فهرست مطالب

طب جنوب - سال بیستم شماره 6 (بهمن و اسفند 1396)

مجله طب جنوب
سال بیستم شماره 6 (بهمن و اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمانه محمددوست، زیور صالحی *، حمید سعیدی ساعدی صفحات 519-526
    زمینه
    سلنوپروتئین P (Sepp1) سلنوپروتئین عمده پلاسما بوده و بیش از 50 درصد سلنیوم پلاسما را در بر می گیرد. اثرات مستقیم و غیرمستقیم Sepp1 روی دفاع آنتی اکسیدانی می تواند مسئول نقش آن در ریسک سرطان باشد.
    یکی از پلی مورفیسم های رایج ژن SEPP1، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs3877899)Ala234Thr است که در ناحیه کدکننده ژن واقع می باشد. در این مطالعه، ارتباط پلی مورفیسم Ala234Thr ژن SEPP1 با سرطان پستان بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد - شاهدی، 162 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 227 فرد سالم با یکدیگر مقایسه شدند. DNA ژنومی از لوکوسیت های خون محیطی استخراج شد. تعیین ژنوتیپ DNA در پلی مورفیسم SEPP1 Ala234Thr توسط تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز پلی مورفیسم طول قطعات – محدودشونده (PCR- RFLP) با استفاده از آنزیم MwoI انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار MedCalc و آنالیز مربع کای (2χ) صورت گرفت.
    یافته ها
    از نظر فراوانی ژنوتیپی بین بیماران و افراد شاهد اختلاف معنی دار مشاهده شد. افراد هموزیگوت‏ AA نسبت به سایرین در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان قرار داشتند (001/0=P، 84/5-79/1 CI، 95 درصد، 23/3=OR).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، پلی مورفیسم Ala234Thr ژن SEPP1، ممکن است با استعداد ابتلا به سرطان پستان در جمعیت زنان شمال ایران مرتبط باشد. اگرچه جهت تایید این نتایج، لازم است مطالعاتی در جمعیت های بزرگ تر صورت گیرد.
    کلیدواژگان: استان گیلان، پلی مورفیسم، سرطان پستان، سلنوپروتئین، Ala234Thr، SEPP1
  • کبری قاسملو، هما مناهجی *، لیلا درگاهی، ساره پندآموز صفحات 527-539
    زمینه
    اپیوییدهایی مثل مورفین یک انتخاب خوب برای درمان دردهای حاد و مزمن در کلینیک می باشند. استفاده کلینیکی از داروهای اپیوئیدی جهت تسکین درد دارای محدودیت است. زیرا تکرار تجویز آنها منجر به ایجاد تحمل و وابستگی فیزیکی و کاهش potency دارو می شود. هدف از این مطالعه بررسی نقش (PKCγ)Protein Kinase Cγ در تحمل و هیپرآلجزیای القا شده به دنبال تجویز مکرر مورفین در موش های صحرایی نر است.
    مواد و روش ها
    جهت آزمایش، موش ها به 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه ها شامل: تزریق سالین، تحمل به مورفین و هیپرآلجزیا، متفورمین، تحمل و هیپرآلجزیای القا شده به مورفین + متفورمین بودند. ابتدا مورفین 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم و به صورت زیر جلدی یک مرتبه در روز و به مدت 14 روز تزریق شد. تست رفتاری هارگریوز به ترتیب قبل (کنترل) و بعد از تزریق اولین دوز مورفین در روز اول و سپس روز 14 پس از آخرین تزریق برای بررسی تحمل انجام گرفت. در بررسی هیپرآلجزیا تست رفتاری قبل از تزریق اولین دوز مورفین و سپس قبل از آخرین تزریق آن در روز 14 و آنگاه دو روز پس از آخرین تزریق یعنی روز 16 صورت گرفت. بیان (PKCγ) نخاعی در روزهای 14 پس از آخرین تزریق و روز 16 بروش وسترن بلات سنجیده شد. متفورمین به میزان 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی همراه با مورفین به مدت 14 روز تزریق گردید. سنجش تست رفتاری هارگریوز و میزان بیان PKCγ با همان روشی که در بالا اشاره شد صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج تحمل معنی داری را در روز 14پس از تزریق آخرین دوز مورفین و القای هیپرآلجزیا را در روزهای 14 قبل از تزریق مورفین و 16 در مقایسه با کنترل نشان داد. همچنین افزایش معنی داری در بیان PKCγ در روز 14 و روز 16 در مقایسه با کنترل دیده شد که این افزایش در تحمل بیشتر از هیپرآلجزیا بود. تزریق 14روزه متفورمین به همراه مورفین سبب کاهش معنی دار تحمل و هیپرآلجزیا گردید. بیان PKCγ نخاعی نیز در تحمل و هیپرآلجزیا کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که افزایش بیان PKCγ نخاعی در تحمل و القای هیپرآلجزیای حاصل از استفاده مکرر مورفین می تواند نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: تحمل به مورفین، هیپرآلجزیا، متفورمین، PKC?
  • حسن مروتی، حمیدرضا مرادی *، میثم بیابانی صفحات 540-552
    زمینه
    فعالیت غده پروستات در مواجهه با مواد توکسیک می تواند متاثر گردد. سرب یکی از مواد توکسیک با شیوع بالاست. از طرفی، گیاهان دارویی از قبیل جوانه گندم با ترکیبات فرا سودمند می تواند برای کاهش مسمومیت های فلزات سنگین مورد استفاده باشند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره جوانه گندم بر ساختار هیستولوژی و هیستومتری پروستات موش های صحرایی مواجهه شده با استات سرب انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی در 6 گروه شامل: گروه کنترل ( 1 میلی گرم سرم فیزیولوژی)، گروه استات سرب (20 میلی گرم)، گروه های دریافت کننده عصاره جوانه گندم با دوزهای 100 و 200 میلی گرم، گروه های استات سرب (20 میلی گرم) همزمان با عصاره جوانه گندم با دوزهای 100 و 200 میلی گرم به طور تصادفی و برابر تقسیم شدند. دوزها بر اساس کیلوگرم وزن بدن به صورت روزانه تجویز گردید. پس از 35 روز، موش ها آسان کشی شده و نمونه های خون و بافت پروستات برای مطالعات هیستومورفومتری و هیستوشیمی جمع آوری شدند.
    یافته ها
    نتایج میکرومتری حاکی از کاهش معنی دار ارتفاع بافت پوششی واحد ترشحی (02/0=P) و درصد پارانشیم به داربست غده (036/0=P) در گروه سرب در مقایسه با گروه کنترل بود. در مقابل، گروه دریافت کننده جوانه 200 میلی گرم موجب افزایش معنی دار ارتفاع بافت پوششی در مقایسه با گروه کنترل شد (033/0=P). غلطت فعالیت آنتی اکسیدانی (AOA) و تستوسترون سرم در گروه سرب در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    عصاره جوانه گندم در بهبود ساختار بافتی غده پروستات موش های صحرایی مواجهه شده با استات سرب موثر است.
    کلیدواژگان: جوانه گندم، سرب، پروستات، بافت شناسی، موش صحرایی
  • عمار بصری *، نیلوفر معتمد، نیلوفر مزینانی صفحات 553-561
    زمینه
    با توجه به شایع بودن بیماری پریودنتال در بیماران دیابتی و عوارض دهانی شناخته شده بیماری دیابت، همچنین به دلیل خلاء اطلاعاتی بیماران دیابتی در رابطه با بیماری پریودنتال و عدم وجود مطالعه ای در بررسی ارتباط این دو در شهر بوشهر، این تحقیق انجام گرفته است. هدف این مطالعه ارزیابی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران دیابتی در رابطه با بیماری پریودنتال می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی و به وسیله پرسشنامه انجام گرفت. جامعه مورد بررسی بیماران دیابتی 40 سال به بالا (150=n)، دارای دیابت نوع یک یا دو، کنترل شده و یا نشده (علی رغم مصرف دارو) و حداقل دارای 10 دندان بودند که به صورت نمونه گیری آسان انتخاب شدند. پرسشنامه شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی و 25 سوال بود که 5 سوال مربوط به آگاهی، 8 سوال مربوط به نگرش، 6 سوال مربوط به عملکرد بوده و روایی و پایایی آن قبلا سنجیده شده است. اطلاعات پس از استخراج از پرسشنامه ها کدگذاری و سپس وارد نرم افزار SPSS ویرایش 18 شد و توسط آزمون های آنالیز آماری مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان شرکت کنندگان در این مطالعه 30/51 درصد از بیماران دیابتی دارای سطح آگاهی خوب و 62 درصد دارای سطح نگرش خوب بودند.70/44 درصد از بیماران نیز دارای سطح عملکرد ضعیف بودند. رابطه همبستگی مثبتی میان آگاهی و نگرش، آگاهی و عملکرد و نگرش و عملکرد وجود داشت.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که بیش از نیمی از بیماران دیابتی در شهر بوشهر دارای آگاهی و نگرش خوب بودند اما عملکرد آنها ضعیف بوده است. لذا راهکارهای دیگری جهت بهبود سطح عملکرد بیماران مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: بیماری پریودنتال، دیابت، سطح آگاهی، سطح نگرش، سطح عملکرد
  • پیمان رضایی، الهام مسرت، امیر تراب میاندوآب * صفحات 562-572
    زمینه
    تکنولوژی های جدید حوزه های مختلفی از جمله پزشکی را تغییر می دهند. یکی از این تکنولوژی ها، پزشکی از راه دور می باشد. تله مدیسین می تواند دسترسی یکسان به خدمات و کیفیت خدمات مراقبت سلامت را بهبود ببخشد. ارزیابی میزان آگاهی و نگرش پزشکان نقش کلیدی در پذیرش این فناوری دارد. هدف این مطالعه بررسی دیدگاه پزشکان متخصص درباره پزشکی از راه دور و موانع استفاده آن در بیمارستان های آموزشی شهر تبریز می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که در سال 1395 انجام گردید. این تحقیق با استفاده از پرسشنامه که شامل چهار بخش بود انجام شد (میزان آگاهی، نگرش، موانع و میزان استفاده). 117 نفر از پزشکان متخصص بیمارستان های آموزشی و درمانی شهر تبریز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در مطالعه شرکت کردند.
    یافته ها
    میزان آگاهی 55/33 درصد از پزشکان درباره فناوری پزشکی از راه دور کم بود. 4/68 درصد از پزشکان بر این باور بودند که استفاده از پزشکی از راه دور باعث بهبود ارایه خدمات مراقبت سلامت می شود. 3/45 درصد از پزشکان از پزشکی از راه دور استفاده کردند که بیشترین استفاده مربوط به سرویس مشاوره تلفنی از راه دور بود. فقدان فرهنگ مناسب برای استفاده از تله مدیسین، عدم آگاهی نسبت به این فناوری و نبود امکانات از مهم ترین موانع پزشکی از راه دور بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد میزان آگاهی و میزان استفاده پزشکان متخصص از پزشکی از راه دور پایین و میزان پذیرش پزشکی از راه دور بالاست. برای از بین بردن موانع و اجرای مناسب این فناوری، پزشکان متخصص به آموزش جامع برای آشنایی با خدمات پزشکی از راه دور نیاز دارند. همچنین زیرساخت های ضروری از جمله فرهنگی، فنی و دیگر زیرساخت ها باید تجزیه و تحلیل و فراهم شوند.
    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، آگاهی، نگرش، موانع، پزشکان متخصص
  • ابوطالب بیگی، فرزانه نظری *، ریحانه حسینی، نوشین شیرزاد، فریده نظری، اکرم انصاری فر صفحات 573-583
    زمینه
    دیابت بارداری می تواند به رشد بیش از حد جنین، افزایش ناهنجاری های جنینی، افزایش شیوع هایپرتانسیون، افزایش مرده زایی غیرقابل توجیه منجر گردد. رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در پیامدهای بارداری در این بیماران ایفاء می کند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر رژیم غذایی بر اساس شاخص توده بدنی بر پیامد بارداری خانم های باردار 35-20 ساله مبتلا به دیابت مراجعه کننده به درمانگاه پره ناتال بیمارستان آرش می باشد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور،70 خانم باردار 35-20 ساله مبتلا به دیابت در دو گروه شاهد و مداخله مورد بررسی قرار گرفتند. گروه شاهد تحت درمان با رژیم غذایی حاوی 30 کیلو کالری به ازاء کیلوگرم وزن بدن بدون توجه به شاخص توده بدنی قرار گرفتند. در گروه مداخله نمونه ها با شاخص توده بدنی 9/24-19 رژیم غذایی حاوی 30 کیلو کالری به ازاء کیلوگرم وزن بدن انرژی و با شاخص توده بدنی 9/29-25 رژیم غذایی حاوی 25 کیلو کالری به ازاء کیلوگرم وزن بدن انرژی دریافت کردند. جهت تجزیه و تحلیل پیامدهای بارداری در دو گروه از نرم افزار SPSS ویرایش 23 استفاده گردید و (05/0>P) معنی دار لحاظ شد.
    یافته ها
    میانگین افزایش وزن در انتهای بارداری (3/0=p)، وزن زمان تولد نوزاد (05/0=p)، انسولین مورد نیاز مادر 7/0=p، تولد نوزاد ماکروزومیا (2/0=p)، فشار خون بالای مادر (1/0=p) و تاخیر رشد داخل رحمی (3/0=p)، سن بارداری هنگام زایمان (3/0=p)، کلسیم خون نوزاد (3/0=p) در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری نداشت اما قند خون نوزاد (01/0=p) در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    محدودیت کالری دریافتی بر اساس نمایه توده بدنی در گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد تاثیری بر بیشتر پیامدهای بارداری از قبیل میانگین افزایش وزن در انتهای بارداری، نیاز به انسولین، وزن نوزادان در هنگام تولد، تولد نوزاد ماکروزومی، ابتلا به فشار خون بالا، و تاخیر رشد داخل رحمی، سن بارداری هنگام زایمان، کلسیم خون نوزاد نداشته است. تنها قند خون نوزاد در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود.
    کلیدواژگان: دیابت بارداری، رژیم غذایی، نمایه توده بدنی، وزن گیری در بارداری، ماکروزومی، پرفشاری خون
  • ملیحه عباس زاده *، سعید سلطانی محمدی، مهیار یوسفی صفحات 584-594
    زمینه
    آرسنیک از دسته عناصری به شمار می آید که در پوسته زمین نسبتا فراوان است. علی رغم کاربردهای متنوع در بخش های مختلف همچون صنعت، کشاورزی و داروسازی، آرسنیک تاثیرات خطرناکی نیز بر موجودات زنده و از جمله انسان دارد. دو منشا انسانی (ناشی از فعالیت های انسانی همچون صنعت، معدن و کشاورزی) و طبیعی برای ایجاد آلودگی این عنصر در محیط زیست شناخته شده است. در این مقاله با تهیه نقشه توزیع این آلاینده در بخش جنوبی کرمان منشا احتمالی این آلودگی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مقاله از آنالیز آرسنیک در 1804 نمونه رسوبات آبراهه ای در جنوب استان کرمان جهت مدلسازی فضایی آلایندگی این عنصر استفاده شده است. به منظور تخمین میزان آلاینده در نقاطی که از آنها نمونه ای برداشت نشده است، از روش مدلسازی کریگینگ بیزین تجربی استفاده شده است.
    یافته ها
    غلظت آلاینده آرسنیک در برخی از بخش های غربی منطقه از حد استاندارد فراتر بوده و لازم است تا مطالعات لازم در خصوص سطح مخاطرات مرتبط با این آلاینده و تاثیر آن بر رواج بیماری های مرتبط همچون سرطان پوست، مثانه و ریه، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی در این بخش ها مورد بررسی قرار گیرد.
    نتیجه گیری
    بررسی تطبیقی نقشه آلاینده و موقعیت کانسارها، معادن، صنایع شیمیایی و زمین های کشاورزی نشان داد که عمده آلودگی آرسنیک در این منطقه ناشی از صنعت و کشاورزی نبوده و به احتمال زیاد منشا ژئوژنیک دارد. با توجه به اینکه مدلسازی صورت گرفته بر اساس نمونه های رسوبات آبراهه ای می باشد، لازم است تا در گام بعد، مطالعات بر اساس نمونه های خاک و آب های سطحی و زیرزمینی و نمونه های انسانی در مناطق آلوده صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات جغرافیایی، کریگینگ بیزین، عدم قطعیت، آلودگی، آرسنیک
|
  • Samaneh Mohammaddoust, Zivar Salehi *, Hamid Saeidi Saedi Pages 519-526
    Background
    Selenoprotein P (Sepp1) is the major selenoprotein in plasma and contains over 50% of the total plasma. The direct and indirect effects of Sepp1 on anti-oxidant defense can be responsible for its role in cancer risk. One of the common polymorphism of SEPP1gene is the Ala234Thr single nucleotide polymorphism (SNP) in coding region. In this research we studied the association between SEPP1 Ala234Thr (rs3877899) polymorphism with the risk of breast cancer.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 162 patients with breast cancer were compared with 227 healthy subjects. Genomic DNA was extracted from peripheral blood leukocytes. Determination of DNA genotyping in SEPP1 Ala234Thr (rs3877899) polymorphism was performed by the polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) by using MwoI enzyme. Statistical analysis was performed by using the MedCalc program and χ2-test.
    Results
    The genotype frequencies were significantly different between the cases and controls. AA homozygosity subjects were more at risk for breast cancer than others (OR=3.23; 95%CI, 1.79-5.84; p=0.001).
    Conclusion
    Based on the results of this study, The Ala234Thr polymorphism of the SEPP1 gene may be associated with the potential for breast cancer in the female population of northern Iranian women. However, studiesneed to be conducted in larger populations to confirm these results.
    Keywords: Guilan province, polymorphism, Breast cancer, Selenoprotein, Ala234Thr, SEPP1
  • Kobra Ghasemloo, Homa Manaheji *, Lila Dargahi, Sareh Pandamooz Pages 527-539
    Background
    The aim of this study was to investigate the possible role of Protein Kinase Cᵧ (PKCᵧ) in morphine tolerance and induced hyperalgesia following repeated morphine administration in male rats.
    Material and
    Methods
    Rats were divided into 4 groups for testing. The groups consisted of control (saline), morphine tolerance and hyperalgesia, metformine, morphine tolerance and hyperalgesia metformine. First morphine (10mg/kg, s.c) administrated daily up to 14 days subcutaneously. Hargreave's behavioral test was done before (control) and after the first dose of morphine on first day and then on day14th after last injection to evaluate morphine tolerance. To consider morphine hyperalgesia PWL was assessed by Hargreaves test before and after first morphine injection on first day and then on day 14th before last injection of morphine and on day16th two days after last injection of morphine. The expression of spinal PKCᵧ measured on day 14th and 16th. Metformin 100mg/kg, co-administrated with morphine daily up to 14 days then PWL and PKCᵧ expression were assessed as mentioned above.
    Results
    The results showed significant tolerance and hyperalgesia on day 14th and 16th in compare to control. PKCᵧ expression also increased significantly on day 14th and 16th in compare to control but there was no significant differences in compare of day 14th and 16th. Co- administration of metformin and morphine up to 14 days increased PWL in morphine tolerance and reduced hyperalgesia and PKCᵧ expression.
    Conclusion
    Results showed that increasing of spinal PKCᵧ expression in chronic morphine administration may involve in morphine tolerance and hyperalgesia.
    Keywords: morphine tolerance, hyperalgesia, metformin, PkC?
  • Hasan Morovvati, Hamidreza Moradi *, Mesam Biabani Pages 540-552
    Background
    Toxic elements can seriously affect prostate gland. One of the toxic material with a high prevalence is lead. On the other hand, medicinal herbs such as wheat sprout can be used for reducing the heavy metal toxicities. This study investigated the effects of wheat sprout extract on histological and histometrical structure of prostate gland in rats exposed to lead acetate.
    Materials And Methods
    Thirty rats were divided randomly into six groups: G1 (control group) received 1 ml/kg/day of normal saline, G2 received 20 mg/kg/day of lead acetate, G3 and G4 received 100 mg/kg/day and 200 mg/kg/day of wheat sprout extract respectively, G5 and G6 received 100 mg/kg/day and 200 mg/kg/day of wheat sprout extract respectively with 20 mg/kg/day of lead acetate. After 35 days, rats were sacrificed and blood and prostate tissue samples were collected for histomorphological and histochemical studies.
    Results
    Results showed a significant decrease in epithelial height of secretory units (P= 0.02) and percentage of parenchyma to stroma (P= 0.036) in lead group, compared to that in control group. On the contrary, a significant increase was seen in epithelial height in group receiving wheat sprout extract (200 mg/kg/day), compared to control group (P= 0.033). Serum testosterone and antioxidant activity (AOA) showed a significant decrease in lead group, compared to control group (P
    Conclusion
    Wheat Sprout extract is effective in improving the tissue structure of the prostate gland in rats exposed to lead acetate.
    Keywords: Wheat sprout, lead, prostate, histology, rat
  • Ammar Basri *, Nilofar Motamed, Nilofar Mazinani Pages 553-561
    Background
    Due to the prevalence of periodontal disease in diabetic patients and known oral complications of diabetes, also due to the lack of information of diabetics towards periodontal disease and absence of any research in assessment of these two diseases in Bushehr city; this research has been done with the aim of assessment of knowledge, attitude and practice of diabetic patients towards periodontal disease.
    Materials And Methods
    This descriptive-analytic study was carried out by a questionnaire. The assessed population consisted of diabetic patients above 40 years of age (n=150), with diabetic type 1 or 2, controlled or uncontrolled, regardless of taking medication, having at least 10 teeth and were selected randomly. The questionnaire consisted of 25 questions which 5 of them were in relation to knowledge, 8 questions in relation to attitude, 6 questions in relation to practice and others were related to demographic data. Data collected from the questionnaires were coded and entered SPSS 18 software and was analyzed with the use of statistical analytic tests.
    Results
    51.30% of diabetic patients had a good level of knowledge and 62% had a good attitude level. Also, 44.70% of diabetics had a poor level of practice. There was a positive coefficient correlation between knowledge and attitude, knowledge and practice and attitude and practice.
    Conclusion
    This study indicated that more than half of diabetic patients in Bushehr city had a good level of knowledge and attitude but their practice level was poor. Therefore, else methods are needed to improve patients’ practice level.
    Keywords: periodontal disease, diabetes, knowledge level, attitude level, practice level
  • Payman Rezaei, Elham Maserrat, Amir Torab-Miandoab * Pages 562-572
    Background
    New technologies change different fields including medicine. One of these technologies is telemedicine. Telemedicine can improve equity of access to health care and enhance the quality of care. Evaluation of physicians’ knowledge and attitude has a key role in acceptance of this technology. The aim of this study was to assess the specialist physicians’ perspectives about telemedicine and barriers in Tabriz teaching hospitals.
    Materials And Methods
    This study is a cross sectional that was done in 2017. This study was done by using a questionnaire that consists of 4 sections (Knowledge, Attitude, Barriers and usage rate). 117 specialist physicians of Tabriz teaching hospitals were selected based on convenience sampling method and participated.
    Results
    Knowledge of %33.55 of physicians about telemedicine was low. About %68 of physicians believed that using telemedicine has caused an improvement in health service. %45.3 of physicians used telemedicine that the most used related to consultation by telephone. Lack of culture for usage of telemedicine, lack of knowledge about this technology and lack of facilities were important barriers of establishing telemedicine.
    Conclusion
    This study was showed the Knowledge and usage rate of Specialist Physicians about telemedicine was low and acceptance rate of telemedicine was high. For eliminating of barriers and appropriate implementing of this technology, specialist physicians require comprehensive education for orientation with telemedicine services and also essential infrastructures including culturaland technical ones must be fully prepared.
    Keywords: Telemedicine, Knowledge, Attitude, Barriers, Specialist Physicians
  • Abotaleb Beigi, Farzaneh Nazari *, Rehaneh Hoseini, Nooshin Shirzad, Farideh Nazari, Akram Ansari Far Pages 573-583
    Background
    Gestational diabetes can leads to macrosomy, fetal abnormalities, increase prevalence of hypertension, increasing unreasonable morality. Diet plays a very important role in the consequences of pregnancy in these patients. The purpose of this study was to assess the effect of diet based on body mass index (BMI) on pregnancy outcomes in diabetic pregnant 20-35 year old women referring to Arash hospital.
    Materials And Methods
    In this randomized double-blind clinical trial, 70 diabetic pregnant women 20-35 year old were divided in two groups as case and control. Control group was on diet with 30 kilo calorie per kilogram energy without consideration BMI. In this way, The case group, with BMI 19-24.9 got 30 kilo calorie per kilogram energy and with BMI 25-29.9 got 25 kilo calorie per kilogram energy. SPSS version 23 software was used for analyzing and (P
    Results
    There was no significant difference between case and control group about mean of increasing weight end of pregnancy (p=0.3), The birth weight (p=0.05), Insulin requirement (p=0.7), macrosomia (p=0.2), hypertension (p=0.1), intra uterine growth retardation (p=0.3), gestational age in delivery (p=0.3), infant blood calcium (p=0.3) but infant blood sugar in case group was less than control group significantly (p=0.01).
    Conclusion
    Calorie restriction based on BMI in case group compared to control group was not effective about more pregnancy outcomes such as average weight gain at the end of pregnancy, Insulin requirement, weight of newborns at birth, macrosomia baby birth, Having high blood pressure, intra uterine growth retardation, gestational age in delivery, infant blood calcium. but infant blood sugar in case group was less than control group significantly.
    Keywords: Gestational diabetes mellitus (GDM), Diet, Body mass index, Weight gain in pregnancy, Macrosomia, Hypertension
  • Maliheh Abbaszadeh * Pages 584-594
    Background
    Arsenic occurs naturally in the earth’s crust. Although arsenic is useful for various industrial, agricultural, medicinal and other purposes, it exerts a toxic effect in a variety of organisms, including humans. Arsenic could be entered into the environment through anthropogenic (produced directly by human activities) and natural (weathering and leaching from rocks and mineral layers of the earth and sedimentation) sources. This study evaluates the source of arsenic contaminations in the south of Kerman state by preparing the arsenic distribution map.
    Materials And Methods
    In south of Kerman Province, with a surface of ca. 5000 km2study, results of assaying the 1804 stream sediment samples for arsenic contamination are used for spatially modeling. Empirical Bayesian kriging (EBK) modelling has been applied to assess the prediction of arsenic contamination for other non-sampling.
    Results
    The level of arsenic concentration is more than the standard value (12 ppm) in north-western part of the area. This contamination can cause several diseases such as skin, Bladder and Lung cancers, diabetes and Cardiovascular in these areas. Therefore it’s necessary to evaluate the frequency of these diseases in the contaminated area.
    Conclusion
    Comparison of contaminated area with the location of mineral deposits, mines, chemical industries and agricultural area shows that the source of this contamination could not be anthropogenic and natural source is more probable. Because the spatial modeling is prepared based on the stream sediment samples, it is necessary in the next step, to sample from soil, surface and underground water of contaminated area.
    Keywords: Geographical information systems, Bayesian kriging, uncertainty, Arsenic, contamination