فهرست مطالب

راهبرد - پیاپی 74 (بهار 1394)

فصلنامه راهبرد
پیاپی 74 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/02/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم احسانی زنوز*، میرحسین موسوی، مهدی پدرام صفحه 7
    مطالعه حاضر به بررسی چگونگی تاثیر توسعه مالی بر اشتغال بخش صنعت در ایران (طی دوره زمانی 1358 تا 1388) پرداخته است. به این منظور شاخص های توسعه مالی در بخش بانکی کشور براساس گزارش های اقتصادی و ترازنامه اقتصادی در سال های مذکور محاسبه و سپس یک شاخص ترکیبی از آنها، با استفاده از روش تجزیه مولفه های اصلی، ساخته شد. شاخص ترکیبی به دست آمده به عنوان یک متغیر توضیحی و در کنار متغیرهای ارزش افزوده بخش صنعت، حداقل دستمزد واقعی و موجودی سرمایه بخش صنعت، وارد تابع تقاضای نیروی کار شد. در نهایت تابع تقاضای نیروی کار براساس مدل سری زمانی ساختاری (با در نظر گرفتن روند ضمنی)، تخمین زده شد. ضرایب به دست آمده همگی در سطح 5 درصد معنی دار بوده و فرضیه تحقیق، مبنی بر اثرگذاری مثبت و معنی دار توسعه مالی بر اشتغال بخش صنعت در دوره مورد بررسی، رد نشده است.
    کلیدواژگان: توسعه مالی بخش بانکی، تجزیه مولفه های اصلی، تقاضای نیروی کار، سری زمانی ساختاری
  • مرتضی نجفی اسفاد*، ابوالفضل همدمی خطبه سرا صفحه 31
    پس از جنگ جهانی دوم، کشورهای در حال توسعه که درصدد برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی خود بودند، با موقعیت مسلط کشورهای توسعه یافته در حوزه های مختلف مرتبط با توسعه اقتصادی و وضعیت ضعیف خود در این زمینه ها مواجه شدند. لذا آنها تلاش کردند از روش های مختلف از جمله سازمان ملل، کشورهای توسعه یافته را متعهد نمایند که به صورت ویژه و غیرمتقابل اقداماتی را به نفع شان انجام دهند. رفتارهای ویژه مورد انتظار کشورهای در حال توسعه که به کرات و مداوم توسط سازمان ملل مطرح شده عبارتند از: اصلاح ساختار اقتصاد جهانی، تعیین قیمت مناسب برای صادرات کالاهای اولیه، رفع موانع تعرفه ای و غیرتعرفه ای، دسترسی به بازار، تامین مالی توسعه و انتقال فناوری. کشورهای توسعه یافته به جز در موارد استثنایی، به صورت غیرمتقابل، هیچ گونه تعهد الزام آوری را در خصوص انواع رفتارهای مذکور نپذیرفته اند، ولی به صورت اختیاری اقداماتی را در این زمینه انجام داده اند. پیامدهای مثبت اقدامات مذکور به نسبت نیاز کشورهای در حال توسعه ناچیز بوده است. هرچند که برخی کشورهای در حال توسعه توانسته اند با مدیریت مطلوب، از شرایط فراهم شده استفاده بهتری نمایند. کشورهای در حال توسعه جهت توسعه اقتصادی باید بیشتر به توانمندی های خود تکیه کنند تا کمک های سایر کشورها. روش تحقیق در تهیه این مقاله اسنادی و کتابخانه ای بوده و نوع تحقیق توصیفی - تحلیلی است.
    کلیدواژگان: سازمان ملل متحد، حق توسعه، اقتصاد جهانی، تامین مالی، فناوری
  • سید محمد مستولی زاده*، کریم آذربایجانی صفحه 67
    اقتصاد نهادگرای جدید، ترتیبات نهادی و سیاسی را علاوه بر متغیرهای اقتصادی به عنوان عوامل موثر بر رشد اقتصادی معرفی کرده و به ظهور ادبیات اقتصادی جدیدی انجامید که از درهم آمیختگی نظریه جدید رشد درون زا و اقتصاد سیاسی کلان نوین توسعه یافته است. مکتب اقتصاد نهادگرای جدید بیشتر در برگیرنده مجموعه وسیع تری از متغیرهای توضیحی است و به دلیل توجه به زیرساخت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه نسبت به مکاتب دیگر تکامل یافته تر است. هدف این مقاله، تحلیل تجربی اثر متغیرهای اقتصادی، سیاسی و نهادی بر رشد اقتصادی در قالب مدل های رشد درون زا با به کارگیری تجزیه و تحلیل رگرسیونی و روش گشتاور خودتعمیم یافته (GMM) برای کشورهای منتخبی از جهان در سه سطح توسعه یافتگی در بازه زمانی 2013-1990 است. ثبات اقتصاد کلان (کمتر بودن میزان تورم و مخارج دولت) بر رشد اقتصادی اثر مثبت دارد. فرضیه اثر منفی ناپایداری سیاسی بر رشد اقتصادی تایید شده است. متغیر تغییرات کابینه می تواند جانشین بهتری برای متغیر ناپایداری سیاسی نسبت به سایر متغیرها باشد. بهبود متغیرهای نهادی، ساختار قانونی کارآمد، حفظ حقوق مالکیت، همگن نژادی بالاتر و آزادی اقتصادی به عنوان عوامل بسیار مهم برای تشویق سرمایه گذاری و رشد اقتصادی مورد توجه است. تاثیر متغیرهای اقتصادی، سیاسی و نهادی بر رشد اقتصادی در کشورهای با درآمد سرانه بالا که دارای امکانات و زیرساخت های مناسب تری برای مراحل رشد و توسعه هستند دارای ضرایب کوچکتری بوده، اما در کشورهای با درآمد سرانه متوسط و پایین، ضرایب بزرگتر بوده و این به دلیل اهمیت ندادن به متغیرهای نهادی در این کشورها و نیز نوسانات سیاسی بیشتر و نبود ثبات اقتصادی در کشورهای با درآمد سرانه متوسط و پایین است.
    کلیدواژگان: الگوی رشد درون زا، اقتصاد نهادگرایی، روش گشتاور خود تعمیم یافته
  • سیدهادی نوربخش*، سید محمد حسین غفوری، عباس ملکی صفحه 89
    منازعه ایران و امریکا که با انقلاب اسلامی ایران آغاز شده است، در دهه گذشته با محور مخالفت با برنامه هسته ای ایران ادامه یافته است. در این مقاله از نظریه بازی ها برای تحلیل این منازعه 13 ساله استفاده شده است. چه آن که نظریه بازی ها در موارد متعدد کارایی خود را در تحلیل تعارضات نشان داده است. در ابتدای مقاله مثال هایی تاریخی از تحلیل تعارضات توسط نظریه بازی ها ارائه شده است. سپس این نظریه در تحلیل منازعه ایران و امریکا با محور برنامه هسته ای ایران در سه مقطع زمانی 2006، 2013 و 2015 مورد استفاده قرارگرفته است. نتایج نشان می دهد که چگونه تغییر در ترکیب بازیگران اصلی نظیر ایران، امریکا، روسیه، چین، اروپا و اسرائیل، در هریک از مقاطع زمانی و تثبیت و یا تغییر در اولویت های آنها منجر به نتایج متفاوتی شده است. در انتها نیز نویسندگان براساس نتایج تحلیل، راهکارهایی را برای پرهیز از بازگشت به شرایط گذشته ارائه نموده اند.
    کلیدواژگان: منازعه هسته ای ایران، نظریه بازی ها، تحلیل تعارضات
  • مجید احتشامی*، میلاد ابراهیمی صفحه 133
    اهمیت سلامت و پاک بودن آب شرب به عنوان مهم ترین عامل اثرگذار بر سلامت انسان شناخته شده است. اصلی ترین مرجع تعیین کننده سلامت آب شرب در هر کشوری «استاندارد کیفیت آب شرب» است. با توجه به این مطلب که هر کشور دارای امکانات و منابع اقتصادی، تکنولوژیکی و از همه مهم تر خصوصیات منابع آب مخصوص به خود است، لزوم تهیه و تدوین استاندارد کیفیت آب شرب به صورت مجزا برای هر کشور امری ضروری به حساب می آید. مقاله حاضر دربردارنده راهکارهایی در جهت تدوین استاندارد کیفیت آب شرب در کشورهای در حال توسعه است. در این پژوهش راهبردهای مهم در طرح قواعد و پیشنهادات مهم در راستای تدوین یک استاندارد در کشورهای درحال توسعه و راهکارهای تدوین جداول پارامترها و غلظت ها، و همچنین نمونه گیری و نظارت بر نحوه اعمال استانداردها گنجانده شده است. در تحلیل حاضر پیشنهاد شده است محدوده غلظت آلاینده های مختلف آب شرب براساس مدیریت ریسک و مهندسی ارزش بر پایه استانداردهای جهانی به گونه ای تهیه شود که امنیت سلامتی مصرف کنندگان حفظ شود و امکان اجرایی شدن آن بر اساس تعداد و نوع عملکرد تصفیه خانه های آب موجود در کشور وجود داشته باشد. همچنین در پایان نیز تحلیلی مقایسه ای بر استاندارد آب شرب در ایران به عنوان کشوری درحال توسعه و مقایسه آن با استانداردهای ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی و آژانس حفاظت از محیط زیست سایر کشورها صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: استاندارد، کیفیت، آب شرب، پارامتر، غلظت، نمونه گیری
  • علی خواجه نایینی*، کیومرث اشتریان، حنانه محمدی کنگرانی، دیبا غنچه پور صفحه 155
    انواع مختلفی از تبادلات میان نهادهای فعال در عرصه تکنولوژی وجود دارد. این پژوهش با تمرکز بر تبادلات مالی و با انتخاب حوزه نانو تکنولوژی قصد دارد که ضمن شناسایی شبکه ارتباطات مالی میان نهادهای فعال این حوزه در ایران، کانون های قدرت انفرادی و گروهی در شبکه را معرفی کرده و همچنین ارتباطات میان این نهادها را مورد بررسی قراردهد. روش مورد استفاده در پژوهش تحلیل شبکه ای بوده و جمع آوری داده ها نیز از طریق توزیع پرسش نامه میان نهادهای مذکور صورت پذیرفته است. نتایج نشان می دهد که بازیگران مرکزی شبکه به ترتیب عبارتند از: ستاد توسعه فناوری نانو، موسسه خدمات توسعه فناوری تا بازار، صندوق توسعه فناوری نانو، آزمایشگاه کفا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق حمایت از پژوهشگران. همچنین نهادهای سیاست گذار، قدرتمندترین گروه شبکه است. بیشترین ارتباط مالی نیز میان 3 جفت گروه شرکت های تولید محصولات نانو و نهادهای مالی، شرکت های تولید تجهیزات نانو و نهادهای مالی و در نهایت آزمایشگاه های نانو و نهادهای رگولاتوری برقراراست.
    کلیدواژگان: نانو تکنولوژی، ارتباطات مالی، مرکزیت، نهادها، ایران
  • عباس تدینی*، سیدمصطفی کازرونی صفحه 177
    کاربرد پهپادها در مخاصمات مسلحانه مدرن، بحث های عمده ای را در زمینه اجرای حقوق بین الملل بشردوستانه ازجمله عدم تفکیک میان تروریسم و غیرنظامیان و توسل به پهپادها توسط نهادهای غیرنظامی چون سازمان اطلاعات مرکزی امریکا برانگیخته است. تسری قواعد بشردوستانه در حملات پهپادها علیه تروریسم بین المللی، به دنبال حملات تروریستی یازده سپتامبر 2001 در چهار نقطه پاکستان، افغانستان، یمن و سومالی، به دلیل ماهیت مخاصمات مسلحانه انجام گرفته که غیربین المللی هستند؛ از وضعیت متفاوتی برخوردار است؛ اما اصول مشترکی در تمامی این مخاصمات وجود دارد و آن هم حمایت از غیرنظامیان و تفکیک بین رزمندگان و غیررزمندگان براساس قواعد بین الملل بشردوستانه است که در این حملات نقض شده است. در این مقاله نشان داده خواهد شد که علاوه بر نقض قواعد بین المللی بشردوستانه به ویژه در زمینه حمایت از غیرنظامیان و محیط زیست، این حملات نتوانسته است به اهداف مورد ادعای امریکا از حملات پهپادها که همان مبارزه با تروریسم بین المللی است، دست یابد، بلکه در جهت عکس موجب رشد احساسات ضدامریکایی و الحاق مردم بومی مناطق مورد هدف حملات پهپادهای امریکایی به گروه های تروریستی، پراکنده شدن تروریست ها در کشورهای دیگر از جمله سوریه و در نهایت افزایش موج خشونت ها در خاورمیانه و اختلال در صلح و امنیت منطقه ای شده است که با اهداف و اصول منشور ملل متحد تعارض کامل دارد.
    کلیدواژگان: پهپاد، قواعد بشردوستانه، تروریسم، مخاصمات مسلحانه غیربین المللی
  • سید امیرحسین قرشی*، اصغر صدیق زاده صفحه 205
    در این مقاله چالش های پیش روی بخش انرژی و محدودیت های موجود در حل این چالش ها، به ویژه مشکل چگونگی تامین و یا کنترل روند افزایشی تقاضای انرژی و سیاست های راهبردی در راستای هدایت بحران انرژی و رهیافتن به اولویت و رویکردی اجتناب ناپذیر به سوی پاک ترین و ماندگارترین منبع تامین انرژی مرور و بررسی می شوند. این بررسی دارای نتیجه ای متفاوت از بررسی های معمول است که در نهایت بر اولویت و توسعه بهره برداری از منابع انرژی های تجدیدپذیر تاکید دارند. اولویت مطرح در این مقاله دسترسی به فرایند تولید انرژی در خورشید (انرژی گداخت هسته ای) که سرچشمه و منشا تمامی منابع انرژی اعم از فسیلی و غیرفسیلی در کره خاکی است، می باشد. در وهله اول روند پژوهش برای مهار انرژی گداخت هسته ای در جهان و ایران بررسی شده است، سپس با ارائه توجی هات لازم، ضرورت دستیابی به انرژی گداخت هسته ای، به عنوان یک راهبرد اجتناب ناپذیر در تحقق اهداف افق چشم انداز 20 ساله کشور که همانا دستیابی به مرزهای تحول گرایانه دانش است، در این مقاله مورد بررسی و تاکید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: انرژی، گداخت هسته ای، رهیافت راهبردی، افق چشم انداز
  • الهام رسولی ثانی آبادی*، سیدمحسن میرحسینی صفحه 235
    هدف اصلی این پژوهش بررسی مهم ترین عوامل شکل دهنده به سیاست هسته ای دولت اعتدال، براساس نظریه پیوستگی جیمز روزنا است. وی که در مدل های نظری تجزیه و تحلیل سیاست خارجی نماینده تلفیق دو سطح تحلیل خرد و کلان به شمار می رود، بر این باور است که در بررسی و تحلیل سیاست خارجی هر کشوری بایستی به پنج دسته متغیرهای اصلی فرد، نقش، حکومت، جامعه و در نهایت نظام بین الملل توجه شود. در همین راستا ما ابتدا در مبحث اول این مقاله به بررسی اجمالی رهیافت های خرد و کلان در تجزیه و تحلیل سیاست خارجی دولت ها خواهیم پرداخت، سپس در مبحث دوم به ارائه چهارچوب نظری بحث یعنی مدل پیوستگی روزنا می پردازیم، سپس در مبحث پایانی این مقاله به بررسی سیاست هسته ای جمهوری اسلامی ایران در دوران دولت اعتدال (ریاست جمهوی آقای روحانی) خواهیم پرداخت. در این مبحث به تفصیل اشاره خواهیم کرد که در راستای فهم کامل این سیاست هسته ای بایستی به نقش افراد تصمیم گیرنده و باورهای ذهنی آنها (برداشت های آقای روحانی، ظریف و تیم مذاکره کننده)، نقشی که آنها ایفا می کنند (نقش ریاست جمهوری، وزیرامورخارجه و...) نوع نظام سیاسی و برداشت از نقش آن (نظام جمهوری اسلامی با تاکید بر عنصر اسلامیت) جامعه (نقش افکار عمومی و جهت گیری های ارزشی عمده) و در نهایت متغیرهای محیطی در عرصه نظام بین الملل بسیار مهم است. این پژوهش یک پژوهش تحلیلی توصیفی بوده و روش گردآوری اطلاعات در آن از طریق استفاده از منابع کتابخانه ای و مجازی است.
    کلیدواژگان: روزنا، جمهوری اسلامی ایران، سیاست هسته ای، دولت یازدهم
  • سیداحمد فاطمی نژاد* صفحه 251
    طی دهه های گذشته مناظره شدیدی میان حامیان اشاعه هسته ای و مخالفان آن در جریان بوده و با ظهور بازیگران بالقوه و بالفعل هسته ای جدید، این مناظره وارد فضای جدیدی شده است. مبنای طرفداری و مخالفت این دو گروه به دیدگاه های متفاوت آنها در مورد تاثیر اشاعه هسته ای بر صلح بین المللی برمی گردد. هدف این مقاله، بررسی تاثیر اشاعه هسته ای بر صلح بین المللی است. بنابراین، پرسش اصلی این است که اشاعه هسته ای چه پیامدی برای صلح بین المللی دارد؟ در پاسخ می توان این فرضیه را مطرح کرد که اشاعه هسته ای از رهگذر بازدارندگی به تامین صلح بین المللی کمک می کند. برای بررسی این فرضیه از روش توصیفی- تحلیلی استفاده می شود. یعنی با مرور متون مختلف پیرامون پیوند اشاعه و صلح، خوش بینی یا بدبینی خالقان این متون نسبت به پیامد صلح آمیز اشاعه روشن می شود. روش گردآوردی اطلاعات استفاده از متون کتابخانه ای است. یافته های پژوهش نشان می دهد که هرچند کیفیت بازدارندگی تسلیحات هسته ای در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با هم تفاوت دارد، اما نمی توان منکر پیامد بازدارنده و در نتیجه، ثبات بخشی این تسلیحات شد.
    کلیدواژگان: اشاعه هسته ای، صلح بین المللی، خوش بینان هسته ای، بدبینان هسته ای، کشورهای در حال توسعه
|
  • Azam Ehsani Zonouz*, Hossein Mousavi, Mehdi Pedram Page 7
    The purpose of this article is studying the effect of financial development on industrial employment. First of all, financial development indices in banking sector was defined and calculated for Iran in the period of 1358-1388. Then, principal component analysis (PCA) was presented as a statistical method for making compound index. In the next step, computed compound index was introduced to labor demand function as a new variable. So, we had four explanatory variables consisting of value added in industry sector, real minimum wage, capital stock in industry sector and financial development in labor demand function. For estimating the function, structural time series model was used which considered an underlying trend for labor demand. The result shows that all estimated parameters are significant in the probability level of 5%, and the research hypothesis based on significance and affirmative effect of financial development on industrial employment, was not rejected.
    Keywords: financial development in banking sector, principal component analysis, labor demand, structural time series
  • Morteza Najafi Asfad*, Abolfazl Hamdami Khotbesara Page 31
    After the Second World War, developing countries that were going to plan an economic development course encountered the privileged position of developed countries in various fields related to economic development and realized their own disadvantages in those areas. Therefore, by various means including UN help, they tried to obligate developed countries so they should specially and non-reciprocally implement measures for their benefit.The special treatments expected by developing countries that have been repetitively and continuously brought up by the UN are: amending the structure of global economy, suitable pricing for exports of preliminary goods, removing tariff-/non-tariff-based barriers, market access, financing development and technology transfer. Developed countries, notwithstanding some exceptions, have not accepted non-reciprocally any binding obligation related to the kinds of aforementioned treatments; but have volunteered to do so. Positive consequences of those attempts have been trivial compared to under-developed world requirements. Albeit, some developing countries have been able to exploit the situation in a better way with desirable management. Developing countries must rely on their own potentials for economic development not on the aids of other countries. Documents and library based methodology were used in this study which is descriptive and analytical.
    Keywords: United Nations, right to development, global economy, financing, technology
  • Seyyed Mohammad Mostolizadeh*, Karim Azarbaijani Page 67
    New institutional economy introduced institutional and political factors as well as economic variables as factors affecting economic growth which have led to the appearance of new economic literature and it is developed from new theory of endogenous growth and macro political economy. New institutional economy is involved in a wider set of explanatory variables which are evolved due to cultural, social, political and economic infrastructures in comparison to other schools. In this article, the empirical analysis of the impact of economic, political and institutional variables on economic growth in the endogenous growth models with using regression analysis and GMM model is generalized to selected countries of world at the three levels of development during the period of 1990-2013.Macroeconomic stability has a positive effect on economic growth. The hypothesis that political instability has a negative effect on economic growth is confirmed. The variable of cabinet change would be a better alternative for the political instability variable than other variables. Improvment of institutional variables, the efficiency of legal structure and preserving property rights, ethnic homogeneity and higher economic freedom are crucial factors to encourage investment and economic growth. The impact of economic, political and institutional variables on economic growth have less coefficient in countries with high per capita income which have more appropriate facilities and infrastructure for the growth and development, but these coefficients are large in countries with average and low per capita income because of neglecting institutional variables, political volatility and lack of economic stability in this countries.
    Keywords: endogenous growth model, institutional economics, generalized method of moments
  • Hadi Nourbakhsh*, Mohammadhossein Ghafouri, Abbas Maleki Page 89
    The US-Iran conflict whose origins dates back to the establishment of the Islamic republic government in Iran following the 1979 revolution, has evolved into a new phase in the preceding decade as the dispute over Iran's nuclear activities has risen. As illustrated in this article, we have analyzed the 13-year-old nuclear dispute using game theory which has proved to be an effective tool in analyzing confrontations and forecasting the outcome. In the first section of this article, we present historical instances of applying game theory to analysis of conflicts. In the rest of the article, we look at the US-Iran dispute over Iran's nuclear activities in three historically significant time periods in the years 2006, 2013 and 2015, through a game-theoretic approach. The conclusion illustrates how a change in the combination of the main actors, including Iran, US, Russia, China, Europe and Israel in each period, as well as continuation or change in their priorities, have resulted in different outcomes. Ultimately, based on insights gained by the analysis, the authors present recommendations on how to avoid returning to the past conditions.
    Keywords: Iran's Nuclear Program, game theory, conflict analysis
  • Majid Ehteshami*, Milad Ebrahimi Page 133
    Clean drinking water has been identified as the most important factor affecting human health. The main source to control healthy drinking water is the "water quality standard" reports. Due to the fact that each country has its own economic resources, technology, and water characteristics, preparing separate water quality standards are of necessity. This article contains guidelines for the preparation of drinking water quality standards in developing countries. The most important strategies on the field are: laying rules in order to formulate a standard, development of strategies to recognize desired parameter, sampling and monitoring programs, as well as how to apply the standards which are included in the study. Finally, a comparative analysis of water quality standards in a developing country is compared to the standards provided by the World Health Organization and the Environmental Protection Agency.
    Keywords: water standard, drinking water parameters, concentration, sampling, quality control
  • Ali Khajeh Naeeini*, Kioumars Ashtarian, Hannaneh Mohammadi Kangarani, Diba Ghoncheh Pour Page 155
    The purpose of this article is to study and analyze the status of financial exchange among the main agents in the area of nanotechnology in Iran through a quantitative study of their relationships by using the network analysis method. Identifiying financial exchange networks and the subsequent disclosure of influential agents as well as understanding strong and weak points regarding the relationship between the agents involved in this area is the final conclusion of this research. The research findings at the level of individual agents reflected the high centrality of Iran Nanotechnology Initiative Council as the main agent-network in this field. Nanotechnology in the current situation of Iran has not sufficiently entered the commercialization phase because the institutions established by the government to develop this technology have much more prominence in network.
    Keywords: nanotechnology, network analysis, financial exchange, agent, network, Iran
  • Abbas Tadayoni *, Seyyed Mostafa Kazerouni Page 177
    The use of drones in modern armed conflicts has raised several major controversies over the implementation of international humanitarian law including the lack of distinction between terrorists and civilians and the use of drones by some civilian institutions such as United States’ Central Intelligence Agency. Attributing international humanitarian law to the United States’ drone attacks against international terrorism following the 9/11 terrorist attacks has had different status in Pakistan, Afghanistan, Yemen and Somalia due to the nature of these armed conflicts. But there are common principles in all of these conflicts i.e. protecting civilians and distinguishing between combatants and non-combatants which has been breached in according with the international humanitarian law. The conclusion of this article is that in addition to the violations of international humanitarian law, particularly in the field of protection of civilians and the environment, the United States’ drone attacks couldn’t attain their alleged aims i.e. combating international terrorism but conversely have amounted to the growth of anti-Americanism and the incorporation of indigenous people in targeted areas to the terrorist groups,, scattering terrorists in other countries such as Syria and ultimately the increasing tide of violence in the Middle East and the disruption of regional peace and security conflicting the purposes and principles of the United Nations Charter.
    Keywords: drone, humanitarian law, terrorism, non, international armed conflicts
  • Seyed Amir Hossein Ghorashi*, Asghar Sadighzadeh Page 205
    This article, investigates the limitations of energy supply in order to fulfill the long term growing trend of energy demands. Moreover, a strategic plan for developing an alternative source of energy, which is environment friendly and sustainable is presented. The result of this study differs from similar investigations which normally conclude by suggesting renewable energies. But in this article, the trend of energy production by sun as a main resource of all energy sources on earth i.e. fusion energy is suggested, supported by relevant techno-economical justifications. Firstly, the trend of developing nuclear fusion technology both globally and domestically is briefly introduced and in order to achieve the country’s goals of long term strategic vision, the unavoidable strategy towards nuclear fusion energy in the form of electric power plants is further emphasized in the article.
    Keywords: fusion energy, strategic approach, long term vision
  • Elham Rasoli*, Mohsen Mirhosaini Page 235
    The main purpose of this article is was to investigate and analyze the moderate government's nuclear policy according to the continuity theory of James Rosenau. This Theory combines micro and macro analysis levels in analyzing foreign policy theoretical models. Based on this theory, in analyzing the foreign policy of any country it should eventually be considered variables such as individual role, society and the international system. In this regard, at first, this article overviews micro and macro - approaches in the analysis of foreign policy, then in the second debate, the theoretical framework (Rosenau's continuity model) will be discussed, then in the final section, the Islamic republic of Iran's nuclear policy during the presidency of Rohani will be discussed. Finally, in order to understand the comprehensive nuclear policy of a Moderate Government, the following variables are very important: the role of decision-makers and their subjective beliefs (perceptions of Mr. Rohani, Mr. Zareef and the negotiating team), the role they play (The President role, Minister of Foreign Affairs and etc), the type of political system and the perception of its role (the Islamic Republic, with an emphasis on the Islamic element), society (the role of public opinion and major value orientation) and finally environmental variables in the international system. This is a descriptive and analytical research and data collection was condacted by the use of library and virtual resources.
    Keywords: Rosenau, Islamic Republic of Iran, nuclear policy, the eleventh government
  • Seyed Ahmad Fatemi Nejad* Page 251
    During recent decades, there has been a debate between advocates and opponents of nuclear proliferation which turned into a new phase as a result of entering new actors. factors shaping the debate are the different views on connectio between proliferation and peace. This article aims to study nuclear proliferation contribution to international peace. It seems that nuclear proliferation through deterrence results in international peace. Testing the hypothesis was accomplished by using descriptive-analytical method. That is, reviewing numerous texts and extracting different views, would make clear the peaceful effect of nuclear proliferation. Findings show that ‘the more may be better’. While developing countries enjoy low-quality weapons, they have succeeded to preserve their stability using a primary deterrence.
    Keywords: nuclear proliferation, international peace, nuclear optimists, nuclear pessimists, developing states