فهرست مطالب

مدرس علوم انسانی - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 64، زمستان 1388)

فصلنامه مدرس علوم انسانی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 64، زمستان 1388)

  • پژوهش های مدیریت در ایران
  • 296 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحه 1
    رعایت ارزش ها و اشاعه آنها در محیط کار از عوامل مؤثر بر مسؤولیت اجتماعی و موفقیت سازمان ها است. موضوع مهم این است که تا چه میزان سازمان های دارای ضوابط اخلاقی، آنها را نهادینه کرده و مدیران و کارکنان به آن ارزش ها متعهد و پای بند می باشند. با اهمیت دادن و عمل به ارزش ها زمینه برای ظهور هدایت فطری فرد و اجتماع و ارضای تمایلات از راه صحیح حاصل می شود. بر این اساس، امروزه برای مدیران انجام وظایفی چون پاسخ گویی به نیازهای جامعه و خواست شهروندان و مشتریان داخلی و خارجی سازمان ها و ذینفعان، از زمره وظایف با اهمیت محسوب می شود. پایبندی و عمل به مسؤولیت های اجتماعی نیز نیازمند تمرین است. در این تمرین باید که دل را پرداخت و با ویژگی های انسانی در هم آمیخت. این پژوهش در سازمان های دولتی شهرستان رفسنجان انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین ارزش های نظری، زیبایی شناسی، اجتماعی، سیاسی و اعتقادی- مذهبی مدیران و ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی آنها، رابطه معنا داری وجود دارد. در این پژوهش بین ارزش اقتصادی مدیران و ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی آنها رابطه معنا داری به دست نیامد.
    کلیدواژگان: دیدگاه ارزشی، ذینفعان، سازمان های دولتی، مسؤولیت اجتماعی
  • صفحه 35
    مقاله حاضر، نتیجه تحقیقی است درخصوص بررسی نقش سه پارامتر فرهنگ سازمانی، مشارکت در بودجه بندی و سیستم های حسابداری مدیریت بر عملکرد مدیران که در نهایت به تبیین نحوه اثرگذاری این عوامل بر یکدیگر می پردازد. نتایج به دست آمده مؤید وجود رابطه بین مشارکت در بودجه بندی، سیستم های حسابداری مدیریت و عملکرد مدیران و نیز اثرگذاری فرهنگ سازمانی بر نوع این رابطه است. به نحویکه می توان نتیجه گرفت در جوامع یا سازمان های با فاصله قدرت زیاد و جمع گرا، مشارکت دادن افراد در بودجه بندی حتی با وجود اطلاعات حسابداری مدیریت مناسب، موجب موفقیت بالای عملکردی مدیر نمی شود. اما رابطه مثبتی بین سیستم حسابداری مدیریت و عملکرد مدیر در سازمان های فردگرا با فاصله قدرت کم وجود دارد.
    کلیدواژگان: سیستم های حسابداری مدیریت، عملکرد مدیران، فرهنگ سازمانی، مشارکت در بودجه بندی
  • صفحه 61
    صنعت بانکداری به خصوص در بخش بانکداری کوچک و متوسط در تمام دنیا به کسب و کاری کاملا رقابتی تبدیل شده است. با توجه به اینکه محصولات اصلی و واقعی ارائه شده به مشتریان در همه بانک ها کما بیش همسان هستند، نیاز شدید به متمایز سازی از رقبا اجتناب ناپذیر است. یکی از روش هایی که بانک ها می توانند به این هدف دست پیدا کنند، قوت بخشیدن به ارتباط بلند مدت با مشتریان کلیدی و استفاده از جلب اعتماد مشتریان است [1، صص183-199]. در این پژوهش کاربردی-پیمایشی، نظرات 304 مشتری کلیدی بانک کارآفرین در مورد عوامل مؤثر بر افزایش اعتماد آنها نسبت به بانک منظور گردآوری شد. آن گاه، بر اساس داده های جمع آوری شده و با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، اقدام به طراحی مدل «عوامل مؤثر بر افزایش اعتماد» مشتریان کلیدی بانک مزبور شد.
    نتایج نهایی حاصل از تحلیل عاملی داده ها موجب شناسایی و اولویت بندی 10 عامل شد که ارائه مشاوره های مفید، کارکنان، به منزله سازمان؛ ارائه خدمات مکمل، شهرت و اعتبار سازمان در ذهن مشتریان، آمادگی برای پاسخگویی به مشتریان، فن آوری ها و فرایند های سازمان تجارب قبلی مشتریان برقراری ارتباط صمیمانه با مشتریان، انعطاف پذیری در ارائه خدمات و رسیدگی به شکایت ها.
    کلیدواژگان: اعتماد، بازاریابی اعتمادی، مشتریان کلیدی، نماینده امین مشتری
  • صفحه 77
    امروزه انتقال تکنولوژی های جدید و برتر یکی از راهکار های مهم حفظ مزیت رقابتی در بنگاه ها محسوب می شود. با توجه به نرخ بالای شکست پروژه های انتقال تکنولوژی در بسیاری از بنگاه ها، توجه به شناسایی عوامل بازدارنده و تسریع کننده جذب و توسعه تکنولوژی از اهمیت به سزایی برخوردار است. یکی از عوامل مهم در شکست پروژه های انتقال تکنولوژی، عوامل سازمانی یا توان مندی سازمانی بنگاه ها در ایجاد سازگاری بین تکنولوژی های تازه وارد با ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی و منابع سازمانی می باشد.
    در این مقاله نقش توان مندی سازمانی بر اثر بخشی انتقال تکنولوژی در بنگاه های ایرانی اندازه گیری شده است. برای نیل به این هدف، ابتدا متغیر ها یا شاخص های تشکیل دهنده توان مندی سازمانی در بنگاه های ایرانی شناسایی و سپس برای اندازه گیری میزان موفقیت بنگاه در جذب تکنولوژی، اقدام به شناسایی متغیر های تشکیل دهنده اثر بخشی انتقال تکنولوژی در بنگاه های ایرانی مورد نظر شده است. در نهایت آثار توان مندی سازمانی و متغیر های آن بر اثربخشی انتقال تکنولوژی و متغیر های آن اندازه گیری شده است.
    کلیدواژگان: اثر بخشی انتقال تکنولوژی، انتقال تکنولوژی (جذب و توسعه)، بنگاه های ایرانی تولید کننده تجهیزات برق، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی
  • صفحه 103
    علی رغم تاکید زیاد به مصرف محصولات داخلی و تشویق مصرف کنندگان به این موضوع، تاکنون تحقیق علمی منسجمی که میزان گرایش مصرف کنندگان به محصولات داخلی و پیامد های آن را بررسی کند و نتایج آن معیاری برای مقایسه با نتایج تحقیقات انجام گرفته در سایر کشور ها باشد، انجام نشده است. از این رو در تحقیق حاضر ابتدا میزان تمایل مصرف محصولات داخلی را در نمونه ای شامل 400 مصرف کننده در تهران، به صورت کمی اندازه گیری کرده و مقدار آن را با سایر نقاط جهان (که تحقیقات مشابه در آن انجام شده است) مقایسه می شود. به این منظور برای سنجش میزان تمایل به مصرف کالاهای داخلی، یک مقیاس بین المللی به نام CETSCALE معرفی می شود، سپس تاثیر این تمایل بر ارزیابی طبقات مختلف کالاهای داخلی و خارجی، ترجیح محصولات داخلی و تمایل به خرید محصولات وارداتی از کشورهای دارای تشابه مواضع از نظر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مذهبی مورد بررسی قرار می گیرد.
    نتایج اولیه نشان دهنده آن است که مصرف کنندگان با ملی گرایی مصرفی زیاد (در مقایسه با مصرف کنندگان با ملی گرایی مصرفی کم) ارزیابی بهتری از محصولات داخلی دارند، اما بررسی دقیق تر نشان می دهد این مصرف کنندگان محصولات داخلی را مطلوب تر از محصولات خارجی ارزیابی نمی کنند. در پایان، این نتایج بحث و بررسی شده و پیشنهادهایی نیز ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی محصول، ترجیح محصول، تشابه مواضع، تمایل به مصرف کالاهای داخلی، مقیاس سنجش تمایل به مصرف کالاهای داخلی
  • صفحه 141
    یکی از مهمترین مشکلات محققان بررسی کننده شکاف دیجیتالی، نبود مجموعه ای استاندارد از شاخص هایی است که اولا شکاف دیجیتالی میان کشور ها را به طور مناسبی اندازه گیری کند، ثانیا آمار و اطلاعات آنها بتواند به وسیله بیشتر کشور ها جمع آوری شود و ثالثا به عنوان یک پایه و استانداردی برای آمارهای قابل مقایسه جامعه اطلاعاتی استفاده شود.
    در این مقاله چارچوبی از این نوع شاخص ها - که شاخص های اصلی شکاف دیجیتالی ذکر می شود- ارائه می شود تا به وسیله آن بتوان از طریق تنظیم استاندارد ها و هماهنگ سازی آمار ها در سطح جهان، شکاف داده ای و آماری در زمینه شکاف دیجیتالی را کاهش داد.
    مهمترین محدودیت برای استخراج این نوع شاخص ها، نداشتن آمار و اطلاعات برای برخی شاخص های در اغلب کشور ها و در نتیجه عدم امکان استفاده از روش های آماری برای استخراج آنها است. در تحقیق حاضر برای غلبه بر این محدودیت، از دانش و اطلاعات 45 مدل بین المللی اندازه گیری شکاف دیجیتالی به عنوان نظرات خبرگان استفاده شده است. این امر از طریق به کارگیری روش آنتروپی و در نظر گرفتن اهمیت این مدل ها محقق شده است. از مقایسه شاخص های اصلی به دست آمده و شاخص های اصلی جهانی آشکار می شود که در شاخص های اصلی جهانی به سه حوزه آموزش الکترونیکی، دولت الکترونیکی و توانمند سازهای دنیای شبکه ای برای ارزیابی شکاف دیجیتالی توجه نشده است.
    کلیدواژگان: جامعه اطلاعاتی، روش آنتروپی، شاخص های اصلی شکاف دیجیتالی، شکاف دیجیتالی، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • صفحه 165
    صاحبنظران معتقدند اندیشمندانی که می خواهند نظریه پردازی کنند باید از دو نوع دانش تخصصی برخوردار باشند؛ دانش نسبت به پدیده ای که برآنند تا در مورد آن تئوری سازی کنند و دانش نسبت به روش شناسی های نظریه پردازی. کانون تمرکز این مقاله مقایسه روش شناسی ها است. بر این اساس چهار روش شناسی اصلی در نظریه پردازی در علم سازمان و مدیریت، یعنی روش شناسی دوبین، لین هام، ون دی ون و کارلایل و کریستنسن مقایسه و رهنمودهای در مورد نظریه پردازی ارائه خواهد شد. ضمن ارائه نقاط ضعف و قوت هر روش شناسی، پارادایم، نوع رویکرد، فرایند تئوری پردازی، رابطه پژوهشگر با کارگزار و معیار ارزیابی تئوری هر چهار روش شناسی با هم مقایسه می شود. نتیجه گیری می شود که اگر چه روش شناسی دوبین برای مبتدیان نظریه پردازی فرآیند گام به گام دقیقی ارائه می دهد ولی روش ون دی ون پیوند تنگاتنگ تری با عمل دارد، دو روش شناسی دیگر شباهت بیشتری با روش شناسی دوبین دارند. در عین هر چهار روش شناسی در حال حاضر مورد توجه تئوری پردازان قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: استقرایی، روش شناسی، قیاسی، نابهنجاری علمی، نظریه پردازی
  • صفحه 193
    در طی دهه گذشته، شرکت ها به شکل فزاینده ای به ارزش مدیریت دانش و یادگیری سازمانی پی برده اند و محققان چنین فرایند هایی را به شکل وسیعی مطالعه کرده اند. با وجود این هنوز برخی نکات در مباحث کنونی دانش سازمانی مبهم است. ‹‹شرکت ها نه تنها یاد می گیرند، بلکه آنها فراموش نیز می کنند››. در حقیقت مدیریت دانش به دنبال خلق فرایند هایی است که نه تنها به یادگیری و حفاظت از دانش مفید، بلکه برای عدم یادگیری و پرهیز از آنچه که مهم نیست هم به کار می آید. فراموشی همانند یادگیری ساده نیست و ممکن است زیان آور یا سودمند باشد و در دو بعد هدفمند و غیر هدفمند قابل درک است. اما در هر حال به گونه چشم گیری هم در بعد مثبت و هم در بعد منفی بر رقابت پذیری یک شرکت مؤثر خواهد بود.
    در این مقاله ضمن بررسی مفهوم و اشکال فراموشی سازمانی، با توجه به اهمیت استراتژیکی فراموشی سازمانی هدفمند قصد بر آن است تا علاوه بر سنجش میزان فراموشی سازمانی هدفمند، ارتباط آن با رهبری فرهمند بررسی شود. در این راستا از طریق پرسشنامه از نظرات 165 مدیر سطوح عالی، میانی و سرپرستی در زنجیره تامین صنعت خودرو ایران استفاده شد. تحلیل همبستگی داده های حاصل از آزمون استقلال کای مربع بیانگر وجود رابطه معناداری بین هریک از ابعاد فراموشی هدفمند (بعد دانش جدید وبعد دانش موجود) و رهبری فرهمند می باشد.
    کلیدواژگان: رهبری فرهمند، زنجیره تامین صنعت خودرو ایران، فراموشی سازمانی تصادفی، فراموشی سازمانی هدفمند، مدیریت دانش، یادگیری سازمانی
  • صفحه 219
    جهانی شدن اقتصاد، افزایش رقابت، پویایی و تلاطم محیطی باعث شده است که تولیدات دانشی بخش عمد های از تولیدات سازمان های امروز را تشکیل دهد. برنامه ریزی برای این نوع تولیدات، به دلیل ناملموس بودن آن دشوار است. طبقه بندی تولید منجر به شناخت بهتر هر طبقه و سهولت برنامه ریزی و تصمیم گیری می شود.
    در این مقاله، مدلی برای طبقه بندی تولیدات دانشی ارائه می شود. به این منظور، فرایند تولید دانش در مشاغل دانشی را بررسی کرده و بر اساس دو معیار اساسی نوع داده ها و نحوه پردازش آنها، طبقه بندی انجام شده است. جایگاه نوع تولید در یک فضای دو بعدی مشخص می شود. میزان آماده و مشخص بودن داده ها برای پردازش، یک بعد و مشخص بودن فرایند های پردازش داده ها، بعد دیگر این مدل را مشخص می کند. برای بررسی ویژگی های هر طبقه و آزمون سنخیت آنها، از عواملی که در ادبیات موضوع به عنوان عوامل تولید دانش معرفی شده اند، در مطالعات موردی این تحقیق استفاده شده است. در این مقاله، بر اساس این مدل، برای تعدادی از مشاغل، نوع تولید را تعیین کرده و ویژگی ها و شباهت های آنها نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
  • صفحه 249
    رقابتی شدن روزافزون بازار محصولات مختلف در سطح ملی و جهانی و تغییرات مداوم فناوری و نیازهای مشتریان، ضرورت برنامه ریزی استراتژیک به ویژه توجه به موقعیت محصولات در چرخه عمر محصولات را بیش از پیش نمایان می سازد. در این پژوهش به منظور استفاده از مفهوم چرخه عمر محصول، مدل لیتل برای تدوین استراتژی برای محصولات منتخب یک شرکت تولیدی- توزیعی در بازار شهر مشهد به کار گرفته شده است. به این منظور ابتدا با استفاده از اطلاعات فروش شرکت مذکور، جایگاه محصولات منتخب در چرخه عمرشان مشخص شد. سپس برای تعیین موقعیت رقابتی محصولات منتخب از جامعه 931 عضوی خرده فروشان سطح شهر مشهد، با استفاده از روش نمونه گیری متناسب 97 خرده فروش به صورت تصادفی انتخاب و اطلاعات فروش آنها استفاده شد. پس از تعیین جایگاه محصولات منتخب در ماتریس لیتل، به ترتیب استراتژی های کلی «بهبود»، «توسعه طبیعی»، «توسعه طبیعی»، «بهبود» و «توسعه طبیعی»، روش های عمده «تغییر جهت»، «رشد»، «کسب تدریجی موقعیت»، «تجدید» و «راه اندازی»، و استراتژی های عمومی برای پنج محصول شرکت انتخاب شد.
    کلیدواژگان: ماتریس پورتفوی، مدل برنامه ریزی استراتژیک لیتل، موقعیت رقابتی، واحد تجاری استراتژیک، چرخه عمر محصول
  • نمایه مجموعه مقالات منتشر شده در سال 1387
    صفحه 281
  • چکیده مقالات به زبان انگلیسی
    صفحه 296
|
  • Page 1
    One of the effective factors of social responsibility and achievement of organizations is considering at which values and implementing them in work settings. The important issue is the rate they constitutionalist ethical principles in the organizations and having commitment to these principles. By implementing these values, instinctive direction of individuals and the society will be directed towards the right way. Therefore, today the manager's functions such as response to social needs and the demands of fellow citizens, foreign and domestic customers and stakeholders are considered important. Commitment to social responsibility needs exercising and In this path, there is a need for self-purifications. This research was conducted in Rafsanjani Public Organizations. The results indicated that there is a positive relationship between theoretical, aesthetics, social, political and religious values roles of social responsibility. No significant relationship was found between economic values and acting roles of social responsibility.
  • Page 35
    The main aim of this work was to investigate the role of the three parameters of organizational culture, budgetary participation, management accounting systems in the improvement of managers’ performance, and also to explain their effects on each other. The results showed that there is a relation between budgetary participation, management accounting systems and managers performance. They also confirmed the detrimental effect of organizational culture on this relationship. It was concluded that in high power-distance and collectivist organizations or societies, budgetary participation will not lead to the improvement of manager's performance, even if sufficient management accounting information is at hand. But there is a positive relationship between the manager's performance and management accounting systems in low-power and individualist organizations and societies.
  • Page 61
    The banking sector is becoming increasingly competitive throughout the world. This is particularly true in the area of small-medium business banking. Further, the core and actual products being offered to bank customers could be considered reasonably homogenous. Consequently, there is an increased need for banks to differentiate themselves from their competitors. One way to achieve this goal is to develop longer-term relationships with their key customers. Probably, the most important component of such successful relationships is development of trust. In this applied survey research, 304 key customers of Karafarin Bank completed a questionnaire to identify factors that are most effective in developing their trust. Applying an explorative factor analysis method, the collected data were analyzed and 10 most important such factors were identified. These factors include: useful consultations; employees, as bank surrogates; complementary services; bank image in customers’ minds; readiness to respond to the customers; technologies and processes; customers’ past experiences; good relationships with the customers; service flexibility and complaints handling systems.
  • Page 77
    Today, firms depend on technology transfer to establish competitive advantage in the global market place. Since the failure rates in TT projects are surprisingly high, special attention should be given to the identification of factors leading to ineffectiveness of TT projects and factors facilitating TT effectiveness. One of the most important factors affecting TT success is the organization’s competence in dealing with the newly transferred technologies. Every organization must somehow modify its structure, resources and culture to adapt the new technologies. In this paper, we first identified all the significant indicators representing organizational competence and TT effectiveness in Iranian firms. Then we measured the effect of each of organizational competence indicators on TT effectiveness in Iranian electrical manufacturing firms.
  • Page 103
    In spite of mach emphasize on consuming domestic products and encouraging the consumers for doing so, a methodological research that can measure the tendency of consumption of domestic products and be comparable with international researches, has not been done so far. In this paper, with introducing the CETSCALE, as an international index, the level of tendency of consumption of domestic products was measured in a sample of 400 consumers in Tehran (Iran) and the obtained results were compared with those of the other areas in different countries, where similar researches have been done. Then the impact of this tendency on evaluating domestic and foreign products in different product categories and tendency to import from other countries was examined in the aspect of economic, cultural, religious and political similarity. Primary results indicated that consumers with high CET evaluate domestic products more favorably than consumers with low CET. On the other hand, high CET consumers do not evaluate domestic product better than foreign products.
  • Page 141
    Researchers that have analyzed the digital divide complain about the lack of a standard set of indicators, which appropriately measure the digital divide between countries, Their statistics can be collected by the majority of countries and serve as a basis and a standard for internationally comparable information society statistics. In this article, a framework of these indicators, which are called “core indicators of digital divide”, is presented that can narrow the ICT data and statistics divide through formulating standards and synchronizing ICT statistics throughout the world. To extract the core indicators, we are encountering the limitations of the nonexistence of data for some indicators in the majority of countries. Such a limitation does not allow us to apply the statistical methods to extracting the core indicators of digital divide. To overcome this problem, the information and the knowledge of 45 digital divide models were employed as expert's opinions to extract the core indicators. To do so, the entropy method was used and the importance of these models was considered. Finally, comparing the previous global core indicators of digital divide and the proposed ones, it was revealed that the global core indicators ignored three important dimensions: e-learning e-government, and networked world enablers.
  • Page 165
    There are several methodologies for building theory in organization and management study. The purpose of this study is to compare four methodologies: Dubin, Christensen & Carlile, Lynham and Van de Ven. Therefore, all methodologies were compared based on underling paradigm, type of approach and the relationship between researcher and practioner. It seams that, Dubin’s methodology has regorous steps for building theory, but applicable as pact of methodology for practioners is highlighted. However, all of the mentioned methodogies are based on Organizational context and have appropriate applications.
  • Page 193
    Lately, organizations have become increasingly aware of the value of managing their organizational learning and knowledge. Thus researchers have investigated those processes extensively. Still something is missing in the current discussions of organizational knowledge: organizations do not just learn; they also forget. Knowledge management is creating processes not only for learning and retaining what is important but also for avoiding or unlearning what is not important. Forgetting, like learning, is not simple: it may be detrimental or beneficial, accidental or purposeful. By the way, in all cases, it can significantly affect, in both negative and positive ways, the competitiveness of an organization. In the present study, in addition to the investigation of concept and forms of organizational forgetting, we studied the relationship between purposeful organizational forgetting and charismatic leadership and determined of the amount of organizational forgetting, due to strategic importance of purposeful organizational forgetting. The data necessary for this study were through questionnaires that were given to 165 top and middle managers and supervisors in the supply chain of Iran automobile industry. Correlation analysis of data by chi-square test showed that there is a significant relationship between every dimensions of purposeful forgetting (new and established knowledge) and charismatic leadership.
  • Page 219
    Globalization of economy, increase in competition and dynamical changes of environment are the reasons that knowledge productions have a considerable share in organizational production. Planning for knowledge products is not an easy task because of intangibility of the nature of knowledge itself. Product classification helps in better planning and decision making because of knowing in advance characteristics of each class. In this paper, the goal is to present a model for classification of knowledge products. To do so, we first present briefly the knowledge production process. Then, knowledge production will be classified through data processing. The type of knowledge production is then expressed in a two- dimensional model; readiness rate of data is one dimension and specification of data processing is another dimension. We then verify similarity of each class by production factors extracted from the literature in our case studies. We further specify four classes of knowledge production for some jobs. Finally, the detailed characteristics and similarities of each class are fully discussed.
  • Page 249
    Strategic planning, whereby managers establish organization’s long-term direction, set specific performance objectives and develop strategies to achieve them in the light of relevant internal and external circumstances, is now generally recognized and widely accepted. The life-cycle concept has long been recognized as a valuable tool for analyzing the dynamic evolution of products (SBU’s) and industries in the market place. Therefore, in this research, a fairly structural methodology to guide strategic choices based on the life-cycle concept and the business portfolio matrix, suggested by Arthur Little, was used to formulate the strategies for certain products of a regional co-operative company in the city of Mashhad. In using this matrix, selected products of the company were considered as independent SBU’s. Then the stages of individual products life-cycle were deliberately determined employing market share and qualitative categories as suggested by Little. For this purpose, a sample of 97 home appliances retailers were randomly selected from a population of 931 using proportional sampling. Calculated market share along with subjective and qualitative categories were then used to assess the life, stage of individual products and to address their corresponding competitive position. Following the positioning of portfolio of products in the life-cycle matrix, appropriate strategies for each product were identified using conceptual aids of families of thrusts (Prove Viability, Natural Development,), specific thrust (Turn around, Growth, Gain position gradually, Renew, Startup) and generic strategie as suggested in the model.