فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 45، پاییز 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/08/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یوسف دوستار، علیرضا گرجانی، رامبد رضاپور شهیر، مهرداد هاشمی* صفحه 119
    سابقه و هدف

    مطالعه اثرات وابسته به زمان ایسکمی-رپرفیوژن بر روی سلول های میوکارد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی رت های نر از نژاد SD با وزن 330-270 گرم به صورت تصادفی به چهار گروه 10 تایی تقسیم و بعد از بیهوشی با پنتوباربیتال سدیم(50-60 IP-kg/mg)، قلب رت های گروه تیمار به سرعت ایزوله و به دستگاه لانگندروف محلول کربس با فشار ثابت و دمای 37 درجه سانتی گراد متصل شدند و در زمان استابیلیزاسیون، 30دقیقه ایسکمی و به ترتیب 60، 90 و 120 دقیقه رپرفیوژن در مورد آنها اعمال گردید. قلب گروه کنترل دست نخورده یا به عنوان Intact در نظر گرفته شد. تشخیص ایمنو هیستوشیمی سلول های آپوپتوتیک با استفاده از کیت TUNEL POD انجام پذیرفت و سلول های میوکارد تانل مثبت اعضای هر گروه در 5 میدان میکروسکوپی شمارش گردید و نتایج هر گروه به صورت میانگین±خطای استاندارد اندازه گیری بیان گردید.

    یافته ها

    در گروه کنترل تعداد سلول های آپوپتوتیک 4/0±1 عدد در حالی که در گروه تیمار با عناوین T/60 min، T/90 min وT/120 min به ترتیب 5/0±0/2، 3/0±0/3 و 3/0±0/6 بود. مقایسه بین گروه های تیمار و کنترل با استفاده از آنالیز واریانس صورت گرفت و نتایج نشان داد که اختلاف بین گروه های (T/120 min & T/90 min) و (T/60 min & Control) معنی دار نبود(05/0p>) ولی بین گروه های) (T/120 min & T/60 min و (T/120 min & T/90 min) اختلاف معنی دار بود(به ترتیب001/0 p< و 01/0 p<).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که زمان ایسکمی- رپرفیوژن می تواند در تغییرات آپوپتوتیک سلول های میوکارد قلب موثر باشد.

    کلیدواژگان: ایسکمی، رپرفیوژن، آپوپتوزیس، انفارکتوس
  • زهرا طوطیان*، محمدتقی شیبانی، سیمین فاضلی پور، مهدی تقوی صفحه 125
    سابقه و هدف

    فرمالدیید از جمله مواد شیمیایی است که بطور وسیع و در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به این که مصرف این ماده می تواند موجب کاهش تحرک و زنده ماندن اسپرم ها و یا غیرطبیعی شدن آنها گردد و تاکنون مطالعه دقیقی بر روی آن انجام نگرفته است، مطالعه ساختار بافتی بیضه که تولید اسپرم را به عهده دارد ضروری خواهد بود.

    روش بررسی

    در این تحقیق تجربی کیفی، 30 سر موش سوری پس از تعیین وزن به چهار گروه مداخله تجربی و یک گروه شاهد (کنترل) تقسیم شدند. در این مطالعه، فرمالدیید با دوزهای مختلف به مدت 40 روز به روش داخل صفاقی (IP) مورد استفاده قرار گرفت. جهت تهیه نمونه های بافتی قبل از بیهوش نمودن، موشها را وزن کرده و پس از خارج نمودن بیضه ها و انجام مراحل بافتی و رنگ آمیزی به روش E&H، مقاطع تهیه شده از بافت بیضه بوسیله میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    در مقایسه گروه های تجربی با گروه شاهد، نامنظمی در برخی از لوله های اسپرم ساز، بهم خوردگی نظم سلولی، کاهش تراکم سلولهای اسپرم ساز، افزایش فاصله بین لوله های اسپرم ساز، نامنظمی در بافت بینابینی بین لوله ها، بیرنگی و واکوئله شدن سیتوپلاسم سلولهای لیدیگ و ضخیم شدگی غشاء پایه اپیتلیوم اسپرماتوژنیک مشاهده گردید. همچنین تفاوت وزن اولیه و ثانویه موشها، در مقایسه گروه های تجربی با گروه شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که فرمالدیید تزریقی، علاوه بر کاهش وزن بدن می تواند موجب تغییراتی در بافت بیضه و احتمالا افزایش عقیمی گردد.

    کلیدواژگان: فرمالدیید، بافت بیضه، اسپرم، ناباروری
  • فرزانه زنوزی، مهندس محمد رنجبریان، سید ابوالفضل افجه ای صفحه 129
    سابقه و هدف
    در بخش های مراقبت ویژه نوزادان (NICU) صداهایی با شدت ها و فرکانس های متفاوت از منابع مختلف تولید می شود. این صداها ممکن است تغییرات فیزیولوژیک ناخوشایندی را در نوزادان بوجود آورند. لذا آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند که متوسط شدت صوت در زمان بیداری حدود 45 دسی بل و در ساعات خواب شبانه نوزادان حدود 35 دسی بل باشد. با هدف تعیین میزان شدت صوت موجود در NICU مطالعه زیر در سال 1384 بعمل آمد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، شدت صداهای زمینه ای و صدای ناشی از فعالیت پرسنل و کارکرد یا آلارم دستگاه های مختلف در NICU بیمارستان مفید به روش موضعی و عمومی با دستگاه SLM با مارک تجارتی B & K اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تراز فشار صوت (SPL) تمام دستگاه ها، 54-13 دسی بل بالاتر از حد مجاز بود. روشن بودن دستگاه ها میزان SPL زمینه ای را 9-6 دسی بل و فعالیت پرسنل SPL زمینه ای را 8-2 دسی بل افزایش می دهد. شدت صوت زمینه بخش، بخصوص در فرکانس های 2000 و 4000 سیکل بر ثانیه، حدود 11-5 دسی بل بیش از حد مجاز بود. میزان SPL در سطح شنوایی نوزادان 22-12 دسی بل بیش از حد مجاز اندازه گیری شد. میانگین SPL در مواجهه 24 ساعته نوزادان، در وضعیت خاموش بودن دستگاه ها و عدم فعالیت پرسنل 64 دسی بل و در هنگام روشن بودن دستگاه ها و فعالیت پرسنل 69 دسی بل بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که نوزادان بستری با توجه به مدت طولانی اقامت در بیمارستان، در معرض آلودگی صوتی قرار داشته و سلامتی آنها در معرض مخاطره باشد.
    کلیدواژگان: تراز فشار صوت، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، نوزاد، آلودگی صوتی
  • سوگل کیوانی، فیرزه سلامت، مسعود امامی، پروانه عدیمی، غلامرضا امین صفحه 135
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد قارچی عصاره پوسته تازه پسته برروی چند قارچ درماتوفیت و ساپروفیت شایع در ایران به منظور جایگزین کردن یک داروی گیاهی به جای داروهای شیمیایی موجود بود.
    روش بررسی
    بعد از جمع آوری نمونه های پوست پسته و خشک و پودر کردن آن، عصاره گیری به روش پرکولاسیون با حلال های متانول و -nهگزان انجام شد. سپس برای آگاهی از اثر ضد قارچی این ماده بر روی قارچ های مختلف ترایکوفایتون منتاگروفایتیس، میکروسپوروم کانیس، اپیدرموفایتون فلوکوزوم، آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس و نیز تعیین MIC و MBC احتمالی، رقت های مختلف عصاره از mg/ml600-30 بر روی هریک از قارچ های مورد آزمایش در محیط کشت اثر داده شد. حداقل غلظت مهار کننده و نیز حداقل غلظت کشندگی آنها در صورت امکان با دو روش disc diffusionو broth dilutionتعیین گردید.
    یافته ها
    عصاره n هگزانی در روش disc diffusion بر روی هیچیک از قارچ ها نتیجه قابل توجهی نشان نداد، در حالی که در روش broth dilution رقت mg/ml30 باعث توقف رشد اپیدرموفایتون فلوکوزوم شد و MIC آن برای میکروسپوروم کانیس برابر mg/ml450 برآورد گردید. در مورد عصاره متانولی در روش broth dilution رقت mg/ml60 برای اپیدرموفایتون فلوکوزوم و ترایکوفایتون منتاگروفایتیس و رقت mg/ml240 برای میکروسپوروم کانیس مهارکننده بود. در روش disc diffusion در اطراف عصاره خالص در ترایکوفایتون منتاگروفایتیس هاله عدم رشدی در حدود 17 میلی متر مشاهده شد، در حالیکه هاله اطراف سایر دیسک ها در حدود 1 میلی متر بود. این عصاره ها فاقد اثر برروی آسپرژیلوس نایجر بودند، اما در مورد کاندیدا آلبیکنس در mg/ml120 مهار رشد و در mg/ml600 اثر کشندگی نشان می دادند.
    نتیجه گیری
    عصاره پوسته تازه پسته دارای اثرات ضد قارچی متفاوت برروی پنج قارچ مورد بررسی می باشد.
    کلیدواژگان: پوسته تازه پسته، درماتوفیت، ساپروفیت، اثر ضد قارچی
  • ژینوس آروند، عبدالله شفیع آبادی صفحه 141
    سابقه وهدف
    موفقیت شغلی از دیدگاه روانی به احساس فرد از میزان کارآیی و توانایی وی در انجام کار اطلاق می شود. یکی از عوامل مهم در تعیین موفقیت شغلی، خویشتن پنداری است، به طوری که صاحب نظران معتقدند افرادی که خویشتن پنداری مثبت دارند زندگی موفقیت آمیزی را سپری می کنند و در کارشان نیز موفق تر هستند. بر این اساس مطالعه زیر جهت بررسی نقش خویشتن پنداری در موفقیت شغلی در جامعه پزشکان شاغل در تهران انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به روش سنجش همبستگی بر روی 52 نفر از پزشکان 40-25 سال شاغل در تهران در سال 1383 انجام شد. برای سنجش خویشتن پنداری از آزمون خویشتن پنداری راجرز استفاده شد که اعتبار آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ 89/0 به دست آمد. برای سنجش موفقیت شغلی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد که روایی صوری آن توسط سه تن از متخصصین تایید گردید و اعتبار آن از روش آلفای کرونباخ 98/0 به دست آمد. این پرسش نامه ها توسط پزشکان تکمیل شد و از آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون برای سنجش همبستگی بین موفقیت شغلی و خویشتن پنداری استفاده گردید.
    یافته ها
    بین خویشتن پنداری و موفقیت شغلی همبستگی وجود نداشت (r=-0.05). بین موفقیت شغلی و گرم و پذیرا بودن، آرام بودن و در دسترس بودن هدف های شغلی همبستگی وجود داشت. بین موفقیت شغلی و اعتماد، تحمل شرایط سخت کار، داشتن نظم، تمایل به تسلط داشتن و جسارت داشتن، همبستگی کمی دیده شد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد پزشکان ایرانی زمانی احساس موفقیت شغلی دارند که احساس کنند به هدف های شغلی خود دست یافته اند. آرام بودن و داشتن روحیه ای گرم و پذیرا نظیر افراد خونگرم، از صفات بارز پزشکان موفق به حساب می آید.
    کلیدواژگان: موفقیت شغلی، خویشتن پنداری، پزشک
  • پریچهر یغمایی، کاظم پریور، محمدحسین اسماعیلی، اسماعیل عباسی، حسن جهانی هاشمی صفحه 147
    سابقه و هدف
    گزارش های قبلی نشان داده اند که استفاده از عصاره گیاه بابونه همراه با مرفین، وابستگی به مرفین را به میزان زیادی کاهش می دهد و تزریق آن قبل از نالوکسان، از بروز سندرم ترک جلوگیری می کند. هسته های لکوس سرولئوس(Lc) و پاراژیگانتوسلولاریس (PGi) در بروز علایم ترک اعتیاد نقش مهمی دارند. این مطالعه به منظور تعین اثرات تزریق عصاره بابونه به درون هسته پاراژیگانتوسلولاریس مغز بر علایم قطع مصرف مرفین در موش صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    تعداد 30 موش نر (با وزن 250 تا300گرم) بعد از کانول گذاری هسته PGi به کمک جراحی استرئوتاکسی به دو گروه سالین (گروه شاهد، 6n=) و مرفین (24n=) تقسیم شدند. گروه مرفین روزی دو بار و به مدت 7 روز مرفین دریافت داشتند. دوز مرفین در روز اول و دوم 5/2 میلی گرم بر کیلو گرم بود. این دوز در روز های بعد تا روز 6 هر روز دوبرابر شد. حیوانات در روز 7، آخرین تزریق که50 میلی گرم بر کیلو گرم بود را دریافت و به 4 زیرگروه تقسیم شدند: گروه مرفین که فقط مرفین دریافت کردند و گروه های سه گانه بابونه. روز هفتم، 5 دقیقه قبل از تزریق نالوکسان، یک میکرولیتر عصاره بابونه (10، 25 و 50 میکروگرم بر میکرولیتر) به درون هسته PGi آنها تزریق شد. در تمام گروه ها 3 ساعت بعد از آخرین تزریق مرفین، 5 میلی گرم بر کیلوگرم نالوکسان تزریق و علایم ترک همچون پریدن و بالارفتن برای 30 دقیقه مطالعه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تزریق هرسه دوز عصاره بابونه، به ویژه دوز 25 میکروگرم در میکرولیتر آن، به درون هسته PGi می تواند میزان بروزعلایم ترک اعتیاد به مرفین را به طور کاملا معنی دار کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تزریق عصاره بابونه به درون PGi می تواند در درمان علایم سندرم ترک اعتیاد به مرفین مفید باشد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، بابونه، هسته پاراژیگانتوسلولاریس، مرفین، سندرم ترک اعتیاد
  • فهیمه رمضانی تهرانی، حسین ملک افضلی، شیرین جلالی نیا، مرضیه رستمی دوم، نیلوفر پیکری صفحه 155
    سابقه و هدف
    بیش از یک ششم جمعیت جهان سیگاری هستند و پیش بینی می شود تا سال 2020 میلادی استعمال دخانیات به عمده ترین علت قابل پیشگیری مرگ و میر بدل گردد. صاحب نظران براین باورند که عدم مصرف سیگار در پزشکان می تواند مهم ترین عامل تاثیر گذار بر عملکرد گرایش به سیگار یا ترک آن در جامعه باشد. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی پزشکان عمومی در زمینه مشاوره ترک دخانیات بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت یک مطالعه مقطعی انجام گرفت و از مجموع 25600پزشک عمومی شاغل در کشور در زمان انجام مطالعه، بر اساس حجم نمونه مورد نیاز 5140 نفر به روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای (به تناسب سهم پزشکان عمومی شاغل در هر استان) با احتساب فاصله انتخاب، از روی فهرست پزشکان سازمان نظام پزشکی انتخاب شدند و به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد سازمان جهانی بهداشت که بدین منظور تدوین شده و همزمان در چند کشور به اجرا در آمده بود، استفاده گردید.
    یافته ها
    در مجموع 74% پزشکان تحت مطالعه مذکر و مابقی مونث و حدود 16% از آنها سیگاری بودند و 6/4% نیزدر گذشته سابقه مصرف آن را داشتند. کمتر از یک سوم پزشکان شرکت کننده در این مطالعه در زمینه روش های ترک دخانیات آگاهی داشتند و تنها 9% پزشکان در طی دوران تحصیل یا پس از آن از طریق دوره های بازآموزی، روش های ترک دخانیات را آموزش دیده بودند. نیاز به آموزش های ویژه در زمینه ترک دخانیات نقطه ضعفی بود که از سوی بیش از 80% پزشکان ابراز گردید.
    نتیجه گیری
    ارتقای نگرش و آگاهی پزشکان علاوه برآنکه برنحوه عملکرد آنان در قبال ترغیب جامعه به دوری گزیدن ازمحصولات دخانی و احیانا ترک مصرف آنها تاثیر می گذارد، در شکل دادن الگوی رفتاری جامعه نیز بی تاثیر نخواهد بود، لذا بجاست که در دوره های آموزشی و بازآموزی بدین مهم
    کلیدواژگان: پزشکان عمومی، آگاهی، مصرف دخانیات، مشاوره ترک
  • معصومه همت یار، معصومه رباط میلی صفحه 161
    سابقه و هدف
    نوروبلاستوم شایع ترین تومور دوره شیرخوارگی و تومور ویلمز شایع ترین تومور بدخیم کلیه در کودکان است. تشخیص افتراقی این دو تومور از یکدیگر همیشه دارای اهمیت است. این مطالعه به منظور مقایسه شیوع سنی، جنسی و تظاهرات بالینی بیماران مبتلا به تومور ویلمز و نوروبلاستوم در یکی از بیمارستان های کودکان تهران انجام شد.
    روش بررسی
    این یک مطالعه مقطعی تحلیلی است که به صورت تصادفی بر روی 50 بیمار مبتلا به تومور ویلمز و 50 بیمار مبتلا به نوروبلاستوم طی سال های 82-1372 در بیمارستان مرکز طبی کودکان انجام گردید. با استفاده از پرونده بیماران و چک لیست تهیه شده، متغیرهای مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیشترین فراوانی سنی در دو گروه در محدوده 2 تا 5 سالگی و میانگین سنی حدود 5/3 سال بود. نوروبلاستوم در پسرها و تومور ویلمز در دخترها شایع تر بود. اولین و شایع ترین تظاهر بالینی در دو گروه توده شکمی بود. هماچوری و هیپرتانسیون در بیماران مبتلا به ویلمز و تب، هپاتومگالی، متاستاز، توده خارج شکمی و کلسیفیکاسیون در بیماران مبتلا به نوروبلاستوم شایع تر بود.
    نتیجه گیری
    در هر کودکی که با توده شکمی مراجعه می کند، باید تومور ویلمز و نوروبلاستوم مد نظر باشد. احتمال نوروبلاستوم در بیماران با حال عمومی بدتر، علایم سیستمیک و وجود متاستاز بیشتر است.
    کلیدواژگان: تومور ویلمز، نوروبلاستوم، توده شکمی، تومور دوران کودکی
  • اکرم عیدی، کاظم پریور، علی مازوجی، زینب اختری صفحه 165
    سابقه و هدف
    با وجودی که مورفین قرن ها به عنوان مهم‎‎ترین عامل ضد درد مورد استفاده قرار گرفته، به دلیل خصوصیات اعتیادآور آن و عوارض جانبی بسیار از جمله ایجاد تنگی نفس، افسردگی، کاهش تحرک دستگاه معدی روده‎ای، سرخوشی و تغییرات سیستم اندوکرین و اتونوم، تمایل کمتری به استفاده از آن وجود دارد. استفاده از گیاهان دارویی در تسکین درد از زمان های قدیم متداول بوده و حتی رو به افزایش است. در تحقیق حاضر، اثر ضد ‎درد عصاره الکلی برگ گیاه Salvia hypoleuca مورد بررسی قرار گرفت و مقایسه ای نیز بین اثر ضد درد عصاره این گیاه با داروی متداول مورفین انجام گردید.
    روش بررسی
    در مطالعه تجربی حاضر عصاره الکلی برگ گیاه و داروی مورفین به صورت درون‎صفاقی تزریق گردید و به فاصله نیم ساعت بعد، با انجام تست فرمالین، پاسخ موش ها به درد القا شده توسط فرمالین مشاهده و «نمره درد» متناسب با این پاسخ ثبت شد. گروه شاهد (کنترل) سرم فیزیولوژی را به‎‎ عنوان حلال عصاره الکلی گیاه دریافت نمود. برای این گروه نیز تست فرمالین انجام شد. به منظور اطمینان از ایمن بودن دوز مصرفی عصاره مورد نظر، میزان دوز کشنده (LD50) عصاره الکلی این گیاه تعیین گردید.
    یافته ها
    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که تزریق عصاره الکلی برگ گیاه با دوزهای 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، می تواند نمره درد القا شده در فاز اولیه تست فرمالین را با اختلاف معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش دهد (001/0p<) و از این نظر، تاثیری مشابه با مورفین دارد. این مساله در مورد فاز ثانویه تست فرمالین نیز صادق بود (001/0p< برای دوزهای 100 و 200 میلی گرمی؛ 01/0p< برای دوز 50 میلی گرمی). کاهش نمره درد با دوز 10 میلی گرمی معنی دار نبود. همچنین دوز کشنده (LD50) برای عصاره این گیاه، 7000 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    داده های تحقیق حاضر نشان می‎دهد که برگ گیاه Salvia hypoleuca در هر دو مرحله درد دارای اثرات ضد ‎درد می‎باشد، هرچند مطالعات بیشتری برای تعیین اثرات درمانی آن مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: Salvia hypoleuca، ضد درد، تست فرمالین
  • اعظم محمودی صفحه 171
    سابقه و هدف
    دیابت یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی جهان محسوب می شود. علی رغم اینکه در بسیاری از بیماری ها پزشکان بیماری را کنترل می کنند و بیمار مصرف کننده ای غیر فعال است، اما بیماری دیابت یکی از بیماری هایی است که سهم عمده درمان آن بر عهده خود بیمار است. برای نشان دادن اهمیت خودمراقبتی در کنترل قند خون بیماران دیابتی، این مطالعه با هدف تاثیر برنامه خودمراقبتی بر کاهش هموگلوبین A1C ((HbA1C بیماران دیابتی شهر اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی است که در آن 60 بیمار دیابتی نوع 2 پس از انتخاب، به طور تصادفی در دو گروه آزمون (30 نفر) و شاهد (30نفر) قرار گرفتند. گروه آزمون پس از 4-3 جلسه آموزش خودمراقبتی در مورد تزریق انسولین و مصرف دارو، رژیم غذایی، کنترل گلوکز و... به مدت 3 ماه پیگیری شدند و به منظور کنترل اجرای برنامه آموزشی چک لیست هایی در اختیار آنها قرار می گرفت که هر دو هفته یک بار جمع آوری و کنترل می شد. در این مدت گروه شاهد به روش معمول به مراقبتمی پرداختند. معیار کنترل مراقبت از خود در بیماران، اندازه گیری هموگلوبین A1C بود که قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میزان هموگلوبین A1C در دو گروه قبل از مداخله تفاوت معنی داری نداشت، ولی پس گذشت 3 ماه از مداخله، در گروه آزمون کاهش معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد خودمراقبتی در بیماران دیابتی نقش بسزایی در کنترل دیابت و کاهش هموگلوبین A1C دارد؛ بنابراین آموزش این نوع مراقبت حایز اهمیت خواهد بود.
    کلیدواژگان: دیابت، خودمراقبتی، هموگلوبین A1C
|
  • Yoosof Doustar, Alirteza Gorjani, Mehrdad Hashemi, Rambod Rezapour Shahir Page 119
    Background

    The study objective was to investigate time dependent effects of ischemic- reperfusion on cardiomyocyte apoptosis.

    Materials And Methods

    Male Sprague-Dawley rats (270-330 gr) were randomly divided into four groups (n=10) and anesthetized by sodium pentobarbital (50-60 mg/kg-IP). The hearts of rats in each of three treatment groups were removed and quickly mounted on a Langendorff apparatus and perfused by a modified Krebs-Henseleit solution under constant pressure at 37ºC. During the stabilization time, 30 minute regional ischemia (which was followed with 60, 90 or 120 minute reperfusion in respective T/60min, T/90 min and T/120 min reperfusion groups) was established, while in the control group the hearts were intact. Immunohistochemical detection of apoptotic cells was performed using an in-situ cell death detection (TUNEL) kit. The positive cardiomyocytes counted in five random high power fields in each sample. Data were presented as mean±SEM for each group.

    Results

    In the control group, the number of apoptotic cells was 1.0±0.4, while in the treatment groups of T/60min, T/90 min and T/120 min reperfusion, the corresponding numbers were 2.0±0.5, 3.0±0.3 and 6.0±0.3, respectively. Although the difference between T/60 min & T/90 min and T/60 min & control group was not significant (p>0.05), the difference between T/60 min & T/120 min (p<0.001), T/90 min & T/120 min (p<0.01), T/90 min & control (p<0.01) and T/120 min & control (p<0.001) was significant.

    Conclusion

    We demonstrated that the duration of ischemic-reperfusion insult can affect the apoptosis changes in cardiomyocytes.

  • Zahra Toutian, Mohammadtaghi Sheybani, Simin Fazelipour, Mehdi Taghavi Page 125
    Background

    Formaldehyde is one of the chemicals which are widely used in different places. Considering the fact that the usage of this chemical can induce a reduction on the motility and viability of spermatozoa and/or make them abnormal, a precise study on testicular tissue structure, producing spermatozoa, seems to be necessary because no accurate study has previously been carried out on this issue.

    Materials And Methods

    In this experimental-quantitative investigation, a total number of 30 mice were divided into four experimental and one control groups. In this study, formaldehyde has been injected intraperitoneally at different doses for a period of time of 40 days. In order to provide the tissue specimens, the mice were initially anesthetized and after removing the testes and tissue preparing processes, the hematoxylin and eosin staining method was used and the sections of testicular tissue were studied under light microscope.

    Results

    Comparison to the control group, disorganization in some seminiferous tubules, cellular irregularity and reduction in density of genital cells, increasing of intertubular spaces, and confusion of interstitial tissue, discoloration and vacuolization of leydig cell cytoplasm and also a thickness in basement membrane of spernatogenic epithelium were observed in the experimental groups.

    Conclusion

    The results of this study revealed that injective formaldehyde could induce some changes in testicular tissue and also it could increase the risk of infertility.

  • Farzaneh Zonouzi, Mohammad Ranjbarian, Seyed Abolfazl Afjeie Page 129
    Background
    In neonatal intensive care unites, noises of different frequencies and intensities are made. These noises may have undesirable physiological effects on newborns. So American Academy of Pediatrics has proposed the average noise intensity to be 45 dB during the waking hours and 35 dB during the night sleep hours of newborns.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, the background noise and also extra-noises made by the activities of caregivers and a variety of functioning machines in neonatal care unit of Mofid hospital were measured using sound level meter (SLM) under the trade name of B&K, both locally and generally.
    Results
    The sound pressure levels of all the machines are higher than the standard values. Functioning machines increase the background SPL to 6-9 dB and the activities of caregiver personnel increase it to another 2-8 dB. The background noise, particularly in frequency range of 2000 to 4000 HZ, was 5-11 dB more than the recommended levels. The SPL at the ear level of the newborns is 12-22 dB more than the recommended levels. The average SPL of neonatal noise exposure during 24 hours is as follows: The average SPL when the machines are off and personnel are working, is 64 dB and when both machines and personnel are working, is 69 dB.
    Conclusion
    It appears that the hospitalized newborns are exposed to sound pollution and their health may be at risk, especially with respect to their long time stay in hospitals.
  • Sogol Keivani, Firouzeh Salamat, Masoud Emami, Parvaneh Adimi, Golamreza Amin Page 135
    Backgrouns: The purpose of this study was to evaluate the effects of Pistacia vera's pericarp extract on some common dermatophytic and saprophytic fungi of Iran and identifying its probable role to be used instead of chemical drugs.
    Materials And Methods
    After collecting pericarp of Pistacia vera, drying and making it powder, extracts were obtained by using Percolation method with methanol and n-Hexan. To evaluate the anti-fungal activity of the extract, different dilutions of the extract (30-600 mg/ml) were prepared and tested against each fungus and Minimum Inhibition Concentration (MIC) was measured via disc diffusion & broth dilution methods. The tested fungi were three types of dermatophytes (Trichophyton mentagrophytes, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum) and two types of saprophytes (Aspergillus niger and Candida albicans).
    Results
    The results showed that n-Hexan extract in disc diffusion method has no significant effect on the fungi, but it could inhibit Epidermophyton floccosum growth in 337mg/ml dilution and Microsporum canis growth in 450mg/ml dilution. For methanolic extract in broth dilution method, 60mg/ml was inhibitor for Epidermophyton floccosum and Trichophyton mentagrophytes and 240mg/ml dilution for Microsporum canis growth. In disc diffusion method we had 17 millimeter inhibitory zone around the pure extract in Trichophyton mentagrophytes. This extract had no anti-fungal effect against Aspergillus niger, but inhibited the growth of Candida albicans in 120mg/ml dilution and also calculated MBC for Candida albicans was 600mg/ml.
    Conclusion
    Our research showed Pistacia vera's pericarp extract has different anti-fungal effects on experimented fungi.
  • Jinous Arvand, Abdollah Shafiabadi Page 141
    Background
    From psychological point of view, job success is considered as efficiency and ability of an individual. One of the important factors in job success is self-concept, and experts believe those who have positive self-concept, have a successful life as well, and are more successful in their career. Our study was performed among physicians who were practicing in Tehran to evaluate the role of self-concept in physician's job success.
    Materials And Methods
    The study was experimented upon 52 physicians (age: 25-40) practicing in Tehran. Rodger's self-concept test (the reliability of which -as tested by Cronbach Coefficient Alpha- was 0.89) was applied. A questionnaire was made and relevant specialists confirmed its validity. The reliability through Cronbach Coefficient Alpha was 0.98. The questionnaires were filled out by the physicians. Pearson's correlation coefficient and coefficient of determination was used for detecting the correlation between self-concept and job success.
    Results
    No association was detected between self-concept and job success (r=-0.05). The significant correlation between job success and warmth, calmness, and availability of occupational goals was detected. There was only a minimal correlation between job success and trust, enduring hard work conditions, organization, dominance, and social boldness.
    Conclusion
    Iranian physicians have the sense of success in their career, only when they feel they have matched their occupational goals. Calmness and warmth are remarkable characteristics of successful physicians
  • Yaghmai Page 147
    Background
    Some reports show that co-administration of Matricaria chamomilla (MC) extract with morphine, greatly attenuate the development of morphine dependence and inhibit the expression of abstinence syndrome in morphine-dependent animals. Locus Coeruleus (LC) & nucleus paragigantocellularis (PGi) play an important role in developing symptoms of opiate withdrawal. The objective of this study was to determine the effects of Matricaria chamomilla extract infusion into PGi on morphine withdrawal syndrome signs (MWS) of rats.
    Materials And Methods
    Thirty male rats (weight: 250-300gr) were surgically implanted with cannula at the PGi and then tested in 2groups: saline (control group) & morphine (twice daily for 7 days). The dose of morphine on the first and second days was 2.5 mg/kg and was doubled every day. On 7th day, the animals received the last injection of morphine (50mg/kg) and divided in 4 subgroups: the morphine group (which only received morphine) and three MC groups (which received 1µl of MC extract with the concentrations of 10, 25, 50 µg/µl, 5 min before naloxone administration). In the end of the training day (7th day) all groups were received naloxone (5mg/kg IP) 3h after last injection of morphine and then the frequencies of withdrawal behavior (jumping, climbing) were assessed for 30 minute.
    Results
    Our results showed that central administration of MC extract, especially at high doses (25µg/µl), significantly attenuates most signs of the morphine withdrawal syndrome.
    Conclusion
    These results suggest that the injection of MC extract into the PGi may be helpful for morphine withdrawal syndrome treatment.
  • Fahimeh Ramezani Tehrani, Hossein Malekafzali, Shirin Jalalinia, Marzieh Rostami Dovvom, Niloufar Peikari Page 155
    Author(s): Fahimeh Ramezani Tehrani, Hossein Malekafzali, Shirin Jalalinia *, Marzieh Rostami dovvom and Niloufar PeikariNational Research Center for Reproductive Health, Deputy Minister for Research & Technology, Ministry of Health and Medical Education Study Type: | Subject: Nutrition SciencesArticle abstract:
    Background
    Worldwide more than one sixth of total populations are smoker and it is estimated that cigarette smoking will be the most preventable lead cause of death in 2020. Anti smoking advice from general practitioners (GPs) is the most effective way for smoking cessation and recent evidence-based guidelines urge GPs to advice all patients against smoking at every opportunity. This study aimed to identify general practitioner’s knowledge about smoking cessation approaches.
    Materials And Methods
    This survey was carried out through a WHO standardized questionnaire. Based on to sample size calculation, 5140 general practitioners chose by quota sampling method from 25600 practicing general physicians in the country.
    Results
    74% of subjects were male. About 16% were smoking and 4.6% had past history of it. Less than 30% of subjects have knowledge about smoking cessation approaches, but only 9% of subjects have been received any formal training about these approaches during medical school or post graduate programs. Lack of training about smoking cessation approaches was the most considerable pitfall that mentioned by about 80% of subjects.
    Conclusion
    Improvement of knowledge and attitude of physicians about smoking cessation approaches may have an important role in smoking reduction in the community and public health improvement. So it is a priority to do major effort for providing appropriate training formal course during medical school and postgraduate programs.
  • Masoumeh Hemaatyar, Masoumeh Robat Mili Page 161
    Background
    Neuroblastoma is the most common tumor in infancy and wilms’ tumor is the most common malignant tumor of kidney in childhood. Both the tumors are usually within the differential diagnosis of each other. This study compares the clinical manifestations, sex and age distribution of childhood wilms’ tumor and neuroblastoma at one of Tehran children hospitals.
    Materials And Methods
    The study is an analytic cross-sectional one performed randomly on 50 wilms’ tumor and 50 neuroblastoma patients at children medical center during years 1372 till 1382. Objective variables were obtained by reviewing patient’s medical records and by using a kind of check list. The data were analysed by SPSS software and using Chi-square test.
    Results
    In both groups, the most common age group for the patients’ initial presentation was 2-5 years old and the average age of presentation was 3.5 years old. Neuroblastoma was more common in boys but wilms’ tumor in girls. The first and the most common clinical manifestation was an abdominal mass. Hematuria and hypertension were more common in wilms tumor and fever, hepatomegaly and metastasis were so in neuroblastoma.
    Conclusion
    Wilms’ tumor and neuroblastoma must be considered in any child presenting with abdominal mass. The possibility of neuroblastoma is more likely in ill patients, with systemic signs and metastasis.
  • Akram Eidi, Kazem Parivar, Ali Mazouji, Zeynab Akhtari Page 165
    Background
    Pain is a sensorial modality, which in many cases represents the only symptom for the diagnosis of several diseases. It often has a protective function. Although morphine has reigned for centuries as the king of painkillers, its rule hasn’t been totally benign. There are concerns about its addictive properties and side effects, which include respiratory depression, drowsiness, decreased gastrointestinal motility, nausea and several alterations of the endocrine and autonomic nervous systems. Since the plant is being used traditionally in the treatment of painful illnesses, it would be worthwhile to evaluate its antinociceptive activities in mice. The objective of the present work is to evaluate the analgesic effect of ethanolic extracts of Salvia hypoleuca leaves by formalin-test in mice.
    Materials And Methods
    The ethanolic extracts and morphine were injected intraperitoneally. The control groups were administered saline as vehicles of ethanolic extract. Thirty minutes after the injection, pain scores were recorded for each group of mice by using an observational scale.
    Results
    The results showed that the ethanolic extracts of the plant, compared to normal saline, decreased pain scores for both the first phase (p<0.001 for all doses) and the second phase of pain (p<0.001 for doses 100mg/kg and 200mg/kg p<0.01 for dose 50mg/kg). Also, the LD50 of the ethanolic extracts of the plant were measured to be 7000mg per kg of body weight.
    Conclusion
    The data indicate that this plant has analgesic effects on mice and the plant should be considered in future therapeutic researches.
  • Azam Mahmoudi Page 171
    Background
    Diabetes mellitus (DM) is one of the most important health problems throughout the world. Although in many diseases, physicians are the main responsible for disease control and patients play an inactive role in their management, in DM, patients are themselves the main part of treatment process. This study was designed to demonstrate the effect of self care plan on reduction of A1C hemoglobin level in adults affected by DM.
    Materials And Methods
    Sixty patients with type 2 DM were randomly selected. They were divided into two subgroups (30 patients in the intervention group and 30 in the control group). The intervention group had 3-4 sessions of education concerning insulin injection, hypoglycemic drugs, diet and metabolic control and then was followed during following 3 months in order to control the implementation of self care plan program. During the same time, the control group was observed every 2 weeks, regularly. Blood level of A1C Hemoglobin was measured in both groups, before and after self care teaching program.
    Results
    There was no significant difference in the blood level of A1C Hemoglobin in the intervention and control groups before self care teaching program, but after 3 months of education, the A1C level showed a significant decrease in the intervention group (p<0.001).
    Conclusion
    Based on the study results, self care teaching program can cause a significant improvement in glycemic control of adults involved with DM.