فهرست مطالب

علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی - سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 85، پاییز 1395)

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 85، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نیوشا جمشیدی طاری، سیمین فاضلی پور *، علی لویی منفرد، زهرا طوطیان صفحات 135-141
    سابقه و هدف
    متیل فنیدیت (ریتالین) دارویی از دسته محرک های مغزی است که در درمان بیش فعالی همراه با نقص توجه، نارکولپسی و سندروم تاکی کاردی وضعیتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق، اثر متیل فنیدیت بر روی تغییرات کبد بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 24 سر موش سوری نر به صورت تصادفی به 1 گروه کنترل و 2 گروه تجربی تقسیم شدند. در گروه های تجربی از ریتالین به میزان 2 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، به صورت گاواژ و به مدت 40روز استفاده شد. در پایان دوره پس از بیهوشی حیوانات، نمونه های بافتی کبد تهیه و تغییرات بافت آن با استفاده از میکروسکوپ نوری بررسی شد. همچنین پس از جمع آوری و جدا کردن سرم خون، میزان فعالیت آنزیم های مرتبط با کارکرد کبد تحلیل شد. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA تحلیل شدند و سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تجویز متیل فنیدیت در غلظت های مختلف سبب کاهش معنیدار قطر هپاتوسیت ها، کاهش قطر هسته هپاتوسیت ها، افزایش اندازه سینوزوئیدهای کبدی، نکروز و پرخونی ورید مرکز لوبولی شد. همچنین در گروه های تیمار، ارتشاح گلبولهای سفید تک هستهای در پارانشیم کبد مشاهده شد. به علاوه، میزان تغییرات آنزیم های مرتبط با عملکرد بیوشیمیایی کبد در گرو ه های تجربی، افزایش معنی دار ی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، پیشنهاد می شود به ویژه در بیماران مبتلا به نارسایی های کبدی، از تجویز داروی فوق صرف نظر شود.
    کلیدواژگان: متیل فنیدیت، آنزیم، کبد، موش سوری
  • زیبا مظفری، کاظم پریور *، نسیم حیاتی رودباری، شیوا ایرانی صفحات 142-148
    سابقه و هدف
    توسعه سریع نانوفناوری منجر به افزایش کاربردهای گسترده نانوذرات در تحقیقات زیست پزشکی شده است. این مواد پس از تزریق، از طریق سیستم گردش خون به سرعت در تمام بدن توزیع و به اندام ها و بافت ها می رسند. از این رو بررسی اثرات سمی آنها قبل از کاربردشان به عنوان دارو برای انسان و حیوان باید ارزیابی شود. در این مطالعه، تاثیر نانوذرات اکسید روی بر تغییرات هیستوپاتولوژیک بافت اپیدیدیم در موش بالغ مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، از 30 سر موش نر بالغ نژاد NMRI استفاده شد. حیوانات در 5 گروه کنترل، شم و سه گروه تجربی ( 6=n) قرار گرفتند. گروه شم 1 میلی لیتر آب مقطر و گروه های تجربی دوزهای مختلف نانو اکسید روی (250، 500 و 700 میلی گرم بر کیلوگرم، به روش درون صفاقی ) دریافت کردند. تیمار برای یک روز انجام شد. یک هفته پس از تزریق، تاثیر نانوذرات اکسید روی بر بافت اپیدیدیم مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج توسط ANOVA و آزمون توکی تحلیل شد.
    یافته ها
    نانوذرات اکسید روی در دوز 250 میلی گرم بر کیلوگرم باعث کاهش قابل توجهی در تعداد سلول های اسپرم در مقایسه با گروه کنترل شد. همچنین سبب ایجاد سلول های دژنره شده در لوله ها نیز شد. تغییرات معنی داری در قطر لوله ها و تعداد لوله های اپیدیدیمی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه و احتمال ایجاد اثرات نامطلوب نانو اکسید روی بر سیستم تولیدمثلی، پیشنهاد می شود افراد از استفاده از فرآورده های محتوی نانو اکسید روی و برخورد زیاد با آن، تا حد امکان پرهیز کنند.
    کلیدواژگان: نانو ذرات اکسید روی، بافت اپیدیدیم، سلول های اسپرم، موش
  • دل آرام فرهنگی *، زهرا نادیا شریفی، شبنم موثقی صفحات 149-156
    سابقه و هدف
    سکته مغزی ناشی از ایسکمی، آسیب های جبران ناپذیری در بیماران دچار بیماری عروق مغز به وجود می آورد. یکی از حساس ترین نواحی نسبت به ایسکمی، ناحیه CA1 هیپوکامپ است. اخیرا، داروی پروپوفول (Propofol) به عنوان حفاظت کننده عصب مورد توجه گرفته است. در این تحقیق بر آن شدیم، اثر حفاظتی پروپوفول را بر روی ناحیه CA1 هیپوکامپ موش صحرایی نر ویستار متعاقب ایسکمی / ریپرفیوژن فراگیر گذرا در مدل های تجربی مورد بررسی قرار دهیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 18موش صحرایی نر ویستار در3 گروه 6 تایی کنترل، شم و دارویی به طور تصادفی تقسیم شدند. پروپوفول با دوز mg/kg40 به صورت داخل صفاقی یک ساعت قبل از ایسکمی تزریق شد. مدل ایسکمی با بستن دو طرفه شریان های کاروتید مشترک به مدت 20 دقیقه انجام شد. از هماتوکسیلین - ائوزین، نیسل و تانل جهت بررسی تغییرات هیستومورفولوژیک، تغییرات تعداد سلول ها و ارزیابی اجسام آپوپتوتیک استفاده شد.
    یافته ها
    تزریق mg/kg 40 پروپوفول دارای خاصیت حفاظتی بر روی سلول های هرمی ناحیه CA1هیپوکامپ موش صحرایی مدل ایسکمی / ریپرفیوژن بود.
    نتیجه گیری
    ایسکمی سبب مرگ سلول عصبی و تغییرات مورفولوژیکی می شود، در صورتی که تزریق پروپوفول به طور قابل توجهی می تواند مرگ سلول عصبی را کاهش و نورون ها را در برابر آسیب ایسکمیک محافظت کند.
    کلیدواژگان: اثر حفاظتی، پروپوفول، هیپوکامپ، ایسکمی، ریپرفیوژن، موش صحرایی
  • داوود مقدم نیا *، مختار مختاری، سعید خاتم ساز صفحات 157-165
    سابقه و هدف
    ترکیبات فعال دروغن زیتون شامل اولئیک اسیدوهیدروکربن ها (از جمله squalene)، استرول ها (ازجمله بتاسیتسترول)، پلی فنول ها (تایروزول و هیدروکسی تایروزول، oleuropein و ترکیبات دیگر)، توکوفرول ها، ترپینوئیدها و ترکیبات دیگر است. ترکیبات روغن زیتون دارای خواص آنتی اکسیدانتی، ضدآریتمی، ضدالتهابی و گشادکنندگی عروقی هستند. مطالعه موجود، اثر روغن زیتون بر عملکرد لیپیدی، کلیوی و کبدی را در موش صحرایی نر بررسی کرد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 14سرموش صحرایی نر به 2 گروه تقسیم شدند. در گروه شاهد، موش های صحرایی نر تحت تاثیر هیچگونه استرسی از جمله تزریق دهانی قرار نگرفتند. در گروه تجربی، موش های صحرایی 0/4 میلی لیتر روغن زیتون به صورت دهانی به مدت 3ماه روزانه دریافت کردند. از همه حیوانات بعد از 3 ماه، خون گیری به عمل آمد. نمونه های خونی فراهم شده برای اندازه گیری سطوح سرمی کراتینین، نیتروژن اوره خون (BUN)، کلسترول تام، کلسترول LDL، کلسترول HDL، تری گلیسرید، گلوکز، SGOT، SGPT، ALK، GGT، آلبومین و پروتئین تام آزمایش شدند.
    یافته ها
    سطوح سرمی کلسترول تام، کلسترول HDL ،کلسترول LDL، تری گلیسرید، BUN، کراتینین و سدیم در موش های تیمار شده با روغن زیتون در مقایسه با گروه شاهد تغییر معنی داری را نشان نداد. سطوح سرمی SGOT، SGPT، ALK، GGT، آلبومین و پروتئین تام بعد از تیمار با روغن زیتون نیز در مقایسه با گروه شاهد تغییر معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که روغن زیتون برعملکرد کلیوی، لیپیدی و کبدی موش صحرایی نر اثری ندارد.
    کلیدواژگان: روغن زیتون، عملکرد کلیوی، عملکرد کبدی، گلوکز، لیپید، موش صحرایی نر
  • الهام حویزی *، طیبه محمدی صفحات 166-172
    سابقه و هدف
    سلول های پرتوان القا شده انسانی (hiPS) به عنوان یکی از منابع جدید، به منظور تولید سلول های تمایز یافته برای سلول درمانی مورد توجه هستند. سلول های hiPS می توانند در زمینه تحقیقات چندگانه و ابزارهای بالینی برای درک مدل های حیوانی، تکوین وغربالگری داروهای کاندید و سلول درمانی در حمایت از طب ترمیمی مورد استفاده قرار گیرند. در اینجا ما توان تمایزی سلول های hiPS به سلول های استئوبلاست و آدیپوسیت را مورد بررسی قرار دادیم.
    روش بررسی
    سلول های hiPS کشت و طی چندین پاساژ تکثیر شدند. سپس سلول ها به مدت 21 روز در محیط مناسب برای تمایز به سلول های استخوانی و چربی کشت شدند. در پایان، تمایز سلولی با رنگ آمیزی اختصاصی و qRT-PCR بررسی شد.
    یافته ها
    سلول هایhiPS در محیط تمایزی استخوان، توده های استخوانی تشکیل دادند که با آلیزارین قرمز، قرمزرنگ شدند. در محیط تمایزی چربی، در سیتوپلاسم سلول ها قطرات چربی تجمع یافت که با رنگ آمیزی Oil red قرمز شدند. بر اساس نتایجqPCR- RT ، ژن های مختص سلول های استخوانی شامل استئوکلسین و استئوپونتین، و ژن های مختص سلول های چربی شامل LPL و PPAR به ترتیب در سلول های استخوانی و چربی بیان شدند.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت که سلول های hiPS از نظر پتانسیل تمایزی، سلول های پرتوانی هستند و قادرند به رده های استخوانی و چربی تمایز یابند.
    کلیدواژگان: تمایز، سلول های پرتوان القا شده، سلول های استخوانی و چربی
  • معصومه روح افزا، فرهاد ادهمی مقدم *، محمد صاحب الزمانی صفحات 173-179
    سابقه و هدف
    کیفیت خدمات، عامل متمایز کننده و قدرتمندترین اسلحه رقابتی است که بسیاری از سازمان های خدماتی در اختیار دارند. ارتقای کیفیت ارائه خدمات منجر به افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها و در نتیجه افزایش میزان رضایتمندی بیماران می شود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی همبستگی در سال 1394 برروی 405 نفر از بیماران بستری در سه بیمارستان وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه ای مشتمل بر سه بخش مشخصات دموگرافیک، سوالات سنجش رضایتمندی بیماران و سنجش کیفیت خدمات (سروکوال) بود.
    یافته ها
    بین رضایتمندی و کیفیت خدمات ادراک شده توسط بیماران، بر اساس مدل سروکوال ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0p<). 8/72% بیماران از خدمات بیمارستانی ارائه شده در این بیمارستان ها رضایت کامل داشتند. بیشترین میانگین (±انحراف معیار) نمره کلی ادراک از کیفیت 15/14±55/75 بود. بالاترین میانگین کیفیت خدمات بیمارستانی در قسمت ادراکات، مربوط به بعد اطمینان و پایین ترین درصد مربوط به بعد عوامل محسوس بود؛ همچنین کیفیت کلی معنی دار بود ( 0001/0 >p).
    نتیجه گیری
    رضایت مشتری در گرو کیفیت خدمات است. تحلیل کیفیت خدمات، مدیریت بیمارستان را قادر می سازد تا منابع مالی را برای بهبود عملکرد در حوزه هایی که اثر بیشتری بر ادراک مشتری از کیفیت خدمات دارد، تخصیص دهد.
    کلیدواژگان: رضایتمندی بیماران، کیفیت خدمات بیمارستانی، مدل سروکوال
  • شکوفه مرادی، آذر سبکبار *، رامین حاجی خانی، امیر بختیاری، سمیه طالبی صفحات 180-187
    سابقه و هدف
    برخی گونه های جنس آسپرژیلوس مولدین بالقوه آفلاتوکسین هستند که مایکوتوکسینی با اثرات کارسینوژنیک و تراتوژنیک است. آلودگی خوراک دام با گونه های آسپرژیلوس سبب تولید آفلاتوکسین، انتقال آن به شیر و فرآورده های لبنی و اختلال در سلامت دام، شیر و افراد مصرف کننده آن می شود. هدف از این مطالعه، جداسازی گونه های بالقوه مولد آفلاتوکسین از خوراک دام در گاوداری های منطقه شهر قدس- شهریار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 394 خوراک دام از41 گاوداری در منطقه شهر قدس- شهریار در پاییز 1393 به طور تصادفی انتخاب و از نظر آلودگی با آسپرژیلوس هایی که به طور بالقوه مولد آفلاتوکسین هستند به روشPCR مورد سنجش قرار گرفت. آسپرژیلوس های جدا شده از خوراک دام پس از جداسازی و کشت در محیط اختصاصی، با روش میکروسکوپی و ماکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفتند و جهت شناسایی مولکولی از روش PCR در حضور پرایمرهای AFLR، Omt1،FLA1،Nor1،Par1 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی خوراک دام با PCR نشان داد که 42 خوراک دام 8 گاوداری، دارای آلودگی با گونه آسپرژیلوس فلاووس هستند که به طور بالقوه می توانند مولد آفلاتوکسین باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که گاوداری های منطقه شهرقدس-شهریار به آسپرژیلوس فلاووس آلوده هستند.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، خوراک دام، PCR
  • فاطمه ناجی امیدی، جمیله ابوالقاسمی، شهلا چایچیان، شهناز ریماز *، زهرا نجمی، ابوالفضل مهدیزاده صفحات 188-194
    سابقه و هدف
    اندومتریوز، یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری های زنان است. هدف از این مطالعه تعیین عوامل موثر بر اندومتریوز در زنان سنین باروری با استفاده از رگرسیون لجستیک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد – شاهدی، کلیه بیماران مبتلا به اندومتریوز (250 نفر) مراجعه کننده به بیمارستان حضرت رسول (ص) شهر تهران که به روش لاپاراسکوپی، بیماری آنان تشخیص داده شده بود به عنوان مورد و نفرات بعدی که به روش لاپاراسکوپی، عدم اندومتریوز در آنان تشخیص داده شده بود به عنوان شاهد (250 نفر) بررسی شدند. داده ها از پرونده آنها استخراج شد. عوامل موثر بر اندومتریوز از طریق روش رگرسیون لجستیک در سطح خطای 5% با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 22) تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن زنان گروه مورد (62/0±84/34) اختلاف معنی داری نسبت به گروه شاهد (55/0±75/33) داشت (02/0p=). با انجام رگرسیون لجستیک تک متغیری، متغیرهای سن، قاعدگی نامنظم، طول سیکل قاعدگی، مدت زمان خونریزی، تعداد حاملگی، تعداد تولد زنده، نازایی، لکه بینی قبل از قاعدگی در سطح خطای 2/0 کاندید ورود به رگرسیون لجستیک چند متغیری شدند که سن، تعداد تولد زنده و لکه بینی قبل از قاعدگی به عنوان عوامل موثر بر ابتلای به بیماری اندومتریوز و تولد زنده، عوامل محافظت کننده ای پیشگویی شدند.
    نتیجه گیری
    سن، تولد زنده و لکه بینی قبل از قاعدگی به عنوان عوامل موثر بر ابتلای اندومتریوز پیشگویی شدند که افزایش آگاهی زنان در خصوص این عوامل، ممکن است در تشخیص به موقع و درمان این بیماری کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: اندومتریوز، سنین باروری، رگرسیون لجستیک، لاپاراسکوپی
  • سید رحمت الله موسوی مقدم، ندا ظهیری خواه *، آرزو باورصادجانی صفحات 195-199
    سابقه و هدف
    کیفیت زندگی یکی از مهم ترین مسایل عصر امروز در مراقبت سلامتی است. باورهای مذهبی به معنای خاص همیشه باورهای مشترک جماعت معینی هستند که از گرویدن به آن باورها و عمل کردن به مناسک همراه با آنها به خود می بالند و خودکارآمدی به معنای باور فرد در مورد توانایی مقابله او در موقعیت های خاص است.
    روش بررسی
    این پژوهش، توصیفی، از نوع همبستگی است. جامعه آماری، کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور شهر شوش بودند که از بین آنان، تعداد 410 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش نیز شامل پرسش نامه های کیفیت زندگی، باورهای مذهبی براهنی و خودکارآمدی شرر بودند. برای تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 21 از روش های ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    رابطه معنی داری میان کیفیت زندگی و باورهای مذهبی با خودکارآمدی وجود داشت؛ به گونه ای که با افزایش باورهای مذهبی میزان خودکارآمدی نمونه مورد بررسی بیشتر می شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر، نشان داد که بین کیفیت زندگی با خودکارآمدی دانشجویان در کلیه رشته های تحصیلی و باورهای مذهبی آنان رابطه مستقیم و معنی داری برقرار است و لذا بررسی و به کارگیری روش های مناسب در افزایش خودکارآمدی می تواند موجب افزایش کیفیت زندگی دانشجویان شود.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، باورهای مذهبی، خودکارآمدی، دانشجویان
  • مریم یارمحمدی، محمدباقر سهرابی *، پونه ذوالفقاری، نسیم نیک خصلت، الهه یحیایی، بتول داغیانوس صفحات 200-205
    سابقه و هدف
    هلیکوباکترپیلوری یک عامل مهم ایجاد گاستریت مزمن در انسان، به ویژه در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه است که با استفاده از شیوه های تشخیصی متنوع مورد ارزیابی قرار می گیرد. این مطالعه به منظور مقایسه دو روش سرولوژی و هیستولوژی در تشخیص هلیکوباکتر پیلوری در بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تحلیلی روی 75 نفر از بیماران همودیالیزی مبتلا به دیس پپسی مراجعه کننده به بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود در سال 1393 انجام شد. برای تمام بیماران، آندوسکوپی و بیوپسی استاندارد و هم زمان تست های سرولوژی انجام شد. داده ها با محاسبه حساسیت، ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی بررسی شدند.
    یافته ها
    از 75 بیمار همودیالیزی مبتلا به دیس پپسی، تست سرولوژی هلیکوباکترپیلوری در 49نفر (3/65%) و هیستولوژی در 64 نفر (3/85%) مثبت بود. ، مقایسه روش سرولوژی (IgG) با نتایج بیوپسی دارای حساسیت 3/70%، ویژگی 6/63%، ارزش اخباری مثبت 8/91% و ارزش اخباری منفی 9/26% بود. در این تحقیق مشخص شد که می توان مقادیر IgG بالاتر از 3/1 با حساسیت 7/90% و ویژگی 8/72% را به عنوان تست مثبت و مقادیر کمتر از آن را به عنوان تست منفی در نظر گرفت.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن نسبی حساسیت و ویژگی تست سرولوژی در مقایسه با روش بیوپسی در بیماران همودیالیزی و همچنین سادگی، سرعت و ارزان بودن این تست، می توان از این تست جهت غربالگری عفونت هلیکوباکتر پیلوری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، همودیالیز، سرولوژی، هیستولوژی، حساسیت، ویژگی
|
  • Niousha Jamshidi Tari, Simin Fazelipoor*, Ali Looie Monfared, Zahra Tootian Pages 135-141
    Background
    Methylphenidate or ritalin is one of the brain stimulant drug and used in treatment of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), narcolepsy and situational tachycardia syndrome. In the present survey, the effect of methylphenidate on the liver was studied.
    Materials And Methods
    In this experimental study, a total of 24 male mice were randomly divided into three groups, including one control and two experimental groups. In experimental groups, ritalin was used in the doses of 2 and 10 mg/kg by gavages method for 40 days. At the end of the period and after animals’ euthanasia, the livers specimens were removed. Then, histological changes were studied using a light microscope. Also, blood sera were collected and the hepatic enzymes activity was determined. The data were statistically analyzed by ANOVA test and the p
    Results
    Administration of methylphenidate in different concentrations resulted in significant reduction of hepatocytes diameters, decrease in nuclei diameters, increase in the size of hepatic sinusoids, and also necrosis and congestion in central vein. Furthermore, in the liver parenchyma belonging to treated groups, the infiltration of mononuclear leukocytes was observed. In the treated groups, the activity of the hepatic enzymes showed a significant increase compared with the control group.
    Conclusion
    Considering the present findings, it could be suggested to avoid of prescribing of methylphenidate, especially in the patients with hepatic failures.
    Keywords: Methylphenidate, Enzyme, Liver, Mouse
  • Ziba Mozaffari, Kazem Parivar*, Nasim Hayati Roodbari, Shiva Irani Pages 142-148
    Background
    The rapid development of nanotechnology has given rise to broad applications of nanoparticles (NPs) in biomedicine. This material is distributed in all parts of the body, rapidly after injection, by circulation and reach to all organs and tissues. Before their application as medicine, toxic effects of them on human and animals should be assessed. In this study, the effects of zinc oxide nanoparticle on histopathological changes of epididymis in adult male mice was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 adult male NMRI mice were used. The animals were assigned as control, sham and three experimental groups (n=6). Sham and experimental groups received 1ml of distilled water and experimental animals received different doses of nano zinc oxide (250, 500 and 700 mg/kg, i.p. injection, respectively). Treatments was performed for one day. After a week, effects of zinc oxide nanoparticle on histopathological changes of epididym tissue were studied. Data were analyzed by ANOVA and Tukey test.
    Results
    Administration of zinc oxide nanoparticle in 250 mg/kg dose caused significant reduction in the number of sperm cells. Also, zinc oxide nanoparticle in 250 mg/kg dose lead to degenerated epididymis cells in epididymis tubules. There were no significant changes in diameter of epididymis tubules and number of epididymis tubules.
    Conclusion
    According to the results of this study, zinc oxide nanoparticles may cause adverse effects on the reproductive system. So, we recommend to avoid using products containing nanoparticles of zinc oxide.
    Keywords: Zinc oxide nanoparticles, Epididymis tissue, Sperm cells, Mice
  • Delaram Farhangi *, Zahra Nadia Sharifi, Shabnam Movassghi Pages 149-156
    Background
    Ischemic stroke creates irreparable damages in patients with cerebrovascular disease. The CA1 region in hippocampus is one of the most sensitive areas of brain to ischemia. The recent reports have considered administrating propofol, as a neuroprotective agent. This study evaluated the neuroprotective effects of propofol on CA1 region of hippocampus on male lab rats following ischemia/ transient overall reperfusion in the empirical models.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 18 male Wistar rats were divided randomly into three groups, each containing 6 rats to serve as control, ischemia and test subjects. Propofol in 40mg/kg dose was injected intraperitoneal, 1 hour before ischemia. The ischemia model was performed by bilateral blockage of common carotid arteries for 20 minutes. The Hematoxylin-Eosin, Nissl and TUNEL methods were used for evaluating histomorphologic changes, the changes in number of cells and the apoptotic bodies.
    Results
    Injecting 40mg/kg propofol revealed protective characteristics on hippocampal pyramidal neurons of the ischemia/reperfusion induced lab rats.
    Conclusion
    Ischemia causes death of neurons and morphological changes, while injecting propofol is able to significantly reduce the death of neurons and protect neurons against ischemic damages.
    Keywords: Neuroprotective. Propofol. Hippocampus. Ischemia–reperfusion. Rat
  • Davood Moghadamnia*, Mokhtar Mokhtari, Saeed Khatamsaz Pages 157-165
    Background
    Components of olive oil include oleic acid, hydrocarbons (as squalene), sterols (as beta-sitosterol), polyphenols (tyrosol, hydroxyltyrosol, oleuropeinand, and others), tocopherols and terpenoids. Olive oil ingredients have anti-inflammatory, antioxidant, anti-arrhythmic, anti-inflammatory and vasodilatory effects. The present study was done to evaluate the effects of olive oil on kidney, lipid and liver function in male rat.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 14 male rats were divided into 2 groups. In control group, each rat underwent no stress such as injection, oral gavage and etc. in experimental group, each rat received 0.4 mL olive oil orally per day for 3 months. All animals bled after 3 months. The blood samples were tested for creatinine, nitrogen urea blood (BUN), total cholesterol, LDL and HDL cholesterol, triglyceride, sodium, glucose, SGOT, SGPT, ALP, GGT, albumin and total protein serum levels.
    Results
    No significant differences were noticed in sodium, BUN, total cholesterol, LDL cholesterol, HDL cholesterol and triglyceride serum levels in rats treated with olive oil compared to control group. There were no significant differences in SGOT, SGPT, ALP, GGT, albumin and total protein serum levels between rats treated with olive oil and control group.
    Conclusion
    The results showed that olive oil had no effects on kidney, lipid and liver function.
    Keywords: Olive oil, Kidney function, Lipid function, Liver function, Glucose, Male rat
  • Elham Hoveizi *, Tayebeh Mohammadi Pages 166-172
    Background
    Human induced pluripotent cells (hiPSCs) could be established as promising new resources for obtaining differentiated cells for cell therapy. iPSCs have the potential to use as multipurpose research and clinical tools to understand model diseases, develop and screen candidate drugs, and deliver cell-replacement therapy to support regenerative medicine. Here, we demonstrated the ability of human iPSCs to differentiate into adipocyte and osteoblast fate.
    Materials And Methods
    In this experimental study, human iPSCs were culture-expanded. HiPSCs were then cultivated in the osteogenic and adipogenic conditions for 21 days after which differentiations were evaluated by specific staining as well as qRT-PCR analysis for related gene expression.
    Results
    In osteoinductive cultures, the cells formed nodules which were positively stained red following alizarin red staining. In adipogenic cultures, the cells developed some lipid droplets which were positively stained red with oil red. According to qRT-PCR analysis, the bone-related genes including osteocalcin and osteopontin, and also the adipocyte-specific genes such as PPAR and LPL were expressed in the osteogenic and adipogenic cultures, respectively.
    Conclusion
    Taken together, hiPSCs are pluripotent cells with the ability to differentiate into osteocytic and adipocytic cell lineages.
    Keywords: Differentiation, Induced pluripotent stem cells, Bone, adipose cells
  • Masoumeh Rouhafza, Farhad Adhami Moghadam *, Mohammad Sahebalzamani Pages 173-179
    Background
    Services quality is a distinctive factor and the most powerful competitive weapon where most of servicing organizations have in their properties. Offering services improvement causes productivity, costs reduction and so increasing patients’ satisfactory.
    Materials And Methods
    This correlation description study performed on 405 in-patients of 3 hospitals related to Islamic Azad University, Tehran Medical Branch, in 2015. They were chosen by available sampling. Information gathering was performed by a questionnaire, including 3 parts of demographic specifications, patients’ satisfaction questions and services quality evaluation (SERVQUAL).
    Results
    there was significant relation between patients’ satisfaction and hospital services quality on the basis of SERVQUAL model (p
    Conclusion
    Customer satisfaction is owed to services quality. Services quality analysis makes hospital management system to be able to assign financial resources for performance improvement in fields that are more effective on customer comprehension of services quality.
    Keywords: Patient's satisfaction, Hospital services quality, SERVQUAL model
  • Shokoufeh Moradi, Azar Sabokbar*, Ramin Hajikhani, Amir Bakhtiari, Somayeh Talebi Pages 180-187
    Background
    Some of Aspergillus species are potential generators of aflatoxin that is a mycotoxin with carcinogenic and teratogenic effects. Animal feed contaminated with Aspergillus species produce aflatoxin, and transfer it to milk and dairy products that cause animal and human health problems. The aim of this study was to isolate any potential aflatoxinogen of animal feeds from farms area in the Shahr Ghods – Shahriar districts
    Materials And Methods
    In this study, 394 cattle feed from 41dairy farming in Shahr Ghods – Shahriar districts in autumn, 2014, were randomly selected and they were tested for contamination with potentially aflatoxin-producing Aspergillus by PCR. Isolated Aspergillus from animal feed, by smear and culture, were examined by microscopic and macroscopic and then by molecular method. PCR method used in the presence of primers AFLR, Omt1, FLA1, Nor1, and Par1 to identify potential toxin generating Aspergillus.
    Results
    The results of study showed 42 cattle feed contaminated with 8 species Aspergillus flavus by PCR which could potentially produce aflatoxin.
    Conclusion
    The results showed that the dairy farming in Shahr Ghods – Shahriar districts were contaminated with Aspergillus flavus.
    Keywords: Aflatoxin, Animal feed, PCR
  • Fatemeh Naji Omidi, Jamileh Abolghasemi, Shahla Chaichian, Shahnaz Rimaz*, Zahea Najmi, Abolfazl Mehdizadehkashi Pages 188-194
    Background
    Endometriosis is one of the most common diseases with high socio- economic burden in women. The aim of this study was to investigate the factors influencing on endometriosis by logistic regression.
    Materials And Methods
    In this case- control study, data were collected from patients records in Hazrat Rasoole Akram Hospital in Tehran. The patients who suffered from endometriosis (250), and their disease was diagnosed by laparoscopy, were selected as case group, and 250 patients with gynecologic disorder, other than endometriosis, confirmed by laparoscopy were chosen as control group. Factors affecting endometriosis were evaluated by logistic regression using the software SPSS. P- value
    Results
    Mean age (±standard deviations) of women in case group (34.84±0.62) was significantly higher than control group (33.75±0.55) (P=0.02). Single variable logistic regression for independent variables candidate age, irregular menses, the duration of menstrual cycle, the duration of bleeding, the number of pregnancies, the number of live births, infertility, speck before menstrual bleeding to enter into multi variable logistic regression at error level of 0.2. Variables of age, the number of live births, and premenstrual spotting were predicted as factors influencing endometriosis.
    Conclusion
    According to the result of present study, age, the number of live births, premenstrual spotting were predicted as effective factors for endometriosis. As we know, increasing awareness of women about factors influencing endometriosis may help timely diagnosis and treatment of this important disease.
    Keywords: Endometriosis, Reproductive age, Logistic regression, Laparoscopy
  • Seyed Rahmatallah Musavimoghadam, Neda Zahirikhah*, Arezou Bavarsadjani Pages 195-199
    Background
    Today, quality of life is one of the most important issues in health care. Religious beliefs, in special meaning, are shared beliefs of a particular congregation that are eager to adhere to those beliefs and follow their practice; and self-efficacy means person's ability to deal with certain situations.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive- correlation type research. Tools used in this study were quality of life, Baraheni religious beliefs and self-efficacy Scherer questionnaires. Data analyses by software SPSS 21 using Spearman's correlation coefficient test.
    Results
    The results showed a significant relationship between quality of life and religious beliefs and self-efficacy, so that increasing religious beliefs was associated with higher self-efficacy.
    Conclusion
    The present study showed that there were significant direct relationship between self-efficacy and quality of life, and also religious beliefs, in all academic disciplines; therefore detecting and applying the appropriate methods in increasing the self- efficacy may enhance the quality of life of the students.
    Keywords: Quality of life, Religious beliefs, Self, efficacy, Students
  • Maryam Yarmohammadi, Mohammad Bagher Sohrabi*, Pouneh Zolfaghari, Nasim Nikkheslat, Elaheh Yahyaei, Batoul Daghyanous Pages 200-205
    Background
    Helicobacter pylori infection is a major cause of chronic gastritis in hemodialysis patients. There are various methods for diagnosis of infections with this organism. This study compared two methods of histology and serology for diagnosis of Helicobacter pylori in hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This study has been done on 75 hemodialysis patients with dyspepsia referred to Imam Hossain Hospital of Shahroud, Iran in 2014. Endoscopy with standard biopsy and serology test were done for all patients. Sensitivity, specificity, and positive and negative predictive value were evaluated for serology test.
    Results
    From 75 patients with dyspepsia, 49 patients (65.3%) had positive serology test, and 64 (85.3%) patients were positive by histologic findings. Sensitivity, specificity, positive predictive value, and negative predictive value were 70.3%, 63.6%, 91.8% and 26.9%, respectively.
    Conclusion
    Due to the relative high sensitivity and specificity of serological tests in comparison with other diagnostic methods, as well as its simplicity, speed and low cost, it is recommended to use this test for screening of hemodialysis patients.
    Keywords: Helicobacter pylori, Hemodialysis, Serology, Histology, Sensitivity, Specificity