فهرست مطالب

بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید - سال بیست و چهارم شماره 2 (تابستان 1392)

نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید
سال بیست و چهارم شماره 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هادی مختاری، عیسی نخعی کمال آبادی*، محمدرضا امین ناصری صفحات 117-139

    برنامه ریزی ظرفیت تولید و زمانبندی تولید جزئی از فرآیند تصمیم گیری در زنجیره تامین بسیاری از صنایع ساخت و خدماتی محسوب می شوند که نقش مهمی را در برآورده سازی نیازهای مشتریان و ارتقای سطح خدمت دهی به مشتریان ایفا می نمایند. از آنجائیکه این دو فرآیند در دو سطح متفاوت از زنجیره تامین عمل می نمایند (برنامه ریزی ظرفیت در سطح تاکتیکی و زمانبندی تولید در سطح عملیاتی)، لذا معمولا تصمیمات مربوط به این دو حیطه نیز مستقلا و جدای از هم اتخاذ می شود. در چنین شرائطی شدنی بودن تخصیص ظرفیت انجام شده در سطح تاکتیکی، زمانیکه برنامه بصورت عملیاتی وارد کارگاه می شود، به عنوان یکی از چالش های اصلی این رویکرد تصمیم گیری مجزا، مطرح است. لذا در این تحقیق، پس از مدلسازی یکپارچه مساله برنامه ریزی ظرفیت تولید و مساله زمانبندی تولید دو ماشینه، به ارائه یک رویکرد حل تحلیلی مبتنی بر تجزیه مساله پرداخته شده است. در راستای کمینه سازی حداکثر زمان تکمیل سفارشات، مفهومی تحت عنوان «زوج سفارش» تعریف، و الگوریتمی جهت تعیین زوج سفارشات بهینه بر مبنای مساله تخصیص متقارن ارائه می شود. سپس در راستای تعیین توالی بهینه ی زوج سفارشات، الگوریتم شاخه و کرانی بر مبنای سه کران پائین پیشنهادی و همچنین دو استراتژی جستجوی عمق اول و سطح اول، طراحی و در راستای افزایش کارآیی آن تعدادی ویژگی ریاضی اثبات، و بر اساس آن ها تعدادی قائده چیرگی جهت مساله استخراج شده است. همچنین جهت تعیین مقادیر تخصیص ظرفیت به عملیات، یک الگوریتم جستجوی همسایگی طراحی و بر اساس ویژگی های ساختاری مساله بهبود داده شد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی ظرفیت، زمانبندی سفارشات، الگوریتم شاخه و کران، کران پائین، استراتژی جستجو
  • یحیی زارع مهرجردی، دانشجو حسن رسایی صفحات 141-153
    مارکویتز با معرفی مدل میانگین – واریانس گام بزرگی برای حل مسائل بهینه سازی پورتفولیو برداشت. اما این مدل براساس فرضیاتی بنا نهاده شده است که در عمل به ندرت برقرار است. بنابراین تلاش های زیادی به صورت تئوری و عملی در زمینه بهبود مدل استاندارد میانگین – واریانس مارکویتز انجام گرفته است. معیارهای ریسک متعددی از قبیل مدل نیمه واریانس، مدل میانگین قدر مطلق انحراف و مدل واریانس با چولگی پیشنهاد شده است. یکی از معروفترین معیارهای ریسک مدل نیمه واریانس می باشد. در این مقاله با استفاده از الگوریتم های آنیل شبیه سازی شده و جستجوی ممنوع مدل نیمه واریانس را بهینه می کنیم. محدودیت مربوط به تعداد سهام پورتفولیو و نسبت پورتفولیو در هر سهم را در مدل درنظر می گیریم. مرز کارای محدودیت اصلی را ترسیم کرده و توانایی دو الگوریتم در رسم این منحنی با استفاده از آزمون آماری دو نمونه ای t مورد بررسی قرار می گیرند. اطلاعات مربوط به ارزش تاریخی سهام DAX، Hang Seng و S&P100 در فاصله سال های 2007 تا 2009 به عنوان ورودی های مدل در نظر گرفته می شوند.
    کلیدواژگان: مدل میانگین، واریانس
  • رضا برادران کاظم زاده، علی سلماس نیا، امین یزدخواستی صفحات 155-169
    سیستم های صف در دنیای امروزی از نقشی مهم در مدلسازی و تفسیر مسائل مختلف نظیر تکنولوژی اطلاعات، حمل و نقل، زنجیره تامین و کنترل ترافیک، در سیستم های صنعتی و غیر صنعتی برخوردار هستند. یکی از پیچیده ترین و در عین حال کاربردی ترین مدلها در سیستم های صف، شبکه های صف می باشند، که به منظور استقرار سیستمی مناسب، بهینه سازی آنها حائز اهمیت است. برای این مهم، رویکردهای موجود به تجزیه و تحلیل شرایط و یا تعیین اندازه بهینه متغیر های سیستم تنها بر اساس یک هدف می پردازند و این در حالی است که برای تعیین سیستمی بهینه، در نظر گرفتن اهداف مختلف امری منطقی است و لذا بهینه سازی بر این اساس باعث واقعی تر شدن سیستم می گردد. از این رو در این مقاله یک رویکرد بهینه سازی چند هدفه بر اساس رویکرد تابع مطلوبیت برای حل مسایل شبکه های صف ارائه می کنیم. مفهوم مهم دیگری که در رویکرد پیشنهادی در نظر گرفته شده، استوار سازی مدل شبکه های صف است که به حساسیت کم اهداف به متغیرهای غیر قابل کنترل (فاکتورهای اختلال) اطلاق می گردد. ویژگی های رویکرد پیشنهادی از طریق ارائه مثال عددی ترسیم شده اند.
    کلیدواژگان: شبکه های صف، رویکرد تابع مطلوبیت، روش سطح پاسخ، الگوریتم انشعاب و تحدید
  • محمد مهدی سپهری، محمد ملکی، ناهیدسادات مجلسی نسب صفحات 171-182
    امروزه در تمامی کشورها، منابع عمومی برای بخش بهداشت و درمان جهت برآورده کردن تقاضا ناکافی هستند. بنابراین سیاست گذاران و تامین کنندگان بهداشت و درمان، باید بتوانند موثرترین روش ها را در پاسخ به نیاز های شهروندان با منابع محدودی که در دسترس اند، به کار گیرند. تاکنون مسایل متعددی در زمینه خدمت دهی در بخش بهداشت و درمان و نقش مدل های تحقیق در عملیات در این مسایل، مورد بررسی محققین و متخصصین حوزه بهداشت و درمان قرار گرفته است. یکی از مهمترین مسایلی که در این حوزه مطرح می شود، مکان یابی و نحوه استقرار مجدد آمبولانس ها به منظور پوشش حداکثری مناطق و خدمت دهی مطلوب به بیماران در شرایط اضطراری است. هدف از این مقاله، مکان یابی آمبولانس های در دسترس، با توجه به الگوی تقاضا و به دنبال آن استقرار مجدد آمبولانس های مکان یافته است. بدین منظور بعد از مکان یابی آمبولانس ها، مدلی با هدف کمینه سازی امیدریاضی مسافت های طی شده به وسیله آمبولانس ها در حالت استقرار مجدد، طراحی و ارائه می گردد. سپس، کارایی مدل پیشنهادی با استفاده از نتایج محاسباتی نشان داده می شود. در پایان، نتایج تحقیق ارائه می شوند.
    کلیدواژگان: بهداشت و درمان، خدمات فوریت های پزشکی، مکان یابی، استقرار مجدد
  • مجید نوجوان، ندا نیابتی صفحات 183-189
    نمودار ناپارامتری رتبه علامت دار (Signed-rank) برای کشف تغییرات در میانه(میانگین) فرایند کاربرد دارد. در این مقاله این نمودار در حالتی بررسی می شود که فاصله زمانی بین دو نمونه گیری متغیر است. مقایسه ای که میان عملکرد این نمودار و عملکرد نمودار در حالت فاصله نمونه گیری ثابت انجام شد، مشخص کرد که روش فاصله نمونه گیری متغیر کارایی این نمودار را افزایش می دهد. بیکر]1[نشان داد که نمودار رتبه علامت دار برای توزیع های دامنه سنگین نسبت به همتای پارامتری اش (نمودار x ̅) عملکرد بهتری دارد و در توزیع های دامنه سبک نمودارx کارایی بیشتری دارد. در این مقاله مقایساتی میان نمودار رتبه علامت دار در حالت فاصله نمونه گیری متغیر و نمودار x درحالت فاصله نمونه گیری ثابت برای دو توزیع دامنه سنگین کو.شی و نمایی دوبل،توزیع دامنه سبک یکنواخت و توزیع نرمال صورت گرفت.نتایج نشان داد که روش VSI نمودار رتبه علامت دار را برای توزیع های دامنه سبک حساس تر می سازد به طوری که قادر به رقابت با نمودار x باشد.
    کلیدواژگان: نمودار رتبه علامت دار، فاصله نمونه گیری متغیر، توزیع دنباله سنگین، توزیع دنباله سبک
  • امیرحسین امیری، علی عسگری، یاسر زره ساز صفحات 191-202
    امروزه بیشتر محصولات تولیدی، در طی مراحل مختلف به هم وابسته از فرآیند بوجود می آیند. بدلیل وجود خاصیت آبشاری در اغلب اینگونه از فرآیندها، پایش آنها با استفاده از نمودارهای کنترلی مرسوم، باعث بوجود آمدن خطاهای غیر قابل اجتناب و تصمیم گیری های اشتباه می شود، یکی از نمودارهای کاربردی و تخصصی برای پایش فرآیندهای چند مرحله ای، نمودارهای انتخاب عامل انحراف می باشد. اینگونه از نمودارها بیشتر برای مشخصه های کیفی نرمال مورد استفاده قرار گرفته اند. در این مقاله یک فرآیند دو مرحله ای در شرایطی که مشخصه کیفی در مرحله دوم دارای توزیع پواسان است، مورد بررسی قرار گرفته است و برای پایش این مشخصه کیفی یک نمودار انتخاب عامل انحراف توسعه داده شده که آماره آن مقادیر باقیمانده استاندارد شده حاصل از مدل خطی تعمیم یافته می باشد. برای بررسی عملکرد این نمودار از شاخص متوسط طول دنباله استفاده شده و عملکرد نمودار کنترل پیشنهادی تحت دو نوع تابع رابط متفاوت با بهترین روش موجود در ادبیات مقایسه شده است. نتایج نشان دهنده عملکرد بهتر نمودار کنترل پیشنهادی در کشف شیفت های افزایشی است. همچنین استفاده از نمودار کنترل پیشنهادی در عمل ساده تر می باشد.
    کلیدواژگان: فرآیندهای چند مرحله ای، خاصیت آبشاری، نمودار انتخاب عامل انحراف، مدل های خطی تعمیم یافته، تابع رابط
  • مرتضی راستی برزکی، سید رضا حجازی صفحات 203-214
    در این مقاله مساله یکپارچه تخصیص موعد تحویل و زمانبندی تولید و ارسال سفارش ها در حالت چند مشتری برای سیستم تولیدی «تولید برای سفارش» در یک زنجیره تامین مورد بررسی قرار گرفته است. یک تولید کننده n سفارش از طرف K مشتری دریافت می کند. برای سفارشات هر مشتری موعد تحویل اولیه ای در نظر گرفته می شود که افزایش آن از طرف تولید کننده دارای هزینه می باشد؛ بنابراین از نظر تولید کننده موعد تحویل سفارشات هر مشتری یک متغیر تصمیم می باشد که باید تعیین شود. سفارشات لازم است توسط یک ماشین پردازش و در قالب دسته هایی توسط وسایلی با ظرفیت محدود به مشتری ارسال شود. هدف تخصیص موعد تحویل سفارشات هر مشتری، تعیین توالی پردازش کارها و تعیین دسته بندی آنها برای ارسال است به طوری که مجموع هزینه های تخصیص موعد تحویل، مجموع وزنی تعداد کارهای تاخیری و هزینه های ارسال کمینه شود. در این مقاله، مدل برنامه ریزی ریاضی مساله (شامل مدل غیرخطی مختلط) به همراه تست محاسباتی ارایه شده است. نتایج تست محاسباتی برای مسائل با ابعاد کوچک کارایی روش ابتکاری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، تخصیص موعد تحویل، زمانبندی، کارهای دارای تاخیر
  • عین الله پاشا، حمیدرضا مصطفایی، مهران خلج، فرشته خلج صفحات 215-223
    تئوری دمپستر شافر از روش های مهم بررسی عدم قطعیت در سیستمهای اطلاعاتی است. این تئوری با استفاده از مفهوم احتمالات بالایی و پایینی توسط دمپستر پایه گذاری شد و سپس شافر آن را به عنوان یک نظریه ارائه داد. همچنین یکی از کاربردهای مهم آنتروپی به عنوان یک مفهوم اساسی در تئوری اطلاعات، اندازه گیری عدم قطعیت می باشد و می توان از آن به عنوان معیار اندازه عدم قطعیت یک سیستم در وضعیتی خاص، استفاده کرد. در این مقاله روش جدید برای اندازه گیری کرانهای بالایی و پایینی عدم قطعیت با ترکیب دو معبار آنتروپی و تئوری دمپستر شافر استفاده و به کار برده شده است. و با استفاده از آن، ماکزیمم و مینیمم عدم قطعیت محاسبه شده است.
    کلیدواژگان: عدم قطعیت شناختیک، عدم قطعیت کتره ای، تئوری دمپستر شافر، آنتروپی شانون
  • حمیدرضا فیلی، مهدی کریمی نسب، حمیدرضا حداد، محمدحسین بابایی صفحات 225-237
    در این مقاله به بررسی مسئله زمان بندی دسته ای در حالت ماشین های موازی چند کاره پرداخته می شود. بر اساس تحیقات ارایه شده در ادبیات موضوع، تحویل دسته ای اقلام تولید شده باعث سرعت بخشیدن به فرآیند تولید و کاهش هزینه های حمل و نقل می گردد. از این رو دسته بندی کالاهای تولید شده در زمره مهم ترین مباحث مورد بررسی در زمانبندی تولید بوده است. از طرف دیگر زمان های پردازش دسته ها و اقلام معمولا ثابت در نظر گرفته شده اند که به طبع در دنیای واقعی فرض معقولی نیست. در این مقاله برای مسئله یاد شده با فرض این که زمان پردازش هر دسته تابعی از اندازه آن دسته می باشد، یک مدل ریاضی ارایه می گردد که هدف آن یافتن اندازه مناسب هر کدام از دسته ها و کمینه کردن بیشینه زمان تکمیل تولید روی ماشین هاست. از آن جایی که مدل ارایه شده دارای پیچیدگی بسیار زیادی است، جهت حل آن از دو روش فراابتکاری الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی تبرید استفاده گردیده و عملکرد آن ها با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: زمانبندی دسته ای، ماشین های موازی، الگوریتم ژنتیک، شبیه سازی تبرید
  • نیما میرزایی، پرستو محمدی * صفحات 237-255

    کشور ایران با دارا بودن جایگاه سوم و دوم جهانی در زمینه ذخائر نفت و گاز یکی از ثروتمند ترین کشور های دنیا محسوب می گردد. یکی از مهمترین و با ارزش ترین مشتقات گازی، اتان می باشد که با انجام فرایند کراکر بر روی آن، محصولی با ارزش بسیار بالای اتیلن تولید می شود، اتیلن خود خوراک واحدهای پتروشیمی پلیمری است که محصولات با ارزش افزوده بالاتر همچون انواع فیلم ها، لوله، مواد پلاستیکی و... را تولید می کنند، که علاوه بر ایجاد منافع مالی برای کشور، دارای اهمیت راهبردی به دلیل نوع کاربرد آنها و وابستگی صنایع مختلف به آنها، می باشد. به دلیل بروز بودن صنعت پتروشیمی و بالتبع آن، دانش مورد نیاز احداث آن، تصمیم گیری پیرامون نحوه دستیابی به این دانش و فناوری، از اهمیت و ارزش بالائی برای شرکت های متولی توسعه این صنعت برخوردار است. در این مقاله هدف تعیین مناسبترین راهبرد انتقال فناوری با استفاده از دانش خبرگان دارای تجربه (در صنعت پتروشیمی بالاخص حوزه اتیلن) و مدل تصمیم گیری AHP می باشد.در این مسئله 8 راهبرد ممکن انتقال فناوری اتیلن با توجه به شرایط صنعت پتروشیمی در ایران شناسائی گردیدند که عبارت بودند از:کنسرسیوم تحقیقاتی، برون سپاری فناوری، همکاری مشترک، سرمایه گذاری مشترک، خرید فناوری، خرید سازمان ارائه کننده فناوری، تحقیق و توسعه و مهندسی معکوس، که در نهایت روش تحقیق و توسعه به عنوان مناسبترین راهبرد انتقال فناوری اتیلن انتخاب گردید

    کلیدواژگان: انتقال فناوری، اتیلن، روش تصمیم گیری AHP
|
  • H. Mokhtari, I. Nakhai Kamal Abadi, M.R. Amin, Naseri Pages 117-139

    Production capacity planning and scheduling are parts of decision process in supply chain of many manufacturing and service industries, which have important role in satisfying customer requirements and enhancing customer service level. Since these two processes performs in two different levels of supply chain (capacity planning in tactical level and scheduling in operational one), usually their decision are made independently. In such circumstances, the feasibility of capacity decisions in tactical level, when plan imports into the shop floor, is one of the critical challenges in this decision making approach. Hence in this paper, after formulating the capacity planning and two-machine scheduling problems integrately, an analytical solution approach will be presented. In order to minimize the maximum completion time of orders, concept of order pairs is defined and the optimal orders pairs are established based on the optimal solution of symmetric assignment problem. Afterwards, to determine the optimal sequence of order pairs, a branch and bound procedure is designed which is based on three proposed lower bounds, depth first and best first strategies. To improve the efficiency of algorithm, some mathematical properties are proved and some corresponding dominance rules are derived. Furthermore, to delineate the quantity of resource allocation to the operations, a neighborhood search algorithm is designed and improved based on some structural properties of problem.

    Keywords: Capacity Planning, Order Scheduling, Branch, Bound Algorithm, Lower Bound, Search Strategy
  • Y. Zare Mehrjerdi, H. Rasay Pages 141-153
    With the introduction of mean-variance model Markowitz took a giant step in modeling and optimizing portfolio type problems. But his model is based upon some assumptions that rarely they can hold in practice. For this reason, many researchers have taken steps both theoretical and practical to make some improvements to his standard mean-variance model. Up to now different risk criteria models such as semi-variance model, the absolute deviations mean model, and the variance with skewness model are introduced by various researchers. The most famous risk criterion is semi-variance model studied well and took into consideration again in this article as well. Here, authors have taken steps to optimize the semi-variance model taking the number of the portfolio shares and the ratio of portfolio in each share as the model constraints using simulated annealing and Tabu-Search meta-heuristic approaches for optimization purposes. The efficient frontier line of main constraint is drawn and the capability of these algorithms in drawing these lines using two-sampling t- test is investigated. The model uses the historical data from DAX, Hang Seng, and S&P100 from years 2007 through2009 as its input for calculation purposes as well as model analysis
    Keywords: Potfolio analysis, Semi, variance risk model, Metaheurisctic, model comparison, t, test
  • R. Baradaran Kazemzadeh, A. Salmasnia, A. Yazdkhasti Pages 155-169
    Queuing systems play important role on modeling and interpreting different issues such as information technology, transportation, supply change management, and traffic control at industrial and non-industrial systems in current world. One of more complex but applicable forms in queuing systems, is queue networks which are important in order to establish proper system and optimize them. So, available approaches deal with to analyze situations or decide optimal size of system’s variables only base on one goal, while it is logical to consider various goals for determining optimal system, thus optimizing base on this, leads to system being more realistic. Therefore in this paper, we offer one multi-objective optimization approach base on desirability function in order to solve queue network’s problems. Another important intended concept in proposed approach, is making robust process which refers to low sensitivity of goals to uncontrollable variables (noise factors). Features of proposed approaches were mapped through giving numerical examples.
    Keywords: Queuing networks, Desirability function approach, Response Surface Methodology, Branch, Bound
  • M.M. Sepehri, M. Maleki, N. Majlesi Nasab Pages 171-182
    Nowadays in all countries, public resources of health care may be inadequate to meet health care demands. Hence, the policy makers and providers of health care should provide citizens with most effective methods when available resources are limited. During the past decades, a large number of research efforts in the issue of health care and its applicable mathematical models have been considered by researchers and practitioners. In this regard, location and redeployment of ambulances is one of the main issues considered in which an attempt is made to maximally cover desired regions and service patients in emergency situations. This paper presents the issue of locating available ambulances with regards to demand pattern and redeploying the located ambulances. Toward this end, after locating the ambulances, a new mathematical model is developed with the aim of minimizing the expected value of total traveled distance by the ambulances. In addition, to shed light on the merit of proposed model, a set of numerical experiments is presented. By the end of the paper, the corresponding conclusions are presented.
    Keywords: Health Care, Emergency Medical Services, Location, Redeployment
  • Majid Nojavan, Neda Niabati Pages 183-189
    Nonparametric control chart based on signed-rank statistic is used for detecting changes in mean (median). Although the Sign-Rank (SR) chart is more efficient under heavy-tailed distributions (double exponential and Cauchy) but the performance of this chart is very inappropriate in light-tailed distributions (uniform and normal). In this paper, signed-rank chart is developed with variable sampling interval. The performance of signed-rank chart with variable sampling interval (VSI-SR) is compared to signed-rank chart with fixed sampling interval (FSI-SR) and chart. The numerical results demonstrated the VSI-SR chart is better from the FSI-SR chart. Also the VSI SR chart is more efficient from chart in heavy-tailed distributions and some of changes under normal light-tailed distribution.
    Keywords: Nonparametric Control Chart, Signed, rank control chart, Variable Sampling Interval, Heavy–tailed distributions, Light–tailed distribution
  • A. Amiri, A. Asgari, Y. Zerehsaz Pages 191-202
    Nowadays, most of products are the results of different dependent process steps. Due to the cascade property in most of these processes, using the traditional control charts for monitoring these processes is not suitable. To solve this problem, Cause selecting Charts (CSCs) are developed to monitor multistage processes. These control charts have usually been developed when quality characteristics follow normal distribution. However, sometimes other distributions rather than normal can characterize quality characteristics. In this paper a cause selecting control chart based on the standardized residuals of a generalized linear model is developed to monitor a two-stage process with a Poisson distributed quality characteristic in the second stage. The performance of the proposed control chart is investigated in terms of average run length criterion under two different link functions in comparison with the best method in the literature. The results show the better performance of the proposed control chart in detecting increasing shifts. Finally, the performance of the proposed method in practice is evaluated through a case and acceptable results are obtained.
    Keywords: Multistage processes, Cascade property, Cause selecting control chart, Generalized linear model, Link function
  • M. Rasti, Barzoki, S. R. Hejazi, M. Mahdavi Mazdeh Pages 203-214
    In this paper, an integrated due date assignment, resource allocation (controllable processing times) and production and batch delivery scheduling problem for single customer in a "make to order" production system in supply chain has been surveyed. One manufacture received orders from one customer. The due date of orders is common and manufacture can assign the due dates with a related cost. The processing times of orders can be changed by amount of resource that is assigned to them. Orders must be process by one machine and send to customers by vehicles. Sending several jobs with one vehicle lead to less transportation cost but may increase the number of tardy jobs. The objective is determining the due dates, resource allocation and production and delivery scheduling so that the related costs is minimized. The problem is NP-hard. We present a dynamic programming (DP), an integer programming (IP) and a fully polynomial time approximation scheme (FPTAS) for this problem.
    Keywords: Supply chain, Due date assignment, Resource allocation, controllable processing time, scheduling, tardy job
  • M. Karimi, Nasab, H. Haddad, H. Feili, M.H. Babaie Pages 225-237
    This paper tackles the problem of batching scheduling on a multi-operational parallel machine with precedence constraint. Based on the literature, batching accelerates the production process and decreases the transportation costs. Therefore, it is mentioned as a very important subject in scheduling. On the other hand, most of researches consider the processing time as a predefined and constant parameter that is not reasonable in real industries.In this paper a mathematical model is presented in order to minimize the makespan in which the processing times of jobs are considered as a function of their batch size. The proposed model is known to be NP-hard, therefore two Mehta-heuristic algorithms including genetic algorithm (GA) and simulated annealing (SA) are offered so as to find near optimal solutions in reasonable run time. In order to check the verification of proposed model, the problem is solved optimally for small scales and the results are compared with the solutions of GA and SA. Computational study demonstrates that the proposed methods can found the solutions with very low gap in a suitable run time.
  • N. Mirzaii, P. Mohammadi Pages 237-255

    With possessing third and second positions in oil and gas respectively (EIA, 2010), Iran is considered one of the richest countries in the world. One of the most important and most valuable derivatives on gas, is ethane which is obtained with cracker processing method the valuable product, ethylene. Due to constant updated petrochemical industry, the making decision for the technology acquisition is very important.The purpose of this paper is to determine the most suitable mode of technology transfer in the frame work of AHP using the expertise of highly professional staff. According to the terms of Iran's petrochemical industry, eight strategies for the technology acquisition have been identified Included: research consortium, outsourcing, partnership, joint venture, buying technology, acquisition of the firm providing the technology, R & D and reverse engineering. Ultimately the research and development mode was identified as the most appropriate strategy for technology transfer of ethylene in Iran..

    Keywords: AHP method, Ethylene, Technology transfer