فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:27 Issue: 2, 2015

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:27 Issue: 2, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/06/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حجت الاسلام محمد سروش محلاتی * صفحات 65-69
    طرح بحث: جامعه ما، یک جامعه دینی است، نمادهای دینی در آن کاملا آشکار و بسیار قوی و ریشه دار است، ولی این بدان معنی نیست که در همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی ما، دین حرف اول را می زند، ما در همه شوون تربیتی و یا سیاسی خود، «مقید به دین» هستیم، چه این که این بدان معنی هم نیست که ما در همه مسائل درک درستی از دین داشته و دین شناسیمان، از «آسیب و آفت» مصون است. آنچه در این فضا برای ما مهم است، این است که با کند و کاو در زندگی خود، و با در نظر گرفتن شاخصهای معتبر و مسلمدین، به کاستی ها و انحرافات زندگی دینی خود و قوف و آگاهی پیدا کنیم،
  • محمدعلی همتی، علی جمالی، سکینه برزگر گلیردی، فرنوش تقوی * صفحات 70-75
    زمینه و هدف
    گیر پروتز کامل مسئله مهمی است که گاهی علی رغم در نظر گرفتن تمامی تمهیدات، رضایت بیمار و دندانپزشک را فراهم نمی کند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر سندبلاست سطح داخلی پروتز کامل فک بالا بر میزان گیر آن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی از نوع قبل و بعد برای 15 نفر از بیماران بخش پروتزهای دندانی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شاهد تهران دو بیس مشابه پروتز اصلی فک بالا ساخته شد. با استفاده از یک نیروسنج دیجیتالی، نیروی لازم برای جدا کردن بیس از فک بیمار اندازه گیری گردید. سپس سطح داخلی بیس ها به جز کناره های آنها که با ورقه نازک آلومینیومی پوشانده شده بودند، به مدت یک دقیقه با شنهای آلومینا به قطر پنجاه میکرومتر تحت فشار هوا سندبلاست شده و اندازه گیری ها تکرار گردیدند. با پردازش داده هانتایج در قالب جدول و استفاده از آزمون آماری Paired T-test انجام شد.
    یافته ها
    با انجام سندبلاست، میانگین گیر بیس ها از 74/10± 89/30 نیوتن به 76/9±66/37 نیوتن (به میزان 9/21%) افزایش یافت که از نظر آماری قابل ملاحظه می باشد. (0001/0p<)
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، سندبلاست کردن سطح داخلی دنچر کامل فک بالا با استفاده از ذرات ساینده موجب افزایش گیر پروتز می شود.
    کلیدواژگان: هواسایی، دنچر کامل بالا، گیر دنچر
  • مریم زارع جهرمی، پروین میرزاکوچکی بروجنی، محمدرضا ساعی *، نگین ریاضی فر، پریسا رنجبریان، آرین مشرف فر صفحات 76-81
    زمینه و هدف
    شستشو دهنده ها و داروهای مورد استفاده حین درمان ریشه می توانند با تغییر ترکیب و ساختمان عاج سبب بروز اختلالاتی در اتصال مواد همرنگ به عاج شوند. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیرکلرهگزیدین 2% به عنوان داروی داخل کانال بر استحکام باند سه نوع کامپوزیت به عاج دندان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی از شصت دندان پر مولر خارج شده انسانی، استفاده شد، مینای تاج دندانها به صورت موازی با محور طولی دندان حذف شد تا سطوح عاجی صاف تهیه شود. آنگاه نمونه ها به شش گروه ده تایی تقسیم شدند. در سه گروه اول، عاج نمونه ها در مجاورت کلرهگزیدین و در سه گروه دوم، عاج دندانها در مجاورت سرم فیزیولوژی قرار گرفتند، سپس باندینگ مخصوص برای هر کامپوزیت انجام شد و کامپوزیت های Z100، Z350 و P90 روی سطوح عاجی قرار داده و کیور شدند. پس از آماده سازی، استحکام اتصال برشی در دستگاه اینسترون به واحد نیوتن اندازهگیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های Kruskal-Wallis وMann- Withney آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین استحکام اتصال برشی در گروه کلرهگزیدین بیشتر از گروه سرم فیزیولوژی بود، اما اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود (074/0p=).کمترین میانگین استحکام اتصال برشی در کامپوزیتZ100 گروه سرم مشاهده گردید (47/18 مگاپاسکال) و بیشترین میانگین استحکام اتصال برشی در کامپوزیت Z350 گروه کلرهگزیدین مشاهده گردید. (26/42 مگاپاسکال)
    نتیجه گیری
    استفاده از کلرهگزیدین 2% هر چند به میزان کم در درمان اندو سبب افزایش استحکام اتصال برشی کامپوزیت به عاج دندانی می گردد، اما نوع کامپوزیت به کار رفته به طور معنی داری منجر به استحکام اتصال برشی متفاوت می شود.
    کلیدواژگان: کلرهگزیدین، رزین های کامپوزیتی، درمان ریشه دندان
  • مژده مشهدی اسماعیلی، مریم زارع جهرمی *، مازیار ابراهیمی دستگردی صفحات 82-88
    زمینه و هدف
    برخی مطالعات با افزودن آنتی بیوتیک ها به سیلر سعی در افزایش خاصیت ضدمیکروبی سیلرها داشته اند که می تواند بر خصوصیات سیلر اثرگذار باشد. هدف از این مطالعه تعیین خصوصیات فیزیکی از جمله سیلان و زمان کارکرد سیلر آاچ پلاس به تنهایی و در ترکیب با آموکسی سیلین و آنتی بیوتیک سه گانه می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی سیلان و زمان کارکرد سیلر آاچ پلاس به تنهایی و در ترکیب با آموکسی سیلین و آنتی بیوتیک سه گانه با غلظتهای 1%، 5%،10%، 25% بر اساس استانداردADA شماره 57 اندازه گیری شد. اطلاعات با استفاده از آزمونOne Way ANOVA وTukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان سیلان و زمان کارکرد تمامی گروه های ترکیب سیلر با آنتی بیوتیک در غلظتهای مختلف با گروه کنترل دارای اختلاف معنی دار بود (0001/0< p). در غلظتهای مختلف با افزایش درصد آنتی بیوتیک، زمان کارکرد کاهش یافت.گروه سیلر و آنتی بیوتیک سه گانه 1% و 5% میزان سیلان بیشتری نسبت به گروه کنترل و گروه سیلر و آموکسی سیلین 1% و 5% و گروه سیلر و آنتی بیوتیک سه گانه 10% میزان سیلانی مشابه گروه کنترل نشان دادند. بقیه گروه ها میزان سیلان کمتری داشتند.
    نتیجه گیری
    تمامی تغییرات ایجاد شده در خصوصیات فیزیکی ترکیب سیلر آاچ پلاس با آموکسی سیلین و آنتی بیوتیک سه گانه در محدوده استاندارد ADA قرار داشت.
    کلیدواژگان: سیلان، زمان کارکرد، سیلر آاچ پلاس، آموکسی سیلین، آنتی بیوتیک سه گانه
  • علیرضا قنادان، مریم سیدمجیدی، سارا محرابی، عذرا عبدل آبادی، پویان امینی شکیب *، علی بیژنی صفحات 89-95
    زمینه و هدف
    لیکن پلان یک اختلال مزمن پوستی، مخاطی با واسطه عوامل ایمنی است که همراهی خصوصیات هیستوپاتولوژیک با ویژگی های بالینی جهت رسیدن به تشخیص قطعی ضروری است. در مواقعی که همراهی تشخیص بالینی و هیستوپاتولوژیک وجود ندارد کمک گرفتن از روش های تشخیصی مکمل، مانند Direct Immuno Fluorescence (DIF) توصیه می شود. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین تکرارپذیری یافته های بالینی-هیستوپاتولوژیک و تکنیک ایمونوفلورسانس مستقیم نمونه های پارافینه فیکس شده در تشخیص لیکن پلان است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی گذشته نگر 49 مورد لیکن پلان دهانی و پوستی به کمک روش DIF برای فیبرینوژن، C3 و IgM رنگ آمیزی شدند. شدت رنگ فلورسانس به صورت صفر، یک و دو طبقه بندی گردید. یافته ها به کمک آزمونهای آماری در هر گروه و نیز بین گروه لیکن پلان پوستی و دهانی مقایسه شد.
    یافته ها
    بررسی های آماری نشان داد که بین بروز IgM و C3 رابطه مستقیمی وجود دارد. (ضریب همبستگی Spearman برابر 697/0و 000/0=pv)که این رابطه در لیکن پلان پوستی مشهودتر بود. (000/0= pv، ضریب همبستگی Spearmanبرابر 746/0)، در ضمن در لیکن پلان دهانی نیز ارتباط مستقیمی بین بیان فیبرینوژن و IgM دیده شد. (02/0= pv، ضریب همبستگی Spearman برابر 769/0). در آنالیز آماری توسط تست Man-Whitney U ارتباط معنی دار بین لیکن پلان دهانی و پوستی برای بیان C3 (3/0= pv)و فیبرینوژن (5/0= pv) یافت نشد، لکن ارتباط معنی دار آماری بین لیکن پلان دهانی و پوستی برای بیان IgM دیده شد. (04/0= pv)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد رنگ آمیزی ایمونوفلورسنت مستقیم در نمونه های پارافینه فیکس شده در فرمالین برای هیچ یک از مارکرهای C3، فیبرینوژن و IgM به تنهایی تکرارکننده مناسبی برای یافته های بالینی- هیستوپاتولوژیک نمی باشد. اگرچه ترکیب IgM و C3 در لیکن پلان پوستی و ترکیب IgM و فیبرینوژن در لیکن پلان دهانی تکرارپذیری بهتری از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: لیکن پلان، تکنیک ایمونوفلورسنس مستقیم، تشخیص
  • کمال امینی، روشنک غفاری، شادی کاظمی *، فاطمه باقری صفحات 96-101
    زمینه و هدف
    کانال رترومولر یک ساختار آناتومیکی در مندیبل و یک نوع از کانال آلوئولار تحتانی دوشاخه است. کانال رترومولر ممکن است حاوی عروق تغذیه ای فرعی به مولرهای مندیبل و یا حاوی اعصاب باکال نابجا باشد و از این نظر در جراحی های مندیبل بسیار حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه تعیین شیوع کانال رترومولر بر روی تصاویر CBCT می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 151 کانال مندیبولار در تصاویر سی تی اسکن با اشعه مخروطی از آرشیو یک رادیولوژی خصوصی در شهر اصفهان مربوط به 102 بیمار (50 مرد و 52 زن) مراجعه کننده به این مرکز که جهت کشیدن دندان عقل برای گرفتن سی تی اسکن با اشعه مخروطی ارجاع داده شده بودند مورد ارزیابی قرار گرفت. رادیوگرافی ها برای وجود کانال رترومولر بررسی شدند و اندازه گیری های خطی (فاصله تا مولر دوم، ارتفاع و عرض) انجام شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 20 و نتایج با استفاده از انجام آزمونهای آماری t-test (برای میانگین اندازه گیری های خطی کانال رترومولر)، Chi Square (برای اندازه گیری های فراوانی کانال رترومولر) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت در قالب جدول ارائه گردید.
    یافته ها
    شیوع کانال رترومولر 3/7% معادل 11 مورد بود. اندازه گیری های خطی شامل میانگین فاصله کانال رترومولر تا مولر دوم (3/4± 7/12) میلی متر میانگین ارتفاع کانال (1/2±66/6) میلی متر و میانگین عرض کانال (6/0±7/1) میلی متر بود و رابطه معناداری بین شیوع کانال رترومولر، سمت، جنس و سن وجود نداشت. (146/0 =p)
    نتیجه گیری
    شیوع کانال رترومولر در تصاویر CBCT، 3/7 % می باشد.
    کلیدواژگان: حفره پالپ دندان، سی تی اسکن اشعه مخروطی، عصب فک پایین
  • محمدرضا مالکی پور، فرزانه شیرانی *، حمید مظاهری، مریم مقتدایی، مائده قاسمی صفحات 102-109
    زمینه و هدف
    دندانها پس از سفید کردن مستعد تغییر رنگ می باشند. بر این اساس هدف از این مطالعه تعیین اثر تغییرات رنگی دندانهای سفید شده متعاقب استفاده کوتاه مدت از چند نوع دهان شویه درمانی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 48 دندان سانترال فک بالای خارج شده انتخاب و به چهار گروه 12تایی تقسیم شدند. سفید کردن خارج تاجی با استفاده از هیدروژن پراکسید 38% روی تمامی دندانها صورت گرفت. پس از آن دندانها در گروه اول به ترتیب در آب مقطر به عنوان کنترل، در گروه دوم دهان شویه کلرهگزیدین، گروه سوم با ایرشا و در گروه چهارم با دهان شویه پرسیکا به مدت مشخص در دوره های سه، هفت و 14روز غوطه ور گردیده و پس از هر یک از دوره های زمانی، تغییر رنگ ایجادشده به ترتیب 1ΔE،2ΔE وΔE3 توسط اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد. نهایتا نتایج توسط آزمونهای Repeated measure between subject factor،Repeated measure ANOVA، tزوج، آنالیز واریانس یک سویه و LSD مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هم در زمانهای مختلف کاربرد دهان شویه (043/0=p) و هم دهان شویه های متفاوت (038/0=p) اختلاف معنی داری با یکدیگر داشتند. بعد از 14 روز غوطه ورسازی اختلاف رنگ نمونه های گروه پرسیکا با سایر گروه ها از نظر آماری معنی دار بود. (000/0< p). از آنجا که تنها در این گروه نتیجه حاصل از آزمون Repeated measure ANOVA دلالت بر معنی دار بودن روند تغییرات رنگ در طی زمان داشت طبق آزمون t زوج مشخص گردید که اختلاف آماری معنی داری در این گروه بین 1ΔE،3ΔE و همچنین 2ΔE و 3ΔE وجود دارد. (05/0< p)
    نتیجه گیری
    برای افرادی که به تازگی تحت سفید کردن دندانها قرار گرفته اند دهان شویه پرسیکا منجر به تغییر رنگ قابل ملاحظه در دندانهاخواهد شد.
    کلیدواژگان: دندان، ثبات رنگ، سفید کردن، دهان شویه
  • فاطمه رمضانعلی زاده، محمد ربانی *، مریم خروشی، اعظم علی اصغری صفحات 110-117
    زمینه و هدف
    سالهاست استرپتوکوک های گروه موتانس از عوامل اصلی پوسیدگی دندان شمرده می شوند. کاربرد برخی از مواد طبیعی به عنوان دهان شویه در کاهش این باکتری ها موثر بوده است. در این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد میکروبی گلاب و سرکه انار در مقایسه با دهان شویه پرسیکا علیه دو باکتری موثر در پوسیدگی دندان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی سویه های شدیدا چسبنده S. mutans و S. Sobrinus انتخاب شدند. اثر ضد میکروبی گلاب و سرکه انار بر روی جمعیت بیوفیلم و قدرت چسبندگی این باکتری ها به روش میکروتیتر پلیت مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای بررسی اثر این مواد روی قدرت رشد باکتری ها از روش چاهک گذاری استفاده گردید. اطلاعات به دست آمده توسط آزمونOne way ANOVA و آزمون Tukey Post Hoc در نرم افزار Prism Graph Pad ویرایش 5 و در سطح اطمینان 95/0 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان کاهش تشکیل پلاک توسط سرکه انار، گلاب و پرسیکا در مورد Streptococcus mutans به ترتیب 93%، 80%، 68% و در موردSteptococcus sobrinus نیز به ترتیب 92%، 57% و 48% بود. که هر سه مواد باعث کاهش اتصال این دو باکتری شدند. (001/0< p)، همچنین نشان داده شد که سرکه نسبت به دو ماده دیگر موثرتر عمل می کند. (001/0< p)، بر خلاف این تاثیر، این مواد قادر به حذف بیوفیلم نبودند. سرکه انار و دهان شویه گیاهی پرسیکا بر روی قدرت رشد باکتری ها تاثیر منفی داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدودیتهای این مطالعه، به نظر می رسد که سرکه انار و گلاب توانایی بالقوه استفاده برای مقابله و کنترل باکتری های موثر در پوسیدگی دندان (استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوکوس سوبرینوس) را دارند.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندان، دهان شویه ها، استرپتوکوک ها، استرپتوکوک موتان
  • سیدجواد قاضی میرسعید *، حسین دهداری، فاطمه شیخ شعاعی صفحات 118-126
    زمینه و هدف
    رشد سریع و چشمگیر فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی، تاثیرات بسیار مهم و گسترده ای بر زندگی بشر در همین راستا داشته است. این فناوری ها در کنار مزایا، زمینه ساز مسائل و مشکلاتی گردیده که شکاف دیجیتالی یکی از این موارد می باشد. در همین راستا این مطالعه با هدف تعیین وضعیت شکاف دیجیتالی در بین اعضای هیات علمی گروه های آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده های دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی تهران در سال 1393 انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کاربردی است که به روش توصیفی تحلیلی انجام شد. تمامی اعضای هیات علمی گروه های آموزشی پروتزهای دندانی دانشکده های دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی تهران جامعه پژوهش را در سال مورد نظر تشکیل می دادند که مشتمل بر یکصد نفر بودند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای است که روایی آن با ارسال برای عده ای از متخصصان حرفه و پایایی آن به میزان (978/0=α) به روش آلفا کرونباخ تایید گردید. داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 22 تجزیه و تحلیل و نتایج در قالب جداول و آزمونهای آماری t -test، ANOVA، Chi-square، Pearson Correlation Test ارائه گردید.
    یافته ها
    82 پرسشنامه توسط گروه مورد مطالعه پاسخ داده شد. از این تعداد 5/97% معادل 79 نفر در منزل و محل کار به کامپیوتر دسترسی دارند همچنین 3/96% در منزل و 5/97% در محل کار به اینترنت دسترسی داشتند. 9/51% برابر با 42 نفر از اعضای هیات علمی «چندین بار در روز» از فناوری ها استفاده می کنند. بیشترین درصد فراوانی میانگین مدت استفاده از فناوری ها مربوط به گزینه «نیم ساعت تا یک ساعت»برابر با 6/29% است. نتایج آزمون فرضیه نشان داد که وضعیت تاهل و مرتبه علمی بر روی توانایی و مهارت استفاده از فناوری ها موثر هستند و این در حالی است که سن و سابقه تدریس بر روی سواد فناوری، مهارت و توانایی استفاده از آن و همچنین الزامات اعضای هیات علمی در استفاده از فناوری ها موثر بوده اند.
    نتیجه گیری
    با استناد به نتایج مطالعه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که وضعیت تاهل، مرتبه علمی، سن و سابقه تدریس در بهره مندی افراد مورد مطالعه از فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی موثر هستند.
    کلیدواژگان: فناوری، سیستم های کامپیوتری، سواد کامپیوتر، کاربرد فناوری، هیات علمی دندانپزشکی
|
  • Dr. Hemmati Ma, Dr. Jamali A., Dr. Barzegar S., Dr. Taghavi F.* Pages 70-75
    Background And Aim
    Complete denture’s retention is an important issue which sometimes in spite of all efforts does not provide patient and dentist’s satisfaction. The aim of this study was to evaluate the effect of sandblasting the impression surface on the maxillary denture retention.
    Materials And Methods
    In this Before and After Clinical trial, for 15 patient of the Department of Prosthodontics of the Shahed University, 2 bases similar to their original upper denture were prepared. By applying a digital force transducer, the force needed to dislodge the base from the patients’ palate was measured. The internal surface of the bases were air abraded by 50 micron Alumina particles for 1 minute except for the borders which were covered by Aluminum thin foils.
    Results
    By sandblasting, the mean retention of the bases increased from 30.89± 10.74 N to 37.66±9.76 N (21.9%) which was statistically significant (p<0.0001).
    Conclusion
    According to the findings of the present study, sandblasting the intaglio surface of the maxillary complete denture with abrasive particles will enhance the retention of the denture.
    Keywords: Air abrasion, Upper Complete Denture, Denture Retention
  • Dr. Zare Jahromi M., Dr. Mirzakouchaki Boroujeni P., Dr. Saei Mr*, Dr. Riyazifar N., Dr. Ranjbarian P., Dr. Moshreffar A Pages 76-81
    Background And Aim
    Intracanal medicaments can affect the bond strength of composite to dentine. The aim of this study was to evaluate the effect of 2% chlorhexidine (CHX) gel as an intracanal medicament on shear bond strength of three different composite resins to dentin.
    Materials And Methods
    In this in-vitro study, 60 intact extracted human premolars were utilized. Each tooth was sectioned vertically and dentin of the buccal surface was exposed. Then, specimens were divided into six groups of 10 teeth. In groups 1-3, dentin was exposed to CHX and in groups 4-6, dentin was exposed to saline. All prepared surfaces were rinsed with distilled water and dentin bonding agent specific for each composite was applied on the dentin surfaces. Z100, Z350 and P90 composites were applied to the treated surfaces and cured. The shear bond strength was recorded in Newtons and converted to MPa. Data were analyzed using the Kruskal-Wallis and MannWhitney U tests.
    Results
    The lowest mean shear bond strength was reported for normal saline and Z100 composite group (18.47 MPa) and the highest for CHX and Z350 group (42.26 MPa). No statistically significant difference in bond strength values was found between normal saline and CHX groups (p>0.05). There was a significant difference in bond strength values of different composite resins in normal saline (p<0.05) and also in CHX groups (p<0.05).
    Conclusion
    chlorhexidine gel 2% slightly but not significantly increases the mean shear bond strength of composite to dentin. The type of composite influences the shear bond strength to dentin.
    Keywords: Chlorhexidine, Composite resins, Root canal therapy
  • Dr. Mashhadi Esmaeili M., Dr. Zare Jahromi M.*, Dr. Ebrahimi Dastjerdi M Pages 82-88
    Background And Aim
    Some researchers have attempted to enhance the antibacterial properties of sealers byaddition of antibiotics while this may affect their physical properties.The purpose of this in vitro study was to comparethe working time and flow of AH Plus sealer alone and in combination with amoxicillin and triple antibiotic paste (TAP).
    Materials And Methods
    This in vitro study assessed the flow and working time of AH Plus alone (control group) and in combination with amoxicillin and TAP in 1%, 5%, 10% and 25%concentrationsaccording to ANSI/ADA specification NO. 57. The data were analyzed by ANOVA and Tukey’s test.
    Results
    Statistically significant differences were noted in the flow and working time of control group with those of different concentrations of TAP in combination with sealer (p<0.0001).). The working time decreased by an increase inthe concentration of TAP. The AH Plus/ 1% TAP and AH Plus/5% TAP showed higher flow than the control group. The AH plus /1% amoxicillin, AH Plus/5% amoxicillinand AH Plus/10% TAPhad a flow similar to that of the control group. Other groups showed lower flow than the control group.
    Conclusion
    All the alterations in the physical properties of AH Plus sealer in combination with amoxicillin and TAPwere within the ANSI/ADA specification NO 57 standard range.
    Keywords: Flow, Working Time, AH Plus, Amoxicillin, Triple Antibiotic Paste
  • Dr. Ghannadan Ar, Dr. Seyedmajidi M., Dr. Mehrabi S., Dr. Abdolabadi O., Dr. Aminishakib P.*, Dr. Bijani A Pages 89-95
    Background And Aim
    Lichen planus (LP) is a chronic mucocutaneous disorder mediated by the impaired immunity, in which the concomitance of clinical and histopathological findings are necessary for a definite diagnosis. In case of discrepancy between clinical and histopathological findings, use of adjunct diagnostic methods such as direct immunofluorescence (DIF) is recommended. This study sought to assess the repeatability of clinico-histopathological findings and direct immunofluorescence of fixed, paraffin embedded specimens for diagnosis of LP.
    Materials And Methods
    In this retrospective descriptive study, 49 oral and cutaneous LP specimens were subjected to DIF assessment using fibrinogen, C3 and IgM. The intensity of fluorescence staining was graded as 0, 1 or 2. Findings were compared in each group and between oral and cutaneous LP groups using statistical tests.
    Results
    Statistical analyses revealed a correlation between C3 and IgM expression (Spearman’s rho: 0.697, p=0.000), which was more prominent in cutaneous specimens (p=0.000). Additionally, a correlation was observed between fibrinogen and IgM expression in oral LP (Spearman’s rho: 0.764, p=0.02).
    Conclusion
    It seems that DIF assessment of formalin-fixed, paraffin embedded specimens using C3, fibrinogen and IgM does not have adequate repeatability for clinico-histopathological findings; although, combined application of C3 and IgM in cutaneous and IgM and fibrinogen in oral LP specimens showed higher repeatability.
    Keywords: Lichen Planus, Fluorescent Antibody Technique, Direct, Diagnosis
  • Dr. Amini K., Dr. Ghafari R., Dr. Kazemi Sh*, Dr. Bagheri F Pages 96-101
    Background And Aim
    The retromolar canal is an anatomical structure of the mandible and a type of bifid inferior alveolar canal. The retromolar canal might conduct accessory innervation to the mandibular molars or contain an aberrant buccal nerve; thus, this canal is of clinical significance. The aim of this study was to evaluate the prevalence of retromolar canal on cone-beam computed tomography (CBCT) scans.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study, 151 retromolar canalsin 102 patients (102 unilateral and 49 bilateral) with third molar teethrequiring CBCT were evaluated. The scans were evaluated for presence of the retromolar canal and linear measurements (distance to second molar, height and width) were made. The data were analyzed by independent t-test and chi square test.
    Results
    The prevalence of retromolar canal was 7.3% (n=11).With regard to linear measurements, the mean distance from the retromolar canal to the second molar was 12.76± 4.3mm. The mean height of the canal was 6.66 ±2.18mm, and the mean width was 1.7± 0.6mm. The presence of retromolar canal was not statistically correlated withsex, side of the jaw or age (P=0.146).
    Conclusion
    The prevalence of retromolar canal on CBCT scans was 7.3%.
    Keywords: Dental Pulp Cavity, Cone, Beam Computed Tomography, Mandibular Nerve
  • Dr. Maleki Pour Mr, Dr. Shirani F.*, Dr. Mazaheri H., Dr. Moghtadaei M., Dr. Ghasemi M Pages 102-109
    Background And Aim
    Bleached teeth are susceptible to discoloration. The aim of this study was to evaluate discoloration of bleached teeth following short-term use of several mouthwashes.
    Materials And Methods
    In this In-vitro experimental study, 48 extracted maxillary central incisorswere selected and divided into four groups of 12. All the teeth were subjected to external bleaching with 38% hydrogen peroxide (H2O2). After bleaching, the teeth were immersed in in distilled water (control group or group 1), chlorhexidine (CHX; group 2), Irsha (group 3) or Persica (group 4) for three, seven and 14 days. The color change was assessed by a spectrophotometer at each time point and reported as 6E1, 6E2 and 6E3. The results were analyzed by paired t-test, repeated measures ANOVA, one-way ANOVA and LSD test.
    Results
    Different mouthwashes (p=0.043) and immersion times (p=0.038) caused significantly variable color change in bleached teeth. After 14 days of immersion, the color change of samples in Persica group had significant differences with that of other groups (p<0.000). The results of repeated measures ANOVA was only significant for the Persica group indicating significant color change over time. Thus, paired t-test was applied for pairwise comparison of the time points, which revealed significant differences between 6E1 and 6E3 and also 6E2 and 6E3 (p<0.05).
    Conclusion
    Persica mouthwash would cause significant discoloration in recently bleached teeth.
    Keywords: Tooth Bleaching, Mouthwash, Color Stability
  • Ramezanalizadeh F., Dr. Rabbani M.*, Dr. Khoroushi M., Aliasghari A Pages 110-117
    Background And Aim
    Mutans streptococci are the main cause of tooth decay. Application of natural materials as mouthwash has been effective in reducing the bacterial count. This study aimed to assess the antimicrobial effects of rose water and pomegranate vinegar in comparison with Persica mouthwash on two oral bacteria responsible for tooth decay.
    Materials And Methods
    Strongly adherent strains of Streptococcus mutans and Streptococcus sobrinus were selected for this in vitro study. Antimicrobial effects of pomegranate vinegar and rose water on microbial count in the biofilm and adhesion potential of bacteria was evaluated by microtiter plate method. Also, the well-plate technique was used to assess the effect of rose water and pomegranate vinegar in comparison with Persica mouthwash on bacterial growth and proliferation. The obtained resulted were analyzed by one-way ANOVA and Tukey’s post hoc test using Graph Pad Prism version 5 software. Level of significance was set at P=0.05 with 95% confidence interval.
    Results
    Pomegranate vinegar, rose water and Persica decreased plaque formation by S. mutans by 93%, 80% and 68%, respectively. These values for the S. sobrinus were 92%, 57% and 48%, respectively (all Ps<0.001). Pomegranate vinegar was more effective than the other two materials (p<0.001). However, none of these materials eliminated the biofilm. Pomegranate vinegar and Persica mouthwash had a negative effect on growth of the aforementioned bacteria.
    Conclusion
    Within the limitations of this study, it seems that pomegranate vinegar and rose water have the potential to prevent or control the proliferation of S. mutans and S. sobrinus.
    Keywords: Dental Caries, Mouthwashes, Streptococcus mutans, Streptococcus sobrinus
  • Dr. Ghazimirsaeid J.*, Dehdari H., Sheikhshoaei F Pages 118-126
    Background And Aim
    Advances in information and communication technology have had a great impact on people’s lives. Beside all the benefits, they have caused some problems such as digital divide. This study aimed to assess the digital divide among the faculty members of dental prosthetics departments in dental schools of medical universities in Tehran in 2014.
    Materials And Methods
    This applied research had a descriptive analytical designand was conducted through a survey analysis. The statistical population of this study consisted of all the faculty members of dental prosthetics departments in dental schools of medical universities in Tehran (n=100). Data werecollected using a researcher-designed questionnaire; its validity was confirmed by an expert panel and its reliability (3 = 0.978) was confirmed using Cronbach’s alpha test. The data were analyzed using SPSS version 22 and t-test, ANOVA, Chi-square test and the Pearson’s correlation test.
    Results
    A total of 82 questionnaires were filled out and returned by the faculty members.The results showed that 97.5% of the study population had access to computers at home and at work; 96.3% had Internet access at home and 97.5% had access to Internet at work; 51.9% (n=42) of the faculty members used these technologies several times a day; 29.6% (highest frequency) reported average daily use ofthese technologiesto be half an hour to an hour. Marital status and academicrankinghad significant effects on the skills of using information and communication technologies. Age and years of instructionwere also effective on technology literacy, the ability and skills to use information and communication technologies and the requirements to use these technologies.
    Conclusion
    Based on the results, marital status, academic ranking, age and years of instruction are effective in use of information and communication technologies by the faculty members.
    Keywords: Technology, Computer Systems, Technology Literacy, Technology utilization, Faculty, Dental