فهرست مطالب

پژوهش پرستاری ایران - پیاپی 44 (آذر و دی 1395)

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 44 (آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه رحیمی، ناهید رژه *، مجیده هروی کریموی، سید داوود تدریسی صفحات 1-7
    مقدمه
    بیماران همودیالیزی، سطوح بالایی از استرس را تجربه می کنند. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر حرکات منظم چشم و پردازش مجدد بر میزان استرس این بیماران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کار آزمایی بالینی است که بر روی 90 بیمار تحت همودیالیز بیمارستان شهید رجایی کرج در سال 95-1394 انجام شد. روش نمونه گیری به صورت نمونه گیری آسان بود. سپس بیماران بطور تصادفی دریکی از دوگروه آزمون (45 نفر) و کنترل (45 نفر) قرار گرفتند. روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد بر روی گروه آزمون به مدت 30 تا 45 دقیقه انجام گردید. گروه کنترل فقط مراقبت معمول را دریافت می کردند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه استاندارد سنجش استرس همودیالیز بالدری بود که توسط مشاهده گر که نسبت به تخصیص نمونه های گروه های مورد مطالعه بی اطلاع بود قبل و بعد از مداخله اندازه گیری و ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS 21 و توسط آمار توصیفی و آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره استرس در گروه آزمون قبل از 66/16± 77/15EMDR و بعد از 22/45± 7/38EMDR بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها بین میانگین امتیازات استرس نمونه های پژوهش قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون تفاوت معنی داری را نشان داد (0/001= P) درحالی که این تفاوت درگروه کنترل معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    یافته ها بیانگر آن است که روش حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد از جمله روش هایی است که در بیماران تحت همودیالیز کاهش استرس را در رویه درمان به دنبال خواهد داشت. استفاده از این روش درمانی در بیماران تحت همودیالیز منجر به ارتقا سلامت و کاهش استرس آنها خواهد گردید.
    کلیدواژگان: همودیالیز، حرکات منظم چشم و پردازش مجدد، استرس، تنش روانی
  • احمد اداوی، رضا فتحی مرغملکی، یعقوب مدملی، راضیه فتحی مرغملکی، مصطفی مدملی صفحات 7-12
    مقدمه
    پرفشاری خون، بیماری شایع و بدون علامتی است که در صورت عدم درمان به عوارض مرگ بار منتهی می شود. استفاده از روش های روانشناختی و رفتار درمانی از راه های کم هزینه در درمان بیماران مبتلا به فشارخون می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مداخله گروهی مدیریت استرس بر اضطراب زنان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش، شبه آزمایشی و از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. 40 زن مبتلا به فشار خون به صورت در دسترس از بین بیماران مبتلا به فشار خون مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن مسجد سلیمان انتخاب شدند، که به صورت تصادفی ساده انتخاب، و به دو گروه 20 نفری آزمایش و گواه تقسیم شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه اضطراب ANQ بود. داده های بدست آمده در تحقیق حاضر با روش تحلیل واریانس یک متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بعد از 1 ماه آزمون پیگیری نیز انجام شد.
    یافته ها
    بین دو گروه آزمایش و گواه از لحاظ، سن، وضعیت تاهل و شغل تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (0/05< P). نتایج حاکی از اثر گذاری مداخله گروهی شناختی-رفتاری مدیریت استرس بر کاهش اضطراب بود (0/0001> P و 17/62= F).
    نتیجه گیری
    آموزش مدیریت استرس می تواند سطح اضطراب را در بین زنان مبتلا به فشارخون کاهش دهد و استفاده از این روش به عنوان یک روش درمانی مکمل و بدون عوارض برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت استرس، اضطراب، پرفشاری خون
  • عالیه جلال الدینی*، منیژه نوریان، لاله گودرزوند، مژگان جهانتیغ، مهدی رضوانی امین، مهناز شهرکی پور صفحات 13-19
    مقدمه
    یکی از عوارض هیپربیلی روبینمی کرینکتروس می باشد. ماساژ منجر به کاهش جذب مجدد بیلی روبین به داخل خون می شود؛ لذا میزان زردی را کاهش می دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر ماساژ لمسی- کششی بر میزان بیلی روبین جلدی نوزادان ترم مبتلا به هیپربیلی روبینمی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی نوزادان مبتلا به زردی فیزیولوژیک بستری در بخش نوزادان یکی از بیمارستان های آموزشی شهر زاهدان در سال 1393 انجام گردید. 80 نوزاد به روش در دسترس و تدریجی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله (40 نوزاد) و کنترل (40 نوزاد) قرار گرفتند. در گروه مداخله، ماساژ لمسی- کششی به مدت 3 بار در روز و هر بار به مدت 10 دقیقه و به مدت 2 روز انجام شد و میزان بیلیروبین قبل، 24 ساعت و 48 ساعت پس از مداخله بررسی شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه ویژگی های فردی و دستگاه بیلیروبین سنج پوستی جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای تی مستقل و آنالیز واریانس اندازه های تکراری و تحت نرم افزار آماری SPSS 16 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین بیلی روبین در گروه مداخله قبل از مداخله (2/45± 9/71)، 24 ساعت (2/4± 6/48) و 48 ساعت پس از مداخله (2/43± 8/17) اختلاف آماری معنی داری داشته اند (0/05> P). ولی میانگین بیلی روبین در گروه شاهد در این سه زمان اختلاف آماری معنی داری نداشته است (0/05< P). همچنین تفاوت آماری معنی داری در تعداد دفعات مکونیوم در این سه زمان در دو گروه وجود نداشت (0/05< P).
    نتیجه گیری
    ماساژ می تواند در کاهش بیلی روبین نوزادان موثر باشد. لذا پرستاران می توانند این روش را به عنوان یک روش غیر دارویی جهت کاهش بیلی روبین در کنار فتوتراپی به کار برند.
    کلیدواژگان: ماساژ لمسی، کششی، هیپربیلی روبینمی، نوزادترم، زردی نوزادی
  • ملیکه سادات ابراهیمی، طاهره نصرآبادی*، زهرا طیبی صفحات 20-25
    مقدمه
    استرس همیشه وهمه جا با انسان ها همراه است. یکی از این منابع تنش ها واسترس های شغلی است. اگرچه استرس در تمام مشاغل وجود دارد اما برای افرادی که با سلامتی انسان ها سرو کار دارند نمود بیشتری می یابد. پرستاران از جمله افرادی هستند که به واسطه موقعیت شغلی خاص و مسائل حرفه ای با استرس مواجه هستند. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر موسیقی بر سطح استرس پرستاران شاغل در بخش مراقبتهای ویژه انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه کارازمایی بالینی است. به این ترتیب که 127 پرستارشاغل در بخشهای ویژه در بیمارستاهای دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در سال 94-93 به صورت همه شماری انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. داده ها قبل از اجرای مداخله برای هر دو گروه به وسیله پرسشنامه ارزیابی استرس گری تافت و اندرسون جمع آوری شد. واحدهای نمونه در گروه مداخله به مدت دوازده هفته، هفته ای سه نوبت، درهر نوبت به مدت 20 دقیقه به موسیقی ترجیحی گوش فرا دادند. بعد از پایان دوره 12 هفته ای مجددا پرسشنامه مذکور توسط این گروه و همزمان توسط گروه کنترل پاسخ داده شد. جهت تحلیل وتجزیه داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21، استفاده شد.
    یافته ها
    توزیع ویژگی های جمعیت شناختی دو گروه آزمون و شاهد همگن بود. از نظر سطح استرس در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله تفاوت اماری معناداری وجود داشت. همچنین در بین گروه شاهد و مورد بعد از مداخله نیز تفاوت اماری معناداری وجود داشت (ضریب اطمینان 0/0 و انحراف معیار 0/26).
    نتیجه گیری
    طبق نتایج به دست آمده از این پژوهش موسیقی درکاهش سطح استرس پرستاران شاغل در بخشهای ویژه تاثیر مثبت داشته است. توصیه می شود به کار گیری موسیقی در بخش های ویژه بیمارستانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، استرس، پرستار، بخش مراقبتهای ویژه
  • معصومه همتی مسلک پاک*، مهسا صفایی صفحات 26-31
    مقدمه
    هیپرتانسیون یکی از مهم ترین عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی می باشد. در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، شیوع هیپرتانسیون رو به گسترش است. امروزه استفاده از فن آوری نوین مانند استفاده از کارت های یادآور به عنوان وسیله ای جهت ترویج پایبندی به درمان پیشنهاد می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر کارت های یادآور بر پایبندی به توصیه های درمانی در بیماران مبتلا به فشار خون مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی سیدالشهداء ارومیه 1393 انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر، مطالعه ای کارآزمایی بالینی می باشد. نمونه گیری از بین بیماران مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی سیدالشهداء انجام شد. 82 نفر از بیمارن مبتلا به فشار خون بالا که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه مساوی 41 نفره (گروه کنترل و گروه آموزش از طریق کارت های یادآور) تخصیص داده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه های جمعیت شناختی، و پرسشنامه پایبندی به درمان هیل- بن، در دو مرحله قبل و بعد از اجرای مداخله بود. کارت های یادآور در چهار حیطه طراحی و نحوه استفاده از آن به بیمار و یکی از اعضای خانواده آموزش و به مدت 3 ماه پیگیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین نمره پایبندی به درمان قبل از مداخله در دو گروه کنترل و آموزش از طریق کارت های یادآور از نظر آماری تفاوت معنی داری ندارد (981 = P). اما آزمون تی مستقل بیانگر اختلاف آماری معناداری بین دو گروه در پایبندی به درمان بعد از مداخله بود (0/000= P).
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که آموزش و پیگیری بیمار از طریق کارت های یادآور منجر به ارتقاء پایبندی بیماران به توصیه های درمانی می گردد. لذا به تیم مراقبتی و مراکز درمانی پیشنهاد می شود از روش های آموزشی فوق در صورت امکان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: پایبندی به درمان، فشار خون بالا، کارت های یادآور، آموزش
  • علی موحدی، علی کاوسی، وحید معینی قمچینی، حمیدرضا بهنام وشانی، حمیدرضا ریحانی، غلامرضا محمدی، جواد ملک زاده* صفحات 32-40
    مقدمه
    بازگشت جریان خون خودبه خودی هدف اولیه احیاء در ایست قلبی بوده و کیفیت احیای قلبی ریوی عامل مهم تعیین کننده بازگشت جریان خون خودبه خودی بیمار است. درنتیجه بررسی دی اکسید کربن انتهای بازدمی در بیماران می تواند بازخوردی از کیفیت احیا، باشد. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط دی اکسیدکربن انتهای بازدمی و بازگشت گردش خون خودبه خودی حین احیاء قلبی ریوی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفیمقطعی از نوع همبستگی، 80 مورد احیای قلبی ریوی براساس معیار ورود و خروج و به روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس در بیمارستان قائم (عج) شهر مشهد در سال 1392، انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده فرم دو قسمتی اطلاعات دموگرافیک بیماران و اطلاعات مربوط به روند پیشرفت احیاء قلبی ریوی شامل میزان دی اکسید کربن انتهای بازدمی و نتایج احیاء بود. در ابتدای احیای قلبی، کاپنوگراف به لوله تراشه بیماران متصل و اعداد مربوط به دی اکسیدکربن انتهای بازدمی بیماران ثبت شد و رابطه آن با بازگشت گردش خون خودبه خودی (وجود نبض فمورال قابل لمس و فشارخون سیستولیک بیشتر از 80 میلی متر جیوه برای زمانی طولانی تر از 3 دقیقه در اثر احیاء) بررسی شد. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS ویرایش 16 و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و فراوانی) و آمار استنباطی (مجذورکای، دقیق فیشر و تی مستقل، ضریب همبستگی و رگرسیون خطی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 1/5± 67/3سال، 47/5درصد مذکر و در 98/8درصد، ریتم اولیه قلبی آسیستول بود. دی اکسیدکربن انتهای بازدمی در بیمارانی که بازگشت گردش خون خودبه خودی داشتند، 13/7± 21/6میلیمترجیوه و در بیمارانی که بازگشت گردش خون خودبه خودی نداشتند، 10/2± 17/7میلی متر جیوه بود (0/16= P). نتایج نشان داد در بیمارانی که دی اکسیدکربن انتهای بازدمی حین احیاء در آنها در گروه کمتر از یک میلی مترجیوه بود، میزان بازگشت گردش خون خودبه خودی، 2/41 درصد و در بیمارانی که در در گروه 40-31 میلی مترجیوه بودند، میزان بازگشت گردش خون خودبه خودی، 75 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میزان دی اکسیدکربن انتهای بازدمی بالا در حین احیاء قلبی ریوی، احتمال بازگشت گردش خون خودبه خودی را بیشتر می کند. درنتیجه استفاده از مانیتورینگ دی اکسید کربن انتهای بازدمی در حین احیاء قلبی ریوی به اعضای تیم احیاء توصیه می شود.
    کلیدواژگان: احیای قلبی ریوی، دی اکسیدکربن انتهای بازدمی، بازگشت گردش خون خود به خودی
  • امین عسگری مبارکه، فریبا کریمی* صفحات 41-47
    مقدمه
    تحقیقات نشان داده است عوامل مدیریتی و سازمانی زیادی در فروسودگی شغلی پرستاران نقش دارند بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه رهبری معنوی، حمایت سازمانی ادراک شده با فرسودگی شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان بود.
    روش کار
    روش این پژوهش همبستگی و جامعه آماری پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر اصفهان به تعداد 4000 نفر بودند که براساس فرمول حجم نمونه کوکران 351 نفر به عنوان نمونه آماری با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های رهبری معنوی فرای و همکاران (2005)، حمایت سازمانی ادراک شده آیزنبرگر و همکاران (1986) و فرسودگی شغلی مسلش (1981) بود.
    یافته ها
    روایی صوری و محتوایی هر سه پرسشنامه تایید گردید و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آلفای کرونباخ به ترتیب رهبری معنوی 0/75، حمایت سازمانی ادراک شده 0/83و فرسودگی شغلی 0/74محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام انجام شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بین رهبری معنوی (0/191- = r و 0/01> P) و مولفه های چشم انداز، ایمان به کار، عضویت، تعهد سازمانی و حمایت سازمانی ادراک شده با فرسودگی شغلی (0/203- = r و 0/01> P) رابطه معنادار و معکوس وجود دارد و رابطه مولفه های عشق به نوع دوستی، احساس معناداری و بهره وری از رهبری معنوی با فرسودگی شغلی معنادار نیست. بهترین پیش بینی کننده فرسودگی شغلی، حمایت سازمانی بود (0/01> P).
    کلیدواژگان: رهبری معنوی، حمایت سازمانی ادراک شده، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • احمد اداوی، نجمه حمید *، یوسف علی عطاری، یعقوب مدملی، مصطفی مدملی صفحات 48-55
    مقدمه
    خلاقیت انعطاف پذیری درتفکر، سرشار از ایده بودن، توانایی کنار آمدن با ایده جدید و کشف ارتباط تازه بین چیزهای موجود می باشد. همچنین ابرازوجود یک مهارت اجتماعی مهم در دوران رشد یک نوجوان است. در تغییرات سریع جهان امروز و وضعیت شتاب آلود فردای آن، تنها کسانی می توانند دوام بیاورند که خود را با دگرگونی های آن هماهنگ نمایند. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت حل مسئله برخلاقیت و ابرازوجود دانش آموزان پسرمقطع دوم متوسطه شهرستان شوش دانیال انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش مداخله ای نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بر روی کلیه دانش آموزان پسر سال دوم دبیرستان شهرستان شوش دانیال در سال 93-92 صورت گرفت. نمونه آماری این پژوهش، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی چند مرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی (طرح زوج و فرد) در دو گروه 20 نفری آزمایش و گواه قرار داده شدند. ابزار سنجش شامل پرسشنامه استاندارد 60 ماده ای خلاقیت عابدی و پرسشنامه استاندارد 33 ماده ای ابراز وجود ASA بود. برای انجام پژوهش نیز، در ابتدا پیش آزمونی از هردو گروه آزمایش وگواه عمل آمد، سپس مداخله آزمایشی (آموزش مهارت حل مسئله) در 8 جلسه 90 دقیقه ای و هفته ای یک جلسه در مورد گروه آزمایش اجرا گردید، اما گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 18-SPSS و روش آماری تحلیل کو واریانس چند متغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش، نشان داد که میان گروه آزمایش و گواه تفاوت معنی داری از لحاظ خلاقیت و ابرازوجود (001/0 > P) وجود دارد. به عبارتی دیگر، میزان خلاقیت و ابرازوجود گروه آزمایش نسبت به گروه گواه و پیش آزمون به طور معنی داری بالاتر بوده است.
    نتیجه گیری
    لازم است به دلیل اهمیت متغیرهایی چون خلاقیت و ابراز وجود تمهیداتی صورت گیرد تا در طول سال تحصیلی و با ابتکار آموزش و پرورش، آموزش های جامع و مدونی، جهت بالا بردن سطح کیفیت آموزش جهت تقویت و تحکیم این متغیرها ارائه گردد.
    کلیدواژگان: مهارت حل مسئله، خلاقیت، ابرازوجود، دانش آموزان
|
  • F. Rahimi, N. Rejeh *, M. Heravi Karimoy, S.D. Tadrisi Pages 1-7
    Introduction
    Patients on hemodialysis experience high levels of psychological stress. The aim of this study was to determine the effect of eye movement desensitization and reprocessing (EMDR) on the stress of patients undergoing hemodialysis.
    Methods
    The present study was a randomized clinical trial that was carried out on ninety patients undergoing hemodialysis at Shahid Rajaei Hospital, Karaj during year 2015-16. The subjects were selected using the purposeful sampling method. Then, the patients were randomly allocated to two groups; control group (n = 45) and experimental group (n = 45). Desensitization method with eye movements and reprocessing was performed by the experimental group for around 30 to 45 minutes. Patients in the control group received routine care of the study setting. Data were collected using the Hemodialysis Stress Scale questionnaire (HSS-Baldree) before and after the intervention by a researcher, who was blind to the group the patients were allocated to. Data were analyzed using descriptive statistics, Mann-Whitney U, Fisher's Exact Test, T-test, and Chi-square tests with the SPSS 21 software.
    Results
    The mean of anxiety in the experimental group was 66.77 ± 16.15 before the intervention and 38.22 ± 7.45 after the intervention. The mean score of stress among the participants showed a significant difference pre and post-intervention in the experimental group (P
    Conclusions
    The findings indicate that the desensitization method with eye movements and reprocessing decreases patient's stress during treatment procedures. The use of EMRD for patients undergoing hemodialysis will lead to improved health and reduces their stress.
    Keywords: Hemodialysis, Eye Movement Desensitization, Reprocessing, Stress, Tension
  • A. Adavi, R. Fathi Marghmalaki, Y. Madmoli, R. Fathi Marghmalaki, M. Madmoli Pages 7-12
    Introduction
    Hypertension is a common disease without symptoms, and if untreated, leads to fatal complications. Using psychological and behavioral therapy for the treatment of patients with hypertension is a low cost strategy. This study aimed to investigate the effect of stress management on anxiety of females with hypertension.
    Methods
    The research method was quasi-experimental with pre- and post-test and a control group. Forty females with hypertension from patients with hypertension admitted to 22 Bahman Hospital of Masjed-Soleyman were randomly selected, and were divided to two experimental and control groups with 20 subjects. The instrument that assessed anxiety was ANQ. The data obtained in this study was analyzed with univariate analysis. After a one-month follow-up, a test was performed.
    Results
    There were no statistically significant differences between the experimental and control groups in terms of age, marital status and occupation (P
    Conclusions
    Stress management training can reduce anxiety levels in females with hypertension and use of this technique as a complementary therapy without complications for patients with hypertension, is recommended.
    Keywords: Stress Management, Anxiety, Hypertension
  • A. Jalalodini *, M. Nourian, L. Goodarzvand, M. Jahantigh, M. Rezvani Amin, M. Shahreki Poor Pages 13-19
    Introduction
    Kernicterus is one of the side effects of hyperbilirubinemia. Massage lead to further reduction of bilirubin reabsorption in the blood, so decreases jaundice. This study was conducted to examine the effect of tactile-kinesthetic massage on transcutaneous bilirubin in term neonates with hyperbilirubinemia.
    Methods
    This clinical trial study was implemented on neonates with physiological jaundice hospitalization at the neonatal ward at one of the educational hospitals of Zahedan during year 2014. Eighty neonates were selected with convenience and sequential sampling and divided randomly to two groups, intervention group (40) and control group (40). In the intervention group, tactile-kinesthetic massage was implemented for two days and three times every day and every session lasted 10 minutes and the mean bilirubin was determined pre-intervention, and 24 hours and 48 hours after intervention. Data were gathered through demographic questionnaire and Transcutaneous-Bilirubinometry. Data were analyzed through SPSS 16 and using the t-test and repeated measures Analysis of Variance (ANOVA).
    Results
    The mean bilirubin in the intervention group, and pre intervention (9.71 ± 2.45), 24 hours (6.48 ± 2.4) and 48 hours after intervention (8.17 ± 2.43) were significantly different statically (P 0.05). Also, the number of meconium defecation was not significantly different statistically at these three time points between the two groups (P > 0.05).
    Conclusions
    Massage can cause an impact in bilirubin reduction in neonates. Therefore, nurses can use this method as a non-pharmaceutical method along with phototherapy for reduction of bilirubin.
    Keywords: Tactile, Kinesthetic Massage, Bilirubin, Term Neonates, Neonatal Jaundice
  • M. Ebrahimi, T. Nasrabadi *, Z. Tayyebi Pages 20-25
    Introduction
    One of the sources of stress is business tension. Although any sort of employment may involve stress yet health-related jobs appear to be more stressful. Nurses confront critical situations and professional problems. Hence, this study, aimed to determinate the effect of music on critical unit nurses stress.
    Methods
    The research was a clinical trial. Thereby, 127 nurses, who were working in critical units, were randomly selected and allocated either to the intervention or the control group. Data was collected before applying the intervention for each of the two groups by means of the Garry Taft and Anderson questionnaire. The intervention group was exposed to their preferred music for 12 weeks, three times each week, 20 minutes each time. After the end of the 12-week course, the mentioned questionnaire was answered by this group and simultaneously by the control group. To analyze the data, the SPSS software, version 12, was used.
    Results
    The distribution of demographics properties of the two groups was similar. There was a statistical difference in the stress level of the intervention group, before and after the intervention. Also, there was a meaningful statistical difference between the two groups, after the intervention.
    Conclusions
    According to the achieved results of this study, music has a positive effect on decreasing nurses stress level. The application of music in critical hospital units should be discussed and deliberated.
    Keywords: Music Therapy, Stress, Nurse, Critical Care
  • M. Hemmati Maslakpak *, M. Safaie Pages 26-31
    Introduction
    Hypertension is one of the most important risk factors of cardiovascular diseases. In developing countries like Iran, the prevalence of hypertension is expanding. Today, the use of new technologies such as reminder cards, as a tool for promoting adherence to treatment, is recommended. The present research aimed to evaluate reminder cards on adherence to treatment in the patients with hypertension, who were referred to Seyed al Shohada Medical and Educational Center, Urmia, Iran.
    Methods
    The present work was a clinical trial study, in which 82 patients with hypertension that were referred to Seyedal Shohada Medical and Educational Center, Urmia, Iran, and had the inclusion criteria were selected using the convenience sampling method. Then, they were randomly assigned to two groups, including those trained with reminder cards, and the control group. The data collection tool included demographic questionnaire and Hill-Ben's treatment adherence questionnaire, which was filled via two steps before and after the intervention. During the 12-week follow-up course, for the reminder cards group, the correct manner and sequence of using reminder cards was trained to the patients and their families. Data analysis was performed with SPSS 16 software using descriptive and inferential tests.
    Results
    Results of this study demonstrated that mean score of adherence to treatment advice among the patients was not statistically different in the two groups before the intervention (P > 0.05). However, mean scores of adherence to treatment advice was statistically different in the two groups after the intervention (P = 0.000).
    Conclusions
    Findings obtained from the present research demonstrated that training and remote follow-up via remainder cards leads to adherence promotion of patients to treatment advice. Therefore, healthcare teams and nurses of these patients are recommended to apply such training methods.
    Keywords: Hypertension, Adherence to Treatment, Reminder Cards, Education
  • A. Movahedi, A. Kavosi, V. Moieni Ghamchini, Hr Behnam Voshani, Hr Reihani, Gh Mohammadi, J. Malekzadeh* Pages 32-40
    Introduction
    Return of spontaneous circulation is the first purpose of cardiopulmonary resuscitation, and quality of cardiopulmonary resuscitation is an important factor for return of spontaneous circulation in cardiopulmonary arrest patients. Therefore, survey of end tidal CO2 can be a feedback for quality of CPR. This study was conducted with the aim of determining the relationship end tidal CO2 and return of spontaneous circulation.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 80 cases of CPR based on inclusion and exclusion criteria were selected by convenience sampling at Ghaem hospital of Mashhad (2014). The instruments used included patients demographic data and information about the progress of cardiopulmonary resuscitation including end-tidal carbon dioxide levels and the results CPR. At the beginning of cardiopulmonary resuscitation, Capnograph was connected to endotracheal tube and the patient’s end-tidal CO2 was recorded and it was related to the Return of Spontaneous Circulation (ROSC was defined as the presence of a palpable femoral arterial pulse and a systolic blood pressure above 80 mmHg for longer than three minutes). Data were collected and analyzed using the SPSS software version 16 and descriptive (frequency, mean and standard deviation) and inferential statistics (Chi-square, Fisher's exact, t-test, correlation and linear regression).
    Results
    Mean and standard deviation of age of patients was 67.3 ± 1.5 years; 47.5% were male and 98.8% of patient’s cardiac rhythm in the start of CPR was asystole. The End Tidal CO2 (ETCO2) in patients with successful CPR was 21.6 ± 13.7 mmhg and in others was 17.7 ± 10.2 mmHg (P=0.16). The results showed that in patients that end-tidal CO2 during resuscitation was less than 1 mm Hg, the rate of return of spontaneous circulation was 41.2% and in patients that end-tidal CO2 during resuscitation was 30-41 mmHg, the rate of return of spontaneous circulation was 75%.
    Conclusions
    The results showed that high levels of ETCO2 during cardiopulmonary resuscitation increased potential of return of spontaneous circulation. The ETCO2 can be a feedback for quality of CPR. Therefore, the use of end-tidal carbon dioxide monitoring during cardiopulmonary resuscitation to CPR members is recommended.
    Keywords: Cardiopulmonary Resuscitation, 24, Hour Survival, Return of Spontaneous Circulation
  • A. Asgari Mobarakeh, F. Karimi * Pages 41-47
    Introduction
    Research has shown that a lot of managerial and organizational factors are involved in burnout. The purpose of this research was to determine the relationship between spiritual leadership, perceived organizational support with job burnout among nurses working at the hospitals of Isfahan Medical University.
    Methods
    The design of this research was descriptive and correlation. The total number of nurses working at the studied unit was 4000, and 351 individuals were chosen based on Cochran’s sample size formula. The tools used in this research included a spiritual leadership questionnaire of Fry et al. (2005), the organizational support of Eisenberger et al. (1986) and job burnout of Maslach (1981).
    Results
    The face and content validity of all three questionnaires was confirmed. The reliability of the questionnaires was calculated using Coronbach’s alpha (0.78, 0.83 and 0.74, respectively). The data analysis was performed with the use of step by step regression, Pearson coefficient and variance analysis test.
    Conclusions
    The results showed that there is a meaningful and reverse relationship between spiritual leadership (r = -0.191, P
    Keywords: Cardiopulmonary Resuscitation, 24, Hour Survival, Return of Spontaneous Circulation
  • A. Adavi, N. Hamid *, Y. Attari, Y. Madmoli, M. Madmoli Pages 48-55
    Introduction
    Creativity is flexibility in thinking, being full of ideas, the ability to cope with new ideas and discover new connections between available items. Also, assertiveness is an important social skill during the development of a teenager. Considering rapid changes of today's world, only those, who can adapt to change, survive. The aim of this researeh was to study the effect of problem solving skills training on creativity and assertiveness among high school students in Shush city.
    Methods
    This quasi-experimental study was done with pretest-posttest on all male students in the second year of high school in the city of Shush during years 2013 and 2014. The sample was selected using multistage random cluster sampling (even and odd design), and randomly assigned to two 20-member experimental and control groups. The measurement tool was the 60-point Abedi creativity Standard questionnaire and 33-point ASA assertiveness questionnaire. To carry out the research, pre-test was taken in both experimental and control groups. The experimental group received eight sessions (90 minutes in duration) about problem solving skills training while the control group did not receive any intervention. For data analysis, the SPSS-18 software and multivariate covariance were used.
    Results
    The results indicated that there was a significant difference between experimental and control groups in creativity and assertiveness (P
    Conclusions
    Considering the importance of variables such as creativity and self-expression, it is necessary to provide continuous training during school years, to enhance the quality of education.
    Keywords: Problem Solving, Skill Training, Creativity, Assertiveness, Students