فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 78، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/10/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیدعلی کمالی، سیده جیهان حسینی خبیر، سید حمیدکمالی*، احمد تیمورنژاد، شیرین حسنی رنجبر، سمانه کریمیان، علیرضا خلج صفحات 195-202
    اطریفل صغیر یا تری پالا که مرکب از لغت «تری» به معنی سه و «پالا» یعنی میوه است، یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی طب سنتی می باشد. ترکیب اصلی آن شامل سه میوه هلیله و بلیله وآمله است که به مقدار برابر وارد ترکیب می شوند.در این مقاله جستجو درمورد کاربرد اطریفل صغیر و واجزای آن درچاقی برای تمام پی آمدهای حیوانی وانسانی انجام شده است. کتب معتبر طب سنتی شامل کتاب قانون فی الطب وخلاصه الحکمه ومخزن الادویه مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین پایگاهای اطلاعاتی SID، IranMedex، Google Scholar، PubMed و Web of Science با کلید واژهای “Triphala”، “Atrifal -Saghir”، “Itrifal -Saghir” و “obesity” بدون محدویت زمانی و زبان برای کلیه یافته های حیوانی و انسانی مورد بررسی قرار گرفتند. این ترکیب دارای اثرات متفاوتی در کتاب قانون مانند اثرات پاک کننده اخلاط معده و تقویت معده و خوردن آن درمان کننده سودا است و اثرات ضد چاقی دارد. همچنین درخارج نمودن بلغم نیز استفاده می شود و مکانیسم تقویت معده از طریق بهبود ضعف آن و دفع رطوبت است و در نتیجه باعث هضم و جذب بهتر غذا درمعده می شود.
    کلیدواژگان: اطریفل صغیر، چاقی، طب سنتی، هلیله، بلیله، آمله
  • رحیم احمدی، صدیقه مولایی* صفحات 203-209
    سابقه و هدف
    میان سطح سرمی برخی آنزیم ها و سبک زندگی ارتباطاتی وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات دود قلیان و استرس تاریکی بر میزان سرمی آلکالین فسفاتاز و کراتین کیناز در موش های صحرایی ماده بود.
    روش بررسی
    در مطالعه تجربی حاضر، موش های صحرایی ماده ویستار به گروه های 7 راسی شاهد، دریافت کننده دود قلیان، تحت استرس تاریکی، دریافت کننده دود قلیان و استرس تاریکی تقسیم شدند. موش های دریافت کننده دود قلیان در معرض روزانه 100 دقیقه دود قلیان و موش های تحت استرس تاریکی در معرض 5 ساعت تاریکی در طی روز قرار گرفتند. پس از 7 هفته، نمونه های خونی تهیه و سطح سرمی آنزیم های آلکالین فسفاتاز و کراتین کیناز با اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    سطح سرمی کراتین کیناز و آلکالین فسفاتاز در موش های دریافت کننده دود قلیان، تحت استرس تاریکی و هم زمان تحت استرس تاریکی و دود قلیان نسبت به شاهد، افزایش معنی داری داشت (به ترتیب 0/001>p و 0/05>p). از طرفی، اختلاف میزان سرمی کراتین کیناز و آلکالین فسفاتاز در میان موش های تحت استرس تاریکی دریافت کننده دود قلیان نسبت به گروه دریافت کننده دود قلیان یا گروه تحت استرس تاریکی معنی دار بود (به ترتیب 0/001>p و 0/05>p). سطح سرمی کراتین کیناز و آلکالین فسفاتاز موش های دریافت کننده دود قلیان نسبت به حیوانات تحت استرس تاریکی به طور معنی داری بیشتر بود (به ترتیب 0/001>p و 0/05>p).
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان داد که دود قلیان و استرس تاریکی در موش ها باعث افزایش میزان سرمی آلکالین فسفاتاز و کراتین کیناز می شوند. بر این مبنا، این عوامل می توانند اثرات پاتوفیزیولوژیک قابل توجهی بر اندام های داخلی به ویژه قلب، مغز، کبد یا عضلات بر جای گذارند.
    کلیدواژگان: کراتین کیناز، آلکالین فسفاتاز، دود قلیان، تاریکی، موش صحرایی
  • پگاه مسلمی، سید رضاحسینی دوست*، ژینوس عسگرپناه، مهدی رزاقی ابیانه صفحات 210-214
    سابقه و هدف
    افزایش استفاده از داروهای ضد قارچ علیه عفونت های قارچی وعوارض جانبی جدی بعضی از این داروها و نیز بروز مقاومت نسبت به آنها، توجه محققین را به یافتن درمان های کمکی و جایگزین از جمله استفاده از گیاهان دارویی معطوف کرده است. در این مقاله اثر ضد قارچی عصاره تام متانولی و فراکسیون های اتیل استاتی، کلروفرمی، متانولی و آبی بخش های هوایی گیاه هوم بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، از بخش های هوایی Ephedra pachyclada، عصاره و فراکسیون های ذکر شده و به روش ماسراسیون تهیه گردید. جهت تعیین اثرات ضد قارچی غلظت های 25/31، 5/62، 125، 250 و 500 میلی گرم/میلی لیتر از عصاره تام و فراکسیون های مختلف تهیه گردید و بر روی 5 سوش قارچی، شامل کاندیدا آلبیکنس، فوزاریوم اکسیسپوریوم، آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس فومیگاتوس، به روش Disc diffiusionمورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره تام متانولی، فراکسیون متانولی و آبی و کلروفرمی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر خوبی داشت، اما بر روی سایر سوش ها هیچ گونه اثر ضد قارچی نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که این گیاه محتوی مواد ضد قارچ کاندیدا آلبیکانس است. ادامه تحقیقات در جهت شناسایی و جداسازی ماده موثره موجود در عصاره گیاه مورد نظر و تعیین اثر ضد قارچی آن پیش نیاز نتیجه گیری کاربردی تر نتایج این تحقیق است.
    کلیدواژگان: اثر ضد قارچی، عصاره، افدرا، آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس فلاووس، فوزاریوم اکسیسپوریوم، کاندیدا آلبیکنس
  • سمیره صداقت، امید مرادی*، حمزه احمدیان صفحات 215-220
    سابقه و هدف
    پرخاشگری یکی از مشکلات مهم دوره نوجوانی است که پیامدهای منفی همچون تصویر ذهنی منفی در میان همسالان و آموزگاران، طرد از سوی همسالان، افت تحصیلی، مصرف مواد، مشکلات ارتباطی با خانواده و بزهکاری را در پی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش گروهی شناختی رفتاری کنترل خشم بر پرخاشگری دانش آموزان دختر پرخاشگر صورت گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش نیمه آزمایشی در قالب طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر بانه (1519 نفر) در سال تحصیلی 92- 91 بود. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 40 نفر از دانش آموزان دختر پرخاشگر پایه سوم مقطع متوسطه بانه انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 20 نفر) جایگزین شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پرخاشگری باس و پری بود. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای و به صورت هفتگی تحت آموزش قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل کوواریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    آموزش گروهی شناختی رفتاری کنترل خشم به طور معنی داری پرخاشگری کلی دانش آموزان دختر پرخاشگر را کاهش داده است (p<0.001).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نقش و تاثیر آموزش گروهی شناختی رفتاری را بر کاهش پرخاشگری دانش آموزان دختر مورد تایید قرار می دهد
    کلیدواژگان: آموزش گروهی شناختی رفتاری، کنترل خشم، پرخاشگری
  • منیره عامریان، محمدباقر سهرابی*، پونه ذوالفقاری، مریم یارمحمدی، احسان نزاکتی، الهه یحیایی، مریم مهدویان، جواد صرافها صفحات 221-226
    سابقه و هدف
    کنترل میزان فسفر، هورمون پاراتیروئید و چربی های خون در بیماران دیالیزی بسیار مهم و ضروری است که به طرق مختلف انجام می شود. هدف این مطالعه تعیین اثر نیاسین بر سطح فسفر، هورمون پاراتیروئید و پروفایل چربی بیماران همودیالیزی بود.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی بر روی 120 بیمار دیالیزی که به دو گروه 60 نفره مورد (مصرف نیاسین) و شاهد (مصرف پلاسبو) تقسیم شدند، انجام شد. دوز نیاسین به صورت ماهانه و طی سه مرحله از 200 به 600 میلی گرم در روز افزایش یافت. آزمایشات مربوط به سطح فسفر، PTH و پروفایل چربی در هر دو گروه انجام و نتایج دو گروه با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    درگروه مورد 40 نفر (66/7 درصد) و در گروه شاهد 37 نفر (61/7 درصد) مذکر بودند. استفاده از نیاسین به طور معنی-داری باعث کاهش فسفر (001/0p<)، کاهش هورمون پاراتیروئید (p<0.001) و افزایش (HDL (p<0.001 شد، ولی تغییر معنی-داری در مقادیر تری گلیسیرید و LDL نداشت.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که نیکوتینیک اسید باعث کاهش فسفر و هورمون پاراتیروئید و افزایش HDL در بیماران همودیالیزی می شود، ولی لازم است برای تعیین دوز موثر دارو مطالعات کامل تری انجام شود.
    کلیدواژگان: نیاسین، فسفر خون، PTH، پروفایل چربی، همودیالیز
  • سید رضامودب، بهزاد کاظمی حکی*، نادر ابراهیمی آتش خسرو صفحات 227-234
    سابقه و هدف
    انتروکوک ها، پاتوژن های مهم و شایع در عفونت های بیمارستانی هستند. ازمیان گونه های مختلف انتروکوک ها، انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فسیوم، پاتوژن های اصلی محسوب می شوند. سویه های مقاوم به ونکومایسین (VRE: Vancomycin resistant Enterococci) در بیماران سرپایی و بستری به وفور در سراسر جهان مشاهده می شوند. در این مطالعه، خصوصیات فنوتیپی و ژنوتیپی سویه های ایزوله شدهVRE از بیماران بستری و سرپایی مورد بررسی قرارگرفت.
    روش بررسی
    از مجموع 193 سویه، 178 سویه انتروکوکوس فکالیس و 15 سویه انتروکوکوس فسیوم جدا شدند که با روش ماکرودایلوشن براث، در مجموع 22 سویه به عنوان سویه های VRE شناسایی گردیدند. تمامی این سویه ها ایزوله شده از بیماران بستری بود که تعداد 6 سویه از نمونه مدفوعی و 16 سویه از نمونه بالینی بود.
    یافته ها
    با روش PCR، ژنوتیپVanA در10 سویه انتروکوکوس فسیوم و در 2 سویه انتروکوکوس فکالیس شناسایی شد. همچنینVanB در 5 سویه انتروکوکوس فسیوم و در 5 سویه انتروکوکوس فکالیس تشخیص داده شد. ژنوتیپ VanC در هیچ کدام از سویه ها شناسایی نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به محدود بودن مطالعات در مورد سویه های VRE در کشور، امکان مقایسه دقیق بین مطالعه حاضر و تحقیقات دیگر ممکن نیست ولی این مطالعه، مبین وجود سویه های VRE در فلور طبیعی و نمونه های بالینی بیماران است. همچنین شایع بودن ژنوتیپVanA را نسبت به VanB در سویه های VRE نشان می دهد.
    کلیدواژگان: انتروکوک، ونکومایسین، Multiplex PCR، ژن های مقاومت
  • مریم قانع *، راضیه خانپورزارنجی صفحات 235-241
    سابقه و هدف
    فاضلاب های بیمارستانی حاوی تعداد زیادی باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک است. در میان باکتری های مقاوم، باسیل های گرم منفی قادرند برای مدت طولانی در محیط باقی مانده و به عنوان مخازن ژن های مقاومت عمل کنند. هدف از این مطالعه ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی باسیل های گرم منفی فاضلاب های بیمارستانی و بررسی الگوی پلاسمیدی در باکتری های مقاوم به چند دارو بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جدا شده با روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. سویه های جدا شده مطابق با روش برگی (Bergey) شناسایی شدند و استخراج پلا سمید با روش لیز قلیایی انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع، 320 سویه برای ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی جدا شدند. بیشترین فراوانی مربوط به باسیل های گرم منفی (62/5%) و پس از آن باسیل های گرم مثبت (34/4%) و کوکسی های گرم مثبت (3/1%) بود. بیشترین سویه های جدا شده مربوط به (E. coli (33% و پس از آن (Pseudomonas aeruginosa (17% بود. از بین باکتری های جدا شده، 200 باکتری میله ای گرم منفی از لحاظ الگوی مقاومت نسبت به 8 آنتی بیوتیک، مورد بررسی قرار گرفتند. جنتامیسین و سفتریاکسون موثرترین آنتی بیوتیک و آمپی سیلین کمترین تاثیر را بر باکتری ها داشتند. در تمام سویه ها مقاومت چند دارویی مشاهده شد و 6% سویه ها نسبت به تمام آنتی بیوتیک ها مقاوم بودند. الکتروفورز DNA پلاسمیدی سویه های فوق نشان داد که همه آنها دارای پلاسمید با اندازه Kb 24/5- 1/5 بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که باکتری هایی با مقاومت چند دارویی در فاضلاب های بیمارستانی وجود دارند و تهدیدی برای سلامت عمومی محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: مقاومت چند دارویی، فاضلاب بیمارستانی، پلاسمید
  • مریم فرهمند، فهیمه رمضانی تهرانی*، مهسا نوروززاده، فریدون عزیزی صفحات 242-247
    سابقه و هدف
    بسیاری از زنان جهت جلوگیری از بارداری روش مصرف قرص های خوراکی را اتخاذ می نمایند. به همین دلیل، این مطالعه به منظور بررسی اثرات این قرص ها در مدت زمان طولانی بر برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی انجام شد.
    روش بررسی
    نمونه های پژوهش از میان 4689 زنان مشارکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران که اطلاعاتشان تا پایان مطالعه کامل بود، انتخاب شدند. پرسشنامه های تکمیل شده در این طرح جهت گردآوری داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    مقایسه چهار گروه مطالعه شامل بدون سابقه مصرف و سه گروه دیگر که شامل مصرف کنندگان با زمان های متفاوت بودند با یکدیگر نشان داد که عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در میان این گروه ها حتی به همراه اصلاح عوامل مخدوش کننده معنی-دار نیست.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف قرص های پیشگیری از بارداری کنونی، باعث افزایش عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در میان زنان سنین باروری نمی شود.
    کلیدواژگان: قرص های پیشگیری از بارداری، سنین باروری، بیماری های قلبی عروقی، چاقی، قند خون ناشتا، لیپوپروتئین
  • سعیده ترویج اسلامی، حسین نصیریان *، سعید ابطحی صفحات 248-253
    سابقه و هدف
    کم کاری کونژنیتال تیروئید بیماری خطیری است که در صورت تشخیص و درمان به موقع از عوارضی مانند عقب افتادگی ذهنی پیشگیری می شود. اغلب در بدو تولد، بدون علائم بالینی است ولی باعث تشدید یا طول کشیدن زردی نوزادی می-شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین وجود رابطه بین زردی به عنوان علامت بالینی غیراختصاصی و کم کاری کونژنیتال تیروئید است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی روی140 نوزاد ترم سالم با سن 28-1 روز و میزان بیلی روبین توتال بیش ازmg/dl10 در چهار بیمارستان آموزشی انجام گرفت و تست های تیروئید در مورد آنان انجام شد. هورمون محرک تیروئید (TSH) به میزان بیش از mu/l10 و هورمون تیروکسین (T4) به میزان کمتر از μg/dl7 به عنوان کم کاری کونژنیتال تیروئید در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در 2/14% نمونه ها (3 نفر) سطح هورمون T4 پایین بود. با توجه به اینکه TSH در 2 نفر >mu/l10بود، با بررسی بیشتر تشخیص هیپوتیروئیدی به میزان یک مورد در 140 نوزاد گذاشته شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه شیوع هیپو تیروئیدی در نوزادان مبتلا به زردی، 7:1000 بود. اکثر نوزادان مبتلا ابتدا بدون علامت بالینی اختصاصی هستند؛ بنابراین باید نسبت به تظاهرات بالینی غیر اختصاصی که زردی از زودرس ترین آنها است هشیار بود. تحت نظر داشتن این نوزادان و تکرار تست ها ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هیپوتیروئیدی کونژنیتال، زردی، غربالگری نوزادی، TSH، تیروکسین
  • اعظم رستمی*، کاظم شریعت نیا، افسانه خواجوند خوشلی صفحات 254-259
    سابقه و هدف
    خودکارآمدی به عنوان باور به توانمندی خود و ذهن آگاهی به عنوان حضور ذهن وبودن در اکنون به صورت هدفمند و خالی از قضاوت نقش مهمی برافسردگی و البته نشخوارفکری افراد دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه خودکارآمدی و ذهن آگاهی با نشخوارفکری است.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی، 380 دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه خودکارآمدی شرر (1982)، سیاهه نشخوار فکری (1386) و مهارت های ذهن آگاهی کنتاکی (2004) بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS وآزمون ضریب همبستگی پیرسون وآزمون t دوگروه مستقل و رگرسیون خطی برای پیش بینی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین خودکارآمدی ونشخوار فکری و همچنین بین ذهن آگاهی و نشخوار فکری رابطه معنی دار منفی وجود داشت، یعنی با افزایش خودکارآمدی به میزان 0/23 و با افزایش ذهن آگاهی به میزان 0/21 از نشخوار فکری کاسته می شد؛ ولی بین خودکارآمدی و ذهن آگاهی به میزان 0/56 رابطه معنی دار مثبت وجود داشت، یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش می یافت. بین خودکارآمدی زنان و مردان دانشجو تفاوت معنی دار وجود داشت، ولی بین ذهن آگاهی و نشخوارفکری آنان تفاوت معنی دار وجود نداشت. تحت تاثیر خودکارآمدی نیز متغیر ذهن آگاهی از رگرسیون خارج شد. در ضمن، خودکارآمدی تاثیر معکوسی بر نشخوار فکری داشت و تقریبا 0/08 از واریانس نشخوار فکری را تبیین می کرد.
    نتیجه گیری
    با افزایش خودکارآمدی و ذهن آگاهی از طریق زندگی هدفمند و درک اکنون بدون قضاوت و باور من می توانم، از نشخوار فکری که ریشه بسیاری از مسایل و مشکلات روانشناختی از جمله افسردگی و احساس ناتوانی است پیشگیری می شود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، ذهن آگاهی، نشخوار فکری، دانشجویان
|
  • Seyed Ali Kamali, Seyedeh Jihan Hosseini Khabir, Seyed Hamid Kamali *, Ahmad Teymournejad, Shirin Hasani, Ranjbar, Samaneh Karimiyan, Ali Reza Khalaj Pages 195-202
    Itrifal -Saghir or Triphala (tri = three and phala = fruits) is one of the oldest and commonly used polyherbal preparation. It is a botanical preparation include equal parts of three herbal fruits: Phyllanthus emblica., Terminalia chebula Retz and Terminalia belerica Retz. This study focuses on the indiations and components of Atrifel Sagir in obesity. Research resources include important traditional medicine book such as Al-Qanoon Fel Teb, Kolasetol hekma, Makzan al adviyeh and databases such as Google Scholar, Pub Med, Web of Science, SID and Iran Medex. Search terms were “Triphala”, “Atrifal -Saghir”, “Itrifal -Saghir” and “obesity” without narrowing or limiting search elements, with any outcome in humans and animals. There are a variety of indications for Atrifal -Saghir as described in Al-Qanoon Fel Teb such as purifies stomach enabling it for better coction. It is good for expels the phlegm. Its oral intake is useful for treating cases melancholy and anti-obesity. It strengthens the stomach by improving its capacity of coction assimilation and in improving relaxity and moistness of the stomach.
    Keywords: Atrifal – Saghir_Itrifal – Saghir_obesity_Traditional medicine_Terminalia chebula Retz_Terminalia belerica Retz. Phyllanthus emblica L
  • Rahim Ahmadi, Sedigheh Molaei* Pages 203-209
    Background
    There is an association between life style and serum levels of certain enzymes. This study aims to determine the effects of waterpipe smoke and darkness stress on serum levels of creatine kinase and alkaline phosphatase in female rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study، female Wistar rats were randomly divided into control، waterpipe smoke receiving، under darkness stress and both under darkness stress and warerpipe smoke receiving groups of 7 rats in each. Waterpipe smoke receiving rats were exposed to waterpipe smoke for 100 min/day and animals under darkness stress exposed to 5 hours darkness during the day. Under darkness stress and warerpipe smoke receiving animals were exposed to both waterpipe smoke for 100 min/day and 5 hours darkness during the day. After 7 weeks، blood samples were collected and serum alkaline phosphatase and creatine kinase levels were measured by spectrophotometry. The data were analysed using ANOVA.
    Results
    The serum creatine kinase and alkaline phosphatase levels significantly increased in waterpipe smoke receiving، under darkness stress and both under darkness stress and waterpipe smoke receiving rats compared to control animals (p<0. 001 and p<0. 05، respectively). Also there was significant difference in creatine kinase and alkaline phosphatase levels between waterpipe smoke receiving and under darkness stress rats (p<0. 001 and p<0. 05، respectively). The serum levels of creatine kinase and alkaline phosphatase were significantly higher in waterpipe smoke receving rats compared to under darkness stress animlas (p<0. 001and p<0. 05، respectively).
    Conclusion
    Our findings indicated that waterpipe smoke and darkness stress lead to increased serum levels of creatine kinase and alkaline phosphatase; according to which، these factors can impose serious pathophysiological effects on internal organs including heart، brain، liver or muscles.
    Keywords: Creatin kinase, Alkaline phosphatase, Waterpipe smoke, Darkness, Rat
  • Pegah Moslemi, Seyed Reza Hosseini Doust *, Jinus Asgar Panah, Mehdi Razzaghi Abyane Pages 210-214
    Background
    Increased consumption of synthetic antifungal compounds has created serious side effects and wide spread anti fungal resistance. This persuades researchers to look for effective herbal plants as an alternative option. We report the results of anti fungal properties of different crude extract and relevant fraction of aerial parts of Ephedra pachyclada.
    Materials And Methods
    In this experimental study, extracts and fractions of Ephedra pachyclada were obtained by maceration standard methods. The crude extract and fractions were diluted in defferent values from 31.25 to 500mg/ml. Candida albicans, Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Aspergillus fumigatus, and Fusarium oxysporium were used for anti fungal activity assessment using standard agar diffusion methods.
    Results
    Total extract and chloroform, ethyl acetate, methanol and aqueous fractions had antifungal effects against Candida albicans only.
    Conclusion
    We concluded that this plant contains antifungal compounds on Candida albicans, so this experiments and evaluation are pre-requirement of any applicable recommendation.
    Keywords: Ephedra pachyclada, Extract, Antifungal activity, Aspergillus niger, Aspergillus fumigatus, Aspergillus flavus, Fusarium oxysporium, Candida albicans
  • Samire Sedaghat, Omid Moradi *, Hamze Ahmadian Pages 215-220
    Background
    Aggression is one of important problems among adolescence that has negative consequences such as negative image among peers and teachers, rejection by peers, academic failure, substance use, communicational problems with family and delinquency. The aim of this study was to investigate the effectiveness of anger cognitive behavioral group training on aggression among female students.
    Materials And Methods
    The research method was the quasi-experimental design with pretest-post test and control group. 40 third grade aggressive female students in Baneh’s high schools was selected using multi-stage cluster sampling and assigned to control and experimental groups (20 people in each group) in 2012-2013. Measurement tools included Buss and Perry Aggression Questionnaire and intervention method was anger cognitive behavioral group training that administered during 8 weekly 90- minute session. One- way analysis of covariance (ANCOVA) was used to analyze data.
    Results
    Anger cognitive behavioral group training had significant effects on aggression of aggressive female students (p<0.001).
    Conclusion
    This study showed effectiveness of anger cognitive behavioral group training on aggression of female students.
    Keywords: Cognitive behavioral group training, Anger management, Aggression
  • Monireh Amerian, Mohammad Bagher Sohrabi *, Pooneh Zolfaghari, Maryam Yarmohammadi, Ehsan Nezakati, Elaheh Yahyaei, Maryam Mahdavian, Javad Sarrafha Pages 221-226
    Background
    Control of the phosphorus, parathyroid hormone, and serum lipids in dialysis’ patients is very important and can be done in many ways. The purpose of the study was to determine the effect of niacin on the serum phosphorus, parathyroid hormone and lipid profile among hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This double blind controlled randomized study was done on 120 dialysis patients whom were divided into two groups: 60 patients (taking niacin) and 60 patients as control groups (taking placebo). Niacin was prescribed as increasing dose from 200 mg to 600 mg monthly in three steps. Phosphorus, PTH and lipid profile were measured in the both groups. P-value<0.05 was considered as significant.
    Results
    40 patients of case group (66.7%) and 37 patients (61.7%) of control group were male. Niacin significantly decreased serum levels of phosphorus (p<0.001) and parathyroid hormone (PTH) (p<0.001), also it significantly increased serum levels of HDL (p<0.01).
    Conclusion
    Nicotinic acid can decrease serum phosphorous and PTH level, and increase HDL cholesterol level. However, it needs a well design and larger trial study for determining the most effective doses of the nicotinic acid.
    Keywords: Niacin, Serum phosphorous, PTH, Lipid profile, Hemodialysis
  • Seyed Reza Moaddab, Behzad Kazemi Haki *, Nader Ebrahimi Atashkhosroo Pages 227-234
    Background
    Enterococci have been recognized as clinically important pathogens. Among more than one dozen species of Enterococcus species, Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium are major pathogens. Vancomycin resistant Enterococci (VRE) strains have been spread worldwide among inpatients and outpatients. This study was designed to study phenotypic and genotypic characteristics of VRE isolates from inpatients and outpatients.
    Materials And Methods
    Of 193 enterococci isolates, 178 strains were identified as E. faecalis and as 15 E.faecium. Out of 193 isolates strains of enterococci, 22 were detected as VRE. All of these strains were isolated from fecal (6 starins) or clinical samples (16) of hospitalized patients.
    Results
    The PCR revealed VanA genotype in 10 E. faecium and 2 E. faecalis strains, whereas VanB genotype was detected in 5 E.faecium and 5 E.feacalis strains. No VanC genotype was detected among VRE strains.
    Conclusion
    Due to limited published studies in Iran for VRE strains, we are not able tot compare our results with other studies, but our findings showed that VRE strains were isolated from normal flora and clinical samples, on the other hand the VanA genotype is more than VanB among VRE strains.
    Keywords: Enterococcus, VRE, Multiplex PCR, Resistance genes
  • Maryam Ghane *, Razieh Khanpour Zarenji Pages 235-241
    Background
    Waste effluents from hospitals contain high numbers of resistant bacteria. Among resistant strainsو Gram negative bacilli are able to survive for a long time in the environment and act as natural reservoirs of resistant genes. The aim of this study was to determine the prevalence of antibiotic resistant Gram negative bacilli and the plasmid profile of multi resistant bacteria in hospital effluents.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the antibiotic resistance patterns of the isolated strains were assayed by disc diffusion method. The isolates were identified by biochemical methods in accordance with Bergey's Manual of Systematic Bacteriology. Plasmid extraction was carried out by alkaline lysis technique.
    Results
    A total of 320 bacterial isolates were picked from the sewage samples. Gram-negative rods represented the main bulk (62. 5%), followed by Gram-positive rods (34. 4%) and Gram positive cocci (3. 1%). The most common isolates were Escherichia coli (33%) followed by Psudomonas aeruginosa (17 %). The gram-negative rods were tested for their susceptibility for eight antibiotics. The results showed that gentamicin and cefttriaxone were the most effective antibiotics and ampicillin had the least efficacy. The results also showed that all of the isolates were multi-drug resistant and 6% of them were resistant to all of the tested antibiotics. Isolates with high multi-drug resistance profiles were found to possess multiple plasmids with sizes in the range of 1. 5 to 24. 5 KB.
    Conclusion
    The results show that the multi-drug resistant bacteria are present in the hospital waste and could be threat for public health.
    Keywords: Multidrug resistance, Hospital sewage, Plasmid
  • Maryam Farahmand, Fahimeh Ramezani Tehrani *, Mahsa Noroozzadeh, Fereidoun Azizi Pages 242-247
    Background
    Many of women use oral contraceptive pills (OCP) to prevent pregnancy. So, this study was conducted to evaluate the OCP duration consumption on some risk factors of cardiovascular diseases.
    Materials And Methods
    women were selected among 4689 of Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS) participants whose data were complete. The questionnaires of TLGS were used for data gathering.
    Results
    Comparison of four groups, including non users and users with different duration of consumption, even with adjustment for confounding factors showed no statistical significant difference.
    Conclusion
    It seems duration of consumption of current OCPs is not contributor for cardiovascular diseases.
    Keywords: Oral contraceptive pills, Reproductive age, Cardiovascular diseases, Obesity, Fasting blood sugar, Lipoproteins
  • Saeedeh Tarvij Eslami, Hosain Nasirian *, Saeed Abtah Pages 248-253
    Background
    Congenital hypothyroidism (CH) is one of the most urgent diseases of the newborns; with preventable complications, such as mental retardation, by early diagnosing and treatment. It is often asymptomatic, but it can induce severe and or prolonged jaundice. We aimed to assess relationship between neonatal jaundice, as a nonspecific clinical sign, and incidence rate of CH.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 140 healthy term newborns affected jaundice that admitted to 4 selected educational Hospital in Mashhad, Iran. As CH causes both prolonged and severe hyperbilirubinemia, all 1-28- day old newborns with various causes of jaundice with total serum bilirubin values of > 10 mg/dl were included and evaluated for thyroid function tests. Thyroid-stimulating hormone (TSH)< 10 mu/l and thyroxin (T4) <7 µg/dl were considered as CH.
    Results
    Serum value of T4 was normal at 97.86% and low at 2.14%. 1.43% of newborns had serum level of TSH >10 mu/l. More investigation reavealed the incidence rate of hypothyroidism at approximately 1 case in 140 birth which means 7 cases in 1000 birth (7:1000).
    Conclusion
    In present study, the incidence rate of CH was 7:1000. As usual, there is no clinical finding in CH at birth, so more attention should be paid to nonspecific signs of hypothyroidism that one of the earliest is severe or prolonged jaundice. Also, follow up should be considered for these newborns.
    Keywords: Congenital hypothyroidism, Neonatal screening, Jaundice, TSH, Thyroxin
  • Azam Rostami *, Kazem Shariatnia, Afsaneh Khajehvand Khoshli Pages 254-259
    Background
    Self-efficacy, as the belief in your power and abilities, and Mindfulness under the title presence of mind and being in present and moment now in the purposefully shape and empty of judgment have important role in depression and of course in rumination of thoughts.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 380 students of Islamic Azad University, Shahrood Branch, in the accessible sampling way were selected. Tools of gathering data were Sherer’s self-efficacy Questionnaires (1982), log rumination of thoughts (2007) and Kentucky’s mindfulness skills (2004). Data were used to predict by pearson’s correlation test, T test two independent groups and liner regression using SPSS software.
    Results
    Between self-efficacy and rumination of thoughts and also between mindfulness and rumination of thoughts was a significant negative relationship, so with increasing self-efficacy to 0.23 and with increasing mindfulness, the rate of rumination of thoughts to the 0.21 is being reduced. But, between self-efficacy and mindfulness to the rate of 0.56, there was a significant positive relationship; it means that with increasing one, another one will be increased. There was a significant difference between the awareness of mind of male and female students. But, there was not significant difference between their mindfulness and their rumination of thoughts. Under the effect of self-efficacy too, the variety of mindfulness was excluded from the regression of rumination of thoughts and explain almost 0.08 of variance.
    Conclusion
    With the increased self-efficacy and mindfulness through purposeful life and perception of moment now without judgment and belief of “I believe” rumination of thoughts that is the root cause of psychological problems, such as depression and feeling of disability, can be prevented.
    Keywords: Mindfulness, Rumination, Self, efficacy, Students