فهرست مطالب

طب جنوب - سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1389)

مجله طب جنوب
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمدالله کرمی فر، مریم بهمنیار، مهران کریمی صفحه 86
    زمینه
    اختلالات سیستم اندوکرین مانندکوتاه قدی، بلوغ دیررس و هیپوگنادیسم که به دلیل اثرات سمی آهن اضافی در بیماران تالاسمی به وجود می آید، یک معضل بزرگ است. هدف این مطالعه بررسی ارتباط سطح سرمی لپتین و گرلین با کوتاه قدی و لاغری در بیماران بت تالاسمی است.
    مواد و روش ها
    در این بررسی سطح سرمی لپتین و گرلین در 50 کودک سالم، 50 بیمار تالاسمی ماژور و 50 بیمار تالاسمی متوسط اندازه گیری شد و نتایج با استفاده از آزمون های آماری توسط نرم افزار spss نسخه 15 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین لپتین سرم در گروه تالاسمی ماژور μg/l 2/1±62/2 و در گروه تالاسمی متوسط μg/l 4/2±87/2 بود که به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود (01/0 P <). میانگین گرلین در گروه تالاسمی ماژور pg/ml 9/275±192/1042 بود که به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (01/0 P <). اما در گروه تالاسمی متوسط pg/ml 5/275± 39/989 بود که تفاوت معنی داری نداشت. ارتباط معنی دار مثبتی بین سطح سرمی لپتین وشاخص توده بدنی در بیماران تالاسمی ماژور و متوسط وجود داشت. همچنین سطح سرمی لپتین در گروه افراد کوتاه قد تالاسمی ماژور در مقایسه با گروه کنترل کوتاه قد پایین تر بود، اما هیچ ارتباط معنی داری بین سطح گرلین و کوتاه قدی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که یکی از مشکلات غددی در افراد تالاسمی نقص عملکرد سلول های چربی است که موجب سطح سرمی پایین لپتین در این بیماران می شود.
    کلیدواژگان: لپتین، گرلین، بتاتالاسمی، کوتاه قد
  • علیرضا رهبر، ایرج نبی پور صفحه 93
    زمینه
    تراکم استخوانی پایین یکی از عوامل خطر اصلی در شکستگی های حاصل از استئو پروز می باشد. شواهد دلالت بر اثر محافظت کنندگی ریزمغذی و درشت مغذی ها در مقابل اختلالات استخوانی، پیرو افزایش سن دارد. در این مطالعه ارتباط بین کلسیم غذایی با تراکم و همچنین نشانگرهای حساس سرمی استخوانی را در بالغین استان بوشهر مورد بررسی قرار دادیم.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه 1028 نفر (36 درصد مرد و 63 درصد زن) از 13 منطقه بوشهر به صورت تصادفی انتخاب شده و بسامد غذایی به وسیله پرسشنامه معتبرارزیابی گردید. تراکم استخوانی مهره های کمری 1 تا 4، استخوان فمور (گردن، مثلث ward و تروکانتر) و قسمت انتهایی ساعد به وسیله دستگاه جذب اشعه x دوگانه (DXA) و C-ترمینال تلوپپتید کلاژن تیپ I (CTX) و استئوکلسین به روش الیزا مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین مصرف کلسیم غذایی در افراد شرکت کننده و تراکم استخوانی فمور (گردن فمور 05/0>P، 06/0=r؛ مثلث ward 01/0=P، 07/0=r و تروکانتر 05/0>P، 05/0=r) وجود دارد. اما بین کلسیم غذایی با تراکم استخوانی مهره ها و یک سوم انتهایی استخوان ساعد دیده نشد. آنالیز رگرسیون به صورت معکوس ارتباط معنی-داری بین کلسیم غذایی و استئوکلسین سرم (05/0>P، 07/0=r) نشان داد، در حالی که ارتباط معنی داری بین کلسیم غذایی و CTX سرم مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    مصرف کلسیم می تواند اثر محافظت کنندگی در برابر بروز پوکی استخوان در بالغین داشته باشد، به خصوص این نتیجه گیری به وسیله یافته های مطالعه مبتنی بر کاهش بازگردش استخوانی در افرادی که کلسیم بیشتری دریافت کرده بودند، تقویت می گردد.
    کلیدواژگان: کلسیم رژیم غذایی، C، ترمینال تلوپپتید کلاژن تیپ I، استئوکلسین، تراکم استخوانی، نشانگرهای بازگردش استخوانی
  • سینا دوبرادران، داریوش رنجبر وکیل آبادی، امیر حسین محوی، طاهره کاظمی وکیل آبادی صفحه 102
    زمینه
    در این مطالعه ارتباط میزان فلوراید آب های زیر زمینی و ارتفاع روستا از سطح دریا با شاخص های DMFT و dmft کودکانی که در در روستاهای منطقه دشتستان واقع در استان بوشهر زندگی می کنند، سنجیده شده است.
    مواد و روش ها
    13 روستا در منطقه دشتستان که دارای استانداردهای زندگی یکسان بوده و از آب های زیرزمینی به-عنوان تنها منبع آب آشامیدنی استفاده می کردند، مورد بررسی قرار گرفتند. آمار مربوط به وضعیت سلامت دندان های شیری (dmft) و دائمی (DMFT) 2287 کودک که در محدوده سنی 6 تا 11 سال بودند، از مرکز بهداشت شهرستان دشتستان گرفته شد و مقادیر شاخصdmft و DMFT کودکان هر روستا طبق دستورالعمل WHO محاسبه شد. میزان فلوراید آب آشامیدنی روستاها نیز به روش SPADNS اندازه‎گیری شد. اطلاعات با استفاده از آزمون آنالیز رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    غلظت فلوراید در محدوده mg/l 12/2 -99/0، مقادیر Dt در محدوده 08/1 – 14/0 و dt در محدوده 18/1-17/0 بود. در محدوده غلظت فلوراید اندازه گیری شده با انجام آنالیز رگرسیون خطی، ارتباط مستقیم ضعیفی با میزان DMFT و dmft مشاهده شد و با افزایش میزان فلوراید، شمارش Dt و dt نیز بدون توجه به سن در هردو جنس در 13 روستا افزایش یافت. در این مطالعه ارتفاع روستاها از سطح دریا تاثیری بر میزان پوسیدگی نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت های فلوراید بالاتر ازmg/l 1 در آب آشامیدنی تاثیری در پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان در این منطقه ندارد.
    کلیدواژگان: آب آشامیدنی، ارتفاع از سطح دریا، پوسیدگی دندان، فلواراید
  • مرادعلی فولادوند، بهروز نعیمی، محمدعلی حقیقی صفحه 108
    زمینه
    ولووواژینیت کاندیدایی بیماری است که در اثر کلونیزاسیون گونه های کاندیدا در موکوس دستگاه تناسلی خانم ها ایجاد می‎شود. هدف این تحقیق شناسایی گونه های مخمرهای جدا شده از واژینیت درخانم های مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی ابوالفضل بوشهر بود.
    مواد و روش ها
    در این بررسی که از خرداد ماه تا شهریور ماه 1381 در شهر بوشهر صورت گرفته است. از 80 خانم مشکوک به واژینیت کاندیدایی، به کمک سوآب، 160 نمونه گرفته شد (2 سوآب برای هر خانم). سپس از نمونه ها لام مستقیم و کشت تهیه گردید ومخمرهای جدا شده با کمک روش های استاندارد جذب و تخمیر قندها، شناسایی گردیدند.
    یافته ها
    در این مطالعه از 80 نمونه مشکوک به واژینیت کاندیدایی، تعداد 42 نفر به این بیماری مبتلا بودند. از 42 مورد بیماری، 31 مورد کاندیدا آلبیکانس، 5 مورد کاندیداگلابراتا، 4 مورد کاندیدا تروپیکالیس و 2 مورد هم کاندیدا کفیر عامل بیماری بوده است.
    نتیجه گیری
    در گروه مورد مطالعه این بررسی، شایع ترین عامل بیماری ولوواژنیت کاندیدیایی، کاندیدا آلبیکانس شناخته شد.
    کلیدواژگان: عفونت های قارچی، کاندیدیازیس، وولووواژنیت، گونه های کاندیدا
  • مرادعلی فولادوند، افشین برازش، بهروز نعیمی، کتایون وحدت، رحیم طهماسبی صفحه 114
    زمینه
    توکسوپلاسموز بیماری انگلی است که به وسیله تک یاخته ای درون سلولی به نام توکسوپلاسما گوندی ایجاد می-شود. این عفونت در افراد با سیستم ایمنی سالم عمدتا فاقد علایم بالینی است. بررسی سرواپیدمیولوژی توکسوپلاسموز در دختران قبل از ازدواج به منظور یافتن افراد فاقد ایمنی، می تواند مبنای اقدامات پیشگیری از توکسوپلاسموز مادرزادی قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    طی مطالعه ای مقطعی، 491 دانشجوی دانشگاه های علوم پزشکی و خلیج فارس بوشهر به صورت تصادفی انتخاب شدند. نمونه خون گرفته شد و سرم های حاصله جهت یافتن آنتی بادی های IgG و IgM به روش ELISA مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    شیوع آنتی بادی های IgG و IgM ضد توکسوپلاسما در دختران دانشجو به ترتیب 5/11 و 5/1 درصد بود. 8/30 درصد از دانشجویان دارای اطلاعاتی در مورد توکسوپلاسموز بودند. بین مثبت بودن آنتی بادی ضد توکسوپلاسما و عواملی مثل محل سکونت و عادات غذایی رابطه آماری معنی دار مشاهده شد، اما بین وجود آنتی بادی و عواملی مثل در دسترس بودن آب آشامیدنی سالم، تماس با گربه و نگهداری حیوانات در خانه ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    شیوع کمتر از حد انتظار آنتی بادی ضد توکسوپلاسما در بوشهر با عواملی همچون وجود کم گربه در شهر بوشهر، مصرف کم گوشت گاو و گوسفند و فقدان دمای مناسب برای اسپوردار شدن انگل در بیشتر ماه های سال مرتبط است. پیشنهاد می شود که برنامه های آموزشی و تشخیصی جهت پیشگیری از توکسوپلاسموز مادرزادی در زنان غیر ایمن تدوین شود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموز، شیوع، الایزا، دختران دانشجو
  • خسرو حضرتی تپه، سید جواد موسوی، افشین برازش، الماس اسدی صفحه 123
    زمینه
    در حال حاضر درمان انتخابی کیست هیداتیک جراحی می باشد. با توجه به خطر ریخته شدن محتویات کیست به داخل اعضای شکم و انتشار اسکولکس‎ها حین خارج سازی، جهت پیشگیری، مواد اسکولکس کش مختلفی به داخل کیست تزریق می‎شود که عوارض جانبی گوناگونی در بدن میزبان دارند. لذا در این تحقیق تاثیر اسکولکس کشی متیلن بلو بر روی کیست هیداتیک مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    جهت انجام مطالعه، تعداد 50 کبد آلوده گوسفند که حاوی حداقل یک کیست بارور با پروتواسکولکس های زنده بودند، جمع آوری گردید. زنده بودن پروتواسکولکس ها از طریق حرکت سلول های شعله شمعی و تکان های محتویات داخلی آنها و در نهایت رنگ آمیزی ائوزین تایید شد و در سه گروه به ترتیب تحت تاثیر سالین هیپرتونیک اشباع، نرمال سالین و متیلن بلو به عنوان کنترل‎های مثبت، منفی و تست قرار گرفتند. پروتواسکولکس ها در زمان های 2، 4، 8 و 16 دقیقه از نظر زنده بودن در زیر میکروسکوپ ‎نوری بررسی شدند.
    یافته ها
    متیلن بلو و سالین نرمال در فواصل زمانی مذکور هیچ گونه تاثیری بر اسکولکس ها نداشتند و صد در صد پروتواسکولکس ها تا پایان 16 دقیقه زنده بودند، ولی سالین هیپرتونیک اشباع در زمان های 2 و 4 دقیقه، حدود 95 درصد و 8 و 16 دقیقه، 100 درصد پروتواسکولکس ها را از بین برد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده حاکی از عدم تاثیر این ماده بر روی پروتواسکولکس ها بود و لذا پیشنهاد می شود مطالعات و تحقیقات بیشتر در زمینه دستیابی به یک ماده اسکولکس کش مؤثر و بدون عوارض برای انسان ادامه یابد.
    کلیدواژگان: متیلن بلو، پروتواسکولکس، کیست هیداتیک، شرایط آزمایشگاهی، اکینوکوکوس گرانولوزوس
  • کتایون وحدت، ایرج نبی پور، آرزو نجفی، امیر رضا بوالخیر صفحه 129
    زمینه
    خود نمایی سویه های مقاوم چند دارویی باکتری ها در سطح جهان، کاربرد نابجای عوامل ضدعفونی و ظهور ارگانیسم های بازپدید، موجب گردیده است که پژوهشگران به صورت ژرف به شناسایی و کشف مواد جدید ضد عوامل عفونی از گستره دریا، تمایل از خود نشان دهند.
    مواد و روش ها
    تعداد 611 گونه نرمتن شناسایی شده در سواحل و جزایر خلیج فارس، جهت تاکسونومی و یافت اسامی هم نام (Synonymy) در بانک اطلاعاتی نرمتنان هند - آرام (OBIS) مورد بررسی قرار گرفتند. سپس اسامی این نرمتنان همراه با اسامی هم نام آنها، در بانک اطلاعاتی پزشکی کتابخانه ملی کنگره آمریکا (PubMed) جهت یافت فرآورده های زیستی آنها جستجو شدند.
    یافته ها
    از 611 گونه نرمتن خلیج فارس، 172 جنس/گونه دارای ترکیبات فعال زیستی بوده که جداسازی و تلخیص مواد ضد عوامل عفونی در 11 جنس/گونه نرمتن خلیج فارس گزارش شده بود. عصاره این نرمتنان یا مواد استخراجی و تلخیص شده آنها بر علیه باکتری های گرم مثبت (در پنج نرمتن)، گرم منفی (چهار نرمتن)، ویروس (دو نرمتن)، قارچ و لیشمونیا (هریک، یک نرمتن)، مؤثر بوده اند و در دو نرمتن نیز ملکول های شناساگر جهت عوامل عفونی نفوذی یافت شده است.
    نتیجه گیری
    نرمتنان خلیج فارس دارای مواد فعال زیستی ضد عوامل عفونی بوده و رشد فزاینده جداسازی این ترکیبات، نشانگر آن است که پژوهش بر روی نرمتنان خلیج فارس می تواند گنجینه ای از مواد فعال زیستی ضد عوامل عفونی را برای ما نوید دهد.
    کلیدواژگان: نرمتنان، باکتریایی، قارچی، ویروسی، دریایی
  • پیام مهریان، رضا قاسمی خواه، حسین سرمدیان صفحه 137
    در اغلب موارد انسداد مجرای صفراوی مشترک به دلیل نئوپلاسم ها، سنگ مجاری صفراوی، تروما یا علل ایاتروژنیک می-باشد. با این وجود به ویژه در نواحی اندمیک انگل ها نباید فراموش شوند. پارگی کیست هیداتیک کبدی به داخل مجاری صفراوی یکی از مهم‎ترین علل انگلی انسداد مجرای صفراوی مشترک می باشد و باید در همه بیماران مبتلا به انسداد مجرای صفراوی مشترک که سابقه عفونت هیداتیک را دارند به عنوان یکی از تشخیص های افتراقی مطرح شود. در این مقاله ما یک مورد غیر معمول از عود کیست هیداتیک کبدی پس از 13 سال که همزمان با عود، کیست به داخل سیستم صفراوی پاره شده و باعث انسداد مجرای صفراوی مشترک شده است را معرفی می کنیم.
    کلیدواژگان: پارگی داخل صفراوی، کیست هیداتیک، مجرای صفراوی مشترک، عود
|
  • H. Karamifar, M. Bahmaniar *, M. Karimi Page 86
    Background
    Endocrine dysfunction related to toxic side effects of iron overload, such as delayed puberty, short stature and hypogonadism present major problems in thalassemic patients. This study was aimed to assess the Leptin and Ghrelin serum levels in such cases.
    Methods
    50 normal subjects, 50 cases of β-thalassemia major and also 50 pateints of thalassemia intermedia were randomly selected and leptin and Ghrelin serum levels were checked.
    Results
    Mean leptin concentration was 2.62±1.2 β g/L in patients with β- thalassemia major, and 2.878±2.4 β g/L in patients with thalassemia intermedia. These values appeared to be significantly lower than in controls (9.228±2.9) (p <0.001). Mean Ghrelin concentrations were 1042.192±275.9 pg/mL and 989.39±275.5 pg/mL in β-thalassemia major and intermediate respectively. This value in thalassemia major appeared to be significantly higher compared with controls (876.96±384.3 pg/m) (P<0.01). There was positive relation between circulating leptin and body mass index in thalassemia major and intermediate. Leptin levels were lower in thalassemia major patients with short stature group compared with controls but there was not any correlation between ghrelin levels and short stature in different groups.
    Conclusion
    These results suggest that one of the endocrinopathies affecting thalassemic patients is adipose tissue dysfunction and it seems that low leptin levels play a role in the endocrine dysfunctions in these patients. These findings should be confirmed in further studies.
  • A. Rahbar *, I. Nabipour Page 93
    Background
    Introduction
    Low bone mineral density (BMD) is a major risk factor for osteoporotic fracture. There are emerging evidences, that micronutrients and macronutrients may play a protective role against age related bone loses. In this study the relationship between dietary calcium intake and bone mineral density in adult population was investigated.
    Methods
    A total of 1028 healthy men and women, aged 20-72 years, were randomly selected from 13 clusters in Bushehr port. Dietary calcium intake with a validated FFQ was evaluated. Dual-energy X-ray absorptiometry (DXA) was used to determine the bone mineral density (BMD) of the lumbar spine (L2-L4), distal third of radius, and proximal femur. Serum degradation products of the C-terminal telopeptides of type I collagen (CTX), and osteocalcin were measured by highly specific ELISA methods.
    Results
    There was significant positive age- adjusted linear correlation between dietary calcium intake and femur neck BMD (r=0.06, p<0.05), femur ward’s triangle BMD (r=0.07, p=0.01), and femur trocanter BMD (r=0.06, p<0.05). Negative age-adjusted linear correlation between dietary calcium intake and osteocalcin (r=-0.07, p<0.05) in adults population were significant.
    Conclusion
    It is concluded that a high dietary calcium intake has protective role against osteoprotc fracture and is supported by reduction of osteocalcin, a turn over marker in people who had used more calcium.
  • S. Dobaradaran, D. Ranjbar Vakil Abadi, A.H. Mahvi *, T. Kazemi Vakil Abadi Page 102
    Background
    The aim of this study was to determine relationship between the groundwater fluoride (F) concentration and villages elevation with dental caries in children living in the Borazjan villages (in Dashtestan area) of the Bushehr Province.
    Methods
    13 villages in Dashtestan with only a groundwater source and essentially the same socio-economic living standards conditions were surveyed. All of the children in each village in the ages 6–11 were sampled for a total of 2287 in all villages. F levels in the village drinking water measured by the SPADNS method.
    Results
    F drinking water concentration ranged from 0.99 to 2.50 mg/L, while the number of decayed permanent (Dt) teeth per child ranged between 0.14 and 1.08 and the number of decayed deciduous (dt) teeth ranged between 0.17 and 1.18. Over this narrow concentration range there appeared to be no significant association between the F level in the drinking water and Dt and dt. Also it was appeared villages elevation had no any significant effect on dental carries levels.
    Conclusion
    F drinking water levels higher than 1 mg/L in this area had no any effect in the prevention of dental caries.
  • M.Fouladvand, B. Naiemi *, M.A. Haghighi Page 108
    Background
    Candida vulvovaginitis is a disease caused by colonization of candida species in mucosa of genital tract of women. There was no any information about epidemiology of this infection in Bushehr city, so this survey was conducted to detect yeasts species in women who referred to health center clinics from June to September 2002 in Bushehr city.
    Methods
    In this study from 80 women who suspected to vulvovaginitis, 160 vaginal swabs were collected (two swabs from each woman) and examined by direct microscopic slide and culture method; by using the sugar fermentation and assimilation isolated yeasts were specified.
    Results
    From 80 subjects participated in this study, 42 cases were positive for vulvovaginitis. Etiologic species of 42 positive cases were as follow: 31 cases were Candida albicans, 5 cases Candida glabrata, 4 cases Candida tropicalis and 2 cases were Candida Kefyer.
    Conclusion
    This study showed, candida albicans is predominant species in this group of patients.
  • M.A. Fouladvand *, A. Barazesh, B. Naiemi, K. Vahdat, R. Tahmasebi Page 114
    Background
    Toxoplasmosis is a parasitic diseases caused by an intra cellular protozoan called Toxoplasma gondii. This infection is almost asymptomatic in imunocompetent persons but it is an important disease in immunocompromised individuals and pregnant women. Seroepidemiological survey of Toxoplasmosis in girls before marriage for identifying non immune girls could be used to prevent congenital Toxoplasmosis.
    Methods
    As a cross sectional study to evaluate the IgG and IgM antibodies, 491 student girls were chosen randomly from Bushehr university of medical sciences and persion gulf university. Blood samples were collected and The obtained sera were examined for anti Toxoplasma IgG and IgM antibodies by using ELISA method.
    Results
    Results showed that the prevalence of of Toxoplasmosis IgG and IgM antibodies in student girls was 11.5 and 1.5 percent respectively. 30.8% of students had information about Toxoplasmosis. There was significant correlation between seropositivity of Toxoplasma antibodies and factors such as, area of residency, and food consumption habits, but there was no significant correlation between seropositivity and availability of drinking water, contact with cat and keeping pet.
    Conclusion
    Altough prevalence of Toxoplasma antibodies in Bushehr is lower than expected, but it could be correlated with some factors such as: low abundance of stray cats, low consumption of beaf and lamb and lack of optimum temperature for the parasite sporolation in most months during the year. It is recommended to establish the educational and detecting measures to prevent congenital Toxoplasmosis in non immune women.
  • Kh Hazrati Tappeh*, S.J. Mousavi, A. Barazesh, A. Asadi Page 123
    Background
    To prevent inadvertent rupture of the hydatid cyst during surgery, various scolicidal materials would be injected into the cysts, but they could cause various side effects on the body of the host. In the current study, the effects of the scolicidal methylene blue on protoscolices of hydatid cyst was evaluated.
    Methods
    In this study, 50 sheep liver samples infected to hydatid cyst were collected. Each sample had at least one prolific cyst containing live protoscolices confirmed with candle flame shape movements of them and shakes of their internal ingredients as well as staining by eosin dye. The samples were categorized in three groups of positive control, negative control, and test groups regarding to their exposure to saturated hypertonic saline, normal saline, and methylene blue, respectively. Life signs of protoscolices were examined under visible microscope at 2, 4, 8, and 16 minutes after exposure to the dyes.
    Results
    Methylene blue and normal saline had no effects on protoscolices at the end of the mentioned times and all the protoscolices were live after 16 minutes, but saturated hypertonic saline killed 95% of protoscolices at the end 4 minutes and all of them were died till 16 minutes.
    Conclusion
    The results of this study manifested that Methylene blue has no effects on killing of protoscolices, so it is suggested that future studies should be done to find an effective scolicidal material with no side effect on human body.
  • K. Vahdat, I.Nabipour*, A. Najafi, Ar. Bolkheir Page 129
    Background
    Emergence of multi-drug resistance bacteria in the world, vast inappropriate usage of anti-infective agents and re-emergence of micro-organisms lead to the beginning of discovery of new anti-infective agents from the sea by the scientists.
    Methods
    A total of known 611 seashells species in the Persian Gulf were investigated for synonymy in OBIS database. Then, all the species, including their synonymy were searched in PubMed database to find their isolated bioactive agents.
    Results
    From 611 known seashells in the Persian Gulf, 172 genera/species had bioactive compounds. Anti-infective agents were isolated and purified for 11 genera. The crude or purified extracts from these seashells were active against gram-positive bacteria (5 seashells), gram-negative bacteria (4 seashells), viruses (2 seashells), fungi and leishmania (each one seashell). Two molecular probe s for invasive organisms were also reported from two seashells.
    Conclusion
    The known seashells from the Persian Gulf have potential anti-infective compounds and increase in the efforts to isolate these agents will promise a treasure for novel anti-infective agents.
  • P. Mehrian *, M.Assadi, R. Ghasemikhah, H.Sarmadian Page 137
    In the majority of cases, common bile duct obstruction is due to neoplasms, choledocholithiasis, trauma or iatrogenic causes. However, especially in endemic regions, parasites should not be overlooked. Ruptured hydatid cyst is one of the most important parasitic causes of common bile duct obstruction and should be considered in every case of common bile duct obstruction with a history of hydatid infection. We present herein an unusual case of hepatic hydatid cyst recurrence after 13 years with concomitant rupture into the biliary system causing common bile duct obstruction.