keywords: Advanced oxidation, Sludge, Fenton, Wastewater
  • Naemeh Mohsenizadeh, Mohammad Ali Azarbayjani, Hamid Najafipour, Hasan Matin Homaee, Abbasali Keshtkar Pages 55-62
    Introduction
    Oxidative stress and inflammation are involved in common signaling pathways and play central role in heart functions and disorders. Factor kappa-B p65 (NF-κBp65), is an important marker of myocardial inflammation. This study investigated the combination of regular exercise (E), vitamin D (VD) and oxidative stress induced on the levels of NF-κBp65 in the myocardium.
    Methods
    60 adult male rats of the Wistar race were randomly divided into 10 groups: control; H2O2; 2H2O2; H2O2吽; 2H2O2吽; H2O2; 2H2O2; H2O2吽; 2H2O2吽 and dimethyl sulfoxide saline that were under the intervention protocol for 8 weeks. An ELISA kit used to measure NF-κBp65 concentration. Data were analyzed three-way ANOVA. Significant level was set at 0.05.
    Results
    The results showed the Exercise had a decrease effect on NF-κBp65 protein concentration (P=0.049). Also, high concentration of H2O2 increased the NF_κBp65 protein concentration (P=0.013). On the other hand, the interaction of E and VD had decreasing effect on NF-κBp65 protein concentration (P=0.004). However, VD and E interaction with H2O2 were not significant. Coincidence of three interventions E, H2O2 and VD compared to the combined effect of each one, had a decreasing effect on the protein concentration of NF-κBp65 (P=0.038).
    Conclusion
    It seems that regular exercise activity, VD antioxidant and exogenous induction of oxidative stress can be used to preconditioning and reduce myocardial inflammation in high oxidative stress conditions.
    Keywords: Myocardial inflammation, Oxidative stress, NF-κB p65, Regular exercise activity, Vitamin D
  • Farideh Sadeghian, Soheil Saadat, Shahrbanoo Goli Pages 63-69
    Introduction
    Epidemiological researches indicated smokers are overrepresented in road traffic crashes. This study aimed to measure the influence of cigarette smoking on reaction time and selective attention required for safe driving (psychomotor performance of driving).
    Methods
    This semi-experimental study was carried out in laboratory of Sina Trauma Research Center of Tehran University of Medical Sciences in 2017. Twenty-twenty male university students aged 20-40 years from Tehran universities who had smoked occasionally participated voluntarily. Data collection tools consisted of two tests of the traffic psychological pack of Vienna Test System (VTS) and two questionnaires including nicotine dependency (Fagerstrom), individual characteristics and their views on cigarette smoking. Mixed model analysis was used to survey the change in the test scores due to cigarette smoking.
    Results
    The mean ± standard deviation of age and nicotine dependency score (Fagerstrom) was 25.6 ± 3 years and 1.1 ± 1.4 respectively. Based on the results, 45.5% of participants believed that driving performance will be worse and little worse with cigarette smoking. But in this study, eye- hand and Hand-hand coordination and perceptual speed from psychomotor skills of driving did not show any significant association with the one cigarette smoking. (P≤0.05).
    Conclusion
    The results showed that the use of one cigarette in people who smoke occasionally does not change the score of eye-hand and Hand-hand coordination and perceptual speed significantly that is required for driving safety. A study on permanent smokers with a variety of addiction scores of nicotine is recommended.
    Keywords: Nicotine, Cigarette, Psychomotor ability, Driving