فهرست مطالب

نشریه مطالعات آموزشی نما
پیاپی 7 (نیمسال اول 1395- 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • تاثیر آموزش مهارت های زندگی بر سلامت روان و سازگاری فردی - اجتماعی / دانش آموزان پسر سال اول متوسطه شهرستان شوش
    نبی فتحی، مراد شاه مرادی، سعید شیخی* صفحات 1-10
    اهداف
    موضوع سلامتی از بدو پیدایش بشر و در قرون و اعصار متمادی، مهم و همواره مطرح بوده است. اما هرگاه از آن سخنی به میان آمده، عموما به بعد جسمانی آن توجه شده است. بدون شک تامین سلامتی اقشار جامعه یکی از مسائل اساسی هر کشوری است که باید آن را از سه بعد جسمی، روانی و اجتماعی مد نظر قرار داد. بنایراین پژوهش حاضر به بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روان و سازگاری فردی- اجتماعی دان شآموزان پسر سال اول مقطع متوسطه شهرستان شوش پرداخته است.
    روش ها
    در این پژوهش از روش تجربی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان پسر سال اول متوسطه شهر شوش در سال تحصیلی 1394 - 1393 بودند که 50 نفر از آنها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و توسط پژوهشگران، به طور تصادفی، 25 نفر از آنها در گروه آزمایش و 25 نفر دیگر در گروه کنترل گمارده شدند. در این پژوهش از پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ ) 1972 (، پرسشنامه کالیفرنیا ) 1953 و راهنمای آموزش مهارتهای زندگی استفاده شده است. آموزش مهار تهای زندگی به مدت یک ماه در 10 جلسه اجرا گردید و پس از اتمام برنامه آموزشی ، از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد بین دانش آموزان پسر از لحاظ اختلال در سلامت روان تفاوت معنی داری وجوددارد (0001 / p<0 و 56 / f=125 )همچنین بین دانش آموزان پسر از لحاظ سازگاری فردی اجتماعی تفاوت معنی داری مشاهده می شود ) 0001 / p<0 و 13 / .)f=68
    نتیجه گیری
    مجموعه مهار تهای زندگی هم اهداف پیشگیرانه دارد و هم کنترل و مدیریت مشکلات و همانند سبک رویکرد آموزشی هم برای مداخلات گروهی و هم فردی مناسب است.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، سلامت روانی، سازگاری فردی، اجتماعی، دانش آموزان
  • نیلوفر نکوزاد*، مهشید کوچکسرایی، حسین زرچی صفحات 11-21
    مقدمه
    واحد فن آوری سلامت از دور، تغییر و تحول را در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی و خدماتی در زمینه توسعه سلامت و سواد سلامت در سطح نیروهای مسلح در دستور کار قرار داده است. بررسی فرهنگ سازمانی به عنوان یک ابزار جمع آوری اطلاعات و با هدف مقایسه گروه های کاری اولویت بندی مسائل و شناسایی ادراکات و انتظارات کارکنان، مدیران را قادر می سازد تا شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب را بهبود بخشند.
    روش بررسی
    پژوهش توصیفی- پیمایشی در سال 1394 ، در بین 60 نفر از مدیران، انجام شد. حجم نمونه با روش کوکران محاسبه شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد دنیسون( 60 سوال) در چهار بخش گردآوری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS -22 انجام شد.
    یافته ها
    برحسب داده ها و ابعاد چهار گانه مدل دنیسون (مشارکت پذیری، سازگاری، انطبا ق پذیری و رسالت پذیری) و 7 کار گروه تخصصی، بیشترین امتیاز با میانگین بالای 4، به ترتیب شاخص اهداف و مقاصد در بعد جه تگیری استراتژی و چشم اندازسازمانی در بعد رسالت پذیری، شاخص های تیم سازی و سپس توانمندسازی در بعد درگیر شدن در کار و کمترین امتیاز با میانگین 1/ 3، متعلق به شاخص مشتری گرایی در بعد انطباق پذیری است.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد فرهنگ سازمانی واحد سلامت از دور در حد مطلوب (میانگین متوسط و بالاتر از متوسط) قرار داشته و در شاخص های مشتر یگرایی و هماهنگی و پیوستگی نیازمند بهبود است. از لحاظ طیف، تمایل به انعطاف پذیری داشته و تقریبا به محیط داخل و خارج به یک میزان توجه و تمرکز دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، مدل دنیسون، سلامت از دور، سواد سلامت
  • جواد پسندیده*، غلامعلی احمدی، احد دهقانزاده صفحات 22-34
    اهداف
    یکی از پیش شرط های لازم برای تمدن سازی؛ تولید علم است که خود مستلزم وجود ساختارهای فرهنگی، اجتماعی، هنجاری است. یکی از ابزارهای مهم فرهنگی؛ فرهنگ دانشگاهی است. فرهنگ دانشگاهی چیزی متفاوت از فرهنگ اجتماعی، سازمانی و ملی است ولی تحت تاثیر این فرهنگ ها قرار می گیرد. این پژوهش با هدف مطالعه و بررسی فرهنگ دانشگاهی در ایران و دلایل تغییرات آن انجام شده است.
    روش
    در پژوهش حاضر با تکیه بر یافته های مطالعات قبلی در ارتباط با فرهنگ دانشگاهی از طریق روش آمیخته (کمی شامل توصیفی- پیمایشی و کیفی شامل خود زیسته و اکتشافی) سعی در بررسی فرهنگ دانشگاهی و تغییرات آن در ایران در طول 15 سال گذشته ( 1379 تا 1394 ) شد. جامعه مورد مطالعه استادان هیات علمی رسمی و مدعو دانشکده های مدیریت، علوم انسانی و فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای تهران شمال، یادگار امام(ره)، تهران مرکزی و دانشگاه های تهران و علامه طباطبایی و دانشکده فارابی است. داده ها از طریق پرسشنامه و مصاحبه گردآوری شد که داده های کمی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که فرهنگ دانشگاهی در ایران علاوه بر تاثیر پذیری از وضعیت فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور تا حد زیادی از تحولات فرهنگ های مختلف جامعه ایرانی، گسترش بی منطق دانشگاه ها در ایران برای پاسخ به تزاید تقاضاها و سپس توده گرایی دانشگاه، اعطای رانت های گوناگون در قالب سهمیه و بورسیه در تغییرات فرهنگی دانشگاه در ایران تاثیرپذیری داشته است. همچنین در حال حاضر فرهنگ غالب در دانشگاه ایرانی؛ فرهنگ نیپونیک است.
    نتیجه گیری
    طبق یافت ه های این پژوهش، محیط آموزشی و پژوهشی دانشگاه های مورد مطالعه، محیطی «ترغیب کننده » و «طالب » یادگیری و آموزش و پژوهش نیست. تقلید بدون آگاهی و نبود سیستم پرسشگر؛ مانع از رشد علمی و انتقال مهارت به دانشجویان می شود. مطالعه اندک در این نگارش نشان می دهد فرهنگ دانشگاهی در ایران با شیب تندی در حال تغییر است اما تغییری که نوی دبخش تعالی علمی نیست بلکه علاوه بر این که در برخی مولفه ها منزلت علم و انسان دانشگاهی را خدشه دار نموده مانع از توسعه علمی کشور شده است. شرایط علمی و آکادمیک به ویژه در حوزه علوم انسانی بحرانی است و این وضعیت موجب کندی تولید علم به ویژه در حوزه علوم انسانی شده است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، دانشگاه، فرهنگ دانشگاهی، تغییر
  • لیلا جویباری*، اکرم نوده شریفی، اکرم ثناگو، فرشته عراقیان مجرد صفحات 35-40
    مقدمه
    دانشجویان، اصلی ترین ذی نفعان برنامه های آموزشی دانشگاهی و ارزشیابی اساتید یکی از اقدامات جدی برای ارتقای کیفی فرایندهای آموزشی به شمار می روند، هر گونه تغییر و یا بازنگری در هر یک از بخش های روندهای آموزشی می بایست توسط دانشجویان نیز مورد قضاوت قرار گیرد. ذهدف از این پژوهش بررسی نظرات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در خصوص ارزشیابی اساتید با استفاده از سیستم الکترونیک (آنلاین) بوده است.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی-مقطعی (1393) با استفاده از نمونه گیری سهمیه ای در دو مقطع تحصیلی کارشناسی و پزشکی عمومی (بجز دوره کارآموزی و کارورزی) روی 256 نفر از 1200 دانشجوی واجد شرایط از دانشکد ه های بهداشت، پرستاری و مامایی، پزشکی و پیراپزشکی انجام شد. با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته 15 سوالی با پاسخ های لیکرت سه تایی و دامنه امتیاز 15 - 45 دیدگاه دانشجویان در خصوص انجام ارزشیابی کیفیت تدریس اساتید با استفاده از روش تحت وب (غیر کاغذی)بررسی گردید. ابزار دارای سه حیطه های امنیت ارزیابی، عوامل محیطی (جو کلاسی)،دقت و مقرون به صرفه بودن بوده است. روایی محتوایی )نظرسنجی از طریق 10 عضو هیات علمی( و پایایی ابزار )الفای کرونباخ= 8/ 0( تایید گردید. برای آنالیز داده ها از آزمون T-test مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    از 256 دانشجوی شرکت کننده، 1/ 59 % مونث، 1/ 73 % دانشجوی مقطع کارشناسی بوده اند. میانگین نمره دانشجویان در خصوص دیدگاه شان از ارزشیابی اساتید به صورت تحت وب )انلاین( در کل از 45 نمره 21 / 5± 72 / 21 و به ترتیب در دانشکده پیراپزشکی 62 / 5± 15 / 23 ، پزشکی 84 / 4± 98 / 21 ، بهداشت 1/ 5± 05 / 21 و پرستاری و مامایی 1/ 5± 77 / 0 بوده است. اختلاف میانگین بین نمرات دانشجویان دانشکده پیراپزشکی با سایر دانشکده ها معنی دار بود هاست (P=0/05). نظر دانشجویان دانشکده پیراپزشکی نسبت به انجام ارزشیابی اساتید با روش آنلاین مثبت تر بوده است.
    نتیجه گیری
    استفاده از نیروی انسانی کمتر و صرفه جویی در هزینه های چاپ و انتشار و توزیع و راحت تر بودن ارزشیابی، بیشترین مزایای روش ارزشیابی اساتید به صورت تحت وب از دیدگاه دانشجویان بوده است. دانشجویان دیدگاه مثبتی نسبت به ارزشیابی اساتید با روش های غیرکاغذی داشتند.
    کلیدواژگان: دانشجوی، ارزشیابی، کیفیت تدریس
  • رحیم مرادی*، مژگان محمدی مهر، فرشاد نجومی، آذر خزایی صفحات 41-52
    اهداف
    تدوین محتوای الکترونیکی بر اساس الگوهای طراحی آموزشی یکی از چالش های اصلی یادگیری الکترونیکی و رمز موفقیت این سیستم آموزشی محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی جایگاه الگوهای طراحی آموزشی در طراحی و تولید محتوای الکترونیکی در محیط های یادگیری الکترونیکی صورت گرفته است.
    روش
    این مقاله از نوع مروری و کتابخانه ای است. در تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در پایگاه داده های معتبر ازجمله Magiran، Noormags، Scientific Information Database، Science Direct، Google Scholar و مطالعات کتابخانه ای در کتب و مقالات علمی منتشره، استفاده شده است.
    یافته ها
    بر اساس الگوهای طراحی آموزشی رفتارگرایی، شناخت گرایی و سازنده گرایی در طراحی و تولید محیط های یادگیری الکترونیکی پیشنهادهایی ارائه شده است که می تواند در طراحی این دوره ها در دانشگاه های علوم پزشکی به اثربخشی کیفیت آموزش کمک کند. یافته های مطالعه، نشان داد که محتوای آموزشی در دوره های آموزش الکترونیکی باید به گونه ای طراحی و در شرایطی برنامه ریزی شود که بنا به درخواست کاربر و شرایط و مقتضیات محیطی او از توان پاسخگویی به مجموع های از این لایه ها برخوردار باشد. جای هیچ شکی نیست که محتوا نقش قابل ملاحظه ای را در تحقق اهداف یادگیری الکترونیکی ایفا می کند، به گونه ای که تولید محتوای الکترونیکی بدون در نظر گرفتن تمهیدات ویژه مانند استفاده از الگوهای طراحی آموزشی، موفقیت آن را به مخاطره می اندازد.
    نتیجه گیری
    ازآنجاکه کاربرد راهبردها و فنون طراحی آموزشی در تولید محتوای الکترونیکی با یادگیری و انگیزش دانشجویان رشته های پزشکی ارتباط معناداری دارد، ضروری است سازمان ها و دانشگاه های مجری امر آموزش الکترونیکی نیز به امر طراحی آموزشی و به کارگیری رویکردهای علمی جهت آن عنایت ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: الگوی طراحی آموزشی، یادگیری الکترونیکی، محتوای الکترونیکی
  • آذر خزایی*، محمدرضا نیلی، رحیم مرادی، فاطمه امامی صفحات 53-62
    اهداف
    یادگیری الکترونیکی، یکی از پدیده های دنیای مدرن است که در عصر اطلاعات و در جامعه مبتنی بر دانش پا به عرصه ی وجود گذاشته است و در تاریخچه ی کوتاه مدت خود از سرعت گسترش قابل ملاحظه ای برخوردار بوده است. پژوهش حاضر تلاش کرده است تا به بررسی تاثیر و به کارگیری اصل شخصی سازی در طراحی و تولید محصولات چندرسانه ای در حوزه یادگیری الکترونیکی بپردازد.
    روش ها
    این مقاله از نوع مروری و کتابخانه ای است که در تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در پایگاه داده های معتبر از جمله Magiran، Noormags، Scientific Information Database، Science Direct، Google Scholar مطالب مرتبط با یادگیری الکترونیکی، چندرسانه ای آموزشی و اصل شخصی سازی و مطالعات کتابخانه ای جمع آوری و مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از این است که در فناوری های نوین مثل چندرسانه ای ها در عرصه یادگیری الکترونیکی باید از رویکردهای تطبیق پذیری و شخصی سازی استفاده شود. همچنین تولید و طراحی محصولات چندرسانه ای بر اساس اصل شخصی سازی نیاز به ابزارهای تخصصی و دانش نرم افزاری بالایی در زمینه طراحی دارد.
    نتیجه گیری
    در صورت عدم شخصی سازی مناسب در نظام های یادگیری الکترونیکی، این نوع از یادگیری نمی تواند به نحوی شایسته ای پاسخگوی روند رو به رشد تقاضا همراه با بالا بردن میزان یادگیری فراگیران باشد. ایراد اساسی که به محیط های چندرسانه ای و یادگیری الکترونیکی وارد است، ضعف آن در فراهم آوردن بافتی اجتماعی است که در آن امکان تعامل بین افراد وجود داشته باشد. عامل متحرک آموزشی در این جهت طراحی می شود که یادگیرندگان با معلمی یا یادگیرنده ای مجازی تعامل داشته باشند ولی با این وجود در خصوص ابعاد تاثیرگذار و مهم عامل آموزشی در راستای یادگیری، ناشناخته های بسیاری مانده است. شاید علت اصلی آن هم این باشد که تولید و طراحی یک عامل متحرک نیاز به ابزارهای تخصصی و دانش نرم افزاری بالایی در زمینه ی طراحی داشته باشد.
    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، چندرسانه ای آموزشی، اصل شخصی سازی، نظریه عامل اجتماعی
  • سمیه مقصودی صفحات 63-70
    سابقه و هدف
    کارآفرینی امری آموزش پذیر، تقویت پذیر و پرورش پذیر است. افزایش آموزش کارآفرینی باعث ترقی شاخص های فرهنگ کارآفرینی و در نتیجه رشد و تعالی کارآفرینی و نهادینه شدن فرهنگ آن می شود و از سوی دیگر با رشد فرهنگ کارآفرینی سطح آموزش آن نیز تغییر یافته و این تعامل سبب رشد و توسعه اقتصادی می شود.
    روش
    این مقاله از نوع مروری بوده و در تدوین آن از جستجوهای اینترنتی با استفاده از موتورهای جستجوگر و در داده پایگاه های معتبر از جمله Science direct ،SID ،Google scholar و مطالعات کتابخانه ای در کتب و مقالات علمی منتشر شده در سال های 2000 - 2015 استفاده شده است.
    یافته ها
    دستیابی به مجموعه ای از روش های مرسوم و جدید در آموزش کارآفرینی برای اثربخش نمودن آموزش با توجه به موقعیت ها و شرایط مختلف بسیار حائز اهمیت است.
    بحث و نتیجه گیری
    آموزش اثربخش کارآفرینی مستلزم فراهم آوردن امکانات مختلفی از جمله روش های تدریس می باشد و آشنا کردن مدرسان با مجموعه تقریبا کاملی از روش های تدریس شرایط آموزش را بهبود بخشد و با توجه به امکانات در دسترس به انتخاب روش و آموزش متناسب با آن شرایط اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: روش تدریس، آموزش کارآفرینی، کارآفرینی
|
  • Fathi N., Shahmoradi M., Sheikhi S.* Pages 1-10
    Aims: Health issue has always been important since the creation of human and over the centuries. But dominantly its physical dimension is generally considered, while all three aspects should be considered including physical, mental and social. So the present research has investigated the impact of life skills training on mental health and individual-social adjustment in male students in the first year of high schools in Shoush city.
    Methods
    In this experimental study, pre-test and post-test was used compared to the control group. The statistical society included all the male students in the first year of high schools in Shoush city and the convenience sampling was applied for selecting the study sample (25 in experimental group and 25 in control group). In this study we used Goldberg General health questionnaire, California questionnaire and life Skills Teaching guide. Life skills teaching were conducted in ten sessions for one month. After finishing educational program, a post-test was given to both groups.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between male students in terms of mental health disorder (f =125.56, p
    Discussion
    The set of life skills would have preventive, control and problem management purposes and similar to the training approach is appropriate for individual and group interventions.
    Keywords: life skills, mental health, individual-social adjustment, student
  • Nekuzad N.*, Koochaksaraei M., Zarchi H Pages 11-21
    Introduction
    Tele health unit, as the dynamic organization Has put on the agenda for changes in various aspects of educational, research and services in field of health development and health literacy in the armed forces. Evaluation of the organizational culture as a tool for data collection in this unit. Enables administrators for improvement the gap between Current and Optimal Condition aimed to compare the working groups, identify priority problems of perception and staff expectations.
    Methods
    Descriptive- survey study in 1394, in 60 administrators was done. Sample size was calculated by the Cochrane. data by the standard questionnaire Denison of 60 questions and four sections were collected. Data analysis was carried out by the SPSS -22.
    Results
    Based on the four dimentions of Denison Model (Participation, Adjustment, Adaptation, Mission) and 7 expert group, the most of points, the mission dimension of related (Goals & Objective & vision), The Involvement dimension of related (Team Orientation, Empowerment), and the of most points 1/3, The Customer focused dimension of adaptability.
    Discussion
    It seems, at an optimal level (the mean and top of mean) is the organizational culture of tele health unit. However, some of the indicators, customer-oriented and Coordination & Integration needs to improve. Terms spectrum, tendency to lexibility and the focus is almost equally to internal and external environment.
    Keywords: Organizational Culture, Denison Model, Tele Health, Health Literacy
  • Ahmady Ga, Pasandideh J.*, Dehghanzadeh A Pages 22-34
    Amis: One of the preconditions for the civilization is science production, which requires cultural, social and normative structures. One of the most important cultural tools is academic culture. Academic culture is different from the social, organizational and national culture. This research aimed to investigate the academic culture in Iran and the reasons for its changes.
    Methods
    based on the findings of previous studies in connection with academic culture, In this research we evaluated the academic culture in Iran and its changes during the past 15 years 2000-2015) through the mix method (Quantitative including descriptive and Survey Qualitative including self- lived, exploration). Study population was official and visiting faculty members of management, humanities and technical college of, Islamic Azad university (North Tehran, Central Tehran and Yadegare Imam Khomeini branches), Tehran and Allameh Tabataba’i Universities and Farabi College . Data were collected through questionnaires and interviews. quantitative data were analyzed using SPSS version 21.
    Results
    The results of research showed that apart from the influence of cultural, economical, social and political Conditions on, academic culture in Iran it is also affected by diverse cultural developments in Iranian society, unplanned spread of universities in response to the increasing educational demands, populism in universities, granting various scholarships . Currently the dominant culture in Iranian university culture is Hipponic.
    Discussion
    According to the results of this research, the education and research environment of the studies Iranian universities is neither persuasive nor aspirant environment for learning, training and research. Uninformed Imitation and lack of questioning system, limit the scientific development and transfer of skills to the students. Our study showed that academic culture in Iran, is changing with a steep slope. This Changes are not promising scientific excellence, instead in some ways violates academic dignity and hinders the Country’s scientific development. Scientific position and academic situation looks critical, especially in the humanities field. which affect the knowledge creation, especially in the humanities field.
    Keywords: Culture, University, Academic culture
  • Jouybari L.*, Nodeh Sharifi A., Sanagoo A., Araghian Mojarad F Pages 35-40
    Introduction
    Students are the main stakeholders of university educational programs, so their opinions should be considered in the promotion of educational processes. The students’ evaluation of the teachers is considered one of the serious measures to improve the quality of educational processes, therefore, any change or reform any of the educational process should be judged by the students. The aim of this study was to evaluate the students’ opinions about evaluation of teachers through electronic based system.
    Methods
    This cross-sectional study conducted on 266 students of Golestan University of Medical Sciencesin 2014. The data collected by teach made questionnaire with 15 questions with a Likert type response (range of 15-45 points). The questions were about students’ view to evaluating teachers electronically in the areas of security, environmental factors, accuracy, and cost-effectiveness. For data analysis, independent T-test was used.
    Results
    Of 256 students participated in this study, 59.1% were female. The amount of participation of the students from the Faculty of Medicine was 26.6%, 27% nursing, paramedical 23.4% and 23% health. 46.8 percent of the students were at the third academic year (semester five). 73.1 percent of the students were from undergraduate level (bachelor degree) and 26.9% of them were from general medicine (GP) level. There was a significant difference between the mean score of students at paramedical Faculty with the other faculties (P=0.05). The Paramedical students had more positive views to online evaluation method. There were no statistically significant differences between students’ viewpoints scores with demographic and academic variables.
    Discussion
    Since the students had a favorable view of the online evaluation, using this method in the evaluation of the quality of teaching can be continued.
    Keywords: Online evaluation, Students, Teacher assessment, University
  • Moradi R.*, Mohamadi Mehr M., Nojoomi F., Khazaie M Pages 41-52
    Introduction
    The development of electronic content based on one of the main challenges facing e-learning instructional design patterns and the education system is the key to success. This study examines the position of design patterns in the design and production of electronic content in their e-learning environment.
    Methods
    This article is a review article, and a library. In its edition of Internet searches using search engines and databases including authoritative valid Magiran, Noormags, Scientific Information Database, Science Direct, Google Scholar and a literature review published in books and scientific papers have been used.
    Results
    Based on instructional design patterns behaviorism, cognitive and constructivism in the design and production of electronic learning environments are a few suggestions that can design courses at the University of Medical Sciences to help the effectiveness of the quality of education. No doubt a significant role in achieving the goals of e-learning content plays, so that the production of electronic content regardless of special measures such as the use of instructional design patterns, endanger its success.
    Discussion
    Since the use of instructional design strategies and techniques in the production of electronic content were significantly associated with learning and motivation of medical students, it is necessary enforcement organizations and universities also designing the e-learning training and applying scientific approaches have to be attentive.
    Keywords: Model of Instructional Design, E-learning, E-content
  • Nili M., Khazaie A.*, Moradi R., Emami F Pages 53-62
    Aims: E-learning, is a phenomenon of the modern world That in the information era and the knowledgebased society has come into existence and in its short history has been expanded with considerable speed. The impact and application of the principle of personalization in the design and production of multimedia products in its electronic.
    Methods
    This article is a review of the literature in the development of Internet searches using search engines and databases including authoritative Magiran, Noormags, Scientific Information Database, Science Direct, Google Scholar associated with e-learning content, multimedia educational and personal principle and library studies collected and used.
    Results
    The results of this study suggest that new technologies like e-learning multimedia the versatility and personalization approaches should be used. As well as the production and design of multimedia products based on the principle of personalization software requires specialized tools and knowledge in the field of design is high.
    Discussion
    In the absence of appropriate personalization in e-learning systems, this kind of learning is not the proper way to respond to the growing demand is accompanied by an increase in learning The basic problem is that the media into multimedia and e-learning, its weak in providing social fabric where there is interaction between people. Animated Tutorial factor in this direction is designed to engage learners with teachers or virtual learner. However, the impact of important educational factor in the acquisition, many unknowns remain. Perhaps the main reason for this is that the production and design of a mobile agent software requires specialized tools and knowledge in the field of design is high
    Keywords: E-learning, multimedia instructional, Personalization principles, theory of social agent