فهرست مطالب

راهبرد - پیاپی 77 (زمستان 1394)

فصلنامه راهبرد
پیاپی 77 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/24
  • تعداد عناوین: 13
|
  • مهدی افخمی اردکانی*، حامد دهقانان، احسان مهربان فر، محسن ورمزیار صفحه 5
    در این تحقیق مدلی تلفیقی «ده-گامه» بر اساس نقاط مرجع راهبردی و تحلیل محیط درونی و بیرونی جهت تدوین استراتژی منابع انسانی در سازمان مورد مطالعه «صنعت نفت» ارائه شده است. کلیه مشاغل سازمان هدف در چهار بعد پدرانه، ثانویه، پیمانکارانه و متعهدانه طبقه بندی شده و برای هر دسته شغل، استراتژی اصلی و کارکردی به همراه اقدامات و الزامات بهبود متناسب تدوین شده است. روش اجرای تحقیق کیفی بوده و جامعه پژوهش یک سازمان پژوهش و فناوری فعال در صنعت نفت می باشد که از تکنیک پنل خبرگان و مصاحبه استفاده شده است. با استفاده از الحاق نتایج به دست آمده در چارچوب استراتژی های اصلی و اقدامات بهبود ارائه شده می توان یکپارچگی و سازگاری زیرسیستم های منابع انسانی شامل تامین، روابط با کارکنان، ارزیابی عملکرد و جبران خدمات را در سازمان هدف به نحو اثربخشی تامین کرد. از آنجاکه مدیریت استراتژیک منابع انسانی عنصری کلیدی در تقویت منابع انسانی سازمان است، ارائه صحیح و جامع و ارتباط آن با اقدامات بهبود می تواند نقشی مهم در حل دیگر مشکلات عمده سازمان نیز داشته باشد. این تحقیق می کوشد مدلی جامع و گام به گام را جهت تدوین استراتژی منابع انسانی ارائه دهد که قابل استفاده برای سازمان های دیگر باشد.
    کلیدواژگان: استراتژی منابع انسانی، مدل نقاط مرجع استراتژیک، تحلیل محیط درونی و بیرونی، صنعت نفت
  • مهدی عباسی سرمدی*، رضا اسدی خمامی صفحه 33
    اعلامیه جهانی حقوق بشر با تاکید بر عدم تبعیض و حق دسترسی به غذا برای آحاد مردم، تدوین شده است. پیشرفت تمدن، به خصوص بعد از انقلاب صنعتی موجب تخریب گسترده محیط زیست شده است. تلاش بشر برای محافظت از محیط زیست از اواخر قرن بیستم شدت یافت، اما اغلب این فعالیت ها بر جلوگیری از تخریب محیط زیست تمرکز داشته است و بر آثار تخریب محیط زیست بر انسان ها توجهی نکرده است. به طورکلی در حقوق بین الملل، سازوکاری برای جلوگیری یا جبران خسارت برای انسان هایی که قربانی تخریب محیط زیست می شوند، پیش بینی نشده است. مفهوم عدالت زیست محیطی از مقوله های جدید حقوق بین الملل است و بدین منظور ابتدا به بحث درباره عدالت زیست محیطی و محیط زیست گرایی می پردازیم تا تفاوت آنها را مشخص کنیم و سپس جنبه های عدالت زیست محیطی در اسناد منطقه ای و بین المللی را مورد بررسی قرار می دهیم تا ضرورت ایجاد یک نظام حقوقی ناظر بر عدالت زیست محیطی را نشان دهیم.
    کلیدواژگان: عدالت زیست محیطی، حقوق بین الملل محیط زیست، کنوانسیون بازل، معاهده باماکو، منشور آفریقایی حقوق بشر و مردم
  • زهرا دولت خواه*، سیدجواد امام جمعه زاده صفحه 59
    قرن حاضر به دلیل بروز نگرانی ها و چالش های جدید پیرامون بحران های بشری بین المللی و افزایش سطح انتظارات جهانی برای پاسخگویی مناسب، به موقع و هدفمند به آنها، شاهد تحولات شگرفی در مقایسه با قرن گذشته است. استفاده ابزاری قدرت های بزرگ از مفهوم حقوق بشر برای مداخله در امور داخلی سایر دولت ها جهت تامین اهداف و منافع ملی و اختلاف نظر عمیق و جدی درخصوص نحوه، زمان و مشروعیت مداخله نظامی توسط جامعه جهانی موجب گردید تا مداخله بشردوستانه برای مقابله با بحران های بشری به یکی از پویاترین مباحث بین المللی تبدیل شود. در این زمینه، تصویب دکترین «مسئولیت حمایت» در اجلاس سران سازمان ملل متحد در سال 2005 و تبدیل آن به هنجار پذیرفته شده بین المللی، حکایت از گام مهم جامعه جهانی برای اتخاذ رویکردی واحد در قبال بحران های بشری بین المللی داشت. هرچند آزمون عملی این دکترین در بحران لیبی و تلاش برای تکرار این الگو در سوریه، بار دیگر انتقاداتی را متوجه قدرت های بزرگ، به ویژه اعضای دائم شورای امنیت به عنوان مرجع صلاحیت دار صدور مجوز برای اقدام در قالب دکترین «مسئولیت حمایت» کرد. در این مقاله سعی بر آن است تا ضمن بررسی دکترین مسئولیت حمایت، رویکرد اعضای دائم شورای امنیت در قبال بحران های لیبی و سوریه به طور تطبیقی مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دکترین مسئولیت حمایت، مداخله بشردوستانه، واقع گرایی تهاجمی، شورای امنیت، حقوق بشر، حقوق بشردوستانه بین المللی، لیبی، سوریه
  • محمد آهنی امینه، فاطمه زهرا فتح اللهی صفحه 85
    در دهه نخست هزاره سوم، در نظام امنیت بین الملل بحران هایی به وقوع پیوست که موجد تغییراتی شگرف در مولفه های پیشین امنیتی در جهان شد، به نظر می رسد منشور که پس از تاسیس سازمان ملل متحد عهده دار مدیریت بحران های امنیتی جهان بود، در مواجهه با این بحران ها، ناکارامد و در حالتی از بهت و بلاتکلیفی به سر می برد. به دلیل خواست و تمایل قدرت برتر در نظام بین الملل، تروریسم از نوع بین المللی و دفاع در برابر آن، تحت عنوان دفاع پیشدستانه به عنوان مهم ترین این بحران ها برجسته شد. استمرار دفاع پیشدستانه با تعقیب سیاست قتل هدفمند اعضا و رهبران گروه های تروریستی با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی، همچنان منشور را نادیده می انگاشت که حوادث و اقدامات بعدی برخی کشورها باعث تسری این نادیده انگاری منشور به سایر کشورها نیز شد. بررسی این پژوهش نیز نشان از آن دارد که متن فعلی منشور توان مدیریت و قاعده مندکردن بسیاری از بحران های نوین امنیتی را دارا نیست. این چالش به میزانی عمیق است که برخی از جناح های افراطی در غرب را معتقد ساخته که منشور عملا معاهده ای مرده و مربوط به دوران کهن است. جناح های افراطی غرب تمایل به آن دارند تا با حذف محذورات منبعث از منشور، نیازهای امنیتی خویش را با تکیه بر قدرت سخت حل وفصل کنند. در فقدان هرگونه واکنشی از سوی جامعه جهانی، این امر به رویه ای تبدیل خواهد شد که موجب بروز تهدیداتی جدی در نظام امنیت بین المللی خواهد گشت.
    کلیدواژگان: تروریسم بین المللی، دفاع پیشدستانه، قتل هدفمند، بازتعریف منشور ملل متحد
  • عباس تدینی*، سیدمصطفی کازرونی صفحه 113
    با آغاز بحران سوریه در سال 2011 میلادی، دولت های مخالف نظام سوریه به اشکال مختلف کوشیدند تا نظام مردمی سوریه را تضعیف و در نهایت ساقط کنند. در این راستا اصلی ترین تلاش آنها ارسال تسلیحات، به ویژه تسلیحات شیمیایی به تروریست ها با تابعیت های مختلف علی الخصوص داعش بوده است که بالاخص از زمان وقوع حملات شیمیایی به وسیله تروریست ها در اوت 2013، تشدید شده است. این تلاش ها امروزه محکوم به شکست شده و دول تسلیح کننده تروریست ها در سوریه درصدد آن هستند تا با طرح ادعاهایی همچون مستقل بودن گروه های تروریستی در سوریه، از مسئولیت بین المللی شانه خالی کنند. در این مقاله، کوشیده شده است که علی رغم بدیهی بودن موضوع، از طریق اتخاذ یک روش تحلیلی- توصیفی و با استناد به اصول و قواعد الزام آور حقوق بین الملل و قطعنامه های مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد به این پرسش ها پاسخ داده شود که چه دولت هایی در جنگ سوریه در ارسال تسلیحات به گروه های تروریستی، مسئول بین المللی تلقی خواهند شد؟ به چه نحوی مسئولیت بین المللی دول بیگانه در ارسال تسلیحات به تروریسم در سوریه به اثبات می رسد؟ نتیجه تحقیق حاضر بدین صورت است که ارسال تسلیحات توسط ایالات متحده آمریکا و چندین کشور اروپایی و عربی مخالف نظام سوریه به گروه های تروریستی در سوریه به دلیل نقض تعهدات قواعد آمره بین المللی همچون منع حمایت از تروریسم به انحای مختلف، اصل عدم مداخله، عدم تجاوز که نقض فاحش قواعد بین المللی در حقوق بین الملل محسوب می شود و نیز قابلیت انتساب جنایات بین المللی ارتکابی گروه های تروریستی همچون داعش، جبهه النصره، سکورالشام که همگی از گروه های تابعه القاعده هستند به دول فوق الذکر، مسئولیت بین المللی دول غربی و عربی به ویژه ایالات متحده آمریکا در ارسال تسلیحات به گروه های تروریستی در سوریه اثبات می شود.
    کلیدواژگان: مسئولیت بین المللی، تسلیح، سوریه، تروریسم
  • سعید سرابی *، احمد امین فرد صفحه 149
    هدف این تحقیق، دستیابی به مطلوب ترین راهبردهای مدیریت پوشش خبری بحران انرژی هسته ای در سیمای برون مرزی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر زیرسیستم سیاسی بحران انرژی هسته ای در بعد بین المللی در مرحله پیش از بحران است. با توجه به ارزیابی محیط داخلی و خارجی، سناریوی رفع تحریم ها از بین سه سناریوی محتمل برای این تحقیق برگزیده شد. این تحقیق با استفاده از روش دلفی، طی سه مرحله و با بهره گیری از الگوی برنامه ریزی راهبردی انجام شد. به همین منظور برای دستیابی به اهداف تحقیق از نظرات خبرگان در این حوزه (مدیران ارشد سازمان صداوسیما و وزارت امور خارجه، استادان و نخبگان رشته های علوم سیاسی و روابط بین الملل و علوم ارتباطات و مدیریت رسانه) کمک گرفته شد. نتیجه این تحقیق نشان داد راهبردهای رقابتی مناسب ترین راهبردها برای سیما جهت مدیریت پوشش خبری بحران هسته ای هستند. در انتها، راهبردهای رقابتی تدوین شده برای سیمای برون مرزی اولویت بندی شدند و مهم ترین راهبرد این تحقیق «فرهنگ سازی در مورد تبدیل موضوع هسته ای به موضوعی فراجناحی، ملی و حتی فراملی، در باب افشاگری سیاسی عملکرد نهادهای بین المللی و گزینشی عمل کردن آن در مقابل جمهوری اسلامی ایران، همچون سازمان ملل متحد، آژانس بین المللی انرژی هسته ای از طریق برنامه سازی و مستندسازی و گزارش خبری» است که به خوبی با راهبرد فوق فعال، در مدیریت رسانه ای بحران و نظریه قدرت هوشمند مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: راهبرد، مدیریت پوشش خبری، بحران انرژی هسته ای، قدرت هوشمند، سیمای برون مرزی جا ایران
  • حسن حاجی تبار فیروزجایی*، نسیم چیتگر، فائزه عیوضی صفحه 169
    در ماده 31 (1) (c) اساسنامه دادگاه کیفری بین المللی دائمی 1998، امکان استناد به دفاعیات تبرئه کننده ازجمله دفاع مشروع در جنایات بین المللی نیز مورد پیش بینی قرارگرفته است. در این مقاله با استفاده از روش کتابخانه ای و توصیفی- تحلیلی و بررسی مفهوم، مبانی دفاع مشروع به ویژه مبنای فلسفی، موضوع و نیز شرایط پذیرش آن در مقررات اساسنامه مزبور و با لحاظ پرسش های مندرج در آن چنین نتیجه گیری شده است که نخست، بهترین توجیه برای مبنای فلسفی دفاع مشروع در پرتو اساسنامه مذکور، نظریه اجرای حق می باشد. دوم، موضوع تجاوز در دفاع مشروع علاوه بر تجاوز به نفس و مال، شامل تجاوز به عرض، ناموس و آزادی تن نیز می شود. سوم، در صورت امکان فرار برای شخصی که مورد حمله قرار گرفته، تمسک به دفاع مشروع قابل توجیه نیست.
    کلیدواژگان: دفاع مشروع، اساسنامه، تجاوز، مدافع
  • فرهاد بیانی، فاطمه گلابی*، پروین علیپور صفحه 191
    در این مقاله، تلفیق در آرای هابرماس مورد بررسی قرار گرفته است. در اندیشه های فلسفی و اجتماعی هابرماس تلفیق نظری در سه موضع اتفاق می افتد: تلفیق میان ذهن و عین، تلفیق میان عاملیت و ساختار و سرانجام تلفیق میان دو نوع دموکراسی مشورتی و قانونی. تلفیق عاملیت و ساختار در اندیشه هابرماس خود در دو سطح رخ می دهد: نخست تولید و بازتولید زیست جهان، حوزه عمومی و جامعه مدنی از طریق کنش ارتباطی و دوم تلفیق میان زیست جهان و نظام. تلفیق در سطوح میان ذهن، عین و عامل و ساختار از نوع تلفیق میان «زیست جهان، حوزه عمومی و جامعه مدنی» دارای ویژگی تولید و بازتولید است، در حالی که تلفیق در سطح «زیست جهان» و «نظام» و «دموکراسی مشورتی» و «دموکراسی قانونی» دارای خصلت کارکرد متقابل دو سوی تلفیق برای یکدیگر است. اندیشه تلفیقی هابرماس نقش پررنگ تری به عاملیت می دهد تا ساختار و همچنین خواهان افزایش نیروی بخش های غیررسمی جامعه در مقابل بخش های رسمی است. هابرماس در تمایز میان زیست جهان و نظام، آنها را بیش ازحد جدا و متمایز می داند. با اینکه تمایز این دو بخش به لحاظ نظری برای فهم و تبیین ضروری به نظر می رسد، در جهان اجتماعی واقعی قرابت و مشابهت زیادی میان آنها دیده می شود.
    کلیدواژگان: عاملیت، ساختار، زیست جهان، نظام، حوزه عمومی، کنش ارتباطی، تلفیق نظری
  • ابراهیم عباسی*، محسن شکری صفحه 217
    دگرگونی های ساختاری در روابط بین الملل پس از پایان جنگ سرد، جهان را وارد مرحله انتقالی با ویژگی های تازه کرده است. این تحول باعث شده تا همکاری های منطقه ای در نقاط گوناگون جهان اهمیت بیشتری پیدا کند؛ به گونه ای که موفقیت در سیاست های منطقه ای، نه تنها تابعی از تدبیر هر یک از کشورهای منطقه، بلکه مستلزم مشارکت کلیه کشورهای منطقه در فرایند منطقه گرایی است. منطقه گرایی نیز در بستر یک سامانه منطقه ای امکان پذیر می شود. با عنایت به اینکه شورای همکاری خلیج فارس به عنوان یکی از مهم ترین طرح های منطقه گرایی در میان سایر طرح ها در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا مطرح است، در این مقاله درصدد هستیم امکان شکل گیری سامانه منطقه ای شورای همکاری خلیج فارس را با ارائه یک الگوی تحلیلی در چارچوب سامانه سیاسی، سامانه اقتصادی، سامانه امنیتی و سامانه اجتماعی-فرهنگی موردسنجش قرار دهیم. فرض مهم این نوشتار آن است که شورای همکاری خلیج فارس با چالش ها و محدودیت های درون منطقه ای (متغیرهای درون سامانه ای) زیادی مواجه نیست که موفقیت آن را با تردید روبه رو سازد. یافته های پژوهش نیز با بررسی متغیرهای سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی- فرهنگی در چارچوب سامانه سیاسی، سامانه اقتصادی، سامانه امنیتی و سامانه اجتماعی- فرهنگی این فرض را تایید می کند.
    کلیدواژگان: منطقه، منطقه گرایی، سامانه منطقه ای، شورای همکاری خلیج فارس
  • علیرضا شجاعی زند* صفحه 243
    بررسی های صورت گرفته درباره نسبت دین و دموکراسی، کمتر به تشویشی که در سویه دوم مسئله وجود دارد، توجه داشته اند. مدعای ما در این مقاله این است که واکاوی دقیق مفهومی و وارسی سرگذشت تاریخی دموکراسی نشان می دهد که چالش و بدگمانی های موجود، بیش از آن که از تعارض ذاتی میان آن دو برخاسته باشد، از رویارویی اسلام و لیبرالیسم نشئت می گیرد و مربوط به غلبه لیبرال دموکراسی و خوانش لیبرال از دموکراسی است. از همین رو، پس از توقف و تامل مفهومی- تاریخی در اطراف دموکراسی، به بررسی میزان هم سویی های لیبرالیسم و اسلام با دموکراسی خواهیم پرداخت و سپس تفاوت های آن دو را به مثابه دو فلسفه سیاسی رقیب، مورد بررسی و مقایسه قرار خواهیم داد و بدین طریق بر مدعای آغازین بحث صحه خواهیم گذارد.
    کلیدواژگان: دموکراسی، اسلام، لیبرالیسم، فلسفه سیاسی، حکمرانی مردمی، لیبرال دموکراسی
  • محمداعظم رجبیان*، مصطفی سلیمی فر صفحه 275
    این مقاله، به بررسی ارتباط میان تراز تجاری غیرنفتی ایران و نرخ ارز حقیقی با استفاده از معادله تراز تجاری، بر مبنای الگوی اصلاح شده رز و یلن و با به کارگیری داده های سالانه، طی دوره 1391-1359 پرداخته است. ابتدا برای بررسی پایایی متغیرها از آزمون دیکی- فولر تعمیم یافته و برای بررسی صحت نتایج آزمون دیکی- فولر، آزمون شکست ساختاری پرون انجام شده است، همچنین به منظور تعیین روابط بلندمدت و پویایی های کوتاه مدت میان تراز تجاری غیرنفتی ایران با متغیرهای نرخ ارز حقیقی، تولید ناخالص داخلی ایران و تولید ناخالص داخلی ترکیه از الگوی ARDL استفاده شده است. با توجه به تاثیرگذاری مثبت تغییرات نرخ ارز حقیقی بر تراز تجاری در کوتاه مدت، سیاست کاهش ارزش پول ملی می تواند به عنوان یک سیاست تاثیرگذار در بهبود بخشیدن به روند تراز تجارت غیرنفتی ایران و ترکیه، مورد استفاده سیاست گذاران واقع شود، اما در بلندمدت ارتباط معناداری بین نرخ ارز حقیقی و تراز تجاری مشاهده نشد. همچنین تغییرات تولید ناخالص داخلی ایران، اثر منفی و تولید ناخالص داخلی ترکیه، اثر مثبت قابل توجهی بر تراز تجاری در کوتاه مدت و بلندمدت دارند که مطابق با تئوری های اقتصاد کلان است.
    کلیدواژگان: نرخ ارز حقیقی، تراز تجاری غیرنفتی، الگوی ARDL
  • علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رفعت رضاپور نصرآباد* صفحه 295
    در این مقاله که باهدف تبیین فرایند تعالی حرفه ای پرستاران و ارائه مدل کاربردی به کمک نظریه پایور انجام شده است، عوامل موثر بر شکل گیری رفتارهای تعالی خواه کشف و تبیین گشته و مدل کاربردی تعالی حرفه ای پرستاران ارائه شده است. این پژوهش از نوع کیفی و با استفاده از نظریه پایور انجام شده است. شرکت کنندگان در پژوهش از میان پرستاران و از رده های مختلف بودند که به صورت مبتنی بر هدف، گلوله برفی و تئوریک انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختاری بوده است. در این مطالعه نوزده مصاحبه با پانزده شرکت کننده انجام شده که داده ها پس از پیاده سازی، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.: تجزیه وتحلیل داده ها و انجام مقایسات مداوم به منظور تراکم مفهومی، در نهایت منجر به استخراج طبقات یا درون مایه هایی شد که فرآیند تعالی حرفه ای را نشان می داد. در این مطالعه درمجموع 1450 کد اولیه، 35 طبقه اولیه، 8 زیر طبقه و 3 زمینه نهایی استخراج شد. طبقات اصلی (تم ها) شامل: رفتارهای فرانقش حرفه ای، بینش راهبردی حرفه ای و مدیریت استعدادهای حرفه ای هستند: نتایج حاصل نشان داد که برای دستیابی به تعالی حرفه ای، دارا بودن برخی از ویژگی ها و نگرش های فردی ازجمله ارزش آفرینی برای خود و نیز حفظ و توسعه ارزش های حرفه ای به عنوان رفتارهای فرانقش حرفه ای، لازم و ضروری است؛ اما بروز رفتارهای فرانقش، نیازمند ترغیب و تشویق می باشد. در این میان نقش مدیران حائز اهمیت است. بروز چنین رفتارهایی تنها در محیط های حمایت کننده که توسط خانواده و به ویژه مدیریت سازمان ایجاد می شود، میسر خواهد بود.
    کلیدواژگان: پرستاران، تعالی حرفه ای، رفتارهای فرانقش، مدیریت استعداد
  • علی یاسینی، آیت سعادت طلب*، اسماعیل شیرعلی صفحه 307
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط راهبردهای منابع انسانی با تعهد سازمانی و حمایت سازمانی درک شده کارکنان ستادی سازمان های زیرمجموعه قوه قضاییه در استان ایلام بود. این پژوهش بر اساس هدف، یک تحقیق کاربردی و همچنین بر اساس شیوه جمع آوری داده های مورد نیاز، از نوع تحقیقات توصیفی-همبستگی است که جامعه آماری آن را تمامی کارکنان زیرمجموعه قوه قضاییه (900 نفر) تشکیل داده و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم، مورد استفاده قرار گرفت. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 146 نفر برآورد شد. به منظور جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد راهبردهای منابع انسانی، تعهد سازمانی و حمایت سازمانی درک شده استفاده شد که روایی آنها از راه تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آنها با استفاده از آلفای کرونباخ (94/0=α) بررسی شد. به منظور تحلیل فرضیه ها از آزمون آماری کلموگروف- اسمیرونف، ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون موجود استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که راهبردهای منابع انسانی با تعهد سازمانی و حمایت سازمانی درک شده، رابطه معناداری دارد. همچنین راهبردهای منابع انسانی از راه مولفه های توسعه منابع انسانی، جذب و استخدام، مدیریت عملکرد، جبران خدمات و روابط کاری بر تعهد سازمانی و حمایت سازمانی درک شده تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای منابع انسانی، تعهد سازمانی، حمایت درک شده، سازمان های زیرمجموعه قوه قضاییه
|
  • Mehdi Afkhami Ardakani*, Hamed Dehghanan, Ehsan Mehrabanfar, Mohsen Varmazyar Page 5
    In this study, "the 10-Step" model, based on Strategic Reference Point (SRP), internal and external environment analysis, and also a focus group of human resource professionals is developed for Iran petroleum industry. All organizational posts are categorized into 4 groups of paternalistic, secondary, contractual, & commitment, and for each category, fundamental and functional strategies along with subsequent actions are provided. A qualitative research methodology is applied by selecting Delphi and deep interview techniques; and research population includes all staff of a well-known Research Technology Organization (RTO) in Iran petroleum industry. corobining a strategic framework with ameliorating actions enables the organization to provide consolidation and consistency in its human resource systems such as recruitment, labor relations, performance appraisal and compensation. As strategic human resource planning is a key factor in the reinforcement of human resources, presenting strategies scrupulously and connecting them in a streamlined order with organization plans plays a critical role to rectify the main HR problems. This research aims to delineate a comprehensive and step by step model in order to formulate human resource strategy for the studied case and also other organizations.
    Keywords: human resources strategy, strategic reference points, analysis of internal, external environment, oil industry
  • Mehdi Abbasi Sarmadi*, Reza Asadi Khomami Page 33
    The Universal Declaration of Human Rights, has been collected with an emphasis on non-discrimination between people and the right to food for all. The progress of civilization, especially after the Industrial Revolution led to the destruction of the environment. Human efforts to protect the environment were intensified in the late twentieth century but most of this activity has focused on the prevention of environmental degradation and has ignored the effects of environmental degradation on people. In international law, generally, there is no mechanism for compensation for people injured from environmental degradation. The concept of environmental justice is a new topic in international law. For this purpose, at first, we try to differentiate between environmental justice and environmentalism. Afterwards, we examine the aspects of environmental justice in regional and international documents for indicating the necessity of a legal system for environmental justice.
    Keywords: environmental justice, international environmental law, Basel Convention, Bamako Convention, African Charter on Human, People's Rights
  • Zahra Dolatkhah*, Seyed Javad Emamjomehzadeh Page 59
    The present century due to new concerns and challenges regarding international human crises and increase in world expectations to adequately, timely and purposeful respond to them, witnesses more signifiant developments compared to the past century. The instrumental use of the concept of human rights to intervene in the internal affarirs of other countries by great powers to ensure their own objectives and national intersts and also deep and serious differences regarding the manner, time and legitimacy of military intervention by the international community have made humanitarian intervention a controvrsial solution for human crises. In this regard, the ratification of responsibility to protect doctrine at the UN 2005 World Summit and its recognition as an accepted international norm, suggests an important step taken by the international community for adopting an approach to solve international human crises. Although the practical test of this doctrine in Lybian crisis and efforts made for applying this model to Syria provoked once again harsh criticisms against great powers, particulary the permanent members of the Security Council, this article while taking a look at responsibility to protect doctrine, tries to conduct a comparative study of approaches taken by P5 to crises in Lybia and Syria.
    Keywords: responsibility to protect doctrine, humanitarian intervention, offensive realism, Security Council, human rights, international humanitarian rights, Syria, Libya
  • Mohammad Ahani Amineh, Fatemeh Zahra Fathollahi Page 85
    In the first decade of the third millennium, international security system was faced with some challenges causing dramatic changes in the elements of former security system. But after the founding of the United Nations, the UN’s Charter (which in fact was responsible for managing global security challenges) seemed to be ineffective in dealing with those challenges, and has been in the state of disbelief and uncertainty. International terrorism and preemptive self defense, due to desire of the superior state, were highlighted as the most important of these challenges. The continuation of preemptive self- defense with pursuing targeted killings policy of members and leaders of terrorist groups, by using US drones, in the territory of other countries, continued to ignore the UN Charter. Ignoring the Charter spread to other countries as we witnessed France’s military operations in Mali. This study shows that the current text of the UN Charter is not able to manage and counter many new security challenges. These challenges became so deep and have convinced some extremist factions that the UN Charter is virtually a dead treaty and an ancient document." This paper proposes to deal with this problem, by using the formula "control the power by legitimizing it".
    Keywords: international terrorism, pre, emptive, targeted killing, revising the UN Charter
  • Abbas Tadayoni*, Mostafa Kazerouni Page 113
    With the beginning of Syrian crisis in 2011, the opponent governments of Syrian regime tried in different ways to undermine and eventually overthrow the popular Syrian government. In this regard, the most important effort have been sending weapons, specially chemical weapons, to terrorist groups, particularly ISIS that has been intensified since the chemical attacks by terrorists in August 2013 in Syria. Obviously the entities in charge of arms sending have not been ordinary citizens in spite of some evidence, this article tries to answer the following questions by adopting a cross-sectional approach and citing the binding principles of international law and authentic scientific sites .Which foreign governments take part in arms support of terrorists in Syria? How the international responsibility for supporting terrorist by means arms supply in Syria could be assigned to them? The results of this study suggest that according to explicit international law prohibition on supporting terrorism in a variety of ways and jus cogens like non-intervention, non-aggression, neutrality in conflicts in international law, those who provide terrorist groups with external financial, weaponry and media support in Syria, can be assumed responsible for terrorist acts. So, the international responsibility of Western and Arab states and certain international organizations is proved in Syria.
    Keywords: international responsibility, providing weapons, terrorism, Syria
  • Saeed Sarabi*, Ahmad Aminfard Page 149
    The aim of this article is to achieve the most appropriate news coverage management TV strategies in the nuclear crisis by IRIB with emphasis on the said crisis in political subsystems, from an international aspect and at the pre-crisis level. According to the assessment of internal and external conditions and among three possible scenarios, the scenario for the continuation of sanctions was chosen for the study. These strategies allow IRIB, based on the theory of smart power, to prevent Iranian nuclear program from being critical in the future and increase the Islamic Republic of Iran’s power. This research uses the Delphi method and utilizes a three-step strategic model. Therefore, to achieve the research objectives, the expert's viewpoints (IRIB and the State Department senior managers, teachers and elites of political science, international relations, communication and media management) were used. Therefore, the mission and vision of IRIB were determined at first and then, after the evaluation of internal and external factors of IRIB TV, the long term goals and finally favorable strategies were identified and prioritized. The results of this study show that the strengths of TV are more than its weaknesses and the threats of TV are more than its opportunities. Thus, the competitive strategies are the most appropriate strategies for news coverage managing strategies to address nuclear crisis on TV. Finally, competitive revised strategies for TV were prioritized. In the process, the main strategy would be transforming the nuke issue into a nonpartisan, national and even transnational issue through press releases, comprehensive TV programming and documenting on revealing politically motivated international institutions such as the United Nation Organization and the International Atomic Energy Agency as they act against the Islamic Republic of Iran that is compatible with an overactive strategy in crisis news coverage management and smart power theory.
    Keywords: strategy, news coverage management, nuclear energy crisis, smart power, IRIB TV
  • Hassan Hajitabar Firozjaei*, Nasim Chitgar, Faeze Eivazi Page 169
    In the Statute of the permanent International Criminal Court in 1998 (Article 31(1) (c)), the possibility of appeal to acquittal defense including self-defense in relation to international crimes has been predicted. Relying upon library and analytical - descriptive method and with the aim of the analysis of the rules and issues related to self-defense within the statute of international criminal court, 1998, and to provide logical comments to eliminate or reduce the ambiguities in its provisions, this article concludes that the best justification for the philosophical basis of self-defense is the theory of right to self-defense considering that the circumstances of self-defense in the Statute have not been accepted clearly. With regard to the license extracted from Article 21, this objection to self-defense could be solved by reference to the general principles stipulated in national law and other legal systems of the world.
    Keywords: self, defense, rape defense, Statute of the International Criminal Court
  • Farhad Bayani, Fatemeh Golabi*, Parvin Alipour Page 191
    In this article, we study incorporation in the ideas of Habermas. In philosophical and social thoughts of Habermas, theoretical incorporation takes place in three situations: incorporation between subjectivity and objectivity, between agency and structure, and finally, between deliberative democracy and constitutional democracy. The incorporation of agency and structure occurs at two levels. The first level is production and reproduction of life world, public sphere and civil society by communicative action and the second level is incorporation of life world and system. Combining the levels of subjectivity and objectivity as well as agency and structure is characterized by production and reproduction, while incorporating the life-world, "system", "deliberative democracy" and "constitutional democracy" is characterized by interoperability. These combinations allow a more prominent role to agency structure and also increase the capability of informal sectors compared to formal sectors in society.
    Keywords: agency, structure, Life World, system, communicative action, theoretical incorporation
  • Ebrahim Abbasi*, Mohsen Shokri Page 217
    Structural transformation in international relations after the Cold War has entered the world into a new phase with transition characteristics. This has made regional cooperation around the world more important. Therefore, regional policies have not only become a measure of success in each of the countries in the region, but also they require the participation of all countries in the region in the process of regionalism. Regionalism is only possible in the context of a regional system. The Persian Gulf Cooperation Council is one of the most important projects, in the Middle East and North Africa. In this article, we try to study the feasibility of forming a regional system in the Persian Gulf Cooperation Council by an analytical model based on variables affecting the political, economic, security and socio - cultural context of political, economic, security and social systems. This article assumes that due to challenges and limitations facing the Persian Gulf Cooperation Council, it has not obtained a great deal of success in the context of integration and regionalism The Persian Gulf Cooperation Council is now faced with uncertainty. The findings also indicate that variables affecting the political, economic, security and socio - cultural context of political, economic, social, security and cultural systems, confirms this assumption.
    Keywords: region, regionalism, regional system, Persian Gulf Cooperation Council
  • Ali Reza Shojaeizand* Page 243
    Studies aimed at to exploring relationship between religion and democracy have paid little attention to the concerns existing in the second side of this relationship. This article claims that a conceptual examination of democracy and a survey of its history show that existing suspicions are originated of a confrontation between Islam and democracy rather than their inherent conflict, and is related to the domination of liberal democracy that is defined as the liberal reading of democracy. Therefore, having made a historical and corceptal reflection on democracy, the anthor studies affnities existing between Islam and liberalism on the one hard and democracy, on the other hand, then he compares their differences as two rival political philosophies to prove his initial claim.
    Keywords: democracy, Islam, liberalism, political philosophy, popular governance, liberal democracy
  • Mohammad Azam Rajabian*, Mostafa Salimifar Page 275
    This article studies the relationship between non-oil trade balance and real exchange rate in Iran, based on Rose and Yellen corrected model, by using annual data during period 1981 - 2013. First, in order to investigate the stationarity of variables, the augmented Dicky-Fuller test was used, and to check the validity of the Dicky-Fuller test, Perrone structural break test was applied. Moreover, in order to determine the long-run relationships and short-run dynamics between non-oil trade balance and real exchange rate, and also the GDP of Iran and that of Turkey, the ARDL model was utilized. Regarding to positive effects of real exchange rate on trade balance in the short run; devaluation policy can be useful for policymakers to improve non-oil trade balance of Iran-Turkey.but there is no long-run relationship between non-oil trade balance of Iran and its real exchange rate. Moreover, in the short and long-run, the GDP of Iran has negative effect on trade balance and the at of Turkey has positive effect on trade balance, which is based on macroeconomics theories.
    Keywords: real exchange rate, non, oil trade balance, ARDL model
  • Alireza Nikbakht Nasrabadi, Rafat Rezapour Nasrabad* Page 295
    This article aims at designing a practical model for nursing professional excellence and providing some effective factors based on Payvar or “Grounded Theory” in forming extra role behaviors. This qualitative study was carried out on the basis of Payvar or "Grounded Theory" of Corbin & Strauss copy in 2008. Participants in this study were among nurses and from different ranks. Participants were selected based on assigned indicators, "Snowball Sampling Method". Data are collected through in depth semi-structural interviews. In this study, nineteen interviews were held with fifteen participants. Upon the analysis of the data and doing constant comparisons for the purpose of conceptual accumulation, 1450 primary codes, 35 primary categories,8 sub categories and 3 themes were derived in the frame of a conceptual model consisting of extra role professional behaviors, strategic professional insight, and professional talents management. The research results imply differences between excellence nurses behaviors and their specific characteristics. The emergence of the extra role behaviors need to be encouraged. The role of managers is important in this situation. Deducting the appropriate policy and strategies for emerging extra role behaviors in nurses and improving quality of care services are considered necessary. With the application of the nursing professional excellence model in medical centers, we can ensure the quality of care services and commitment to the persistent improvement of the nursing services.
    Keywords: nurses, professional excellence, extra role behaviors, talent management
  • Ali Yasini, Ayat Saadat Talab*, Esmail Shirali Page 307
    This article seeks to analyze the relationships between human resources strategies, organizational commitment, and perceived organizational support among the employees of the organizations run by the Judicial System in Ilam province. Regarding the objectives, the study is a practical research and, also, a descriptive-correlational one, according to the methods of data collection. The statistical population of the study includes the employees of the organizations run by the Judicial System in Ilam province (n=900) with stratified random sampling used for sample selection. The sample was assessed to be 146 based on the Cochran's formula. To collect data, three standard questionnaires of human resources strategies, organizational commitment, and perceived organizational support were utilized. The validity of these questionnaires was confirmed by factor analysis, while the reliability was calculated to be 0.94 using the Cronbach's alpha. Data and hypothesis analysis were conducted using the Kolmogorov–Smirnov test, correlation coefficient, and regression analysis. Findings suggest that human resources strategies are significantly related to organizational commitment and perceived organizational support. In addition, human resources strategies have a significant influence on organizational commitment and perceived organizational support through variables such as human resources development, recruitment and employment, performance management, payback services, and career relations.
    Keywords: human resources strategies, organizational commitment, perceived organizational support, organizations run by the Judicial System