فهرست مطالب

فصلنامه راهبرد
پیاپی 71 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیروس صفدری *، طاهره مقری موذن صفحه 7
    با سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی بر فراز کشور اوکراین که ظاهرا به دلیل اصابت موشک های تجزیه طلبان تحت حمایت روسیه صورت گرفته بود، بار دیگر جهان متوجه خطراتی شد که به ایمنی پروازهای غیرنظامی و مسافرانی که هر روز در سراسر جهان پرواز می کنند، مربوط می شود و موضوع تهدیدات امنیت پروازهای غیرنظامی از جمله خشونت های عمدی، اقدامات تروریستی، تحریم قطعات یدکی، گسترش سلاح های سبک ضدهوایی در مخاصمات مختلف، حملات انتحاری و موارد دیگری از این قبیل را به عنوان یک چالش جدی در وضعیت فعلی جامعه بین المللی مطرح ساخت. یکی از نمونه های بارز و بسیار مهم در این گونه رویدادها، حمله ناو هواپیمابر وینسنس ایالات متحده امریکا به هواپیمای مسافری ایرباس ایران در سال 1988 است. با اینکه تاکنون در این مورد مقالات فراوانی نوشته شده، با توجه به گسترش فزاینده خشونت ها علیه هواپیماهای غیرنظامی، بازخوانی رویداد مذکور با هدف تدوین درس هایی برای کاهش این خشونت ها و مقابله با این روند نگران کننده، خالی از فایده نیست.
    کلیدواژگان: هوانوردی، ایمنی پرواز، کنوانسیون شیکاگو، کنوانسیون مونترال، مسئولیت بین المللی، دیوان بین المللی دادگستری، جبران خسارت، دفاع مشروع از خود
  • علی اصغر قاسمی * صفحه 47
    این مقاله می کوشد با اتکاء به یافته های پژوهش های میدانی، وضعیت چهار شکاف اجتماعی عمده در جامعه ایران (شکاف های نسلی، جنسیتی، قومی و مذهبی) را آسیب شناسی کند و راهکارهایی برای تحکیم همبستگی اجتماعی و همگرایی ملی و تقویت الفت و دوستی در جامعه ایران ارائه نماید. نتایج بررسی ها نشان می دهد شکاف های اجتماعی فوق، شکاف های فعالی در جامعه ایران نیستند، اما در میان مولفه های گوناگون همبستگی اجتماعی و همگرایی ملی، نگرش جوانان، زنان، اقوام ایرانی و هم وطنان اهل سنت به مقوله هایی چون «عدالت اجتماعی»، «اعتماد عمومی» و «کارآمدی نهادها و مسئولین»، چندان مثبت نیست و اصلاح سیاست ها و برنامه ریزی های منتج به «کاهش فقر و تبعیض»، «افزایش مشارکت سیاسی و اجتماعی» و «افزایش تعاملات فرهنگی» در جامعه به ویژه در مناطق درگیر کشور برای تحکیم همبستگی اجتماعی، تقویت وحدت ملی و افزایش الفت و دوستی در جامعه ضروری است. تمرکز زمانی این پژوهش بر دهه 1380 می باشد.
    کلیدواژگان: ایران، شکاف های اجتماعی، همبستگی اجتماعی، همگرایی ملی، دوستی
  • احسان عباس آباد عربی*، مرضیه باباییان پور، رکسانا فکری صفحه 79
    در سال های اخیر، شرایط کشور به گونه ای تغییر کرده است که ملت ما در مقابل یک فشار جهانی قرار دارد و نیاز به حرکتی عظیم و پیشرفتی جهشی در اقتصاد دارد. دشمنانی در مقابل ما وجود دارند که می خواهند با فشار اقتصادی و با تحریم و... سلطه اهریمنی شان را به کشور بازگردانند. در این شرایط بحرانی، اقتصاد مقاومتی برای جهشی در پیشرفت و مقابله با فشارهای اقتصادی و تحریم کشورهای سلطه طلب توسط مقام معظم رهبری مطرح گردید. در تعریف اقتصاد مقاومتی، تشخیص حوزه های اعمال فشار سایر کشورها و تلاش برای کنترل و کم اثر کردن این فشارها و در شرایط آرمانی تبدیل تهدیدها به فرصت ها بیان شده است. از سوی دیگر چابکی را توانایی سازمان برای پوشش فرصت های جدید برای مزیت رقابتی، تحت کنترل درآوردن اطلاعات، دارایی ها و ارتباطات موجود برای تصاحب این فرصت ها و انطباق با تغییرات ناگهانی شرایط کسب وکار دانسته اند. در این مقاله، پس از مرور ادبیات اقتصاد مقاومتی و چابکی، به بررسی ضرورت چابک سازی سازمان ها برای دستیابی به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی پرداخته شده و با توجه به ادبیات اقتصاد مقاومتی و چابکی، ابعاد اقتصاد مقاومتی چابک پیشنهاد گردیده است. پس از بررسی های انجام شده برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی چابک، مدل مفهومی اقتصاد مقاومتی چابک پیشنهاد گردید که براساس آن می توان با چابک سازی سازمان به اقتصاد مقاومتی چابک دست یافت.
    کلیدواژگان: اقتصاد مقاومتی، چابکی، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، اقتصاد مقاومتی چابک
  • محمد سهرابی* صفحه 101
    وقوع تحولات در شمال افریقا و تسری آن به خاورمیانه سبب شد تا بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای، رویکردها و سیاست های متفاوتی را نسبت به قبل در این منطقه اتخاذ کنند. روسیه، به عنوان یکی از بازیگران فرامنطقه ای حاضر در منطقه خاورمیانه که تاریخچه حضور آن به دوره تزارها بازمی گردد، در جریان این خیزش ها، رویکرد خود را نسبت به این منطقه تغییر داده و در هر یک از کشورهای قیام کرده با توجه به منافع و ابزار خود، سیاستی متفاوت را اتخاذ نموده است. این مقاله به دنبال آن است تا با ارائه چارچوبی نظری، رویکردهای روسیه را نسبت به تحولات اسلامی تبیین نماید. بر این اساس پرسش اصلی مقاله این است که وقوع تحولات اسلامی در منطقه خاورمیانه بر سیاست روسیه در این منطقه چه تاثیری داشته است؟ یافته های مقاله حاکی از آن است که خیزش های مردمی در منطقه خاورمیانه با عنوان «تحولات عربی» موجب شد تا روسیه ابتدا سیاست همراهی با این انقلاب ها را در قالب همکاری با غرب در پیش گیرد، اما در ادامه، به دلیل نگرانی از افزایش حضور امریکا در منطقه و تسری این جریان به منطقه اوراسیا، سیاست تقابل با این جریان ها و حمایت از دولت های حاکم را در قالب تقابل با غرب دنبال نماید. پژوهش حاضر رویکرد روسیه را نسبت به خیزش های مردمی و وقوع تحولات در منطقه خاورمیانه تبیین نموده است.
    کلیدواژگان: تحولات اسلامی، روسیه، منطقه خاورمیانه، موازنه قوای نرم
  • بهاره اصانلو*، سهیلا خدامی صفحه 123
    سازمان ها به منظور فعالیت در یک محیط کسب و کار رقابتی می بایست به سرعت با موقعیت های در حال تغییر انطباق یابند. توانایی سازمان در یادگیری، یک قابلیت کلیدی استراتژیک جهت رقابت در بازارهای مدرن است. تحقیق حاضر در پی بررسی این موضوع است که چگونه یادگیری سازمانی به عنوان یک قابلیت پویا، انعطاف پذیری استراتژیک سازمان را شکل می دهد و در نهایت بر عملکرد نوآورانه سازمان تاثیر می گذارد. در واقع در تحقیق حاضر مفهومی جدید تحت عنوان «عملکرد نوآورانه سازمان» مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر از نظر ماهیت و روش، توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف از نوع کاربردی می باشد و هدف آن، شناسایی عوامل موثر بر عملکرد نوآورانه سازمان است. به این منظور پس از مرور مبانی نظری این حوزه، عوامل موثر بر عملکرد نوآورانه شناسایی و مدل مفهومی تحقیق بر این اساس ارائه شده است. سپس به منظور سنجش مدل مفهومی تحقیق، نسبت به جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه و تجزیه و تحلیل آنها اقدام شده و با استفاده از نتایج تحقیق، عوامل یادگیری سازمانی و انعطاف پذیری استراتژیک به عنوان عوامل تاثیرگذار بر عملکرد نوآورانه معرفی شده اند. در انتها با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل اطلاعات، پیشنهادهای کاربردی برای استفاده مدیران کسب و کار ارائه شده است.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، انعطاف پذیری استراتژیک، عملکرد نوآورانه سازمان
  • کورش رضایی مقدم *، شهین رستمی صفحه 141
    فقر علل و ریشه های مختلفی دارد که یکی از مهم ترین آنها نوع نگرش افراد درباره عوامل به وجود آورنده فقر است. این پژوهش با هدف تحلیل علل و نگرش کشاورزان به فقر در راستای کاهش فقر روستایی با استفاده از فن پیمایش اجرا شد. نمونه های این تحقیق 300 نفر از کشاورزان شهرستان اسلام آباد غرب در دو محدوده تحت پوشش سیستم های آبیاری تحت فشار و محدوده خارج از پوشش این سیستم ها بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده چندمرحله ای انتخاب شدند. براساس نتایج پژوهش از میان گویه های مربوط به عوامل به وجود آورنده فقر روستایی، سه عامل زیربنایی «فردی»، «ساختاری» و «جبری» استخراج گردید. طبق نتایج تحلیل های رگرسیون، میزان درآمد و سطح تحصیلات به ترتیب در محدوده سیستم های آبیاری تحت فشار و خارج از آن بیشترین تاثیر را در نگرش های کشاورزان در مورد علل فقر داشته است. اما در کل منطقه مورد مطالعه، میزان بهره مندی از فعالیت های ترویج بیشترین اهمیت را برای کشاورزان در تبیین علل فقر داشته است. همچنین مشارکت در فعالیت های اجتماعی و نگرش کشاورزان به چگونگی فعالیت های کارشناسان بخشی از تغییرات متغیر وابسته را تبیین می کند. در پایان در راستای کاهش فقر روستایی، توصیه های عملی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: فقر، فقر روستایی، نگرش، اسلام آباد غرب
  • صدیقه رضاییان فردویی*، حسن فلاح، سید سپهر قاضی نوری، علیرضا علی احمدی صفحه 167
    با اهمیت یافتن مدیریت دانش و سرمایه فکری به عنوان موضوعات جدید در سال های اخیر مقالات و پژوهش هایی پدیدار شدند تا میان مدیریت دانش و سرمایه فکری با نوآوری ارتباط برقرار نمایند. محققین نیز به نقش و تاثیر مدیریت دانش بر توسعه نوآوری اشاره نموده اند که مدیریت دانش باید به طور اساسی بر خلاقیت و نوآوری تمرکز کند یا اینکه اثربخشی حداکثر نوآوری زمانی به وقوع خواهد پیوست که فرایند مدیریت دانش، نوآوری را پشتیبانی نماید. بر این اساس، محور این تحقیق، تحلیل نقش کارکردهای مدیریت دانش در نظام ملی نوآوری است. تحقیق حاضر از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی است. روش انجام تحقیق به شکل کمی و کیفی بر مبنای روش آزمون تی و آزمون فرضیات (با کمک نرم افزار SPSS) و روش فراتحلیل است و تعدادی از پژوهش های انجام شده در مورد رابطه مدیریت دانش و نظام ملی نوآوری بررسی شده و مولفه های کلیدی مدل با مطالعه ادبیات موضوع اکتشاف و استخراج و سازماندهی شده اند. هدف این مقاله آن است که با استفاده از تکنیک فرا تحلیل و آزمون فرض، نتایج 40 تحقیق و یا اثر مکتوب را در این خصوص وا کاوی کرده و با طبقه بندی عوامل موثر در تبیین رابطه بین مدیریت دانش و نظام ملی نوآوری از دیدگاه اندیشمندان و محققان، راه حل هایی را در این خصوص جستجو نماید. سپس با مدل سازی و سازماندهی یافته های تحقیق، نشان می دهد که مهم ترین نقش مدیریت دانش در نظام ملی نوآوری؛ پویایی، افزایش عملکرد، تکمیل نظام ملی نوآوری از حیث ویژگی های ساختارگرایی و کارکردگرایی است. نتایج آزمون فرض ها نشان می دهد که بین کارکردهای عمومی مدیریت دانش با معیارهای افزایش عملکرد نظام ملی نوآوری رابطه معناداری وجود دارد. بدین ترتیب بین خلق دانش با افزایش ظرفیت، بین جمع آوری دانش و افزایش حجم، بین توزیع دانش و افزایش سرعت و پویایی، بین به کارگیری دانش و افزایش کارایی و خروجی و بین ارزیابی دانش با بهینه سازی سیستم رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، نظام ملی نوآوری، کارکردهای مدیریت دانش، جریان دانشی در نظام ملی نوآوری
  • محمد بیدهندی* صفحه 195
    هدف این مقاله بررسی امکان ارائه علم شناسی صدرایی در راستای مکاتبی است که در حوزه فلسفه علم نظریه پردازی کرده اند. حکمت متعالیه با الهام از آموزه های قرآن کریم و سخنان معصومین(ع) و به پشتوانه فلسفه مشاء و اشراق و همچنین عرفان و کلام اسلامی توانسته است نوآوری هایی در حوزه وجودشناسی و انسان شناسی و روش شناسی ارائه کند که چنانچه به درستی تبیین شود می تواند منجر به تولید جهان بینی شودکه به واسطه آن بتوان نظریه های علمی موجود را توجیه و تبیین کرد و حتی مبنای ایجاد نظریه های بزرگ علمی قرار داد. بررسی مفاهیمی از قبیل هرم انتولوژیک صدرایی، ماهیت علم، تاویل به مثابه یک روش، نحوه عبور از ظواهر به بواطن امور، تبیین نسبت انسان و جهان و بازتعریف مفهوم انسان و حقیقت و نسبت آن دو به ویژه براساس دو اصل حرکت جوهری و اتحاد عالم و معلوم نوعی خاص از علم شناسی را نشان داده که به کلی با منطق تک گفتاری دگماتیسم و همچنین شکاکیت ناشی از هرمنوتیک جدید متفاوت است، توجه به اصل تشکیک در وجودشناسی صدرایی و مساوقت علم با وجود و بهره مندی از تاویل به مثابه یک «روش» در شناخت لایه های مختلف یک شی و حذف شکاف بین عالم و معلوم (انسان و جهان)، مجوز فهم های متعدد و مختلف از حقیقت واحد را به گونه ای فراهم می آورد که برخلاف فلسفه های علم رایج به شکاکیت و نسبیت مذموم منتهی نمی گردد.
    کلیدواژگان: ملاصدرا، فلسفه علم، انسان، حقیقت، تاویل، روش شناسی
  • سیدمهدی الوانی*، محمد خانباشی، حسن بودلایی صفحه 217

    مزیت های روش تحقیق پدیدارشناسانه، برای پژوهشگران، فرصتی فراهم می سازد تا بتوانند نظریه های پرمحتوایی را ارائه نمایند. مرکز ثقل پژوهش های پدیدارشناسانه مفهوم اپوخه است. اگرچه اپوخه به طور فزاینده ای در پژوهش های کیفی مطرح شده، اما به نظر می رسد عمدتا به عنوان روشی سطحی یا مبهم به کار رفته است. اپوخه روش مورد استفاده در پژوهش های کیفی است که برای کاهش اثرات بالقوه مضر پیش فرض هایی به کار می رود که ممکن است روند پژوهش را نامعتبر سازند. بنابراین از جمله مهم ترین مواردی که در طراحی یک پژوهش پدیدارشناسانه باید مورد توجه قرار گیرند، می توان به چگونگی طراحی اپوخه، اشاره نمود. هدف این مقاله، تاملی بر مفهوم اپوخه، چیستی و شیوه به کارگیری آن در پژوهش های کیفی است. در این راستا ابتدا مروری در باب معنای اپوخه صورت می گیرد و سپس در قالب دو بخش مجزا به شیوه طراحی استراتژی و عملیات اپوخه به شکل تفصیلی پرداخته خواهد شد. با توجه به اینکه پژوهشگر باید متناسب با پژوهش خویش به طراحی شیوه اپوخه بپردازد و هیچ گونه استاندارد مشخصی در این خصوص وجود ندارد، برای آشنایی بیشتر علاقه مندان، در بخش انتهایی مقاله یک نمونه عملی از کاربرد اپوخه در طراحی پژوهش های پدیدارشناختی حوزه کارآفرینی به طور گام به گام مورد بررسی قرار گرفته است. انتظار می رود خوانندگان این مقاله با مفهوم اپوخه و شیوه کاربست عملی آن در پژوهش های پدیدارشناختی بیش از پیش آشنا شوند.

    کلیدواژگان: اپوخه، براکت کردن، تقلیل، پژوهش کیفی، روش پدیدارشناسی، کارآفرینی
  • قدیر نصری*، مهدی روزخوش صفحه 245
    مقاله حاضر با اذعان به این امر که نظریه انحطاط تاریخی ایران از نظر تفحص در مبادی فکری و تاریخ اندیشه ایران زمین اهمیت به سزایی دارد، درصدد سنجش این نظریه از نظر انسجام درونی و قابلیت توضیح دهندگی تحولات تاریخی است. به عبارت دیگر با فرض اعتبار گزاره انحطاط به مثابه مفهوم توضیح دهنده وضعیت ایرانیان در دو سده اخیر (که التزام به مبانی معرفتی تجدد و اصل پیشرفت و نگاه به تاریخ و تاریخ اندیشه در ایران از سکوی تجدد اروپایی را به عنوان پیش فرض بنیادی پیش می کشد) به تامل و نقد رویکرد و ره آورد نظریه انحطاط می پردازد. روش پژوهشی این مقاله، تفسیر متن است که بر خودبنیادی ذاتی متن به عنوان شرط لازم فهم آن تاکید دارد. نتیجه گیری مقاله آن است که اگرچه رهیافت طباطبایی در نظریه انحطاط (به جهت تامل عمیق در تاریخ تفکر حوزه تمدنی ایران) بصیرت بخش است و بانی آن توانسته تاریخ اندیشه و به ویژه اندیشه سیاسی در ایران را در چارچوب یک طرح پژوهشی جامع به دقت مورد بررسی قرار دهد، با این حال، این نظریه فاقد انسجام درونی است و برخلاف مدعای واضع آن، در مواردی به تبیین های جامعه شناسانه راه می برد. این نظریه با ارائه روایتی کلان نگر از تاریخ، مشکلات امروزین جامعه ایران را به یورش مغولان در هشتصد سال قبل و زوال نظری فلسفه و اندیشه سیاسی متعاقب آن نسبت می دهد. نظریه انحطاط ایران ضمن کم التفاتی به مبنای نظری دین بنیاد حوزه تمدن ایرانی، فلسفه سیاسی را به عنوان عامل زیربنایی و تعیین کننده سایر عرصه های حیات اجتماعی می داند و راه رهایی را در تعابیر مناقشه برانگیزی چون «تاسیس تجدد فلسفی از مجرای نقادی سنت» جستجو می کند. نتیجه گیری مقاله این است که روایت طباطبایی به لحاظ اتکا و ابتنای بر متن های کلاسیک، ارزش آکادمیک والایی دارد، اما از نظر ارائه راه عملی و ممکن، سخت ناتوان و مبهم به نظر می رسد. پیشنهاد مقاله این است که هر نوع تبیین نظریه انحطاط در مورد تاریخ ایران بیش از هر چیز باید فراز و فرودهای تفکر دینی را مدنظر قرار دهد.
    کلیدواژگان: انحطاط، اندیشه سیاسی، فلسفه، اندیشه ایران شهری، تجدد فلسفی، نوزایش، شرایط امتناع
|
  • Sirus Safdari*, Tahereh Moghari Moazen Page 7
    With the crash of a passenger aircroft belonging to Malaysian airline in Ukraine which apparently shot down by a missile fired by separatists, people around the world once again realized the dangers threatening the safety of civil aviation. Threats against civil aviation take on various forms such as intended violent actions, terrorist attacks, ban on selling spare parts, use of light anti-air weapons, suicide attaks and so on which pose a great challenge for international community. One of the examples in this regard was the attack made by USS Vincennes on the Iranian airbus in 1988. Although, many articles have been written on this subject, given the increasing spread of violences against civilian airplanes, reviewing this event with the goal of taking lessons to reduce these violent actions and to confront this worrisome trend, could be useful.
    Keywords: aviation, flight safety, Chicago Convention, Montreal Convention, international responsibility, International Court of Justice, compensation, legitimate self, defense
  • Ali Asghar Ghasemi* Page 47
    The present article, drawing upon the findings of a field research, tries to study pathological social cleavages in the Iranian society (racial, gender, ethnic and religious cleavages) and mechanisms for strengthening social solidarity and national convergence and friendship among the Iranian society. The results of the survey show that the above-mentioned social rifts are not acute in the Iranian society. However, in regard to the different components of social solidarity and national convergence, the attitude of the youth, women, Iranian ethnic groups and Sunni countrymen towards subjects such as “social justice”, “public trust” and “efficiency of the institutions and authorities of the system” was not proven to be positive. Therefore, adopting policies aiming at the “reduction of poverty and discrimination”, “increase of political and social participation” and “increase of cultural interactions” in the society, especially in ethnic areas and Sunni populated regions of the country are necessary for strengthening social solidarity, boosting national unity and increasing friendship in the society. The time focus of this research is the decade 1380s.
    Keywords: Iran, social cleavages, national solidarity, social convergence, friendship
  • Ehsan Abbasabad Arabi*, Marzieh Babaeianpour, Roxana Fekri Page 79
    In recent years, our country's situation has changed in such a way that our nation is faced with global pressures. Today we needa bounce in the economy and weve got to move on. Our enemies want to recapture their domination over our country through sanctions and economic pressure.In this critical situation, resistive economy was raised by the Superme Leader to deal with the economic pressures and sanctions imposed on us by our enemies.Resistive economy identifies pressures exerted by other countries and tries to control and decrease the effects of these pressures and to turn these threats into opportunities. On the other hand, agility is the ability of an organization to seize on new opportunities for competitive advantage and to control information, assets and existing communications to adapt with the sudden changes of business terms.In this article, after reviewing the resistive economy and agility literatures, we explore the necessity of an agile organization to achieve overall policies of resistive economy. According to the literature of resistive economy and agility, we provide the different dimensions of an agile resistive economy. After conducting the examination, a conceptual model of agile resistive economy is presented. This model can be used by agile organizations to achieve the goals of an agile resistive economy.
    Keywords: resistive economy, agility, overall policies of resistive economy, agile resistive economy
  • Mohammad Sohrabi* Page 101
    The occurrence of revolutions in the North Africa and in the Middle East caused that regional and extra-regional actors pursue different policies and approaches towards this region. Russia is considered a major regional actor in the Middle East and its presence in this region dates back to the Tsar era. These revolts changed Russia´s approach towards this region in line with its benefits and it pursued different policies in regard to each country.This article tries to indentify Russia's approaches towards Arab revolutions based on a theoretical framework. Its main question is; what are the effects of Arab revolution in the Middle East on the Russia's policies in the region? My hypothesis is that civil risings in the Middle East region known as "Arab revolutions" led Russia, first, to pursue a policy cooperation with the West, But later due to its concerns about the based on increased presence of U.S. in the region and the spread of this revolution to the Eurasian region, it pursued a policy in opposition to revolutionary movements and supported incubment regimes in a stark contrast with the West's policies.
    Keywords: Arab revolutions, Russia, Middle East region, balance of soft power
  • Bahareh Osanlou*, Soheila Khoddami Page 123
    In order to operate in a competitive business environment, organizations should rapidly adapt to changing situations. organization's ability to learn is a key strategic capability to compete in modern markets. This study seeks to examine how "organizational learning" as a dynamic capability shapes "strategic flexibility" and eventually affects the "innovative performance of organization". In fact, in this study a new concept called "organizational innovative performance" has been investigated. This study is an applied research and the used method is descriptive. The purpose is to identify factors affecting innovative performance of an organization. To do this, after reviewing the theoretical foundations of the field, the factors affecting innovative performance were identified and the conceptual model is presented. Then, in order to measure the conceptual model, data were collected through questionnaire and were analyzed. Based on findings, "organizational learning" and "strategic flexibility" were presented as determinants of innovative performance. Finally, on the basis of the results of data analysis, practical suggestions are provided for business managers.
    Keywords: organizational learning, strategic flexibility, innovative performance of organization
  • Kurosh Rezaei, Moghaddam*, Shahin Rostami Page 141
    Poverty has various causes. One of the most important factors involved is the attitude of people towards the causes of poverty. This study was conducted to analyze the attitudes of farmers regarding poverty by using survey research. The subjects were 300 farmers of Eslamabad-e-Gharb from two different districts: one under the coverage of pressurized irrigation and the other outside of it. They were selected based on multiple-stage stratified random sampling. The results of the study showed that among the causes related to rural-poverty, three fundamental factors were extracted. Based on the results of regression, the amount of income and the level of literacy had the highest effects on the attitude to the causes of poverty in the district under the coverage of pressurized irrigation and the outside one respectively. Access to extension services had the highest effect in total region. Also, participation in social activities and attitude to extension experts activities determined to some extent the variations of the dependent variable. Finally, practical recommendations are provided to reduce rural poverty.
    Keywords: poverty, rural poverty, attitude, Eslamabad, e, Gharb
  • Sedigheh Rezaiianfardoei*, Hassan Fallah, Sepehr Ghazinoory, Alireza Aliahmadi Page 167
    As knowledge management and intellectual capital have become important issues in recent years, a great deal of research have tried to make a bridge between knowledge management and intellectual capital on the one hand with innovation, on the other hand. Researchers point to the role and impact of knowledge management on innovation expansion and believe that knowledge management either has to be fundamentally focused on innovation and creativity or the utmost innovation efficiency would solely be obtained when knowledge management process backs innovation. These assumptions lead us to concentrate on the analysis of knowledge management role in the national innovation system. The methods used in the research are test analysis and meta-analysis.Modeling the relationship of knowledge management and the performance indicators of national innovation system show that knowledge creation and capacity of NIS, knowledge gathering in NIS, knowledge sharing and dynamism of NIS, knowledge use and efficiency of NIS, knowledge evaluation and optimization of NIS, have meaningful correlations.
    Keywords: knowledge management, national innovation system, functions of knowledge management, knowledge flow in national innovation system
  • Mohammad Bidhendi* Page 195
    Many attempts have been made made to evaluate the possibility of presenting the Sadraian thoughts as a basis for theorizing the philosophy of science. The transcendental wisdom through the revealment of teachings by the holy Quran and the words of infallible Imams, may peace be upon them and with the support of the Aristotelian and illuminative philosophers as well as the Islamic gnostics and theology have been able to give some fresh breath to the realm of ontology, anthropology and methodology. If this is explained properly and accurately, a new conception of the world would be introduced through which the available scientific theories can be justified and even become a foundation for greater scientific theories. Evaluating concepts (such as sadraian ontological pyramid, the essence of science, hermeneutic as a method, manner of crossing through the exoteric to reach the esoteric, explaining the relation between human and the world meanwhile redefining the concept of human and the reality and the relation between them) (based on the substantial movement and the unity of knower and known principles) show a specific type of thought that is something completely different from the dogmatic rational of monology and skepticism due to new hermeneutic. Concentrating on the principle of gradation in sadraian ontology and concomitance of science with existence and exploiting hermeneutic as a method in recognizing the different layers of an object and eliminating the gap between knower and known (human and world) would extract the many and different perceptions from the one reality in a manner that unlike that current philosophies, it would not end up in skepticism and blameworthy relativism.
    Keywords: Mulla Sadra, philosophy of science, human, reality, analogical interpretation, methodology, hermeneutic
  • Seyyed Mahdi Alvani*, Mohammad Khanbashi, Hassan Budlaei Page 217

    The richness of phenomenological studies provides an oppprtunity for entrepreneurial researchers to start developing high content theories. The concept of epoche is the basis of phenomenological research. Epoche is increasingly advanced in qualitative research but it seems that it is frequently used as a surface or vague method. Epoche as a method is usually used in qualitative research to reduce the potentially harmful effects of defaults that may lead to invalid research process. The most important issue that we should be paid attention to it is how to design phenomenological research. The purpose of this article is to focus on epoche concept, its nature and its performance in qualitative research. To reach this objective, first, we have reviewed epoche concept and then we studied the style of epoche strategy in terms of its design and operation in two separate sections in details. Finally, as the researcher should design the style of epoche and no specified standard is available in this regard, we present a case study using epoche in designing phenomenological research for informing interested persons. It is expected the readers will understand the epoche concept, the method of its use in entrepreneurship phenomenological research and also the practical style of its implementation.

    Keywords: Epoche, bracketing, reduction, qualitative research, phenomenological method, entrepreneurship
  • Ghadir Nasri*, Mehdi Rouzkhosh Page 245
    This article confirms that historical Iranian decline theory (HIDT), on the basis of deliberation on the intellectual origins and history of thought in Iran, is of much importance. But we want to examine the internal competency of decline theory, its approach and conclusions. Our method in this article is hermeneutic based on the interpretation of the critical concept of the theory. We have tried to discover and understand the meaning and applications of the text written by Javad Tabatabee which forms the basic tenets of this theory. This article concludes that Tabatabaee`s approach in the theory of Iranian decline, from the viewpoint of an in-depth study of intellectual history of Iran, is of great importance but it lacks internal cohesion and contrary to the main concern of its founder, this theory resorts to sociological explanations. Also, the theory of Iranian decline is a holistic narration of the history of Iran and Tabatabaee has attributed the contemporary dilemmas of Iran to Mongols’ attacks on Iran 800 years ago. The theory of Iranian decline doesn’t pay serious and enough attention to the basic role of religion in Iranian civilization, especially after the enterance of Islam to Iran. In addition, Tabatabaee believes that political philosophy is the most important approach to understanding Iranian social affairs and other approaches seem to be very superficial. Advancing decline theory as a way for rolling back historical decline should be based on explaining philosophical modernity through the critique of tradition.Tabtabaee has not described the role and situation of thoughts in ancient Iran, as well as the status of Islamic thinking and Greek philosophy in Iranian modernity. After all, we conclude that Tabatabaee is an excellent researcher for carrying out in-depth deliberation on classic texts but the political application of his theory has proved to be very ambiguous.
    Keywords: decline, political thought, Iran, Shahr, philosophical modernity, political philosophy