فهرست مطالب

علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی - سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 81، پاییز 1394)

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 81، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا نوری دلویی، یگانه اسحاق خانی صفحات 163-182
    سرطان، بیماری پیچیده ای است که بیان ژن در آن به صورت نامتعادل انجام می پذیرد. عامل های ژنتیکی درگیر در ایجاد سرطان، به نحو قابل توجهی مورد مطالعه قرار گرفته اند. با این وجود، شواهد نشان داده اند که بخش چشم گیری از عامل های مستعدکننده به سرطان را نمی توان به تغییر در توالی های کدکننده پروتئین نسبت داد. شناسایی شمار زیادی از RNAهای غیر کدکننده ی بلند (long non-coding RNAs یا lncRNAs) با طول بیشتر از 200 جفت باز در انسان، به پرده برداری از جایگاه این مولکول ها در آسیب شناسی سرطان و نقش آن ها به عنوان اجزای مهم در توموزایی، کمک شایانی نموده است. نقش lncRNAها به عنوان عامل های سرکوب گر تومور یا آنکوژن ها، در انواع متعددی از سرطان های شایع به اثبات رسیده است. مطالعات اخیر نشان می دهند که چندین جایگاه خطر موثر در ایجاد سرطان، به lncRNAها رونویسی می شوند و رونوشت های حاصل، نقش های کلیدی در فرایند تومورزایی ایفا می کنند. در مقاله مروری چاپ شده در فصل گذشته از سوی نگارندگان، به تفضیل در مورد سازوکارهای بنیادی عملکرد lncRNAها در تنظیم بیان ژن در سطوح متفاوت اپی ژنتیکی، رونویسی، پس از رونویسی، و نیز برهم کنش این مولکول ها با سایر عامل های حیاتی تعیین کننده سرنوشت سلول، از جمله DNA، پروتئین ها و سایر RNAها بحث شد. با توجه به این که بخش قابل توجهی از آسیب شناسی سرطان، معطوف به lncRNAها است، مقاله ی مروری حاضر، به بررسی و بحث در مورد همراهی ویژه ی برخی از lncRNAها با سرطان-های خاص، چگونگی تاثیر آن ها در سازوکارهای پیدایش سرطان، و اهمیت آن ها در کسب فرصت هایی جهت تشخیص و پیش آگهی سرطان پرداخته است.
    کلیدواژگان: ncRNA، lncRNA، سرطان، تشخیص، پیش آگهی
  • مونسه شیرزادی بهفر، سیامک شهیدی، سید ابراهیم حسینی صفحات 183-189
    سابقه و هدف
    نقش گیاهان دارویی در تقویت حافظه و بهبود علایم بیماری آلزایمر، توجه محققین را جلب کرده است. نوروزک (Salvia leriifolia) خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضداضطرابی دارد. در این مطالعه، اثر عصاره اتانولی برگ نوروزک بر کاهش حافظه ناشی از اسکوپولامین بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 48 سر موش صحرایی نر بالغ، جهت بررسی اثر عصاره نوروزک بر حافظه موش های نرمال و دوز موثر عصاره بر فراموشی ناشی از اسکوپولامین، به 6 گروه 8 تایی، به طور تصادفی، تقسیم شدند: شاهد، دریافت کننده سالین، عصاره نوروزک با غلظت های 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن (mg/Kg)، اسکوپولامین به میزان mg/Kg 1 و اسکوپولامین (mg/Kg1) تحت تیمار با دوز موثر عصاره (mg/Kg200). از آزمون حافظه به روش احترازی غیرفعال جهت سنجش میزان به یادآوری استفاده شد. تاخیر در ورود به خانه تاریک (STL) و مدت زمان باقی ماندن در این خانه (TDC) ثبت گردید.
    یافته ها
    تزریق درون صفاقی غلظت های مختلف عصاره نوروزک، تفاوت معنی دار در پارامترهای فوق را سبب شد. مقدار TDC در گروه های دریافت کننده عصاره نسبت به گروه شاهد کاهش (001/0p<) و میزان STL در غلظت های100 (05/0p<) و mg/Kg200 (001/0p<) افزایش معنی داری داشت. بیشترین میزان تاثیرگذاری بر حافظه، در غلظت mg/Kg200 عصاره مشاهده شد. غلظت موثر عصاره (mg/Kg200) علاوه بر تقویت حافظه، سبب بهبود کاهش حافظه ناشی از اسکوپولامین گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره اتانولی نوروزک سبب تقویت حافظه شده و دارای اثرات ضد فراموشی می باشد.
    کلیدواژگان: نوروزک، حافظه، اسکوپولامین، احتراز غیرفعال، موش صحرایی
  • زهرا سالاری نیا، اکرم عیدی *، جلال زرین مقدم صفحات 190-197
    سابقه و هدف

    وابستگی به مرفین استفاده از آن را برای تسکین درد محدود می کند. وابستگی به مرفین اجبار به جستجو و مصرف دارو در نتیجه ترغیب مثبت ناشی از آثار پاداشی دریافت دارو است و بخشی به خاطر ترغیب منفی ناشی از سندرم محرومیت است که با قطع دارو ایجاد می شود. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر عصاره اتانولی زیره سیاه در بروز تحمل نسبت به اثر بی دردی مرفین و وابستگی به آن در موش کوچک آزمایشگاهی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، برای ارزیابی میزان تحمل نسبت به اثر بی دردی مرفین از آزمون صفحه داغ استفاده گردید. مرفین در دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 8 روز، روزی 2 بار به صورت درون صفاقی تزریق گردید، در روز هشتم مرفین 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن تزریق گردید. عصاره در دوزهای 300، 400 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 8 روز تزریق گردید. نالوکسان در دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، 5 ساعت بعد از آخرین تزریق مرفین تزریق گردید و علایم ترک شامل پریدن، انقباضات شکمی، دندان قروچه، نظافت، اسهال، افتادگی پلک در مدت 30 دقیقه بررسی گردید.

    یافته ها

    عصاره زیره سیاه به صورت معنی داری بروز تحمل نسبت به اثر بی دردی مرفین و وابستگی به آن را به تاخیر انداخت. عصاره گیاه، پریدن، انقباضات شکمی، نظافت، دندان قروچه، اسهال، افتادگی پلک را به صورت معنی داری کاهش داد.

    نتیجه گیری

    یافته های تحقیق حاضر نشان دهنده کارایی عصاره زیره سیاه در تخفیف وابستگی به مرفین است. گیاه دارای ترکیباتی با اثرات کاهش سندرم ترک مرفین میباشد.

    کلیدواژگان: زیره سیاه، وابستگی، تحمل، سندرم ترک، موش، مورفین
  • الهام تازیکه لمسکی صفحات 198-205
    سابقه و هدف
    در این مطالعه به اثر اتصال یون فلزی روی بر تغییرات ساختاری و پایداری پروتئین آمیلوئید بتا، موثر در بروز بیماری آلزایمر در سطوح مولکولی پرداختیم.
    روش بررسی
    این بررسی با کمک محاسبات شبیه سازی دینامیکی مولکولی و با استفاده از نرم افزار گرومکس نسخه 4.6.5 و میدان نیروی 03 Amber و مدل حلال آب SPC216 انجام گرفت.
    یافته ها
    به کمک انحراف جذر مربع میانگین، صحت انجام شبیه سازی بررسی و با کمک آنالیزهای مختلف دیگر (اعم از تحلیل ساختار دوم پروتئین، تعداد پیوندهای هیدروژنی و شعاع ژیراسیون) مشاهده کردیم که در حضور یون های فلزی روی، قبل و بعد از اتصال، ساختار پروتئین تفاوت چشم گیری خواهد کرد.
    نتیجه گیری
    آنالیز داده های حاصل از تحلیل ساختار دوم پروتئین نشان می دهد که آمیلوئید بتا پپتید در اثر اتصال با یون های روی، درصد بالایی از ساختار مارپیچی خود را از دست می دهد. با افزایش شعاع ژیراسیون بعد اتصال یون فلزی، پروتئین ساختار کروی خود را از دست داده و باز می شود. همچنین تعداد پیوندهای هیدروژنی در آمیلویید بتا پپتید، در حضور یون فلزی کمتر از در غیاب آن می باشد که تمامی این یافته ها دلیل محکمی بر پایداری کمتر ساختار پروتئین در حضور یون فلزی روی و تجزیه آن در مغز و ممانعت از رسوبدهی آمیلویید بتا پپتید و در نتیجه به تاخیر افتادن بیماری آلزایمر خواهد شد.
    کلیدواژگان: آمیلوئید بتا پپتید، بیماری آلزایمر، شبیه سازی دینامیک مولکولی، انحراف جذر مربع میانگین، تحلیل ساختار دوم پروتئین، شعاع ژیراسیون
  • احسان حیدری سورشجانی، عباس دوستی، یعقوب خلجی صفحات 206-212
    سابقه و هدف
    در حال حاضر، عفونت بیمارستانی یک مشکل جدی بهداشت عمومی است و ممکن است عوامل متعددی از جمله حضور حشرات، که حامل گونه های باکتریایی مقاوم به چند دارو هستند، سبب بروز این عفونت ها شود. هدف این پژوهش، بررسی آلودگی سوسری ها به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و تعیین الگوی آنتی بیوتیکی آن ها بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی با مراجعه به بیمارستان ها، 100 نمونه سوسری جمع آوری و با کشت باکتریایی از سطح بیرونی و داخلی بدن سوسری ها طبق روش های استاندارد وPCR (Polymerise chain reaction) وجود MRSA تایید گردید. برای تعیین الگوی مقاومتی از روش دیسک دیفوژن طبق دستورالعمل Clinical and Laboratory Standards Institute انجام گردید.
    یافته ها
    از مجموع 100 سوسری، 44 (44 درصد) نمونه به S. aureus و از44 نمونه جدا شده، 8 (18/18 درصد) نمونه به MRSA آلوده بودند. از 8 نمونه MRSA، 8 نمونه (100 درصد) مقاوم به متی سیلین، 7 نمونه (5/87 درصد) مقاوم به سفیکسیم و 6 نمونه (75 درصد) مقاوم به وانکومایسین شناسایی گردیدند.
    نتیجه گیری
    سوسری ها می توانند پاتوژن های بالقوه ای را منتقل کنند؛ پس حضور آن ها در بیمارستان ها یک چالش بهداشتی است. بنابراین پیشنهاد می شود که برنامه هایی در جهت مبارزه با سوسری های بیمارستانی تعیین شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، سوسری، مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت بیمارستانی، MRSA
  • معصومه همتی، سید جمال الدین نبوی، آسیه خرمی، مرضیه همتی صفحات 213-222
    سابقه و هدف
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین اختلالات جسمانی سازی با هوش معنوی و راهبردهای مقابله ای دانشجویان دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-همبستگی، 291 نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه های SCL90، هوش معنوی عبدالله زاده و راهبردهای مقابله ای لازاروس مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحلیل آماری داده های پژوهش با استفاده از روش های آمار توصیفی، روش گشتاوری پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه صورت گرفت.
    یافته ها
    بین اختلالات جسمانی سازی با هوش معنوی و راهبردهای مقابله ای دانشجویان، رابطه منفی و معنی داری وجود داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، حاکی از رابطه منفی و معنی دار بین اختلا ل جسمانی سازی با راهبردهای مقابله ای و هوش معنوی است.
    کلیدواژگان: اختلالات جسمانی سازی، هوش معنوی، راهبردهای مقابله ای، دانشجویان
  • مهرداد آذربرزین، فریبا طالقانی، آزاده ملکیان صفحات 223-229
    سابقه و هدف
    داشتن والد مبتلا به سرطان برای فرزندانی که در خانه همراه با آنان زندگی می کنند، می تواند بسیار ناراحت کننده باشد که در این زمینه به خصوص نوجوانان به دلیل مسائل عاطفی شدیدتر و مشکلات گذر از سنین کودکی به نوجوانی و دوران بلوغ بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند. بر این اساس و با عنایت به این که این تغییرات بر اساس ساختار خانواده و فرهنگ جوامع متفاوت می باشد، لذا محققین برآن شدند تا به بررسی مشکلات نوجوانان دارای والد مبتلا به سرطان در کشور ایران بپردازند.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر تحقیقی کیفی از نوع توصیفی- اکتشافی بود که با مشارکت بیست و هفت نفر انجام گردید. از مصاحبه های نیمه ساختار جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد و با استفاده از تحلیل مقایسه ای مداوم یافته ها تحلیل شدند.
    یافته ها
    مشکلات اصلی نوجوانان دارای والد مبتلا به سرطان در هفت تم اصلی قرار داشت، که در بین آنها مشکلات روانشناختی نوجوانان دارای بیشترین کدها بود که با تم نوجوانی از جنس بلور به تفصیل به آن پرداخته شد.
    نتیجه گیری
    مشکلات روانشناختی نوجوانان دارای والد مبتلا به سرطان در کشور ایران نیز بسیار مشابه با نوجوانان دیگر کشورها است، با این تفاوت که در ایران برنامه آموزشی- حمایتی خاصی که به تقلیل این مشکلات بیانجامد، وجود ندرد و لذا در این راستا باید نسبت به تهیه این برنامه و اجرایی شدن آن اقدامات لازم صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سرطان، نوجوان، والد، زندگی، مطالعه کیفی
  • زهری ظفری، امیدعلی حسین زاده * صفحات 230-237
    سابقه و هدف

    شالوده افزایش بهره وری در دانشگاه ها مستلزم تاکید بر اعضای هیئت علمی از نظر کیفی و به روز نشدن افراد در حرفه شان، با توجه به کیفیت بخشی به دوره روش تدریس پیشرفته است. این تحقیق با هدف تحلیل محتوای دوره روش تدریس پیشرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران و مقایسه آن با سرفصل های مصوب انجام گرفت.

    روش بررسی

    در این پژوهش توصیفی، جامعه آماری شامل تمامی اعضای هیات علمی و متخصصین گروه علوم تربیتی (110 نفر) بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 86 نفر محاسبه شد که به روش تصادفی طبقه ای نسبتی انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسش نامه محقق ساخته استفاده گردید و پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ 839/0 به دست آمد. برای تحلیل داده های گردآوری شده از t تک نمونه ای استفاده شد.

    یافته ها

    میزان تناسب آموزش ضمن خدمت دوره روش تدریس پیشرفته با توجه به سرفصل های مصوب دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلوم پزشکی تهران در حد مطلوبی بود و هر یک از عناصر برنامه درسی، شامل اهداف، محتوا، روش و ارزشیابی در وضعیت اجرا شده از دیدگاه اساتید شرکت کننده در حد مناسب و معنی داری بود. همچنین میزان مطلوبیت عناصر اهداف، محتوا، روش و ارزشیابی در برنامه درسی طراحی شده دوره روش تدریس پیشرفته در حد مطلوب و معنی دار بود.

    نتیجه گیری

    در راستای کیفیت بخشی و توانمندسازی اعضای هیئت علمی، باید محتوای دوره های ضمن خدمت به طور مستمر توسط برنامه ریزان درسی تحلیل و با سرفصل های مصوب تطبیق داده شوند.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، روش تدریس پیشرفته، آموزش ضمن خدمت
  • محمد صاحب الزمانی، لیلا سادات سید عالیقدر، اکبر سلطانی، حجت الله فراهانی، مژگان طباطبایی جمارانی صفحات 238-244
    سابقه و هدف
    امروزه توسعه و نفوذ تکنولوژی در اطلاعات پزشکی و ظهور مقادیر وسیع اطلاعات، محیط مساعدی را برای توسعه کاربرد پزشکی مبتنی بر شواهد به عنوان یک چارچوب عقلانی برای تصمیم گیری در پزشکی فراهم آورده است و به دلیل اهمیت آن، در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه تعیین میزان آگاهی، نگرش، توانایی وتسهیلات اجرای پزشکی مبتنی بر شواهد در دستیاران بالینی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 40 دستیار بالینی از بیمارستان های دانشگاه های منتخب علوم پزشکی شهر تهران در سال 1392 به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبتی وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای محقق ساخته مشتمل بر 5 قسمت بود. اعتبار پرسش نامه از طریق اعتبار محتوا و جهت تعیین پایایی ابزار از آزمون مجدد استفاده شد که مقدار آلفا 71/0 محاسبه گردید. داده ها با نرم افزار SPSS 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان آگاهی دستیاران بالینی از پزشکی مبتنی بر شواهد در سطح متوسط قرار داشت. پزشکان نگرش منفی نسبت به پزشکی مبتنی بر شواهد داشتند. توانایی پزشکی مبتنی بر شواهد در حد نامطلوب قرار داشت و پزشکان گاهی به تسهیلات اجرای پزشکی مبتنی بر شواهد دسترسی داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که دستیاران بالینی شناخت کمی از پزشکی مبتنی بر شواهد دارند؛ لذا نیاز به آموزش مدون و اصولی برای آگاهی و اجرای پزشکی مبتنی بر شواهد در دستیاران بالینی وجود دارد.
    کلیدواژگان: پزشکی مبتنی بر شواهد، دستیاران بالینی
  • جمیله صلواتی، بختیار مسلمی، وجیهه باغی، الهه دارایی، رضا قانعی قشلاق * صفحات 245-248
    سابقه و هدف

    حاملگی هتروتوپیک کورنوال در حاملگی های خودبه خودی بسیار نادر است و تشخیص آن بسیار مشکل، گمراه کننده و چالش برانگیز است. تاخیر در تشخیص یا تشخیص نادرست به طور بالقوه تهدید کننده زندگی مادر خواهد بود.
    گزارش مورد: در این گزارش، خانمی 27 ساله با شکایت درد شکمی و خونریزی در حد لکه بینی با تاخیر سه هفته ای به بیمارستان مراجعه کرده بود. در بررسی ها، تشخیص حاملگی هتروتوپیک کورنوال داده شد. قسمت کورنوال و لوله همان طرف خارج و محل ترمیم شد. حاملگی داخل رحمی هم پس از چند روز سقط شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که حاملگی کورنوال در محل غنی از عروق واقع شده است، هر نوع پارگی می تواند منجر به خونریزی و شوک حاد و مرگ و میر شود؛ بنابراین حاملگی کورنوال نیازمند تشخیص دقیق و درمان فوری است.

    کلیدواژگان: حاملگی، حاملگی خارج رحمی، حاملگی هتروتوپیک کورنوال
|
  • Mohammad Reza Noori, Daloii, Yeganeh Eshaghkhani Pages 163-182
    Cancer is a complex condition in which gene expression is disrupted. Genetic factors involved in cancer pathology have been studied significantly. However, evidences have documented that a considerable fraction of susceptibility to cancer is not attributable to changes in protein coding sequences. Discovery and identification of a vast repertory of long noncoding RNAs (lncRNAs) with more than 200 nucleotides in human have been associated to unveiling their roles in tumorigenesis. Importance of lncRNAs, as either tumor suppressive or oncogenic agents, has been demonstrated in various common cancers. Recent studies indicate that several risk loci contributing to cancer pathogenesis are transcripted to lncRNAs which have critical roles in cancer incidence. Fundamental mechanisms of lncRNAs functions in a variety of gene expression levels involving epigenetic modification and transcriptional or post-transcriptional regulation, as well as interaction of these RNAs with other critical molecules such as DNA and some of proteins with definitive roles in cell fate have been described previously in detail by authors. Since a remarkable part of cancer pathogenesis has been reported in related to lncRNAs, the current review article discusses about association of some lncRNAs with specific tumors, effects of lncRNAs on cancer incidence and their importance in providing diagnostic and prognostic opportunities.
    Keywords: ncRNA, lncRNA, Cancer, Diagnosis, Prognosis.
  • Mooneseh Shirzadi Behfar, Siamak Shahidi, Seyed Ebrahim Hosseini Pages 183-189
    Background
    Role of medicinal plants on enhancement of memory and improvement of Alzheimer’s disease symptoms has attracted many researchers. Salvia leriifolia has several properties including anti-oxidant, anti-inflammatory and anti-anxiety. At this study, effect of ethanolic extract of Salvia leriifolia leaf on scopolamine-induced memory impairment was evaluated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 48 male Wistar rats were randomly divided into six groups of eight subjects for investigating effect of Salvia leriifolia ethanolic extract on memory in normal rats and effective dose on scopolamine-induced memory impairment: control received saline, extract with 100, 200 and 400 mg/kg doses, scopolamine with 1 mg/kg dose, and scopolamine (1 mg/kg) and extract effective dose (200 mg/kg) co-administration. The memory was evaluated by passive avoidance test. The step-through latency (STL) for entering the dark compartment and time spent in dark compartment (TDC) were measured.
    Results
    Intraperitoneal injection of various doses of the extract caused significant difference in mentioned parameters. TDC was reduced in all groups treated by extract (p<0.001) and STL increased in doses of 100 (p<0.05) and 200 mg/Kg (p<0.001) than the control, significantly. Maximum effect on memory was shown in 200 mg/kg dose of extract. The effective dose of extract (200 mg/kg) enhanced memory and improved scopolamine-induced memory impairment.
    Conclusion
    Salvia leriifolia extract has enhancing and improving effects on memory.
    Keywords: Memory, Salvia leriifolia, Scopolamine, Passive avoidance, Rat.
  • Zahra Salarinia, Akram Eidi, Jalal Zarringhalam Pages 190-197
    Background

    Morphine causes the development of dependence, which limits its usage for chronic pain. Morphine dependence is a compulsive pattern of drug seeking and drug taking, resulting from the positive reinforcement of the rewarding effects of drug taking and the negative reinforcement of withdrawal syndrome that accompanies the cessation of drug taking. The objective of this research was to investigate the effects of caraway (Bonium persicum B.Fedtsch) ethanolic extract on acquisition and expression of morphine tolerance and dependence in mice.

    Materials And Methods

    In this experimental study, hot-plate test was used to survey morphine analgesic tolerance. Morphine was injected (2.5, 5, 10, 20, 40 mg/kg, i.p.) twice daily for 7 days, except in 8th day in which morphine was administrated at a single dose (50 mg/kg, i.p.). The extract (300, 400, 500 mg/kg, i.p.) was injected daily for 8 days. Also, Naloxone was injected (10 mg/kg, i.p.) 5 hours after the final dose of morphine and the withdrawal signs including jumping, abdominal contraction, teeth chattering, grooming, diarrhea, and ptosis were recorded during a period of 30 minutes.

    Results

    Caraway extract significantly attenuated both development and expression of morphine dependence. It significantly reduced jumping, abdominal contraction, teeth chattering, grooming, diarrhea, and ptosis.

    Conclusion

    These findings indicate effectiveness of caraway extract for management of morphine tolerance. Results of this study indicate that the plant contained component(s) that alleviate morphine withdrawal syndrome.

    Keywords: Bonium persicum B.Fedtsch, Dependence, Tolerance, Withdrawal syndrome, Mice, Morphine.
  • Elham Tazikeh, Lemeski Pages 198-205
    Background
    In this study, the effect of zinc ion binding on the structural changes and the stability of Amyloid beta protein on the incidence of Alzheimer's disease at the molecular level was investigated.
    Materials And Methods
    This study was done by molecular dynamics simulation computations, using Gromacs 4.6.1 software and Amber03 force field and SPC216 water solvent model.
    Results
    By Root-mean-square-deviation (RMSD), the precision of simulation was investigated; and by means of other different analysis (e.g. DSSP, Hydrogen Bond numbers and Radius of Gyration), we found that in the presence of zinc ions before and after binding, the structure of this protein was significantly changed.
    Conclusion
    The data analysis by DSSP indicated that Amyloid beta peptide loses much percentage of its helical structure as a result of binding with zinc ion’s. With increasing radius of gyration after binding metal ion, the protein loses its global structure and will be changed unfold. Also, the number of hydrogen bonds in amyloid beta peptide in the presence of zinc ions, is less than in the its absence. All of these results are strong reason for the less stability of the protein structure in the presence of zinc ions and it's decomposition in the brain (preventing of aggregation of Amyloid beta peptide) and dealying Alzheimer's disease, consequently.
    Keywords: Amyloid beta peptide, Alzheimer's disease, Molecular dynamics simulation, RMSD, DSSP, Radius of gyration
  • Ehsan Heidari Soureshjani, Abbas Doosti, Yaghoob Khalaji Pirbaluti Pages 206-212
    Background
    Hospital infection is usually taken into consideration as a serious public health problem. A set of factors might give rise to the occurrence of these infections, including the presence of insects as the carriers of multidrug-resistant bacterial species. The present study, then, aimed to evaluate the contamination of cockroaches’ methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and its susceptibility pattern.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, over 100 cockroaches were collected and the bacterial culture of the outer and inner body was performed. MRSA was confirmed on the basis of standard methods and PCR (polymerase chain reaction). Disk diffusion method was also used to specify resistance patterns according to CLSI (Clinical and Laboratory Standards Institute) guidelines.
    Results
    Of 100 samples, 44 (44%) sample were contaminated to S. aureus, and also 8 (18.18%) sample of 44 samples to MRSA. The overall resistance of isolated MRSA strains to antimicrobial agents turned out to be 8 (100%) for methicillin, 7 (87.5%) for cefixime and 6 (75%) for vancomycin.
    Conclusion
    Cockroaches can transmit potential pathogenic bacteria; therefore their presence in hospitals should be regarded as a sanitation challenge. Then, it is recommended to arrange plans to fight these pests in hospitals.
    Keywords: Antibiotic resistance, Cockroaches, MRSA, Nosocomial infections, Staphylococcus aureus
  • Masoomeh Hemmati, Seyyed Jamleddin Nabavi Asie Khorrami, Marzieh Hemmati Pages 213-222
    Background
    This study investigated the relationship between psychological disorders with spiritual intelligence and introduced coping strategies of students of the Faculty of Human Sciences, Islamic Azad University, Neyshaboor Branch.
    Materials And Methods
    In this descriptive survey, 291 students studying at the Faculty of Human Sciences of Islamic Azad University were selected by simple random sampling and were evaluated by of SCL-90-R, spiritual intelligence of Abdullahzade questionnaires and Lazarus coping strategies. Statistical analysis of data was performed using descriptive statistical methods, Pearson product-moment and multiple regression analysis method.
    Results
    There were significant and negative relationship between psychosomatic disorders and spiritual intelligence and coping strategies of students (p<0.05).
    Conclusion
    The results indicated a negative relationship between psychosomatic disorders and spiritual intelligence and coping strategies.
    Keywords: Psychosomatic disorders, Spiritual intelligence, Coping strategies, Students
  • Mehrdad Azarbarzin, Fariba Taleghani, Azadeh Malekian Pages 223-229
    Background
    Living with a parent having cancer would be intolerable for their children. Adolescents usually encounter much more emotional problems than others and will be especially more affected during the period of passage from childhood to adolescence. Regarding the fact that these affects are varied depending on their family structure and culture, researchers decided to investigate the main problems of adolescents had a parent with cancer in Iran.
    Materials And Methods
    This qualitative research with descriptive– explorative design was done on 27 participants. Semi-structured interviews were used for gathering data and constant comparative analysis method was used for analyzing.
    Results
    The main problems of adolescents who had parents with cancer were in seven themes, and among them psychological problems had the most codes, and in the theme of adolescent made of crystal we have described it in details.
    Conclusion
    Psychological problems of adolescents having parents with cancer in Iran are the same as other countries with this difference that in Iran, we do not have educational- supportive program for reducing these problems; therefore necessary steps should be taken for preparing and implementing this program.
    Keywords: Cancer, Adolescent, Parent, Life, Qualitative research
  • Zahra Zafari, Omid Ali Hosseinzadeh Pages 230-237
    Background

    Infrastructure of increased productivity in universities requires emphasis on improving the quality of its faculty members and don’t updating of peoples in their profession, according to the quality of the course of advanced teaching methods. The present paper was performed aiming at content analysis of in service training curriculum in faculties of Islamic Azad University, Tehran Medical Branch, and comparing it with the approved topics.

    Materials And Methods

    In the descriptive survey research, faculty members and specialists of educational sciences group were studied. Sample size was calculated as 86 subjects by Morgan table and they were chosen by systematic random sampling. Data collection was done by author's questionnaire for which the stability was verified by Cronbach alpha of 0.839. One sample t test was used to analyze the data.

    Results

    Correspondence of in service training of advanced teaching method was desirable according to approved topics of Islamic Azad University, Tehran Medical branch. According to participants’ view, each component of curriculum, including objectives, method, contents, and evaluation was significant and suitable. Also, the compliance of the elements of objectives, contents, method and evaluation in the curriculum of advanced teaching method were suitable and significant.

    Conclusion

    In order to increase quality and empowerment of faculty members, the content of courses in service training should be continually adapted by planners with the approved topics.

    Keywords: Content analysis, Advanced teaching method, In service training
  • Mohammad Sahebalzamani, Leyla Sadat Seyed Alighadr, Akbar Soltani, Hojjatollah Farahani, Mojgan Tabatabaee Jamarani Pages 238-244
    Background
    Nowadays, development and influence of technology in medical information and emergence of the extensive information have provided opportunity for the development of applying evidence-based medicine as a reasonable framework for decision making in medicine and it has attracted attention due to its importance. Aim of this study was to determine awareness, attitude, ability and facilities of evidence-based medicine in medical residents.
    Materials And Methods
    In this study, 40 residents of hospitals of selected Medical Sciences Universities of Tehran were included in the study with proportional stratified random sampling in 2013. Data collection instrument was a researcher-made questionnaire including 5 parts, such as demographic specifications and four criteria of awareness, attitude, evidence-based performance and its executive facilities. Validity of questionnaire was determined through content validity and internal consistency of the questions through Cronbach's alpha of 0.71. Data were analyzed by SPSS software.
    Results
    Awareness of residents about evidence-based medicine was medium. Physicians had negative attitude toward evidence-based medicine. Ability of evidence-based medicine was undesirable and physicians sometimes had access to facilities of evidence-based medicine.
    Conclusion
    Results showed that residents had low awareness with evidence-based medicine. Therefore, there is need for systematic education for awareness and execution of evidence-based medicine among residents.
    Keywords: Evidence, based medicine, Residents
  • Jamileh Salavati, Bakhtiar Moslemi, Vajiheh Baghi, Elaheh Daraei, Reza Ghanei Gheshlagh Pages 245-248

    diagnosis is very difficult, confusing and challenging. Delay in diagnosis or misdiagnosis is potentially life threatening for mother. Case Report: In this report, a 27-year old woman complaining of abdominal pain and bleeding spotting with 3 weeks delay was referred to hospital. Diagnostic evaluations showed corneal heterotopic pregnancy. Corneal and oviduct was removed and the site was restored. Intrauterine pregnancy was aborted after a few days.

    Conclusion

    Because cornual pregnancies are located at the most richly vascularized area, any rupture can cause heavy bleeding, acute shock and death. So, cornual pregnancies need accurate diagnosis and urgent treatment.

    Keywords: Pregnancy, Ectopic pregnancy, Heterotopic corneal pregnancy.