فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال سیزدهم شماره 3 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله پژوهشی
  • مریم موسوی*، مریم اوج فر، مجیدرضا فرخی صفحات 1-7
    مقدمه
    کورکومین، یک ماده طبیعی شیمیایی فنولی زرد رنگ مشتق شده از زردچوبه، اثرات محافظتی در مدل های حیوانی و سلولی بیماری پارکینسون دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اینکه آیا کورکومین مانع از اثر6-OHDA در سلول های نوروبلاستومای انسانی و سیگنالینگ MAPK می شود انجام شد.
    مواد و روش ها
    سلول های SH-SY5Y به مدت 24 ساعت با6-OHDA (50 میکرومتر) درمان شدند. اثر کورکومین (2 و 5/2 میکرومولار) بر روی بقاء سلولی (MTT) و MAPK ها (ERK، JNK و p38) (آزمون وسترل بلات) مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    6-OHDA باعث کاهش قابل ملاحظه ای از بقاء نورونی و کاهش p-ERK شد. نتایج نشان می دهد که کورکومین می تواند تا حدودی در برابر مرگ سلولی ناشی از6-OHDA و کاهش p-ERK جلوگیری کند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها پیشنهاد می کنند که بازگرداندن ERK به اثر محافظتی کورکومین در برابر 6-OHDA در سلول های نوروبلاستوما انسان مربوط است.
    کلیدواژگان: 6-OHDA، پارکینسون، SH-SY5Y، کورکومین، ERK
  • مهدی باقری، مژگان فضلی، نغمه احمدیان کیا * صفحات 8-13
    مقدمه
    متاستاز علت اصلی مرگ و میر در اکثر بیماران مبتلا به سرطان پستان است. فاکتور رونویسی snail و مسیر پیام رسانی 1-SDF / CXCR4 از مهمترین عوامل پیشرفت روند متاستاز است. بنابراین، هدف قراردادن EMT و مسیر پیام رسانی 1-SDF / CXCR4 یک استراتژی درمانی مهم برای پیشگیری یا درمان متاستاز سرطان پستان محسوب می شود. ترکیبات گیاهی به دلیل خواص درمانی، جایگزینی مناسب برای درما ن های معمول هستند. سولفورافان ((Sulforaphane=SFN ،که ترکیبی گیاهی از خانواده ایزوتیوسیانات است و در سبزیجات یافت می شود، به دلیل خواص ضد سرطانی خود مورد توجه زیادی قرار گرفته است. بر این اساس، در این مطالعه اثر غلظت های مختلف SFN بر مهاجرت سلول های سرطانی پستان و همچنین تاثیر آن بر بیان ژن های snail و CXCR4 که نقش مهمی در القاء EMT و متاستاز دارند، بررسی شد.
    مواد و روش ها
    سلول هایMDA-MB-231 باغلظت های مختلف SFN تیمار شدند. اثر SFN بر روی مهاجرت سلولی بعد از 72 ساعت با استفاده از تست خراشScratch assay) ) بررسی شد. در ادامه تاثیر SFN در میزان بیان snail و CXCR4 با روش Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    SFN مهاجرت سلول های MDA-MB-231 را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داد. غلظت بالای سولفورافان (40μM) باعث کاهش معنی دار بیان CXCR4 شد، اما تغییر معنی داری در میزان بیان snail در هیچ یک از غلظت های مورد مطالعه ایجاد نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده سولفورافان می تواند به عنوان عاملی برای کاهش متاستاز سرطان پستان در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سولفورافان، سرطان پستان، متاستاز، CXCR4، snail
  • شهاب اسدی، امیرمنصور علوی *، علی اسماعیلی ندیمی، محمود شیخ فتح الهی صفحات 14-21
    مقدمه
    نارسایی عروق کرونر قلب از علل عمده مرگ و میر و ناتوانی است. این مطالعه با هدف تعیین اثر این نوشیدنی بر فاکتورهای بیوشیمیایی، التهابی و آنتی اکسیدانی در بیماران با گرفتگی عروق کرونر اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کار آزمایی بالینی در شهرستان رفسنجان در جنوب شرقی ایران از مهرماه 1395 الی فروردین 1396 انجام گرفت. 72 بیمار با گرفتگی عروق کرونر در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. به گروه مداخله روزانه 4 عدد چای سبز کیسه ای به مدت 8 هفته داده شد و ارزیابی های آنتروپومتری، بیوشیمیایی، آنتی اکسیدانی، فشارخون، قبل و بعد از مداخله در دو گروه انجام گرفت. آنتی اکسیدان های دریافتی و تغییر رژیم غذایی در طول مداخله مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار سن و وزن بیماران در گروه مورد به ترتیب 78/11±78/60 سال و 62/11±03/73 کیلوگرم و در گروه کنترل 8/10± 6/62 سال و 2/12 ±03/74 بود. دو گروه از لحاظ سن، جنس و BMI جور شدند. سطح تحصیلات، سابقه بیماری قلبی، سوء مصرف مواد، سیگار و دریافت آنتی اکسیدان های غذایی در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. مصرف چای سبز در گروه مداخله باعث کاهش معنی داری در وزن، شاخص توده بدنی و دور کمر، تری گلیسیرید، MDA، اینترلوکین-6، قند خون ناشتا و فشار خون گردید (P<0. 05) میانگین HDL و TAC نسبت به قبل از مداخله به طور معناداری افزایش یافت. (P<0. 05)
    نتیجه گیری
    چای سبز به مدت 8 هفته در بیماران عروق کرونر اثرات مفیدی در کاهش وزن و BMI و دور کمر دارد و همچنین باعث اصلاح پروفایل لیپیدی، پارامترهای آنتی اکسیدانی و کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیماران می شود.
    کلیدواژگان: چای سبز، گرفتگی عروق کرونر، آنتی اکسیدانت، پروفایل لیپیدی، فشارخون
  • سارا اسلامی زاده، منصور حیدری، حسین قاضی، ابراهیم فقیه لو، ابوالفضل اکبری * صفحات 22-33
    مقدمه
    تشخیص زودهنگام تومورهای سرطان روده بزرگ یکی از مهمترین چالش های مدیریت سرطان است. miRNAs گروهی از RNA های غیرکدکننده هستند که بیان ژن های هدف را در سطح پس از رونویسی تنظیم می کنند. عدم تنظیم miRNAs در ارتباط با انواع سرطان ها از جمله سرطان روده بزرگ گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان تغییر بیان miRNAs در نمونه های پلاسمای بیماران سرطان روده بزرگ و ارزیابی قدرت تشخیصی آنها بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موردی-شاهدی 74 نمونه پلاسما از بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ (stage II-IV) و 36 نمونه سالم به عنوان کنترل جمع آوری شدند. miR-34a, miR-181b, miR-146b miR-18aانتخاب و میزان بیان آنها با تکنیک qRT-PCR ارزیابی شد. سپس آنالیزهای آماری برای بررسی ارتباط میزان بیان miRNAs با ویژگی های کلینیکوپاتولوژیک بیمار انجام شد.
    نتایج
    میزان بیان miR-18a و miR-34a در نمونه های پلاسمای بیماران سرطانی (stage II-IV) نسبت به نمونه های کنترل افزایش معناداری را نشان داد (P<0. 001). سطح زیر نمودار ROC (AUC) برایmiR-18a با AUC (0. 85) و P<0. 001 و برایmiR-34a با AUC (0. 74) و P<0. 001 معنی دار بود. miR-181b و miR-146b تغییر بیان چشمگیری را بین نمونه های بیمار و کنترل نشان ندادند. (P>0. 05)
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما نشان داد که سطوح بیان miR-34a و miR-18a پلاسمایی بیماران سرطان روده بزرگ به طور قابل ملاحظه ای نسبت به کنترل افزایش می یابند که ممکن است بتوانند برای روشن کردن مکانیزم های مولکولی مسیر سرطان زایی روده بزرگ کمک کنند و نیز به عنوان بیومارکرهای تشخیصی تومور مطرح باشند.
    کلیدواژگان: پلاسما، سرطان روده بزرگ، miR-34a، miR-18a
  • عبدالرضا کاظمی * صفحات 34-41
    مقدمه
    کیناز شبه Ste20 پستانداران (The mammalian Ste20-like kinase) با فعال کردن لیگاز مسیر یوبی کوئیتینی آتروژین1 در آتروفی عصبی درگیر می باشد. از این رو، هدف از پژوهش حاضر بررسی بیان mRNA ژن های MST1 و آتروژین1 و مقایسه آن ها در عضلات نعلی و کف پایی در موش های صحرایی قرار گرفته شده در حالت تعلیق اندام تحتانی بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 10 سر موش صحرایی نژاد ویستار با میانگین سنی 6-4 ماه به طور تصادفی در دو گروه تعلیق اندام تحتانی و کنترل قرار گرفتند (5 سر موش صحرایی در هر گروه). نمونه های گروه تعلیق به مدت 14 روز به روش آویزان کردن از دم نگهداری شدند و نمونه های گروه کنترل در این مدت زندگی عادی را سپری می کردند. پس از 14 روز موش ها تشریح شده و عضلات نعلی و کف پایی آن ها جمع آوری شد و پس از وزن کردن عضله در نیتروژن مایع نگه داری شدند. سپس میزان بیان mRNA ژن های MST1 و آتروژین1 در دو عضله اندازه گیری شد.
    نتایج
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که پس از 14 روز تعلیق اندام تحتانی وزن نسبی هر دو عضله نعلی و کف پایی کاهش یافته بود ولی این کاهش در کف پایی معنی دار نبود. علاوه بر این بیان mRNA ژن MST1 (021/0=P) افزایش معنی دار و آتروژین1 (056/0=P) در عضله نعلی افزایش یافت. همچنین، هر دو MST1 (071/0=P) و آتروژین1 (33/0=P) افزایش غیر معنی داری را در عضله کف پایی نشان دادند. مقایسه بیان mRNA ژن ها در دو عضله نشان داد که بیان mRNA MST1 در نعلی بیشتر از عضله کف پایی بود ولی افزایش بیشتری در mRNA آتروژین1 در عضله کف پایی نسبت به نعلی نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان اظهار داشت که MST1 می تواند یکی از اهداف اصلی کنترل آتروفی در شرایط بدون بار شدن مکانیکی همانند بستری شدن و سفرهای فضایی در نظر گرفته شود. هر چند که اهداف پایین دست MST1 در دو عضله می تواند متفاوت باشد.
    کلیدواژگان: بدون بار کردن مکانیکی، توده عضلانی، MST1، آتروژین1
  • خدیجه ابراهیمی *، سیروس چوبینه، رضا بدل زاده، رحمان سوری صفحات 42-49
    مقدمه
    استفاده بالینی از دوکسوروبیسین (Doxorubicin) ) DOX)، که داروی پرکاربردی در درمان انواع سرطان است، بدلیل سمیت قلبی محدود شده است. با وجود توجه فزاینده به نقش محافظتی فعالیت ورزشی بویژه استقامتی با شدت متوسط در مهار سمیت قلبی ناشی از DOX، مطالعات محدودی در مورد تمرین تناوبی هوازی با شدت بالا (AIT (Aerobic High-Intensity Interval Training) ) و مکانیسم های آن در این زمینه صورت گرفته است. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر محافظتی AIT در مقابل تغییرات بیان PGC-1α ناشی از DOX در سلول های قلبی رت ها است.
    مواد و روش ها
    رت های ویستار نر به طور تصادفی به چهار گروه (هر گروه=6) تقسیم شدند: 1) Control؛ 2) DOX (20 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن، داخل صفاقی) ؛ 3) AIT (8 هفته، 7 ست 4 دقیقه ای با 80-90 درصد VO2max مجزا شده با دوره های 3 دقیقه ای 65–75 درصد VO2max) ؛ و 4)AIT+DOX. بررسی میزان بیان PGC-1α با روش RT-PCR انجام شد. از تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه و سپس آزمون تعقیبی توکی برای بررسی آماری داده ها استفاده گردید (α>0/05).
    نتایج
    القای DOX میزان بیان PGC-1α را در بافت قلب کاهش می دهد (05/0>P). میزان بیان PGC-1α نیز پس از AIT افزایش یافت (05/0>P). همچنین، AIT قبل از القای DOX نیز موجب افزایش میزان بیان PGC-1α در گروهAIT+DOX نسبت به گروه DOX گردید (05/0>P). بنابراین، AIT می تواند موجب مهار تغییرات بیان PGC-1α ناشی از تزریق DOX شود.
    نتیجه گیری
    AIT به عنوان استراتژی غیردارویی مناسب می تواند از قلب در برابر سمیت قلبی ناشی از القای DOX محافظت کند.
    کلیدواژگان: دوکسوروبیسین، تمرین تناوبی، سمیت قلبی، PGC-1?
  • کامبیز مرادی ده باغی*، محمدرضا دهخدا، پژمان معتمدی، حمید رجبی، محمد نبیونی صفحات 50-59
    مقدمه
    یکی از دلایل بیماری های قلبی عروقی بی تحرکی و مصرف غذاهای دارای اکسیدان است. بدین منظور هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین هوازی و بی هوازی با مصرف ملاتونین بر بیان ژن VEGFA و VEGFR2 میوکارد رت پس از ایسکمی ریپرفیوژن می باشد.
    مواد و روش ها
    38 رت صحرایی نر ویستار دو تا سه ماهه با وزن تقریبی 200-260 گرم به هفت گروه، پایلوت (14=n) ، کنترل (4=n) ، ملاتونین (4=n) ، تمرین هوازی )4=n)، تمرین بی هوازی (4=n) ، تمرین هوازی ملاتونین (4=n) و تمرین بی هوازی ملاتونین (4=n) تقسیم شدند. گروه پایلوت برای تایید فیبروز در میوکارد به دو گروه ایسکمی و سالم تقسیم شد. گروه های ملاتونین به مدت یک ماه هر روز با دوز 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن گاواژ شدند؛ و سپس گروه های تمرین هوازی، تمرین بی هوازی، تمرین هوازی ملاتونین و تمرین بی هوازی ملاتونین تحت دوره تمرین یک ماهه با تواتر تمرین سه جلسه در هفته روی تردمیل قرار گرفتند. در انتهای یک ماه، تمام رت ها در دو روز متوالی با فاصله 24 ساعت تحت تزریق داروی ایزوپرنالین برای القای ایسکمی قرار گرفتند. درنهایت، بیان ژن VEGFAوVEGFR2 به روش ریل تایم انجام شد. نتایج تحقیق با فرمول2-∆∆ct و آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه آنووا، لون و توکی تحلیل شد.
    نتایج
    تیمار تمرین هوازی و تمرین بی هوازی به طور جداگانه بر بیان ژن VEGFA و VEGFR2 تاثیر افزایشی داشتند اما تاثیر آنها از نظر آماری معنی دار نشد. سایر گروه ها غیر از ملاتونین نیز باعث افزایش بیان ژن های فوق شدند. ملاتونین توانست بیان ژن VEGFA و VEGFR2 را کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    تمرین هوازی و بی هوازی در دراز مدت در صورت سازگاری می توانند از میزان حجم سکته میوکارد احتمالی بکاهند.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تمرین بی هوازی، ملاتونین، ژن VEGFAو VEGFR2، ایسکمی
  • وحید ربیعی *، مسعود نیکبخت، روح الله رنجبر صفحات 60-70
    مقدمه
    هدف این مطالعه بررسی اثرات تمرینات مختلف ورزشی بر پروفایل لیپیدی، نمره سندروم متابولیکی، محصول تجمع چربی و شاخص چربی احشایی در زنان مبتلابه دیابت نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    52 زن مبتلابه دیابت نوع 2 (سن: 60-45 سال و سطوح هموگلوبین A1c≥ 5/6 درصد) به صورت تصادفی در سه گروه: سرعتی شدید (17=n) ، ترکیبی (17=n) و کنترل (18=n) قرار گرفتند. تمرینات ورزشی به مدت 10 هفته اجرا شد. پروفایل لیپیدی، نمره سندروم متابولیکی، شاخص چربی احشایی و محصول تجمع چربی قبل و 10 هفته بعد از پروتکل تمرین اندازه گیری شد. به منظور مقایسه های درون گروهی از آزمون تی وابسته و برای مقایسه بین گروهی ازآنوا یک طرفه استفاده شد.
    نتایج
    تنها سطوح لیپوپروتئین کم چگال (02/0P=) و کلسترول (001/0P<) در گروه سرعتی شدید کاهش معنی داری داشت. مقایسه بین گروهی لیپوپروتئین پر چگال و کم چگال و تری گلیسیرید تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0P>) ؛ میزان کلسترول بین گروهی در هر دو گروه تمرینی کاهش معنی دار داشت (001/0P=). نمره سندروم متابولیکی در گروه سرعتی شدید کاهش معنی داری داشت (001/0P<). در نتایج بین گروهی تغییر معنی داری بین گروه (ترکیبی و سرعتی شدید) و (سرعتی شدید و کنترل) مشاهده شد (001/0P<). تغییرات معنی داری در محصول تجمع چربی (001/0=P) و شاخص چربی احشایی (001/0P<) در گروه سرعتی شدید و گروه ترکیبی (001/0P<) و (002/0=P) مشاهده شد، بیشترین تغییرات بین گروهی در گروه سرعتی شدید برای هر دو شاخص مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    هر دو شیوه تمرینی تاثیرات مثبتی در کاهش عوامل خطر قلبی عروقی داشتند، ازاین رو برای نتایج بهتر، تمریناتی با دوره طولانی تر و شدت بیشتر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، پروفایل لیپیدی، نمره سندروم متابولیکی، تمرین SIT، تمرین ترکیبی
  • گزارش مختصر
  • آنه محمد غراوی * صفحه 70
    برای سالیان متوالی شیوه نشر سنتی یکی از رایج ترین شیوه انتشارات برونداد های علمی و پژوهشی بود. این شیوه که براساس حق اشتراک استوار می باشد مبالغ زیادی را از موسسات و خوانندگان درخواست می کند تا به محتویات مجلات دسترسی داشته باشند. هنوز هم بسیاری از مجلات معتبر به این شیوه، نتایج تحقیقات دانشمندان را منتشر می کنند. در این شیوه مجلات از نویسنده بابت چاپ مقاله هزینه ای دریافت نمی کنند و در عوض موسسات، انجمن ها و خوانندگان هزینه دسترسی را پرداخت می کنند. به همین دلیل ایرادات متعددی برای این شیوه مترتب گردید.
|
  • Maryam Moosavi *, Maryam Owjfard, Majid Reza Farokhi Pages 1-7
    Introduction
    Curcumin, a natural phenolic yellow chemical derived from turmeric, has been found to exert some protective effects in animal and cellular models of Parkinson's disease (PD). The present study aimed to examine whether curcumin prevents the effect of 6-OHDA in human neuroblastoma cells and MAPKs signaling.
    Methods
    SH-SY5Y cells were treated with 6-OHDA (50 µM) for 24 h. The effect of curcumin (2 and 2.5 µM) on cellular viability (MTT assay) and MAPKs (ERK, JNK and p38) (wester blot assay) was evaluated.
    Results
    6-OHDA caused significant reduction of neuronal viability and p-ERK decrement. The results indicate that curcumin can partially protected against 6-OHDA induced cell death and p-ERK decline.
    Conclusion
    These finding suggest that ERK restoration is related to the protective effect of curcumin against 6-OHDA in human neuroblastoma cells.
    Keywords: Curcumin, 6-OHDA, MAPKs, ERK, SH-SY5Y
  • Mehdi Bagheri, Mozhgan Fazli, Naghmeh Ahmadiankia * Pages 8-13
    Introduction
    Metastasis is known to be the primary cause of death in the majority of breast cancer patients. The transcription factor of snail and the signaling pathway of CXCR4/SDF1are one of the most important factors in the process of metastasis. Thus, targeting EMT and CXCR4/SDF1 pathway represents an important therapeutic strategy for preventing or treating breast cancer metastasis. Natural products due to their therapeutic activities constitute a common alternative for conventional treatments. Sulforaphane (SFN), an isothiocyanate found in cruciferous vegetables, exhibits anticancer properties. Accordingly, the aim of this study was to evaluate the effects of various concentrations of SFN on cell migration in breast cancer cells and also the expression of CXCR4 and snail which are important in EMT induction and metastasis.
    Methods
    MDA-MB-231 cells were treated with different concentrations of SFN. The effect of SFN on cell migration was evaluated using scratch assay, after 72 hours. Next, the effect of SFN on the expression of CXCR4 and snail were examined by real-time PCR.
    Results
    SFN significantly retarded the migration of MDA-MB-231 cells. High concentrations of SFN (40µM), reduced the expression of CXCR4; however, There was no significant changes in the expression of snail in none of studied concentrations.
    Conclusion
    According to the obtained results, SFN can be considered as a potential therapeutic agent to decrease breast cancer metastasis.
    Keywords: Sulforaphane, Breast cancer, Metastasis, CXCR4, snail
  • Shahab Asadi *, Amirmansour Alavi Naeini, Ali Esmaeli Nadimi, Mahmood Sheikh Fathollahi Pages 14-21
    Introduction
    Coronary Artery disease is one of the major reasons of death and disability. The Aim of this study is to determine the Effectiveness of green tea on biochemical and inflammatory and antioxidant parameters in patients with coronary artery disease.
    Methods
    This clinical trial study was done in Rafsanjan city, the south east of Iran, from October 2016 to March 2017. Seventy two patients with coronary artery disease were enrolled in two case and control groups. The case group was received 4 green tea bags daily during 8 weeks. Anthropometric, biochemical and antioxidant evaluation and blood pressure measurement in two groups before and after the intervention were done. Antioxidants intake and diet change during intervention were evaluated.
    Results
    Mean and standard deviation of age and weight of patients in case group was 60.78±11.78 years and 73.03± 11.62 kg and in control group was 62.6±10.8 years and 74.03±12.2 kg. Both groups were adjusted in terms of age, BMI, gender and there was no significant difference in educational level, history of heart disease, addiction, smoking, and dietary antioxidants intake. Green tea intake caused a significant decrease in weight, body mass index, Waist circumference, triglyceride, MDA, IL6, fasting blood sugar, systolic and diastolic blood pressure (P<0.05). The mean of HDL and TAC were significantly increased after intervention (P<0.05).
    Conclusion
    Green tea consumption in patient with CAD disease for 8 weeks had beneficial effects on weight loss, BMI and waist circumference. It improved lipid profile, antioxidant parameters and decrease systolic and diastolic blood pressure in patients.
    Keywords: Green tea, Coronary Artery Disease, Antioxidant, Lipid profile, Blood pressure
  • Sara Eslamizadeh, Mansour Heidari , Hossein Ghazi, Ebrahim Faghihloo, Abolfazl Akbari * Pages 22-33
    Introduction
    The early diagnosis of colorectal tumors is one of the most important challenges in cancer management. MiRNAs are a group of non-coding RNAs that regulate posttranscriptional expression of target genes. Dysregulation of miRNAs has been reported in associated with a variety of malignancies, including colorectal cancers. This study aimed to analyze the differential expression of miRNAs in plasma samples of colorectal cancer (CRC) patients to examine their potential value as diagnostic biomarkers.
    Methods
    In this case- control study, 74 plasma samples of CRC patients with stage II-IV and 36 healthy controls were collected. miR-18a, miR-34a, miR-181b and miR-146b were selected. The expression level of the miRNAs was assayed by quantitative reverse transcriptase PCR (qRT-PCR). Then, statistical analyzes were performed to determine the relationship between miRNAs expression and clinical-pathological characteristics.
    Results
    The significantly elevated levels of miR-18a and miR-34a were detected in plasma samples compared to the healthy groups (P<0.001). ROC showed an area under the ROC curve (AUC) of 0.85 and P<0.001 for miR-18a, 0.74 and P<0.001 for miR-34a. There were no significant dysregulation of miR-146b and miR-181b between patients and controls (P>0.05).
    Conclusion
    Our results indicated that the expression levels of miR-18a and miR-34a are systematically elevated in CRC plasma samples. It might be helpful to illuminate the molecular mechanisms underlying CRC carcinogenesis and served as tumor-associated biomarkers for diagnosis.
    Keywords: Plasma, Colorectal cancer, miR-34a, miR-18a
  • Abdolreza Kazemi * Pages 34-41
    Introduction
    The mammalian Ste20-like kinase (MST) is involved in the activation of the ubiquitin pathway ligase atrogin1 in denervation atrophy. The aim of the present study was the study of changes in MST1 mRNA and Atrogin1 mRNA gene expression in the muscles of male Wistar rats with mechanical unloading of hind limb muscles.
    Methods
    In the present study 10 Wistar rats (4-6 month) divided into 2 groups randomly (control (N=5) and unloading of the hind limb (N=5) groups). The practical group unloaded of hind limb for 14 days and the control group spent the normal life during this period. After 14 days, the rats were sacrificed and their muscles and Plantaris were collected and after weighing the muscle, they were kept in liquid nitrogen.
    Results
    The results of this study showed that after 14 days of lower limb suspension, the relative weight of both soleus and plantar muscles decreased but this reduction was not significant in Plantaris skeletal muscle. In addition, the expression of genes MST1 mRNA (P=0.021) significantly increased and also atrogen-1 mRNA (P=0.056) in soleus muscle increased. Also, MST1 mRNA (P=0.071) and atrogen-1 mRNA (P=0.33) in Plantaris muscle increased insignificantly. Comparison of the genes expression in two skeletal muscles showed that the expression of MST1 mRNA in soleus more than Plantaris, on the other hand, expression of atrogen-1 mRNA in Plantaris increased more than soleus muscle.
    Conclusion
    According to the results of this study, it can be claimed that MST1 can be one of the main targets of controlling atrophy in conditions mechanical unloading, such as hospitalization and space travel. However, the lower targets of MST1 can be different in two muscles.
    Keywords: Mechanical unloading, Skeletal muscle mass, MST1, Atrogin 1
  • Khadijeh Ebrahimi *, Siroos Choobineh, Reza Badalzadeh, Rahman Soori Pages 42-49
    Introduction
    Clinical use of Doxorubicin (DOX), a widely useful drug for the treatment of various cancers, is limited by the cardiotoxicity. Despite the growing attention to the protective role of exercise activity, especially moderate endurance exercises against the DOX-induced cardiotoxicity, few studies have focused on aerobic high-interval interval training (AIT) and its mechanisms. Therefore, the purpose of this study was to investigate the protective effect of AIT against the DOX-induced changes in the PGC-1α mRNA levels in the cardiomyocytes of rats.
    Methods
    24 male Wistar rats were randomly assigned into four groups (n=6/groups): 1) Control; 2) DOX (20 mg/kg body weight)/; 3) AIT (7 sets of 4 min intervals at 80%–90% VO2max interspersed with 3 min periods of 65%–75% VO2max, for 8 weeks before DOX-injection); and 4) AIT + DOX. The mRNA levels also were determined using RT-PCR. For statistical analysis of data, One-way analysis of variance and Tukey's post hoc test were used (α<0.05).
    Results
    DOX-treatment significantly decreased the expression of PGC-1α in the DOX group compared to the Control group (P < 0.05). Also, the expression of PGC-1α significantly increased in the AIT group compared to the Control group (P < 0.05). AIT before DOX-induction also significantly increased the expression of PGC-1α in the AIT+DOX group compared to the DOX group (P < 0.05). AIT could inhibit the DOX-induced changes in the PGC-1α mRNA levels in the cardiomyocytes of rats.
    Conclusion
    AIT could be a good non-prescriptive strategy for preventing of DOX-induced cardiotoxicity.
    Keywords: Doxorubicin, Interval training, Cardiotoxicity, PGC-1?
  • Kambiz Moradidehbaghi *, MohammadReza Dehkhoda, Pezhman Motamedi, Hamid Rajabi, Mohammad Nabioni Pages 50-59
    Introduction and Purpose: One of the causes of Cardiovascular Disease Is Physical inactivity and consuming oxidant foods. Therefore, the purpose of present study is evaluating the effect of aerobic and anaerobic exercise with the using melatonin on VEGFA and VEGFA2 gene expression of rats after reperfusion ischemia.
    Methods
    38 Wistar male rats aged between 2 to 3 month and weighing from 200 to 260 grams, were divided into seven groups including, pilot(n=14), control (n=4), Melatonin(n=4), Aerobic Exercise(n=4), anaerobic Exercise(n=4), melatonin Aerobic Exercise(n=4) and melatonin anaerobic Exercise(n=4). The pilot group was divided into two groups of ischemia and healthy for confirmation of myocardial fibrosis. Melatonin groups were gavaged by 10 mg per kg of body weight for one month. and then Aerobic Exercise group, anaerobic Exercise, melatonin Aerobic Exercise, and melatonin anaerobic Exercise Were placed under the one-month training period such that the exercise was three times a week on the treadmill. At the end of one month, all rats were injected with isoprenaline for two consecutive days with an interval of 24 hours for induction of ischemia. Finally, the VEGFA and VEGFA2 gene expression was done using Real-time method. Results of the research were analyzed using 2^(-∆∆ct)formula, and one way variance Analysis test of ANOVA, Loon and Tuky. Findings: Aerobic Exercise and Anaerobic Exercise treatment separately, had an increasing effect on VEGFA and VEGFR2 gene expression, separatelybut their impact was not statistically significant. Other groups, except melatonin, also increased the expression of these genes. Melatonin could reduce the expression of the VEGFA and VEGFR2 gene.
    Conclusion
    Long-term aerobic and anaerobic exercise, if fitted, can reduce the amount of myocardial infarction.
    Keywords: Aerobic exercise, Anaerobic exercise, Melatonin, VEGFA, VEGFR2 gene, Ischemia
  • Vahid Rabiei *, Masoud Nikbakht, Rouhollah Ranjbar Pages 60-70
    Introduction
    The purpose of this study was to investigate the effects of different exercise Modalities on Lipid profile, Metabolic syndrome score, lipid accumulation product,Visceral Fat Indexin women with type 2 diabetes.
    Methods
    52 women with type 2 diabetes (aged 45-60 years old, HbA1c≥6.5%) were randomly divided into three groups:SIT (n =17) and combination (n =17) and control (n = 18). exercises were performed for 10 weeks. Lipid profile, metabolic syndrome score, VAI, and LAP were measured before and 10 weeks after exercise. T-test was used for intra-group comparisons and one-way ANOVA was used for between-group comparison.
    Results
    Only levels of LDL (P=0.02) and cholesterol (P<0.001) were significantly lower in SIT group. There was no between groups significant difference in HDL and LDL and triglyceride (P> 0.05); there was a significant decrease in the cholesterol level in both groups (P=0.001). The scores of metabolic syndrome were significantly decreased in the SIT group (P<0.001), In the between groups outcomes, there was a significant change in (SIT and combination) and SIT and control (P<0.001). Significant changes were observed in the LAP (P=0.001) and VAI (P<0.001) in the SIT group and the combination group (P<0.001) and (P=0.002), The largest inter-group changes in SIT was observed for both indicators.
    Conclusion
    Both exercises have had a positive effect on reducing cardiovascular risk factors, so for better results, longer duration exercises and more intensity are recommended.
    Keywords: Type 2 diabetes_Lipid profile_Mmetabolic syndrome Z-score_SIT training_Combined training
  • Anneh Mohammad Gharravi * Page 70