فهرست مطالب

مهندسی مکانیک - پیاپی 58 (اردیبهشت 1387)

مجله مهندسی مکانیک
پیاپی 58 (اردیبهشت 1387)

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/02/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمود ثقفی صفحه 8
  • مقاله ها
  • جواد مرزبان راد، مهندس امیر عبدالله پور صفحه 11
    امروزه در صنعت خودرو، مساله ایمنی سرنشین و سازه خودرو از مسائل مهم و قابل توجه می باشد. با توجه به افزایش قدرت و سرعت در خودروهای امروزی، میزان تلفات جانی و مادی ناشی از تصادفات از مهمترین مسائل پیرامون صنعت خودرو می باشد. یکی از دیدگاه های کاهش آسیب به سرنشین، بالا بردن میزان جذب انرژی توسط سازه و بدنه خودرو در برابر بارهای ضربه ای می باشد. تیوبهای جاذب انرژی با مقاطع مختلف که بعد از سپر در خودروها بکار گرفته می شود، یکی از ابزارهای جذب انرژی برخورد در خودروها در برابر بارهای ضربه ای تلقی می شود. در این مقاله، انواع سازه های جاذب انرژی که در خودرو قرار داده می شود، مطرح شده و ضمن مقایسه، کاربرد آنها به منظور کاهش آسیب به خودرو و سرنشینان بررسی می گردد.
  • فرزاد جعفرکاظمی، بیژن رحیمی صفحه 22
    با توجه به محدودیت منابع سوختهای فسیلی و اثرات زیست محیطی مصرف بی رویه از آنها در صنایع، راهکارهایی که بتوانند به نوعی باعث بهینه سازی مصرف انرژی صنایع گردند از اهمیت زیادی برخوردار هستند. صنایع کاغذ یکی از صنایع با مصرف انرژی بالا می باشند که کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی در آنها بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اینکه هفتاد درصد از انرژی مصرفی در این کارخانجات مربوط به سیستم بخار آنها است، در این مقاله روش جدیدی برای کاهش مصرف انرژی سیستمهای بخار و کندانس کارخانجات کاغذ ارائه شده است که بر مبنای استفاده از ترموکمپرسور قرار دارد. در این روش با استفاده از بخار پرفشار، بخار فلاش که در حال حاضر در تمام کارخانجات کاغذ کشور به محیط تخلیه می شود بازیافت شده و به این ترتیب ضمن کاهش مصرف انرژی، میزان تولید نیز افزایش خواهد یافت. همچنین روش پیشنهادی در یکی از کارخانجات تولید کاغذ مورد بررسی فنی و اقتصادی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: ممیزی انرژی، کارخانه کاغذ، سیستم بخار و کندانسن، ترموکمپرسور، خشک کن کاغذ
  • کوروش عزت الهی، مرتضی الماسی، علی محمد برقعی، سعید مینایی صفحه 38
    از آنجا که ایران به دلیل مجاورت با دریا و همچنین وجود فلاتهای البرز و زاگرس، کشوری بادخیز محسوب می شود، دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک استفاده از فناوری انرژی باد در کشور، توسعه چشم گیری یابد. تعیین بهترین زاویه پره و محل حداکثر قوس از طول وتر، یکی از راه های مناسب جهت افزایش توان تولیدی میتواند باشد. ابتدا 3 مدل توربینهای بادی 3 پره ساخته شد. تمامی پره ها دارای ضخامت 20% و حداکثر قوس 6% از طول وتر می باشند و محل حداکثر قوس پره ها در سه سطح (30%، 40% و 50% از طول وتر) می باشد. این مدلها در مقابل سیستم مکانیسم تولید باد قرار گرفتند. با چرخش پره ها، میزان ولتاژ و آمپر توسط ولت متر و آمپر متر قرائت شد و از حاصلضرب ولتاژ و آمپر، میزان توان تولیدی بدست آمد. تمامی داده های برداشت شده از آزمایش، با استفاده از نرم افزارهای Mstat-C وExcel و روش آماری آزمون دانکن مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت و تعیین شد که اختلاف موجود در بین توانهای بدست آمده از آزمایش در سرعتهای مختلف باد در سه سطح (8، 10 و 12)، زاویه حمله پره در پنج سطح (5، 10، 15، 20 و 25 درجه) و محل حداکثر قوس در سه سطح یاد شده دارای اختلاف معنی داری است. آزمون دانکن، تعیین کرد که در مدل توربین بادی سه پره، از بین پنج سطح زاویه حمله پره، زاویه 15 درجه با میانگین توان 8612/0 وات، از بین سه سطح محل حداکثر قوس، سطح 30% با میانگین توان 8139/0 وات و از بین سه سطح سرعت باد، سطح 12 با میانگین توان 078/1 وات بیشترین توان تولیدی را داشته است و همچنین تعیین شد مدلی که محل حداکثر قوس آن 30% از طول وتر است در زاویه حمله 15 درجه و سرعت باد 12 نسبت به دو مدل دیگر بیشترین توان تولیدی در سطوح یاد شده را داشته است.
  • بهزاد طولمی نژاد صفحه 47
    بررسی حوادثی که در طی آنها دمای سطح خارجی غلاف سوخت از حداکثر دمای پیش بینی شده 1200 درجه سانتیگراد در طراحی فراتر رود، بسیار ضروری است. یکی از حوادث سنگین که احتمال دارد در اثر بروز مشکلاتی در مدارهای خنک کننده و نتیجتا افزایش درجه حرارت سطح غلاف رخ دهد، حادثه قطع خنک کننده (LOCA) می باشد. در این مقاله به بررسی روند اکسیداسیون آلیاژ زیرکالوی-4، استحاله فازی و شبیه سازی فرآیند پرداخته شده است.
  • صفحه 54
  • مباحث عمومی
  • حسین مجدفر صفحه 60
    صنعت خودرو به دلیل برخوردار بودن از حجم اقتصادی بالا و برگشت مطلوب سرمایه بعنوان یکی از شاخصهای مهم اقتصادی در هر کشور محسوب می گردد. ارتباط وسیع این صنعت با دیگر صنایع از یک سو و رشد نیاز آن در جامعه از سوی دیگر باعث تحول و پیشرفت همیشگی در اقتصاد کشورها بوده است. صنعت خودرو اکنون در زمره عمده ترین فعالیتهای صنعتی جهان قرار دارد، زیرا تعداد تولید و ارزش افزوده حاصل از آن در مقیاس با سایر صنایع بسیار قابل توجه است.
    این مقاله ضمن اشاره به تحولات صنعت خودرو در دهه های پایانی قرن بیستم به سیاستگذاری شرکتهای بزرگ خودروسازی در راستای تولید نسل جدید خودرو می پردازد و با بر شمردن اهداف و مولفه های اصلی در خلق این نظامها، آینده صنعت خودرو جهان را ترسیم می کند.
    اکنون اصلی ترین خودرو سازان جهان کاربران نهایی فناوری و نوآوری هستند بطوریکه آینده صنعت خودرو با دستیابی به این فناوری ها بسیار چشمگیر و روشن خواهد بود.
  • اشکان تعویذی صفحه 78
    در بیست و پنج سال گذشته، رشد اقتصادی کشورهای شرقی آسیا، بیش از دو برابر رشد اقتصادی سایرکشورهای جهان بوده است. در حالیکه شرق آسیا پیوسته در حال رشد بوده، کشورهای خاورمیانه و منطقه آفریقای شمالی با یک بحران واقعی رشد روبرو بوده است. میانگین درآمد سرانه کشورهای عمده خاورمیانه در دهه گذشته کاهش داشته که مسئله چگونگی تجدید رشد اقتصادی را به یک فوریت تبدیل نموده است.
  • صفحه 83
  • صفحه 90