فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و دوم شماره 1 (پیاپی 67، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • کاظم پریور، پریچهر یغمایی، نسیم حیاتی رودباری، پرستو محمدی محقق صفحه 1
    سابقه و هدف
    شواهد زیادی مبنی بر خواص درمانی کمبوچا وجود دارند؛ از این رو در این بررسی به مشاهده اثر استفاده همزمان خوراکی و موضعی کمبوچا در ترمیم جراحتهای ناشی از سوختگی های درجه سوم پرداخته شد
    روش بررسی
    دراین مطالعه تجربی، تعداد 40 سر موش صحرایی بالغ به طور تصادفی در گروه های کنترل (بدون تیمار)، شم (تیمار توام خوراکی و موضعی چای شیرین)، تجربی 1 (تیمار توام خوراکی چای کمبوچا و موضعی همزیست کمبوچا) و تجربی 2 (تیمار توام موضعی و خوراکی چای کمبوچا) قرار گرفتند. تحت بیهوشی عمومی با رعایت شرایط استریل، سوختگی درجه سوم در پشت هر موش صحرایی ایجاد شد. تیمار موضعی سوختگی، 4 بار در روز به مدت 21 روز صورت گرفت و بعد از پایان مدت تیمار، موشهای صحرایی به وسیله کلروفرم کشته شدند و یک نمونه از بستر زخم هر موش صحرایی تهیه و در بوئن فیکس شد و مراحل کار عملی بافت-شناسی عمومی روی آن به عمل آمد. نمونه ها توسط هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی شدند و مشاهدات میکروسکوپی روی آنها صورت گرفت.
    یافته ها
    در مشاهدات ماکروسکوپی سطح زخم سوختگی پس از دوره تیمار، جمع شدگی کامل زخم سوختگی و کاهش اسکار در گروه های تیماری کمبوچا نسبت به گروه های شم و کنترل مشاهده شد. در بررسی های میکروسکوپی، افزایش معنی دار (0001/0>p) ضخامت کل پوست، لایه کراتینه، اپیدرم و هیپودرم، تعداد و قطر فولیکول های مو در گروه تجربی 1 نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    تجویز خوراکی چای کمبوچا به همراه مصرف موضعی چای کمبوچا یا سمبیوز هموژن کمبوچا موجب تسریع جمع شدگی و التیام زخم های ناشی از سوختگی های درجه سوم میگردد. استفاده موضعی کمبوچا در تیمار توام، مفیدتر است.
    کلیدواژگان: چای کمبوچا، همزیست کمبوچا، موش صحرایی، سوختگی درجه سوم، ترمیم زخم
  • سیمین محمدی گرجی صفحه 12
    سابقه و هدف
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر فسفودی استراز یک بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نارس موش نژاد NMRI بود.
    روش بررسی
    دراین مطالعه تجربی، تخمک های نارس موش 6-4 هفته ای نژاد NMRI جدا شدند و در یک گروه کنترل و 10 گروه آزمایشی طبقه بندی شدند. تخمک های گروه کنترل درمحیط MEM-α حاوی FCS 5 درصد، 100میلی واحد بر میلی لیتر rFSH، 5/7 واحد بر میلی لیتر hCG و گروه های آزمایشی درمحیط ذکرشده به همراه غلظتهای متفاوت از فسسفودی استراز قرارداده شدند. تخمکهای هرگروه به مدت 24 ساعت داخل انکوباتور 37 درجه سانتیگراد با CO2 5 درصد قرارگرفتند و سپس با میکروسکوپ معکوس مراحل بلوغ آزمایشگاهی درتمام گروه ها بررسی شد. تخمک های بدون تغییر شکل درهسته به عنوان تخمک های GV یا نارس و تخمک های با هسته شکسته شده به عنوان GVBD با نشانه شروع میوز و تخمک های دارای جسم قطبی با عنوان تخمک های بالغ یا MII شناسایی شدند.
    یافته ها
    درصد تخمک هایی که در مرحله GV باقی ماندند، در گروه کنترل، گروه اول (nIu/μu 80) و گروه هشتم (nIu/μu 5/0) به ترتیب 5/18، 5/32 و 5/7 درصد بود (01/ 0>p). درصد تخمک هایی که به مرحله متافاز 2 رسیدند در گروه آزمون یک وهشت به ترتیب10 و77 درصد بود که نسبت به گروه کنترل (7/60 درصد) اختلاف معنی داری را نشان داد (01/ 0>p).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که فسفودی استراز یک نوع 4 میزان بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نارس موش نژاد NMRI را افزایش می دهد و دوز nIu/μu 5/0 بهترین دوز بود.
    کلیدواژگان: بلوغ آزمایشگاهی، تخمک نارس، موش، فسفودی استراز
  • پریچهر یغمایی، حمیده اصفهانی نژاد، نسیم حیاتی رودباری، رامش احمدی صفحه 16
    سابقه و هدف
    روی در تولید، ذخیره و ترشح انسولین نقش دارد. در این تحقیق تاثیر مصرف روی توسط رت های باردار در فرزندان دیابتی شده آنها مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    دراین مطالعه تجربی، رت های باردار به دو گروه تقسیم شدند. گروه کنترل طی بارداری و شیردهی، آب و غذای نرمال دریافت کردند و گروه تجربی در این مدت سولفات روی دریافت کردند. پس از آن نوزادان نر از گروه مادران کنترل به 3 گروه تقسیم شدند: C1: آب و غذای نرمال دریافت کردند، C2: دیابتی شدند و C3: سولفات روی دریافت کردند. نوزادان نر از گروه مادران تجربی نیز به 4 گروه تقسیم شدند: exp1: آب و غذای نرمال دریافت کردند، exp2: دیابتی شدند، exp3: سولفات روی دریافت کردند و exp4: دیابتی شدند و سولفات روی دریافت کردند. تیمار به مدت 30 روز ادامه یافت و روزانه مصرف آب، غذا و سطح ادرار نوزادان ثبت شد. همچنین وزن، میزان قند خون و انسولین نوزادان اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مصرف آب و دفع ادرار در exp2 و exp4 (گروه های تجربی دیابتی) در مقایسه با C2 (گروه کنترل دیابتی) به طور معنی داری کاهش یافت (01/0>p)، در حالی که اختلاف وزن بین C2 با exp2 و exp4 معنی دار نبود. همچنین سطح قند خون exp2 و exp4 در مقایسه با C2 به طور معنی داری کاهش یافت (001/0>p) و سطح انسولین سرم خون exp2 و exp4 به ترتیب به طور معنی داری نسبت به C2 افزایش یافت (به ترتیب 01/0>p و 001/0>p).
    نتیجه گیری
    احتمالا روی اثرات مفیدی در کنترل و کاهش علایم بیماری دیابت دارد.
    کلیدواژگان: دیابت، نوزاد رت، سولفات روی، گلوکز، انسولین
  • حسین بصیری، سیدلطیف موسوی گرگری، ایرج رسولی، کاظم پریور، طاهر نژادستاری صفحه 23
    سابقه و هدف
    هلیکوباکتر پیلوری (H.pylori) نوعی باکتری گرم منفی اسپیرال و میکروآیروفیل است که در لایه مخاطی معده انسان تکثیر و ایجاد عفونت می نماید. رویکردهای جدید در جهت بکارگیری درمان های اختصاصی نظیر ایمنوتراپی برای ریشه کنی این عفونت میباشند. آنزیم اوره آز یکی از مهمترین عوامل بیماری زا و آنتی ژنیک این باکتری است.
    روش بررسی
    دراین مطالعه تجربی، ابتدا بخش انتهای کربوکسیل زیر واحد C اوره آز، پس از تخلیص ژنوم باکتری، با کمک واکنش زنجیره پلیمراز (PCR) تکثیر شده و محصول روی ناقل بیانی pET28a کلون شد. پروتئین نوترکیب پس از تراریخت سازه نوترکیب به باکتری E.coli سوش Bl21DE3 بیان شد و نتایج با استفاده از SDS-PAGE تحلیل و پروتئین نوترکیب از طریق کروماتوگرافی میل ترکیبی با کمک ستون Ni-NTA تخلیص شد. پروتئین نوترکیب تخلیص شده، به مرغ لگهورن سفید تزریق و IgY با روش استون/کلروفرم تخلیص و با روش ELISA و SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    با تعیین توالی سازه نوترکیب، صحت انجام همسانه سازی تایید شد. بررسی با SDS-PAGE نشان داد پروتئین نوترکیب rUreCc به خوبی بیان و تخلیص شده است. همچنین نتایج الایزا ایمن زایی بالای این پروتئین نوترکیب را نشان داد.
    نتیجه گیری
    تولید پروتئین نوترکیب rUreCc هلیکوباکتر پیلوری در E.coli به عنوان سلول میزبان، امکان دسترسی آسان به آنتی-ژن را فراهم کرد. علیرغم کوچک بودن آنتی ژن نوترکیب، توانایی ایمنی زایی آن شبیه به کل زیر واحد C اوره آز است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، اوره آز، زیر واحد UreC، IgY
  • نرگس اربابی، مهدی بهدانی، مجید گل کار، سید حمیدآقایی بختیاری، حسین خان احمدشهرضا، رضا مهدیان * صفحه 32
    سابقه و هدف

    آنژیوژنزیس یا شکل گیری عروق خونی جدید در شرایط فیزیولوژیک و پاتولوژیک مهم ترین عامل رشد و تکثیر سلول ها است. پروتئین PLGFیا فاکتور رشد جفتی یکی از مهم ترین پروتئین ها در تحریک آنژیوژنزیس است. در این پژوهش، ژن PLGF-1 انسانی از بافت جفت جدا شده و پروتئین مورد نظر در سیستم باکتریایی بیان شد.

    روش بررسی

    دراین مطالعه تجربی، ناحیه کد کننده ژن PLGF-1 از بافت جفت انسان توسط پرایمرهای اختصاصی تکثیر شد. قطعه ژنی مورد نظر در پلاسمیدهای pET28a و pET32a کلون شد. پلاسمیدهای نوترکیب pET28a-PLGF-1 و pET32a-PLGF-1 به باکتری E.coli Rosetta منتقل شدند و بیان پروتئین نوترکیب توسطIPTG القاء گردید. بیان پروتئین نوترکیب و محلولیت آن با SDS-PAGE بررسی و با روش وسترن بلاتینگ هویت آن تائید شد.

    یافته ها

    مراحل طراحی و ساخت سازه ژنی pET28a-PLGF-1 و pET32a-PLGF-1 با موفقیت انجام و توالی ژن PLGF-1 تایید گردید. باکتری های القاء شده با IPTG پروتئین PLGF-1 را بیان کردند و توسط وسترن بلاتینگ به تایید رسید. همچنین پروتئین نوترکیب PLGF-1 تقریبا به صورت نامحلول بیان شد.

    نتیجه گیری

    پروتئین PLGF-1 به خوبی در سیستم بیانی RosettaE.coliبیان می شود و می توان از این پروتئین نوترکیب در تست-های مختلف استفاده نمود.

    کلیدواژگان: آنژیوژنزیس، کلونینگ و بیان، فاکتور رشد جفتی، 1انسان
  • لادن انصاری، کاوه روستاییان، کتایون انصاری، غلامرضا عسگری صفحه 39
    سابقه و هدف
    گلودرد از عوارض شایع و آزارنده پس از بیهوشی عمومی می باشد. دراین مطالعه اثر پرنمودن کاف لوله تراشه با دگزامتازون و سولفات منیزیم بر فراوانی مطلق و شدت گلودرد پس از لوله گذاری داخل نای بررسی شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 90 بیمار کاندید بیهوشی عمومی همراه با لوله گذاری تراشه صورت گرفت. بیماران به صورت تصادفی به 3 گروه 30 نفری تقسیم گردیدند. پس ازانجام لوله گذاری، کاف لوله در گروه اول با 16 میلی گرم دگزامتازون، در گروه دوم با 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن سولفات منیزیم و درگروه سوم با هوا پر شد. سپس وجود و شدت گلودرد با معیار VASدر پایان ریکاوری، پایان روز عمل و صبح روز بعد از عمل بررسی گردید. نتایج با آزمون آماری کای دو و ANOVA مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در فراوانی مطلق گلودرد درپایان ریکاوری، پایان روز عمل و صبح روز بعد از عمل بین 3 گروه مشاهده نگردید (5 0/0p>)، ولی شدت گلودرد از روز بعد از عمل در گروه دگزامتازون داخل کاف، کاهش معنی داری را در مقایسه با 2 گروه شاهد وگروه سولفات منیزیم داخل کاف نشان داد (05/0(p<.
    نتیجه گیری
    استفاده از دگزامتازون و سولفات منیزیم داخل کاف لوله تراشه تاثیری بر کاهش فراوانی مطلق گلودرد پس از لوله گذاری داخل نای ندارد، ولی در صورت استفاده از دگزامتازون داخل کاف از روز بعد از عمل از شدت گلودرد کاسته می شود.
    کلیدواژگان: لوله گذاری داخل نای، گلودرد، دگزامتازون، سولفات منیزیم
  • محمدکریم رحیمی، مهدی معروف، احسان صائب نوری، پریسا فرشید، سعید ذاکر بستان آباد، پروانه عدیمی، زهرا طیبی، مژگان معصومی، سمیرا صائمیان صفحه 44
    سابقه و هدف
    آلیاژ نایتینول (Nitinol) کاربرد وسیعی در ساخت پروتزها در پزشکی دارد. از طریق دست کاری کردن آلیاژ، چسبندگی سلول ها و میکروارگانیسم ها به سطح آن کاهش می یابد، هم چنین، از اثرات سمیت آلیاژ بر روی سلول های زنده کاسته می-شود. هدف این مطالعه، مقایسه اثرات ضدمیکروبی و چسبندگی شکل کپه ای این آلیاژ با شکل جدید لایه نازک می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش تحلیلی- مقایسه ای، قطعاتی از شکل های کپه ای و لایه نازک نایتینول در مجاورت با 5 میکروارگانیسم متفاوت قرار گرفتند. میکروارگانیسم ها قبل و بعد از مجاورت با فلز و در حضور شاهد شمارش شدند. خاصیت چسبندگی آلیاژها از طریق عکس برداری و مشاهده در زیر میکروسکوپ الکترونی بررسی و مقایسه گردید.
    یافته ها
    در مجاورسازی با فرم لایه نازک، کاهش تعداد به میزان 14 درصد برای اشریشیاکولی، 44 درصد برای پسودوموناس آئروژینوزا، 1/30 درصد برای استافیلوکوک اورئوس، 22 درصد برای باسیلوس سرئوس و 4/6 درصد برای کاندیدا مشاهده گردید. اما در مجاورسازی باکتری ها با فرم کپه ای، کاهش تعداد به میزان بیشتری اتفاق افتاد که به ترتیب کاهش تعداد به میزان 39 درصد، 62 درصد، 9/61 درصد، 49 درصد و 31 درصد حاصل شد. در تمام موارد، اختلاف معنی داری از نظر کاهش تعداد در مجاورت با فرم لایه نازک و فرم کپه ای وجود داشت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    احتمالا در فرم لایه نازک، آزاد شدن ذرات فلز کم تر است و اثرات تخریبی کم تری برای میکروارگانیسم ها و سلول های زنده دارد و به نظر می رسد که سازگاری زیستی میکروارگانیسم ها در فرم لایه نازک نسبت به فرم کپه ای بیش تر باشد.
    کلیدواژگان: نایتینول، اثرات ضدمیکروبی، چسبندگی، لایه نازک، شکل کپه ای
  • محمدرضا فاضلی، ندا سبزه چیان، آرش محبوبی، سیدمهدی رضایت، نسرین صمدی، حسین جمالی فر صفحه 51
    سابقه و هدف
    با توجه به سازندگان مختلف محلول های پوویدون آیوداین، دراین تحقیق کیفیت محلولهای موجود مطابق با معیارهای فارماکوپه و تاثیر فاکتور رقت بر زمان اعمال اثر ضد میکروبی این فرمولاسیون ها بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، pH فراورده ها، میزان آیداید و ید در دسترس مطابق فارماکوپه 2009BP اندازه گیری شد. همچنین اثر ضد میکروبی نمونه های ایرانی و دو نمونه مشابه خارجی بر میکروارگانیسم های استافیلوکوکوس اورئوسATCC 29737 و سودوموناس آئروژینوزاATCC 28753، به عنوان نماینده باکتری های گرم مثبت و گرم منفی، در رقتهای 1، 5/1، 10/1، 20/1، 40/1، 60/1، 80/1، 100/1، 200/1 و 300/1 بررسی شد و میزان نابودی میکروارگانیسم ها بعد از مجاورت در زمانهای 15، 30، 60 و 120 ثانیه تعیین گردید.
    یافته ها
    تمام فرمولاسیونها دارای ویژگی های فارماکوپهای قابل قبول بوده وسرعت تاثیر متناسب با میزان رقت افزایش می یافت. این روند در فرآورده های مختلف متفاوت بوده و در زمان 15 ثانیه رقت 10/1 به مراتب از محلول خالص بهتر بود. رقیق سازی بیشتر از حد بهینه باعث کاهش اثر نسبت به رقت های کمتر بود.
    نتیجه گیری
    فاکتور رقت، فاکتور بسیار حساسی در اثر ضد باکتریایی فرآورده های پوویدون آیوداین است. این نکته می تواند به تفاوت میزان ید آزاد در هر یک از این فرآورده های تجاری و تفاوت در میزان ید در دسترس آنها بازگردد.
    کلیدواژگان: محلول پوویدون آیوداین، ضد عفونی کننده، رقت، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا
  • سپیده داروگر، رزیتا داوری، علی کامران لعل بخش صفحه 57
    سابقه و هدف
    بیش فعالی و عدم توجه (ADHD)، یکی از شایع ترین اختلالات روان پزشکی کودکان با شیوع 29/5 درصد می باشد. سرب به عنوان یک نوروتوکسین در ایجاد رفتارهای غیرطبیعی به خصوص در اطفال موثر بوده است. رفتار کودک در اثر مسمومیت با سرب، گاهی از آنچه در کودکان بیش فعال مشاهده می گردد، غیرقابل افتراق می باشد. این مطالعه به منظور تعیین سطح سرب خون کودکان مبتلا به بیش فعالی به عنوان یک عامل جدی در ایجاد بیش فعالی صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد- شاهدی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی و آزاد اسلامی روی 100 کودک سالم به عنوان گروه شاهد و 100 کودک مراجعه کننده به درمانگاه که بیش فعالی وعدم توجه آنان توسط روانپزشک اطفال تایید شده بود، صورت گرفت. سطح سرب خون، در تمام افراد مورد مطالعه، در وضعیت ناشتا اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    حداقل میزان سرب خون در گروه شاهد μg/dL 8/1 و در کودکان مبتلا به بیش فعالی μg/dL 9/2 بود. حداکثر میزان سرب خون اندازه گیری شده در گروه شاهد μg/dL 1/24 و در کودکان مبتلا به بیش فعالی μg/dL 6/18 بود. سطح متوسط سرب خون در افراد گروه شاهد μg/dL 189/7 و در مبتلایان به بیش فعالی μg/dL 2/7 بود. هیچ اختلاف قابل توجهی در سطح سرب خون، بین دو گروه وجود نداشت (987/0=p).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، گرچه سطح سرب خون در کودکان مبتلا به بیش فعالی بالاتر بود ولی ثابت نشد که مقدار آن در کودکان بیش فعال به طور معنی داری بالاتر باشد.
    کلیدواژگان: بیماری بیش فعالی همراه با کمبود توجه، سطح سرب خون، بیش فعالی، عدم توجه
  • فهیمه رمضانی تهرانی، مریم فرهمند، مهراندخت عابدینی، زینب هاشمی صفحه 62
    سابقه و هدف
    واژینیت ها از شایع ترین علل مراجعه پزشکی زنان می باشند. واژینیت کاندیدایی، باکتریایی و تریکومونیایی سه عامل اصلی عفونت های دستگاه تناسلی زنان هستند. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع این سه نوع واژینیت در میان زنان ایرانی و میزان ارتباط بین معاینات بالینی و شکایات بیماران می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه، به روش نمونه گیری خوشه ایطبقه بندی شده سهمیه ای، بر مبنای سهم متناسب با جمعیت، بیماران انتخاب شدند. 1100 زن در سنین باروری (45-18 سال)، ساکن چهار شهری که به طور تصادفی از مناطق جغرافیایی مختلف ایران بودند، انتخاب شدند. زنان مورد ارزیابی دقیق، شامل گرفتن تاریخچه استاندارد شده و انجام مصاحبه و معاینه لگنی قرار گرفتند. شاخص های سازمان جهانی بهداشت، برای تشخیص بالینی واژینیت های کاندیدایی، تریکومونیایی و باکتریایی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    9/45 درصد زنان بر مبنای شکایت از نشانگان عفونت های واژینال مبتلا بودند که بر طبق معاینات بالینی، این شیوع 3/41 درصد بود. عوامل ایجاد واژینیت به ترتیب شیوع، تریکومونا (9/38 درصد)، کاندیدا (4/47 درصد) و باکتریال (7/13 درصد) بودند.
    نتیجه گیری
    نشانگان واژینیت ها که توسط مبتلایان اظهار می شود می تواند کلید تشخیص سریع و درمان اختصاصی این عفونت ها به خصوص در گروه های کم درآمد جامعه باشد.
    کلیدواژگان: واژینیت، زنان ایرانی، واژینیت کاندیدایی، واژینیت تریکومونایی، واژینیت باکتریال، مطالعه مبتنی بر جامعه
  • دیانا هکاری، رحمت محمدزاده، هنگامه خواجوی کیا، سهیلا زارعی صفحه 69
    سابقه و هدف
    سبک زندگی تاثیر بارزی در پیشگیری یا ایجاد بیماری های قلبی دارد و تعدیل آن در کنترل عوارض این بیماری موثر است، به طوری که موجب کاهش نزدیک به پنجاه درصد از مرگ های زود هنگام می گردد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی، مقطعی از نوع مقایسه ای بوده که در آن سبک زندگی 370 زن یائسه مبتلا به بیماری های عروق کرونر و 400 زن یائسه که به این بیماری مبتلا نبودند (770 نفر) با استفاده از نمونه گیری خوشه ای، انتخاب و مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. داده های به دست آمده به وسیله روش های آماری توصیفی، آزمون های تفاوت میانگین و آزمون همبستگی تحلیل آماری شدند.
    یافته ها
    اختلاف امتیاز کل سبک زندگی بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (001/0 p=،41/3 t=) و تفاوت آماری معنی داری از نظر امتیاز عادات غذایی، فعالیت فیزیکی و استرس مشاهده شد (05/0>(p. اما تفاوت آماری معنی داری بین سایر اجزای سبک زندگی (مصرف سیگار، روش های مقابله با استرس، خواب و استراحت) در گروه مبتلا و غیر مبتلا مشاهده نشد (به ترتیب 976/0t=، 508/0 p=؛ 898/0t=، 370/0 p=؛ 377/0 t=، 707/(p=. بین میانگین امتیاز سبک زندگی و ابتلا به بیماری عروق کرونر همبستگی معنی دار منفی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    پرستاران به دلیل حضور در محیط های مختلف اجتماعی میتوانند در زمینه پیشگیری اولیه و ثانویه بیماری های عروق کرونر از طریق تصحیح سبک زندگی در جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه نقش موثری را ایفا نمایند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، بیماری عروق کرونر، یائسگی
  • عرفان عارف عشقی، پروانه معصومی صفحه 78
    سابقه و هدف
    رتینیت پیگمنتوزا RP)) نوعی بیماری ژنتیکی چشمی است که به روش های اتوزومال غالب، اتوزومال مغلوب، وابسته به جنس مغلوب و غیروراثتی ایجاد می شود. در مطالعه جاری، نحوه وراثت بیماری همراه با ارتباط آن با سایر عوامل ازجمله ازدواج فامیلی بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، بیمارانی که طی سال های 1386 و 1387 در موسسه حمایت از بیمارانRP عضو شده بودند، از نظر جنسیت، سن آغاز علایم، نحوه پیشرفت بیماری، ازدواج فامیلی در والدین، نحوه توارث و وجود سایر سندرم های وراثتی در بیماران بررسی شدند.
    یافته ها
    866 بیمار مبتلا به RP شامل 4/40 درصد زن و 6/59 درصد مرد بررسی شدند. میانگین سن آغاز بیماری 15/11 سال بود و این رقم در فرزندان ازدواج فامیلی 4/9 و در بقیه موارد 3/15 سال بود. 8/81 درصد پیشرفت تدریجی، 3/9 درصد پیشرفت سریع و 9/8 درصد عدم پیشرفت بیماری را ذکر کردند. 3/72 درصد، فرزندان ازدواج فامیلی بودند. وراثت 5/2 درصد موارد اتوزومال غالب، 4/57 درصد اتوزومال مغلوب، 9/8 درصد وابسته به جنس مغلوب و 2/31 درصد نیز simplex محاسبه شد. 3/92 درصد غیرسندرمیک بودند و از سایر موارد، 4 درصد سندرم آشر، 2/1 درصد باردت بیدل و 8/0 درصد Leber congenital amaurosis بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که عامل اصلی شیوع RP در ایران ازدواج فامیلی است. بیماری در سنین جوانی و نوجوانی آغاز می شود و فرزندان ازدواج فامیلی زودتر بیماری را بروز می دهند. قومیت نقشی در شیوع بیماری ندارد. وراثت اتوزومال غالب در ایران به میزان قابل توجهی کمتر از سایر مناطق جهان است. به نظر می رسد شیوع بیش از اندازه ازدواج فامیلی در والدین بیماران در این امر دخیل باشد.
    کلیدواژگان: رتینیت پیگمنتوزا، وراثت، ازدواج فامیلی، ایران
|
  • Kazem Parivar, Parichehr Yaghmaie, Nasim Hayati Rudbari, Parastoo Mohammadi Mohaghegh Page 1
    Background
    According to evidence of therapeutic effects of Komboucha, this study was conducted to investigate the effects of Kombucha topical application Synchronized with Kombucha tea oral administration on third-degree burn wounds healing in Wistar rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, forty Wistar male rats weighing 150-200g were subjected to the deep-burn wounds under general anesthesia in the sterile condition. They were randomly divided into four groups including control (the group without any treatment), sham (sweetened tea treated group), experimental1 (KT treated group) and experimental2 (the group that treated with KT oral administration and homogeneous Kombucha symbiont topical application). After 21-day treatment, the rats were sacrificed using an overdose of anesthetic. Macroscopic and microscopic characteristics of wound were studied.
    Results
    Macroscopic evaluation revealed completely closure of burn wounds in experimental groups. Histological studies showed that skin, keratinocyte layer, epidermis and hypodermis thicknesses in the experimental 1 and experimental 2 groups and also number and diameter of hair follicles in the experimental 1 group were significantly increased compared with the control group (P<0.001).
    Conclusion
    Synchronized oral administration and topical application of Kombucha probably lead to healing acceleration and scar reduction of full-thickness burn wounds.
  • Simin Mohamadi Gorji Page 12
    Background
    The purpose of this study was to evaluate the effect of phosphodiesterase I (PDE I) on in vitro maturation of immature NMRI mouse strain oocyte.
    Materials And Methods
    In this experimental study, immature oocytes recovered from NMRI mouse strain (4-6 weeks) were categorized in one control and ten experimental groups. The control oocytes were matured in MEMα medium contains 5% FCS, 7.5 Iu hCG and 100 mIU rFSH. In the experimental groups, immature oocytes were matured in this maturation medium and different amount of phosphodiesterase. Oocyte of each group incubated for 24 hours in 37 C° and 5% CO2. After 24 hours, the activated immature oocytes were classified as GV when the germinal vesicle was present, as GVBD when GV was breakdown and metaphase Π (M Π) when first polar body was extruded.
    Results
    The percentage of oocytes remained in GV stage in the control, the first group (80nIu/µu PDEI type4) and 8th group (0.5 nIu/µu PDEI type4) were 18.5, 32.5 and 7.5 percent, respectively (p<0.01). The percentage of in vitro maturation in the control, the first and 8th group were 60.7, 10 and 77 percent, respectively (p< 0.01).
    Conclusion
    This study showed that PDEI (type4) enhanced in vitro maturation of immature NMRI mouse strain oocytes and the 0.5 nIu/µu of PDEI (type4) is the best dose.
  • Parichehr Yaghmaei, Hamideh Esfahani Nejad, Nasim Hayati Roodbari, Ramesh Ahmadi Page 16
    Background
    Zinc plays a clear role in the synthesis, storage and secretion of insulin. In this study, effect of zinc intake by pregnant rats on their diabetosized offspring was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, pregnant rats were divided in two groups. Control group received normal food and water during pregnancy and after birth, and experimental group received zinc sulphate along this time. Male offsprings from control group were divided in three groups: C1: with normal food and water, C2: diabetosized and C3: received zinc sulphate. Male offsprings from experimental group were divided in four groups: exp1: with normal food and water, exp2: diabetosized, exp3: received zinc sulphate and exp4: diabetosized and received zinc sulphate. Treatment continued for 30 days and water and food intake and urine quantity were measured per day for offsprings. Also, weight, blood glucose and insulin level were detetmined.
    Results
    Water intake and urine quantity were decreased significantly in exp2 and exp4 (experimental diabetic groups) in comparison with C2 (control diabetic group) (both p<0.01). Body weight was not significantly different between C2 group and exp2 and exp4 groups. Blood glucose was decreased significantly (p<0.001) in exp2 and exp4 in comparison with C2 and blood insulin level was increased significantly (p<0.01, p<0.001) in exp2 and exp4 in comparison with C2.
    Conclusion
    Zinc intake has useful effects on the control of diabetes and it decreases the symptoms of diabetes.
  • Hossein Basiri, Seyed Latif Mousavi Gargari, Iraj Rasuli, Kazem Parivar, Taher Nejad Satari Page 23
    Background
    H. pylori is a spiral, microaerophilic gram negative bacterium, that multiplies and causes infection in human gastric mucosal layer. New approaches have focused on using specific treatments, such as immunotherapy, to eradicate this infection. Urease, as one of the most important virulent and antigenic factors of the bacterium, is a suitable target for this purpose.
    Material And Methods
    In this experimental study, after purification of bacterial genomic, 3’ segment of ureC gene was amplified by polymerase chain reaction (PCR). The PCR product was ligated to pET28a. The recombinant protein was expressed followed by transformation of recombinant construct into E. coli BL21DE3. SDS-PAGE analysis was carried out and the recombinant protein was purified by Ni-NTA affinity chromatography. The purified recombinant protein was injected to hens. IgY recovered from egg yolk, was purified by aceton/chloroform precipitation. The purified IgY was analyzed by ELISA and SDS-PAGE.
    Results
    Sequencing of recombinant construct confirmed accuracy of cloning. SDS-PAGE analysis revealed a good expression and purification of the recombinant protein rUreCc. ELISA observation demonstrated high immunogenicity of the recombinant protein.
    Conclusion
    Production of rUreCc recombinant protein of H. pylori within E.coli, as host cell, provides an easy availability to antigen. In spite of recombinant antigen small size, its immunization potency is similar to total subunit of urease. Also, small size of recombinant protein has an important role in its stability, expression and purification.
  • Narges Arbabi, Mehdi Behdani, Majid Golkar, Seyed Hamid Aghaee Bakhtiari, Hossein Khan Ahmad Shahreza, Reza Mahdian Page 32
    Background

    Angiogenesis or new blood vessels generation is the most important factor affecting cell growth and proliferation in physiologic and pathologic conditions. Placenta Growth Factor (PLGF) is one of the important proteins for angiogenesis induction. In this study, placenta-derived PLGF-1 cDNA was cloned and expressed in Escherichia coli expression system.

    Materials And Methods

    In this experimental study, the human placenta-derived PLGF-1 gene was amplified using specific primers and was cloned into pET32a and pET28a expression vectors. In order to express target protein, pET32a-PLGF-1 and pET28a-PLGF-1 constructs were transformed into E.coli Rosetta. PLGF-1 expression was induced by IPTG, and then the yield of expressed protein and its solubility was analyzed by SDS-PAGE and Western blotting assay.

    Results

    The pET32a-PLGF-1 and pET28a-PLGF-1 constructs were confirmed by sequencing. The bacterial lysates derived from IPTG-induced samples showed exact proteinand confirmed by western bloting. The majority of the expressed protein was insoluble.

    Conclusion

    The PLGF-1 is well expressed in Rosetta E.coli system and it could be used in different project.

  • Ladan Ansari, Kaveh Roostaeeian, Katayun Ansari, Gholamreza Asgari Page 39
    Background
    Sore throat is a common problem after general anesthesia. This study compared the efficacy of intra-cuff dexamethasone, Magnesium Sulfate and placebo on sore throat.
    Materials And Methods
    This was a randomized double blind clinical trial among 90 patients who underwent general anesthesia with tracheal intubation in Boo-Ali hospital in 2008. They were randomly assigned to receive either 16 mg of intra-cuff dexamethasone, or 50 milligram per kilogram of intra-cuff magnesium sulfate or intra-cuff air. The patients were evaluated after recovery, at the end of the day, and on the morning after surgery for sore throat and its severity, according to VAS. Statistic analysis was done by ANOVA and Chi-square tests.
    Results
    There was no significant difference between the incidence of sore throat after recovery, at the end of operation day, and on the morning after operation between three groups (P > 0.05), but there was significant reduction in sore throat severity in intra-cuff dexamethasone group on the day after operation (P < 0.05).
    Conclusion
    Using intra-cuff dexamethasone or intra-cuff magnesium sulfate are not effective methods in decreasing incidence of post intubation sore throat, but using intra-cuff dexamethaone decreases sore throat severity.
  • Mohammad Karim Rahimi, Mehdi Maroof, Ehsan Saebnoori, Parisa Farshid, Saeid Page 44
    Background
    Nickel-titanium (nitinol) can be used in various biomedical prosthetic devices. Microorganism adhesion properties of nitinol may be decreased by oxidizing agents and surface heat treatment. In this study, we compared the microorganism adhesion and cytotoxic effects of the thin film and bulk form of nitinol.
    Materials And Methods
    In this analytical comparative study, thin film and bulk forms of nitinol were treated by microorganism suspension in different culture flasks. Adherence activity of these forms was studied by electron microscopy. The number of microorganisms was counted before and after adoption to the surface of alloy.
    Results
    On the thin film, a decrease rate of 14% for Ecoli, 44% for P.aeroginosia, 30.1%for S.aureus, 22% for B.cereus and 6.4% for C.albicans were noticed. In the bulk form, decrease rate of cells were 39% for E.coli, 62% for P.aeroginosa, 61.9% for S.aureus, 49% for B.cereus and 31% for C.albicans. There found lower decrease rate of cells of thin film compared with the bulk form (mean decrease rate of 39% for thin film and 62% for bulk form; P value<0.05).
    Conclusion
    The thin film of nitinol has less cytotoxic effects in comparison with the bulk form. The lower adherence activity of the thin film can be attributed to smoothness and better biocompatibility of the thin film. This may be a promising alloy for development of medical prosthetic devices.
  • Mohammad Reza Fazeli, Neda Sabzechian, Arash Mahboubi *, Seyed Mehdi Rezayat, Nasrin Samadi, Hossein Jamalifar Page 51
    Background
    According to several manufacturers of povidone iodine solution in Iran, the quality of the commercially available povidone iodine solutions were evaluated according to the pharmacopeial criteria. The effect of dilution factor on the antibacterial action of the products was also investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, pH, contents of available iodine and iodide of the products were determined according to BP 2009 using sodium thiosulfate. Staphylococcus aureus ATCC 29737 and Pseudomona aeroginosa ATCC 28753, as the gram positive and gram negative indicator, were used in this study. The microbicidal activities of different dilutions (1, 1/5, 1/10, 1/20, 1/30, 1/40, 1/60, 1/80, 1/100, 1/200 and 1/300) of domestic as well as imported brand products were evaluated in the periods of 15, 30, 60 and 120 seconds.
    Results
    All of the formulations were within the accepted pharmacopoeial limits. Bactericidal effect of the products increased with the degree of dilution, although the optimum dilution factor was different for each product. The most effective dilution titer was 1/10 in 15 seconds which was much better than the undiluted solution probably due to decrease in free iodine value which affects antibacterial activity of the product. Higher dilutiontiter was less effective.
    Conclusion
    The dilution factor is a critical criterion in povidone iodone products to achieve its optimal antibacterial effects due to the variation of free iodine in individual commercially available products which could also affect their available iodine.
  • Sepideh Daroogar, Rozita Davari, Ali Kamran Lalbakhsh Page 57
    Background
    ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) is one of the most common psychiatric disorders of children with prevalence of 5.29%, and lead as a neurotoxin is reported to cause abnormal behaviors. Differentiation of presentations of lead poisoning and ADHD may be impossible. This study aimed to compare blood lead level of children with ADHD and normal children.
    Material And Methods
    This case- control study was conducted in hospitals affiliated to Shahid Beheshti and Azad University in Tehran. 100 healthy children who had come to the clinic for general growth check up were assigned as control group, while case group were 100 children with the diagnosis of ADHD, by Conner's method that were confirmed to have ADHD by pediatrics psychiatrist in psychiatric clinics. Blood lead level (BLL) was measured in all participants in fasting state.
    Results
    Minimum BLL in control group was 1.8μg/dl, while in children with ADHD was 2.9μg/dl. Maximum BLL were 24.1 and 18.6 μg/dl among controls and those with ADHD, respectively. Mean BLL was 7.189±3.186 μg/dl in controls and 7.2±2.365 μg/dl in cases. There was no significant difference in blood lead level between two groups (p=0.987).
    Conclusion
    Although BLL was higher in ADHD children, but was not proven to be significantly higher in ADHD children.
  • Fahimeh Ramezani Tehrani, Maryam Farahmand, Mehrandokht Abedini, Zeinab Hashemi Page 62
    Background
    Vaginal infections are the most common problem among gynecologic out patient visits. Vaginal candidiasis (VC), Bacterial vaginosis (BV) and Trichomonas vaginitis(TV) are the three major type of lower genital tract infection. We aimed to determine the prevalence of VC, BV and TV among an unselected population of Iranian women and find out the association between women’s symptom and their vaginal examination.
    Materials And Methods
    Using the stratified, multistage probability cluster sampling method, with a probability in proportion to size procedure, 1100 women aged 18-45 years, were randomly selected from reproductive aged women living in urban areas from four randomly selected provinces of different geographic regions of Iran. Each woman underwent an evaluation, including standardized history, interview and pelvic examination. The WHO criteria were used for clinical diagnosis of VC, BV and TV.
    Results
    45.9% of women had symptom of vaginal infections. The clinical examination revealed vaginal infection in 41.3% of women, among them VC, BV and TV constitute the 47.4%, 13.7%, 38.9% of infection, respectively.
    Conclusion
    Reported symptoms that might be attributable to vaginal infection can be considered as a clue for early diagnosis and specific treatment in low income settings.
  • Diana Hekari, Rahmat Mohammadzadeh, Hengameh Khajavikia, Soheila Zarei Page 69
    Background
    Life style has an important role on prevention or development of heart diseases, and it’s adjustment is effective in controlling the complications of these diseases, so that it can reduce up to 50% of premature mortality of disease.
    Materials And Methods
    This is a comparative cross-sectional study in which lifestyle of 370 menopause women with coronary heart diseases and 400 healthy menopause women were studied. Sample selection was cluster sampling. Data were analyzed using descriptive and analytic statistically methods.
    Results
    The mean difference between the score of lifestyle of menopause women with coronary heart diseases and healthy menopause women was significant (p=0.001, t=3.41). The difference between the scores of food habits, physical activities and stress were statistically significant (p<0.05, t=3.68). But, the difference between the scores of cigarette smoking, ways to cope with stress and sleep and rest patterns were not statistically significant (p=0.707, t=0.377, p=0.370, t=0.898 and p=0.508, t=0.976, respectively). Also, there was a negative correlation between the score of lifestyle and risk of coronary heart diseases.
    Conclusion
    Due to presence in carious social environments, nurses can play an effective role in primary and secondary prevention of coronary heart diseases by correcting the patient’s lifestyles especially in the health level of the society.
  • Erfan Aref Eshghi, Parvaneh Masoumi Page 78
    Background
    RP (Retinitis Pigmentosa) is a genetic ophthalmic disease which affects patients in four ways categorized as autosomal dominant, autosomal recessive, X-linked recessive and non-herritage. In this study, we studied different inherritance patterns of the disease and their relationship with other factors like consanginious mating.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 866 patients from "Iran RP Center" were analyzed statically on gender, ethnicity, education, onset of the disease, rate of progression, parental consanguinity, inheritance and underlying syndromes.
    Results
    866 patients (40.4% female and 59.6% male) were studied. The first visual problems in approximately 70% of the patients were started in the first two decades of life. The mean age at onset was 11.15 years. Mean age at onset in patients with consanguinious parents was 9.4 years, but 15.3 years among others. The disease progressed slowly in 81.8%, rapidly in 9.3% and remained stationary in 8.9% of cases. 72.3% of cases were offsprings of consanginious marriages. Inheritance categorised as 2.5% autosomal dominant, 57.4% autosomal recessive, 8.9% X-linked recessive and 31.2% simplex. 92.3% of patients had non-syndromic RP. Among others, 4% classified as Usher syndrome, 1.2% Bardet biedel and 0.8% Leber congenital amaurosis.
    Conclusion
    This analysis showed that the main factor of prevalence of RP in Iran is consanguinity. Presentations start in young ages and offsprings of consanginious marriages are affected in younger ages than others. Ethnicity has no effect on prevalence of the disease. Autosomal dominant pattern of inheritance is dramaically at low rates in our society compared with others. It seems that high proportion of consanginious marriages among the patient's parents which hasnt been reported to date, plays an important role in this fact.