فهرست مطالب

طب جنوب - سال پانزدهم شماره 1 (بهار 1391)

مجله طب جنوب
سال پانزدهم شماره 1 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1390/12/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محدثه مظفری، پریسا فرنیا، مهدی جعفریان، محمدرضا رضوی دلیگانی، مهدی کاظم پور، محمدرضا مسجدی، علی اکبر ولایتی صفحه 1
    زمینه
    اخیرا نشان داده شده است که سوش های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ژنوتایپ بیجینگ، رابطه مستقیمی با مقاومت دارویی دارند. بنابراین روشی ساده و سریع برای تشخیص و تمایز ایزوله های خانواده بیجینگ مورد نیاز می باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی قدرت تمایز لوکوس های مختلف دو روش 15 MIRU-VNTR و 12 MIRU-VNTR برای سویه-های بیجینگ و مقایسه آن با سایر سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می باشد. مواد و روش ها ابتدا 105 سویه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس با روش های اسپولیگوتایپینگ شناسایی شدند، سپس با روش های 12 و 15 لوکوس MIRU-VNTR مورد آنالیز ژنومی قرار گرفتند و تنوع آللی هر یک از لوکوس ها با استفاده از آزمون HunterGaston Discriminatory Index (HGI) محاسبه شد.
    یافته ها
    از 105 سویه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس با روش اسپولیگوتایپینگ، 20 سویه بیجینگ شناسایی شد (05/19 درصد). بررسی با روش 12 و 15 لوکوس MIRU-VNTR در کل سویه ها نشان داد که 11 لوکوس جزء لوکوس های بسیار افتراق دهنده بودند (6/0HGI≥) که از بین آن ها لوکوس QUB26 بالاترین قدرت تمایز را داشت (84/0=HGI). تعداد تکرارها در لوکوسQUB11b برای سویه های بیجینگ اختصاصی بود. تنها لوکوس بسیار افتراق دهنده برای سویه های بیجینگ، MIRU16 بود. لوکوس های QUB26، Mtub21،MIRU39، MIRU27، MIRU23 و MIRU26 جز لوکوس های افتراق-دهنده متوسط (4/0≥HGI).
    نتیجه گیری
    روش 12 و 15 لوکوس MIRU-VNTR ساده و سریع هستند و برای تمایز سویه های بیجینگ از سایر سویه-های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مناسب می باشند، اما برای تمایز بین سویه های مختلف بیجینگ مناسب نمی باشند و الگوهای به دست آمده تقریبا مشابهند. قدرت افتراق روش 15 لوکوسی برای تمایز سویه های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس بالاتر از روش 12 لوکوسی بود.
    کلیدواژگان: MIRU، VNTR، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، ژنوتایپ بیجینگ، سل
  • الهام تکیه، سارا مقدم نیا، اکرم عیدی، رضا تقی زاد فرید، روح الله فردوسی، جلال زرین قلم صفحه 13
    زمینه
    ادم و درد از علائم اصلی بیماری های التهابی می باشند که به دلیل تعدد میانجی های القاء کننده معمولا درمان آن با مشکلاتی همراه می‎باشد. استفاده از گیاهان دارویی به عنوان یکی از عوامل مهم مورد استفاده در بهبود علائم التهابی در جوامع مطرح می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات عصاره متانولیک برگ درخت زیتون برروی مدل های مختلف التهاب و درد در موش های کوچک سوری بود.
    مواد و روش ها
    عصاره متانولیک برگ درخت زیتون تهیه و دوزهای مختلف آن (200، 300 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی (30 دقیقه قبل از تزریق فرمالین، اسید استیک و زایلن) به موش های کوچک آزمایشگاهی نر نژاد NMRI تزریق شد. تاثیر تجویز عصاره بر علائم مربوط به التهاب و درد حیوانات طی تست های فرمالین، اسیداستیک و زایلن مورد بررسی قرار گرفت. داروهای ایندومتاسین، مورفین و دگزامتازون در گروه های کنترل مثبت بسته به شرایط استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه بیانگر اثرات معنی دار و وابسته به دوز عصاره متانولیک برگ درخت زیتون بر روی درد ناشی از تزریق فرمالین در هر دو فاز مطالعه، درد احشایی ناشی از تست اسید استیک و التهاب ناشی از تزریق زایلن بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که تجویز عصاره متانولیک برگ درخت زیتون می تواند به عنوان یک عامل ضدالتهابی و تعدیل کننده ی درد عمل کرده و این اثرات وابسته به دوز ممکن است بوسیله ی مواد موثره مختلف این گیاه میانجی گری شود که نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: زیتون (Olea europaea L)، درد، التهاب، رادیکال های آزاد
  • محمود بهمنی، مجید آویژگان، مجید غلامی آهنگران، محمود رفیعیان صفحه 25
    زمینه
    زالوهای آبزی با حمله به مخاطات بدن و مکیدن خون باعث کم خونی می شوند. بر اساس اطلاعات موجود داروی تجاری برای کنترل زالو وجود ندارد. لذا در این مطالعه مداخله ای به بررسی اثر چندگیاه دارویی و شیمیایی بر زالو گونه لیمناتیس نیلوتیکا پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    عصاره های متانولی درمنه، افسنطین و عصاره های هیدروالکلی بلوط، بومادران و گل میمونی بیابانی تهیه گردید. از عصاره تهیه شده در تیمارهای مجزا و از آلبندازول به عنوان داروی ضدانگل تجاری و از آب مقطر به-عنوان کنترل منفی استفاده شد. هر زالو در ظرف مجزا و در محیط آبی نگهداری شد و با اضافه نمودن داروهای ذکر شده اثرات داروها برای مدت 720 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. برای هر تیمار 9 تکرار در نظر گرفته شد و در طول مدت آزمایش فلجی و مرگ زالو ثبت شد.
    یافته ها
    با بررسی داده ها مشخص شد آلبندازول با میانگین مدت زمان 138 دقیقه موجب مرگ زالو می شود اما عصاره-های متانولی درمنه، افسنطین و عصاره های هیدروالکلی بلوط، بومادران و گل میمونی بیابانی با دوز 600 میلی گرم موجب مرگ زالو نشدند. عصاره متانولی درمنه با دوز 1200 میلی گرم در مدت 720 دقیقه بدون اثرکشندگی و در دوزهای 1800 و 2400 میلی گرم باعث مرگ زالو پس از 635 و 188 دقیقه می گردد. عصاره متانولی افسنطین در دوز 1200 میلی گرم در مدت 720 دقیقه بدون اثر کشندگی و در دوزهای 1800 و 2400 میلی گرم باعث مرگ زالو پس از 600 و 601 دقیقه می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به دوز و مدت زمان رخداد فلجی و مرگ در گروه مصرف کننده آلبندازول در مقایسه با سایر داروها به نظر می رسد گیاهان دارویی مورد استفاده در این مطالعه در مقایسه با آلبندازول اثر ضدزالویی چندانی بر زالو لیمناتیس نیلوتیکا نداشته باشند.
    کلیدواژگان: زالو، لیمناتیس نیلوتیکا، گیاهان دارویی بومی ایران، عصاره های متانولی و هیدروالکلی
  • فاطمه بحرینی، سید مجتبی محدث اردبیلی، صفر فرج نیا، جلال قره سوران، ایرج نبی پور، علیرضا سلطانیان، اکبرعلی عسکرزاده صفحه 35
    زمینه
    جستجوی گسترده ژنوم جهت یافتن استعداد ژنتیکی ابتلاء به دیابت نوع 2 در جمعیت های مختلف، تاکنون نتایج متفاوتی را در برداشته است. اخیرا Calpain10 به عنوان یک ژن مستعدکننده ابتلاء به دیابت نوع 2 در ناحیه NIDDM1 شناخته شده است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط پلی مورفیسم اینترون3 (SNP-43) از ژن calpain10 با بیماری دیابت نوع 2 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی 102 فرد دیابتی و 100 فرد سالم در استان آذربایجان شرقی بررسی گردید. ژنوتیپ های مختلف این پلی مورفیسم از ژنcalpain10 با استفاده ازروش PCR-RFLP تعیین شد و از آزمون مجذور کای و رگرسیون لجستیک برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    توزیع ژنوتیپی پلی مورفیسم ژن calpain10 در گروه کنترل برای ژنوتیپ های A/G، G/G، A/A به ترتیب 11 (11 درصد)، 86 (86 درصد) و 3 (3 درصد) بود. توزیع ژنوتیپ ها در گروه بیمار7 (9/6 درصد)، 95 (1/93 درصد) و صفر بود. فراوانی آلل G در بین افراد بیمار نسبت به افراد سالم اختلاف معناداری را نشان می داد (037/0P=).
    نتیجه گیری
    از آنجا که داشتن آلل G ریسک فاکتور ابتلاء به دیابت نوع دو در نظر گرفته شده است، لذا می توان گفت که پلی مورفیسم 43 از ژنcalpain10 در جمعیت آذربایجان شرقی ارتباط معناداری با بیماری دیابت نوع دو دارد.
    کلیدواژگان: Calpain10، SNP43، دیابت نوع 2، PCR، RFLP، آذربایجان شرقی
  • معصومه توحیدی، محمدحسین دباغ منش، جواد کجوری، معصومه خدری صفحه 43
    زمینه
    هیپرهموسیستئینمی یک عامل خطر برای بیماری های قلبی- عروقی می باشد. همچنین یک مارکر حساس کمبود ویتامین B12 و اسیدفولیک است. ویتامین B12 و اسیدفولیک می تواند یک نقش محافظتی در ایجاد بیماری های قلبی عروقی داشته باشند. با توجه به محدودیت مطالعات انجام شده در مورد نقش ویتامین B12 و اسیدفولیک در بیماران عروق کرونری، ما در این مطالعه سطح این دو فاکتور را در افراد کنترل و بیمارانی که درگیری عروق کرونر داشتند اندازه گیری نمودیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد شاهد بر روی 139 نفر که تحت بررسی آنژیوگرافی عروق کرونر در شیراز قرار گرفتند، انجام شد و سطح اسیدفولیک و ویتامین B12 در آنها اندازه گیری شد و سپس این مقادیر در دو گروه با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    139 نفر در این مطالعه شرکت کردند. 2/31 درصد افراد آنژیوگرافی کرونر طبیعی داشتند. متوسط سن افراد 43/11±99/56 سال بود. میانگین سطح اسیدفولیک در افرادی که بیماری عروق کرونر داشتند کمتر از افراد کنترل بود (28/1±46/4 در مقابل 81/1±00/5 نانوگرم در میلی لیتر) که از نظر آماری این تفاوت قابل توجه بود (04/0P=). میانگین سطح ویتامین B12 در افرادی که بیماری عروق کرونر داشتند و در افراد کنترل به ترتیب 90/138±43/451 و 35/199±60/503 پیکوگرم در میلی لیتر بود. اگر چه میانگین سطح ویتامین B12 در افرادی که بیماری عروق کرونر داشتند در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود، اما از لحاظ آماری قابل توجه نبود (07/0P=).
    نتیجه گیری
    میانگین سطح ویتامین B12 و اسیدفولیک در افرادی که بیماری عروق کرونر قلب داشتند پایین تر از افراد کنترل بود. به نظر می‎رسد که جایگزینی این ویتامین ها در افرادی که بیماری عروق کرونر دارند مفید است.
    کلیدواژگان: ویتامین B12، فولات، بیماری عروق کرونر، هموسیستئین
  • کتایون وحدت، اعظم امینی، نیلوفر معتمد، سید سجاد اقبالی، کیوان زندی، غلامرضا حاجیانی صفحه 51
    زمینه
    هپاتیت C یکی از اصلی ترین علل و مرگ ومیر و ناتوانی های ناشی از بیماری های کبد در کل دنیا به شمار می رود. راه اصلی انتقال آن از راه خون و فرآورده های آن است و اخیرا به دلیل افزایش گروه های معتاد تزریقی و همراهی انتقال آن با ویروس ایدز، ویروس هپاتیت C مورد توجه قرار گرفته است. لذا جهت بررسی پراکندگی ژنوتیپ های شایع و ریسک فاکتورهای مربوط به انتقال، مطالعه اخیر در جمعیت مراجعه‎کننده به سازمان انتقال خون استان بوشهرکه به عنوان HCV مثبت گزارش شده است انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    بیماران مراجعه کننده به سازمان انتقال خون بوشهر با آزمایش مثبت (الیزا) HCV Abبه مراکز مشاوره رفتارهای پرخطر ارجاع و پس از گردآوری اطلاعات دموگرافیک و اپیدمیولوژیک مبنی بر راه های انتقال بیماری نمونه خون برای انجام آزمایشات دقیق تر جمع آوری گردیده و به وسیله ی nested-RT PCRو روش PCR-RFLP وجود ویروس و همچنین ژنوتیپ آن مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 69 بیمار مراجعه کننده با HCV Ab+ 60 بیمار RT PCR مثبت داشتند که تعداد مردان 11 برابر تعداد زنان مبتلا بود. ژنوتیپ های غالب (7/36 درصد) Iaو (3/38 درصد)a3 و سپس ژنوتیپ های غیرقابل تایپینگ بوده اند. در بین ریسک فاکتورها بیشترین گروه را معتادان تزریقی تشکیل می دادند و سپس راه های انتقال مربوط به مداخله های پزشکی نظیر دندانپزشکی و تزریق خون. ژنوتیپ a3 به طور واضح در ارتباط با اعتیاد تزریق بود و ژنوتیپ Ia با اعمال پزشکی ارتباط مشخص داشت. (05/0>P) ابتلا همزمان ویروس‎های هپاتیت ب و ایدز نیز در 3/8 درصد از افراد یافت شد که همگی آنها سابقه اعتیاد تزریق داشتند.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه، پراکندگی ژنوتیپ های هپاتیت C، شبیه پراکندگی این ویروس در کشورهای اروپایی و آمریکایی است و تزریق مواد مخدر به عنوان یک راه اصلی انتقال ویروس به شمار می رود که لزوم مداخله و آموزش به این گروه از بیماران را برای جلوگیری از انتقال نشان می دهد.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت C، ژنوتیپ، راه انتقال، PCR، ریسک فاکتور
  • پیمان عینی، احمدرضا مبین، مهدی آقاشریف صفحه 59
    زمینه
    استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A به عنوان مهم ترین پاتوژن باکتریال مطرح در فارنژیت ها می باشد. این بیماری هرچند در همه گروه های سنی دیده می شود، ولی از شایع ترین عفونت های باکتریایی در کودکان است. متاسفانه هنوز در گلو درد استرپتوکوکی تشخیص افراطی (Over Diagnosis) وجود دارد، که این امر موجب تجویز غیرمنطقی آنتی-بیوتیک ها می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان فراوانی استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A در افراد دچار گلو درد مراجعه کننده به درمانگاه عفونی و اورژانس بیمارستان دانشگاهی فرشچیان همدان بوده است.
    مواد و روش ها
    برای برآورد نقش یافته های بالینی در تشخیص گلودرد استرپتوکوکی، از 100 بیمار بدون محدودیت سنی (با میانگین سنی 86/29 ± 96/32 سال) که با شکایت گلودرد به درمانگاه عفونی و اورژانس بیمارستان دانشگاهی فرشچیان همدان مراجعه نموده و قبل از دریافت آنتی بیوتیک با استفاده از سواب استریل از حلق نمونه برداری شدند. برای جداسازی و شناسایی استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A روش های استاندارد باکتری شناسی استفاده شد. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS (SPSS Inc، chicago IL) ویرایش 15 انجام پذیرفت.
    یافته ها
    فراوانی استرپتوکوک گروه A برابر 3 درصد به دست آمد. از لحاظ بالینی همه بیماران دچار گلودرد بودند. اگزودا در 39 درصد، آدنوپاتی گردنی در 8 درصد و تب در 78 درصد بیماران مراجعه کننده دیده شد. از بیمارانی که اگزودا در گلو داشتند فقط 3 نفر استرپتوکوک گروه A داشتند (7/7 درصد). هزینه درمان آنتی باکتریال غیرضروری برای هر فرد دارای کشت گلوی منفی به طور متوسط مبلغی معادل 32160 ریال برآورد شد.
    نتیجه گیری
    فراوانی پایین استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A در میان بیمارانی که با تشخیص گلودرد استرپتوکوکی تحت درمان آنتی‎باکتریال قرار گرفته اند، نشان می دهد که تشخیص براساس صرفا علائم بالینی منفرد به تنهایی قابل اعتماد نمی باشد و بهتر است از تست های تشخیصی سریع آنتی ژن، در تشخیص فارنژیت استرپتوکوک گروه A استفاده نمود. جهت درمان نیز از تجویز همزمان انواع آنتی بیوتیک ها خودداری و صرفا براساس پروتکل های پیشنهاد شده از سوی منابع و مراکز علمی معتبر در این زمینه اقدام شود.
    کلیدواژگان: گلودرد، استرپتوکوک بتاهمولتیک گروه A، درمان آنتی باکتریال، آدنوپاتی گردنی
  • پژمان فرداصفهانی، بابک فلاحی، داود بیگی، ارمغان فرداصفهانی، علیرضا امامی اردکانی، محمد افتخاری، مجتبی انصاری صفحه 69
    زمینه
    تصویربرداری مولکولی روشی نوین جهت بررسی مستقیم عملکرد سلول در سطح مولکولی بدون ایجاد هیچ گونه مداخله و مزاحمتی برای سلول می باشد. تصویربرداری مولکولی شامل چندین روش می باشد که در میان آنها تصویربرداری (Positron Emission Tomography:PET) که با تصویربرداری (Computed Tomography:CT) توام شده باشد از ارزش ویژه‎ای در بررسی تومورها برخوردار است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری، کارآزمایی های بالینی شاهد-موردی و همچنین مطالعات باز که دارای اعتبار کافی بودند، بررسی شدند. از کلید واژه هایی نظیرcancer،tumor، Molecular imaging، CT، PET،malignancy، در سایت های معتبر ISI، PUBMED و EMBASE جهت جستجو استفاده شد.
    یافته ها
    تصویربرداری مولکولی به روش PET/CT امکان شناخت و به تصویر کشیدن اختلالات پاتوفیزیولوژیک عملکردی را همگام با اختلال آناتومیک ایجاد شده توسط تومور بدخیم فراهم می کند. افزایش متابولیسم ایجاد شده توسط سلول های بدخیم موجب ایجاد کانون افزایش جذب در تصاویر PET می گردد و در تصاویر آناتومیک CT، امکان تعیین دقیق محل این ضایعه فراهم می گردد. با این روش تشخیص، مرحله بندی، ارزیابی پاسخ درمانی و بررسی عود به خوبی امکان پذیر می گردد. استفاده از PET/CT خصوصا در ندول منفرد ریوی، کانسر ریه، کانسر کولورکتال، تومورهای سروگردن، لنفوم و در طراحی درمان رادیوتراپی از ارزش قابل ملاحظه ای برخوردار است.
    نتیجه گیری
    ترکیب PETبا CT در یک سیستم واحد (PET/CT) برای ایجاد اطلاعات ترکیبی آناتومیکال و عملکردی، روشی نوین جهت تشخیص، مرحله بندی اولیه تومورها، و طراحی درمان رادیوتراپی را فراهم آورده است. PET/CT روشی با حساسیت و ویژگی بالا در تشخیص و management تومورهای بدخیم می باشد. این روش از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده و امکان ارزیابی درمان را با دقت بالایی فراهم می کند.
    کلیدواژگان: تصویربرداری مولکولی، پوزیترون امیشن توموگرافی، تومور، PET، CT
  • آرزو نجفی صفحه 81
    اسفنج ها با 107 جنس و بیش از 15 هزار گونه از شگفت‎انگیزترین جانداران پرسلولی دریازی محسوب می‎شوند که بیش از 500 میلیون سال از پیدایش آنان می‎گذرد و در این گذر زمانی، برای ستیزه با تهدیدهای زیستی و رویارویی با محیط متغیر دریایی، به سامانه های پدافند مولکولی و شیمیایی پیچیده ای مجهز شده اند که زیست پایدارشان را تاکنون میسر نموده است. چنین است که امروزه این جانداران منبعی بی همتا از فراورده های فعال زیستی را فراروی پژوهشگران و شیمیدان های دریایی گشوده اند. تاکنون هزاران ترکیب فعال شیمیایی از این جانداران استخراج شده است. برخی از این فرآورده ها از جمله «دیسکودرمولید» در مراحل پایانی پژوهش های بالینی خود می باشند. آمریکا، اسپانیا، ژاپن و استرالیا در زمره پیشگامان کاربردهای زیستی اسفنج های دریایی می باشند. با توجه به مجاورت استان زرخیز بوشهر با خلیج همیشه جاودان پارس، بخش فناوری زیستی دریایی و پزشکی مرکز پژوهش‎های سلامت خلیج فارس در قالب پروژه‎ای، کتاب «اسفنج های دارویی خلیج فارس» را به‎عنوان سرآغاز پژوهش های شناسایی گونه های دارویی اسفنج های خلیج فارس تدوین نمود. داده های کنونی در مورد گونه اسفنج های دریایی شناسایی شده در خلیج فارس انگشت‎شمار می باشد. بنابراین در این کتاب از یاری دانشمندان زیست شناس جهان برای گردآوری فهرستی از اسفنج های دریایی شناسایی شده در منطقه بهره برده شده است. فهرست اولیه ارایه شده از اسفنج های شناسایی شده در خلیج‎فارس، سواحل کشور های عربی منطقه و دریای سرخ با همکاری دکتر هلموت لهنرت تاکسونومیست آلمانی، دکتر روب وان سواست رییس بخش بی‎مهرگان موزه جانورشناسی دانشگاه آمستردام هلند و دکتر جاشین گوگل از موسسه بیولوژی دانشگاه اشتوتگارت آلمان گردآوری شده است. جستار فهرست جامع جنس و گونه های اسفنج های شناسایی شده در پایگاه های مختلف داده های پزشکی، نمایان گر وجود فراورده های فعال زیستی و دارویی در 55 جنس و 28 گونه از اسفنج های خلیج فارس بوده است که در بخش های مختلف کتاب همراه با داده های تاکسونومیک به تشریح هر یک پرداخته شده است. از جمله فراورده های فعال زیستی اسفنج های خلیج‎فارس می توان به این موارد اشاره نمود: مواد سیتوتوکسیک و ضدتومور (35 جنس و 20 گونه)، ضدالتهابی (8 جنس و 6 گونه)، ضدویروسی (8 جنس و 1 گونه)، ضدباکتری (17 جنس و 5 گونه)، ضدمالاریا (2 جنس و 4 گونه)، ضدقارچ (9 جنس و 5 گونه). یافته های ارایه شده در این کتاب نشانگر آن است که اسفنج های خلیج فارس می توانند به عنوان داروخانه ای طبیعی در آینده نقش ایفا نمایند. امید است کتاب «اسفنج های دارویی خلیج فارس» آغازگر پژوهش های بنیادین در زمینه شناسایی و استخراج فراورده های فعال زیستی و دارویی از اسفنج‎های خلیج‎فارس باشد.
|
  • Mohaddese Mozafari, Parisa Farnia, Mehdi Jafarian, Mohammadreza Razavi Deligani, Mehdi Kazempour, Mohammadreza Masjedi, Ali Akbar Velayati Page 1
    Background
    Recently it is shown that Mycobacterium tuberculosis Beijing genotype are associated with drug resistance. Thus a simple and rapid method is required for identification and differentiation of Beijing family isolates. Therefore the aim of this study is to evaluate discriminatory power of different loci in both 12 MIRU-VNTR and 15 MIRU-VNTR Methods for Beijing genotype.
    Methods
    In total 105 Mycobacterium tuberculosis strains were identified by spoligotyping, then genomic analysis was carried out by using 12 and 15 MIRU-VNTR methods. Allelic diversity for each locus was calculated using Hunter Gaston Discriminatory Index (HGI).
    Results
    With spoligotyping 20 out of 105 isolates (19.05%) belonged to the Beijing family. Investigating all strains with 12 and 15 MIRU-VNTR showed that 11 loci were highly discriminative (HGI≥0.6) and QUB26 had the highest discriminatory power (HGI=0.84). Number of repeats in QUB11b was specific for Beijing genotype, and only MIRU16 was highly discriminator for this genotype. QUB26, Mtub21, MIRU39, MIRU27, MIRU23 and MIRU26 were moderately discriminator (0.4≤HGI<0.6) and other loci were poorly discriminator for Beijing strains (HGI<0.4).
    Conclusion
    12 and 15 locus MIRU-VNTR are simple and rapid methods and suitable for differentiation of Beijing genotype from other MTB strains, however these two methods are not suitable for discriminating Beijing family among themselves. In overall discriminatory power of 15 locus MIRU-VNTR method was higher than 12 locus MIRU-VNTR.
  • Elham Tekye, Sara Moghadam Nia, Akram Eidi, Reza Taghizadfarid, Roohollah Ferdosi, Jalal Zarringhalam Page 13
    Background
    Different mediators are involved in pain and edema induction during different stages of inflammation. Then, treatment of them encounters some difficulties. Medicinal plants are an important source of substances which are claimed to induce anti-inflammatory effects. This study was aimed to investigate anti-inflammatory and analgesic effects of Olea europaea L.methanolic extract on male NMRI mouse.
    Methods
    Methanolic extraction was done for leaf of Olea europaea L. and different doses (200, 300 and 400 mg/kg) were intraperitoneally (i.p.) adminstered to male NMRI mice. Analgesic and anti-inflammatory effects of extract was measured during both phases of Formalin test, Acetic acid induced visceral pain and xylene inflammation tests. A standard analgesic and anti-inflammatory drug such as indomethacin, dexamethasone and morphine were administered in positive control groups where appropriates.
    Results
    Results indicated significant dose-dependent analgesic and anti-inflammatory effects of methanolic extract of Olea europaea L. leaf on pain which induced by formalin (both phase) and acetic acid, and inflammation caused by xylene.
    Conclusion
    Our findings Showed that administration of methanolic extract of Olea europaea L.leaf can suppress pain and inflammation dose dependently which, may mediate via different components of extract. However, more investigations need to be done.
  • Mahmood Bahmani *, Majid Avijgan, Majid Gholami Ahangaran, Mahmood Rafieian Page 25
    Background
    Aquatic leech invade mucosal membrane and causes anemia. Until now, there is not any commercial effective drug for controlling of this parasite. In this experimental study, investigated the effect of some chemical and herbal drugs against leech (Limnatis nilotica).
    Methods
    Methanolic extract of Artemisia kermanensis and Artemisia spp and hydroalcoholic extracts of Scrophularia deserti, Quercus brantii and Achillea spp was prepared.. Each drugs was tested in one group with 9 replicates. Each leech preserve in one separated jar and drugs were added to each jar. Albendazole used as commercial anti-parasite and distilled water was used as negative control. The movement and respond of each Leech was recorded for 720 minutes. Also, the leeches were monitored for paralysis and death in this duration.
    Results
    In this study, leeches receiving albendazol (600mg) died at 138 min after exposure with albendazol. But exposure with methanolic extracts of Artemisia kermanensis (600 mg), Artemisia spp (600 mg) and hydroalcoholic extracts of Quercus brantii (600 mg), Achillea spp (600 mg) and Scrophularia deserti (600 mg) have no effect on liviability of leeches. Methanolic extract of Artemisia kermanensis with doses of 1800 and 2400 mg, caused death in leeches after 720, 635 and 188 minutes, respectively. Also, methanolic extracts of Arthemisia spp with doses of 1200, 1800 and 2400 mg, caused death in leeches after 720, 600 and 601 minutes, respectively.
    Conclusion
    This study demonstrated that the herbal drugs that used in this study with compare to albendazole have no considering effect on Limniatis nilotica.
  • Fatemeh Bahreini, Seyed Mojtab Mohaddes Ardebili, Safar Farajnia, Jalal Ghareh Sooran, Iraj Nabipour, Alireza Soltanian Page 35
    Background
    Genome – wide analysis of genetic predisposition to type 2 diabetes mellitus in different populations have yielded variable results. Calpain10, a gene that encodes a non-lysosomal cysteine protease, has been recently proposed as a type 2 diabetes susceptibility genes in the non-insulin-dependent diabetes mellitus NIDDM1 region. Aim of the study is to evaluate the relation between SNP43 and type2 diabetes.
    Methods
    A total of 102 diabetic subjects and 100 undiabetic controls enrolled in a case-control study in Eastern Azerbaijan Azerbaijan Province. The polymerase chain reaction restriction fragment length polymorphism technique (PCR–RFLP) was applied. We use X2 test and logistic regression to analysis of data.
    Results
    Genotypes distribution of calpain10 gene in control group were 11(11%), 86(86%) and 3(3%) with respected to A/G, G/G and A/A genotypes, respectively. In diabetic group genotypes distribution were 7(6.9%), 95(93.1%) and zero, respectively. The G allele frequency was significant difference in case and control groups.
    Conclusion
    Since G allele is a risk factor to affect type 2 diabetes disease; hence SNP43 of calpain10 gene had significant association with type 2 diabetes in Eastern Azerbaijan.
  • Masoomeh Tohidhi, Mohammad Hossein Dabbagh Manesh *, Javad Kajouri, Masoomeh Khedri Page 43
    Background
    Hyperhomocysteinemia is a new risk factor for cardiovascular disease. It is a sensitive marker of the vitamin B12 and folate insufficiency. Folate and vitamin B12 may be a protective effect on cardiovascular disease. According to limited data about role of vitamin B12 and folate in coronary artery disease (CAD), we conducted this study to measure these factors in patients with coronary artery disease and in control subjects.
    Methods
    This case-control study was performed on 139 subjects who underwent coronary angiography in Shiraz. Plasma vitamin B12 and folate level were measured and compared between patients with CAD and control subjects.
    Results
    139 individuals with a mean age 56.99±11.93 were enrolled in this study. 31.2% of them had a normal coronary angiography. Mean plasma level of folate in patients with CAD was lower than control subjects (4.46±1.28 ng/ml versus 5.00±1.81 ng/ml, P = 0.04). Also mean plasma level of vitamin B12 in patients CAD and control subjects were 451.43±138.90 and 503.60±199.35 pg/ml respectively. Although mean level of vitamin B12 in patients with CAD was lower than control group, but it was not statistically significant (P = 0.07).
    Conclusion
    Mean plasma level of vitamin B12 and folate were lower in patients with CAD than control group. It seems that supplementation with this vitamins may be useful in patients with CAD.
  • Katayoon Vahdat, Azam Amini, Niloofar Motamed, Seyed Sajad Eghbali, Keyvan Zandi, Gholamreza Hajiani Page 51
    Background
    Hepatitis C is one of the main causes of mortality and disability of liver diseases worldwide. Main transmission rout is blood transfusion and its epidemiology is changing due to increasing injecting drug users. It is also important because of co-transfer with HIV. In order to finding common HCV genotyping and transmission risk factors, we conducted this study on HCV positive patients who was referred from Bushehr Blood Transfusion Organization.
    Methods
    A total of 69 patients who were detected as positive for HCV antibody (by using ELISA method and RIBA test) referred to virology laboratory between 2007-8 in order to collecting demographic and epidemiologic data, molecular diagnosis and furthermore virus genotyping. After detection of HCV, RNA genotyping of virus was done by using genotype specific primers (By PCR-RFLP).
    Results
    From 69 HCV positive patients 60 had positive RT PCR. Male/Female ratio was 11. Genotype of 38.3% & 36.7% of them was 3a & 1a respectively. The most important transmission risk factor was intravenous drug using (IVDU), the second rout was iatrogenic (dentistry, blood transfusion & medical intervention). There was an association between genotypes & risk factors. Genotype 3a was associated with IVDU & 1a with iatrogenic routs (p<0.05). Co-infection with HBV & HIV was found in 8.3% of patients who all were IV drug users.
    Conclusion
    The dominant genotype of HCV in Bushehr was 3a & 1awith similar dispersion in European countries. The dominant route of transmission is injection of drugs and it shows the necessity of intervention and education in this group of patients.
  • Peiman Eini, Ahmadreza Mobaien, Mehdi Agha Sharif Page 59
    Background
    Streptococcus Pyogenes (group A streptococcus, GAS) is the most important cause of bacterial pharyngitis in children and adolescents. Acute pharyngitis is one of the most common conditions in all ages but it is most common in children. Over diagnosis of acute pharyngitis represents one of the major causes of antibiotic abuse. The goal of this study is to make an estimate of the frequency of group A streptococcus in sore throat patients in Farshchian hospital emergency department and clinic in Hamadan.
    Methods
    For estimation of the clinical features role in diagnosis of streptococcal sore throat, we took samples of 100 patients with average age of 32.96±29.86 years with sore throat. We took samples from pharynx and used standard methods of bacteriology in order to detect streptococcus.
    Results
    Group A Streptococcus (GAS) accounts for 3 percent of all cases of pharyngitis. Clinically, all of the patients had sore throat. The percent breakdowns are as follows: 30% had exudate, 78% had fever, 8% had lymphadenopathy and 7.7 percent of exudative pharyngitis was streptococcal. The cost for unnecessary antibiotic therapy for every single patient who had negative pharynx culture was approximately 32160 Rails.
    Conclusion
    The low frequency of streptococcus pharyngitis in treated patients reveal that diagnosis based on clinical features is not reliable. We recommend use of other diagnostic methods such as Rapid Antigen Detection Tests (RATs). Only reliable and scientific protocols for antibiotic to therapy.
  • Arezoo Najafi Page 81
    Marine sponges with about 107 genuses and more than 15000 species constitute one of the most wonderful marine invertebrates. These creatures with wide variety of biologic compounds has offered unique source of marine bioproducts towards marine researchers and chemists. Persian Gulf is habitant of various marine organisms including different species of marine sponges. The book “Medicinal sponges of the Persian Gulf” offers comprehensive review of marine bioproducts of Persian Gulf sponges. Due to limited information regarding various species of Persian gulf sponges, list of identified marine sponges of Persian gulf and Red sea that is presented in the book was collected in collaboration with Dr. Helmut Lehnert from Germany, Dr. Rob Van Soest from Amsterdam university and Dr. Jochen Gugel from Stuttgart university. Derivatives of about 55 genuses and 28 species of Persian Gulf sponges were found to be bioactive through searching medical databases and are reviewed in different chapters of the book. Cytotoxic and antitumor compounds constitute the most products derived from Persian Gulf sponges. The review explores Persian gulf sponges as a natural pharmacy with potential pharmaceutical derivatives in near future and indicates further need for investigation of Persian gulf marine organisms’ for bioactive products.