فهرست مطالب

نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید
سال نوزدهم شماره 7 (1387)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/05
  • تعداد عناوین: 12
|
  • وحید نصیرپور، نورالله کثیری* صفحات 1-8
    توزیع دما در مبدل های حرارتی پوسته و لوله یکی از مهم ترین اطلاعات جهت بررسی عملکرد این تجهیزات می باشد. تاکنون جهت مدل سازی مبدل های حرارتی پوسته و لوله مدل های بسیاری ارائه شده است که اغلب آنها یا به علت پیچیدگی زیاد و یا به دلیل استفاده بیش از حد از روابط همبسته در عمل کمتر مورد استفاده قرار گرفته و یا از دقت کافی برخوردار نمی باشند. در این تحقیق ابتدا مدل سازی یک مبدل حرارتی پوسته و لوله بدون در نظر گرفتن بفل ها و با فرض جریان قالبی برای سیال سمت پوسته و سپس مدل سازی مبدلی دارای جریان متقاطع خالص و بدون در نظر گرفتن جریان های نشتی ارائه شده است که با حل این دو مدل محدوده عملکرد حرارتی مبدل پوسته و لوله مشخص خواهد شد. محاسبات افت فشار و آنالیز جریان سیال سمت پوسته نیز با استفاده از روش ویلس و جانستون انجام شده است. در ادامه مدل ترکیبی جدیدی جهت پیش بینی انتقال حرارت واقعی و محاسبات توزیع دما در مبدل حرارتی با ترکیب مدل های بر پایه جریان قالبی و جریان متقاطع خالص سیال سمت پوسته ارائه شده که سهم هر یک از دو مدل اولیه در مدل ترکیبی جدید توسط نتایج حاصل از آنالیز جریان سیال سمت پوسته قابل محاسبه است. برای بررسی صحت مدل سازی، مقایسه ای میان نتایج حاصل از شبیه سازی و نتایج آزمایشگاهی دانشگاه دلاور برای تعدادی مبدل دارای پوسته نوع E صورت گرفته که مدل ترکیبی ارائه شده در پیش بینی دمای سیالات خروجی از مبدل حرارتی دارای 10% ± خطای متوسط نسبت به داده های آزمایشگاهی می باشد.
    کلیدواژگان: مبدل های حرارتی، مدل سازی، جریان متقاطع، جریان قالبی، مدل ترکیبی
  • حسین آتشی*، جعفر رهنما راد، مهدی فلاح نژاد صفحات 9-16
    جلوگیری از تشکیل ژل در عملیات لیچینگ کنسانتره های حاوی سیلیکات روی، در دما و pH مطلوب، یکی از موثرترین روش های استخراج هیدرومتالورژیکی می باشد. به منظور ایجاد شرایط مورد نیاز برای استخراج روی از ترکیباتی که حاوی سیلیس و فریت روی می باشند، متغیر های موثر بر راندمان لیچینگ، یعنی دما، pH، زمان، دورهمزن و زمان توقف، در هر مرحله بهینه شدند. نتایج این تحقیق نشان می دهد، که برای لیچ اسیدی، کاهشpH تا مقدار یک، حفظ دمای محلول حول نقطه جوش، دور همزن با 200 دور بر دقیقه و زمان هر مرحله برابر 180 دقیقه، ضروریست. همچنین برای ممانعت از تشکیل ژل و شرایط فوق اشباع باید تا سرحد امکان مدت زمان استخراج را با حفظ راندمان، کاهش داد. افزایش تدریجی pH، در مرحله دوم آزمایش موجب عدم انحلال ناخالصی ها و در نتیجه حذف بهتر آنها می گردد.
    کلیدواژگان: استخراج روی، بهینه سازی، سیلیکا، فریت روی، لیچینگ
  • مهرنوش محمدی*، سید مهدی برقعی صفحات 17-24
    در این تحقیق اثر سولفید در عملکرد فرآیند تصفیه بیولوژیکی هوازی، لجن فعال مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور دو واحد پایلوت لجن فعال یکی برای فاضلاب حاوی سولفید (نمونه) و دیگری بدون سولفید (شاهد) راه اندازی شدند. برای بررسی کمی ابتدا سیستم نمونه در غلظتهای سولفید ورودی مختلف راه اندازی شد و با سیستم شاهد مقایسه گردید. سپس در ادامه غلظتهای سولفید به تدریج در سیستم نمونه افزایش یافت تا آثار ممانعت کنندگی سولفید بروز کند. درنهایت، غلظتی که حالت بازدارندگی ظاهر می شود و سبب مختل شدن کار تصفیه می گردد تعیین و مشخص شد. همچنین سیستم شاهد در COD های ورودی متفاوت و همین طور زمان اقامت های مختلف راه اندازی شد. نهایتا«رفتار واحد پایلوت ساخته شده ابتدا شاهد و سپس سیستم محتوی سولفید با استفاده از مدل کن تویس شبیه سازی گردید و ضرایب بهینه سینتیکی رشد میکروبی و ضرایب بازدارندگی در این تحقیق بدست آمد.
    کلیدواژگان: تصفیه بیولوژیکی، لجن فعال، بازدارندگی سولفید، مدل کن تویس
  • مهشید زرکش*، مریم مشایخی، محمد مهدی اکبرنژاد، قاسمعلی محبعلی، بهنام راسخ، اشک کیتاش صفحات 25-31
    حذف بیولوژیکی گوگرد از ترکیبات نفتی یکی از جاذبه های مهم بیوتکنولوژی در صنعت نفت می باشد. در ادامه تحقیقات در این زمینه بحث صنعتی شدن مطرح است. در این راستا مشکلاتی وجود دارد که امید است با انجام پژوهشهای مختلف این مشکلات را مرتفع نمود. در این تحقیق سعی بر ایجاد دانش فنی تثبیت این باکتری و مطالعه سودمندی این روش در جهت صنعتی شدن بوده است. در تحقیق حاضر به طور موفقیت آمیزی فرآیند تثبیت انجام گردیده و پایه مناسب آن یعنی کلسیم آلژینات مشخص شده است. در مرحله دوم تلاش در جهت بهینه سازی شرایط تثبیت باکتری انجام گردیده است که نهایتا به میزان مناسب غلظت کلسیم کلراید و سدیم آلژینات به ترتیب برابر 05/0 مول و 700 میلی گرم دست یافته شد. انجام مراحل بهینه سازی با روش فاکتوریال کامل بوده است. در ضمن در مرحله آخر تحقیق بررسی امکان استفاده مجدد از باکتری تثبیت شده با همان آزمایشات بهینه سازی انجام گردید. در این مرحله مشخص شد که امکان کاربرد مجدد باکتری نیز میسر شده است و می توان آنرا از محیط فرآیند شده، جدا کرده و مجددا در محیط سولفورزدایی نشده وارد کرد.
    کلیدواژگان: گوگردزدایی بیولوژیکی، تثبیت، باکتری، کلسیم آلژینات، بهینه سازی، آگار، سل، ژل
  • ترانه جعفری بهبهانی*، حسین طلاچی، محمد تیموری صفحات 33-39
    یکی از فرآیندهایی که جهت حذف آسفالتین از باقیمانده های سنگین نفتی بکار می رود، فرآیند استخراج با حلال های مایع است. در این تحقیق ضمن اشاره به فرآیندهای مختلف بهبود کیفیت، استخراج آسفالتین از باقیمانده های برج تقطیر در خلاء پالایشگاه های اراک و تهران با حلالهای مایع از جمله پنتان، هپتان و حلال L.S.R.G. مورد ارزیابی قرار گرفته است. بدین منظور حلالهای مایع فوق الذکر در فرآیند استخراج آسفالتین در مقیاس آزمایشگاهی به کار گرفته شده است. نتایج بدست آمده با نتایج موجود در پالایشگاه ها) حلال پروپان (مقایسه گردیده است. در نهایت با توجه به نتایج کیفی و کمی محصول بدست آمده بهترین حلال مایع به منظور تولید خوراک برای واحدهای F.C.C. و کک سازی پیشنهاد گردیده است. محصولات بدست امده با استفاده از حلالهای پنتان، هپتان و L.S.R.G. در صورت انجام عملیات پیش تصفیه بر روی انها خوراک مناسبی جهت واحدهای کاتالیستی خواهند بود.
    کلیدواژگان: آسفالتین زدایی، باقیمانده های سنگین، استخراج با حلال
  • میرقاسم حسینی*، سید ابوالفضل سید سجادی، محمد محسن مومنی هامانه صفحات 41-44
    الکترودهایی با سطح موثر کاتالیستی بالا، ازطریق آندایزینگ تیتانیوم و سپس آبکاری پلاتین بر روی سطح تیتانیوم آندایز شده، سنتز شدند. بررسی مورفولوژی سطح توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی، نشان داد که در اثر آندایزینگ، یک لایه خلل و فرج دار، بر روی سطح تیتانیوم ایجاد می شود. فعالیت الکتروکاتالیستی این الکترودها در آزادشدن گاز کلر و اکسیداسیون الکتروشیمیایی ایزوپروپانول مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه فعالیت الکتروکاتالیستی این الکترودها با الکترود پلاتین، نشان داد که، این الکترودها فعالیت الکتروکاتالیستی بسیار بیشتری نسبت به الکترود پلاتین از خود نشان می دهند. بنابراین می توان ازاین الکترودها، به عنوان یک الکترود مناسب، در صنایع کلروقلیا استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آبکاری پلاتین، کلروقلیا، فعالیت الکتروکاتالیستی، الکترودهای Ti، Pt، TiO2
  • امیر رحیمی*، انیس بخشی صفحات 45-54
    در این مطالعه تاثیر انتقال جرم و حرارت ناشی از تفاوت دمای گاز ورودی و سیال تزریقی و میزان رطوبت اولیه گاز بر راندمان جداسازی ذرات جامد آلاینده توسط یک شوینده ونتوری مورد مدلسازی ریاضی و شبیه سازی قرار گرفته است. بدین منظور معادلات حاکم بر عملکرد این سیستم شامل معادله اصلی تغییرات غلظت جزء آلاینده همراه گاز، و سایر معادلات لازم شامل معادله تغییرات دمای گاز، دمای قطرات، سرعت قطرات، رطوبت گاز و اندازه قطرات تبیین و با استفاده از روش های عددی حل گردیده است. نتایج مدل با مقادیر اندازه گیری شده مربوط به عملکرد یک شوینده ونتوری مورد استفاده در صنعت سیمان مقایسه گردیده و تطابق قابل قبولی در پیش بینی های مدل و این انداره گیری ها مشاهده گردید. نتایج این بررسی نشان می دهد وجود اختلاف دما بین گاز ورودی و آب تزریقی در گلوگاه تا حدود زیادی راندمان جداسازی ذرات را کاهش می دهد که دلیل اصلی آن کاهش سرعت نسبی بین قطرات و گاز ناشی از سرمایش ناشی از تبخیر (cooling effect of evaporation) می باشد. این موضوع باعث کاهش راندمان جداسازی یک قطره (Target Efficiency) گردیده و بطور کلی راندمان جداسازی شوینده را کاهش می دهد. همچنین مشخص گردید بسته به مقدار رطوبت ورودی امکان رشد یا تبخیر قطرات وجود داشته و این عامل نیز تاثیر قابل توجهی بر راندمان هدف یک قطره و راندمان کلی سیستم دارد. تاثیر پارامترهای عملیاتی شامل دمای گاز ورودی، رطوبت آن و اندازه قطرات آب بر میزان جداسازی و تغییرات اندازه قطرات مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج این بررسی لزوم استفاده از برج های خنک کننده گاز قبل از ورود آن به شوینده ونتوری جهت حصول راندمان مطلوب جداسازی مورد تائید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: شوینده ونتوری، رشد قطرات، تبخیر قطرات، مدلسازی
  • محمدتقی حامد موسویان*، سمانه جعفری، سید حسین نوعی باغبان صفحات 55-64
    در این مقاله عملکرد لوله های حرارتی (ترموسیفون ها) با سیال عامل آب برای کنترل دمای راکتور Batch شبیه سازی گردیده است و اثر برخی از متغیرهای عملیاتی مانند زمان، توان حرارتی ورودی و نسبت پرشدن، روی دمای نقاط مختلف راکتور بررسی شد. مراحل شبیه سازی در محدوده پرشدن 30%، 50% و60% و توان ورودی 200 تا 1200 وات انجام شدند که در آنها یکنواختی دمای مواد داخل راکتور، زمان گرمایش و برترین نسبت پرشدن بررسی شد. همچنین نتایج حاصل از آزمایش ها با نتایج شبیه سازی مقایسه گردید. قابل به ذکر است که در این پژوهش کار آزمایشگاهی نیز انجام شده و دستگاه مورد نظر طراحی و ساخته شده است. اما در بخش عمده این مقاله به بررسی چگونگی شبیه سازی و نتایج آن پرداخته می شود. از نتایج این تحقیق می توان در مطالعات بهینه سازی، بازیافت انرژی، طراحی لوله های حرارتی و کنترل دمای راکتورهای شیمیایی همدما استفاده نمود.
    کلیدواژگان: لوله های حرارتی (ترموسیفون ها)، راکتور شیمیایی همدما، شبیه سازی
  • سید محمد فخر احمد*، محمدهادی صدرالدینی، منصور ذوالقدری جهرمی صفحات 65-74
    کشف الگوهای پنهان و ارزشمند از درون حجم وسیعی از داده های خام، اخیرا توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. اغلب روش های کاوش قوانین تداعی در مرحله اول کار خود کلیه اقلام پرتکرار (ساده و ترکیبی) را از بین تمام اقلام موجود در داده ها جستجو می کنند که این امر نیازمند به خواندن مکرر کل داده ها از دیسک است. در مسائل داده کاوی، حجم پایگاه داده های تراکنش معمولا آنقدر زیاد است که قابل بار شدن در حافظه اصلی نمی باشند. اما در برخی موارد مانند پایگاه داده های تحلیلی مربوط به سبدهای خرید یک فروشگاه، با توجه به تعداد نسبتا زیاد اقلام ممکن (کل اجناس فروشگاه) و نیز محدودیت نسبی اندازه تراکنش ها (اقلام خریداری شده در هر سبد)، احتمال رخداد یک قلم داده (خریداری شدن یک کالای خاص) پایین است. در این مقاله با بهره گیری از این ویژگی، روشی کارا برای کاوش اقلام پرتکرار در مجموعه داده هایی از این قبیل ارائه می دهیم. در روش پیشنهادی، داده ها تنها یک بار از دیسک خوانده می شوند و بعد از آن به یک ساختار رمز شده و خلاصه تبدیل می گردند، بطوریکه اولا قابل نگهداری در حافظه می باشند و ثانیا با توجه به ساختار خاصی که دارند، عملیات شمارش به سریع ترین نحو ممکن انجام می گردد و زمان شمارش دفعات تکرار اقلام در هر مرحله کمتر از مرحله قبل می شود. پس از ارائه الگوریتم، کارایی آن را با استفاده از دو مجموعه از داده های ساختگی و واقعی ارزیابی کرده و با چند روش کارا که تاکنون ارائه شده اند، مقایسه می کنیم.
    کلیدواژگان: داده کاوی، قوانین تداعی، اقلام پرتکرار، تراکنش، تحلیل سبد خرید
  • محمدرضا علیرضایی*، ابوالفضل کشوری صفحات 75-81
    اساس کار مدل های تحلیل پوششی داده ها ارزیابی کارایی واحدهای تحت مطالعه است. با این کار واحدهای تحت مطالعه از لحاظ موقعیت قرار گرفتن نسبت به مرز کارایی تقسیم بندی می شوند. با این حال برای طبقه بندی واحدهایی که کارا شناخته می شوند باید از مدل های رتبه بندی استفاده کرد. رتبه بندی واحدهای کارا براساس روش حذف واحد تحت بررسی در مجموعه امکان تولید با مشکلاتی مواجه است، چرا که برای بعضی از واحدها و نیز در بعضی شرایط خاص مدل نشدنی شده و یا جواب مناسبی ارائه نمی دهد. در این مقاله به جای حذف واحد تحت بررسی، موقعیت قرار گرفتن آن به عنوان مرجع را تضعیف می کنیم تا از بروز مشکلات روش مذکور جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، رتبه بندی، حذف واحد تحت بررسی
  • خسرو مالک نژاد*، محسن شاهرضایی، مهناز فلاح علی آبادی صفحات 83-86
    در طرح آستانه شمیر (shamir) فردی به نام واسطه تعدادی سهام را بین سهامداران توزیع می کند که منجر به یک چند جمله ای می شود. برای محاسبه ضرایب این چند جمله ای که منجر به یافتن کلید می شود روش های گوناگونی وجود دارد.] 1و2 [. جایگزینی روش ورونیابی تفاضلهای منقسم به جای درونیابی لاگرانژ و رجحان این روش به لحاظ تعداد عملیات در مرجع] 6 [نشان داده شده است. در این مقاله ضمن استفاده از روش درونیابی تفاضلهای منقسم، مقادیر توزیع شده توسط واسطه به عنوان یک بردار درنظر گرفته شده و با استفاده از ماتریس عملیاتی توابع پایه ای متعامد قطعه ای ثابت] 3و4 [بردار جدیدی تولید می شود و در اختیار سهامداران قرار می گیرد. واسطه می تواند یکی از سهامداران ویژه را انتخاب کرده و ماتریس به کار رفته را در اختیار او قرار دهد. بدیهی است که یافتن کلید مجهول بدون حضور این سهام دار ویژه امکان پذیر نیست.
    کلیدواژگان: رمز، رمزنگاری، رمزگشایی، توابع پایه ای متعامد قطعه ای ثابت، درونیابی، تفاضلات منقسم نیوتن
  • شیوا زمانی*، بهناز زرگری صفحات 87-93
    در مدل تلاطم تصادفی، قیمت اختیارهای اروپایی جواب یک معادله دیفرانسیل پاره ای سهموی است. در این مقاله شمای تفاضل متناهی ضمنی برای حل عددی این معادله ارائه کرده ایم. ثابت می کنیم که این روش در نرم بی نهایت، پایدار و همگراست. سپس از روش ADI برای جداسازی عملگرها استفاده می کنیم و این به ما امکان می دهد تا در هر مرحله، برای حل دستگاه خطی متناظر با آن از الگوریتم توماس استفاده کنیم.
    کلیدواژگان: اختیار معامله اروپایی، مدل هستون، روش تفاضل متناهی
|
  • V. NassirpourÆ N. Kasiri* Pages 1-8
    Heat exchangers are one of the most common process equipments in the process industry with much more significance nowadays due to the importance of energy saving and optimization. The shell and tube type accounts for the majority of the exchangers in use. Changes in processing conditions necessitate prediction of new situations that may arise which is only possible through reliable modeling and simulation procedures. In the present work two separate models (a plug flow model and a cross flow model) were developed. Pressure drop and flow analysis calculations were carried out using Willis and Johnson method for the shell side while tube side process drop was evaluated using the Bell method. Based on these calculation methods a combined model with different combination from the two base models was developed to provide a more real prediction. The simulation results were checked against experimentation taken place at Delaware University and about ±10% error was recorded.
  • H. Atashy *, J. Rahnama, Rad, M. Fallahnejad Pages 9-16
    Inhibiting of gel forming، under certain pH and temperature conditions، is one of the most effective ways in leaching process of siliceous zinc concentrates. In order to provide the crucial conditions for extracting zinc from siliceous zinc concentrates، the variables، e. g. temperature، pH، time duration، rotation speed of mixer and the remaining time which are known to affect the leaching process efficiency have been optimized. Experimental results indicate that the decreasing pH to close one، keeping solution temperature near boiling-point، mixing speed close to 200 rpm and the time duration of each period to be 180 minutes، optimizes the efficiency. Furthermore، to inhibit gel forming and super saturation which decreases efficiency، extraction time should be decreased. Due to gradual pH increase in the second stage of the experiments، impurities will not be dissolved and hence their omission will be more effective.
  • Mehrnoush Mohammadi*, Mehdi Borghei Pages 17-24
    This research aims at study of the effect of sulfide on operation of one of the aerobic biological treatment processes، activated sludge. For this purpose، two pilot plant units were designed and constructed. One of these units was run for wastewater sulfide contaminant (sample)، and the other one was run for wastewater without sulfide contaminant (Reference). First of all، in a quantities study، sample system was run with different influent sulfide concentrations، and compared with reference system. Then، concentration of influent sulfide was increased gradually until the inhibitory effect of sulfide on treatment process appeared. Finally، the concentration at which sulfide was inhibitory and resulted in process malfunction was determined. Also، the reference system was run with different influent COD and detention times. At the end، the behavior of pilot plants of the reference system and the sample system، were simulated with Contois model، and the microbial growth kinetic coefficient، and inhibiting coefficient of sulfide were defined.
  • M. Zarkesh*, M. Mashayekhi, M. Akbarnejad, Gh. Mohebali, B. Rasekh, A. Keytash Pages 25-31
    Biodesulfurization of oil component is an important biological Attraction of the oil industry. Researches and studies in this area are going on to reach to the industrial scale. On this way، there are so many problems which can be solved by proper research. In current article، the aim is creating desirable technical knowledge for a special bacteria immobilization our studies around this subject proved that this method is very useful. Immobilization process has been performed successfully and the desirable support (calcium alginate) was selected. As the second step the concentration of calcium chloride and Naalginate was optimized (0. 05 mol for the first and 700 mlg for the second) optimization steps was complete through the factorial method. In the last step through the same methods we could prove that our immobilized bacteria is renewable and can be recovered for using in another desulfurization experiment.
  • T. Jafari Behbahani, H. Talachi, M. Taymori Pages 33-39
    In the 1970s، regulations in some countries forced users of heavy residue to limit pollutant emissions at industrial sites، also forced producers to upgrade their heavy products for export and domestic use. For this reason Iran as a producer، exporter and consumer has to develop new upgrading processes. The most common processes for upgrading heavy oil are catalytic processes، but existence of heavy metals، asphaltenes، sulfur and nitrogen compounds in heavy oil poses several serious problems in the process. Hence at first، the unwanted materials must be lowered to the acceptable limit in the feed. Of all the techniques conceived and tested to separate asphaltenes from oily feed، only one has been developed industrially، deasphalting by light solvents. In this study، deasphalting of vacuum bottom of Tehran and Arak refineries were evaluated using light alkane solvents such as n-pentane، n-heptane and L. S. R. G. (Light Straight Run Gasoline) and compared with propane deasphalting units in refineries. Results show that pentane and heptane are good solvents for asphaltene separation as well as nickel، vanadium، sulfur and nitrogen compounds but more efficient compared to propane. Finaly، according to the qualitative and quantitative specification of produced DAOs using pentane، heptane and L. S. R. G. it was shown that liquid solvents are suitable feed for catalytic units (e. g. FCC) after unifining process.
  • Mirghasem Hosseini, Seyed Abolfazl Seyed Sajjadi, Mohammad Mohsen Momeni Pages 41-44
    By anodizing of titanium and then electroplating of Platinum on surface anodized titanium، electrodes with high effective surface catalytic were made. Consideration of surface morphology using scanning electron microscope (SEM) shows that، with anodizing، micro porous layer on titanium surface was prepared. The electro catalytic behavior of this type of electrodes in the isopropanol electro oxidation and in the chlorine evolution reaction was studied. Comparison of electro catalytic activity of this type of electrodes with platinum electrodes shows that، these electrodes have more than electro catalytic activity of platinum electrodes. Thereby we can use of this type of electrodes in chloro-alkaline industry as a suitable anodes.
  • Amir Rahimi*, Anis Bakhshi Pages 45-54
    In present study a mathematical model is developed in order to examine the effects of heat and mass transfer on removal efficiency of particulate matters in Venturi type scrubbers. The governing equations including the particulate concentration، gas temperature، droplets temperature، droplets diameter، and droplets velocity equations are obtained by using the conservation laws and solved numerically. To validate the mathematical model، necessary data was measured and collected in a commercial cement plant that uses this type of scrubbers for controlling of air pollution. A good agreement between plant data and the model predictions is noticed in general، and results obtained from the model reveal that the existing of temperature difference between gas and liquid droplets decreases the overall removal efficiency of particulate matters. This is due to very rapid reduction of relative velocity between droplets and gas، resulted from heat and mass transfer between them especially in throat section of Venturi. The effects of variation of various operating parameters on extent of reduction in removal efficiency were examined by using the model. This study confirms that in most industrial applications of Venturi scrubbers it is necessary to use a direct or an indirect cooling tower for decreasing of gas temperature before entering the Venturi.
  • M.T. Hamed Mosavian*, S. Jafari, S.H. Noie Pages 55-64
    In this paper، the performance of a two-phase closed thermo-siphon (heat pipe) with water as the working fluid for thermal control of a batch reactor was studied. In the simulation performed، the influence of some parameters such as: filling ratio of 30%-80% and input heat power between 200- 1200 watt and heating time on the uniformity of the temperature distribution in the reactor were studied. The important observations of this research project were the consistency of the temperature inside the reactor and also finding the optimal filling ratio of the heat pipe as well. The results of this simulation are applicable in design and control of reactor temperature and also optimization of the heat pipe.
  • S.M. Fakhrahmad*, M.H. Sadredini, M. Zolghadri Jahromi Pages 65-74
    Discovery of hidden and valuable knowledge from large data warehouses is an important research area and has attracted the attention of many researchers in recent years. Most of Association Rule Mining (ARM) algorithms start by searching for frequent itemsets by scanning the whole database repeatedly and enumerating the occurrences of each candidate itemset. In data mining problems، the size of data is often too large to fit in main memory. However، in some cases such as records of sales of a large supermarket، the probability of a particular item to be present in a transaction is often very low. This is due to the fact that a large number of items are usually available for purchase and also the fact that a small set of items is purchased by a customer in a shopping. In this paper، we make use of these facts to propose an efficient method for mining frequent itemsets. In our approach، the database is scanned just once، and data is encoded into a compressed form and held in a proper data structure in main memory. In each iteration، the time required to measure the frequency of itemsets، is reduced further (i. e.، enumerating n-dimensional candidate itemsets is much faster than (n-1) - dimensional itemsets). We evaluate the efficiency of our technique using both synthetic and real-life datasets and compare it with other ARM methods proposed in past research.
  • M.R. Alirezaei*, Abolfazl Keshvari Pages 75-81
    This paper presents a model for ranking efficient units by a new approach. In the proposed method, the idea of excluding the unit being scored from the production possibility set is changed to the idea of weakening the unit being scored. We propose a model for ranking efficient DMUs that is more efficient and less problematic than the models based on excluding the under evaluation unit.
  • Sh. Zamani*, B. Zargari Pages 87-93
    In stochastic volatility models, European option prices are solutions to parabolic differential equations. In this paper we propose a finite difference scheme for solving these equations numerically. We prove the stability and convergence of this method in norm infinity. Then we use the ADL method to separate the operators, this allows us to apply Thomas algorithm to solve the corresponding linear systems in each step.