فهرست مطالب

مجله طب جنوب
سال شانزدهم شماره 6 (بهمن و اسفند 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/27
  • تعداد عناوین: 14
|
  • فریبا اسلامیان، مهرزاد حاجعلی لو، لیلا محمدی صفحات 380-393
    چکیده
    زمینه
    درد ناحیه گردن یک مشکل عمده پزشکی و اجتماعی است. شیوع گردن درد در بین جمعیت عمومی 18- 9 درصد است. سندرم درد میوفاشیال (Myofascial pain syndrome) یک سندرم درد ناحیه ای است که با وجود نقاط حساس (Tender) و ماشه ای در عضلات مختلف مشخص می‎شود. از جمله درمان های این سندرم طب سوزنی و لیزر درمانی است. در این مطالعه به مقایسه اثرات طب سوزنی و لیزر کم توان در درمان سندرم درد میوفاشیال گردنی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه کار آزمایی بالینی، در طی 15 ماه 60 نفر بیمار با تشخیص MPS، که به درمانگاه طب فیزیکی و توان‎بخشی مراجعه می کردند، به 3 گروه 20 نفری درمان با طب سوزنی، لیزر کم توان و کنترل تقسیم شدند. شدت درد بر مبنای مقیاس بصری (VAS)، دامنه حرکتی گردن با گونیومتر، حساسیت نقاط درد با لمس و عملکرد روزانه بر اساس پرسشنامه در سه مرحله قبل، بلافاصله بعد و 2 ماه بعد از درمان ارزیابی شده و با نرم افزار SPSS ویرایش 16 مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت.
    یافته ها
    از مجموع 60 بیمار، در گروه طب سوزنی، 5 مرد و 15 زن با میانگین سنی 36/6±8/38، در گروه لیزر درمانی 6 مرد و 14 زن با میانگین سنی 64/5±7/37 سال و در گروه کنترل 8 مرد و 12 زن با میانگین سنی 17/5±65/37 سال قرارداشتند. بهبودی در اغلب پارامترها در دو گروه درمانی تفاوت آماری معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد. اما برخی پارامترها مانند دامنه حرکتی گردن در خم شدن به چپ و شدت درد بر مبنای VAS، بلافاصله بعد از درمان، بهبودی بیشتری با اختلاف آماری معنی دار در گروه طب سوزنی نسبت به گروه کنترل و لیزر وجود داشت (001/0P<). 2 ماه بعد از درمان اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه طب سوزنی و لیزر وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که هر دو روش طب سوزنی و لیزر کم توان در کنار ورزش و دارو درمانی در درمان سندرم درد میوفاشیال گردنی نسبت به روش های صرفا دارویی و روتین ارجحیت داشته و موثرترند. اما روش طب سوزنی با توجه به مکانیسم زمینه ای سندرم درد میوفاشیال، در بهبود درد و دامنه حرکتی گردن حداقل در کوتاه مدت، مفیدتر از لیزر و دارو درمانی می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم درد میوفاشیال، طب سوزنی، لیزر درمانی، درد گردن
  • زهرا پاکباز، محمدحسن شیرازی*، محمدرضا پورمند، حسین اژدرکش، زیبا ویسی ملک شاهی، داوود افشار، سارا حاجی خانی، نادیا مردانی صفحات 394-400
    چکیده
    زمینه
    روش های رایج تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) شامل آزمون اوره آز سریع (RUT)، آزمون اوره تنفسی، هیستولوژی، کشت و واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) می باشد. روش ها RUT به علت آسانی، سریع بودن و دقت بالا شایع ترین روش مورد استفاده برای تشخیص این باکتری می باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی روش تشخیصی RUT در مقایسه با PCR جهت تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه 94 بیمار دچار اختلالات گوارشی مراجعه کننده به بخش اندوسکوپی بیمارستان فیروزگر شهر تهران وارد مطالعه شدند. از هر بیمار گوارشی 2 نمونه بیوپسی از قسمت انتروم معده برای آزمون اوره آز سریع وPCR تهیه شد. داده ها در نرم افزار SPSS ویرایش 19 وارد و حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی RUT نسبت به PCR محاسبه گردید. آزمون استاندارد طلایی برای تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری در این مطالعه، PCR در نظر گرفته شده است.
    یافته ها
    با توجه به نتایج آزمون، میزان حساسیت، اختصاصیت، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی آزمون اوره آز سریع به ترتیب 2/97 درصد، 2/89 درصد، 4/81 درصد و 98 درصد بود.
    نتیجه گیری
    چنانچه ملاحظه می شود آزمون اوره آز سریع از حساسیت و اختصاصیت بالایی برای تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری برخوردار است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، آزمون اوره آز سریع، واکنش زنجیره ای پلی مراز، بیوپسی
  • مهشید شادی پور، معصومه سیمبر*، جمشید سلام زاده، نوید نصیری صفحات 401-409
    چکیده
    زمینه
    پس درد زایمان یکی از مشکلات دوران پس از زایمان است که جهت رفع آن، گاه نیاز به استفاده از مسکن می باشد. این مطالعه به‎منظور بررسی مقایسه اثرکپسول منستروگل (ترکیب کرفس، زعفران، انیسون) و مفنامیک اسید روی پس درد زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور بود که در مورد مادرانی که به صورت طبیعی زایمان نموده ودارای پس درد زایمان بودند انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه 54 نفری کپسول خوراکی منستروگل (حاوی500 میلی گرم پودر عصاره خشک کرفس، زعفران، انیسون و مقداری افزودنی) و مفنامیک اسید قرار گرفتند. با استفاده از مقیاس سنجش بصری، میزان پس درد زایمان، 2 ساعت بعد از زایمان اندازه گیری شد و مادران در صورت داشتن نمره درد 4 و بیشتر، داروهای را دریافت می کردند. میزان مصرف دارو 4-3 دوز در طول روز (هر 8-6 ساعت) بود. شدت و مدت درد، قبل و یک ساعت بعد از مصرف دارو، اندازه گیری شد. اطلاعات، توسط نرم افزار SPSS ویرایش 13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در هر دو گروه، شدت و مدت درد پس از مصرف دارو کاهش می یابد (05/0>p). نتایج مقایسه ای نشان داد که منستروگل نه تنها تاثیر بیشتری در کاهش شدت پس درد زایمان داشت، بلکه مدت زمان تاثیر سریع تری هم نسبت به مفنامیک اسید داشت. عوارض کمتری در گروه مصرف کننده منستروگل در مقایسه با گروه مفنامیک اسید گزارش شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان داد که منستروگل می تواند جایگزینی مناسب و مطلوب، برای مادرانی باشد که از پس درد زایمانی شکایت دارند. این مطالعه تائیدی بر مزایای ترکیبات گیاهی در مقایسه با داروهای شیمیایی می باشد.
    کلیدواژگان: کپسول منستروگل، کپسول مفنامیک اسید، پس درد زایمان، مراقبت بعد از زایمان
  • گیسو حاتمی، شهناز احمدی، نیلوفر معتمد*، سید سجاد اقبالی، سارا امیرانی صفحات 410-418
    چکیده
    زمینه
    کمبود ویتامین D در هنگام بارداری تاثیرات مهمی روی مادر و کودک دارد و کافی بودن این ویتامین در بارداری برای تنظیم کلسیم، تکامل و مینرالیزه شدن استخوان نوزاد لازم است. این مطالعه به منظور اندازه گیری سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D در مادران باردار شهر بوشهر و بررسی اثرات آن بر پیامد بارداری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    صد مادر باردار فول ترم از بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در بهار و تابستان سال 1391 انتخاب شدند. نمونه خون در اتاق زایمان گرفته شد و برای اندازه گیری 25 هیدروکسی ویتامین D، کلسیم، فسفر و پاراتورمون استفاده شد. 25 هیدروکسی ویتامین D کمتر از 20 نانوگرم در دسی لیتر نشان دهنده کمبود ویتامین D بود.
    یافته ها
    شیوع کمبود ویتامین D (کمتر از 20 نانوگرم در میلی لیتر) بین مادران مورد مطالعه 76 درصد بود. بین سطح سرمی کلسیم مادر و وزن هنگام تولد نوزاد رابطه معکوس و معناداری وجود داشت (31/0- r=، 002/0P=). همچنین میانگین سطح سرمی ویتامین D در دو گروه سنی کمتر و بیشتر از 30 سال تفاوت معنی داری داشت (024/0P=، 32/0-02/0= فاصله اطمینان 95 درصد). بین سطح سرمی ویتامین D و پاراتورمون مادر رابطه معکوس و معناداری وجود داشت (33/0- r=، 024/0P=).
    نتیجه گیری
    توجه به مصرف مقدار کافی کلسیم و ویتامین D هنگام بارداری مهم است. به علاوه به نظر می رسد باید در مورد تجویز ویتامین D به زنان باردار به صورت یک ضرورت فکر کرد.
    کلیدواژگان: کمبود ویتامین D، بارداری، هیپوویتامینوز D، ایران
  • محمدحسین مصدق مهرجردی، نسیم طهماسبی*، ابوالفضل برخورداری فیروز آبادی، حسین فلاح زاده، ساناز اسماعیلیان، کاظم سلطانی زاده صفحات 419-427
    چکیده
    زمینه
    بنزن، تولوئن، اتیل بنزن، گزیلن (BTEX) از جمله ترکیبات آلی فرار می باشند که خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مشابه دارند. BTEX موجود در بنزین مصرفی در اثر تبخیر بنزین از جایگاه های توزیع فراورده های نفتی وارد هوای شهرها می شود و کارکنان پمپ بنزین در مواجهه با آن قرار می گیرند. روش جدید استخراج ترکیبات آلی فرار به وسیله روش میکرو استخراج از فاز جامد (SPME) می‎باشد. هدف از انجام این مطالعه بهینه سازی شرایط استخراج BTEX از نمونه های هوا به وسیله SPME و اندازه گیری میزان آلودگی پمپ بنزین های شهر یزد می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نمونه های هوا توسط کیسه نمونه برداری تدلار جمع آوری شدند و سپس توسط فیبر SPME به وسیله دستگاه گازکروماتوگرافی با دتکتور FID تجزیه شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که فیبر PDMS/CAR بیشترین سطح زیر منحنی را در مقایسه با دو نوع فیبر دیگر به خود اختصاص داده و نیز مدت زمان استخراج و بازیافت نمونه از فیبر به ترتیب 3 و 1 دقیقه تعیین شد. میانگین غلظت بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و گزیلن به ترتیب 807±1932، 405±667، 89±148 و 216±340 میکروگرم در متر مکعب بود.
    نتیجه گیری
    میانگین غلظت بنزن هوا بالاتر از حد مجاز پیشنهاد شده توسط کمیته فنی بهداشت حرفه ای کشور (PPM5/0) می باشد. در حالی که غلظت تولوئن، اتیل بنزن و گزیلن کمتر از حد مجاز می باشد.
    کلیدواژگان: ترکیبات آلی فرار، مدت زمان بازیافت و استخراج، میکرو استخراج از فاز جامد، پمپ بنزین
  • مریم هادی پور، فرید ابوالحسنی، حسین مولوری وردنجانی*، سنا عیب پوش صفحات 428-435
    چکیده
    زمینه
    شیوع دیابت نوع دو طی دو دهه اخیر به نحو چشمگیری افزایش یافته است. از پیامدهای بیماری دیابت، کاهش کیفیت زندگی بیماران مبتلاست. بنابراین شناخت عوامل فردی و محیطی موثر بر کیفیت زندگی، ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور شناسایی عوامل فردی و محیطی موثر بر کیفیت زندگی بیماران دیابتی نوع دو اجرا شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، داده های حاصل از مصاحبه چهره به چهره 3918 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 نمونه گیری شده به روش تصادفی- خوشه ایاز سراسر کشور در سال 1385 تحلیل شدند. کیفیت زندگی بر اساس مقیاس اروپایی کیفیت زندگی 5 بعدی (EQ-5D) به تفکیک استان برآورد شد. جنسیت، سن، مدت ابتلا، وضعیت اقتصادی و سطح تحصیلات از طریق مصاحبه جمع آوری شده بودند. متغیرهای سطح 2 شامل نرخ شهرنشینی، تعداد کلینیک ها و متخصصین غدد و نرخ باسوادی از سرشماری سال 1385 فراهم شدند. برای تحلیل داده ها، روش آنالیز رگرسیون چندسطحی در نرم افزار Ml-win به کارگرفته شد.
    یافته ها
    داده های مربوط به 3472 بیمار دیابتی نوع 2 تحلیل شدند. سن، جنس، تعداد سال های ابتلا، وضعیت اقتصادی و سواد در سطح فردی و نرخ شهرنشینی در سطح محیطی از نظر آماری ارتباط معناداری (05/0)
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، دیابت نوع دو، مدل رگرسیونی چند سطحی، ایران
  • آزیتا نوروزی، رحیم طهماسبی*، بهناز شیبانی صفحات 436-446
    چکیده
    زمینه
    دیابت یکی از مشکلات جدی جهانی بوده و خودمراقبتی عامل موثری در کنترل آن می باشد. یکی از عوامل موثر در خود مراقبتی بیماران دیابتی، ویژگی های شخصیتی است و با توجه به وجود ویژگی های متعدد شخصیتی، ضروری است تا ویژگی موثر در خود مراقبتی شناسایی گردد. لذا هدف از این مطالعه شناسایی ویژگی های شخصیتی موثر در خود مراقبتی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 396 بیمار دیابتی که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند انجام گردید. نمونه هایی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند اقدام به تکمیل پرسشنامه های استاندارد مربوط به خودمراقبتی و پنج عاملی شخصیت نموده و بعد از جمع آوری داده ها، به منظور بررسی ویژگی شخصیتی موثر در ابعاد مختلف خود مراقبتی از مدل رگرسیون خطی چندگانه استفاده گردید.
    یافته ها
    از بین پنج ویژگی شخصیتی، موثرترین ویژگی های شخصیتی در تبیین خود مراقبتی به ترتیب با وجدان بودن، انعطاف پذیری و برون گرایی بود (ضریب تبیین 32 درصد). با وجدان بودن و انعطاف پذیری پیشگویی کننده کلیه جنبه های خودمراقبتی بوده و برون گرایی عامل موثری در انطباق با بیماری، خودتنظیمی و پیگیری رژیم درمانی بود.
    نتیجه گیری
    افراد با ویژگی شخصیتی روان رنجوری و دلپذیر بودن بیشتر نیازمند آموزش خود مراقبتی بوده و از بیماران با ویژگی با وجدان بودن، انعطاف پذیری و برون گرایی می توان به عنوان الگو در فرایند آموزشی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: مدل پنج عاملی، دیابت، ویژگی های شخصیتی، خودمراقبتی
  • محمود اصل محمدی زاده*، محسن قنبرزاده، عبدالحمید حبیبی، مسعود نیک بخت، علی تقوی عروه صفحات 447-458
    چکیده
    زمینه
    سیستم تنفسی تنها سیستم درونی بدن است که به طور مستقیم در معرض تماس با دما و رطوبت محیطی واکنشی متفاوت بروز می دهد. همجنین تعداد تنفس در شرایط استراحت و فعالیت در نوجوانان به دلیل عمق کمتر آن نسبت به افراد بزرگسال در شرایط محیطی مختلف بیشتر است. بنابراین می طلبد که عوارض ناشی از افزایش تعداد تنفس در این افراد مورد بررسی قرار گیرد. لذا هدف این پژوهش بررسی مقاومت راه های هوایی و وضعیت برونکواسپاسم در دو شرایط متفاوت هوای گرم و سرد در نوجوانان پسر ورزشکار می باشد.
    مواد و روش ها
    35 دانش آموز داوطلب هنرستان پوریای ولی شهرستان اهواز (18-16) سال با میانگین قد (178 سانتی متر)، وزن (66 کیلوگرم)، شاخص توده بدنی 14/25، شاخص عملکرد ریوی (FVC) 92 درصد، همچنین در فصل زمستان دمای هوا 14 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 68 درصد و در فصل بهار دمای هوا 42 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 76 درصد بوده است که قبل از اجرای آزمون ها اندازه گیری ثبت شده اند. برای اندازه گیری شدت پایین تمرین از پروتکل هوازی بالک استفاده شده است.همچنین برای اندازه گیری شدت بالای تمرین از آزمون هوازی استراند روی نوارگردان در دو فصل زمستان (دی ماه) و بهار (خرداد ماه) صورت گرفته است. در فصول مذکور قبل و بعد از اجرای آزمون های ورزشی شاخص های FVC، FEV1، FVC/ FEV1 اندازه گیری شدند. با بهره گیری از آزمون t همبسته و مستقل نتایج پس ازمون با درجه اعتباری (05/0>P) در دو دمای متفاوت و در دو شدت بالا و پایین تمرین مورد مقایسه قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که شاخص های پس آزمون FEV1 و FEV1/FVC نسبت به پیش آزمون طی آزمون بالک در زمستان و بهار و همچنین آزمون استراند در زمستان و بهار اختلاف معنی داری را داشته است. همچنین بین نتایج آزمون بالک و استراند در فصل زمستان و بهار اختلاف معنی داری مشاهده شد. بنابر نتایج حاصله فقط تعداد 4 نفر (14 درصد) متعاقب اجرای فعالیت با شدت پایین در فصل بهار دچار برونکواسپاسم و مقاومت در راه هوایی گردیدند. از طرفی فعالیت با شدت بالا در فصل زمستان در 14 نفر یا 40 درصد آزمودنی ها موجب برونکواسپاسم و افزایش مقاومت در راه های هوایی شده اند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی تمرین با شدت بالا در شرایط هوای سرد سبب تحریک بیشتر مجرای(مجاری) نای و محدودیت در جریان هوای ورودی به ریه ها (نسبت به تمرین با شدت پایین در هوای گرم) در دانش آموزان پسر می شود.
    کلیدواژگان: برونکواسپاسم ناشی از ورزش، دما، ورزشکاران، تمرین هوازی
  • افشین برازش، کیوان زندی، فهیمه هداوند، نیلوفر معتمد، فرناز حفظ اله، بهناز حفظ اله، کتایون وحدت* صفحات 459-466
    چکیده
    زمینه
    برخی از عفونت های حاد ویروسی نظیر سایتومگالوویروس، روبلا، هرپس و واریسلازوستر در زنان باردار می توانند منجر به عوارض و ناهنجاری های ناخواسته در جنین شوند. مطالعه ی کنونی با هدف بررسی وضعیت ایمنی زنان سنین باروری و در شرف ازدواج برای در برابر این ویروس ها در شهر بوشهر به انجام رسیده است.
    مواد و روش ها
    گروه مورد مطالعه به طور تصادفی از میان 180 نفر از دختران دبیرستان ها و دانشگاه های شهر بوشهر و زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره ی ازدواج انتخاب شدند. در این مطالعه ی توصیفی – مقطعی IgG برعلیه ویروس واریسلا، هرپس سیمپلکس 1 و 2، روبلا، سایتومگالوویروس به وسیله روش الیزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مراجعه کننده 72/18 سال بود و 95 درصد و 4/99 درصد از افراد شرکت کننده دارای سرولوژی مثبت به ترتیب برای سایتومگالوویروس و روبلا بودند. همچنین 3/74 و 3/69 درصد از زنان دارای سرولوژی مثبت برای واریسلا و ویروس هرپس سیمپلکس 1 و 2 بودند. بین سطح تحصیلات، محل زندگی و شغل با شیوع سرمی آنتی بادی ضد این ویروس ها ارتباط معناداری یافت نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بررسی کنونی نشان داد که درصد بسیار بالایی از زنان در شرف ازدواج در مقابل سایتومگالوویروس و روبلا مصون هستند. علیرغم بالا بودن درصد مصونیت این افراد به ویروس واریسلا و هرپس سیمپلکس 1 و 2 همچنان حدود به ترتیب یک سوم و یک چهارم این جمعیت هنوز به این دو ویروس آلوده نشده و در معرض خطر آلودگی حاد قرار دارند این یافته تاکید برای بررسی این دو ویروس را در حین بارداری زنان منطقه الزامی می سازد.
    کلیدواژگان: روبلا، سیتومگالوویروس، ویروس واریسلازوستر، ویروس هرپس سیمپلکس، زنان در سنین باروری
  • اعظم مقیمی، محمد افشار نسب، عقیل دشتیان نسب، مهرزاد مصباح، وحید یگانه * صفحات 467-487
    چکیده
    زمینه
    توسعه سریع میگوپروری باعث گسترش جهانی استفاده از آنتی بیوتیک ها به منظور پیشگیری و درمان بیماری ها شده است. در آبزی‎پروری و به خصوص در مراکز تکثیر میگو از آنتی بیوتیک ها در سطوح مختلف درمانی و تحت درمانی به عنوان پیشگیری و افزایش بهره وری غذا استفاده می شود. وجود باقیمانده های آنتی بیوتیکی در محیط زیست موجب توسعه و ایجاد جمعیت های میکروبی مقاوم به آنتی بیوتیک ها می گردد. لذا هدف این تحقیق تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی دو باکتری بیماری زای میگو Vibrio harveyi و Vibrio alginolyticus که عامل تلفات میگو در مراکز تکثیر می باشند، بوده است.
    مواد و روش ها
    پس از جداسازی و شناسایی (توسط تست های بیوشیمیایی) دو گونه از باکتری های بیماری زا از سه مرکز تکثیر میگو در استان بوشهر، گونه های باکتری های جداسازی شده برای حساسیت به آنتی بیوتیک های اریترومایسین، استرپتومایسین، اکسی‎تتراسایکلین و تری میتوپریم به روش Disk diffusion مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هر سه باکتری V. harveyi جداسازی شده در سه مرکز تکثیر به اکسی تتراسایکلین و تری متیوپریم حساس و به استرپتومایسین مقاوم بودند و نسبت به آنتی بیوتیک اریترومایسین در مرکز تکثیرA نیمه حساس، در مرکز B مقاوم و در مرکز C حساس بود. جدایه های V. alginolyticus شناسایی شده از سه مرکز تکثیر نسبت به استرپتومایسین مقاوم بودند. ولی نسبت به اریترومایسین، اکسی تتراسایکلین و تری میتوپریم نتایج به ترتیب در مرکز A مقاوم، نیمه حساس و نیمه حساس در مرکز B مقاوم، حساس و حساس و در مرکز C نیمه حساس، حساس و حساس را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    باکتری های ویبریوی جداسازی شده بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به استرپتومایسین و سپس اریترومایسین نشان می دهند. با توجه به اینکه این دو آنتی بیوتیک مصرف انسانی و دامی زیادی دارند. با ورود باکتری های انسانی و دامی مقاوم به این دو آنتی بیوتیک از طریق فاضلاب ها و روان آب ها به دریا و انتقال پلاسمید مقاومت به آنتی بیوتیک از باکتری های پلاسمیددار مقاوم به ویبریوها می تواند عامل مقاومت در ویبریوها باشد.
    کلیدواژگان: مرکز تکثیر میگو، ویبریوهاروی، ویبریو آلجینولیتیکوس، آنتی بیوتیک
  • فهیمه هداوند، حسام الدین منشی، نیلوفر معتمد، کتایون وحدت، مجید فتاح، حمیدرضا علیزاده اطاقور، غلامرضا حیدری صفحات 479-485
    چکیده
    زمینه
    ایمی پنم یک آنتی بیوتیک بتالاکتام است که با ویژگی تاثیرگذاری بر باکتری های گرم مثبت، گرم منفی و بی هوازی شناخته می شود. در کشور ما مسئله مقاومت دارویی به مشکلی رو به افزایش تبدیل شده است. هدف در این مطالعه بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی ایمی پنم در نمونه های کشت خون بیمارستان های آموزشی شهر بوشهر می باشد.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ای توصیفی - مقطعی بر روی 200 نمونه کشت خون مثبت از بیماران بیمارستان های آموزشی شهر بوشهر، آنتی بیوگرام برای تمامی نمونه ها به روش دیفیوژن دیسک انجام پذیرفت و مقاومت، حساسیت و یا حالت حد واسط بر اساس حاشیه عدم رشد مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 13 و با کمک آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 200 کشت مثبت خون مربوط به 97 نفر (48/5 درصد) مرد، 74 نفر (37 درصد) زن و 29 نفر (14/5 درصد) نوزاد با حداقل سن 1 روز و حداکثر 90 سال و میانگین سنی 2/21 و انحراف معیار 6/28 سال شرکت کردند. سودوموناس ائروژینوزا (31 درصد) و استافیلوکوکوس اپیدرمیس (33 درصد) بالاترین میزان شیوع را داشتند. مقاومت نسبت به ایمی پنم به طور کلی 5/29 درصد و نسبت به سودوموناس 8/25 درصد گزارش شد. همچنین شیوع مقاومت به ایمی پنم در بخش مراقبت های ویژه نوزادان 4/41 درصد برآورد شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه کنونی در شهر بوشهر و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی به آنتی بیوتیک های رده آخر لزوم توجه بیشتر در نحوه تجویز آنتی بیوتیک ها و محدودیت استفاده از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف و رده آخر در مراحل نهایی الزامی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ایمی پنم، مقاومت آنتی بیوتیکی، کشت خون، دیفیوژن دیسک
  • کتایون وحدت، اعظم امینی، اکرم نجفی، محمد جواد حائری نژاد صفحات 486-492
    چکیده
    زمینه
    شناسایی یک ویروس جدید در سپتامبر 2012، از خانواده ی کروناویروس انسانی (HCOV-EMC) در چندین بیمار مبتلا به بیماری شدید تنفسی و کلیوی در خاورمیانه، منجر به مطالعات گسترده ای در زمینه ی شناخت ویروس، بیماری زایی و همچنین یافتن روش های درمانی جدید شده است. نوشته ی حاضر خلاصه ای از یافته هایی است که تاکنون دانشمندان به آن پی برده اند.
    مواد و روش ها
    در این بررسی مقالات نمایه شده در Pubmed، Elsevier، Embase و نیز گزارشات سازمان بهداشت جهانی (WHO) مورد بررسی قرار گرفتند. واژگان مورد جستجو کروناویروس جدید، خاورمیانه، سندرم حاد تنفسی و عربستان سعودی بود.
    یافته ها
    در مجموع تعداد 50 مقاله و گزارش مورد مطالعه قرار گرفت. با حذف موارد مشابه و موارد مربوط به ویروس SARS و نیز با استناد به گزارش های به روز شده، در نهایت تعداد 30 مقاله مرور گردید.
    نتیجه گیری
    بنا بر توصیه سازمان بهداشت جهانی، بررسی تمامی افراد مبتلا به بیماری های تنفسی حاد همراه با تاریخچه سفر به کشور عربستان سعودی و یا کشورهای دارای اپیدمی این ویروس جدید، ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم حاد تنفسی، کروناویروس جدید، خاورمیانه، عربستان سعودی
  • محبوبه جعفری، غلامحسین محبی، امیر وزیری زاده، ایرج نبی پور* صفحات 493-507
    چکیده خانواده عقرب ماهیان (Scorpaenidae) از خطرناک ترین ماهیان زهراگین جهان هستند که در آب های کم ژرفای گرمسیری پراکنش دارند. سنگ ماهیان از زهرآلوده ترین عضو این خانواده هستند. توکسینولوژی زهر سنگ ماهیان (جنس Synanceia) نشانگر آن است که این زهر، ترکیبی از پروتئین ها و آنزیم هایی مانند هیالورونیداز است. زهر آن ها می تواند اثرات سیتولیتیک، نوروتوکسیک و کاهندگی فشار خون را از خود نشان دهد. با فرو رفتن خار در بدن فرد، درد شدید افزایش یابنده، ایسکمی مکان، آسیب توام با سیانوز و تورم شدید ایجاد می گردد. علائم سیستمیک نیز در آسیب با سنگ ماهیان مشاهده می شوند. اساس درمان، کاربرد آب گرم غیر سوزاننده برای کنترل درد و در صورت نیاز، تزریق بی حس کننده موضعی بدون آدرنالین، در درون و اطراف زخم به صورت انفیلتره، برداشت قطعات خار، تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی است. تجویز ضد زهر سنگ ماهی، نیز ممکن است مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: عقرب ماهیان، سنگ ماهیان، توکسینولوژی، زهر
  • مرادعلی فولادوند، افشین برازش، رحیم طهماسبی صفحات 508-518
    چکیده
    زمینه
    عفونت های انگلی روده از مهم ترین مشکلات بهداشتی کشورهای در حال توسعه می باشند. نوع شغل افراد از مهم ترین متغیرهای تعیین کننده در میزان آلودگی های انگلی روده می باشد. افرادی که به نحوی با مواد زاید دفعی و بازیافتی سروکار دارند، به دلیل تماس نزدیک با منابع عفونی در معرض آلودگی بیشتری نسبت به سایر افراد قرار دارند. با توجه به صنعتی بودن، حضور افراد مهاجر، تراکم جمعیت در عسلویه و و نبود سابقه ای از مطالعه بیماری های انگلی روده در این منطقه، این مطالعه، با هدف بررسی میزان شیوع آلودگی های انگلی روده در افراد شاغل در جمع آوری، حمل و نقل و بازیافت مواد زاید در منطقه اقتصادی انرژی پارس انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    بررسی کنونی مقطعی توصیفی می باشد و در آن برای هر فرد پرسشنامه حاوی اطلاعات جمعیت شناختی تکمیل و ظروف نمونه گیری مدفوع تحویل آنان گردید. نمونه ها پس از جمع آوری به آزمایشگاه تحقیقاتی انگل شناسی دانشگاه منتقل شد، برای هر نمونه یک گسترش مرطوب و همچنین یک لام از رسوب حاصل از روش تغلیظ فرمالین – اتر تهیه و مورد بررسی میکروسکوپیک قرار گرفت. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و آزمون آماری کای دو، مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    3/37 درصد افراد مورد مطالعه، حداقل به یکی از انواع انگل های روده ای آلوده بودند. شایع ترین انگل ها، شامل تک یاخته غیربیماری زای آنتامباکلی با شیوع 4/13 درصد و بلاستوسیستیس هومینیس فرصت طلب با شیوع 9/12 درصد بودند. شیوع تک یاخته های بیماری زا مثل ژیاردیا لامبلیا و آنتامبا هیستولیتیکا و عفونت سستودی همینولپیس نانا، به ترتیب 6 درصد، 9/0 درصد و 8/1 درصد بود. از کل افراد مورد مطالعه، 7/10 درصد به بیش از یک گونه انگل بیماری زا یا غیر بیماری زا مبتلا بودند.
    نتیجه گیری
    کارگران شاغل در امر جمع آوری، حمل و نقل و بازیافت مواد زاید، به دلیل تداوم تماس با منابع آلودگی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به آلودگی های انگلی روده قرار می گیرند. تهیه وسایل حفاظتی، آموزش بهداشت در این گروه و همچنین آزمایشات دوره ای برای یافتن افراد آلوده و درمان آن ها می تواند نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت این افراد و جامعه ایفاء نماید.
    کلیدواژگان: شیوع، انگل های روده ای، کارگران، منطقه ویژه پارس
|
  • F. Eslamian*, M. Hajialilo, L. Mohammadi Pages 380-393
    Background
    Neck pain is a medical and public problem with a prevalence of 9 18 percent in general population. Myofascial pain syndrome (MPS) is a regional pain syndrome that is characterized with muscular tender and triggers points. Laser therapy and acupuncture are two methods applied in the treatment of MPS. The aim of this study was to compare the effects of acupuncture and low level laser in cervical MPS treatment.
    Material And Methods
    In a randomized clinical trial study، during a 15-month period، 60 patients with CMPs، referred to physical medicine and rehabilitation clinic، were divided into three groups; Gr1 underwent acupuncture plus drugs، Gr2 laser therapy plus drugs and Gr3 only medication. Pain severity using visual analogue scale (VAS)، Range of motion (ROM) with goniometry، palpation sensitivity with finger compression and daily function with neck questionnaire were assessed before، immediately after and two months after treatment. The obtained data were analyzed using statistical software SPSS version 16.
    Results
    Sixty patients of CMPs were included in this study. In acupuncture group، 5 male and 15 female (mean age of 38. 8±6. 36)، in laser group، 6 male and 14 female (mean age of 37. 7±5. 64) and in control group، 8 male and 12 female (mean age of 37. 6±5. 17) were evaluated. There wassignificant difference in majority of parameters in two treatment groups compared to control group. But neck ROM in left lateral bending and VAS score، showed better improvement in acupuncture group than the other 2 groups (P<0. 001). Nevertheless two months afterwards، no significant difference was detected between laser and acupuncture groups.
    Conclusion
    This study demonstrated that both acupuncture and laser therapy along with exercise and drugs are more effective than routine and only medication treatments in management of CMPs. However، with respect to myofascial pain pathology، acupuncture، at least in short term has more beneficial effects in pain improvement and neck range of motion than laser or medical therapy alone.
    Keywords: Myofascial pain syndrome, acupuncture, laser therapy, neck pain
  • Z. Pakbaz, Mh. Shirazi *, Mr. Pourmand, H. Azhdarkosh, Z. Vaise Malekshahi, D. Afshar, S. Hajikhani, N. Mardani Pages 394-400
    Background
    Current diagnostic methods for detecting Helicobacter pylori infection include rapid urease test (RUT)، urea breath test (UBT)، histology، culture، and polymerase chain reaction (PCR). RUT is the most commonly method to diagnose Helicobacter pylori infection because of its simple، rapid and accurate characters. The aim of this study is evaluation of rapid urease test compared with PCR for diagnosis of Helicobacter pylori.
    Material And Methods
    In this study 94 patients with dyspeptic symptoms attending the endoscopy suite of gastroenterology section of the Firouzgar University Hospital، Tehran، Iran، were enrolled. Patient’s antrum biopsy specimens were collected at endoscopy for the rapid urease test and PCR. Data was recorded on a data sheet and analyzed using SPSS version 19. 0. Sensitivity، specificity، positive predictive value (PPV)، and negative predictive value (NPV) of RUT was compared against PCR. The gold standard test for the diagnosis of Helicobacter pylori infection was PCR.
    Results
    Sensitivity، specificity، positive predictive value (PPV)، and negative predictive value (NPV) of RUT respectively were 97. 2%، 89. 2%، 81. 4% and 98%.
    Conclusion
    RUT has high sensitivity and specificity for detection of Helicobacter pylori infection.
    Keywords: Helicobacter pylori, rapid urease test, PCR, biopsy
  • M. Shadipour, M. Simbar *, J. Salamzadeh, N. Nasire Pages 401-409
    Background
    After pain is one of the complications occurring during postpartum، this requires an appropriate analgesic to relieve the pain. The current study was designed to study and compare the analgesic effects of Menstrogol and Mefenamic acid on postpartum pain.
    Material And Methods
    This study was a randomized single-blinded controlled clinical trial in which pregnant mothers having normal vaginal delivery and suffering from postpartum pain were studied. Volunteer (consented) pregnant women were randomly entered into two study groups of Menstrogol (containing 500 mg of dried extracts of celery، saffron and anise) and Mefenamic acid 250 mg) oral capsules. Using the visual analogue scale (VAS)، after pain was determined during the first 2 hours after delivery and patients received drugs if a pain score ≥ 4 was expressed by patients. These women were administered 3-4 doses of drugs per day (every 6-8 hours). Severity and duration of pain were measured and recorded before and 1 hour after dosage administration. Data was analyzed using the Statistical Package for Social Scientists (SPSS version 13).
    Results
    Results revealed that Mefenamic acid and Menstrogol both are effective in reducing the severity of postpartum pain (p<0/05). Comparison analyses showed that Menstrogol could not only result in a higher reduction in the pain and its severity in postpartum women but also its effect began faster than Mefenamic acid. In addition، incidence rate of adverse reactions was lower in the Menstrogol group compared to Mefenamic acid group (p<0/05).
    Conclusion
    Our results show that Menstrogol is an effective and safe alternative for Mefenamic acid in women suffering from post partumpain. This is a confirmation for effectiveness of herbal medicines in contrast to chemical drugs.
    Keywords: Menstrogol, Mefenamic acid, postpartum after pain, postpartum care
  • G. Hatami, S. Ahmadi, N. Motamed*, Ss Eghbali, S. Amirani Pages 410-418
    Background
    Vitamin D deficiency during pregnancy has important implications for the mother and infant. Adequate vitamin D concentrations during pregnancy are necessary to neonatal calcium homeostasis، bone maturation and mineralization. This study was designed to evaluate serum 25-OH vitamin D concentration in Bushehrian mothers and effect of vitamin D deficiency on pregnancy outcomes.
    Material And Methods
    One hundred full-term pregnant women were recruited from a university hospital in Bushehr port، in spring & summer 2012. Maternal blood samples were collected on the day of delivery. Serum was assayed for 25-hydroxy vitamin D، calcium، phosphors and PTH. Vitamin D concentration of less than 20 ng/ml was considered as hypovitaminosis D.
    Results
    Prevalence of vitamin D Deficiency was 76%. A significant direct correlation was seen between maternal serum calcium and birth weight of neonates (r= -0. 31، P= 0. 002). Mean serum level of vitamin D in mothers aged less than 30 years was significantly higher in comparison to less than 30 years mothers. (P= 0. 24، 95% CI= 0. 02-0. 32). A significant direct correlation was seen between serum vitamin D level and parathormone (r= -0. 33، P= 0. 001).
    Conclusion
    Consideration of adequate calcium and vitamin D intake during pregnancy is essential. Furthermore، it seems it is necessary to reconsider recommendation for vitamin D supplementation during pregnancy.
    Keywords: Vitamin D deficiency_Hypovitaminosis D_pregnancy_IRAN
  • Mh. Mosaddegh Mehrjerdi, N. Tahmasebi*, A. Barkhordari Firoozabadi, H. Fallahzadeh, S. Esmaielian, K. Soltanizadeh Pages 419-427
    Background
    Benzene, toluene, ethylbenzene and xylene (BTEX) are volatile organic compounds which their physical and chemical characteristics are similar. Evaporation of BTEX from gasoline in petrol station into the air causes gasoline station attendants expose to them. A new extraction method of volatile organic compounds is solid phase microextraction (SPME). The aim of this study is to optimize extraction conditions of BTEX from air samples and then determination of gasoline station air contamination with BTEX in Yazd.
    Material And Methods
    In this study air samples were collected using Tedlar bags and then extracted and analyzed with SPME fiber and gas chromatography equipped with a flame ionization detector.
    Results
    Our results indicate that PDMS/CAR has the best peak area in comparison with two other fibers The Optimized extraction and desorption times are estimated 3 and 1 minutes, respectively Mean concentration of benzene, toluene, ethyl benzene and xylene in gas station’s air were 1932±807, 667±405, 148±89, 340±216 μg/m3 respectively.
    Conclusion
    Benzene mean concentration is above threshold limit value (0.5PPM). Whereas, toluene, ethylbenzene and xylene mean concentration are lower than threshold limit values.
    Keywords: volatile organic compounds, BTEX, SPME, gasoline station
  • M. Hadipour, F. Abolhasani, H. Molavi Vardanjani *, S. Eybpoosh Pages 428-435
    Background
    In recent two past decades prevalence of Type II diabetes has increased dramatically. Despite its financial costs، one of its consequence outcomes is decreasing quality of life of Diabetic patients. So it seems to be more useful to evaluate the influential personal and also environmental factors on patient’s quality of life. The purpose of this study was to assess effects of personal and environmental factors on Health Related Quality of Life (HRQoL) of Iranian type II diabetic patients.
    Material And Methods
    We worked on some parts of data form a national cross sectional study conducted in 2006. Sampling technique was random cluster sampling. Data collection method was face to face interview based on EQ-5D questionnaire. Interview form، also measured personal factors include: gender، age، duration of diseases from diagnosis، educational and family economic status. We collected our environmental factors such as literacy rate، urbanization rate، number of medical clinics and endocrinologists from latest national census، 1385. For data analysis we used multilevel regression analysis by Ml-winsoftware.
    Results
    Available data were analyses for 3472 diabetic patients. Gender، age، duration of disease، economic status and educational level in personal level and urbanization rate as an environmental factor were statistically significant factors in relation with health related quality of life.
    Conclusion
    Based on study results، gender، and age، duration of illness، family economic and educational status of patients and the rate of urbanization affect on the HRQoL of type II diabetic patients.
    Keywords: health related quality of life, diabetes mellitus type II, multilevel regression model, Iran
  • A. Noroozi, R. Tahmasebi*, B. Shaybani Pages 436-446
    Background
    Diabetes is a serious problem and self- management is effective factor for diabetes control. Personality trait is one of the important factors in diabetes self- management. In this study، purpose was determination of effective personality traits in self- management.
    Material And Methods
    In this cross sectional study، data were collected from a convenience sample of 396 diabetic patients، using self- management and Big five personality Scales. For data analysis، multiple linear regression models were used.
    Results
    Among five personality traits، the most effective traits in self- management were conscientiousness، openness، and extraversion (R2= 32%). Conscientiousness and openness were significant predictors for all of self- management aspects. Extraversion was effective factors in selfregulation، self- integration، and following treatment.
    Conclusion
    The education for diabetic patients with neuroticism and agreeableness traits is necessary and Patients with conscientiousness، openness، and extraversion traits can be used as model in educational process.
    Keywords: Big five model, Diabetes, Personality traits, Self, management
  • M. Asle Mohammadizadeh *, M. Ghanbarzadeh, Ah. Habibi, M. Nikbakht, A. Taghavi Orveh Pages 447-458
    Background
    Respiratory system is the only body system that is directlyxposed to environmental emperature and humidity can cause different reactions. Respiratory rate at rest and xercise in adolescents also because the depth is less than most adults. This requires that the increase in respiratory complications in these patients should be examined. The aim of this study the resistance of the airways and the status of bronchospasm in two different conditions of hot and cold air in young male athletes.
    Material And Methods
    Thirty-five high school students volunteer in Ahwaz city 16-18) year’s average height (178 cm)، weight (66 kg)، body mass index of 25/14. 92 percent of lung function of FVC، The winter air temperature 14 ° C and 68% relative humidity and air temperature in spring، 42 ° C and relative humidity was 76%. Before running the tests measurements are recorded. Low intensity aerobic exercise protocols used to measure the bulk has been. High-intensity aerobic exercise test to measure the Astrand on the treadmill in the winter (January) and spring (June) has been made. In the seasons before and after the exercise test، pulmonary parameters of FVC، FEV1، FEV1/FVC were measured. Using t-test، paired and independent results after the test with a (p ≤ 0. 05) in two different storage temperatures and at high intensity and lowpractice cases are compared.
    Results
    Results showed that compared FEV1، FEV1/FVC to the pre-test parameters and test the bulk test in winter and spring and winter and spring Strand test is significant. Astrand test results as well as between the Bulks test in the winter and spring، significant differences were observed. According to the results، only 4 people (14%) followed by the low-intensity activity in spring and develop bronchospasm were airway resistances. On the other hand، high intensity activities in winter in 14 patients or 40% of subjects are bronchospasm and increased resistance of the air way.
    Conclusion
    General exercise with high intensity in cold weather conditions caused evoked of the lungs airway and and restricted the airflow (than exercise with low intensity in warm weather conditions) in boy''s students.
    Keywords: exercise, induced bronchospasm, temperature, athletes, aerobic training
  • A. Barazesh, K. Zandi, F. Hadavand, N. Moatamed, F. Hefzollah, B. Hefzollah, K.Vahdat * Pages 459-466
    Background
    Acute viral infections such as cytomegalovirus، Rubella، Herpes simplex and varicellazoster virus in pregnant women can cause congenital infection with increased risk of developingcongenital anomalies and morbidity. We aimed to identify young women susceptible to these viralinfections in Bushehr.
    Materials And Methods
    In 2009، 180 female were randomly selected from high schools and collegestudents who were been assisted in marriage consulting clinics. In this cross sectional study، IgGantibodies against varicella zoster virus (VZV)، Herpes simplex virus I،II (HSV I،II)، Rubella &cytomegalovirus (CMV) were determined by indirect enzyme immunoassay (ELISA) technique.
    Results
    Mean age of the participants was 18. 72 years old. %99. 4 and %95 of sera were positive forcytomegalovirus & Rubella respectively and also Antibodies against VZV & HSV were detected in %74. 5& %69. 4 of samples. There were no significant correlation between antibody seropositivity and educationlevel، living places (rural or urban) and occupation. (P<0/05).
    Conclusion
    Although، The findings of this study indicated that high prevalence rate of VZV &HSV 1،2in child bearing age women، but 1/3 -1/4 of them، are still susceptible to these infections، so routinescreening of these viruses is suggested in antenatal care.
    Keywords: Rubella, cytomegalovirus, varicella zoster virus, Herpes simplex virus, child bearing women
  • A. Moghimi, M. Afsharnasab, A. Dashtiannsab, M.Mesbah, V. Yeganeh* Pages 467-487
    Background
    Rapid development of shrimp aquaculture has resulted in widespread use of antibiotics for preventing and curing diseases. In aquaculture، particularly shrimp hatcheries antibiotics are routinely used at therapeutic levels to treat disease and at sub-therapeutic levels as prophylactic agents to increase feed efficiency. Antibiotic residues in the environment are likely to lead to the development and maintenance of antibiotic resistance in microbial populations. The aim of this study was determine of antibiotic resistance to two shrimp pathogens Vibrio harveyi، V. alginolyticus، that they are agents of mortality in shrimp hatcheries.
    Material And Methods
    After isolation and detection (by biochemical tests) of two species of bacterial pathogens from three hatcheries of Bushehr province، bacterial strains were tested for sensitivity to antibiotics including erythromycin، streptomycin، oxytetracyclin، and trimetoprim by disk diffusion method.
    Results
    Results showed that all isolated bacteria Vibrio harveyi from three hatcheries were sensitive to oxytetracyclin and trimetoprim، but to streptomycin were resistant، and to erythromycin in hatcheries A، B، C was intermediate، resistance، sensitive respectively. Bacteria Vibrio alginolyticus isolated from three hatcheries were resistant to streptomycin. But they isolated from a hatchery to the other antibiotics erythromycin، oxytetracyclin and trimetoprim were resistant، intermediate and intermediate، respectively. Also they isolated from B hatchery were resistant، sensitive and sensitive to erythromycin، oxytetracyclin and trimetoprim، respectively And from C hatchery were intermediate، sensitive and sensitive to antibiotics، respectively.
    Conclusion
    Isolated bacteria showed the most resistance to streptomycin and erythromycin respectively. These antibiotics is used frequently in medicine and veterinary، with entrance of human and animal''s bacteria resistance via waste and fluid water to the sea، maybe transferred the resistant plasmid from resistant bacteria to Vibrio spp.
    Keywords: shrimp hatchery, Vibrio harveyi, Vibrio alginolyticus, antibiotics
  • F.Hadavand, H. Maneshi, N. Moatamed, K. Vahdat, M. Fattah, Hr.Alizadehotaghvar, G. Heydari Pages 479-485
    Background
    Imipenem is a betalactam antibioticthat has antibacterial activity against gram positive،gram negative and anerobic species. Antibiotic resistance is a problem in Iran. In this study، we asses imipenem resistance in blood cultures in Bushehr educational hospitals.
    Material And Method
    This cross sectional study was done in 2010. Blood cultures were taken from admitted patients in hospitals. For all samples، antibiogram with disk diffusion was done. And result of culture was categorized into three groups: resistance، sensitive and intermediate. Data was analyzed with SPSS Version13.
    Results
    This study consisted of 200 patients. 48% Male، 37% female، 14% NeonateThe age of study group was ranged between 1 and 90 years (Mean 21، Standard deviation 28).. Psuedomonus aeroginosa and staphilococcus epidermis had higher perevalence. Resistancy to imipenem was 29/5. Resistancy to imipenem was 41/4% in NICU. Concdlsion: Findings indicated that antibiotic resistancy is increasing in Bushehr. Therfore، it is necessary to modify antibiotic prescription and restrict using wide spectrum antibiotics such as imipenem.
    Keywords: imipenem, antibiotic resistance, blood culture, disk diffusion
  • K. Vahdat*, A. Amini, A. Najafi, Mj Haeri Neghad Pages 486-492
    Background
    Isolation of a novel virus belonging to coronavirdae family in September 2012، from patients in Middle East who had died of an acute respiratory illness & renal failure lead to researches on this new virus. Here، a brief review to summarize the events of scientific findings of this new emerging virus.
    Material And Methods
    This review is based on a comprehensive search of three databases (Pubmed، Embase and Cochrane) and WHO reports. The searched keywords were new coronavirus، Middle East، acute respieratory distress syndrom & Saudi Arabia.
    Results
    Due to novelty of virus only limited papers exist on searched databases، so only 50 papers were identified which after omitting repeated case reports، papers related to SARS and updated WHO reports، 30 papers were finally reviewed.
    Conclusion
    WHO recommendation is evaluation of all patients with acute respiratory illness and history of travel to Saudi Arabia or other countries where this novel virus is epidemic.
    Keywords: Acute Respirototy Distress Syndrom, Middle East, New coronavirus, Saudi Arabia
  • M. Jafari, Gh. Mohebbi, A. Vazirizadeh, I. Nabipour* Pages 493-507
    The members of Scorpaenidae family، including stonefish (genus Synanceja) are among the most dangerous and venomous fishes in the word that inhibit in the tropical shallow waters. The toxinology of the venom of stonefish (genus Synanceja) showed that it is a mixture of proteins، containing several enzymes like hyaluronidase. The crude venom can produce cytolytic، hemolytic، neurotoxic and hypotensive effects in vivo. Immediate increasing intensive pain، local ischemia followed by cyanosis، edema and swelling are the local clinical presentations. Systemic manifestations are not uncommon. Hot water immersion of the injured limb، a local anesthetic agent without adrenaline، infiltrated into and around the wound، debridement of the necrotic tissue and the prescription of prophylactic antibiotic are the main therapeutic measures. The administration of antivenom may be considered.
    Keywords: Scorpaenidae, stonefish, toxinology, venom
  • M. Fouladvand*, A. Barazesh, R. Tahmasebi Pages 508-518
    Background
    Intestinal parasitic infections are of one most important problems in developing countries and job is one of the most important factors determining the rate of intestinal parasitic infections. Persons who deal with waste elimination and recycling، due to close contact with infectious sources are more likely to be infected than others. Because of industrialization، population density and immigrants residing in Assaluyeh region، and due to the lack of history of a study for intestinal parasitic infection، the prevalence rate of intestinal parasitic infections among workers in the collection، transportation and recycling of wastes in the Pars Special Economic Energy Zone was evaluated.
    Material And Methods
    In a descriptive cross-sectional study، demographic questionaire was completed for each person، Stool samples were taken and sample containers were transferred to parasitology research laboratory of university. Samples were examined for intestinal parasites by preparing direct smear (wet mount) and formalin-ether sedimentation technique. Data were collected by questionnaire and analyzed using SPSS 15. 0 software and Chi square test.
    Results
    The results showed that 37. 3% of samples were infected at least with one intestinal parasite، 10. 7% of samples were infected with more than one parasite. Giardia lamblia (6%) and Entamoeba coli (13/4%)، showed the highest infection rate among all parasite species. Prevalence rate of intestinal parasites in worker from Nakhl-e- Taghi municipality was higher than other region of the study area.
    Conclusion
    Job type and duration of contact with infectious source play important roles in determining rate of intestinal parasitic infection. Workers involved in collection، transportation and recycling of wastes are more at risk of intestinal parasitic infections than others. Therfore، providing personal protective equipments and health education in this group can play an important role in community health promotion.
    Keywords: Prevalence, Intestinal Parasites, Workers, Pars Special Economic Energy zone