فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 93، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید محمد مهدی هزاوه ای، نوشین سلیمی*، الهام قیسوندی، میترا دوگونچی، خدیجه عزتی رستگار صفحات 171-180
    سرطان پوست شایع ترین نوع سرطان ها و یکی از قابل پیشگیری ترین اشکال سرطان است. از مهم ترین راهبردهای پیشگیری این بیماری، می توان به مداخلات آموزشی در جامعه اشاره کرد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی مطالعاتی است که از مداخلات آموزشی به منظور افزایش رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست استفاده کرده اند.
    2 بانک اطلاعاتی مقالات علوم پزشکی ایرانی برکت و پایگاه اطلاعات علمی (SID) و همچنین 4 پایگاه اطلاعاتی الکترونیک مقالات خارجی (Cochrane، Pubmed، Biomedcentral، science direct) به شیوه نظام مند مورد بررسی قرار گرفتند. جستجوی پایگاه های اطلاعاتی به زبان فارسی و انگلیسی از بهمن 1394 تا اردیبهشت سال 1395 انجام شد.
    از 12 مطالعه بررسی شده، 10 مطالعه مبتنی بر مدل ها و تئوری های آموزش بهداشت و 2 مطالعه بدون استفاده از مدل ها و تئوری های آموزش بهداشت انجام شده بود. تئوری شناختی اجتماعی بیشترین کاربرد و کارایی را در بهبود متغیرهای مورد مطالعه به خود اختصاص داد. پیامد مداخلات شامل طیف گسترده ای از بهبود در وضعیت سازه ها و همچنین رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست می شد.
    کلیدواژگان: سرطان پوست، مداخله آموزشی، پیشگیری، مرور نظام مند
  • شهین احمدی*، روح الله خانی، مریم مقدس صفحات 181-194
    این مطالعه به مقایسه مدل سازی QSAR فعالیت ضد سرطانی ترکیبات 1 و4 -دی هیدرو-4 -اکسو-1 - (2 -تیازولیل) -1 و8 -نفتیریدین و مشتقات آن با روش رگرسیون خطی چندگانه مرحله ای (S-MLR) و روش الگوریتم ژنتیک-رگرسیون خطی چندگانه (GA-MLR) پرداخت.
    مجموعه ای از 1 0 0 ترکیب با فعالیت ضد سرطانی مشخص از مقاله معتبر بین المللی انتخاب شد و روش میدان نیروی آلینجر MM2 برای کمینه کردن انرژی مولکول ها استفاده شد. ساختار هندسی مولکول ها از طریق روش کوانتوم نیمه تجربی روش آوستین با استفاده از الگوریتم پلاک-ریبایر (Polak-Ribiere) با استفاده از نرم افزار موپک بهینه سازی شدند. تعداد زیادی از توصیفگرهای تئوری برای هر مولکول با استفاده از نرم افزار دراگون محاسبه شد. به منظور انتخاب بهترین دسته از توصیفگرها برای مدل سازی QSAR از دو روش انتخاب متغیر ترکیب الگوریتم ژنتیک-رگرسیون خطی چندگانه و رگرسیون خطی چندگانه مرحله ای استفاده شد. برای مدل سازی ابتدا نمونه برداری تصادفی دسته آموزش (8 0 درصد از داده ها) 2 0 بار به صورت تصادفی صورت گرفته و مولکول های باقیمانده (2 0 درصد باقیمانده از داده ها) به عنوان دسته پیشگویی برای اعتبارسنجی خارجی استفاده شدند. در میان نمونه های تصادفی، یکی از نمونه ها با بالاترین Q2CV، Q2cal و Q2test به عنوان بهترین دسته یادگیری و آموزش انتخاب شد. با استفاده از این دسته یادگیری هر بار مدل به دو روش S-MLR و GA-MLR ایجاد شد.
    مدل هایQSAR به دست آمده با GA-MLR مجذور ضریب همبستگی اعتبارسنجی بزرگتری نسبت به روشS-MLR داشتند.
    کلیدواژگان: مدل سازی QSAR، فعالیت ضدسرطان، انتخاب متغیر، GA، MLR، Stepwise، MLR
  • نیکو بنا، فائزه فقیهی*، منصوره سلیمانی، نسیم حیاتی رودباری صفحات 195-206
    به منظور بازیابی سلول های از دست رفته بیماران مبتلا به بیماری های مخرب ماهیچه، سلول درمانی اخیرا به عنوان یک رویکرد موثر ثابت شده است. کوریون یک منبع اخلاقی مورد تایید، شامل سلول های بنیادی مزانشیمی با توانایی خود تجدید پذیر و تمایز به رده های سلولی است. از این رو هدف از این مطالعه بررسی تمایز میوژنیک سلول های بنیادی مزانشیمی جداشده از کوریون انسان برای اولین بار بود.
    سلول های کوریون با استفاده از کلاژناز II 3/0% هضم آزیمی شدند. سلول ها با استفاده از تکنیک فلوسایتومتری و تمایز به رده های سلولی چربی و استخوان شناسایی شدند. به منظور القای میوژنیک، سلول ها به مدت یک شبانه روز در محیط کشت حاوی DMEM F/12، 2درصد FBS و 10 میکرومولار 5-آزاسیتیدین کشت داده شدند. سپس محیط کشت حاوی DMEM F/12، 10درصد FBS به مدت دو هفته جایگزین شد. Real-time PCR و ایمونوسیتوشیمی برای بررسی بیان مارکرهای میوژنیک استفاده شدند.
    p). بیان GATA4،MYOD در پایان هفته اول و دوم تمایز مشاهده شد. نتایج ایمونوسیتوشیمی بیان Desmin، cTnT،? MHCرا تایید کرد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از کوریون انسان، 5، آزاسیتیدین، تمایز به میوبلاست
  • الهام حویزی*، طیبه محمدی صفحات 207-211
    تلاش برای تولید داروهای ضد سرطان جدید به صورت بی وقفه ادامه دارد. گزارش شده است آلبندازول روی چندین رده سلول توموری اثرات ضد تکثیری دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر کشندگی آلبندازول روی سلول های سرطانی کولورکتال انسان رده HT-29 بود.
    سلول های HT-29 کشت شده به مدت 1، 3 و 5 روز، با غلظت های 1/0، 1 و 10 میکروگرم بر میلی لیتر آلبندازول تیمار شدند. در روزهای تعیین شده پس از تیمار، بقاء و تکثیر سلولی با آزمون های MTT و تریپان بلو ارزیابی شد.
    مقایسه میانگین شمارش تعداد سلول ها و بقای سلولی در گروه کنترل و گروه های تیمار شده با غلظت های مختلف آلبندازول در روزهای 1، 3 و 5 تفاوت های معنی داری را نشان داد.
    کلیدواژگان: آلبندازول، MTT، سرطان، کشندگی سلولی
  • مهسا جمشیدی گهر، ناهید رحیمی فرد، سید رضا حسینی دوست* صفحات 212-219
    علیرغم پیشرفت های ایجاد شده در امر مراقبت بیمارستانی و معرفی طیف گسترده ای از عوامل ضد میکروبی، باکتری سودوموناس آئروژینوزا هم چنان از عوامل شایع ایجاد کننده عفونت در بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستان است. با توجه به مقاومت روزافزون این باکتری به داروهای ضدباکتریایی، اهمیت مقاومت آن دوچندان می شود. آنزیم AMP-C بتالاکتامازی، از جمله سفالوسپورین هایی است که بر روی کروموزوم باکتری کد می شود. در بسیاری از باکتری ها، القای آنزیم های AMP-C می تواند در سطح بالا توسط جهش های فراوان صورت گیرد. در این مقاله ردیابی ژن AMP-C در ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا گزارش شد.
    در این مطالعه، 80 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا از نمونه های بالینی زخم، پس از تایید هویت ایزوله ها با تست های بیوشیمیایی، حساسیت آنتی بیوتیکی آنها با روش استاندارد دیسک دیفیوژن نسبت به 15 آنتی بیوتیک تعیین شد و در پایان حضور ژن AMP-C با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ردیابی شد.
    سویه های سودوموناس آئروژینوزا بیشترین مقاومت را به نسبت به سفالوتین (100درصد) ، داکسی سایکلین (100 درصد) ، سفکسیم (100 درصد) ، آموکسی سیلین (100درصد) ، آمپی سیلین (100درصد) ، آمیکاسین (100درصد) و تری متوپریم (100درصد) نشان دادند. بیشترین حساسیت سویه های سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب به آنتی بیوتیک های کولیستین (5/67درصد) ، جنتامایسین (5/32 درصد) ، پیپراسیلین (30درصد) ، سیپروفلوکساسین (7/28 درصد) ، ایمی پنم (7/18 درصد) ، سفتازیدیم (7/13درصد) ،سفتریاکسون (2/11 درصد) و سفوتاکسیم (10 درصد) بود. ژن AMP-C در پنج درصد ایزوله ها ردیابی شد.
    کلیدواژگان: ژنAMP، C، مقاومت آنتی بیوتیکی، Pseudomonas aeruginosa، ایزوله بالینی
  • علی اکبر حاتمی، انوش اقدامی* صفحات 220-229
    بیماری های قلبی عروقی در حال حاضر جزو سه علت اول مرگ و میر و ناتوانی انسان در سراسر دنیا و در حال تبدیل شدن به اصلی ترین عامل مرگ و میر یا ناتوانی در اغلب کشورها هستند. استرپتوکیناز به عنوان شناخته شده ترین داروی فیبرینولیزی، مدت مدیدی است که در درمان سکته قلبی استفاده می شود. این آنزیم از باکتری های بتا همولیتیک تولید می شود. در این تحقیق آنزیم استرپتوکیناز از باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه جدا شده از گلو استخراج شد.
    پس از کشت باکتری ها و بررسی فعالیت بتاهمولیزی آنها، انزیم باکتری ها استخراج و فعالیت فیبرینولیزی و تست عدم سمیت انجام گرفت.
    در میان آنزیم های استخراج شده، 14 درصد از نمونه ها دارای فعالیت فیبرینولیزی بالاتر از 30 % بودند و آنزیم استخراجی باکتری استاندارد کمتر از نمونه های بالا فعالیت فیبرینولیزی داشت. در تست عدم سمیت در 24 ساعت و 48 ساعت میزان سمیت آنزیم استخراجی از باکتری استاندارد از دیگر نمونه ها کمتر بود.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس آگالاکتیه، استرپتوکیناز، اثرات فیبرینولیتیک، سلول های سالم فیبروبلاستی
  • طهمورث شهریور، مختار مختاری *، ولی علیپور صفحات 230-238
    دیابت اختلالات سیستمیک را از طریق تغییر در سطوح لیپید پلاسما و افزایش بیماری های قلبی القاء می کند. در این تحقیق، تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber Officinale) بر میزان تغییرات لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای استرپتوزوتوسین بررسی شد.
    در این مطالعه تجربی، از 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد که به 6 گروه هفت تایی در قالب گروه های کنترل، شاهد دیابتی و تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکرد. در گروه شاهد دیابتی، mg/kg70 استرپتوزوتوسین یک بار به صورت درون صفاقی تجویز شد. در گروه تجربی 1 و 2، حیوانات به ترتیب mg/kg 250 و mg/kg 500 عصاره آبی زنجبیل دریافت کردند. در گروه تجربی 3 و 4، ابتدا mg/kg70 استرپتوزوتوسین و سپس mg/kg 250 و mg/kg500 عصاره تجویز شد. سپس، نمونه های خونی تهیه و سطوح سرمی تری گلیسرید (TG) ، کلسترول تام (TC) ، کلسترول LDL و کلسترول HDL اندازه گیری شدند.
    p).
    کلیدواژگان: زنجبیل، استرپتوزوتوسین، LDL، HDL، تری گلیسرید، کلسترول تام، رت
  • مسعود مستعلی، مینا اطمینان بخش* صفحات 239-244
    دیابت شایع ترین بیماری طبی در بارداری است. برخی مطالعات نشان داده اند که ویتامین D در ترشح و عملکرد انسولین دارای نفش کلیدی است و بین کمبود آن و تغییرات گلوکز و انسولین ارتباط وجود دارد. با توجه به عدم قطعیت این ارتباط بر آن شدیم تا سطح سرمی ویتامین D در زنان باردار مبتلا و غیرمبتلا به GDM را در مراجعه کنندگان به بیمارستان های دانشگاه آزاد مقایسه کنیم.
    در این مطالعه مورد- شاهدی، از 96 خانم باردار مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در تهران که غربالگری دیابت انجام دادند، 48 فرد مبتلا به GDM و 48 فرد غیر مبتلا به GDM در دو گروه، از نظر سطح سرمی ویتامین D مقایسه شدند. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 22 با آزمون همبستگی پیرسون، آزمون t دو نمونه مستقل و آزمون Chi- square تحلیل شدند.
    میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه 67/5±07/30سال بود. میان سن، نمایه توده بدنی، Gravida و Para در بین دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت. اختلاف معنی دار در میانگین قند خون ناشتا و قند خون ساعت اول، دوم و سوم برای تست GTT در دو گروه وجود داشت. میانگین سطح سرمی ویتامین D در زنان غیرمبتلا به GDM، nmol/l 21/18 و در زنان مبتلا به GDM 41/21 بود، اما تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه وجود نداشت.
    کلیدواژگان: زنان باردار، سطح سرمی ویتامین D، دیابت بارداری
  • پیام خدابنده لو *، ساسان ودیعه، بهاره ملک افضلی صفحات 245-251
    زگیل تناسلی یکی از بیماری های مقاربتی بسیار مسری است که هر دو جنس مرد و زن را مبتلا می کند. عامل این بیماری نوعی ویروس به نام ویروس پاپیلوم انسانی است. این تحقیق با هدف شناسایی عوامل اجتماعی شیوع زگیل تناسلی در بیماران تحت درمان در بیمارستان های جواهری و بوعلی تهران صورت گرفت.
    در این پژوهش با توجه به اینکه بیماران مبتلا به بیماری زگیل تناسلی جهت درمان بیماری خود به یکی از سه پزشک با تخصص های پوست، اورولوژی و زنان مراجعه می کنند، محقق ابتدا از طریق نمونه گیری تصادفی بدون جایگزین از هر بیمارستان یک متخصص از بین تخصص های پوست، اورولوژی و زنان انتخاب کرد و سپس از بین بیماران مراجعه شده به آن متخصص، از طریق روش قضاوتی، نمونه مورد نظر را انتخاب کرد که تعداد 75 نمونه تعیین و پرسشنامه ها توسط پاسخگویان تکمیل شد.
    64 درصد پاسخگویان مرد و 36 درصد دیگر زن بودند. میانگین سن پاسخگویان برابر با 75/18سال بود. متغیرهای «سرمایه فرهنگی ضابطه ای» ، «سرمایه فرهنگی تجسم یافته» ، «سرمایه اجتماعی خاص» ، «فشار اجتماعی» ، «یادگیری اجتماعی» و «کنترل اجتماعی» رابطه مستقیم و مثبتی با متغیر وابسته «بیماری زگیل تناسلی» داشتند، همچنین رابطه ای بین متغیرهای «سرمایه فرهنگی عینیت یافته» ، «سرمایه اجتماعی عام» و«سرمایه اقتصادی با این پدیده وجود نداشتند.
    کلیدواژگان: بیماری زگیل تناسلی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی، فشار اجتماعی، یادگیری اجتماعی، کنترل اجتماعی
  • فیروزه یحیوی، امیراشکان نصیری پور*، لیلا کیکاوسی آرانی صفحات 252-257
    خدمات بیمارستانی با توجه به پیچیدگی آنها نیازمند سیستمی هدفمند برای برنامه ریزی، بهبود و ارزشیابی کیفیت خدمات ارائه شده است. اعتباربخشی، ارزیابی سیستماتیک مراکز ارائه خدمات سلامت با استانداردهای مشخص است که بر بهبود مداوم کیفیت، بیمارمحوری و بهبود امنیت بیمار و کارکنان تاکید دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی چالش های استقرار نسل سوم استانداردهای اعتباربخشی ملی ایران در بیمارستان ها ی تابعه دانشگاه آزاد اسلامی شهرتهران انجام شد.
    این پژوهش کاربردی ? توصیفی، به صورت مقطعی در بیمارستان بوعلی و امیرالمومنین (ع) انجام گرفت. جامعه آماری، مدیران، کادر پرستاری و پزشکان بودند که از بین آنها، 239 نفرنمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری کادر پرستاری و پزشکان به صورت تصادفی ساده و در مدیران، سرشماری بود. ابزار پژوهش، پرسش نامه ای بود که با معیارپنج گزینه ای لایکرت ]کاملا موافق (5) تا کاملا مخالف (1) [ تنظیم شده بود. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی ANOVA و نرم افزار20 SPSS استفاده شد.
    بیشترین چالش ها، کمبود نیروی انسانی (87/87 %) ، زیاد بودن تعداد استانداردها و سنجه ها (81. 17 %) ، مواجه بودن کادر درمان با شیفت های سنگین کاری (79. 92 %) ، کمبود بودجه (73/75 %) و مشارکت نداشتن پزشکان (76/62 %) بود.
    کلیدواژگان: اعتباربخشی، اعتباربخشی نسل سوم، چالش
|
  • Seyed Mohammad Mahdi Hazavehei, Nooshin Salimi *, Elham Gheysvandi, Mitra Dogonchi, Khadije Ezzati Rastgar Pages 171-180
    Background
    Skin cancer is the common, but most preventable forms of cancer, in recent decades. The most important key strategies in the prevention of this disease are health education interventions in society. The aim of this systematic review was to review the studies that have used educational interventions to increase skin cancer preventive behaviors, based on methods, application of models, and theories of health education and health promotion.
    Materials And Methods
    Database of Iranian Medical Sciences articles, including Scientific Information Database (SID), and Iran Medex, and also 4 foreign electronic database of articles (Cochrane, Pubmed, Biomed Central and science direct) were studied in a systematic way. The database's search was conducted from February 2016 to May 2016.
    Results
    Of 12 retrieved articles, 10 studies were conducted based on theories and models of health education, and 2 studies did not use theories and models of health education. Among these theories, the social cognitive theory had most application and performance in improving the studied. Impact of interventions includes the whole range of improvements in structures such as variables and skin cancer preventive behaviors.
    Conclusion
    According to the results, the interventions based on theories and models of health education and promotion play an important role in promoting skin cancer preventive behaviors
    Keywords: Skin cancer, Educational intervention, Prevention, Systematic review
  • Shahin Ahmadi *, Roohallah Khani, Maryam Moghaddas Pages 181-194
    Background
    This paper compared the QSAR modeling of anti-cancer activity of compounds 1,4-Dihydro-4-oxo-1-(2-thiazolyl)-1,8-naphthyridines and its derivatives using stepwise multiple linear regression (S-MLR) and combined genetic algorithm-multiple linear regression methods (GA-MLR(.
    Materials And Methods
    A set of 100 compounds with certain anticancer activity were selected from literature. All molecules were “cleaned up” and the Allinger’s MM2 force field was used for energy minimization, the semi-empirical quantum method Austin method 1 (AM1) was used for geometry optimization using the Polak-Ribiere algorithm. A large number of theoretical descriptors for each molecule were calculated using Dragon software. In order to select the best set of descriptors for QSAR modeling, GA-MLR and Stepwise-MLR as two variable selection methods were used. First the random sampling of the training sets (80% of data) were randomly taken 20 times, and the remaining molecules (20 percent of the data) were used as prediction set for external validation. Among the random samples, one of the samples with high Q2CV, Q2cal, Q2test was selected as the best train and test set. Using this train set, QSAR modeling performed using GA-MLR and Stepwise-MLR methods.
    Results
    QSAR models by GA-MLR modeling had larger validated squared correlation coefficient than the obtained models by S-MLR.
    Conclusion
    According to the results, it could be concluded that the activity of similar compounds will be predictable by the obtained model
    Keywords: QSAR modeling, Anticancer activity, Variable selection, Stepwise, MLR, GA, MLR
  • Nikoo Bana, Faezeh Faghihi *, Mansooreh Soleimani, Nasim Hayati Roodbari Pages 195-206
    Background
    To restore the lost cells of patients diagnosed with Muscular Degenerative diseases, stem cell therapy has recently proved to be an effective strategy. Chorion is an ethically approved reservoir which contains mesenchymal stem cells with self- renewal properties and multilineage differentiation capacity. Therefore, the aim of this study was to evaluate the myogenic differentiation potential of human chorion-derived mesenchymal stem cells (C-MSCs) for the first time.
    Materials And Methods
    Chorion was digested by using 0.3% Collagenase type II. Cells were characterized by using flowcytometry and differentiated into osteoblast and adipoblast lineages. To induce myogenic differentiation, C-MSCs were cultured in DMEM/F12 and 2% FBS supplemented with 10μM of 5-azacytidine overnight. Afterwards, the medium was replaced with DMEM/F12 supplemented with 10% FBS for two weeks. Real-time PCR and immunocytochemistry were used to evaluate the expression of myogenic markers.
    Results
    The expression of CD90, CD73 and CD44 antigen and their ability to differentiation into osteoblast and adipoblast lineages were confirmed. Although the expression of CTNT and MYH6 reduced second week, Real-time PCR results revealed significant upregulation of Desmin, MYH6 and Cardiac TroponinT at the end of the first week (P
    Conclusion
    The results showed that C-MSCs were potent to differentiate into myoblast- like cells
    Keywords: Human chorion, Mesenchymal stem cells, 5, azacytidine, Myogenic differentiation
  • Elham Hoveizi*, Tayebeh Mohammadi Pages 207-211
    Background
    It is a continuing effort to develop new anticancer drugs. It has been reported that albendazole has antiproliferative effects on several tumor cell lines. The aim of this study was to evaluate the killing effect of albendazole on HT-29 human colorectal cancer cells.
    Materials And Methods
    Cultured HT-29 cells were treated with albendazole in 0.1, 1 and 10 µg/ml concentrations for 1, 3 and 5 days. Cellular viability and proliferation were evaluated by MTT and Trypan blue assays at determined days after treatment.
    Results
    The comparison of cells count and viability in control group and treated groups with albendazole at different concentrations showed significant differences in days 1, 3 and 5.
    Conclusion
    Albendazole can suppress HT-29 cells proliferation and induces cell death in a dose and time dependent manner
    Keywords: Albendazol, MTT, Cancer, Cell death
  • Mahsa Jamshidi Gohar, Nahid Rahimi Fard, Seyed Reza Hosseini Doust* Pages 212-219
    Background
    Despite the improvements in hospital care and the introduction of a wide range of antimicrobial agents, Pseudomonas aeruginosa is also a common cause of infection in patients hospitalized in different wards of the hospital. Due to the rising resistance of this bacterium to antibacterial drugs, the importance of its resistance is increased. The enzyme β-lactamase AMP-C is a type of cephalosporinase coded on the chromosome of the bacterium. In many bacteria, induction of AMP-C enzymes can occur at high levels by many mutations. In this paper, the detection of AMP-C gene was reported in clinical isolates of Pseudomonas aeruginosa.
    Materials And Methods
    80 Pseudomonas aeruginosa bacteria, verified by gram stain and biochemical tests, were isolated from wound samples collected from patients with burning at burning hospital in Tehran. For identifying antibiotic resistance, in vitro susceptibility of 80 Pseudomonas aeruginosa isolates to 15 antimicrobial agents, includimg colistin, amoxicillin, ceftriaxone, cefixime, cefalotin, ciprofloxacin, amikacin, doxycyclin, ampicillin, trimethoprim, ceftazidime, gentamicin, cefotaxime, piperacilin and imipenem was performed by Kirby-Bauer’s disk diffusion method according to Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI, 2016) guideline. PCR method was used to identify AMP-C gene in 80 Pseudomonas aeruginosa strains.
    Results
    Pseudomonas aeruginosa strains showed the highest resistance to cephalotin (100%), doxycycline (100%), cefixime (100%), amoxicillin (100%), ampicillin (100%), amikacin (100%) and teri-methaprime (100%). Highest sensitivity of Pseudomonas aeruginosa strains was observed to colistin (67.5%), gentamicin (32.5%), piperacillin (30%), ciprofloxacin (28.7%), imipenem (18.7%), ceftazidime (13.7%), ceftriaxone (11.2%) and cefotaxime (10%). AMP-C gene was detected in 5% of isolates.
    Conclusion
    According to the results of this study, in many Pseudomonas aeruginosa strains, the presence of all resistance genes in an isolate was not observed. Therefore, it can be hoped that β-lactamase enzymes are not coded in most isolates
    Keywords: AMP, C, Antibiotics resistance, P. aeruginosa, Clinical isolates
  • Ali Akbar Hatami, Anosh Eghdami* Pages 220-229
    Background
    Streptokinase, the most well-known fibrinolytic drug, has long been used in the treatment of myocardial infarction. This enzyme is produced from beta-hemolytic bacteria. In this study, the Streptokinase enzyme was extracted from Streptococcus agalactia strain with ATCC12386, isolated from the throat.
    Materials And Methods
    After cultivating the bacteria in the Blood agar medium and evaluating their aggressive activity, the bacteria were transferred to the BHI broth medium and after incubation at 37 ° C for 24 hours, centrifuge was carried out at 4 ° C for 10000 g for 30 minutes. The contents of the tubes were separated by 0.45 micron acetate cellulose filter and the filters were considered as crude enzymes until fibrinolysis activity and non-toxicity test were performed.
    Results
    Among the extracted enzymes, the enzymes of the shamrock 2, 6, 10, 13, 14, 29 and 27 had fibrinolytic activity higher than 30% and extraction enzyme from the standard bacteria had less fibrinolysis activity. The toxicity of the extracellular enzyme was lower than that of other samples in 24 hours and 48 hours.
    Conclusion
    Extracting enzymes have a fibrinolysis effect, and this effect is higher in the bacteria isolated from the throat than the standard bacteria. The toxicity of the enzymes varies with time and concentration. It decreases with decreasing toxicity and increases with increasing time. And it can be described as a new, low-risk, and natural remedy for the elimination of blood clot sound
    Keywords: Streptococcus agalactiae, Streptokinase, Fibrinolytic effect, Normal fibroblast cells
  • Tahmoores Shahrivar, Mokhtar Mokhtari*, Mokhtar Mokhtari Pages 230-238
    Background
    Diabetes induces systemic disorders through changes in plasma lipid levels and increasing risk of cardiovascular diseases. In this study, the effects of aqueous extract of Zingiber officinale on the serum levels of lipids was investigated in rats following the induction of diabetes by streptozotocin.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 42 male Wistar rats were divided in 6 groups of seven as follow: the control, diabetic sham and 4 experimental groups. Diabetic sham received 70 mg/kg streptozotocin once at the beginning of the experiment; the experimental groups 1 and 2 daily received 250 and 500 mg/kg Zingiber aqueous extract respectively; the experimental groups 3 and 4 first received streptozotocin once, and then a daily dose of 250 and 500 mg/kg extract. Oral administration of aqueous extract continued over a period of two months. Then, blood samples were prepared, and used for measurement of serum levels of triglycerides (TG), total cholesterol (TC), LDL cholesterol and HDL cholesterol.
    Results
    Serum concentration of triglyceride and LDL cholesterol in the diabetic sham compared to the control group showed a significant increase (p
    Conclusion
    Due to its antioxidant properties, aqueous extract of Zingiber can reduce streptozotocin toxicity leading to an improvement in serum lipid profiles of diabetic patients
    Keywords: Zingiber, Streptozotocin, LDL, HDL, Triglycerides, Total cholesterol, Rat
  • Massood Mostali, Mina Etminan-Bakhsh* Pages 239-244
    Background
    Diabetes is the most prevalent medical disorder in pregnancy. A few studies found that 25- OH-D plasma levels was associated with gestational diabetes mellitus (GDM). Considering the uncertainty of opinion in this field, we decided to study the serum level of 25-hydroxy vitamin D in the GDM and non GDM pregnant women referred to Azad University Hospitals in Tehran between 2016 and 2017.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 96 pregnant women, including 48 with GDM and 48 normoglycemic subjects, referred to Azad University Hospitals in Tehran between 2016 and 2017 were studied. 25-OH-D levels in patients and control groups were evaluated. Data were analyzed by SPSS (ver.22) using independent t- test, Chi- square test and Pearson correlation test.
    Results
    96 pregnant women with mean age of 30.07± 5.67 years were studied. There was no significant difference in the number of gravida, para, BMI and mean age between two groups. Mean FBS, and results of 1- hour, 2-hour and 3-hour GT were significantly different between two groups. Mean serum levels of vitamin D was not significantly different between GDM (21.41 nmol/l) and non- GDN (18.21 nmol/l) groups.
    Conclusion
    Among with GDM and non GDM pregnant women in second-trimester, there was no significant difference in serum vitamin D levels
    Keywords: Pregnant women, Vitamin D, GDM
  • Payam Khodabandehloo*, Sasan Vadiea, Bahareh Malekafzali Ardakani Pages 245-251
    Background
    Genital Wart is a highly contagious sexually transmitted disease that affects both male and female. The cause of this disease is a virus called human papillomavirus. This research was conducted with the goal of sociological explanation of the outbreak of genital warts in the patients under treatment in Javaheri and Bouali Hospitals in Tehran.
    Materials And Methods
    In this study, patients with genital warts who had referred to one of three specialists (dermatologist, urologist or gynecologist), were randomly selected without any alternative from each hospital. Then, through the judiciary, the samples were selected and 75 patients completed the questionnaires.
    Results
    64% of respondents were men and 36% were women. Mean age of respondents was 18.75 years. Variables of "cultural capital criteria", "cultural capital incarnated", "special social capital", "social pressure," "social learning," and "social control" had a direct and positive correlation with the dependent variable of "wart's genital disease",There is also no connection between the variables of "objective cultural capital","social capital" and "economic capital" with this phenomenon.
    Conclusion
    By increasing the level of sexual awareness, we can prevent the outbreak of genital warts
    Keywords: Genital wart disease, Social capital, Cultural capital, Economic capital, Social pressure, Social learning, Social control
  • Firouzeh Yahyavi, Amir Ashkan Nasiripour*, Leila Keikavoosi Arani Pages 252-257
    Background
    Hospital services need a targeted system for planning, improving and evaluating the quality of the services provided according to their complexity. Accreditation is a systematic assessment of healthcare centers with specific standards that emphasizes on continuous improvement of quality, being patient-centered and improving the safety of patient and staff. The current study was done to investigate the challenges of establishing the 3th edition of Iranian national accreditation standards in the hospitals affiliated to Islamic Azad University.
    Materials And Methods
    In this descriptive-applied study, 239 employees (37 directors, 143 nursing staff and 59 physicians) participated in the study from two educational, research and therapeutic hospitals of Bu-Ali and Amir al-momenin. Nursing staff and physicians were selected by simple random sampling and managers by census method. The measurement tool was a researcher-made questionnaire which designed by the Likert [completely agree (5) to completely opposed (1)] scoring system. The data were analyzed using ANOVA by SPSS. ver20 statistical software.
    Results
    The most challenges of accreditation implementation from the viewpoint of participants were lack of personnel (87.87%), high number of standards and measures (81.17%), encountering the hospital's medical staff with heavy shift work (79.92%), the lack of budget (75.73%), and non-participation of physicians (62.76%).
    Conclusion
    The results showed that the greatest challenge in implementing accreditation standards from the manager's and physician's viewpoint was the lack of personnel and from the nursing staff's viewpoint was encountering the hospital's medical staff with heavy shift work
    Keywords: Accreditation, Third edition of accreditation, Challenge