فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و چهارم شماره 1 (پیاپی 75، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کاظم پریور، مریم ممیز صفت*، نسیم حیاتی رودباری، مریم بنانج صفحه 1
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی مزانشیمی بند ناف، سلول های پرتوانی هستند که قابلیت تبدیل و تمایز به انواع مختلفی از سلول ها را دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیرات القایی عصاره قلبی نوزاد موش NMRI بر سلول های بنیادی مزانشیمی بند ناف جنین موش NMRI بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا سلول های بنیادی از بند ناف جنین های 18-16 روزه جدا و کشت داده شدند. پلیت حاوی سلول های بنیادی در انکوباتور CO2 که در دمای 5/36 درجه سانتی گراد و رطوبت 5 درصد تنظیم شده بود انکوبه شد و از 7 تا 10 روز پس از کشت به فاصله چهار روز در میان به پلیت ها 40 لاندا عصاره قلب موش 14 روزه اضافه شد. پس از 21 روز از اضافه کردن اولین عصاره قلبی سلول های مزانشیمی شروع به تمایز به سمت سلولهای شبه قلبی کردند. به منظور بررسی میزان بیان مارکر های خاص سلول های قلبی از روش ایمنوسیتوشیمی استفاده گردید. برای این منظور از آنتی بادی اولیه آلفا اسموس ماسل اکتین به عنوان مارکر سلول های قلبی استفاده شد.
    یافته ها
    تغییرات مورفولوژیکی و مطالعات ایمنوسیتوشیمی وجود پروتئین آلفا اسموس ماسل اکتین که نشان دهنده تمایز سلول های مزانشیمی به سلول های عضلانی شبه قلب است را نشان داد.
    نتیجه گیری
    سلول های مزانشیمی بنیادی بند ناف توانایی تمایز به سلول های شبه قلبی در حضور عصاره قلبی را دارند و این توانایی تحت تاثیر فاکتور های رشد القایی موجود در عصاره مذکور مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: بند ناف، سلول های بنیادی مزانشیمی، عصاره قلبی، تمایز، سلول های شبه قلبی
  • مریم مدحج*، صالح طباطبایی وکیلی، محسن ساری، سمیه سالاری، اسرافیل منصوری صفحه 8
    سابقه و هدف
    حلال های آلی از جمله فنول استفاده گسترده ای در صنایع و مشاغل مختلف دارند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات فنول بر مورفولوژی و مورفومتری بیضه و نیز وزن بدن و برخی اندام های دستگاه گوارش بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 54 سر رت نر در 3 تیمار آزمایشی شامل گروه های کنترل و دریافت کننده سطوح 100 و 200 میلی گرم فنول به ازای کیلوگرم وزن بدن قرار گرفتند. موش ها به مدت 15روز و به صورت یک روز در میان، آب مقطر یا محلول فنول در مقادیر اشاره شده و در حجم یک سی سی از طریق گاواژ دریافت کردند. در انتهای آزمایش، 3 سر موش از هر تیمار توزین شده و پس از بی هوشی و کشتار، ابعاد، وزن و ساختار هیستولوژیکی بیضه راست و نیز وزن برخی اندام های گوارشی تعیین گردید.
    یافته ها
    فنول در دو سطح 100 و 200 میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن باعث افزایش معنی دار شمار سلولهای اسپرماتوگونی و قطر لوله و لومن منی ساز در مقایسه با تیمار کنترل گردید (05/0>p). این در حالی است که سطح 200 میلی گرم به ازای کیلو گرم وزن بدن فنول در مقایسه با گروه کنترل، باعث کاهش معنی دار ضخامت اپیتلیوم گردید (05/0>p). در تیمارهای دریافت کننده فنول در مقایسه با تیمار شاهد از نظر مورفومتری بیضه تغییر معنی داری مشاهده نشد (05/0>p). وزن معده و روده بزرگ در گروه-های دریافت کننده فنول کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل بیانگر اثرگذاری فنول برساختار مورفولوژیک بیضه و وزن اغلب اندام های دستگاه گوارش بود.
    کلیدواژگان: هیستوپاتولوژی، مورفومتری، دستگاه گوارش، بیضه، رت، فنول
  • نوشین پناهی خضری، زهرا نادیا شریفی، حامد شفارودی، غزل انصاریان، شبنم موثقی* صفحه 14
    سابقه و هدف
    وقفه در جریان خون مغزی سبب آسیب دائمی مغز و عملکردهای غیر طبیعی رفتاری می شود. سلول های هرمی CA1 هیپوکامپ به این آسیب ها بسیار حساس هستند. متاسفانه استراتژی دارویی موثری در جهت بهبود آسیب های ناشی از ایسکمی مغزی وجود ندارد. ثابت شده پنتوکسی فیلین دارای اثر حفاظتی بر روی نورون ها می باشد همچنین استروژن سبب بهبود ضایعات مغزی ناشی از انسداد عروقی می گردد. این مطالعه به بررسی اثر پنتوکسی فیلین در حضور استروژن بر اختلالات حافظه فضایی و آسیب نورونی ناشی از ایسکمی/ ریپرفیوژن فراگیر گذرا در موش صحرایی ماده (در فاز جنسی استروس) می پردازد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، حیوانات (56n=) به چهار گروه کنترل، ایسکمی، حامل و آزمایشی (mg/kg 200) تقسیم شدند و همگی در فاز استروس قرار داشتند. پنتوکسی فیلین یک ساعت قبل و بعد از ایسکمی/ ریپرفیوژن تزریق شد. ایسکمی به روش انسداد دو طرفه شریان کاروتید مشترک القا شد و سپس ریپرفیوژن صورت گرفت. از ماز آبی موریس و رنگ آمیزی نیسل برای بررسی تمامی گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    براساس نتایج ماز آبی موریس، ایسکمی/ ریپرفیوژن اثر منفی بر روی حافظه فضایی ندارد و از لحاظ آماری میان گروه ها تفاوت معنی داری وجود نداشت، در حالی که بررسی های بافتی بیانگر تفاوت معنی دار تعداد نورون های هرمی سالم ناحیه CA1 هیپوکامپ میان گروه های کنترل و آزمایشی در مقایسه با گروه های حامل و ایسکمی بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد پنتوکسی فیلین سبب کاهش آسیب سلول های هرمی CA1 گشته و در حضور استروژن مانع اختلال شناختی در موش های صحرایی ماده می گردد.
    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، پنتوکسی فیلین، حافظه فضایی، استروژن، موش صحرایی
  • فرانک خرازی، مجتبی داربویی، مهدی مهدوی، محمدحسن نظران* صفحه 22
    سابقه و هدف
    شیوع ابتلا به بیماری هپاتیت ب، وجود جمعیت های غیر پاسخگو به واکسن موجود و ضعف ادجوانت کلاسیک آلوم در القای پاسخ ایمنی سلولی نشان دهنده ضرورت طراحی واکسن های کاراتر می باشد. بررسی های متعددی بر هم کنش عنصر آهن و سیستم ایمنی را به اثبات رسانده اند. در بررسی حاضر، اثرات دو ساختار محتوی آهن، شامل سولفات آهن و نانوکمپلکس AJc-F را بر ارتقای ایمنی زایی واکسن هپاتیت ب مورد ارزیابی قرار دادیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، به موش های Balb/c نر در سه دوره واکسن هپاتیت B تزریق گردید. به یک گروه همراه با واکسن نانوکمپلکس AJc-F و به گروه دیگر سولفات آهن تزریق شد. پاسخ تکثیری ضد HBS Ag لنفوسیت های طحالی با روش BRDU و سطح کلی آنتی بادی اختصاصی ضدHBS Ag، اینترلوکین 4 و اینترفرون گاما با روش الیزا ارزیابی شد. آنالیز آماری داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام گردید.
    یافته ها
    نانوکمپلکس AJc-F سطح کلی آنتی بادی اختصاصی ضد HBS Ag و سیتوکین ها را نسبت به گروه سولفات آهن و کنترل به شکل معنی داری افزایش داد. سولفات آهن موجب کاهش شدید سطح آنتی بادی واینترلوکین 4 نسبت به گروه کنترل گردید. هر دو ترکیب تکثیر لنفوسیتی و سطح اینترفرون گاما را نسبت به گروه کنترل افزایش دادند.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که نانوکمپلکس AJc-F به عنوان ساختار محتوی آهن می تواند سطح ایمنی سلولی و هومورال را در واکسن هپاتیت بی به شدت ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: ادجوانت، نانو تکنولوژی، واکسن هپاتیت ب، آهن
  • سهیلا خلیل زاده، مریم حسن زاد*، محمدرضا بلورساز، صابره تشیعی نژاد، نوشین بقایی، هلناز فضلعلی زاده، علی اکبر ولایتی صفحه 29
    سابقه و هدف
    بیماری سیتیک فیبروزیس (CF) نوعی بیماری ژنتیکی مولتی سیستم است. به دلیل مشکلات گوارشی، جذب مواد غذایی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی با اختلال همراه بوده و افراد مبتلا به طور معمول با کمبود مواد مورد نیاز بدن (ویتامین های A و D و E و مواد معدنی مانند سلنیوم، روی و مس) مواجه می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی سطح سرمی ویتامین های A، D، E و عناصر روی، مس و سلنیوم در بیماران مبتلا به CF بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی از 39 بیمار مبتلا به فیبروز کیستیک (CF) که در طول زمان انجام طرح در بخش کودکان بستری شدند نمونه خونی گرفته شد و سطح سرمی ویتامین های محلول در چربی (ویتامین های D، A، E) و مواد معدنی مانند مس، روی و سلنیوم در این بیماران تعیین گردید.
    یافته ها
    سطح سرمی ویتامین E و سلنیوم در افراد مورد مطالعه پایین ترین میزان را نسبت به سایرین داشتند. در 3 مورد از بیماران (68/7%) سطح سرمی روی پایین گزارش شد.
    نتیجه گیری
    احتمال بروز کمبود ویتامین های محلول در چربی و مواد معدنی از جمله سلنیوم و روی در بیماران مبتلا به فیبروز کیستیک به دلیل درگیری گوارشی در این بیماران بالا است، لذا توجه به تغذیه این بیماران با داشتن یک رژیم غذایی مناسب و استفاده از مکمل های تغذیه ای و ویتامین ها جهت پیشگیری از بروز این مشکل مفید است.
    کلیدواژگان: ویتامین های محلول در چربی، مواد معدنی، فیبروز کیستیک
  • سیمین دخت سنایی، جواد نعمتیان، سیدمحمدمسعود شوشتریان*، علیرضا خداییانی صفحه 33
    سابقه و هدف
    توکسوپلاسموزیس بیماری انگلی ناشی از عفونت با توکسوپلاسما گوندئی می باشد که می تواند قسمت های مختلف بدن را درگیر نماید و بیشترین شیوع آن در کشورهای آسیایی می باشد. روش های مختلفی برای تشخیص اختلالات بینایی در مبتلایان به توکسوپلاسموزیس وجود دارد. یکی از این روش های غیرتهاجمی، الکترواوکولوگرام (EOG) است که عملکرد بینایی را در مبتلایان به توکسوپلاسموزیس ارزیابی می کند. این مطالعه با هدف بررسی اختلالات EOG در بیماران مبتلا به توکسوپلاسموزیس چشمی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 50 فرد ارجاع شده به کلینیک قدس تهران طی سا ل های 91-90 وارد مطالعه شدند که شامل 25 نفر مبتلا به توکسوپلاسموزیس چشمی به عنوان گروه مورد و 25 نفر بدون توکسوپلاسموزیس و سایر بیماری های جشمی به عنوان گروه شاهد بودند. دو گروه تحت EOG قرار گرفتند و نتایج به دست آمده در دو گروه مقایسه شدند.
    یافته ها
    میانگین (± انحراف معیار) اندکس آردن در گروه مورد 25/0±35/1 و در گروه شاهد 31/0±3/2 بود و اختلاف آماری معنی داری را بین دو گروه مذکور نشان داد (0001/0=P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه و مقایسه آنها با سایر مطالعات انجام شده در این زمینه چنین استنباط می شود که اختلالات EOG در بیماران توکسوپلاسموزیس بیش از جمعیت شاهد است.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسموزیس، عوارض چشمی، الکترواکولوگرام
  • فرهاد جعفری*، محمود صمدپور، بهزاد تدین، ملیحه امین زاده صفحه 37
    سابقه و هدف
    عفونت حاد تنفسی (ARI) یک معضل اصلی حوزه بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه می باشد. برنامه های آموزش بهداشت برای مادران زمانی موثر هستند که عملکرد آنها در برابر عفونت مورد پایش قرار گیرد. هدف این مطالعه بررسی عملکرد مادران در برابر ARI کودکانشان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 255 مادر مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی صاحب الزمان تهران بررسی شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. پس از امتیاز دهی سوالات، نمره عملکرد مادران تعیین شد.
    یافته ها
    از 229 مادری که فرزندانشان به ARI مبتلا شده بودند، 53 مادر (14/23%) اقدام خاصی قبل از مراجعه به پزشک انجام نداده بودند. شایع ترین اقدام انجام شده توسط سایر مادران، استفاده از شربت و قرص سرماخوردگی (1/22%) بود و تنها حدود 5% از آنتی بیوتیک استفاده کرده بودند. بیشتر مادران (96/51%) گفتند که اقدامات فوق را بر پایه تجربیات فردی انجام داده اند. 141 نفر (57/61%) فرزند خود را نزد پزشک برده بودند. 92 نفر (2/40%) از کودکانی که مبتلا به سرماخوردگی شده بودند، تحت تغذیه با شیر مادر بودند که از این میان 4/92% در طول بیماری بدون تغییر از شیر مادر استفاده کردند. میانگین نمره عملکرد مادران در سطح خوبی بود. منبع اطلاعاتی مادر در زمینه اقدامات انجام شده با نمره عملکرد مادر ارتباط معنی داری داشت (001/0p<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد عملکرد مادران در زمینه ARI در سطح خوبی می باشد و نحوه کسب آگاهی آنها بر عملکرد آنها تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: عملکرد، مرکز بهداشتی درمانی، عفونت تنفسی حاد، تهران
  • محبوبه صفوی، فخرالدین تقی نژا*د، سید حسین یحیوی، حجت الله فراهانی، فرشید رادفر صفحه 43
    سابقه و هدف
    رفتارهای شهروندی سازمانی یکی از عوامل مطرح در بهره وری، کارایی و اثربخشی سازمان است که شناخت عوامل مرتبط و زمینه ساز آن در پرستاران می تواند در نهایت موجب ارتقا کیفیت مراقبت از بیماران گردد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی – همبستگی است که در آن با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله-ای، 400 پرسشنامه در بین پرستاران شاغل در 15 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران توزیع و در نهایت 373 پرسشنامه با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های مقایسه میانگین و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عدالت رویه ای همبستگی مستقیم و معنی داری با رفتار شهروندی سازمانی داشت (05/0>P، 135/0=r). میانگین کلی نمره رفتارشهروندی سازمانی در پرستاران مورد مطالعه 4/0±81/3 و در سطح «نسبتا مطلوب» و میانگین عدالت رویه ای ادراک شده پایین تر از میانگین و «نسبتا نامطلوب» ارزیابی گردید. درک از انصاف سازمانی در پرستاران مرد به طور معنی داری بیش از زنان بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    لازم است مسئولان بیمارستانی با بازنگری در شیوه گزینش و انتصاب سرپرستاران، سوپروایزرها و مترون ها و نیز دادن آموزشهای ضمن خدمت مدیریتی لازم، زمینه افزایش درک پرستاران از وجود انصاف سازمانی را فراهم و از این راه به تقویت رفتارهای شهروندی سازمانی پرستاران کمک نمایند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عدالت رویه ای، پرستار
  • میرمسعود فاطمی، محمد زارع، فاطمه خرازی افرا*، محمد خرازی افرا صفحه 49
    سابقه و هدف
    با توجه به پژوهش های پیشین رابطه میان مقابله با شرایط پراسترس و بسیاری از متغیرها از جمله افسردگی، سلامتی، مذهب، حمایت اجتماعی، اشتغال و... صورت پذیرفته است. در این میان، متغیری که به آن کمتر پرداخته شده است معنویت می باشد. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی تاثیر رشد معنویت بر راهکار مقابله با شرایط استرس زا انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی همبستگی، 384 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران به وسیله روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل آزمون مقابله با شرایط پر استرس CISS که به منظور ارزیابی سه سبک مقابله یعنی مقابله مسئله مدار، مقابله هیجان مدار و مقابله اجتنابی تشکیل شده و آزمون سنجش رشد معنوی SAI به منظور ارزیابی 6 زیر مقیاس آگاهی از وجود خدا، پذیرش واقعی، ناامیدی، بزرگنمایی، مدیریت برداشت و بی ثباتی بود.
    یافته ها
    بین رشد معنویت و مقابله مسئله مدار ارتباط معنی دار و مستقیم وجود داشت، این بدین معنی است که با افزایش نمره «رشد معنویت»، «میزان مقابله مسئله مدار با شرایط پراسترس» در آنها افزایش می یابد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان داد ارتباط بین رشد معنویت و سه بعد شاخص های مقابله با شرایط استرس زا معنی دار است. این بدین معنی است که رشد معنویت یکی از پیش بینی کننده های مهم روش مقابله با شرایط پراسترس دانشجویان محسوب می شود.
    کلیدواژگان: معنویت، استرس، مقابله مسئله مدار، مقابله هیجان مدار، مقابله اجتنابی، خدا، ناامیدی، بزرگنمایی، مدیریت برداشت، بی ثباتی
  • سحر آذری*، مهناز شهنازی، عزیزه فرشباف خلیلی، امالبنین عباس نژاد صفحه 54
    سابقه و هدف
    حدود 48 درصد حاملگی ها در آمریکا ناخواسته یا بدون برنامه ریزی هستند که ناشی از عدم استفاده از روش های بارداری مطمئن یا استفاده نادرست می باشد. بین انتخاب روش ضد بارداری و رضایت جنسی رابطه ای قوی وجود دارد تا جایی که کاهش میل جنسی مانعی برای استفاده از روش های ضد بارداری است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- مقایسه ای در سال 90-91 انجام گرفت. 387 خانم متاهل 45-15 ساله که جهت پیشگیری از بارداری از روش های طبی و 387 نفر که از روش منقطع استفاده می کردند، به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه شامل دو قسمت اطلاعات دموگرافیک (9 سوال) و بررسی رضایت مندی جنسی بود. برای مقایسه رضایت مندی از پرسشنامه استاندارد پنج گزینه ای لارسون استفاده شد که از 25 سوال تشکیل شده بود. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار spss نسخه 18 و شاخص های آمار توصیفی و استنباطی کای دو، رگرسیون و t-test انجام شد.P کمتر از 05/0 معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایت جنسی در روش منقطع 8/9±68/69 و در روش طبی 53/11±66/68 از دامنه نمره 125-25 بود که در هر دو گروه در سطح رضایت جنسی کم قرار داشت.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، رضایت جنسی در سطح پایین قرار داشت. با توجه به این که رضایت جنسی عامل مهمی در انتخاب روش ضدبارداری می باشد، لذا انجام مشاوره و ارایه اطلاعات مفید و درست در این زمینه به همه زنان واجد شرایط قبل از انتخاب روش پیشگیری از بارداری توسط کارکنان بهداشتی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نزدیکی منقطع، روش های ضدبارداری، رضایت جنسی
|
  • Kazem Parivar, Maryam Momayez Sefat *, Nasim Hayati Roodbari, Maryam Bananaj Page 1
    Background
    Stem cells are cells with high regeneration ability and potential to develop into many different cell types in the body. Stem cells are able to differentiate into specialized cell of different tissues in vitro and are used for cell therapy. In the present study, the ability of umbilical cord mesenchymal stem cells to differentiate in to cardiomyocytes like cells in vitro was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the effect of heart extract on differentiation of mesenchimal stem cells was assessed in vitro. First, MSCs were isolated from mouse NMRI umbilical cord on E16-18 and cultured in plate under a humidified atmosphere of 5% CO2 in air at 36.5◦C. The day 7–10 of culture, these cells received 40 λ heart extract from 2 weeks old mice every 4 days. After induction for 21 days, mesenchymal cells started to differentiate into cardiomyocytes like cells. Immunocytochemistry methods were used to detect the expression of alpha smooth muscle actin protein.
    Results
    Morphological changes and immunocytochemistry studies showed the expression of alpha smooth muscle actin and indicated that the MSCs could have the potential to differentiate into cardiomyocytes like cells in vitro.
    Conclusion
    These results indicate that umbilical cord mesenchimal stem cells can differentiate into cardiomyocytes like cells in vitro by some growth factors existing in the heart extract.
    Keywords: Umbilical cord, Mesenchymal stem cells, Heart extract, Differentiation, Cardiomyocytes like cells
  • Maryam Modhej*, Saleh Tabatabaei, Mohsen Sari, Somayeh Sallary, Esrafil Mansouri Page 8
    Background
    Organic solvents, such as phenol, are widely used in different industries and occupations. The aim of this study was to evaluate the effects of phenol on testicular morphology and morphometry and also some digestive organs and body weight.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 54 male wistar rats were placed in 3 groups, including control and phenol recipient of 100 and 20 mg/kg/bw. Rats received phenol solution or water by gavage every day for 15 days. At the end of study, 3 rats from each group were weighted. After anesthetize of rats, right testes dimensions, weight and histological structure as well as weights of some digestive organs were determined. seminiferus tubule diameter, compared with the control group (p<0.05). While, 200 mg/kg/bw phenol reduced the epithelial thickness in compared with control group (p<0.05). Testicular morphometry was not affected by phenol treatments (p>0.05). Stomach and colon weights in phenol receiving groups were significantly lower than the control group (p<0.05).
    Results
    Phenol at 100 and 200 mg/kg.bw significantly increased the spermatogonia cell count and lumen, Saleh Tabatabaei2, Mohsen Sari2, Somayeh Sallary2, Esrafil Mansouri3 1 MSc Student of Animal Physiology, Department of Animal Sciences, Ramin Agriculture and Natural Resources University, Khuzestan, Iran 2 Assistant professor, Department of Animal Sciences, Ramin Agriculture and Natural Resources University, Khuzestan, Iran 3 Assistant Professor, Anatomy Ward, Faculty of Medicine, Ahwaz Jondishapur University of Medical Sciences, Ahwaz, Iran Abstract
    Background
    Organic solvents, such as phenol, are widely used in different industries and occupations. The aim of this study was to evaluate the effects of phenol on testicular morphology and morphometry and also some digestive organs and body weight.
    Conclusion
    The results indicate the effectiveness of phenol on testes morphological structure and gastrointestinal tract organs weight.
    Keywords: Histopathology, Morphometry, Gastrointestinal tract, Testes, Rat, Phenol
  • Nooshin Panahi Khezri, Zahra Nadia Sharifi, Hamed Shafaroodi, Ghazal Ansarian, Shabnam Movassaghi* Page 14
    Background
    The short break in cerebral blood flow causes permanent brain injury and behavioral dysfunction. The hippocampus, specifically the CA1 pyramidal cells, is highly vulnerable to ischemic injuries. There is no effective pharmacological strategy for improving brain tissue damage induced by cerebral ischemia. Previous studies reported that pentoxifylline has a neuroprotective effect on brain trauma and it is well known that endogenous estrogen improves stroke outcome during vascular occlusion. In this study, the possible positive effects of pentoxifylline and estrogen on behavioral deficit and neuronal damage were studied in female Wistar rats in estrous phase subjected to an experimental model of transient global brain ischemia.
    Materials And Methods
    In this experimental study, female Wistar rats (n= 56) were assigned to control, ischemia, vehicle, and pentoxifylline - treated (200 mg/kg IP) groups and all of them were in their estrous phase. Pentoxifylline was administered at 1 h before and 1 h after ischemia. Global cerebral ischemia was induced by bilateral common carotid artery occlusion, followed by reperfusion.Morris water maze and nissl staining was used for all groups.
    Results
    According to Morris water maze test results, cerebral ischemia could not exert any negative effect on cognitive spatial abilities after reperfusion and there were no significant differences between groups. In Nissl study, there were significant differences between number of pyramidal cells in both control and pentoxifylline - treated groups (P≤0.05), either ischemia and vehicle groups.
    Conclusion
    Our study illustrated that pentoxifylline can reduce CA1 cell damages and in presence of estrogen prevents any cognitive impairment in female rats which were subjected to brain global ischemia.
    Keywords: Pentoxifylline, Spatial Memory, Brain Ischemia, Estrogen
  • Faranak Kharazi, Mojtaba Darbouy, Mehdi Mahdavi, Umohammad Hassan Nazaran* Page 22
    Background
    Prevalence of hepatitis B infection, existence of non-responder populations and the weakness of the classic Alum adjuvant in inducing proper cellular immune responses display the importance of designing more efficient vaccines. Many studies have demonstrated interactions between iron and the immune system. In the present study, we have evaluated the effects of two iron containing structures, ferrous sulphate and AJc-F nano complex on immune response.
    Materials And Methods
    In this experimental study, female Balb/c mice were injected 3 times with hepatitis B vaccine. The proliferative response of the splenocytes was evaluated using bromodeoxyuridine assay and interleukin-4, interferon-gamma (IFN-gamma) levels and total specific antibodies were examined by the ELISA method. Data analysis was done by SPSS software version 18.
    Results
    AJc-F nano complex significantly increased total antibody and cytokine levels compared to ferrous sulfate and control groups. Ferrous sulfate severely decreased total antibody and IL-4 levels compared to control group. Both compounds increased splenocyte proliferation and IFN gamma levels compared to control group.
    Conclusion
    The results show that AJc-F, as an iron-containing nano complex, could efficiently increase humoral and cellular immune responses against hepatitis B vaccine.
    Keywords: Adjuvant_Nanotechnology_Hepatitis B vaccine_Iron
  • Soheila Khalilzadeh, Maryam Hassanzad*, Mohammadreza Boloursaz, Sabereh Tashayoie Nejad, Nooshin Baghaie, Helenaz Fazlalizadeh, Ali Akbar Velayati Page 29
    Background
    Cystic fibrosis (CF) is a genetically disease with different respiratory and gastrointestinal organ involvement. Because of gastrointestinal tract involvement, patients have mal-absorption for vitamins and mineral elements; for example vitamin A, D, E and trace elements such as Selenium (Se), Zinc (Zn) and Copper (Cu) have low serum level in CF patients in different studies. The goal of this study is to define relation between serum level of this elements and severity of respiratory and gastrointestinal tract involvement in these patients.
    Materials And Methods
    This cross sectional study performed on 39 cystic fibrosis patients admitted in pediatric ward of Masih Daneshvari hospital, Tehran, Iran. Serum levels of Vitamin A, D and E, Selenium, Zinc and Copper deficiency were studied.
    Results
    Serum level of Vitamin A and D were lower than normal values. Also, 3 cases (7.68%) had serum level of Zinc lower than normal values.
    Conclusion
    CF patients are susceptible to have deficiencies of fat soluble vitamins and trace elements such as Selenium and Zinc because of mal-absorption. It seems that a perfect diet and nutritional components are helpful in prevention of these problems.
    Keywords: Cystic fibrosis, Zinc, Copper, Selenium, Vitamin
  • Simindokht Sanaie, Javad Nematian, Seyed Mohammad Masoud Shoushtarian*, Ali Reza Khodaeiani Page 33
    Background
    Toxoplasmosis is a parasitic disease caused by Toxoplasma gondii that can affect various parts of the body and it is most prevalent in Asian countries. There are various methods for detection of visual impairment in patients with toxoplasmosis. One of these non-invasive methods is electrooculogram (EOG) which evaluates visual function in patients with toxoplasmosis. This study was performed to determine the prevalence of ocular complications of toxoplasmosis by EOG.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 50 subjects referred to Qods Clinic from 2011 to 2012 including 25 case with ocular toxoplasmosis and 25 control subjects without toxoplasmosis were enrolled and the EOG results were compared among two groups.
    Results
    The mean (± standard deviation) Arden indices were 1.35±0.25 and 2.3±0.31 in control and case group, respectively (P=0.0001).
    Conclusion
    According to our results and comparison with other studies, it may be concluded that ocular complications of toxoplasmosis is more prevalent compared with control group according to EOG technique.
    Keywords: Toxoplasmosis, Ocular complications, EOG
  • Farhad Jafari*, Mahmood Samadpour, Behzad Tadayyon, Maliheh Aminzadeh Page 37
    Background
    Acute respiratory infections (ARI) are a major public health problem in developing countries. Health education programs can only be effective when designed to take into account the prevailing practices of the community. The aim of our study was to evaluate practice of mothers towards ARI in their children.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 255 mothers referred to health center of Saheb al zaman in Tehran were studied. The data were collected by a research-made questionnaire. After scoring the questions, the practice score of mothers was determined.
    Results
    Of 229 mothers who had children with ARI, 53 mothers (23.14%) did not perform certain actions before visit a doctor. The most common measure taken by mothers to children at risk of ARI was using the syrup and cold tablets (22.1%) and only about 5% of them used antibiotics for their kids. Most mothers (51.96%) had done these measures based on their personal experiences. 141 mothers (61.57%) had taken her child to the doctor. 92 (40.2%) children were suffering from colds were under breastfeeding that 92.4% of them used the same diet after disease. The mean practice score of mothers was at good level. Also, maternal performance score was significantly correlated with the source of information taken by the mother of a child with ARI (p<0.001).
    Conclusion
    This study showed that the practice score of understudy mothers toward ARI was good and access to information has an impact on their performance.
    Keywords: Practice, Health center, Acute respiratory Infection, Tehran
  • Mahboubeh Safavi, Fakhreddin Taghynezhad*, Seyed Hossein Yahyavi, Hojjatollahfarahani, Farshid Radfar Page 43
    Background
    Recognizing predictors and correlated factors of organizational citizenship behavior (OCB), as an important agent in productivity, efficiency and effectiveness of organization can finally help to improve quality of patients care. The aim of this study was to evaluate the relationship between OCB and procedural justice in nurses.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional questionnaire survey, in which 400 questionnaires distributed among nurses among fifteen hospitals affiliated to Tehran University of Medical Science (TUMS) using multistage cluster sampling method. A total of 380 questionnaires were returned of which 373 questionnaires were completed and usable for the study. To analyze the data, descriptive statistics, comparison tests and Pearson coefficient were used.
    Results
    perceived procedural justice had a positive significant correlation with nurse's OCB (r=0.135, p<0.05). Overall mean score of OCB was 3.84±0.4 (Partly desirable level), while the respondent' means score of perceived procedural justice was at level of ''partly undesirable''. Male nurses had better perception about existing procedural justice in their hospital compared to female coworkers (p<0.05).
    Conclusion
    According to finding of the survey, related officials should pay more attention in selection and appointment of head nurses, supervisors as well as matrons in affiliated hospital. Using job training and managerial education help to enhance nurse's organizational citizenship behavior through increasing level of their perceived procedural justice.
    Keywords: Organizational citizenship behavior, Procedural justice, Nurse
  • Mir Masoud Fatemi, Mohammad Zare, Fatemeh Kharrazi Afra*, Mohammad Kharrazi Afra Page 49
    Background
    Previous researches have focused on the association between coping with stressful situations and other variables such as depression, health, religion, social support, and employment. In this regard, spirituality is the variable which has received less attention. Therefore, the purpose of the present study was to evaluate the effect of spirituality on the coping strategies used in stressful situations.
    Materials And Methods
    In this descriptive- correlation study, 384 students of Islamic Azad University, Tehran Medical Branch, were selected by convenient sampling. The first tool consisted of a questionnaire on coping with stressful situations, which divides the sample regarding problemoriented, emotion –focused, and avoidance coping strategies. The second was a spirituality questionnaire or SAI, including six subscales: God awareness, real acceptance, hopelessness, magnification, instability, and perception management.
    Results
    Significant positive correlation was observed between spirituality growth and focused coping strategies with the increase of spiritual growth, oriented coping with stressful situations increases.
    Conclusion
    This study showed a significant relationship between growth and spiritual dimensions of coping with stressful situations. This means that spiritual growth is one of the most important predictors that the students use to deal with stressful situations.
    Keywords: Spiritual, Stress, Problem, focused coping, Emotion, focused coping, Avoidance coping, God, Hopelessness, Magnification, Perception management, Instability
  • Sahar Azari*, Mahnaz Shahnazi, Azizeh Farshbafkhalili, Ommolbanin Abbasnezhad Page 54
    Background
    Approximately, 48% of all pregnancies in the US are unintentional, unplanned, or mistimed and most unplanned pregnancies result from inconsistent, incorrect or nonuse of a contraceptive method. One of the most important factors which determine contraceptive method is sexual satisfaction as far as diminished sexual pleasure may be a barrier to use of these methods.
    Materials And Methods
    This descriptive- comparative study carried out on 387 married women aged 15-45 years who used withdrawal method and 387 women who used other contraceptive methods between 2011 and 2012. A questionnaire was used for data collection consisted of two parts; 9 demographic information and 25 assessing sexual satisfaction. Second part consists of Standard Larson questionnaire based on a Likert scale of 1 to 5. Data was analyzed by SPSS ver.18 using descriptive statistics, independent t test, chi-square and regression tests.
    Results
    Mean score of sexual satisfaction was 69.68±9.8 in women who used withdrawal method and 68.66 ±11.53 in women used other contraceptive methods. So, level of sexual satisfaction in both groups was in low level.
    Conclusion
    In this study, level of sexual satisfaction in both groups was in low level. Sexual satisfaction is important factor that influence on couples to choose contraceptives methods, so health workers should give correct and useful information to women before they choose a contraceptive method.
    Keywords: Withdrawal method, Contraceptive methods, Sexual satisfaction