فهرست مطالب

مدرس علوم انسانی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 68، پاییز 1389)

فصلنامه مدرس علوم انسانی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 68، پاییز 1389)

  • پژوهش های مدیریت در ایران
  • تاریخ انتشار: 1389/09/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید محمد اعرابی، داود صادقی، سید علی اکبر افجه، تیمور محمدی صفحات 1-22
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر، دریافت بررسی رابطه هماهنگی گونه های پذیرش استراتژی های تغییر سازمانی(گونه های ساختار، تکنولوژی، فرهنگ، نیروی انسانی، اهداف) بر افزایش عملکرد است.
    روش
    جامعه پژوهشی حاضر شامل شرکت های هواپیمایی خارجی فعال در ایران است و کل شرکت های مذکور در طول سال های 79-1384 به عنوان نمونه های تحقیق مورد آزمون قرار گرفتند.
    در اجرای این تحقیق از روش ترکیبی با رویکرد کیفی و کمی استفاده شد.روش کیفی استفاده شده در این تحقیق، مطالعه موردی بود و به منظور اجرای آن از مشاهده، مصاحبه و بررسی متون برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. روش کمی مورد استفاده در این تحقیق، میدانی و همبستگی بود. به منظور جمع آوری اطلاعات در این روش از دو پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد.
    یافته ها
    با استفاده از روش کیفی و روش کمی مشخص شد که به موازات افزایش عملکرد شرکت های هواپیمایی، گونه های استراتژی های تغییر سازمانی تغییر پیدا می کنند. در ضمن با افزایش میزان هماهنگی گونه های استراتژی های تغییر سازمانی، میزان عملکرد (کارایی و اثربخشی) آن ها نیز بالا می رود.
    نتیجه گیری
    سازمان های درون یک صنعت می توانند به گروه های عملکردی مختلف تقسیم شوند (به عنوان نمونه عملکرد بالا، عملکرد متوسط، عملکرد پایین).
    افزایش عملکرد از طریق هماهنگ سازی گونه های استراتژی های تغییر به دو طریق انجام پذیر است: الف-افزایش عملکرد بین گروهی: به موازات افزایش هماهنگی بین گونه های استراتژی های تغییر، سازمانها می توانند صرف نظر از این که در چه گروهی هستند (عملکرد بالا، عملکرد متوسط،عملکرد پایین)، به صورت فزاینده عملکرد خود را افزایش دهند؛ ب- افزایش عملکرد درون گروهی: به موازات افزایش هماهنگی بین گونه های استراتژی های تغییر یک سازمان درون یک گروه خاص (به عنوان نمونه، گروه سازمان های با عملکرد پایین) می توان انتظار افزایش عملکرد آن سازمان خاص را درون گروه خود داشت.
    کلیدواژگان: استراتژی های تغییر سازمانی، هماهنگی، نقاط مرجع استراتژیک، عملکرد، گونه شناسی تغییر
  • شعبان الهی، علیرضا حسن زاده، آمنه خدیور صفحات 23-59
    برای ارزیابی و انتخاب استراتژی مناسب مدیریت دانش، عوامل سازمانی زیادی باید مورد توجه قرار بگیرد. از طرفی در رویکرد پویا برای ایجاد استراتژی مدیریت دانش، وضعیت فرایندهای خلق و انتشار دانش تاثیر مستقیمی بر استراتژی های انتخابی دارد. رویکردهای انسان-گرا و سیستم- گرا در استراتژی مدیریت دانش دارای تفاوت های بنیادی با یکدیگر بوده و نیاز به زیر ساخت ها، روش ها و ابزارهایی از مدیریت دانش دارند که با هم متفاوت و گاهی اوقات متضادند. در این پژوهش ابتدا مرور مبانی نظری از تحقیقات موجود در ارتباط با استراتژی سازی مدیریت دانش انجام شد و عوامل تاثیرگذار بر استراتژی مدیریت دانش سازمانی از چارچوب ها و مدل های مفهومی و متدولوژی ها و روش های اجرایی موجود استخراج شدند. سپس یک متدولوژی جامع برای ایجاد استراتژی مدیریت دانش ارائه شد. در این متدولوژی عواملی که بر استراتژی انتخاب شده نهایی اثر می گذارند عبارتند از:استراتژی عمومی کسب و کار سازمان، ساختار سازمانی، عوامل فرهنگی و فرایندهای خلق و انتشار دانش در ناحیه دانش بر سازمان. در این متدولوژی بر تاثیر متقابل استراتژی های فناوری اطلاعات و مدیریت منابع انسانی بر استراتژی مدیریت دانش تاکید می شود، ضمن این که در همه مراحل متدولوژی توجه به استراتژی پویای مدیریت دانش وجود داشته و استراتژی نهایی برای سازمان به صورتی طیفی از انسان گرایی تا سیستم گرایی و با هدف توازن سطح دانش آشکار و ضمنی سازمان در نظر گرفته می شود. متدولوژی ارائه شده در قالب فرضیه های تحقیق با نظر سنجی از خبرگان آزمون و تایید و در سه سازمان نمونه به عنوان مطالعه موردی پیاده سازی شده است. در پایان در ارتباط با استراتژی های متفاوت به دست آمده برای سه سازمان نمونه تحلیل و مقایسه صورت گرفته است.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، استراتژی مدیریت دانش، استراتژی سازی مدیریت دانش، متدولوژی، استراتژی سازی مدیریت دانش
  • عادل آذر، زهرا علی پور درویش، حسن دانایی فرد صفحات 61-89
    فرایند ادراک عدالت با ابهام و پیچیدگی همراه است و ‎پژوهش هایی که تا به حال در این خصوص انجام شده اند، مفاهیم تئوریک را با روش های معمول اندازه گیری کرده اند و تا به حال با رویکرد کمی به موضوع سنجش این سازه پیچیده اقدام نشده است، پس طراحی یک روش اندازه گیری که دارای دقت و اعتبار برای شناسایی نکات مکنون این فرایند باشد، لازم به نظر می رسد.
    هدف مقاله طراحی یک سنجه معتبر و دقیق برای اندازه گیری ادراک عدالت کارکنان با تاکید ویژه بر روش اندازه گیری می باشد که ضمن برخورداری از پشتوانه تئوری انصاف می تواند تورش اندازه گیری را کاهش داده و توان مدیران را برای برخورد فعال با تبعات ادراک بی عدالتی افزایش دهد.
    در این مقاله از متدلوژی فازی برای مدلسازی فرایند قضاوت ذهنی افراد در مورد عدالت استفاده شده است و پرسشنامه ای با کارکرد کدگشایی از الگوهای ذهنی طراحی و برای هر سؤال وضعیت موجود، وضعیت مطلوب و الگوی ذهنی افراد لحاظ شده است. سپس مدلسازی و اندازه گیری ادراک عدالت از طریق محاسبه فاصله درک شده بین وضعیت موجود و مطلوب و تبدیل آن به یک درجه عضویت در مجموعه فازی انجام شده است. این روش در یک نمونه شامل 50 کارمند بانک ملت آزمایش شده است. پایایی روش فازی و روایی مفهومی آن طبق نتایج آماری تایید شده و اختلاف میانگین امتیاز ادراک عدالت در سنجش به روش معمولی و روش فازی از طریق آزمون T دو نمونه ای زوجی معنادار بوده است.
    کلیدواژگان: ادراک عدالت، تئوری انصاف، منطق فازی، توابع عضویت فازی
  • حسن دانایی فرد، میثم لطیفی، ولی الله نقی پورفر، اصغر مشبکی صفحات 91-120
    موضوع انضباط کارکنان یکی از مسائل اساسی در مدیریت منابع انسانی است که به طور عمده بر کنترل و یا پیشگیری از رفتار نادرست کارکنان در سازمان تاکید دارد. سه گونه انضباط سنتی، تدریجی و مثبت، ناشی از همین تلقی رایج از انضباط است. در گونه سنتی به مدیران این مجوز داده می شود که در صورت بروز رفتار نامناسب از کارکنان، بلافاصله با ایشان برخورد کنند. در حالی که در گونه تدریجی بر برخورد مرحله ای تاکید شده است. در گونه مثبت انضباط، هرگونه تنبیه نفی شده و تنها اقدام مثبت توصیه می شود.
    در این مقاله، ضمن بررسی ریشه های نظری هر یک از گونه های مذکور در علم الاجتماع، گونه ای نو و مبتنی بر دیدگاه اسلامی مفهوم پردازی شده است. راهبرد پژوهش کیفی بوده و بر اساس مطالعات کتابخانه ای ساختاربندی شده است که در آن از روش های تحلیلی در طبقه بندی گونه های انضباط کارکنان بهره برداری شده است. به این ترتیب تلاش شده ضمن احصای گونه های موجود انضباط به مثابه گونه های ایده آل در دانش مدیریت، سازه های مبنایی آن ها بر اساس ادبیات علوم اجتماعی بازشناسی شود. دوگان هستی شناسی مبتنی بر دنیاگروی و یا آخرت گروی و اصالت فرد و یا جامعه، حداقل چهارگونه رویکرد به انضباط کارکنان را بازپردازی می کند.
    در نهایت این که گونه ایده آل انضباط تعالی بخش بر اساس آیات قرآنی، برای ساخت مفهوم انضباط تبیین شده است.
    کلیدواژگان: رفتارکارکنان، انضباط کارکنان، انضباط تعالی بخش، مفهوم پردازی، گونه شناسی، طبقه بندی، مدیریت اسلامی
  • شمس سادات زاهدی، لیلا مرتضوی صفحات 121-143
    پ‍‍ژوهش حاضر‎ ‎با در نظر گرفتن متغیر درگیری عاطفی به عنوان یک متغیر واسط، تاثیر عامل فرایندی تغییر را بر تعهد به تغییر مورد بررسی قرار داده است.جامعه آماری مشتمل بر کلیه مدیران و کارشناسان شرکت برق منطقه ای خراسان است. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده1ها از پرسشنامه ای مبتنی بر 6 متغیر در مقیاس پنج نمره ای لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه به روش صوری- محتوایی و قابلیت اعتماد آن با محاسبه ضرایب آلفای کرونباخ برای هر متغیر تایید شد. نرمال بودن توزیع متغیرها، از طریق آزمون کلموگروف اسمیرنوف تایید گردید. برای تحلیل داده های تحقیق به وسیله مدل یابی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر از نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج نشان می دهد که نخست نمره تعهد به تغییر و درگیری عاطفی، متوسط به بالا است. دوم درگیری عاطفی در بین کلیه متغیرهای فرایندی به جز متغیر زمان از نقش واسط بر تعهد به تغییر برخوردار است. سوم این که بین دو رده مدیریتی و کارشناسی در ارتباط با متغیرهای تعهد به تغییر، درگیری عاطفی، حمایت مدیریت عالی، مشارکت در تصمیم گیری و رهبری صفی تفاوت معنادار وجود دارد اما بین دو رده مدیریتی در هیچ یک از متغیرها تفاوت معناداری به چشم نمی خورد.
    کلیدواژگان: تعهد به تغییر، درگیری عاطفی، ‎عامل فرایندی تغییر، حمایت مدیریت عالی، رهبری‎ ‎صفی، مشارکت در تصمیم گیری، زمان
  • غلامرضا عسگری، عباس مقبل باعرض، سید حمید خدادادحسینی صفحات 145-171
    شواهد نشان می دهد ذینفعان در بررسی میزان خوشنامی سازمان ها به گزارش های ارائه شده به وسیله متخصصان و تحلیل گران متوسل می شوند. تحلیل گران نیز با استفاده از معیارهای مورد نظر خود بر ادراک ما از سازمان ها تاثیر می گذارند. معروفترین مدل هایی که برای سنجش آوازه در کشورهای غربی مطرح است، مدل فورچون و مدل بهره فامبرون هستند. از طرفی تنها مدل موجود در کشور که به فهرست صد شرکت برتر ایران ‎(IMI100)‎ مشهور است، هر ساله به وسیله سازمان مدیریت صنعتی تهیه و ارائه می شود که در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد.
    مطالعه این مقاله نشان خواهد داد از میان رویکردهای موجود برای سنجش خوشنامی، یعنی انتظارات اجتماعی، شخصیت شرکت و اعتماد به سازمان، هم اکنون بیش ترین اقبال به سنجش خوشنامی بر اساس انتظارات اجتماعی معطوف شده است. از این رو ضمن معرفی مهم ترین مدل های این رویکرد، با توجه به نقاط قوت و ضعف تنها مدل رتبه بندی شرکت ها در کشور، پیشنهاداتی برای بهبود این مدل در زمینه جمع آوری و تفسیر اطلاعات ارائه می شود.
    کلیدواژگان: خوشنامی، مدل فورچون، بهره آوازه فامبرون، همنشین ها، انتظارات اجتماعی، IMI100‎
  • علی اکبر فرهنگی، محمدحسن ملکی، مهدی فتاحی، بهاره واثق صفحات 173-194
    هدف این تحقیق بررسی نقش سه متغیر استرس زا، یعنی ابهام نقش، تعارض نقش و اضافه بار نقش بر میزان استفاده از سه تاکتیک اصلی مدیریت تاثی،ر یعنی خود شیرینی، جلب حمایت و ارعاب می باشد. هم چنین اثر استفاده از این سه تاکتیک بر دو متغیر مهم شغلی، یعنی فشار شغلی و ارزیابی عملکرد کارکنان بررسی شده است. مدیریت تاثیر، زیرمجموعه ای از رفتارهای سیاسی است که درطول آن افراد تلاش می کنند تا تاثیراتی را که بر دیگران دارند کنترل و مدیریت کنند و در واقع، تصویر مورد نظر از خود را در اذهان دیگران شکل داده و تصمیم گیری ها را به سمت منافع خود سوق دهند.
    این تحقیق پیشنهاد می کند که در واکنش به عوامل استرس زای نقش، تاکتیک های مرتبط مدیریت تاثیر مورد استفاده قرار می گیرد و این تاکتیک ها به نوبه خود بر فشار شغلی ادراک شده کارکنان و نیز بر ارزیابی عملکرد آنها به وسیله سرپرستشان اثرگذار است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارمندان ادارات آموزش و پرورش استان قم می باشد. روش تحقیق پیمایشی و از نوع همبستگی و به طور مشخص مبتنی برمدل سازی معادلات ساختاری است. اجرای مدل معادلات ساختاری، پذیرفته شدن اکثر فرضیه ها و معتبر بودن مدل مفهومی تحقیق را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تاکتیک های مدیریت تاثیر، عوامل استرس زای نقش، فشار شغلی، ارزیابی عملکرد
  • امیر مانیان، ابوذر عرب سرخی صفحات 195-226
    هم راستایی استراتژیک فناوری اطلاعات و کسب و کار سازمان کار آسانی نیست و آگاهی از حوزه ها و عوامل حیاتی برای مدیریت آن نقشی انکارناپذیر در افزایش ضریب موفقیت اقدامات این حوزه خواهد داشت. باتوجه به اینکه مطالعات بسیار محدودی پیرامون عوامل حیاتی موفقیت برای هم راستایی استراتژیک فناوری اطلاعات و کسب و کار سازمان به عمل آمده است، این مقاله به ارائه نتایج حاصل از مطالعه تجربی خبرگان حوزه هم راستایی استراتژیک پیرامون اهمیت نسبی عوامل حیاتی موفقیت مختلفی که بر هم راستایی استراتژیک فناوری اطلاعات و کسب و کار سازمان تاثیرگذار هستند، می پردازد.
    کلیدواژگان: عوامل حیاتی موفقیت، هم راستایی استراتژیک فناوری اطلاعات و کسب و کار
  • غلامرضا معمارزاده، احمد مهرنیا صفحات 227-249
    این مقاله برگرفته از پژوهشی با موضوع”استراتژی جذب کارکنان عملیاتی نظامی، به منظور مقابله با تهدیدات“است که به صورت کاربردی و روش موردی زمینه ای انجام شده است.
    تجربه هشت سال جنگ تحمیلی و خنثی سازی بسیاری از درگیری های داخلی اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، به وسیله نیروهای مسلح نشان داد که درصدی هرچند اندک از کارکنان عملیاتی در رویارویی با دشمن متوجه شدند که برای این شغل ساخته نشده، خود یا سازمان را دچار مشکلاتی کردند. از این رو سعی شد تناسب شخصیت شاغل و شغل به عنوان یکی از عوامل مهم جذب و استخدام مد نظر قرار گرفته و شخصیت های متناسب با مشاغل پر خطر که کاملا از احتمال بالای شهادت، نقص عضو، شکنجه و اسارت آگاهند تا حد امکان قبل از استخدام مشخص شوند، تا ضمن گزینش نیروی متناسب، افزایش کارایی از این منظر نیز به بالاترین سطح برسد. از آن جا که در نمونه تحقیق علاوه بر نیروهای عملیاتی نظامی، نیروهای آتش نشانی و امدادی هم وجود داشتند، می توان از نتیجه آن در سایر مشاغل پرخطر غیر نظامی نیز بهره برداری کرد.
    باوجوداین تناسب شخصیت با شغل (در کلیه مشاغل) دارای وزن قابل ملاحظه ای در کارایی کارکنان است که این موضوع در نهایت سطح اثربخشی سازمان ها را ارتقا می بخشد. درطول تحقیق مذکور بیش از هشتاد عامل مؤثر در کارایی نیروی انسانی مشخص شد که تاثیر”تناسب تیپ شخصیت با شغل“یکی از آنها بود. درطول بررسی این عامل از شانزده تیپ معرفی شده به وسیله ”کاترین و ایزابل بریگز“سه تیپ شخصیت ISTP، ISTJ، ESTP به عنوان متناسب ترین تیپ، شناخته شدند.
    کلیدواژگان: جذب و استخدام، مشاغل عملیاتی نظامی، تناسب شخصیت و شغل، تیپ شخصیت کارکنان عملیاتی
  • عباس منوریان، عباس نرگسیان، مهدی فتاحی، بهاره واثق صفحات 251-274
    این تحقیق به دنبال بررسی پاسخ گویی عمومی و پیامدهای آن می باشد. پاسخ گویی عمومی از نشانه های اداره مدرن و دموکراتیک می باشد. اگر دولت هایی که قدرت دارند در رابطه با اعمال، اشتباهات و تصمیم گیری های خود به مردم پاسخگو نباشند، دموکراسی و مردم سالاری در حد حرف و شعار باقی می ماند. بنابراین پاسخ گویی عمومی به عنوان یک نهاد، مکمل مدیریت دولتی در یک حکومت دموکراتیک و مردم سالار می باشد. دولت پاسخگو در یک جامعه شرایط جلب اعتماد عمومی شهروندان را فراهم کرده و در نهایت باعث افزایش مشارکت عمومی شهروندان در امور سیاسی و اجتماعی از قبیل انتخابات می شود. در این صورت تحقیق حاضر با هدف شناسایی تاثیر پاسخ گویی عمومی بر افزایش اعتماد عمومی و هم چنین مشارکت عمومی شهروندان در مناطق 22 گانه تهران انجام شده است. روش تحقیق مورد استفاده پیمایشی- همبستگی و به طور مشخص مبتنی بر مدل معادلات ساختاری می باشد. بر این اساس پنج مدل ساختاری از چگونگی روابط متفاوت میان این سه متغیر در نرم افزار لیزرل اجرا شد. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که یکی از مدل ها بهتر از بقیه این روابط را تبیین می کند.
    کلیدواژگان: پاسخ گویی عمومی، اعتماد عمومی، مشارکت عمومی، مدل معادلات ساختاری
|
  • Pages 1-22
    Objective
    The purpose of the present research is to study the relationship ‎between the alignment of different typologies of strategies for organizational ‎change strategies (structure, technology, culture, human resources and goals) ‎with improving the performance.
    Methodology
    The sampling of the present study was done on foreign airlines, ‎which are operating in Iran and the total population way under examination as the ‎subjects of the research. This study was done through both qualitative and ‎quantitative methods. The qualitative method included the grounded theory and ‎the data collection for this research was made by observation, interview and ‎Literature review. The applied quantitative method was a correlational field study. ‎The instrumentation was made through three researcher-made questionnaires.
    Results
    Applying of the qualitative and quantitative methods approved that the ‎more the performance of the airlines improves, the more the typologies of strategic ‎reference points and strategic change variables will increase. Meanwhile, the more ‎the alignment among the typologies of organizational change strategies increases, ‎the more will be their performance (efficiency and effectiveness).‎
    Conclusion
    The results gained in both qualitative and quantitative methods are ‎in harmony with each other and it can be declared that making alignment ‎between the typologies of organizational change strategies (structure, ‎technology, culture, human resources and goals) can improve the performance.‎
  • Pages 23-59
    In order to evaluate and select the appropriate knowledge management strategy, ‎a lot of organizational factors must be considered. On the other hand, in the ‎approach of dynamic knowledge management strategy; the processes of creation ‎and transferring of knowledge have direct effects on the selected strategies. The ‎human-oriented and system-oriented approaches of knowledge management ‎strategy are essentially different and need different infrastructures, methods and ‎tools. In this research, the related literature about developing knowledge ‎management strategy has been reviewed. The effective factors on knowledge ‎management strategy have been extracted from different conceptual ‎frameworks, models and methods. Then a comprehensive methodology for ‎developing knowledge management strategy has been presented.‎ The factors of this methodology, which have direct effects on the final ‎chosen strategy, include: general business strategy, organizational structure, ‎cultural factors and knowledge creation process in knowledge intensive area ‎of the organization. Also in this methodology, the interrelated effect of ‎information technology strategy and human resource strategy on the ‎knowledge management strategy is considered and the final strategy is ‎shown ranging from human oriented approach to system oriented approach. ‎The elements of this methodology have been validated in the form of the ‎research hypothesis by asking the viewpoints of experts and all of them have ‎been accepted. Three companies have used this methodology for developing ‎
  • Pages 61-89
    This paper focuses on the measurement of justice perception using fuzzy ‎logic. The measurement of justice perception is not a simple matter, because ‎it is a subjective, complex, vague and ambiguous construct, which is also ‎involved with the judgmental process. Therefore, the low accuracy and ‎reliability of the measurement are among the main concerns in using justice ‎perception measurements. The object of this paper was to develop a new ‎method for measuring justice perception in the frame of the Fairness Theory ‎with three types of fairness: distributive, procedural and interactional. It was ‎performed in a Iranian Bank (Melat Bank) with the aim of decreasing the ‎measurement bias and increasing its reliability. The outputs of this fuzzy ‎measurement are significantly different to those of the other conventional ‎methods. The reliability and the construct validity of this fuzzy measurement ‎were confirmed by statistical results. Comparison of the means of the crisp ‎and fuzzy scores using two-paired T- test showed a significant difference ‎between the means of crisp and fuzzy scores in the distributive, interactional ‎and general justice, but there was no not significant difference in this regard ‎in the procedural justice‏.‏‎ It also could represent the latent factors of human ‎cognitive judgment and, therefore, contribute to improve the justice ‎perception process in organizations.‎
  • Pages 91-120
    One of the main issues in human resource management is employee's ‎discipline that concentrates on controling and preventing the employees from ‎misconducting. There are three approaches of discipline including ‎traditional, progressive and positive. In traditional approach, when any ‎unaccepted behavior happens, the managers react immediately and punish ‎the non-obedient worker, but in progressive approach, the managers do a ‎progressive and step-wise action. In positive approach, not every kind of ‎punishment is accepted; the workers should have time to correct their ‎unaccepted behavior. In this paper, we tried to show the social science ‎propositions of these three approaches as ideal types of employee's discipline ‎and suggest new type of discipline according to Quranic instructions. ‎Strategy of this research is qualitative; and we used analytical approach to ‎reconcept the discipline in a typological framework through management, ‎social science thinkers and Quran text. Finally, four approaches were ‎suggestedto employee's discipline through ontological dichotomy. At the end ‎of this paper, we explained the transcendental employee discipline as ‎Quranic approach to discipline. ‎
  • Pages 121-143
    This research has examined the effect of change process variable on ‎commitment to change with attention to emotional involvement as a mediator ‎variable. Statistical population contained all managers and specialists of ‎Khorasan Regional Electric Company (mashhad, Iran). Randomize stratified ‎sampling was selected as a way of research sampling. A questionnaire ‎containing 6 variables based on Likert’s five scales for collecting data, was ‎used. Validity and reliability of the questionnaire were supported by face ‎validity and calculating the Cronbakh’s the Alpha´s coefficient for each ‎variable. Normality of the variables distribution was confirmed by ‎Kolmogorov – Smirnov test. Structural equations model and Path analysis by ‎using Lisrel software were used for data analysis.‎ The results of this researched show that, the level of commitment to change ‎and emotional involvement was upper than medium. Also, emotional ‎involvement had a mediator role on the commitment to change between all of ‎the process variables except the time variable. Further, there was a meaningful ‎difference between managerial level and specialist level related to the ‎variables of commitment to change, emotional involvement, support of top ‎management, participating in decision making and line leadership, but there ‎was no meaningful difference between the two managerial levels in none of ‎the above mentioned variables.‎
  • Pages 145-171
    This paper shows that stakeholders attempt to rely on the reports issued by ‎experts for demonstrating their corporate reputation. On the other hand, ‎experts can affect our attitude and understanding about organizations by ‎using their own criteria. This paper tries to introduce Fortune model and ‎Fombrun Reputation Quotient, which are used for reputation measurement in ‎the western countries. Furthermore, it introduces the Industrial Management ‎Institute Index (IMI100), since there is no other similar list of superior ‎companies in use. The reader will find out that in today’s conditions, the most favorable ‎streams toward reputation measurement are based on social expectations, ‎whereas there are other reputation measurement streams like reputation ‎measurement that are based on company personality or trust to company. We ‎will try explore the weak and strong points of the IMI100 and bring out ‎some suggestions to improve this model according to social expectations ‎measurement.‎
  • Pages 173-194
    The purpose of this research is to explore the effects of three stressor ‎variables including role ambiguity, role conflict and role overload on the use ‎of the three major tactics of impression management, which are ingratiation, ‎supplication and intimidation. The effect of utilizing these three tactics on ‎the two major job variables of job tension and the appraisal of employee ‎performance has also been considered. Impression management is a ‎subcategory of political behaviors, during which individuals try to control ‎their influences on the others and in fact, form their own image in the other ‎people’s minds and influence the decisions in their own interests. The ‎findings of this research suggest that in response to the role stressor ‎elements, tactics related to impression management are used, which ‎somehow affect the stress felt by employees and the appraisal of their ‎performance by their supervisors. The statistical population includes is all ‎employees of Qom Education Departments. This correlative survey research ‎is definitely based on structural equations modeling. The implementation of ‎structural equations modeling will show the confirmation of most of the ‎hypotheses and validation of the conceptual model of the research.‎
  • Pages 195-226
    Meeting IT-business strategic alignment effectively in an organization ‎becomes very difficult task for top managers. Because, managers should ‎apply their best knowledge to understand the most important factors ‎affecting such strategic alignment in their organizations.‎ As a matter of the fact, there are few studies conducted to highlight such ‎factors. Therefore, we studied the critical success factors affecting IT-‎business alignment. In this regard we conducted a survey to analyze the ‎experts’ view to help to bridge such a gap.‎
  • Pages 227-249
    This editorial is a summary of the result of the research on “Recruitment ‎Strategy for Military Operational Personnel” The experience of the eight-‎year imposed war and the neutralization of the internal clashes by the ‎military forces after the victory of the Islamic Revolution proved that some ‎percentage of the operational personnel encountered problems engaging with ‎the enemy. It was then admitted that they had not taken up the right job to ‎occupy for their life.‎ Accordingly, the researcher attempted to study the type of personalities that ‎fit these kinds of high-risk engagements, with a view of screening the right ‎persons before they are employed for such high-risk operations. Recruiting the ‎individuals rightly fitting the job would ensure that the work done for their ‎improvement will be highly efficient, as intended by the rule of “Compatible ‎Work Environment with Personality Type” for employees “efficiency”, ‎corresponding with the most important factor of “Combat Readiness” as ‎reckoned in the military organizations. Besides military personnel, the ‎research was extended to other high-risk areas including firefighters maybe ‎other rescue workers, and the findings maybe recommended for all such ‎instances.‎ No need to emphasize that individual’s personality matching with the job, ‎brings the strongest relation with the enhancement of whole organizational ‎efficiency and effectiveness, which, in turn, means optimizing in the use of ‎the whole resources in the organization.‎ This research has been identified a backdrop of 82 factors as connected ‎with efficiency, “Personality Fitness with the Job” among them being chosen ‎for expounding.‎ Examining this factor, it was resolved that out of the 16 types, introduced ‎by Isabel Myers and Katherine Briggs, types ESTP, ISTJ, and ISTP are the ‎best one with regards to the operational personnel and should be taken into ‎consideration in the course of selections and recruitment
  • Pages 251-274
    Public accountability is an indication of modern and democratic Governance. If ‎governments are not responsive to their people in relation to their actions, ‎mistakes and decision making, democracy will be maxim. Therefore, public ‎accountability as an institution, is complementary to public administration in a ‎modern and democratic Governance. Accountable government in a society ‎provides the citizens with public trust, increasing thier public participation in ‎political and social context. Therefore, this research investigated the impact of public accountability on ‎increasing the citizens´ public trust and public participation in the 22 areas of ‎Tehran city. Methodology of this research is measurable-correlation, which is ‎based on structural equation modeling. The findings of this research indicated ‎that public accountability can affect both public trust and public participation.‎