فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 56، تابستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهرداد شریعتی، مختار مختاری، حمیدرضا عسکری صفحه 73
    سابقه و هدف
    تری فلورالین علف کشی از خانواده دی نیتروآنیلین است که برای مبارزه با علفهای هرز مزارع و باغات از آن استفاده می شود. این سم از طریق مهار فرآیند میتوز در سلول های مریستمی ریشه اثرات خود را اعمال می کند. از آنجا که احتمال ورود این سم از طریق سبزی های خوراکی به بدن وجود دارد، در این پژوهش اثرات این سم بر میزان هورمون های تستوسترون، LH و FSH و فرآیند اسپرماتوژنز و همچنین تغییرات بافت بیضه بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار، با وزن تقریبی 5±250 گرم انتخاب و به 5 گروه 8 تایی شامل گروه کنترل، شاهد (دریافت کننده نرمال سالین به عنوان حلال) و گروه های تجربی دریافت کننده مقادیر 500، 1000 و2000 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن سم تری فلورالین تقسیم شدند. این سم بصورت دهانی و به مدت 16 روز، روزانه در یک نوبت به حیوانات خورانده شد. در پایان، عمل خون گیری از قلب حیوانات انجام و غلظت سرمی هورمون های LH، FSH و تستوسترون اندازه گیری شد. سپس بیضه حیوانات جهت بررسی تغییرات بافتی از بدن خارج شد.
    یافته ها
    سم تری فلورالین با مقادیر ذکر شده باعث کاهش معنی داری در غلظت هورمون های تستوسترون، FSH و LH و هم چنین میانگین تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه، سرتولی و لایدیگ نسبت به گروه کنترل شد (001/0>p و 05/0>p). به علاوه تراکم اسپرم ها را در لوله های منی ساز بطور قابل توجهی در گروه های تجربی کاهش داده و باعث کاهش معنی داری در میانگین وزن بدن و وزن بیضه ها نسبت به گروه کنترل شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    سم تری فلورالین با عبور از غشای سیتوپلاسمی سلول های حساس موجود در بافت بیضه و تولید رادیکال آزاد و اعمال فشارهای اکسیداتیو به آنها، باعث کاهش غلظت سرمی تستوسترون و اختلال در روند استروئیدوژنز و اسپرماتوژنز می شود.
    کلیدواژگان: تری فلورالین، گنادو تروپین، تستوسترون، بیضه، موش صحرایی
  • یوسف دوستار، رضا طروقی، مهرداد هاشمی، داریوش مهاجری صفحه 81
    سابقه و هدف
    ویروس آنفلوانزا عامل مرگ سلولی در حیوانات و انسان است. مرگ سلولی حاصل از این ویروس می تواند به دو صورت نکروز و آپوپتوزیس اتفاق بیفتد. در این تحقیق به ارزیابی نوع مرگ سلولی در بافت لنفوئیدی جوجه های عفونی شده با ویروس آنفلوانزای طیور سروتیپ H9N2 (A/chicken/ Iran/ 772/2000) به طور تجربی پرداخته شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 20 قطعه جوجه SPF با سن 3 هفته در دو گروه برابر توزیع گردیدند. در گروه تیمار، ویروس آنفلوانزا با دز 2/0 میلی لیتر، رقت 1 به 10 و تیتر EID50 5/7 10 و در گروه شاهد، سرم سالین با حجمی برابر به روش داخل بینی تلقیح شدند. پس از 72 ساعت، از بافت های لنفوئیدی جوجه ها شامل طحال، تیموس و بورس فابرسیوس به طور هم زمان نمونه برداری انجام شد و از نمونه های پایدار شده در فرمالین بافری 10 درصد، مقاطع میکروسکوپی با ضخامت 6-5 میکرون و رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین تهیه گردید.
    یافته ها
    مطالعات ریزبینی بافت های لنفوئیدی جوجه های گروه های تیمار و شاهد حاکی از بروز نکروز، آپوپتوزیس و تخلیه لنفوئیدی در بافت های لنفوئیدی جوجه های گروه تیمار بود. اختلاف بین گروه های تیمار و شاهد از لحاظ شدت بروز آپوپتوزیس در بافت طحال معنی دار بود (001/0>p)، لکن این تغییر در بافت های تیموس و بورس فابرسیوس بین گروه ها معنی دار نبود. از نظر نکروز و تخلیه لنفوئیدی در بافت های طحال، تیموس و بورس فابرسیوس نیز اختلاف معنی داری بین گروه ها وجود داشت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    این بررسی نشان می دهد که ویروس آنفلوانزای مرغی سروتیپ H9N2 توانایی ایجاد آسیب در بافت های لنفوئیدی از طریق القاء آپوپتوزیس و نکروز را دارد.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزای طیور، بافت لنفوئیدی، مرگ سلولی
  • مهرداد هاشمی، مهدی نوری لنگ، ملیحه انتظاری، شهره نفیسی، حسین نوروزی صفحه 87
    سابقه و هدف
    آپوپتوزیس و یا مرگ سازمان یافته، اصلی ترین مکانیسم در تکامل و هوموستاز بافت های بالغ در جهت حذف سلول های غیر ضروری است که القای آن روشی موثر در درمان سرطان می باشد. هدف این مطالعه بررسی القای آپوپتوزیس آپی جنین (Apigenin) بر سلول های سرطانی لنفوسیتی B انسان می باشد.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی، 3 رده سلول سرطانی لنفوسیت B انسانی در محیط RPMI1610 بعلاوه 10 درصد سرم جنین گاوی FBS، L –گلوتامین، پنی سیلین و استروپتومایسین در دمای 37 درجه به مدت 2 روز کشت شدند و سپس با آپی جنین تیمار شدند و توان زیستی سلول ها با روش MTT ارزیابی شد. سپس اثر آپی جنین بر سلول های سرطانی لنفوسیتی B انسان با روش فلوسایتومتری مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    در روش MTT، سلول های سرطانی لنفوسیتی B انسان در غلظت های 10 و 15 و 20 میکروگرم بر میلی لیتر مرگ سلولی معنی داری را نسبت به گروه های شاهد نشان دادند (01/0>p). ارزیابی فلوسایتومتری اختلاف معنی داری را بین سلول های آپوپتوتیک سه رده نشان داد و 48 ساعت زمان مناسبی برای القای آپوپتوز بود.
    نتیجه گیری
    در این مطاالعه، برای اولین بار خواص ضدسرطانی آپی جنین و القای آپوپتوز آن بر سلول های سرطانی لنفوسیت B در in vitro مشخص گردید.
    کلیدواژگان: آپی جنین، آپوپتوزیس، سلول های سرطانی لنفوسیتی B انسان
  • احمد رضا کامیاب، ناصر مسروری، مینا حیات نوسعید، سمیه جمالی، مهرداد هاشمی، مرتضی کریمی پور، غلامرضا جوادی، رضا مهدیان صفحه 93
    سابقه و هدف
    پیشگیری از تولد بیماران مبتلا به سندرم داون (تریزومی 21) از اولویت های وزارت بهداشت می باشد. هدف این مطالعه، تشخیص سریع بیماران مبتلا به سندرم داون با استفاده از تکنیک Real-time PCR کمی به منظور پایه گذاری روشی جدید برای تشخیص قبل از تولد است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا از افراد مورد مطالعه نمونه خون گرفته شد. پس از استخراج DNA ژنومی، میزان ژن DYRK1A2 در لنفوسیت های افراد مبتلا به سندرم داون و طبیعی با تکنیک Real-time PCR کمی سنجش شد.
    یافته ها
    نسبت ژنی DYRK1A2/PMP22 در لنفوسیت های افراد طبیعی و بیماران مبتلا به تریزومی 21 به ترتیب 09/0±1 و 13/0±68/1 به دست آمد (001/0>p) که حضور سه کپی از ژن DYRK1A2 در افراد تریزومی 21 را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نسبت ژنی DYRK1A2/PMP22 مبتلایان به سندرم داون به طور معنی داری بیشتر از افراد طبیعی است. بنابراین از تکنیک Real-time PCR کمی با استفاده از DNA ژنومیک می توان بعنوان روشی بسیار دقیق، معتبر و نوین در تشخیص سریع تریزومی 21 استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سندرم داون، تریزومی 21، میزان ژنی، تشخیص سریع و پیش از تولد، Real، time PCR
  • عباسعلی ایمانی فولادی، مرتضی ستاری، احمدعلی پور بابایی، مرجان غلامی صفحه 97
    سابقه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا یکی از پاتوژن های فرصت طلب و مهم بیمارستانی است و مقاومت بالایی به اکثر آنتی بیوتیک های رایج دارد. در این مطالعه، مقاومت دارویی سودوموناس آئروژینوزاهای جدا شده از ادرار در برابر کینولون ها و بتالاکتام ها مورد بررسی قرار گرفت و ارتباط کپسول با مقاومت دارویی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی، 100 سویه سودوموناس آئروژینوزا از بیمارستان امام خمینی تهران جمع آوری شد و حساسیت سویه ها در مقابل برخی از کینولون ها و بتالاکتام ها به روش های تعیین حداقل غلظت مهار کننده (MIC) با روش رقت در آگار و لوله تعیین گردید. با رنگ آمیزی کپسول به روش مرکب چین و ترسیب آلژینات کپسولی با اتانل سرد، نمونه های موکوئیدی و غیرموکوئیدی از هم دیگر تفکیک شده و ارتباط آنها با مقاومت آنتی بیوتیکی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در روش MIC، سویه ها نسبت به افلوکسازین 90 درصد، سیپروفلوکسازین 89 درصد، نالیدیکسیک اسید 59 درصد، سفتی زوکسیم 43 درصد و سفتریاکسون 39 درصد حساسیت داشتند. حساسیت این سویه ها با روش دیسک آگار دیفیوژن در محیط مولر هینتون نسبت به آنتی بیوتیک های کوآموکسی کلاو صفر، سفتی زوکسیم 27 درصد، سفتریاکسیون 29 درصد، کربنی سیلین 48 درصد، نالیدیکسیک اسید 50 درصد، تیکارسیلین 53 درصد، سیپروفلوکسازین 36 درصد، افلوکسازین 70 درصد و نوروفلوکسازین 89 درصد بود. تمامی سویه های جدا شده از نظر وجود کپسول مثبت ارزیابی شدند و فقط قطر کپسول ها با هم فرق می کرد.
    نتیجه گیری
    . مقایسه این دو روش در تعیین حساسیت نسبت آنتی بیوتیک نشان داد که روش دیسک دیفیوژن در مقایسه با روش MIC از دقت کمتری برخوردار است.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت آنتی بیوتیکی، کینولون ها، بتالاکتام ها، کپسول
  • هلن افضل علی زاده، فاطمه خمسه، بهداد سلیمانی، علی تاجیک صفحه 105
    سابقه و هدف
    پیشگیری از میگرن یکی از اقدامات اساسی جهت کاهش دفعات عود این نوع سردرد شدید و ناتوان کننده می باشد و شناسایی داروهای موثر در این زمینه از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این مطالعه، اثربخشی توپیرامات و سدیم والپروات در پیشگیری از سردردهای میگرنی مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور، از بین مراجعه کنندگان به بیمارستان امیرالمومنین در طی سال های 1385 تا 1386، 285 بیمار (1/50 درصد) تحت درمان با سدیم والپروات با دوز 200 میلی گرم در روز و 284 نفر (9/49 درصد) تحت درمان با توپیرامات با دوز 100 میلی گرم در روز به مدت یک ماه قرار گرفتند.
    یافته ها
    262 بیمار (9/91 درصد) در گروه سدیم والپروات و 266 نفر (7/93 درصد) در گروه توپیرامات پاسخ به درمان داشتند (NS). 40 بیمار (14 درصد) در گروه سدیم والپروات و 41 نفر (4/14 درصد) در گروه توپیرامات دچار عوارض درمانی شدند (NS).
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم وجود تفاوت آماری معنی دار بین اثربخشی و عوارض دو داروی سدیم والپروات و توپیرامات، هر یک از این دو درمان می تواند با توجه به شرایط بیمار و نظر پزشک درمان کننده مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: میگرن، سدیم والپروات، توپیرامات، پیشگیری
  • محمد زارع، علی رمضانخانی، سیامک عالیخانی، علیرضا باهنر، شبنم رهبانی صفحه 111
    سابقه و هدف
    با توجه به حساس بودن سن نوجوانی و این واقعیت که مصرف دخانیات عمدتا در سنین نوجوانی شکل می گیرد، مطالعه ای برای تعیین شیوع مصرف دخانیات و ارتباط آن با احساس سلامت عمومی در دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان شهرستان های پاکدشت و دماوند انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی با استفاده از پرسشنامه استاندارد «بررسی رفتار سلامت کودکان در سنین مدرسه»، 2618 دانش آموز دوم راهنمایی و اول دبیرستان با روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای وارد مطالعه شدند. مصاحبه شوندگان علاوه بر پاسخگویی به سابقه مصرف دخانیات و وضعیت فعلی آن، احساس خود را در مورد سلامتی خویش در یک طیف عالی تا بد بیان کردند.
    یافته ها
    سابقه مصرف دخانیات در 1/26 درصد پسران و 1/21 درصد دختران وجود داشت (003/0=p). سن اولین مصرف در پسران 69/2±3/12 سال و در دختران 01/2± 7/12 سال بود. 3/13 درصد دانش آموزان دوم راهنمائی و 7/13 درصد دبیرستانی ها در زمان تکمیل پرسشنامه دخانیات مصرف میکردند و مصرف روزانه در دو مقطع فوق به ترتیب 4/3 و 2/2 درصد برآورد شد. دانش آموزانی که دخانیات مصرف نمی کردند، بطور معنی داری درمقایسه با گروه دیگر از نظر سلامتی وضعیت بهتری احساس می کردند (0005/0=p).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، دانش آموزان دوره راهنمایی بیش از دوره متوسطه از مصرف دخانیات گزارش می دهند. با توجه به اینکه سن تجربه استعمال دخانیات عمدتا از مقطع راهنمایی است، آموزش های پیشگیری در این رابطه باید از این مقطع شروع گردد.
    کلیدواژگان: استعمال دخانیات، دانش آموزان، میزان شیوع، مقطعی
  • منوچهر خوشباطن، نسرین شریفی، مهدیار غلام نژاد، علی فخاری صفحه 115
    سابقه و هدف
    ارتباط بین سلیاک و اختلال روانی مزمن (افسردگی و اسکیزوفرنی) در چندین مطالعه مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی بیماری سلیاک در بیماران مبتلا به اختلال روانی مزمن با استفاده از آزمون آنتی بادی ترانس گلوتامیناز بافتی (anti-tTG) انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 200 بیمار مرد با تشخیص اختلالات افسردگی (100 نفر) و اسکیزوفرنی (100 نفر) بستری در بخش بیماران مزمن روانی بیمارستان رازی تبریز بررسی شدند. 5 سی سی خون از بیماران گرفته شد. سطح سرمی anti-tTG از نوع IgA با استفاده از ELISA اندازه گیری گردید. سطح سرمی IgA نیز با استفاده از روش ایمونوتوربیدومتری اندازه گیری شد. افراد anti-tTG مثبت و مبتلا به کمبود IgA، برای انجام آندوسکوپی و نمونه برداری از دوازدهه ارجاع داده شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد 06/10± 37 سال (محدوده 68-18 سال) بود. از 100 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی در 1 نفر (ا درصد) و از 100 بیمار مبتلا به افسردگی در 2 نفر (2 درصد) نتیجه آزمون anti-tTG مثبت بود. 3 نفر از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و 2 نفر از افراد مبتلا به افسردگی مبتلا به کمبود IgA بودند. هیچ کدام از بیماران مبتلا به افسردگی و اسکیزوفرنی، سابقه اسهال مزمن را گزارش نکردند. هیچ کدام از موارد anti-tTG مثبت و مبتلا به کمبود IgA، برای انجام نمونه برداری از مخاط دوازدهه رضایت ندادند.
    نتیجه گیری
    شیوع سرولوژیک سلیاک در افراد مبتلا به افسردگی (2 درصد) و اسکیزوفرنی (1 درصد) در مطالعه حاضر کمی بالاتر از شیوع به دست آمده آن در جمعیت عمومی است. بنابراین پیشنهاد می شود که افراد مبتلا به بیماری اختلال روانی مزمن از نظر وجود بیماری سلیاک مورد بررسی واقع شوند تا با درمان زود هنگام از عوارض عصبی و روانی این بیماری پیشگیری شود.
    کلیدواژگان: بیماری سلیاک، اختلالات روانی مزمن، اسکیزوفرنی، افسردگی، آزمون آنتی بادی ترانس گلوتامیناز بافتی
  • شراره ضیغمی محمدی، سولماز حقیقی صفحه 121
    سابقه و هدف
    توانایی پزشکان و پرستاران در کار کردن با یکدیگر به عنوان یک تیم واحد در ارتقای برآیندها، کاهش خطا و خطرها و مراقبت بهینه ضروری است. هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط میان بکارگیری مهارت های ارتباطی با ارتباط و همکاری میان پرستاران و پزشکان در بیمارستان تامین اجتماعی البرز کرج در سال 1387 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی با استفاده از روش نمونه گیری آسان، 100 پرستار وارد مطالعه شدند. داده ها به روش خودگزارشی تکمیل شد. ابزار جمع آوری داده ها در این مطالعه فرم انتخاب نمونه، فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه مهارت های ارتباطی، پرسش نامه ارتباط میان پزشک و پرستار و پرسش نامه همکاری میان پزشک و پرستار بود.
    یافته ها
    رابطه آماری معنی داری بین مهارت های ارتباطی و ارتباط میان پزشک و پرستار دیده شد، اما بین مهارت های ارتباطی و همکاری میان پزشک و پرستار رابطه آماری معنی داری وجود نداشت. کمبود پرسنل (72 درصد)، سیاست های سازمانی (52 درصد) و کمبود مهارت های ارتباطی (67 درصد) مهم ترین عوامل موثر بر ارتباط بین پزشکان و پرستاران بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که مهارت های ارتباطی مناسب سبب افزایش ارتباط بین پزشکان و پرستاران می شود، اما تاثیری بر افزایش مشارکت و همکاری پرستاران در تصمیم گیری های درمانی ندارد. اجرای مداخلاتی در جهت افزایش مهارت های ارتباطی در پرستاران می تواند به ارتقاء ارتباط میان پزشکان و پرستاران کمک نماید.
    کلیدواژگان: پزشک، پرستار، مهارت های ارتباطی، ارتباط، همکاری
  • محبوبه صفوی، محمود محمودی، اعظم روشندل صفحه 129
    سابقه و هدف
    یکی از اختلالات نسبتا شایع روانپزشکی که عمدتا در انتهای نوجوانی و جوانی در افراد مشاهده می گردد، اختلالات خوردن است که توسط الگوهای غیرطبیعی خوردن و تحریف شناختی در ارتباط با غذا و وزن مشخص می شود. این پژوهش با هدف بررسی تصویر ذهنی ازجسم و ارتباط آن با اختلالات خوردن در دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی با استفاده از پرسشنامه های EAT-26 (eating attitude test)، MBSRQ(multidimensional body self relation questionnaire) و تشخیصی اختلال خوردن، 400 دانشجوی دختری که به روش تصادفی- طبقه ای انتخاب شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.. داده ها با نرم افزار آماری SPSS (version 14) و با استفاده از آزمون های آماری کای دو و دقیق فیشر تحلیل شدند.
    یافته ها
    اکثریت دانشجویان (87 درصد) تصویر ذهنی از جسم منفی داشتند. بر اساس نمره پرسش نامه EAT، 4/78 درصد دانشجویان فاقد اختلال خوردن و 5/21 درصد دارای اختلال خوردن و بر اساس پرسش نامه تشخیصی اختلال خوردن، 8/1 درصد بی اشتهایی عصبی و 8/7 درصد پراشتهایی عصبی داشتند. اختلال خوردن ارتباط آماری معنی داری با وضعیت اشتغال پدر (05/0p=) و شاخص توده بدنی (BMI)(05/0p<) داشت.
    نتیجه گیری
    فراوانی اختلالات خوردن تقریبا مشابه جوامع دیگر است. اکثریت افراد با تصویر ذهنی از جسم منفی، دارای اختلال خوردن بوده هر چند از لحاظ آماری بین تصویر ذهنی از جسم و اختلال خوردن ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: تصویر ذهنی از جسم، بی اشتهایی عصبی، پراشتهایی عصبی، اختلالات خوردن
  • مهرانگیز زنگنه، مهین جمشیدی ماکیانی، بهنام فرهودی، محسن علیجانی، مجید نقی پور، شیرین روانی، سمانه امیدی صفحه 135
    سابقه و هدف
    مکانیسم های مختلف ایمنی سلولی تحت تاثیر وضعیت روی بدن می باشند. این مکانیسم های ایمنی سلولی در پیشگیری از عفونته ای پوستی-مخاطی ناشی از کاندیدا آلبیکانس نقش مهمی دارند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین وضعیت روی سرم و ولووواژینیت تکرار شونده کاندیدایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد-شاهدی، سطح پلاسمایی روی 51 بیمار مبتلا به ولووواژینیت تکرار شونده کاندیدایی با 50 زن سالم هم سن بدون عفونت با روش Flame Atomic Absorption Spectrophotometry مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت پلاسمایی روی در بیماران 13±9/74 و در گروه شاهد 5/23±87 میکروگرم در دسی لیتر بود (NS). 4 (8 درصد) نفر از گروه شاهد و 5 (8/9 درصد) نفر از بیماران غلظت پلاسمایی روی کمتر از حد طبیعی داشتند (NS).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کمبود روی عامل خطری برای ولووواژینیت تکرار شونده کاندیدایی نباشد.
    کلیدواژگان: کمبود روی، ولووواژینیت، کاندیدا آلبیکانس
  • سید ابوالفضل افجه ای، عبداللهکریمی، صدیقه رفیعی طباطبایی، اکرم گل نبی، سید علیرضا فهیم زاد صفحه 139
    سابقه و هدف
    علایم و نشانه های عفونت نوزادی اغلب غیراختصاصی بوده و تشخیص قطعی آن به دلیل نبود آزمون تشخیصی اختصاصی مشکل است. بنابراین تعدادی از نوزادان بدون داشتن سپسیس، تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار می گیرند. هدف ما در این مطالعه، تعیین میزان فراوانی کشت خون مثبت و نوع پاتوژن در نوزادان مشکوک به سپسیس بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی بر روی 120 نوزاد بستری مشکوک به سپسیس در بیمارستان مهدیه تهران انجام گرفت. کشت خون بوسیله سیستم BACTEC انجام شد که نسبت به کشت خون های رایج حساسیت بالاتری دارد. در این مطالعه کشت خون با استفاده از محیط کشتPEDS (مخصوص اطفال) و توسط دستگاه BACTEC 9120 انجام شد. بر اساس علایم بالینی سپسیس، آزمایشات هماتولوژیک، نتیجه کشت خون و CRP، نوزادان در سه گروه سپسیس قطعی، احتمالی و ممکن دسته بندی شدند.
    یافته ها
    از120 نوزاد، 11 مورد کشت خون مثبت داشتند که 7 مورد استافیلوکوک اپیدرمیدیس و مابقی انتروکوک، لاکتوباسیلوس، دیفتروئید و باسیل گرم مثبت بودند. 7/1 درصد نوزادان در گروه سپسیس قطعی، 10 درصد در گروه سپسیس احتمالی و 3/88 درصد در گروه ممکن قرار گرفتند. شایع ترین تظاهر بالینی دیسترس تنفسی و آپنه بود و در 8/90 درصد موارد عفونت از نوع زودرس بود.
    نتیجه گیری
    بهتر است جهت کاهش مشکلات روحی و هزینه های حاصل ازبستری نوزاد، از روش های آزمایشگاهی حساس تر و سریعتری نظیر کشت خون با سیستم BACTEC استفاده گردد تا در صورت کشت خون منفی با اطمینان بیشتری بتوان درمان را قطع نمود.
    کلیدواژگان: سپسیس نوزادی، کشت خون، BACTEC
|
  • Mehrdad Shariati *, Mokhtar Mokhtari, Hamid Reza Asgari Page 73
    Background
    Trifluralin is a dinitroaniline herbicide and is used for controlling of annual grasses and broadleaf weeds in agriculture. It enters into the plants through developing roots and stops plant cells from dividing and elongation (meristemic inhibitor). According to entrance of this herbicide into the body via fresh vegetables, in this research the effects of trifluralin on reproductive parameters of the male wistar rats including serum LH, FSH, testosterone, and changes in testicular tissue and body weight were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, forty male wistar rats with weight of 250±5g were randomly divided in 5 groups, including control, sham (received normal saline as a solvent), and three experimental groups receiving 500, 1000 and 2000 mg/kg oral trifluralin, respectively. It was administered orally once a day for 16 days. After 16 days, body and testis weight were measured and blood samples were taken from heart and used for measurement of LH, FSH and testosterone levels. To evaluate histological changes, testes were removed and weighed and, after obtaining tissue section, stained by Hematoxilin-Eosine.
    Results
    Serum testosterone, FSH, and LH levels showed significant decrease in experimental groups (p<0.001, p<0.05). There was significant decrease in the number of germinal and somatic cells in testis in experimental groups (p<0.05). There was also a significant decrease in body and testis weight, and concentration of sperms in experimental groups (p<0.05).
    Conclusion
    Oral administration of trifluralin could decrease gonadotropins and testosterone levels and impair steroidogenesis and spermatogenesis by oxidative stress and production of free radicals.
  • Yousef Doustar *, Reza Toroughi, Mehrdad Hashemi, Darush Mohajeri Page 81
    Background
    Influenza virus causes the cell death in animals and human beings. Cell death occurs in two manners as necrosis and apoptosis. In this study, the types of cell death in lymphoid tissues assessed in experimentally infected chickens with H9N2 avian influenza virus (A/chicken/Iran/772/2000).
    Materials And Methods
    In this experimental study, 20 SPF chickens aged 3 weeks were divided equally into two groups. The treatment group was infected with 0.2 ml of 1:10 dilution and 107.5EID50 titer of the virus intra-nasally and the control group was treated with saline normal in the same volume. Lymphoid organs including spleen, thymus and bursa of fabricius were collected after 72 hours of treatment and tissue specimens were fixed in 10% buffered formalin. Microscopic sections with the thickness of 5-6 micron were stained by H&E method.
    Results
    Histopathological examination of lymphoid tissues of the experimental groups indicated necrosis, apoptosis and lymphoid depletionsin the treatment group. Apoptotic changes in the splenic tissues were significantly different between two groups (p<0.001). There were no significant differences between two groups in terms of changes in the thymus and bursa of fabricius. However, Necrotic changes and lymphoid depletions in the splenic tissues, thymus and bursa of fabricius were significantly different between two groups (p<0.001).
    Conclusion
    This study indicates that H9N2 avian influenza virus is able to cause lymphoid tissue damages through induction of apoptosis and necrosis.
  • Mehrdad Hashemi *, Mehdi Nouri Lang, Maliheh Entezari, Shohreh Nafisi, Hossein Nowrouzi Page 87
    Background
    Apoptosis or programmed cell death (PCD) is an important mechanism in both development and homeostasis of human tissues for the removal of superfluous cells and its induction is an effective method in the treatment of cancer. The aim of this study was the evaluation of induced apoptosis of apigenin in the human B cell lymphoma.
    Materials And Methods
    In this experimental study, three human lymphoma B cells were cultured in RPMI1610, supplemented with 10% fetal calf serum, peniciline-streptomycin and L-glutamine, at 37ºC for 2 days. Cancer cell lines were treated by apigenin and Cellular vital capacity was determined by MTT. Then, effects of apigenen on human lymphoma B cells were examined by flowcytometry technique.
    Results
    During MTT, human lymphoma B cell line revealed significant apoptosis at 10, 15 and 20 μg/ml concentrations compared with controls (p<0.01). Flowcytometry assay showed that apoptotic bodies were significantly different in three human lymphoma B cells and 48 hours was appropriate time for inducing apoptosis.
    Conclusion
    This study revealed the anticancer effects of apigenin and its effecst on apoptosis on human lymphoma B cells in vitro.
  • Ahmad Reza Kamyab *, Naser Masrouri, Mina Hayat-No Saied, Somayeh Jamali, Mehrdad Hashemi, Morteza Karimipour, Gholam Reza Javadi, Reza Mahdian Page 93
    Background
    Prenatal diagnosis and prevention of live-born children with Down syndrome is a principle priority of Iran’s ministry of health. The aim of this study was the rapid diagnosis of Down syndrome by quantitative real-time PCR technique as a new method for prenatal diagnosis.
    Material And Methods
    In this experimental study, two milliliters of peripheral blood was obtained from each patient and normal control. Then genomic DNA was extracted using salting out method. DYRK1A2 gene as target gene and PMP22 gene as reference gene were analyzed by quantitative real-time PCR technique.
    Results
    DYRK1A2/PMP22 gene ratio was 1.68±0.13 and 1.00±0.09 in Down syndrome and normal samples, respectively (p<0.001), demonstrating 3 copies of target (DYRK1A2) gene in trisomy 21 syndrome and 2 copies in normal individuals.
    Conclusion
    DYRK1A2/PMP22 gene ratio is significantly higher in patients with Down syndrome compared with normal individuals. So, quantitative real-time PCR technique can be used as a sensitive, accurate and reliable technique for rapid diagnosis of trisomy 21 syndrome.
  • Abbasali Imani Fooladi, Morteza Sattari *, Ahmad Ali Pourbabaei, Marjan Gholami Page 97
    Background
    pseudomonas aeruginosa as an opportunistic pathogen is the most important infectious agent in hospital and has resistance to the common antibiotics. In this study, susceptibility of pseudomonas aeruginosa to quinolones and beta-lactams, and also relation of bacterial capsule and antibiotic resistance were assessed.
    Material And Methods
    In this experimental study, 100 strains of pseudomonas aeruginosa from Imam Khomeini hospital were collected and its susceptibility to some of quinolones and beta lactams was determined on the basis of the minimum inhibitory concentration on agar. In order to detection mucoid and non-mucoid strain, capsule was detected by India- ink staining and alginate precipitation methods, and then relation of bacterial capsule and antibiotic resistance was evaluated.
    Results
    MIC method demonstrated 90% susceptibility to ofloxacin, 89% to ciprofloxacin, 59% to nalidixic acid, 43% to ceftizoxime and 39% to ceftriaxone. The susceptibility of these strains was also examined on the basis of disk diffusion agar on moler Hinton medium, and susceptibility to used antibiotics was as following: co-amoxiclave 0%, ceftizoxime 23%, ceftriaxone 29%, carbenicillin 48%, nalidixic acid 50%, Ticarecillin 53%, Ciprofloxacin 36%, ofloxacin 70% and norfloxacin 89%. All strains had alginate capsule and only diameter of capsules was different between strains.
    Conclusion
    This study showed that the method of disc diffusion has less accuracy compared to MIC in determining susceptibility to antibiotics.
  • Helen Fazlalizadeh *, Fatemeh Khamseh, Behdad Soleimani, Ali Tajik Page 105
    Background
    Migraine prevention is a major step in control and decreasing frequency of this severe and disabling type of headache. Current study was performed to determine the comparative efficacy of topiramate and sodium valproate in the management of migraine headache.
    Materials And Methods
    In this double-blind randomized clinical trial, among patients attending to Amir-al-momenin hospital between 2006 and 2007, 285 patients (50.1%) received sodium valproate with a dose of 200 mg/day and 284 subjects (49.9%) received topiramate with a dose of 100 mg/day for one month.
    Results
    262 patients (91.9%) in sodium valproate group and 266 subjects (93.7%) in topiramate group had good response to treatment (NS). In sodium valproate group, 40 patients (14%) and in topiramate group, 41 subjects (14.4%) experienced drug adverse effects (NS).
    Conclusion
    According to lack of statistically significant differences between therapeutic efficacy and adverse effects of sodium valproate and topiramate, both modalities may be indicated upon with patient's conditions and physician's opinion.
  • Mohammad Zare *, Ali Ramazankhani, Siyamak Alikhani, Alireza Bahonar, Shabnam Rahbani Page 111
    Background
    Tobacco use mainly begins since adolescence. According to susceptibility of adolescents to high risk behavior such as tobacco use, this study designed to evaluate prevalence and some determinants of tobacco use among secondary and high school students in Pakdasht and Damavand cities.
    Materials And Methods
    We carried out an analytic cross-sectional study among secondary and high school students by using an anonymous self-administered questionnaire. The questionnaire was completed by 2618 eligible students aged 13 and 15 years. History and current use of tobacco and also their feeling about their health in a spectrum from excellent to bad were evaluated.
    Results
    26.1% of boys and 21.1% of girls had history of tobacco use (p=0.003). Mean age (±standard deviation) at which smoking started was 12.3±2.69 and 12.7±2.01 for boys and girls, respectively. 13.3% of secondary school and 13.7% of high school students were tobacco users at the time of study. Mean daily consumption of tobacco was 3.4 and 2.2 percent among secondary and high school students, respectively. No-users of tobacco had the better feeling of health than tobacco users (p=0.0005).
    Conclusion
    This study showed higher prevalence of tobacco use among secondary school than high school students. According to beginning of tobacco use before high school in majority of students, early prevention programs should be performed in secondary school students.
  • Manoochehr Khoshbaten *, Nasrin Sharifi, Mahdyar Gholamnejad, Ali Fakhari Page 115
    Background
    The associations between celiac disease (CD) and chronic psychiatric disorders have been reported in several studies. The aim of this study was to determine the prevalence of CD in patients with chronic psychiatric disorders.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, two hundred inpatient subjects with depression disorders and schizophrenia admitted to Razi hospital in Tabriz, Iran were studied. Five milliliters of blood were collected from each subject. IgA anti-tissue transglutaminase antibody (anti-tTG) was examined by ELISA. The total serum IgA levels were determined by turbidimetry. Patients with positive anti-tTG and IgA deficiency were referred to upper gastrointestinal endoscopy.
    Results
    The mean age of 200 subjects (100 depressive and 100 schizophrenic males) was 37±10.06 years (range 18-68 years). One (1%) schizophrenic and two (2%) depressive patients were positive for anti-tTG. IgA deficiency was determined in three (3%) schizophrenic and two (2%) depressive subjects. Chronic diarrhea was not seen in any of the patients. None of the anti-tTG positive and IgA deficient subjects allowed duodenal mucosa biopsy.
    Conclusion
    Seroprevalence of CD in schizophrenic (1%) and depressive patients (2%) was slightly higher than general population. Therefore, regular screening for CD is suggested in patients with chronic psychiatric disorders.
  • Sharareh Zeyghami Mohammadi *, Solmaz Haghighi Page 121
    Background
    The ability of physicians and nurses to work together as a unified team is essential to improve outcomes, error and risk reduction, and optimum care. The purpose of this study was to determine the association between nurses’ communication skills and nurse-physician relationship and collaboration in Alborz hospital of Karaj in 2008.
    Materials And Methods
    In this descriptive–correlative study, 100 nurses entered the study by convenience sampling. Data were collected by self-report questionnaire. The instruments for gathering data were included sample selection and demographic data form, communication skills questionnaire, nurse-doctor relationship questionnaire and nurse-physician collaboration questionnaire.
    Results
    There was significant positive correlation between communication skills and nurse-physician relationship (P<0.001), but significant correlation was not found between communication skills and nurse-physician collaboration. Staff shortage (72%), government policies (52%) and failure of communication skills (67%) were the most effective factors on nurse-physician relationship.
    Conclusion
    This study showed that appropriate communication skills increases nurse-physician relationship, but it doesn’t affect on nurse-physician collaboration in the management of patients. Interventions for increasing nurse's communication skills can improve nurse-physician relationship.
  • Mahboubeh Safavi, Mahmood Mahmoodi, Azam Roshandel * Page 129
    Background
    One of the prevalent psychological disorders, mainly occurring at the end of adolescence and early young hood, is eating disorder which is characterized by abnormal pattern of eating and miscognition of body weight and food consumption. The aim of this study was to determine the body image and its relation with the eating disorder among female students of Islamic Azad University in Tehran center branch.
    Materials And Methods
    In this descriptive-correlative study, EAT (eating attitudes test) and MBSRQ (multidimensional body self relations questionnaire) were administered to 400 female students selected randomly by stratified sampling. Data were analyzed by chi-square and exact Fisher test using SPSS ver.14 software.
    Results
    Majority of students (87%) had negative body image. According to eating attitudes test (EAT), 21.5% of students had eating disorder. Eating disorder diagnostic inventory (EDDI) revealed that 1.8% and 7.8% of students had anorexia nervosa (AN) and bulimia nervosa (BN), respectively. There was significant correlation between eating disorders and body mass index (p<0.05) and father job (p=0.05).
    Conclusion
    The prevalence of eating disorder among Iranian female students is almost similar to other countries. The majority of people with negative body image had eating disorder, however there was no significant correlation between body image and eating disorders.
  • Mehrangiz Zangeneh *, Mahin Jamshidi Makiani, Behnam Farhoudi, Mohsen Alijani, Majid Naghipoor, Shirin Ravani, Samaneh Omidi Page 135
    Background
    Zinc status has been shown to influence various cell-mediated immunologic mechanisms. These cell-mediated mechanisms are important in preventing mucocutaneous infections caused by Candida albicans. This study was designed to evaluate the association of zinc status and recurrent vulvovaginal candidiasis.
    Materials And Methods
    In this case-control study, plasma levels of zinc in 51 patients with recurrent vulvovaginal candidiasis and 50 age-matched healthy control women were assessed by flame atomic absorption spectrophotometry.
    Results
    Mean plasma levels of zinc were 74.9±13 µg/dl and 87±23.5µg/dl in patients with recurrent vulvovaginal candidiasis and control group, respectively (NS). 4 (8%) women of control group and 5 (11.1%) women of patients group had zinc levels lower than normal value (NS).
    Conclusion
    It seems that zinc deficiency is not a risk factor of recurrent vulvovaginal candidiasis.
  • Seyed Abolfazl Afjeiee, Abdollah Karimi *, Sedigheh Rafiee Tabatabaei, Akram Golnabi, Seyed Alireza Fahimzad Page 139
    Background
    The signs and symptoms of neonatal sepsis are often non-specific and can make the diagnosis of infection more difficult. This leads to treat majority of neonates with antibiotics without bacterial infections. The aim of this study was to determine the incidence of positive bacterial cultures and isolating the etiologic agents from neonates with suspected sepsis.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 120 neonates with suspected bacterial sepsis admitted in Mahdieh hospital, Tehran, Iran. Blood culture was performed by BACTEC 9120 system, as a more sensitive method compared to current blood culture techniques. Sepsis was classified as definite, probable, or possible based on clinical findings of sepsis, hematologic data, blood culture and CRP.
    Results
    Among 120 neonates, 11 cases had positive blood culture. Seven of them were positive by staphylococcus epidermidis and the rest by entrococcus, lactobacillus, diphtheroid and gram positive bacillus. Definite, probable, and possible sepsis was found in 1.7%, 9.2% and 89.1% of neonates, respectively. Early onset sepsis was determined in 90.8% of patients. The most common clinical manifestations were respiratory distress and apnea.
    Conclusion
    It is beneficial to use an automated blood culture system such as BACTEC which is a sensitive method and lead to earlier detection of bacterial growth.