فهرست مطالب

صنعت لاستیک ایران - پیاپی 82 (تابستان 1395)

نشریه صنعت لاستیک ایران
پیاپی 82 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سرمقاله
  • حسن شعبانی* صفحه 3
    سیزدهمین همایش ملی لاستیک در اسفند ماه سال جاری و در شهر یزد برگزار خواهد شد و ان شاءا لله این همایش رنگ وبوی تازه یی داشته باشد؛ اما چگونه؟
    1- بیست ونه سال پیش و در سال 1366 نخستین کنفرانس بین مللی لاستیک تهران با عنوان IRCT 87 برگزار شد. در این کنفرانس که به زبان انگلیسی برگزار شد، تعداد زیادی از جوانان صنعت تایر ایران نیز در حضور استادان به نام این صنعت- هم چون آقای Hepburn و دیگران- به ارائه ی مقاله پرداختند، جوانانی که در هنگام ارائه ی مقاله هم صدایشان می لرزید و هم دست و پایشان؛ ولیکن آنان همت کردند و اعتماد به نفس پیدا کردند و همایش آبرومندی برگزار شد و بعدها هر یک از آن جوانان، مدیران و مدیران ارشد شرکت های تایرسازی شدند و مسوولیت های مهمی را در صنعت لاستیک ایران پذیرفتند.
    2- در نوروز هر سال رسم است که سال خورشیدی پیش رو به یک نام خاص نام گذاری شود. این نام گذاری ها هدف کشور را در سال جدید تعیین می کند. من امیدوارم که سال 1396 به نام جوانان نام گذاری شود، به این امید که از جوانان در مسوولیت های مدیریتی و... بیش از پیش استفاده شود؛ و اما قدم نخست استفاده از جوانان، به خود آنان برمی گردد. جوانان باید به صحنه بیایند، باید خود را باور داشته باشند و قابلیت های خود را به مدیران،
    کارشناسان واساتید پر سابقه و باتجربه عرضه کنند.
    3- در دوازدهمین همایش لاستیک که در بهمن ماه سال 1393 در تهران برگزار شد، به 6 مقاله ی برتر ارائه شده در همایش، جایزه هایی اهدا شد. از این 6 مقاله، دو مقاله دانشگاهی و چهار مقاله از طرف صنعت ارائه شده بود. ارائه کنندگان مقاله های برتر صنعتی جوانانی بودند که خوش درخشیدند و به حق پاداش خود را از برگزارکنندگان همایش دریافت کردند. ان شاءا لله که این جوانان در شرکت هایی که مشغول کار هستند نیز فعالیت موثری داشته باشند و مدیران ارشد شرکت های تایرسازی نیز قدر این نیروهای جوان را بدانند و به آن ها فرصت بیشتری بدهند.
    4- چهار شرکت جدید تایرسازی در ایران تاسیس شده است و قرار است در آینده این چهار شرکت تبدیل به چهار کارخانه ی تایرسازی در اقصی نقاط کشور پهناورمان بشوند (شرح کامل در سرمقاله ی ماهنامه ی شماره ی 7- شهریور 1395 آمده است). جذب نیروهای متخصص جوان نیز در این چهار شرکت آغاز شده است که امید می رود جوانان بومی از اقوام مختلف در این کارخانه ها به کار گرفته شوند.
    پس بیایید همگی دست به دست دهیم و از فرصت پیش آمده استفاده کنیم تا سیزدهمین همایش لاستیک را هم چون نخستین کنفرانس بین مللی لاستیک تهران، به نقطه ی عطفی تبدیل کنیم. در همین رابطه من از جوانان عزیز صنعت لاستیک می خواهم که از این فرصت کمال استفاده را ببرند تا بیش از پیش به رشد و تکامل خود و صنعت لاستیک کشور کمک کنند.
  • علمی فنی
  • امیر حسین ماه تابانی، مهدی رزاقی کاشانی*، رضا کریمی صفحه 4
    شناخت فرایندهای انباشتگی در سامانه های مختلف ازجمله آمیزه های لاستیکی بسیار پرشده با سیلیکا در سال های اخیر موردتوجه قرار گرفته است. انباشتگی پرکننده در آمیزه های لاستیکی ریشه ی رفتار ویسکوالاستیک غیرخطی و پدیده ی پین بوده و از این رو شناخت و پیش بینی سینتیک آن می تواند نقش مهمی در بهبود خواص مکانیکی آمیزه داشته باشد. این پژوهش مروری اجمالی بر پژوهش های گذشته درزمینه ی انباشتگی پرکننده، پارامتر های موثر بر آن و اثر آن بر خواص مکانیکی آمیزه های لاستیکی، به ویژه آمیزه های پرشده با سیلیکا دارد. هم چنین، رفتار ایزوانرژتیک مدول ذخیره به عنوان یکی از نشانه های انباشتگی پرکننده در آمیزه ی مورد بررسی و اختلاف نظرها در این زمینه موردبحث قرار گرفته است. علاوه بر این، مدل های ارائه شده برای توجیه سینتیک این پدیده به طور مختصر مرور شده است. مدل کلوخه یی شدن چندمرحله یی و مدل کلوپل به عنوان مدل هایی گویا برای سینتیک انباشتگی واکاوی و مقایسه شده اند.
    کلیدواژگان: آمیزه های لاستیکی بسیار پرشده، انباشتگی پرکننده، مدل های سینتیکی انباشتگی
  • مهدی شیوا*، حسین وارسته صفحه 15
    بیشتر فرمول های مورد استفاده برای پوشش (coating) بلت تایر رادیال سواری بر پایه ی کائوچوی طبیعی است. در این مقاله ی پژوهشی، امکان توسعه ی فرمول از طریق آلیاژ سازی این کائوچو با کائوچوی سیس بوتادین موردمطالعه قرار گرفته است. فرمول پایه ی مورد استفاده، شامل کائوچوی طبیعی پر شده با دوده ی N326 است. مطالعه ی جامع مروری در مورد تمامی اجزای فرمول آمیزه ی بلت سیمی، برای تصمیم گیری و مشخص کردن متغیر های تجربی این مطالعه انجام شده است. سپس در قالب طرح آزمایش و تحلیل و بهینه سازی آماری، جای گزینی بخشی از کائوچوی طبیعی با کائوچوی سیس بوتادین در کنار تغییر دو عامل کلیدی، یعنی مقدار رزورسینول و رزین فرمالدئید دهنده، مطالعه شد. فرمول توسعه داده شده علاوه بر دارا بودن بیشترین چسبندگی آمیزه - سیم، کاهش قابل توجه در پدیده ی بازگشت را نشان داد که از لحاظ عملکرد تایر در حین سرویس دارای اهمیت است.
    کلیدواژگان: بلت، تایر رادیال، طراحی آمیزه ی لاستیکی، چسبندگی، تحلیل رگرسیون
  • رضا کریمی، نفیسه تربتی فرد، سید مصطفی حسینی، محمد علیمردانی، امیر حسین ماه تابانی، مهدی رزاقی کاشانی* صفحه 22
    استفاده از پرکننده های تقویتی مانند سیلیکا به منظور بهبود خواص مکانیکی، دینامیکی و حرارتی آمیزه های لاستیکی ضروری ست. امروزه کاربرد سیلیکا به جای دوده در آمیزه های رویه ی تایر به دلیل کاهش مقاومت غلتشی و به تبع آن کاهش مصرف سوخت و تولید آلاینده ها موردتوجه قرار گرفته است. بااین وجود مشکل عمده در زمینه ی استفاده از سیلیکا در آمیزه های لاستیکی، اختلاط دشوار، پراکنش نامناسب و قابلیت انباشتگی زیاد ذره های سیلیکا در بسترهای لاستیکی به دلیل برهم کنش پایین پلیمر-پرکننده و هم چنین برهم کنش بالای پرکننده- پرکننده است. از این رو اصلاح سطح سیلیکا با عامل های هیدروکربنی به منظور افزایش سازگاری آن با بستر پلیمری ضروری خواهد بود. در این راستا راهکارهای گوناگونی مانند اصلاح سطح از راه پیوند مولکول های جفت کننده مطرح بوده است. در سال های اخیر اصلاح سطح سیلیکا از راه عامل های پلیمری به دلیل افزایش برهم کنش پلیمر پرکننده و دست یابی به ساختار نانوکامپوزیت به شدت موردتوجه قرار گرفته است. این مقاله به بررسی روش های موجود در زمینه ی اصلاح سطح سیلیکا با عامل های پلیمری و استفاده از آن ها در سامانه های لاستیکی می پردازد.
    کلیدواژگان: سیلیکا، اصلاح سطح، پیوندزنی پلیمر
  • علی عباسیان*، بیتا کاظمی نژاد صفحه 36
    در تعریفی از علوم درشت مولکول ها -در برابر علوم و مهندسی پلیمر (بسپار)- گفته شده که سال 1930 سال تولد این علوم بوده است. حوزه یی که این مقاله به آن پرداخته، محدود به بسپارهای صنعتی در حالت جامد است. برخی دست یافت های مهم فناوری بسپارها در قرن نوزدهم و نیز دلایلی که نشان می دهد چرا مفهوم درشت مولکول ها و نظریه کشسانی لاستیکی زودتر ظهور نکرده بودند، از مطالب دیگری است که در این نوشتار به آن پرداخته شده است. نقش زنجیره ی اصلی در شکل دهی ساختار و بارگذاری مکانیکی بسپارهای صنعتی از آن زمان مورد توجه زیادی قرار گرفته و عمده فعالیت های علمی نویسنده ی این مقاله را نیز شامل می شود. نویسنده همچنین سه دیدگاه شخصی از مهم ترین دست یافت ها در حوزه ی درشت مولکول ها را ارائه می دهد: سنتز زنجیره های مولکولی طراحی شده(1)، هویت شناسی ساختاری(2)، و درک ریزمکانیک(3)
    مواد
    پلیمری با ساختار نانو. از آن جایی که توسعه ی علم منوط به مشارکت افراد زیادی است، روند مقاله عموما با استناد به ارجاعاتی از دوره های مورد بحث کامل شده است. به عنوان نتیجه گیری، چشم اندازی از روندهای آینده ی طراحی و کاربرد سیستم های تطبیق یافته و عموما پیچیده ی بسپارها با توجه به نیازهای رو به رشد جامعه ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: فناوری های آغازین بسپارها، تعریف و پیدایش علوم درشت مولکول ها، ریزمکانیک، سیستم های بسپاری برای نیازمندی های بشر
  • مدیریت
  • عبدالحمید شمس*، پرویز معصومیان صفحه 49
    مهم ترین سرمایه ی هر سازمانی، کارکنان آن سازمان هستند که در دنیای رقابتی امروز، تاثیرگذارترین نقش را در بقا و رشد آن سازمان دارند. یکی از عامل هایی که سازمان ها می توانند در جهت دست یابی به هدف های تعیین شده از آن استفاده کنند، خلاقیت کارکنان است. به همین خاطر، خلاقیت کارکنان یکی از مهم ترین مسائلی است که در سازمان های امروزی مطرح است. در واقع داشتن کارکنان خلاق یک مزیت رقابتی برای هر سازمانی محسوب می شود. سبک رهبری تحول گرا می تواند یکی از سبک های رهبری تاثیرگذار در این امر باشد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیرگذاری سبک رهبری تحول گرا بر خلاقیت کارکنان در موسسه ی عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی ست. این پژوهش بر اساس هدف آن از نوع کاربردی بوده و ازنظر ارتباط بین متغیرها از نوع همبستگی ست. روش اجرای پژوهش نیز به صورت پیمایشی است. جامعه ی مورد مطالعه تمامی کارکنان موسسه ی عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی تهران است و حجم نمونه با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده و به تعداد 142 نفر است که درنهایت تعداد 95 پرسش نامه جمع آوری شد. پرسش نامه متشکل از پنجاه گویه شامل 30 گویه خلاقیت رندسیپ (1979 میلادی) و 20 گویه رهبری تحول گرا باس و آولیو (2000) است. سبک رهبری تحول گرا دارای چهار بعد کاریزما یا نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی و ملاحظه های فردی است. برای آزمون فرضیه ها از تکنیک PLS و نرم افزار Smart PLS استفاده شده است. نتیجه ها حاکی از آن است که ابعاد انگیزش الهام بخش و ترغیب ذهنی دارای تاثیر مثبت نبوده و ابعاد نفوذ آرمانی و ملاحظه های فردی، تاثیر مثبتی در خلاقیت کارکنان موسسه ی عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی تهران دارند. نیز سبک رهبری تحول گرا به طورکلی تاثیر مثبتی بر خلاقیت کارکنان دارد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول گرا، نفوذ آرمانی، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی، ملاحظه های فردی، خلاقیت
  • احمد عربشاهی کریزی*، سمیرا رجبیان عارفی صفحه 63
    هدف این پژوهش بررسی نقش و کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت ارتباط با مشتری و آشنایی با جوانب مختلف مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیکی است. نخست با اصول و مفاهیم مدیریت ارتباط با مشتری آشنا می شویم. سپس به ضرورت های استفاده از CRM در سازمان اشاره می شود و هدف های مدیریت ارتباط با مشتری بیان می شود. در ادامه با بیان انواع سیستم های CRM به بررسی ابعاد و عناصر CRM می پردازیم. در مورد رابطه ی بین مدیریت ارتباط با مشتری و عملکرد سازمانی؛ به ویژگی های کاربردی مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)، عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی استراتژی CRM، بهبود فرایند خدمت رسانی به مشتری با پیاده سازی CRM و مزایای استفاده از سیستم مدیریت ارتباط با مشتری اشاره می شود. گرچه در استفاده از مدیریت ارتباط با مشتری، چالش های اجرایی CRM را باید مدنظر داشت. بحث اصلی مقاله استفاده از فاکتورهای فناوری اطلاعات در CRM است و در طی بحث مفهوم مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیکی طرح و بررسی می شود، تفاوت eCRM با CRM در اثر به کارگیری فناوری اطلاعات، مدیریت روابط مشتری الکترونیکی (ECRM) و مزایای آن، کاربرد تلفن همراه در CRM و نقش وب سایت در مدیریت الکترونیکی روابط با مشتریان مطرح و بررسی می شود.
    کلیدواژگان: مشتری، فناوری اطلاعات، مدیریت ارتباط با مشتری، مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیکی
|
  • A.H. Mah, Tabani, M. Razaghi, Kashani*, R. Karimi Page 4
    Understanding flocculation processes in various systems such as highly- filledrubbercompounds has been taken into consideration in the past years. Nonlinear viscoelasticity in rubber compounds stems from Filler flocculation, thus, surveying the kinetics of this process can be of great importance for optimizing the mechanical behavior of such materials. This article briefly reviews the latest investigations of filler flocculation, affecting parameters and their effects on mechanical behavior of highly- filled rubber compounds. Also, iso- energetic behavior of storage modulus has been investigated as a criterion of filler flocculation process. Moreover, kinetics models for the flocculation processes have been reviewed briefly. The Multistage Agglomeration Model and the Kluppel Model defining the kinetics of filler flocculation has been studied and fairly compared.
    Keywords: Highly-filled Rubber Compounds, Filler Flocculation, Kinetics Models
  • M. Shiva*, H. Varasteh Page 15
    Most formulas used for the passenger radial tire belt compound are based on natural rubber. This project seeks to develop the formula by blending it with cis- butadiene rubber. The basic formula includes natural rubber filled with carbon black N326. Comprehensive study review of all components of the steel belt formulation to decide and determine the empirical factors was performed.Then in experimental design and statistical analysis framefork, partial replacement of natural rubber with cis- butadiene rubber with two key factors of resorcinol and formaldehyde donor resin were studied. The developed formula, in addition to having maximum adhesion rubber- wire, showed a significant reduction in the reversion phenomenon.
    Keywords: Steel Belt, Radial Tire, Rubber Compound Design, Adhesion, Regression Analysis
  • R. Karimi, N. Torbati, Nezhad, M. Hosseini, M. Alimardani, A.H. Mah, Tabani, M. Razaghi, Kashani* Page 22
    In order to improve mechanical, dynamic and thermal properties of rubber compounds, use of reinforcing fillers such as silica is indeed needed. As an alternative to carbon black, nowdays, silica has gained a great deal of attention due to its effectiveness in reducing rolling resistance and consequently fuel consumption and air pollutants emission. Use of silica in rubber compouds is, however, accompanied by mixing diffulities, unacceptable dispersion and the strong tendency to flocculation which all originates from strong filler-filler and weak filler-polymer interactions. Therefore, to improve compatibility with rubber, treatment of silica surface with hydrocarbon agents seems reasonable. Various approaches including use of coupling agent have been proposed to fulfil this compatibility requirement. Moreover, in recent years efforts have been made to modify silica surface with polymeric agents in virtue of the resulting strong filler-polymer interaction which may lead to a nanocomposite structure. The present contribution deals with both available methods in treating silica surface with polymeric agents and utilization of these modified fillers in rubber systems.
    Keywords: Silica, Surface treatment, Polymer grafting
  • A. Abbasian*, B. Kazemi, Nezhad Page 36
    A definition of macromolecular science (as opposed to polymer science and engineering) is given, from which the year 1930 is derived as the year of its birth. The scope of treatment of this paper will be limited to solid technical polymers. Some important discoveries of polymer technology in the nineteenth century are reviewed together with the reason why the concept of macromolecules and the theory of rubber elasticity did not emerge earlier. The role of chain backbones in structure formation and mechanical loading of technical polymers has been heavily discussed ever since and has attracted this author for most of his scientific work. He offers a personal perspective of the most important achievements in three domains of macromolecular science: the synthesis of well-designed chain molecules, structural characterization and the understanding of the micro-mechanics of (nano-structured) polymer materials. Progress is generally documented by citing individual references from the discussed periods— well knowing that the development of science is due to the contributions of many more people. In conclusion, a critical outlook will be attempted on future trends in the design and application of well-adapted—and frequently complex—polymer systems towards growing human needs.
    Keywords: Early polymer technology, Definition, foundations of macromolecular science. Micro, mechanics, Polymer systems for human needs
  • A.H. Shams*, P. Masoumiam Page 49
    The most important asset of any organization, its staff is witch in today's competitive world, the most influential role in the survival and growth of the organization. One of the factors that organizations can use to achieve its goals, creative employees. as a result, employee creativity is one of the most important issues in organizations. In fact, the creative staff is a competitive advantage for any organization. transformational leadership style can be one of leadership style is effective at this. The aim of this survey is to investigate the effectiveness of the transformational leadership on the creativity of the employees working in the Management and planning education and research High Institute. In accordance with its aim, the class of the survey done is practical, the relation between the variables is correlative and the practicing method is survey. The statistical society is composed of all the employees of the above-mentioned institute and the sample size is according to the simple accidental sampling among the 142 people, which after distribution of the questionnaire 95 of them was collected. The questionnaire was composed of 50 questions. 30 of them was about creativity (Randsip, 1979) and the other 20 was related to transformational leadership (Bass and Avolio 2000). Transformational leadership has four dimensions i.e. 1. Idealized influence 2. Inspirational motivation 3. Intellectual stimulation 4. Individualized consideration. To test the hypotheses of PLS technique is used with software Smart PLS. The result of the survey showed us that the inspirational motivation and intellectual stimulation do not have positive influence while in contrast the idealized influence and individual consideration aspects of transformational leadership do have positive influence on the creativity of the employees. It was also considered that the transformational leadership method has positive influence on the creativity of the employees.
    Keywords: Transformatinal leadership, Idealized influence, Inspirational motivation, Intellectual stimulation, Individualized consideration, Creativity
  • A. Arabshahi*, S. Rajabian, Arefi Page 63
    The aim of this study is to investigate the role of information technology in customer relationship management. First, were familiar with the principles and concepts of customer relationship management. Then the necessity of CRM in the organization and customer relationship management purposes are expressed. CRM systems and dimensions of CRM are examined. The relationship between customer relationship management and organizational performance, customer relationship management features, key success factors in the implementation of CRM, improve customer service by implementing CRM and the benefits of customer relationship management system are expressed. Discussion of this paper is the use of factors of IT in CRM. During the discussion, the concept of electronic customer relationship management, eCRM difference with CRM, the benefits of electronic customer relationship management, Mobile phone application in CRM and website role in electronic customer relationship management are discussed.
    Keywords: Customer, Information technology, Customer relationship management, Electronic customer relationship management