فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 42، زمستان 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/11/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مونا فرهادی، کاظم پریور، علی محمد شریفی، سیروس زینلی، سیدهادی موسوی، معصومه بخشایش صفحه 161
    سابقه و هدف
    هیپرگلیسمی که تحت شرایط دیابتیک اتفاق می افتد موجب نقایص متعددی از جمله، نوروپاتی، نفروپاتی و رتینو پاتی می گردد. هنوز اطلاعاتاندکی درباره اثر مستقیم سمیت گلوکز روی سلول های نورونی در دست است.
    روش بررسی
    در این تحقیق ابتدا توان حیاتی سلول ها توسط روشMTT ارزیابی شد و غلظتهای مختلف گلوکز و سپس نقش پروتئین Bax در القا آپپتوزسلول های PC12 به عنوان یک مدل آزمایشگاهی از سلول های نورونی مورد آزمایش قرار گرفت. اثرات غلظتهای مختلف گلوکز توسط رنگ Hoechst و میزان دو پروتئین Bax و Bcl 2 مداخله کننده در اپپتوز بوسیله روش وسترن بلاتینگ مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    در روشMTT سلول ها در زمان48، 72و 96 ساعت مرگ سلولی معنی داری را نسبت به گروه های کنترل نشان دادند (P<0.01).غلظت 13.5 mg/ml گلوکز غلظت موثر و 72 ساعت زمان مناسب برای القا آپپتوز در این سلول هااست. نتایج وسترن بلات نشان داد که بیان پروتئین Baxدر سلولهای تحت افزایش گلوکز به مدت 72 ساعت،به میزان معنی دارینسبت به گروه کنترل افزایش دارد. همچنین نسبت بین این دو پروتئین Bax / Bcl 2 نیز افزایش معنی داری را نشان دادP <0.01)).
    نتیجه گیری
    افزایش گلوکز موجب القا آپپتوز در سلولهای PC12 در مسیر داخلی می گردد. در این میان پروتئین Bax نقش مهمی ایفا می کند.
    کلیدواژگان: سمیت گلوکز، آپپتوز، سلول PC12، پروتئین Bax، Bcl2
  • صنمبر صدیقی، احمد فیروزان، سیما مازیار، میترا مهدوی مزده، نگین نیک روی صفحه 167
    سابقه و هدف
    کم خونی مهمترین عارضه نارسایی مزمن کلیه می باشد و موثرترین درمان کم خونی در این بیماران، اریتروپوییتین صناعی است. این در حالیست که گزارشات روز افزونی از بروز مقاومت به اریتروپوییتین اعلام شده است. این مطالعه با هدف بررسی نوع و علل مقاومت به درمان با اریتروپوییتین صناعی در بیماران مزمن کلیوی صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    مطالعه در 7 مرکز همودیالیز شهر تهران بر روی 530 بیمار که حداقل به مدت سه ماه مصرف اریتروپوییتین داشتند انجام شد. در طی شش ماه هر ماه میزان مصرفEprex -Venofer و عدد هموگلوبین ثبت گردید. عوامل موثر بر شدت کم خونی در بیماران بررسی گردید. در موارد کم خونی شدید که فقر آهن یا همولیز آشکار وجود نداشت، نمونه برداری مغز استخوان انجام شد.
    یافته ها
    58% بیماران مرد بودند. میانه سنی بیماران 59 سال بود. 21% بیماران کم خون نبودند و 19٪ از کم خونی شدید رنج می بردند. 50% بیماران، آهن تزریقی (Venofer) علاوه بر Eprex دریافت می کردند. شدت کم خونی با افزایش سن بیماران (0.001=P)، مصرف طولانی ترEprex (0.001=P)، مصرف همزمانVenofer (0.011=P) و فقدان بیماری زمینه ای (0.040=P) کاهش نشان می داد. در بیوپسی مغز استخوان شایع ترین تشخیص ها به ترتیب کم خونی بیماری مزمن، دیسپلازی مغز استخوان و آنی مگالوبلاستیک بود.
    نتیجه گیری
    در موارد عدم پاسخ به درمان با دوز کافی اریتروپوییتین صناعی ادامه کورکورانه دارو سبب اتلاف سرمایه های ملی می شود و در این موارد بررسی دقیق از جمله نمونه برداری مغز استخوان بسیار مفید خواهد بود. علیرغم مواردی از عدم پاسخ به اریتروپوییتین، تنها 8% بیماران نیاز به تزریق خون داشتند، بنابراین تلاش در تامین پوشش بیمه مناسب در تمام مراکز و تجویز مقدار مناسب این دارو، همچنان مهم ترین عامل در بهبود کم خونی بیماران همودیالیزی است.
    کلیدواژگان: اریتروپوییتین صناعی، همودیالیز، نارسایی مزمن کلیه، کم خونی
  • سهیلا حاجی علی عسگر*، محمدرضا آگاه، محمدرضا رضوانی، محمدرضا زالی صفحه 173
    سابقه و هدف

    نقش استعداد ژنتیکی در ابتلا به هپاتیت اتوایمیون نوع 1 به وسیله تمایل بیشتر ابتلا در جنس مونث و همراهی انواع ویژه آنتی ژنهای لکوسیتی انسان (HLA) در بیماران نشان داده شده است. از طرف دیگر ارتباط بین پلی مرفیسم ژنی 49A/G در اگزون 1 ژن CTLA – 4 و چندین بیماری اتوایمیون دیگر نشان داده شده است که احتمالا ناشی از تاثیر آن در بیان مولکولی CTLA – 4 می باشد. در این مطالعه فراوانی پلی مرفیسم مذکور در بیماران مبتلا به هپاتیت اتوایمیون نوع 1 به صورت مورد – شاهدی بررسی گردید.

    روش بررسی

    DNA از سلول های منونوکلئر خون محیطی از 76 بیمار مبتلا به هپاتیت اتوایمیون نوع 1 و 185 نفر از افراد سالم به عنوان گروه کنترل تهیه گردید. ژنوتیپ ملکول CTLA – 4 بوسیله تکنیک (Restriction fragment length polymorphism polymerase chain reaction) PCR-RFLP تعیین گردید.

    یافته ها

    فراوانی ژنوتیپ های AA، AG، GG در بیماران به ترتیب 59.2%، 30.3%، 10.5% و در گروه کنترل 56.2%، 38.9%، 4.9% بود فراوانی آلل G در گروه بیماران 25.6 و در گروه کنترل 24.3 درصد به دست آمده. در این مطالعه، هیچ تفاوت آماری معنی داری در توزیع ژنتیکی ملکول CTLA-4 در موقعیت 49 اگزون 1 در مبتلایان به بیماری در مقایسه گروه کنترل بدست نیامد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که استعداد ابتلا به هپاتیت اتوایمیون نوع 1 در جمعیت ایرانی تحت تاثیر پلی مرفیسم های ژنی اگزون 1 ملکول در CTLA – 4 موقعیت 49 نمی باشد. این پلی مرفیسم ممکن است تنها در نژاد قفقازی با بیماری هپاتیت اتوایمیون نوع 1 ارتباط داشته باشد یا آنکه مخزن ژنتیکی جدید در جمعیت ایرانی داشته باشد که در این مطالعه قابل مشاهده نیست.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، CTLA، 4، هپاتیت اتوایمیون
  • سیمین فاضلی پور، زهرا طوطیان، مریم کیانی، سعید بکایی صفحه 179
    سابقه و هدف
    هرویین به عنوان یک ماده مخدر به دو شکل خالص و ناخالص مصرف می شود که اثرات زیانبار آن بر اندامهای مختلف بدن از جمله دستگاه تناسلی مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی تغییرات میزان ترشح تستوسترون توسط بیضه، تعیین درصد میزان باروری، تغییرات وزن بدن و بیضه و نسبت وزن بیضه به وزن بدن ناشی از اثر هرویین در موش سوری نرنژادBalb/c می باشد.
    روش بررسی
    90 سر موش سوری نر و ماده بالغ انتخاب و موشهای نر را به سه گروه کنترل و دو گروه تجربی تقسیم کرده و پس از ایجاد وابستگی گروه های تجربی به هرویین به طریقه درون صفاقی (50 میلی گرم/کیلوگرم)، به گروه های تجربی I وII به ترتیب محلول همگن سرم فیزیولوژی، آبلیمو و هرویین را به میزان 5 میلی گرم/کیلوگرم و 5 میلی گرم/میلی لیتر تزریق و تا 40 روز ادامه یافت. سپس خون 30 سر موش سوری نر مورد آزمایش، جهت تعیین میزان تستوسترون مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین پس از آمیزش باقیمانده موشهای نر و ماده با هم، درصد عقیمی محاسبه و تغییرات وزن بدن و بیضه و نسبت وزن بیضه به وزن بدن مشخص گردید.
    یافته ها
    نتایج اندازه گیری مقدار تستوسترون سرم خون نشان داد که بین گروه های کنترل تفاوت معنی داری وجود ندارد ولی درمقایسه نتایج مقدار تستوسترون سرم خون بین گروه های کنترل و تجربی تفاوت معنی دار بود (P<0.05). در بررسی میزان درصد باروری مشخص شد که بین گروه های کنترل تفاوت معنی داری وجود ندارد ولی بین گروه های کنترل و تجربی، تفاوت معنی دار می باشد (P<0.05). نتایج حاصل از وزن بیضه و وزن بدن بین گروه های کنترل و تجربی معنی دار بود (P<0.05). ولی در مطالعه نسبت وزن بیضه به وزن بدن تفاوت معنی داری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که هرویین می تواند موجب کاهش تستوسترون و وزن بیضه و در نتیجه افزایش عقیمی گردد بنابراین یکی از خطرات ناشی از مصرف اوپیوییدها کاهش میزان باروری است.
    کلیدواژگان: هرویین، باروری، تستوسترون، بیضه، موش سوری
  • همایون واحدی، قدرت الله منتظری، نگین نوری، گلرخ الفتی، شبنم گلستان، آرزو استخری، شیفته عابدیان، رضا ملک زاده صفحه 185
    سابقه و هدف
    اثر هلیکوباکترپیلوری در پیشرفت و یا محافظت پیشرفت و یا محافظت از رفلانکس معده به مری (Gastroesophageal Reflux disease – GERD) هنوز نامشخص است هستند. در این مطالعه، اثر ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری رابر روی GERD با استفاده از ثبت 24 ساعته PH مری ارزیابی کردیم.
    روش بررسی
    14 بیمار با زخم دئودنوم یا دئودنیت اروزیو بدون هیچگونه شواهد بالینی و آندوسکوپیکی از GERD وارد مطالعه شدند. ثبت 24 ساعته PH مری یکبار قبل از ریشه کنی هلیکوباکتر و بار دیگر 12 ماه بعد از ریشه کنی این باکتری انجام گرفت. سپس رتبه ای براساس سیستم رتبه بندی DeMeester داده شد. تشخیص هلیکوباکترپیلوری قبل از ریشه کنی با استفاده از آزمون اوره آز سریع (Rapid Urease Test: RUT) و بعد از ریشه کنی به وسیله آزمون تنفسی اوره (Urea Breath Test: UBT) صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران ±10.2 41.6 سال بود. میانگین رتبه های مربوط به ثبت PH 24 ساعته مری قبل از ریشه کنی ±4.3 6.8 و بعد از ریشه کنی 3.9 5.4± بود. اختلاف معنی داری (NS). تنها علامتی که در بیماران قبل و بعد از درمان تغییر واضحی داشت درد اپیگاستر بود (P<0.01).
    نتیجه گیری
    ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری هیچ تاثیری بر روی رتبه های ثبت 24 ساعته PH مری نداشت. تنها درد اپی گاستر بعد از ریشه کنی به طور واضحی کاهش یافت.
    کلیدواژگان: رفلاکس معده به مری، ریشه کنی هلیکوباکتر
  • شهاندخت نجم آبادی، مرضیه نجومی صفحه 191
    سابقه و هدف
    در دو دهه اخیر مطالعات علوم پزشکی تاکید بیشتر بر اثرات روش تغذیه افراد بر بروز یا پیشگیری از بیماری ها و اختلالات سلامتی داشته است. مطالعه حاضر با بخشی از تحقیق جامع ارزیابی وضعیت تغذیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران می باشد. مطالعه با هدف ارزیابی میزان دریافت ریزمغذی شامل ویتامین ها و املاح در رژیم غذایی جمعیت جوان یعنی دانشجویان دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانی صورت گرفت.
    روش بررسی
    در قالب یک مطالعه مقطعی با انتخاب 1000 دانشجو با روش نمونه گیری خوشه ایو سیستماتیک تصادفی این مطالعه انجام گرفت. با تقسیم به نسبت حجم نمونه از دانشکده های پزشکی، پیراپزشکی، پرستاری و مامایی، بهداشت، مدیریت و اطلاع رسانی و توانبخشی با استفاده از روش استاندارد 24 ساعت یاد آمد خوراک (24- hours Dietary recall)گردآوری اطلاعات صورت گرفت. آنالیز اطلاعات با استفاده از نرم افزار تخصصی تغذیه DFP انجام و میزان دریافت ویتامین ها و املاح با مقادیر توصیه شده RDA مقایسه و کفایت یا کمبود مشخص گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان دریافت ویتامین های E، A، C و اسیدفولیک و نیز پنتوتنیک اسید در مقایسه با مقادیر توصیه شده RDA ناکافی بوده و نیز میانگین مقدار دریافت بین دختران و پسران دانشجو اختلاف آماری معنی دار نشان داد. میانگین میزان دریافت املاح نیز در رژیم غذایی دانشجویان برخی کمبودها را نشان می دهد، بطوریکه میانگین دریافت کلسیم، آهن، منیزیم و نیز پتاسیم دریافتی رژیم غذایی روزانه در بین دانشجویان کمبود داشت. در کنار کمبود دریافت کلسیم، وضعیت نسبت کلسیم به فسفر 0.2 ± 0.65 بود که سطح مطلوب این نسبت 1 می باشد و عدم تعادل این نسبت خود بر میزان جذب تاثیر دارد و کمبود دریافت کلسیم را تشدید می کند.
    نتیجه گیری
    در مجموع این ارزیابی نشان داد که عدم کفایت ویتامین های A، C، E، اسید فولیک، اسید پنتوتنیک، املاح کلسیم، منیزیم، و آهن (تنها در دختران) در گروه مورد بررسی وجود دارد.
    کلیدواژگان: ریزمغذی ها، ویتامین ها، املاح، دانشجو یان
  • مهین جمشیدی ماکیانی، مهرانگیز زنگنه، فیروزه عسکرانی، مهناز خامسان صفحه 197
    مقدمه
    مهم ترین اقدام جهت کنترل بیماری سل در جامعه در واقع شناسایی موارد سل ریوی بخصوص افراد با خلط مثبت و درمان سریع موارد فوق است. سرفه مزمن بدون توجیه بعنوان یکیاز علایم مهم بیماریابی بالینی سل مطرح گردیده است. هدف از این مطالعه شناسایی موارد سل ریوی در مراجعه کنندگان با سرفه مزمن مشکوک سل بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 546 بیمار با سرفه مزمن مشکوک به سل در طی یک سال با انجام سه مورد اسمیر خلط و در مواردی کشت خلط از نظر باسیل اسید فاست و گرافی قفسه مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از تعداد کل 546 بیمار مورد ارزیابی 53.7 %مرد و 46.3% زن که از این تعداد 80 (15.6%) سل ریوی خلط مثبت، 39 نفر (7.7%) سل ریوی خلط منفی و 426 مورد (77.7 %) موارد بهبود یافته با آنتی بیوتیک و سایر تشخیصها بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه از هر 100 مورد خلط مورد بررسی، حدود 15 مورد از نظر باسیل اسید فاست مثبت بودند که بیش از حد انتظار بوده لذا توصیه می گردد مراجعه کنندگان با سرفه مزمن بدون توجیه خاص که به درمان آنتی بیوتیکی مناسب پاسخ نداده اند با بررسی نمونه خلط از نظر باسیل اسید فاست و در صورت لزوم گرافی سینه از نظر رد یا تایید بیماری سل مورد ارزیابی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سل، بیمار یابی، سرفه مزمن
  • اصغر محمدپوراصل، فاطمه رستمی، ریحانه ایوان بقاء، سیده شیوا ترابی صفحه 201
    سابقه و هدف
    علیرغم دسترسی آسان به روش های پیشگیری از بارداری شیوع بارداری های ناخواسته زیاد است. هدف مطالعه حاضر تعیین شیوع بارداری ناخواسته و عوامل مرتبط با آن در شهر تبریز می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه بصورت مقطعی در شش بیمارستان در شهریور ماه 1383 صورت گرفت. کلا 1576 زن بستری شده برای زایمان و سقط جنین، مورد مصاحبه قرار گرفتند. پرسشنامه این پژوهش شامل سوالاتی برای کسب اطلاعات دموگرافیک، سابقه باروری، روش پیشگیری از بارداری، نوع بارداری (برنامه ریزی شده یا ناخواسته) و غیره بود. با استفاده از مدل رگرسیون لوجستیک عوامل مرتبط با بارداری ناخواسته مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 414 زن (26.7%) بارداری ناخواسته داشتند. سن بالا (1.06 =OR)، تعداد فرزندان زنده (1.37=OR) و داشتن سابقه بارداری ناخواسته (4.34=OR) با بارداری ناخواسته ارتباط داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن شیوع بارداری ناخواسته، پیشنهاد می شود سیاست های مناسب برای کاهش شیوع این مشکل با توجه به عوامل مرتبط با آن در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: بارداری ناخواسته، تنظیم خانواده، باروری
  • محمد صاحب الزمانی، محبوبه صفوی، سیده ربابه ریاضی صفحه 207
    سابقه و هدف
    دوستی با جنس مخالف به عنوان یک نیاز برای نوجوانان مطرح است، اما از آنجایی که در کشور اسلامی این دوستی ها منع شده است، خانواده ها، مسوولین مدارس و نیروی انتظامی گاه برخوردهای شدیدی به خاطر صحبت تلفنی یا قرار در خیابان با نوجوانان می کنند که منجربه پنهانی شدن این روابط همراه با اضطراب، خشم، افسردگی و... می شود که می تواند زمینه ای برای بیماری های روانی و اخلاقی شود. آموزش می تواند با تغییر نگرش و افزودن آگاهی آنان باعث تغییر در رفتارهای نامناسب در دوستی با جنس مخالف گردد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک تحقیق نیمه تجربی است که در مورد 90 نفر از دانش آموزان دختر پایه اول و دوم از دو دبیرستان (گروه مورد و شاهد) منطقه 14 تهران که بطور تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای است که توسط دانش آموزان گروه مورد قبل و بعد از آموزش (6 جلسه آموزش 90دقیقه ای به روش بحث گروهی) و گروه شاهد در دو مرحله تکمیل گردیده است.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه در آزمون اول بیشترین درصد واحدهای مورد پژوهش در هر دو گروه دارای نگرش و آگاهی متوسط بوده اما بعد از آموزش بیشترین درصد واحدهای مورد پژوهش در گروه مورد نمره نگرش مناسب کسب کردند و تفاوت معنی دار وجود دارد (001/<0 p)، در حالی که در گروه شاهد تفاوت معنی داری در آزمون مرحله دوم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نیاز به اجرای برنامه های آموزشی منظم و موثر را جهت ارتقا سطح آگاهی و نگرش دانش آموزان درباره حدود دوستی با جنس مخالف مورد تایید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، نگرش، تفکر انتقادی و دوستی با جنس مخالف
  • سید رضا موسوی*، پژمان خوارزم صفحه 215

    پلورال افیوژن یکی از عوارض نادر گذاشتن کاتترهای مرکزی از راه گردن است. این عارضه معمولا ناشی از قرار گرفتن نابجای کاتتر در فضای پلور است. بیماری که در این مطالعه معرفی می شود آقای 74 ساله ای است که به دلیل کانسر مری کاندید عمل جراحی ازوفاژکتومی ترانس هیاتال شد. پس از بیهوش کردن بیمار یک کاتتر مرکزی از راه ورید ژوگولر سمت راست برای بیمار گذاشته شد و سپس بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت. در گرافی قفسه سینه پس از عمل جراحی پلورال افیوژن سمت راست مشهود بود که با گذاشتن لوله سینه تخلیه شد. در طی روزهای بعد بیمار حدود 2 لیتر مایع زرد شفاف از طریق لوله سینه دفع می کرد. آنالیز مایع کمک تشخیصی نکرد. با خارج کردن کاتتر مرکزی، ترشحات لوله سینه بیمار نیز خاتمه یافت.

    کلیدواژگان: کاتتر مرکزی، پلورال افیوژن، عوارض
|
  • Farhadi M., Parivar K., Sharifi Am, Zeinali S., Mousavi Sh, Bakhshayesh M Page 161
    Background
    In diabetics, hyperglycemia is associated with neuropathy, nephropathy, and retinopathy. However, direct toxic effects of glucose on neurons are still largely unknown.
    Materials And Methods
    Firstly, cellular vital capacity was determined by MTT. Then, effects of different glucose concentrations and the role of Bax protein-induced apoptosis in PC12 cells was examined by Hoechst staining and western blotting techniques, respectively.
    Results
    During MTT, cells revealed to have a meaningful apoptosis at hours 48, 72, and 96 when compared with controls (p<0.01). Apoptosis was induced suitably at a glucose concentration of 13.5mg/dl after 72 hours. Western blotting showed a significant expression of Bax protein in PC12 cells treated with increased glucose concentrations for 72 hours.
    Conclusion
    Increment in glucose concentration may induce apoptosis in PC12 cells. This process occurred under the intense influence of Bax protein.
  • Sedighi Page 167
    Background
    Anemia is the most frequent complication of chronic renal failure. Epoetin therapy reveals to be an effective therapy however, development of anti-erythropoietin antibodies has been reported. The present study was conducted to determine the etiology of refractory anemia after Epoetin therapy in patients with chronic renal failure.
    Methods
    All adult patients (530 patients) who had been prescribed regular hemodialysis and rHUEPO for at least three months were followed in seven hemodialysis units in Tehran. During a 6-month period, Venofer-Eprex dose and hemoglobin was recorded monthly. Having ruled out hemolysis and iron deficiently state in severe anemic patients, bone marrow examination was ordered.
    Results
    Of 530 patients, 58% were men with median age of 59 years. About %80 of patients had received baseline dose of at least 4000 units Eprex per week, prescribed subcutaneously after hemodialysis. Approximately, 21% were not anemic, while 19% did suffer from severe anemia (Hb<8). There were statistically significant associations between severity of anemia and age (p<0.001), longer Epoetin therapy (p<0.001), co-treatment with Venofer (p<0.011) and lack of underlying disease (p<0.04). Bone marrow aspiration was performed for 30 patients and the most frequent findings were anemia due to chronic disease, bone marrow dysplasia, amd megaloblastic anemia.
    Conclusion
    In case of poor response to Epoetin therapy, discontinuing the drug is strongly recommended. Bone marrow examination is an appropriate tool to find the cause of refractoriness to Epoetin therapy in hemodialysis patients.
  • Hajialiasgar S., Agah Mr, Rezvani Mr, Zali Mr Page 173
    Background

    CTLA-4 expressed on activated T cells, binds to B7 molecules and functions as a negative regulator of T cell activation. In theory, reduced expression or function of CTLA-4 might augment autoimmunity. Recently an A-G polymorphism in exon 1 of the CTLA-4 gene was associated with predisposition to AIH type1 (AIH-1) and several other autoimmune diseases in white individuals in distinct populations. We investigated the frequency of this polymorphism in Iranian patients with AIH-1, using a case-control association analysis.

    Materials And Methods

    Peripheral blood mononuclear cells’ DNA were prepared from AIH patients (n=76) and healthy controls (n=185). Determination of CTLA-4 genotypes was carried out by Polymerase Chain Reaction-Restriction Fragment Length Polymorphism method.

    Results

    The allele frequency for G allele was 25.6% and 24.3% in patients and healthy controls, respectively that shows no significant difference in subjects with AIH as compared to the healthy controls. Meanwhile, the frequencies of AA, AG and GG genotypes in patients and in healthy controls revealed no statistical difference in the distribution of CTLA-4 genotype in the studied groups.

    Conclusion

    This study demonstrates that susceptibility to AIH in Iranian population is not influenced by exon 1 CTLA-4 gene polymorphisms at position 49. This polymorphism may either have a recent founder population or be associated with AIH only among the Caucasians.

  • Fazelipour S., Tootian Z., Kiaei M., Bokaei S Page 179
    Background
    Heroin as opium is being used in two pure and impure forms with known disastrous effects on different body organs including genital system. The aim of this study was to determine the changes in testosterone secretion, the percentage of fertility, changes of the body and testis weight, and gonado somatic index in mice (Ballb/c).
    Materials And Methods
    A total of 90 adult male and female mice were selected and male mice were assigned into three control and two experimental groups. Different experimental groups of heroin-dependant mice (50 mg/kg IP for 3 days, twice daily), were divided into two groups. One of which received heroin 5 mg/kg IP and the other 5 mg/ml IP twice daily for a period of 40 days. Then the serum of 24 male mice was studied. After copulation of the male and female mice, the rate of infertility was estimated and the proportion of body and testis weight and gonado somatic index in tested groups was determined.
    Results
    Serum testosterone showed insignificant difference between the control groups, however, its level did differ significantly between the control and experimental groups (p<0.05). Meanwhile, fertility rate did not differ between the control groups, but showed a significant difference between the control and the experimental groups (p<0.05). Body and testis weight differed significantly between the control and the experimental groups (p<0.05).
    Conclusion
    Heroin may reduce the testosterone level and testis weight, while it is associated with infertility.
  • Vahedi H., Montazeri G., Noori N., Olfati G., Golestan Sh, Estakhri A., Abedian Sh, Malekzadeh R Page 185
    Background
    The effect of helicobacter pylori either in provoking or protecting GERD is unclear and the results of studies are conflicting. We aimed to study the effect of H.pylori eradication on GERD by 24-hour ph monitoring.
    Materials And Methods
    14 patients with duodenal ulcer or erosive duodenitis without any endoscopic and clinical evidences of GERD were enrolled. 24-hour ph monitoring were performed before and 12 month after H-Pylori eradication. The score was based on DeMeester scoring system. H.Pylori was diagnosed by rapid urease test before eradication and by urea breath test (UBT) after eradication.
    Results
    The mean age was 41.610.2 years. The mean scores of 24-hour ph monitoring were 6.84.3 and 5.43.9 before and after eradication, respectively. The differences were not statistically significant (NS). Epigastric pain changed significantly before and after the therapy (p<0.01).
    Conclusion
    H.pylori eradication did not have any effect on scores of 24-hour esophageal ph monitoring. Epigastric pain significantly decreased after eradication.
  • Najmabadi S., Nojomi M Page 191
    Background
    Prior investigators have emphasized on the key role of nutrition in preventing health disorders. This study is a part of an exhaustive research to assess nutritional status in Iran medical sciences university students. Indeed, we aimed to assess and evaluate daily nutrient intake among male and female university students.
    Materials And Methods
    For this cross sectional study, 1000 university students were selected by multistage random sampling from six faculties of Medicine, Nursing and midwifery, Paramedical, Health, Management and medical information and Rehabilitation. Data were collected by 24-hour dietary (food) recall questionnaire and were analyzed using DFP (N3, FP2), and SPSS soft wares. The intake of vitamins and minerals were compared with RDA.
    Results
    Results showed that the mean intake of vitamins C, A, E, folic acid and panthetonic acid were lower than RDA measures and differed significantly between male and female subjects. The mean intake of minerals showed inadequate levels of Ca, Fe, Zn, Mg, K.
    Conclusion
    It seems that daily dietary in medical university students has some insufficiency in vitamins E,C,A, folic acid and panthetonic acid and minerals calcium, magnesium, and iron (only in females).
  • Jamshidi Mm, Zanganeh M., Askarani F., Khamesan M Page 197
    Background
    Identifying cases of pulmonary TB and their prompt treatment is an effective tool in order to control TB. Chronic cough is an important sign for screening tuberculosis. This study was performed to evaluate the prevalence of tuberculosis in patients with chronic cough.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 546 suspicious patients with chronic cough were evaluated by preparing sputum smear and culture and chest radiography, when appropriate.
    Results
    Of 546 cases, 53.7% were male and 46.3% were female. Totally, 80 (15.6%) had smear-positive pulmonary TB, 39 (7.7%) had smear-negative pulmonary TB, and 427 (77.7%) had other diagnosis or were improved cases following antibiotic therapy.
    Conclusion
    Results have revealed that 15% of sputum cultures were positive for acid fast bacilli that is quite higher than other reports, therefore, patients who are referred with chronic cough and do not respond to antibiotic, should be advised to perform sputum culture and chest radiography.
  • Mohammadpoorasl A., Rostami F., Ivanbagha R., Torabi S Page 201
    Background
    Despite relatively easy access to contraceptive, the prevalence of unwanted pregnancy is high. The purpose of this study was to estimate the proportion of unwanted pregnancies and related factors among mothers delivering at 6 hospitals in Tabriz.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 1576 women attended to 6 hospitals for delivery or abortion in September 2004 in Tabriz were interviewed. The questionnaire surveyed demographic characteristics, fertility history, contraceptive use, and willingness to pregnancy. The data were analyzed by multivariate logistic regression using SPSS and EPI software.
    Results
    Totally, 414(26.7%) women had unwanted pregnancy. Higher age (OR=1.06), higher number of live children (OR=1.37), and having history of unwanted pregnancy (OR=4.34) were associated with unwanted pregnancy.
    Conclusion
    Unwanted pregnancy is quite common in the region, thus, appropriate policies should be considered to eliminate this maternal health concern.
  • Sahebazzamani M., Safavi M., Riazi Sr Page 207
    Background
    Friendship with the opposite sex is a need for adolescence however, this kind of friendship is prohibited according to the Islamic laws in our country, therefore, parents, school authorities and disciplinary force may have intense reactions with their adolescence. These reactions may lead to secret relationship which it naturally associated with anxiety, depression and nervousness in adolescence which in turn may lead to mental disorders. Education could change attitude and increase teenager's knowledge towards a suitable behaviour in friendship with the opposite sex.
    Materials And Methods
    It was a quasi experimental study that was performed on 90 girl students of two high schools (case and control groups) in Tehran district 14.They were selected by cluster randomly sampling. Data were gathered through questionnaires. Having collected the initial data, six sessions were run for the case group (each 90 minutes), then, all the subjects were requested to recomplete the questionnaire.
    Results
    Results have revealed that in the pretest analysis, most of the subjects had a moderate attitude and knowledge, however, following the education, most of the cases acquired suitable attitude and knowledge (p<0.001), while the differences among controls were not statistically significant.
    Conclusion
    Results demonstrated the necessity of regular effective educative programs for high school students in order to promote their knowledge and attitude towards the friendship with the opposite sex.
  • Mousavi Sr, Kharazm P Page 215

    Pleural effusion is a rare complication of central catheter insertion. This may occur due to mispositioning of the catheter. We present a 74 year-old severely ill Iranian patient who underwent transhiatal esophagectomy because of esophageal carcinoma. After anesthesia induction, a catheter was inserted in right jugular vein. Postoperative radiography revealed right-sided pleural effusion that was managed with a chest tube. During the following days, the patient secreted two liter of a yellow fluid. Fluid analysis failed to show any remarkable results. His secretion was discontinued after the catheter was removed.