فهرست مطالب

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 41 (خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احمد محمودی کوهی، سمیه بساک، یعقوب مدملی صفحه 1
    مقدمه
    تحقیقات مختلف نشان داده تلویزیون بر رفتار و روان دانش آموزان تاثیر دارد بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین رابطه تماشای تلویزیون با هوش هیجانی و سلامت روان انجام گرفت.
    روش
    پژوهش پیش رو یک پژوهش، توصیفی و تحلیلی است که بر روی 241 نفر از دانش آموزان سال دوم دبیرستان شهرستان شوشتر در سال تحصیلی 94-1393 به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانجام گرفت. دانش آموزان در حضور پژوهشگران و با آموزش آنها اقدام به تکمیل پرسشنامه هوش هیجانی تراویس برادبری و جین گریوز و همین طور پرسشنامه سلامت روان و چک لیست دموگرافیک به روش خود اظهاری کردند. یافته ها توسط نرم افزار spss-16 و آزمون های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون و تی مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 241 نفر آزمودنی تعداد 133 نفر مذکر و 108 نفر نیز مونث بودند. در رابطه با میزان تماشای تلویزیون در روز 5/51% آزمودنی ها کمتر از 2 ساعت، 4/39% بین 2 تا 4، و بقیه بیشتر از 4 ساعت در روز وقت خود را به تلویزیون اختصاص می دادند. بین سلامت روان و تماشای تلویزیون در مطالعه انجام شده همبستگی آماری معناداری گزارش نگردید (P>0/05) (r=0/026) در حالی که بین تماشای تلویزیون و هوش هیجانی همبستگی معنادار آماری بدست آمد (P=0.015) (r=-0/157).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد با افزایش زمان تماشای تلویزیون، هوش هیجانی پایین تری در این دانش آموزان بدست آمد. پیشنهاد می شود با توجه به تاثیر محتوای برنامه های تلویزیون بر رفتار، تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سلامت روان، تماشای تلویزیون
  • کیوان عباسی، عیسی محمدی، حکیمه صادقیان، محمد غلامی فشارکی صفحه 10
    مقدمه
    بیماری های قلبی عروقی مهم ترین علت مرگ و میر در سراسر دنیا می باشند. پیامد اصلی نارسایی قلبی اختلال در توانایی عملکردی بیماران و ایجاد محدودیت در وظایف شغلی، خانوادگی و اجتماعی و در نهایت افت کیفیت زندگی بیماران است. بدلیل ماهیت مزمن، پیشرونده و غیرقابل برگشت این بیماری، هدف درمان و مراقبت، بهبود کیفیت زندگی بیماران است. با وجود مداخلات درمانی و مراقبتی پرهزینه، اطلاعات کامل و دقیقی از وضعیت کیفیت زندگی این بیماران در دسترس نیست. لذا این پژوهش با هدف تعیین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و عوامل مرتبط با آن طراحی و اجرا گردید.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که نمونه ها به روش در دسترس از بین افراد مراجعه کننده به مرکز قلب تهران از ابتدای خرداد الی پایان شهریور سال 1393 انتخاب گردیدند. 105 بیمار نارسایی قلبی با کسر تخلیه قلب کمتر از 30% و سطح عملکردی 3 و 4 انتخاب شدند. گردآوری داده ها با پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران نارسایی قلبی مینه سوتا (MLHFQ) انجام شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSSver 20 استفاده گردید.
    یافته ها
    3/53% از بیماران در محدوده سنی بیشتر از 60 سال (سالمندی) قرار داشتند. اغلب بیماران، مرد (57/68%)، متاهل (9/62 %) و کسر تخلیه ای 20-10 درصد (80 %) داشتند. میانگین کیفیت زندگی در ابعاد جسمی، روحی روانی، اجتماعی اقتصادی و میانگین کل کیفیت زندگی به ترتیب 21/28، 45/10، 17/7 و 94/45 بود. تجزیه و تحلیل داده ها بیانگر این است که بین اغلب متغیرهای دموگرافیک (سن، جنس، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، شغل، نوع زندگی، طول مدت ابتلا به بیماری، تعداد دفعات بستری، مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر) با هر سه بعد کیفیت زندگی و میانگین کل کیفیت زندگی ارتباط معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی نسبت به مطالعات پیشین بهبود پیدا کرده است که بیانگر تاثیر مداخلات درمانی و مراقبتی است؛ اما وضعیت کیفیت زندگی این بیماران در حد مطلوبی ارزیابی نمی گردد؛ لذا برنامه ریزی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران نارسایی قلبی و کنترل برخی متغیرهای قابل اصلاح در این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، کیفیت زندگی، پرستار
  • صدیقه فرضی، صبا فرضی، اعظم مولادوست صفحه 24
    مقدمه
    بخش های مراقبت ویژه به عنوان یکی از بخش های مهم، پیچیده و حساس در مراکز مراقبت سلامتی، نیازمند بررسی و عملکرد سریع و صحیح پرستاران می باشند. با توجه به شرایط حساس و ماهیت بیماران بخش مراقبت ویژه، ثبت پرستاری به منظور انسجام و تداوم در امر مراقبت از بیماران، ارتباط موثر بین کارکنان مراکز مراقبت سلامتی ضروری است تا از دوباره کاری و قصور در مراقبت از بیماران پیشگیری گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت ثبت گزارش پرستاری در بخش های مراقبت ویژه انجام گردید.
    روش
    مطالعه حاضر به صورت توصیفی تحلیلی در سال 1394 انجام گردید. نمونه گیری به صورت سرشماری و شامل 235 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود. گردآوری داده ها در فاصله زمانی آبان تا دی ماه با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و چک لیست اصول ثبت گزارش پرستاری انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 14 و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی ثبت گزارش پرستاری 11/9±82/8(از 100 نمره) بود. بیش ترین میانگین نمره مربوط به حیطه ثبت وضعیت داروها 12/03±94/9(از 100 نمره) و کمترین میانگین نمره مربوط به ثبت اقدامات انجام شده بود 24/3±53/8(از 100 نمره). بین میانگین نمره ثبت پرستاری و جنس، بخش محل کار، دسترسی به راهنمای ثبت ارتباط معنادار بود و بین میانگین نمره ثبت و وضعیت تاهل، سابقه کار و شیفت کاری تفاوت معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    در سالهای اخیر با توجه به اعتباربخشی مراکز مراقبت سلامتی و الزامات آن، کیفیت ثبت پرستاری در بخش های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی اصفهان بهبود یافته است. علاوه بر این افزایش آگاهی پرستاران از مسائل قانونی و حرفه ای نیز در بهبود کیفیت ثبت تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: ثبت، گزارش پرستاری، بخش های مراقبت ویژه، بیمارستان آموزشی
  • هومان منوچهری، الهام ایمانی*، فروزان آتش زاده شوریده، حمید علوی مجد صفحه 32
    مقدمه

    انجام کارهای تمام وقت و نیمه وقت توسط دانشجویان در هنگام تحصیل می تواند تاثیرات مثبت یا منفی در بازدهی دروس و وضعیت تحصیلی دانشجویان در دانشگاه داشته باشد. یافته ها نشان می دهند تجربه قبلی مراقبت از بیمار تمامیت یادگیری دانشجویان و تجربیات بالینی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه کیفی تبیین تجربیات دانشجویان پرستاری از کار حین تحصیل است.

    روش

    این مطالعه کیفی با استفاده از پدیده شناسی تفسیری بنر در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان انجام گردید. از مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته و حضور در عرصه جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. متن مصاحبه ها کلمه به کلمه نوشته شد تا بازخورد لازم برای مصاحبه های بعدی و کفایت داده ها فراهم شود. اطلاعات با روش تفسیر درونمایه ای بنر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این مطالعه 15 دانشجوی کارشناسی پرستاری دختر و پسر مشارکت کننده در محدوده سنی 20 تا 24 سال شرکت کردند. پس از تحلیل اطلاعات جمع آوری شده پنج درونمایه اصلی اجتماعی شدن، آینده حرفه ای، پرورش شخصیت، تجربه تنش و تغییر نقش و 11 درونمایه فرعی استخراج گردیدند.

    نتیجه گیری

    تجربه کار حین تحصیل می تواند زندگی دانشجویی، حرفه ای و شخصی دانشجویان را تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر اینکه آنها را برای کار در حرفه پرستاری در شرایط واقعی آماده می کند، استرس و فشارهایی نیز بر آنها وارد نماید. بررسی مسائل مختلف مرتبط با کار دانشجویی می تواند سبب بهبود کیفیت کاردانشجویی و افزایش اثرات مفید آن گردد.

    کلیدواژگان: تجربه، حرفه پرستاری، دانشجوی پرستاری، پدیدار شناسی، کارحین تحصیل، مطالعه کیفی
  • اصغر دالوندی، علیرضا بستامی، حمیدرضا خانکه، معصومه بستامی، فاطمه پاشایی ثابت صفحه 43
    مقدمه
    اخیرا تاب آوری عنوان چهارچوب جدید را در زمینه پیشگیری از اعتیاد مطرح می باشد. در این چهارچوب جدید، شناخت عوامل محافظت کننده محیطی وآگاهی و شناخت آسیب پذیری های فردی که تهدیدی برای تاب آوری به شمار می رود از اهمیت زیادی برخوردار است و از آنجا که قشر جوان جامعه و مدارس مهمترین هدف این برنامه های پیشگیری می باشند. لذا، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش«مهارت های تاب آوری» بر سطح اعتیاد پذیری نسبت به مواد، در میان دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر خرم آباد انجام شده است.
    روش
    این مطالعه یک طرح نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه پژوهش در این مطالعه شامل 2 مدرسه راهنمایی در دسترس از منطقه 2 شهرخرم آباد در سال تحصیلی 1393 – 1392 بود با هماهنگی با دفتر مدارس، از بین دو مدرسه راهنمایی مذکور منطقه دو شهر خرم آباد، 120 دانش آموز (که شامل 60 نفر دختر و 60 نفر پسر بودند) و به طریقه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس به با شیوه تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات نیز پرسشنامه سنجش اعتیاد پذیری بین دانش آموزان در مرحله پیش آزمون و پس آزمون در هر دو گروه، بود. گروه مداخله به مدت 10 جلسه 45 دقیقه ای تحت آموزش مهارتهای تاب آوری، قرار گرفتند و در ادامه از هر دو گروه کنترل و مداخله پس آزمون گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 16 و با استفاده ازآمار توصیفی و استنباطی در سطح معناداری 05/0% استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آماری مطالعه نشان داد که آموزش مهارتهای تاب آوری بر آمادگی برای اعتیاد و در کل نمره اعتیاد پذیری دانش آموزان در گروه مداخله نسبت به کنترل معنی دار بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مهارتهای تاب آوری میتواند در کاهش سطح اعتیاد پذیری نسبت به مواد موثر واقع شود. لذا توسعه و گسترش برنامه های پیشگیری با تقویت مهارتهای تاب آوری برای مقابله با اعتیاد از سطح مدارس می تواند به عنوان یک راهکار مهم به سیاست گزاران و مجریان برنامه های بهداشتی- اجتماعی توصیه گردد.
    کلیدواژگان: مهارتهای تاب آوری، آموزش، اعتیاد پذیری، موادمخدر، نوجوان
  • بهاره غفورزاده، فریبا تباری، سحر ماله میر، مینا ابوالفضلی، سعیده رستمی، زینب اسلامی صفحه 52
    مقدمه
    افزایش جمعیت سالمندان که مشکلات سلامتی و جسمی و روان خاص خود را دارند بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور ما تاثیر عمیقی دارد. توانبخشی یکی از اجزای اساسی مراقبت بهداشتی در سالمندان است. هدف از این مطالعه بررسی پدیده بازتوانی در سالمندان می باشد.
    روش
    در مطالعه مروری حاضر جستجوی مقالات اینترنتی بدون محدودیت زمانی تا پایان سال 2015 در پایگاه های Cinahl، Pubmed، Science direct، Eevier، SID، Iran medex، Magiran و Google scholar انجام گردید و از کلید واژه های انگلیسی و فارسی Elderly، Rehabilitation، Health، Chronic diseases، ، Health status؛ سالمندی، توانبخشی، بازتوانی، بیماری های مزمن، سلامت و وضعیت سلامتی استفاده گردید. پروتکل براساس راهنمای دانشگاه یورک برای انتخاب مقالات در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 25 عنوان بدست آمده 9 مقاله مورد استفاده قرار گرفت، که پنج مقاله ایرانی و بقیه خارجی بودند. مقالات حاکی از این مهم بودند که بازتوانی توسط تیم حرفه ای تاثیرات بسزایی در افزایش کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به اختلالات عضلانی اسکلتی، تنفسی، قلبی عروقی و عصبی و شنوایی دارد و در خود مراقبتی و استقلال آنها سهم عمده ای را شامل می شود.
    نتیجه گیری
    بازتوانی در سالمندان منجر به افزایش کیفیت زندگی و امید به زندگی سالمندی شده و با توجه به افزایش روز افزون جمعیت سالمندی دنیا تمرکز بر بازتوانی این قشر و کاهش مشکلات جسمی -روانی و دفعات بستری آنها منجر به کاهش بار مالی جامعه و افزایش رضایتمندی سالمندان و خانواده های آنها می گردد.
    کلیدواژگان: سالمندان، بازتوانی، سلامتی
  • علیرضا قهرمانی منامن، مسعود فلاحی خشکناب، سعید حمدزاده، زهرا تمیزی صفحه 61
    مقدمه
    استفاده از تئوری ها در تحقیقات علمی یکی از جنبه های توسعه هر علمی می باشد. پرستاری به عنوان یک علم دارای تئوری های متعدد و متنوعی می باشد. هدف این مطالعه بررسی مقالات منتشر شده در مجلات علمی پژوهشی پرستاری، از نظر استفاده از تئوری های پرستاری و غیرپرستاری در 28 سال اخیر ایران می باشد.
    روش
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر کلیه مقالات علمی پژوهشی 30 مجله پرستاری که دارای رتبه علمی پژوهشی از کمسیون نشریات علوم پزشکی کشور می باشد از نظر استفاده از تئوری های پرستاری بین سال های 1366 تا 1394 مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    در مجموع 5297 مقاله مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت که 4645 (87.7 درصد) مقاله از نوع کمی، 381 (7.2 درصد) کیفی و 271 (5.1 درصد) از نوع گزارش بودند. 182 مقاله (3.5 درصد) بر پایه تئوری های پرستاری و در 221 مقاله (4.2 درصد) از تئوری های غیرپرستاری (روانشناسی، جامعه شناسی و...) استفاده شده بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه می توان ذکر نمود که از تئوری های پرستاری به اندازه کافی در مقالات پژوهشی استفاده نگردیده است. لذا توصیه می گردد برای توسعه علم پرستاری در پژوهش ها و نهایتا مقالات از تئوری های پرستاری بیشتر استفاده گردد.
    کلیدواژگان: مجله پرستاری، تئوری، تئوری پرستاری
  • خدیجه حاتمی پور، فلورا رحیم آقایی، ویدا دلفان صفحه 68
    مقدمه
    سلامت معنوی یگانه نیروی مورد هدف است که ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی انسان را متاثر می سازد. ایجاد و حفظ سلامت معنوی نقش مهمی در کاهش اضطراب دانشجویان ایفا می کند. از این رو این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سلامت معنوی با اضطراب دانشجویان پرستاری در بدو ورود به کارآموزی صورت گرفت.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است که به شکل مقطعی اجرا شد. در این مطالعه، 189 دانشجوی پرستاری به روش تصادفی ساده انتخاب شدند و جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های سلامت معنوی پالوتزین- الیسون و اضطراب بک انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمونهای همبستگی پیرسون، رگرسیون چندگانه و Z فیشر با کمک نرم افزار اس پی اس اس نسخه 18 انجام گردید.
    یافته ها
    سلامت معنوی بیشتر دانشجویان (69/3درصد) بالا بوده است. اکثریت دانشجویان (41/8درصد) اضطراب خفیف داشتند. بین سلامت معنوی با اضطراب دانشجویان در زمان ورود به کارآموزی، ارتباط معنی دار و منفی وجود داشت (01/0>P، 0/255-=r). بین ابعاد سلامت معنوی شامل سلامت مذهبی (0/088=P) و سلامت وجودی ( 0.001>P) با میزان اضطراب رابطه معنی دار و منفی دیده شد. نتایج Z فیشر نشان داد که بین سلامت معنوی و اضطراب بر حسب جنس تفاوت معنی داری وجود داشت (20/0=p، 2/33-= Z) ولی بر حسب عملکرد تحصیلی، نتایج رابطه معنی داری را نشان نداد (0/54=P، 60/0-=Z). تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که سلامت معنوی، سلامت وجودی و سلامت مذهبی می توانند میزان اضطراب را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد افزایش سلامت معنوی و بخصوص سلامت مذهبی موجب کاهش اضطراب دانشجویان در بدو ورود به کارآموزی می گردد. سیاستگذاران و مجریان برنامه های آموزشی پرستاری و مامایی باید با فراهم آوردن محتوا و محیط آموزشی مناسب و اتخاذ راهبردهای آموزش موثر، زمینه ارتقای سلامت معنوی دانشجویان را در طول تحصیل فراهم سارند.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، اضطراب، دانشجویان پرستاری
  • مهدی صادقی، حسین ابراهیمی، محمد عباسی صفحه 78
    مقدمه
    موقعیت های اخلاقی تنش زا یکی از مسایل و معضلات حرفه پرستاری به شمار می رودکه می تواند در بلند مدت آثار و عواقب جدی در پی داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط تنش اخلاقی با فرسودگی شغلی در پرستاران بالینی شهرستان شاهرود انجام شد.
    روش
    این مطالعه تحلیلی- مقطعی بر روی 184 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان شاهرود در سال 1393 انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل فرم اطلاعات فردی و شغلی، پرسشنامه تنش اخلاقی کورلی و پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ بود. پس از جمع آوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین کلی تنش اخلاقی در پرستاران تحت مطالعه در بعد تکرار 0/17± 1/89و در بعد شدت 0/21± 1/96بود که نشان دهنده سطح متوسط تنش اخلاقی در هر دو بعد فوق است. همچنین میزان فرسودگی شغلی پرستاران در اکثر ابعاد در سطح متوسط قرار داشت. همبستگی مثبت معنی دار بین تنش اخلاقی (تکرار، شدت و نمره کل) با فرسودگی شغلی در ابعاد خستگی عاطفی و مسخ شخصیت و ارتباط معنادار و همبستگی منفی با بعد عدم موفقیت فردی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معنی دار بین تنش اخلاقی با تمام ابعاد فرسودگی شغلی در پرستاران، تدوین برنامه های قابل اجرا و کاربردی همچون آموزش های لازم در زمینه چگونگی رویارویی با تنش های اخلاقی در محیط بالین و فعال نمودن کمیته های اخلاق در مراکز درمانی به منظور پیشگیری از بروز این سندروم در پرستاران ضروری است.
    کلیدواژگان: تنش اخلاقی، فرسودگی شغلی، پرستار
  • سعید صیادی، عبدالله ریحانی یساولی، روح الله اسدی صفحه 88
    مقدمه
    این تحقیق با هدف بررسی نقش میانجی سابقه کار بر رابطه بین تعهد سازمانی و نمرات ارزشیابی عملکرد پرستاران بیمارستان طالقانی شهر مشهد انجام شد. بر اساس نتایج تحقیقات مشابه تاثیر تعهد سازمانی بر عملکرد در سازمان قابل توجه است و در صورت کارآمد بودن نظام ارزشیابی عملکرد می توان انتظار می رود که ارتباط قابل توجهی بین تعهد سازمانی و نمرات ارزشیابی آنها باشد.
    روش
    بر اساس آمار ارائه شده در سال 1394، تعداد کل پرستاران رسمی و پیمانی 150 نفر میباشد که از این میان تعداد 78 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. از روش تحقیق پیمایش و ابزار پرسشنامه جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد. سپس با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSSو LISREL داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این تحقیق دیده شد پرستاران در نمونه مورد بررسی دارای تعهد سازمانی بیش از متوسط بوده اند و نیز نتایج نشان داد که همبستگی معنی دار بین تعهد سازمانی و ابعاد آن با ارزشیابی عملکرد وجود دارد اما در کنار آن دیده می شود که سابقه کار به نوعی در این ارتباط تاثیر قابل ملاحظه ای دارد
    نتیجه گیری
    بر این اساس می توان پذیرفت که نظام ارزشیابی تا حدی نشانگر عملکرد پرستاران است ولی تجربه کارکنان باعث می شود با مدیریت نمرات ارزشیابی توسط آنها، از کارآمدی نظام ارزشیابی کاسته شود.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، نظام ارزشیابی، نمرات ارزشیابی، سابقه کار
|
  • A. Mahmoodi Kouhi, S. Bosak, Y. Madmoli Page 1
    Introduction
    Numerous studies have shown television effects on behavior and mental of students. Therefore, this study aimed to determine the relationship between emotional intelligence and mental health with watching TV.
    Method
    This study is a descriptive and analytical study on 241 of second year high school student in the city of Shushtar in Academic year 2015-2016. Random cluster sampling was used. Researchers trained students for completing questionnaires, contain; Emotional Intelligence Questionnaire of Travis Bradbury and Jane Graves, mental health questionnaire and demographic check list. Then students completed questionnaire with self-report method. Data analyzed by SPSS-16 software and descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and independent sample t-test.
    Results
    Of 241 subjects, 133 were male and 108 were female. About watching TV, 51.5% of the subjects less than 2 hours, 39.4 percent 2 - 4, and 9.1% more than 4 hours a day of their time were devoted to television. Mental health and watching TV have not significant relationship (P>0/05) (r=0/026). Between watching TV and emotional intelligence was statistically significant relationship (P = 0.015) (r=-0/157).
    Conclusion
    The results showed with the increase in time spent watching television, were obtained lower emotional intelligence in the students. Due to the impact of watching TV on behavior, it is suggested that more research in this regard.
    Keywords: Emotional Intelligence, Mental Health, watching TV
  • K. Abbasi, E. Mohammadi, H. Sadeghian, M. Gholami Fesharaki Page 10
    Introduction
    Cardiovascular diseases are the most important cause of death in worldwide. The main outcome of the heart failure is impaired functional abilities and limitations in job, family and community, and finally decline of the patients quality of life. Because of the nature of the chronic, progressive and irreversible disease, the goal of treatment and care is improving the patients quality of life. Despite costly treatment and care, full information regarding the quality of life in these patients is not available. Therefore, this study aimed to determine the quality of life in patients with heart failure and related factors was designed.
    Method
    This study is a analytical cross-sectional study that, samples were selected with convenient method among patients referred to Tehran Heart Center at the beginning of June to the end of September 2014. 105 heart failure patients with ejection fraction of the heart less than 30% and functional class 3 and 4 were selected. Data collection with quality of life of patients with heart failure questionnaire Minnesota (MLHFQ) was performed. To analyze the data, descriptive and inferential statistics were used by the software SPSSver20.
    Results
    53/3% of patients aged over 60 years (old). Most patients were male (68/57%), married (62/9%) and ejection fraction of 20-10 percent (80%). The average quality of life in physical, psychological, socioeconomic, and total quality of life as 28/21, 10/45, 7/17 and 45/94. Analysis of the data revealed that among most demographic variables (age, sex, marital status, education level, occupation, life type, duration of illness, number of hospitalizations, smoking, alcohol and drugs) with three dimensions and total average of quality of life there is a significant relationship.
    Conclusion
    Quality of life in patients with heart failure has improved compared to previous studies that suggest an effect of treatment and care, but the quality of life can not be determined as suitable, so plan to improve the quality of life in patients with heart failure and control of modifiable variables in these patients is necessary.
    Keywords: Heart Failure, Quality of Life, Nurse
  • S. Farzi, S. Farzi, A. Moladoost Page 24
    Introduction
    Intensive care units as one of the important, complex and sensitive health care, nurses are required to examine and act quickly and correctly. According to the tender conditions and the nature of intensive care patients, nursing record for consistency and continuity in patient care, effective communication among health care centers is necessary to rework and failure to care for patients must be prevented. This study aimed to evaluate the quality of nursing records in the intensive care units was conducted.
    Method
    A cross-sectional study was conducted in 2016. Sampling consisted of 235 nurses working in intensive care units and teaching hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences. Data were collected in the period October to December using demographic characteristics questionnaire and list of nursing records. The analysis of data using SPSS version 14, using descriptive and analytical statistics were performed.
    Results
    The mean scores of nursing records (82/4±11/9), respectively. The highest mean safety record related to drugs (94/9±12/03) and the lowest mean score was related to the registration actions (53/8±24/3). Average score recorded between nursing and sex, work place, access to registration guide was a significant correlation between mean scores were recorded and marital status, work shift work and the difference was not significant.
    Conclusion
    In recent years, according to the Accreditation of Health Care Centers and its requirements, the quality of nursing records in the intensive of teaching hospitals affiliated to Isfahan University of Medical Sciences improved. In addition to raising awareness of legal and professional issues nurses also been effective in improving the quality of the record.
    Keywords: Record, Nursing Report, Intensive care unit, Educational Hospitals
  • H. Manouchehri, E. Imani, F. Atashzadeh, Shoorideh, H. Alavi, Majd Page 32
    Introduction

    Working full-time and part-time by students during education has positive or negative impacts on academic performance of students in university courses. The findings show that previous experience of patient care affects the integrity of student learning and their clinical experiences. The purpose of this qualitative study is to explain experiences of nursing students in work while studying.

    Method

    This qualitative study with Benner descriptive phenomenology was done in nursing and midwifery school of Hormozgan University of Medical Sciences. Deep and semi-structured interviews and presence in the field were used to collect data. The interviews were written verbatim to provide feedback for the next interview and the adequacy of the data. Data were analyzed using Benner thematic description.

    Results

    In this study, 15 male and female nursing students participated aged 20 to 24 years. From analyzing of gathering data, five themes of socialization, professional future professional, nurturing personality, tension experience and the role changing and 11 subthemes were extracted.

    Conclusion

    Work experience while studying can affect academic, professional and personal life of students and in addition to prepare them for work in the nursing profession in real situation, have stress and the pressure on them. Assessing various issues related to work during studying can improve the quality of student work and increase its beneficial effects

    Keywords: Experience, nursing profession, nursing student, phenomenology, work during studying, qualitative study
  • A. Dalvandi, Ar Bastami, Hr Khankeh, M. Bastami, F. Pashaei Sabet Page 43
    Introduction
    Recently resilience as a new framework for the prevention of addiction. In this new context, recognition of environmental protection, awareness and understanding of the individual vulnerabilities that threaten the resilience is of utmost importance and since young people and schools are the main target of the prevention programs. This study aimed to investigate the effect of "resilience skills" on the ratio of drug addiction among secondary school students in Khorramabad investigated.
    Methods
    This study was a quasi-experimental design with pre-test and post-test. The subjects in this study included 2 Region 2 Khoramabade high school in the academic year 2013-2014 with the coordination with the Office of the schools, two secondary schools of the second district of the city of Khorramabad, 120 students (60 girls and 60 males) and sampling method were selected and then randomly divided into two groups. The data collected through the questionnaire addiction of students in the pre-test and post-test in both groups, respectively. The intervention group received 10 sessions of 45 minutes of resiliency skills, and post -test was taken from both intervention and control groups. To analyze data SPSS 16 software using descriptive and inferential statistics were used at a significance level of (p=0/05).
    Results
    study results was statistically significant difference in the total scale scores of addiction intervention and control groups were (p
    Conclusion
    The results showed that resiliency skills training can be effective in reducing levels of drug addiction liability. Due to the great harm of drug addiction in the country, training skills and resilience to deal with the tendency of adolescents to be proposed as a solution to social health programs be policy makers.
    Keywords: Resiliency skills, education, drug, taking, drug abuse, adolescent
  • B. Gafourzadeh, F. Tabari, S. Malemir, M. Abolfazli, S. Rostami, Z. Eslami Page 52
    Introduction
    Increasing this population has its own physical and psychological problems. And has an important effect on the social and economic situation . Rehabilitation is one of the the basic components of health care in the elderly. The aim of this study is the importance of rehabilitation in elderly heath status.
    Method
    In this review study searching for articles were without time limitation between Cinahl, Pubmed, Science direct, Eevier, SID, Iran medex, Magiran and google scholar. and key words were: aging, rehabilitation, chronic disease, health and health condition. The selection of papers was conducted by York University Guidline.
    Results
    Rehabilitation has a significant effect on quality of life in elder people with musculoskeletal cardiovascular, respiratory, nervous system and hearing problems. rehabilitation has a significant effect on self care and in dependency of them.
    Conclusion
    9 Paper was used from 25 Title obtained,that Five Iranian paper and reminder were foreign. papers stating that rehabilitation can increase the life expectancy and quality of life in olders and with this population growth focuse on rehabilitation can decrease physical and psychological problems and rehospitalization there fore the economic effects decreases and leads to happiness in them and their family.
    Keywords: Elderly, rehabilitation, health
  • A. Ghahremani, M. Fallahi Khoshknab, S. Hamadzadeh, Z. Tamizi Page 61
    Introduction
    The use of theory in scientific research is one of the aspects of scientific development. Nursing as a science has theories are numerous and diverse. The aim of this study published articles in nursing scientific Research journals, The use of nursing and non-nursing theories in the last 28 years in Iran.
    Method
    In this retrospective study of all 30 articles of scientific nursing journal of the Medical Journals Commission is of nursing theory between the years 1366 to 1394 were studied.
    Results
    A total of 5297 articles were evaluated with 4645 (87.7%) of paper quantitative, 381 (7.2 percent) Qualitative and 271 (5.1 percent) of the report. 182 articles (3.5%) based on nursing theory and in 221 articles (4.2%) of non-nursing theories (psychology, sociology, etc.) were used.
    Conclusion
    The findings of this study can be noted that the theory of nursing research papers is not enough. It is recommended for the development of nursing science in nursing research, and ultimately in articles More used of nursing theories.
    Keywords: Nursing journal, Theory, Theory of Nursing
  • Kh Hatamipour, F. Rahimaghaee, V. Delfan Page 68
    Introduction
    The spiritual health is the only forced goal that affects on physical, psychological and social dimensions of human wellbeing. Creating and maintaining spiritual well-being plays an important role in reducing the anxiety of students. Therefore, this study was aimed to determine the relationship between spiritual health and anxiety of nursing students at the beginning of the hospital training.
    Method
    The present study is a descriptive- correlational study that was conducted in the cross sectional form. In this study, 189 nursing students were selected by simple random method. Data gathering was done using Paloutzian-Ellison spiritual health questionnaire and Beck anxiety questionnaire. Data analysis was done using descriptive statistics and Pearson correlation, multiple regression, and Z Fisher tests and SPSS software version 18.
    Results
    Most of the students had high spiritual health (69.3 percent). The majority of students (41.8 percent) had mild anxiety. There was negative and significant relationship between the spiritual health of students with anxiety at the beginning of training (r=-0.255, p
    Conclusion
    The findings showed an increase in spiritual health, especially the religious health, can reduce the anxiety of students at the beginning of hospital training. Policy makers and executives of educational programs in nursing and midwifery should provide appropriate content and learning environment and use effective teaching strategies to promote the spiritual health of students during the educational course.
    Keywords: Spiritual health, anxiety, nursing student
  • M. Sadeghi, H. Ebrahimi, M. Abbasi Page 78
    Introduction
    Stressful ethical situations is one of the problems of nursing profession which can cause serious consequences in the long term. This study was conducted to determine the relationship between moral distress and burnout in clinical nurses in the Shahroud city.
    Method
    This cross-sectional analytical study was conducted on 184 nurses working in Imam Hossein in the Shahroud city in 2013-2014. The instrument of collecting data was consisted of demographic and occupational form, Corley moral distress and Maslach burnout questionnaires. After collecting information, Data were analyzed with using descriptive statics and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The total mean of moral distress among nurses under study was 1.89 ± 0.17 in repeated dimension and 1.96 ± 0.21 in intensity dimension Which indicates the average level of moral tension in both. The amount of burnout in nurses was moderate in most dimensions too. a significant positive correlation between ethical tensions (frequency, intensity and total score) with Burnout in dimensions of emotional exhaustion and depersonalization and a significant negative correlation in individual unsuccessful dimension.
    Conclusion
    Considering the significant correlation between moral distress with all aspects of burnout in nurses, applicable and application programs such as necessary training on how to deal with tensions in clinical ethics and activate the ethics committees in health centers in order to prevent this syndrome in nurses is necessary.
    Keywords: Moral stress, burnout, nurse
  • S. Sayadi, A. Reihany.Ya, R. Asadi Page 88
    Introduction
    This is study with aim of investigate the role of mediator work experience on the relationship between organizational commitment and performance evaluation scores of the nurses Taleghani hospital of Mashhad. According to the statistics provide in 2015, the total number of formal and contracted nurses is 150 that from among 78 people as samples were selected.
    Method
    The from Survey method and questionnaire was used to collect data. Then, using statistical software SPSS and LISREL data were analyzed.
    Results
    Based on the results of similar studies is significant the impact of organizational commitment on the performance in organization and in case of effective performance evaluation system is expected to be a significant relationship between organizational commitment and their evaluation scores.
    Conclusion
    This study shows that nurses in the sample were more than average organizational commitment and also the results showed that there are significant correlation between organizational commitment and it dimensions with performance evaluation but on its side is seen that work experience has significant effect kind in this of relationship and accordingly, it is plausible that evaluation system is partly marker of nurses performance but the experience of staff makes with management of their evaluation scores ,from efficacy of evaluation system be reduced.
    Keywords: Organizational Commitment, Evaluation System, evaluation scores, Work experience