فهرست مطالب

علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی - سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 84، تابستان 1395)

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 84، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد نبیونی، الهام حویزی، آذر چاوشیان، سمیه بهرام زاده، محمود هاشمی تبار* صفحات 69-75
    سابقه و هدف
    پیشرفت های اخیر در تمایز مستقیم سلول های بنیادی پانکراسی، پیشنهاد دهنده پتانسیل جایگزینی پانکراس در بیماران دیابتی است، اما اغلب پروتوکل های موجود پیچیده، زمان بر و پرهزینه است؛ بنابراین باید به دنبال پرتوکل های دیگری بود. امروزه استفاده از کشت هم زمان با جزایر پانکراسی، روشی امیدبخش برای تولید سلول های بتا است؛ بنابراین نیازمند نگهداری جزایر زنده برای دوره زمانی گسترده هستیم.
    روش بررسی
    جزایر پانکراسی جدا شده از موش به مدت 2 هفته در شرایط کشت آزمایشگاهی نگهداری و بقا، تکثیر و مورفولوژی آنها مورد بررسی قرار گرفت. جزایر پانکراسی از موش نر نژاد NMRI با روش تعدیل شده Lacy and Kostianovsky و هضم آنزیمی با کلاژناز جدا شدند و برای تعیین ویژگی ها، به وسیله رنگ دیتیزون رنگ آمیزی شدند. همچنین بقای جزایر با روش MTT بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج ما نشان داد که می توان جزایر پانکراسی موش بالغ را جدا کرده و حداقل به مدت یک هفته کشت داد، بدون اینکه عملکرد فعال خود را از دست دهند. با گذشت یک هفته، با توجه به کاهش بقا سلولی، تعداد سلول های جزایر نیز کاهش پیدا کرد. هر چه مدت زمان کشت افزایش پیدا می کرد، از میزان بقا و تعداد سلولها کاسته می شد.
    نتیجه گیری
    می توان جزایر جدا شده را به صورت زنده و فعال در کشت هم زمان مورد استفاده قرار داد. از آنجایی که این جزایر در سلول درمانی در جهت درمان دیابت استفاده می شود، بررسی میزان بقای این سلول ها در شرایط محیط کشت ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بقا، تکثیر، جزایر پانکراسی، کشت سلول، MTT، NMRI
  • شیما معینی، کیومرث امینی* صفحات 76-81
    سابقه و هدف
    امروزه مصرف گسترده بتالاکتام های وسیع الطیف موجب افزایش مقاومت به بتالاکتام ها در سراسر دنیا شده است. هدف این تحقیق، بررسی و شناسایی ژن های blatem، blaSHV،blaOXA و آمینوگلیکوزیدی aadA در ایزوله های بالینی اشریشیاکلی به روش PCR Multiplex بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، تعداد 150 نمونه مدفوع اسهالی از مراکز درمانی مختلف شهر تهران که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، جمع آوری و با آزمون های بیوشیمیایی، تعداد 55 نمونه اشریشیاکلی شناسایی گردیدند. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن مطابق CLSI انجام و جهت شناسایی ژن های بتالاکتاماز از آزمون PCR چندگانه ای استفاده شد. داده های آماری با SPSS نسخه 19 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشترین حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک های سفپودوکسیم و تری متوپریم (به ترتیب 9/90 درصد و 1/58 درصد) و بیشترین مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های ایمی پنم و سیپروفلوکساسین (به ترتیب 100 درصد و 3/76 درصد) گزارش شد. نتایج Multiplex PCR نشان داد که از میان 55 ایزوله E.coli، تعداد 40 نمونه (7/72 درصد) دارای ژن بتالاکتامازbla oxa ، 15 نمونه (2/27 درصد) دارای ژن آمینوگلیکوزیدیaadA و تعداد 12 نمونه (8/21 درصد) نیز دارای هر دو ژن بتالاکتاماز bla oxa / aadA بودند. ژن های bal TEM وbla SHV در هیچ کدام از نمونه ها شناسایی نشدند.
    نتیجه گیری
    وجود مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به اشریشیاکلی در کودکان مبتلا به اسهال نشان دهنده مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها است. پایش و نظارت بر مقاومت دارویی باکتری های روده ای، نقش مهمی در پیشگیری از ایجاد سویه های مقاوم دارد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، بتالاکتاماز وسیع الطیف، Multiplex PCR
  • شقایق برادران قوامی، عباس اخوان سپهی، حمید اسدزاده عقدایی *، طاهر نژادستاری، محمدرضا زالی صفحات 82-88
    سابقه و هدف
    آرکی ها میکروارگانیسم های اکستروترموفیل هستند که سال ها تصور بر آن بود که تنها می توان آنها از محیط های با شرایط دشوار از قبیل آتشفشان ها ، اعماق اقیانوس های و دریاچه های پرنمک به دست آورد. اما امروزه مشخص شده است که دسته ای از این آرکی ها ساکن دستگاه گوارش موجودات زنده از قبیل پستانداران، سخت پوستان و انسان هستند. از مهم ترین سویه شناسایی شده آرکی ها در دستگاه گوارش، می توان بهMethanobrevibacter smithii اشاره کرد. در این مطالعه، برای اولین بار آرکی متانوژن به صورت بومی جداسازی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه DNA آرکی از نمونه های مدفوع 20 فرد سالم با معیار های مورد نظراستخراج و سپس PCR آن در شرایط بهینه صورت گرفت، همچنین برای اطمینان از تکثیر ژن مورد نظر (rpoB) هضم آنزیمی توسط آنزیم محدودکننده انجام شد و در انتها نمونه ها در داخل E.coli(DH5α) کلون و تعیین توالی شدند.
    یافته ها
    از بین 20 نمونه مدفوع، در 18 نمونه جواب PCR (90%) مثبت گزارش شد. جواب های مثبت به کمک آنزیم محدودالاثر AVAII تایید شدند و نتایج سکانس در سایت NBCI بررسی شد و مشخص شد نمونه جدا شده آرکی Methanobrevibacter smithii است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد با توجه به تنوع میکرورارگانیسم ها در دستگاه گوارش، تعیین ژن اختصاصی و عدم داشتن همولوژی با سایر میکروارگانیسم ها در جداسازی آرکی بسیار حایز اهمیت است.
    کلیدواژگان: متانوبروی باکتر اسمیتی، آرکی، مدفوع، ژن rpoB
  • زهرا وطن پرست، رامین اصغریان *، سید مرتضی مرتضوی، کامبیز گیلانی صفحات 89-94
    سابقه و هدف
    کورتیکواستروئیدهای استنشاقی، درمان اصلی بیماران آسمی و احتقان ریوی مزمن (COPD) هستند. فلوتیکازون پروپیونات درمیان چربی دوست ترین استروئیدها (انحلال در آب ~ mg/ml10.)، کارایی درمانی اش در بسیاری از مطالعات به اثبات رسیده است. اضافه کردن مواد حامل متفاوت به پودر خشک استنشاقی که در این مطالعه بررسی شد، کارایی فرمولاسیون را می تواند تغییر دهد، که می توان آن را به تنوع اتصالات بین ذرات دارو و حامل نسبت داد.
    روش بررسی
    برای رسیدن به این هدف، دو نوع حامل متفاوت را برای اختلاط با دارو در زمان های متفاوت جهت تسهیل جریان پذیری پودر در حین فرایند ساخت از یک سو و کمک به سیالیت در حین استنشاق از سوی دیگر، به کار بردیم. فرمولاسیون پودر خشک نهایی از نظر یک نواختی محتوای دارو پس از اختلاط فیزیکی، شکل ذرات و جایگزینی استنشاقی برون تنی مورد بررسی قرار گرفتند، که آزمون آخر با استفاده از دستگاه (ACI)Anderson cascade impactor و ®Cyclohaler تک دوز انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که بالاترین کسر ذرات ریز (FPF) و دوز ذرات ریز(FPD) مربوط به فرمولاسیونی بود که حاوی فلوتیکازون و مانیتول بود که به مدت 30 دقیقه به طور فیزیکی مخلوط شده بودند.
    نتیجه گیری
    استفاده از مانیتول به عنوان حامل درشت می تواند خصوصیات فیزیکی و نیز رفتار آیروسل شدن را در فرمول نهایی بهبود دهد.
    کلیدواژگان: (DPI)پودر خشک استنشاقی، فلوتیکازون پروپیونات، لاکتوز، مانیتول
  • سالومه شهمیرزادی، نیما محسن زاده کرمانی * صفحات 95-98
    سابقه و هدف
    پروفیلاکسی میگرن اهمیت به سزایی در راستای کاهش ابعاد بیماری دارد و در این زمینه داروهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که هر یک اثربخشی خاص خود را دارند. لذا این مطالعه به منظور مقایسه میزان اثربخشی پروفیلاکتیک ونلافکسین و نورتریپتیلین در بیماران میگرنی انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی غیرکور، تعداد 120 بیمار میگرنی مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه آزاد در شهر تهران در سال های 1392 و 1393 مورد بررسی قرار گرفتند و به صورت تصادفی ساده در یکی از دو گروه دریافت کننده ونلافکسین با دوز 5/37 میلی گرم دو بار در روز یا نورتریپتیلین 25 میلی گرم در روز به مدت یک ماه تقسیم شدند و میزان اثربخشی (کاهش 50% در دفعات، شدت و مدت سردرد) در دو گروه مقایسه شد. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS و آزمون های کای اسکوار، t مستقل و در صورت نیاز آزمون دقیق فیشر مقایسه شدند. سطح معنی داری زیر 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان کاهش دفعات و شدت و مدت حملات میگرنی در بیماران دریافت کننده ونلافکسین کمی بیش از بیماران تحت درمان با نورتریپتیلین بود، ولی این اختلاف معنادار نبود. فراوانی عوارض دارویی جانبی نیز در دو گروه مورد بررسی مشابه بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع، چنین استنباط می شود که هر دو داروی ونلافکسین و نورتریپتیلین اثربخشی پروفیلاکتیک بیش از 50 درصد در بیماران میگرنی دارند؛ ولی تفاوتی بین این دو دارو نیست و نیز هر دو دارو بیش از 90 درصد بی خطر هستند.
    کلیدواژگان: ونلافکسین، نورتریپتیلین، میگرن، پروفیلاکسی، اثربخشی
  • محمدحسین دلشاد، علیرضا حیدرنیا *، محمدعلی حیدرنیا، شمس الدین نیکنامی، فاطمه پورحاجی صفحات 99-108
    سابقه و هدف
    پذیرش، یادگیری و به کارگیری رفتارهای بهداشتی پیشگیرانه توسط کارکنان تیم سلامت، به کمک شیوه های جدید یک ضرورت و نیاز نیرومند برای ارتقای کیفیت و کارایی آموزش است. هدف این مطالعه، سنجش کیفیت رضایت مندی کارکنان از آموزش مبتنی بر وب به منظور مداخله پیشگیرانه بیماری هپاتیت ب بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، یک مطالعه مقطعی در سال 1392 برروی کارکنان تیم سلامت مرکز بهداشت شرق تهران بود. کارکنان دوره آموزش مبتنی بر وب (WBL)،به ترتیب در بین «پس آزمون اول و دوم( در مدت 5 جلسه در چهارگروه 30 نفره) و نیز در شش ماه بعد از آموزش حضوری ( 7 جلسه در شش گروه 20 نفره) »، با آموزش 2 مدرس بررسی شدند. در پایان دوره، پرسش نامه ارزیابی کیفیت رضایت از دوره، نحوه ارائه محتوا و مشارکت گروهی بر روی خط توسط آنان تکمیل شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS19 و آزمون های آماری کای دو، ضریب همبتگی پیرسون، فریدمن و من ویتنی U تحلیل شدند.
    یافته ها
    مطالعه حاضر به روشWBL، نشان از بیشترین کیفیت رضایتمندی داشت، به طوری که میزان آن به ترتیب از نحوه ارائه مطالب 33/48%، مشارکت گروهی برروی خط 5/42%، ثبت و اخذ تائیدیه بانک اطلاعات شخصی 66/41%، نحوه تکمیل پرسش نامه های تحت وب 17/39%، گروه کاری با مدرس 33/48% و تناسب محتوای جلساتLMS با نیازهای شغلی کارکنان 35% بود. متغیرهای زمینه ای، به جز جنس، بر رضایت کارکنان از شرکت در دوره های آموزش الکترونیکی تاثیر داشتند. بر اساس نتایج آزمون فریدمن، اختلاف عامل های آگاهی، نگرش و رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری هپاتیت ب در هر تکرار معنی دار بود (05/0P <).
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر پذیرش، یادگیری موثر و به کارگیری روش آموزش WBL، به دلیل عدم نیاز به ترک محل خدمت، اتلاف زمان، استرس های حاصل از تردد و نیز دسترسی به منابع و محتوا در زمان دلخواه است. لذا لازم است با تمهیداتی از جمله تشکیل کمیته ها با مهیا نمودن فضای آموزش تحت وب به تعیین اولویت در موضوعات برگزاری دوره ها پرداخت.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، آموزش مبتنی بر وب، یادگیری، رفتارهای بهداشتی پیشگیرانه، احتیاط های استاندارد همگانی
  • کورش سایه میری، حمید تقی نژاد، حامد توان *، سید رحمت الله موسوی مقدم، ایمان محمدی، زهرا احمدی صفحات 109-115
    سابقه و هدف
    سلامت انسان دارای ابعاد مختلفی است و در راس این ابعاد، سلامت معنوی قرار دارد و وقتی سلامت معنوی فرد بالاتر باشد، به خداوند نزدیک تر است، هدف مطالعه حاضر، بررسی رواسازی پرسش نامه سلامت معنوی از دیدگاه اسلام به روش تحلیل عاملی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، 100 نفر از دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ایلام که به روش نمونه گیری طبقه بندی انتخاب شده بودند، بررسی شدند. در این مطالعه، از پرسش نامه سلامت معنوی از دیدگاه اسلام محقق ساخته مشتمل بر 20 سوال استفاده شد. برای سنجش روایی و ثبات درونی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل عاملی نشان داد که پرسش نامه سلامت معنوی از شش عامل مستقل تشکیل شده است که عبارتند از عامل اول: ارزشمند شدن زندگی با تعقل (با درصد واریانس 22/14)، عامل دوم: نقش مسئولیت در هدف دار شدن زندگی (با درصد واریانس 41/12)، عامل سوم: نقش ارتباط با خدا در لذت بردن از زندگی (با درصد واریانس 45/10)، عامل چهارم: انسان بهترین موجود خداست (با درصد واریانس 38/10)، عامل پنجم: خداوند خالق جهان است (با درصد واریانس 96/9) و عامل ششم: خداوند به فکر مشکلات انسان است (با درصد واریانس 42/8).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که پرسش نامه سلامت معنوی بر اساس اسلام می تواند به عنوان یک ابزار روا و پایا برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز در خصوص سلامت معنوی با دین اسلام مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی از دیدگاه اسلام، تحلیل عاملی، ابعاد، روایی، پایایی
  • محمد فرج زاده، میمنت حسینی *، جمیله محتشمی، سمیرا چای بخش، منصوره زاغری تفرشی، حمیده حاج نصیری صفحات 116-122
    سابقه و هدف
    چاقی نوعی بیماری مزمن و مشکل سلامت عمومی است که در برخی مطالعات به عنوان عامل خطر مهمی برای ابتلا به وقفه های تنفسی خواب معرفی شده است. پژوهش کنونی به منظور بررسی ارتباط بین شاخص توده بدنی و وقفه های تنفسی خواب در سالمندان افسرده انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی از سال 1393 تا 1394 روی 175 نفر سالمند افسرده مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان سقز با نمونه گیری خوشه ایو در دسترس انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه افسردگی سالمندان (جی دی اس) و پرسشنامه برلین استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 18 و آزمون های آماری کلموگروف اسمیرینوف، من ویتنی-یو، کای اسکوئر و تست دقیق فیشر انجام شد. سطح معنی داری کمتر از 05/0در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    175 سالمند افسرده با میانگین سنی (± انحراف معیار)، ( 8± )4/69 سال بررسی شدند. 106 نفر (6/60 درصد) در معرض خطر بالای وقفه های تنفسی خواب بودند. بین چاقی با وقفه های تنفسی خواب ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0>P). هم چنین شانس وقفه های تنفسی خواب در افراد چاق 2/2 برابر افراد با وزن طبیعی بود (نسبت شانس 2/2؛ فاصله اطمینان 95%: 2/4-2/1؛ 045/0=p).
    نتیجه گیری
    بین شاخص توده بدنی و وقفه های تنفسی خواب در سالمندان افسرده ارتباط وجود دارد.
    کلیدواژگان: سالمند، شاخص توده بدنی، افسردگی، وقفه های تنفسی خواب
  • زهرا نیک سیر *، آسیه سلحشوریان فرد، محمد صاحب الزمانی، محمد فشارکی صفحات 123-130
    سابقه و هدف
    بسیاری از مشکلات بهداشتی که امروز در اغلب کشورها به چشم می خورد، به نوعی با دگرگونی های سبک زندگی افراد ارتباط دارد، یکی از این مشکلات وریدهای واریسی اندام تحتانی است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط رفتارهای غیربهداشتی و ابتلا به واریس در پرستاران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد – شاهدی، 200 نفر از پرستاران بیمارستان های منتخب علوم پزشکی اصفهان در دو گروه مورد و شاهد به روش مبتنی بر هدف انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. افراد بر اساس معیار CEAP توسط متخصص جراحی عمومی معاینه شدند و پرسش نامه توسط آنها تکمیل شد. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های t مستقل، کای دو، من- ویتنی U و رگرسیون لوجستیک در سطح معنی داری کمتر از 05/ تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 200پرستار مورد بررسی، 93٪ گروه مورد و 82٪ گروه شاهد زن بودند. از نظر شدت واریس، 80٪ گروه مورد در مرحله تلانژکتازی بودند. ارتباط معنی داری بین جنس (02/0=p)، قد (04/0=p)، زایمان سزارین (03/0=p)، سابقه خانوادگی (0001/0>p)، تعداد نوبت های مصرف روزانه سبزیجات (004/0= (p و مصرف روزانه کمتر از 3 لیوان آب (01/0= p) با وریدهای واریسی پرستاران وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به ابتلای تعداد زیادی از پرستاران به واریس پا و برخی عوامل خطر در ایجاد و تشدید واریس، به منظور کاهش از کار افتادگی، صرف هزینه های درمانی و پیشگیری از ایجاد و تشدید آن، لازم است برنامه ریزی هایی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، وریدهای واریسی، پرستار
  • شیما آذرنوش، سیدمحمدمسعود شوشتریان *، کامران توکل صفحات 131-134
    سابقه و هدف
    پتانسیل برانگیخته از بینایی (VEP) یکی از مهم ترین آزمون ها برای تشخیص سردرد میگرنی از بقیه سردردها است. در این مطالعه تغییرات (VEP) در بیماران میگرنی بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 50 بیمار مبتلا به میگرن مراجعه کننده به پلی کلینیک چشم پزشکی بصیر تهران در سال 1393 به وسیله VEP بررسی شدند و نتایج آن با یافته های VEP در50 فرد سالم غیرمیگرنی مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار ولتاژ در گروه مورد 87/1±88/5 و در گروه شاهد 55/1±08/5 میکروولت بود که اختلاف آماری معنی داری را نشان نمی داد (107/0=p). میانگین و انحراف معیار فاز تاخیری در گروه مورد31/7± 32/94 میلی سکند و در گروه شاهد 07/8±08/93 میلی سکند بود که اختلاف آماری معناداری را نشان نداد (572/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه نتیجه گیری می شود که امواج ثبتی در آزمون پتانسیل برانگیخته از بینایی در بیماران میگرنی تفاوتی با افراد سالم غیرمیگرنی ندارد.
    کلیدواژگان: میگرن، پتانسیل برانگیخته بینایی، آزمون الکتروفیزیولوژیک
|
  • Mohammad Nabiouni, Elham Havizi, Azar Chavoshian, Somayeh Bahramzadeh, Mahmood Hashemitabar* Pages 69-75
    Background
    Recent advances in directed differentiation of pancreatic stem cells offers potential to the development of replacement therapy for diabetic patients. However, the existing differentiation protocols are complex, time-consuming, and costly; thus there is a need for alternative protocols. Today, co-culturing with pancreatic islets is apparently a promising protocol for producing beta cells. Furthermore, we need keep islets viable in vitro for extended time periods.
    Materials And Methods
    We maintained isolated pancreatic islets obtained from the mouse pancreas in tissue culture for 2 weeks, after which we studied the viability, proliferation and morphology of the islets. Pancreatic islets were isolated from overnight-fasted male NMRI mice by Lacy and Kostianovsky modified collagenase digestion method and islets were tested for their specificity by dithizone (DTZ) staining. Also, islet cell viability was tested by MTT assay.
    Results
    Our results showed that viable pancreatic islets can be isolated from the pancreas of adult mice and maintained in tissue culture for at least 1 week, without loss of the specific functions of the cells. Cell viability of pancreatic islets was decreased after one week and also, the cell number decreased over time. Cell viability and cell number were decrease if cells were incubated for long time.
    Conclusion
    It remains to be established whether such islets will survive and remain functionally competent after co culturing. Survey of viability of pancreatic islets is necessary in in vitro, because these were used for cell therapy for diabetes.
    Keywords: Survival, Proliferation, Pancreatic islets, Culture, MTT, NMRI
  • Shima Moeeni, Kumarss Amini* Pages 76-81
    Background
    Nowadays, the widespread use of broad-spectrum beta-lactam antibiotics has increased antibiotic resistance around the world. The aim of this study was to assess and identify genes blaTEM, blaSHV, blaoxa and blaaada in clinical isolates E.coli by Multiplex- PCR methods.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 150 stool samples from different treatment centers in Tehran were randomly gathered; and biochemical tests detected 55 E. coli. Antimicrobial susceptibility testing was performed by disk diffusion method according to CLSI. Multiple PCR assay was used to identify the genes β-lactamase. Data were analyzed by descriptive statistical analysis using SPSS version 19.
    Results
    Highest sensitivity was observed to cefpodoxime and trimethoprim (90.9% and 58.1% respectively) and the maximum resistance was reported to imipenem and ciprofloxacin (76.3% and 100% respectively). PCR results showed bla oxa gene in 40 isolates (72.7%), aadA gene in 15 samples (27.2%) and concurrent blaoxa/ aadA genes in 12 isloates (21.8%). blaTEM and blaSHV genes were not identified in samples.
    Conclusion
    Antibiotic resistance to E.coli in children with diarrhea is indicated the indiscriminate use of antibiotics. Monitoring and control of drug-resistant intestinal bacteria play a major role in preventing the creation of resistant strains.
    Keywords: Escherichia coli_Extended specterum β lactamases_Multiplex_PCR
  • Shaghayegh Baradaran Ghavami, Abbas Akhavan Sephay, Hamid Asadzadeh Aghdaei *, Taher Nejadsatari, Mohammad Reza Zali Pages 82-88
    Background
    Archaea are Extrtermophile microorganisms and for several decades it has been believed that they are only found in harsh environments, such as volcanoes, deep oceans and salt lakes. However, at present time, their existence in human and mammal’s intestine has been proved. The most important Archaea in human intestine is Methanobrevibacter smithii, which has a major role is some gastrointestinal disorders, as well as obesity. Therefore, Methanogens isolation and detection has such a crucial clinical importance. In this study, we isolated this microorganism for the first time using local technique.
    Materials And Methods
    In this study, Archaea DNA was extracted from healthy subject’s stool samples, considering the specific criteria for choosing the healthy group. PCR reaction was performed to amplify the rpoB. Enzyme digestion was operated using restriction enzyme to confirm the rpoB gene. The PCR product was then cloned in E.coli (DH5α) host and sequencing process was performed.
    Results
    Of 20 stool samples, the rpoB gene was confirmed in 18 samples (90%) and also the AVAII enzyme digestion results proved the gene identity. Sequencing results in NCBI site proved that isolated microorganisms were Methanobrevibacter smithii.
    Conclusion
    This study revealed that by considering the microorganisms’ variety in intestine, the precise gene detection methods for selecting the specific microbiota, in order to prevent existing similarities between homolog microbiota is vital in microbiota isolation.
    Keywords: Methanobrevibacter smithii, Archaea, stool, rpoB gene
  • Zahra Vatanparast, Ramin Asgharian*, Seyed Morteza Mortazavi, Kambiz Gilani Pages 89-94
    Background
    Nowadays, inhaled corticosteroids have become the core of therapy for patients with asthma and chronic obstructive pulmonary disease (COPD). Fluticasone propionate (FP) is among the most lipophilic steroids (water solubility ~ 0.1 mg/ml) and its clinical efficacy has been confirmed in many studies. The inclusion of different carrier materials in a dry powder inhaler (DPI) system can alter formulation performance, which might be attributable to variation in the adhesion between drug and carrier particles.
    Materials And Methods
    To this aim, we used two different carriers to be mixed in different times with drug on the one hand to facilitate the powder flow during manufacturing, and on the other hand to help fluidization upon patient inhalation. The prepared DPI formulations were examined in terms of drug content uniformity upon the physical blending, particle shape, and in vitro pulmonary deposition. The latter was determined using an Andersen cascade impactor and Cyclohaler® as a single-dose DPI.
    Results
    Our results revealed that the highest fine particle fraction (FPF) and fine particle dose (FPD) value belonged to the formulation contained FP: mannitol, mixed in 30 minutes.
    Conclusion
    It can be concluded that using mannitol as the coarse carrier can improve the physical properties as well as the aerosolization behavior of the resultant DPI formulations.
    Keywords: Dry powder inhaler (DPI), Fluticasone propionate, Lactose, Mannitol
  • Saloomeh Shahmirzadi, Nima Mohsenzadeh Kermani* Pages 95-98
    Background
    Migraine headache prophylaxis is important for reduction of burden of disease. There are different therapeutics for this matter with various efficacies. Hence, this study was performed to determine the prophylactic efficacy of venlafaxine versus nortriptyline in migrainous patients.
    Materials And Methods
    In this open-label randomized clinical trial, 120 consecutive migrainous patients attending to Azad University hospitals in Tehran in 2013 and 2014 were enrolled and randomly assigned to receive either venlafaxine 37.5 mg twice a day or nortriptyline 25 mg per day for three months. Efficacy (50% reduction in severity, duration, and frequency of headache) was determined and compared across the groups. Data were analyzed using SPSS software by Chi- square, independent t test, and if need exact Fisher test. P- value
    Results
    Reduction of frequency, duration, and severity of migraine attacks was better controlled by venlafaxine, but not in a significant manner (P> 0.05). Also the therapeutic adverse effects were similar across the groups (P> 0.05).
    Conclusion
    Totally, it may be concluded both venlafaxine and nortriptyline have more than fifty percent efficacy for migraine prophylaxis, but their efficacies are similar and also both drugs are more than ninety percent safe.
    Keywords: Venlafaxine, Nortriptyline, Migraine, Efficacy, Prophylaxis
  • Mohammad Hossein Delshad, Alireza Hidarnia *, Mohammad Ali Hidarnia, Shamsodin Niknami, Fatemeh Pourhaji Pages 99-108
    Background
    Acceptance, learning and use of preventive health behaviors by teams of health workers, using new techniques, is a necessity and powerful need to improve the quality and efficiency of education. This study aimed to measure the satisfaction of employees from a variety of web-based instruction in preventive intervention for hepatitis B grew.
    Materials And Methods
    This study was done in 2013 on the staff of the health care center of East Tehran. The web-based training were studied after the first test (for 5 sessions in 4 groups of 30), and six months after physical education (7 times in 6 groups of 20 training) by 2 teachers .At the end, questionnaire was completed to assess their satisfaction with the quality, content, presentation, and collaboration on the line. Data were analyzed using software SPSS19 by χ2, Pearson's correlation, Fridman and Mann-Whitney U tests.
    Results
    WBL study showed the highest satisfaction. Frequency of satisfaction were 48.33% for presentation material, 42.5% for group participation, 41.66% for getting personal information bank approval, 39.17% for the finished questionnaire under web page, 48.33% for the working group of instructor and 35% for the meetings of the LMS fit the needs of employees. Demographic variables, except gender of staff members, had effect on satisfaction in the E-learning courses. Overall, the mean knowledge, attitude and behavior before and after WBL training were significantly different (P
    Conclusion
    The results showed that acceptance, learning and teaching practices via WBL is in advance, because staff training programs doesn’t need to leave the service, waste of time, and stress from traffic, and get other sources and content in right time. So it is required to set some measures, such as forming committees, to set priorities by providing a summary web-based learning environment in topics courses.
    Keywords: Satisfaction, Web, based teaching, learning, Preventive health behaviors, Universal standard precaution
  • Kourosh Sayehmiri, Hamid Taghinejad, Hamed Tavan *, Seyyed Rahmatollah Mousavi Moghadam, Iman Mohammadi, Zahra Ahmadi Pages 109-115
    Background
    Humans health has various dimensions and spiritual health is placed at the top of these dimensions. When an individual has a higher spiritual health, he will get closer to God. The purpose of this study was to evaluate validation of spiritual health questionnaire from Islamic view using explanatory factor analysis (EFA).
    Materials And Methods
    In this descriptive- analytical study, one hundred nurse students at Ilam University of Medical Sciences were selected using stratified sampling. Spiritual health questionnaire based on Islam’s perspective was used in this study which consisted of 20 questions. Cronbach's alpha coefficients and explanatory factor analysis were used to assess the validity and internal consistency of the questionnaire.
    Results
    Explanatory factor analysis showed that the spiritual health questionnaire is composed of six independent factors which had the following variance percentage: first, contemplation in spiritual health (variance of 14.2%); second, responsibility causing a purposeful life (variance of 12.4%); third, the role of having relationship with God in spiritual health (variance of 10.4%); fourth, the believe that man is the most noble creature (variance of 10.4%); fifth, God has created the world (variance of 9.9%); and sixth, God does care about human problems (variance:8.4).
    Conclusion
    According to the results of explanatory factor analysis and Cronbach's alpha, the spiritual health questionnaire from Islamic view can be a useful tool for assessing spiritual health in Islam.
    Keywords: Islam's viewpoint of spiritual health, Explanatory factor analysis, Dimensions, Validity, Reliability
  • Mohammad Farajzadeh, Meimanat Hosseini *, Jamileh Mohtashami, Samira Chaibakhsh, Mansoureh Zaghari Tafreshi, Hamideh Hajnasiri Pages 116-122
    Background
    Obesity is a chronic disease and a public health problem that is introduced as an important risk factor for catching obstructive sleep apnea (OSA) in some studies. The present study was done to investigate the relationship between obesity and OSA in depressed elderly patients.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted from 2014 to 2015 on 175 depressed elderly patients referred to health centers of Saqqez, using clustering and available sampling in saqqez. Demographic form, Geriatric Depression Scale (GDS) and Berlin Questionnaire were used to gather the data. Data were analyzed by SPSS (version 18) using descriptive statistics, Kolmogorov Smirinov, Mann Whitney- U, Chi-square and Exact Fischer tests. P- value less than 0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    175 elderly depressed patients with mean age (± standard deviation) of 69.42±8 years were studied. 106 peoples (60.6%) were at high risk for OSA. There was a significant relationship between OSA and obesity (P
    Conclusion
    There is relationship between body mass index and OSA in depressed elderly patients.
    Keywords: Elderly, Body mass index, Depression, Obstructive sleep apnea
  • Zahra Niksiar *, Asieh Salahshoorianfard, Mohammad Sahebalzamani, Mohammad Fsharaki Pages 123-130
    Background
    Todays, many hygienic problems which are observed in most countries are somewhat related to changing of individuals type of living, one of these problems is venous varicosity. The objective of this study was to evaluate the health behaviors and suffering the nurses from varicosity.
    Materials And Methods
    In this case - control study, 200 nurses from selected hospitals of Isfahan University of Medical Sciences were selected into two groups of case and control. They were examined by a general surgeon, and then relevant questionnaire were accomplished on the basis of CEAP criterion. Data were analyzed using independent t test, Chi- square, Mann - Whitney U and logistic regression. P
    Results
    Off 200 nurses, 93% of the case group and 82% of the control group were women. According to severity of varicosity, 80% were in telanglectasia stage. There was a significant relation between the nurses’ varicose and gender (p=0.02), height (p=0.04), Cesarean delivery (p=0.03), family history (p
    Conclusion
    Regarding increasing number of nurses with foot varicosity, and the effects of risk factors on creating the varicosity intensity, and also for decreasing inefficiency, spending the treatment expenses circumstances and prevention, it seem that programming is necessary.
    Keywords: Risk factors, Varicose, Nurse
  • Shima Azarnoush, Seyed Mohammad Masoud Shushtarian *, Kamran Tavakol Pages 131-134
    Background
    Visual evoked potential (VEP) is one of the most important tests to differentiate migraine from any other headaches. This study was performed to evaluate the changes of VEP in migrainous patients.
    Materials And Methods
    In this case- control study, 50 patients with migraine referred to Basir Clinic in Tehran in 2014, were consecutively enrolled and the VEP results in them were determined and compared with 50 healthy subjects.
    Results
    The mean (± standard deviation) voltage were 5.88±1.87 and 5.08±1.55 microvolt in the case and control groups, respectively (P=0.107). The mean latency of case group was 94.32±7.31 milisecond, while it was 93.08±8.07 milisecod in the control group (P=0.572).
    Conclusion
    Totally, it is concluded that the recorded waves of VEP in migrainous patients are similar to healthy non migrainous people.
    Keywords: Migraine, Visual evoked potential, Electrophysiological test