فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیست و یکم شماره 12 (اسفند 1397)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و یکم شماره 12 (اسفند 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • تابنده صادقی، عذرا عظیمی، مرضیه لری پور* صفحات 1-10
    مقدمه
    یائسگی، یکی از بحران های زندگی زنان است که در طی این زمان اکثر زنان علائم جسمی و روانی همراه با تغییرات خلقی را تجربه می کنند. در بین درمان های جایگزین غیرهورمونی، گیاهان دارویی دارای فیتواستروژن بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند،لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر کوهش سیاه و پنج انگشت بر علائم یائسگی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 1394 بر روی 135 زن یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان انجام شد. افراد در سه گروه کوهش سیاه، پنج انگشت و کنترل قرار گرفتند. داده های مربوط به علائم یائسگی با استفاده از پرسش نامه MRS قبل از مداخله، 4 و 8 هفته بعد از مداخله گرد آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون های آنالیز واریانس، کای اسکوئر و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کل علائم یائسگی قبل از مداخله در سه گروه کوهش سیاه، پنج انگشت و کنترل تفاوت آماری معناداری نداشت (85/0=p)، اما 4 و 8 هفته پس از مداخله، اختلاف آماری معناداری بین سه گروه وجود داشت (001/0>p)؛ به طوری که میانگین نمره کل علائم یائسگی در دو گروه کوهش سیاه و پنج انگشت از گروه کنترل کمتر و میانگین نمره کل علائم یائسگی دو گروه کوهش سیاه و پنج انگشت اختلاف آماری معناداری نداشت (05/0<p).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر هر دو گیاه پنج انگشت و کوهش سیاه بر بهبود علائم یائسگی، استفاده از این درمان توصیه می شود، اما استفاده از پنج انگشت به علت رویش آن در ایران، مقرون به صرفه تر به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: علائم یائسگی، کوهش سیاه، ویتاگنوس
  • عبدالله دهواری، فرزانه رشیدی فکاری، فاطمه افشار، فرحناز فرزانه* صفحات 11-15
    مقدمه
    توقف نزول جنین، یکی از اندیکاسیون های اصلی سزارین می باشد که دو روش رایج جهت خارج کردن جنین Push و Pull می باشد. با توجه به عوارض و مشکلات ناشی از سزارین و ضرورت یک راهکار مناسب جهت کاهش این مشکلات و مشکلاتی که گریبان گیر نوزادان فول ارست شده، مطالعه حاضر با هدف تعیین نمره آپگار نوزادان و مقایسه پیامدهای مادری و نوزادی در سزارین های انجام شده به روش های Pull و Push انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 96-1395 بر روی 126 زن که به دلیل توقف نزول در بیمارستان علی ابن ابیطالب زاهدان تحت سزارین اورژانسی قرار گرفته بودند، انجام شد. پیامدهای مادری (آسیب به مثانه، اکستنشن انسزیون رحمی، مدت زمان بستری شدن) و نوزادی (نمره آپگار) در سزارین به روش Pull و Push با استفاده از فرم های حاوی این اطلاعات جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون های توصیفی، کای اسکوئر و تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمره آپگار دقایق اول و پنجم در نوزادان سزارین شده به روش Pull نسبت به روش Push، به طور معنی داری بیشتر بود (001/0p<). همچنین اکستنشن رحمی در سزارین به روش Pull به طور معنی داری کمتر از روش Push بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    روش Pull به دلیل عوارض کمتر و پیامد های بهتر نوزادی و مادری، بر روش Push ارجح می باشد.
    کلیدواژگان: بریچ، سزارین، سفالیک
  • سودابه رستمی، مرضیه رحیم خراسانی، میترا احمدی، الهام نقشینه*، محبوبه زمان پور صفحات 16-22
    مقدمه
    کلونیزاسیون زنان باردار با استرپتوکوک گروه B، علاوه بر ایجاد عفونت در مادر می تواند خطر زایمان زودرس و انتقال باکتری در حین زایمان به نوزاد را افزایش دهد و این مسئله می تواند باعث ایجاد سپسیس و مننژیت نوزادی در 6 هفته اول زندگی شود، لذا مطالعه حاضر با هدف تشخیص کلونیزاسیون زنان باردار مراجعه کننده به دو بیمارستان شهر اصفهان با باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه به وسیله روش PCR، 4 و 24 ساعت بعد از کشت غنی کننده و مقایسه آن با نتایج تشخیص فنوتیپی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی بر روی 200 زن باردار در هفته 37-35 بارداری که در طی یک دوره یک ساله (فروردین تا اسفند ماه 1394) جهت معاینات ماهیانه به بیمارستان شهید بهشتی شهر اصفهان مراجعه کرده بودند، انجام شد. نمونه گیری از دو ناحیه واژن (یک سوم انتهایی) و رکتوم به وسیله سواب استریل و به طور جداگانه صورت گرفت. نمونه های تهیه شده به محیط کشت غنی کننده منتقل و پس از گذشت 4 و 24 ساعت از گرمخانه گذاری PCR انجام شد. بعد از گذشت 24 ساعت، محیط های کشت توسط روش های فنوتیپی نیز مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین حساسیت و اختصاصیت روش مولکولی استفاده شده محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و آزمون رگرسیون لجستیک انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 200 زن باردار مورد بررسی، 22 نفر (11%) به وسیله روش فنوتیپی کلونیزه تشخیص داده شدند و 27 نفر (5/13%) به وسیله روش PCR بعد از 4 و 24 ساعت کلونیزه بودند و هیچ تفاوتی بین نتایج مشاهده نشد. بر اساس نتایج آزمون های آماری، روش مولکولی بعد از زمان های ذکر شده دارای حساسیت 100% و اختصاصیت 97% و 95% به ترتیب برای نمونه های واژینال و رکتال بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش مولکولی PCR، 4 ساعت پس از کشت غنی کننده می تواند علاوه بر اینکه سرعت تشخیص کلونیزاسیون زنان باردار با استرپتوکوکوس آگالاکتیه را افزایش دهد، می تواند این امکان را فراهم کند که تست های حساسیت آنتی بیوتیکی نیز بعد از رشد باکتری انجام شود و در صورت نیاز، پیشگیری دارویی و یا درمان مناسب انجام شود.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس آگالاکتیه، تشخیص مولکولی، کلونیزاسیون
  • زهرا کریمیان، مریم حسنی، بهاره افشار*، حانیه لاله، راضیه عابدینی، نگین میرزایی، نجمه تقیان صفحات 23-28
    مقدمه
    مصرف داروهای گیاهی به صورت خودسرانه طی بارداری می تواند خطراتی برای مادر و جنین ایجاد کند. با توجه به وجود مشکلات شایع بارداری در بسیاری از زنان باردار و تصور بی خطر بودن گیاهان دارویی در بین مردم، مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع مصرف خودسرانه گیاهان دارویی در درمان مشکلات شایع بارداری زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کاشان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی و مقطعی در سال 1397 بر روی 300 نفر از زنان باردار و پس از زایمان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی کاشان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که شامل اطلاعات فردی و چک لیست مصرف داروهای گیاهی در برطرف ساختن مشکلات شایع بارداری بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 17) و آزمون کای دو انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مطالعه، 164 نفر (1/57%) از زنان جهت رفع مشکلات شایع دوران بارداری بدون مشورت و تجویز پزشک از گیاهان دارویی استفاده کرده بودند. شایع ترین مشکلاتی که زنان در دوره بارداری به منظور رفع آنها از داروهای گیاهی استفاده کرده بودند، به ترتیب شامل: سوزش سردل، یبوست، تهوع و کم خونی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای مصرف داروهای گیاهی در برطرف ساختن مشکلات شایع زنان در دوران بارداری، ضرورت اطلاع رسانی جامعه در خصوص مصرف گیاهان دارویی احساس می شود.
    کلیدواژگان: بارداری، شیوع، گیاهان دارویی
  • اسماعیل روح بخش، علی مجتهدی، رمضانعلی خاوری نژاد، نور امیرمظفری* صفحات 29-36
    مقدمه
    واژینوز باکتریایی، شایع ترین عفونت دستگاه تناسلی تحتانی در زنان سنین باروری است. عامل ایجاد کننده آن، اغلب باکتری گاردنرلا واژینالیس است که در همیاری با سایر باکتری های بی هوازی مانند اتوپوبیوم واژینه، موبیلنکوس کورتسی و مگاسفرا نوع یک، در ایجاد این عارضه دخالت دارند. مطالعه حاضر با هدف معیارهای سنجش مولکولی (PCR) در شناسایی و تشخیص واژینوز باکتریال در زنان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی از شهریور سال 1395 تا مهر 1396 بر روی 100 زن مراجعه کننده به درمانگاه زنان و زایمان بیمارستان الزهراء و مطب های خصوصی شهر رشت انجام شد. این افراد از لحاظ واژینوز باکتریال مورد معاینه و آزمایش قرار گرفتند. حضور گاردنرلا واژینالیس با استفاده از 5 روش مختلف آزمایشگاهی بر اساس معیارهای آمسل و مولکولی شامل: تعیین مشخصات ظاهری، تعیین pH، آزمایش وایف و مشاهده Clue cell در اسمیر مستقیم و انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بر روی DNA استخراج شده از نمونه های واژینال مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از مجموع 100 زن مشکوک به عفونت واژن که مورد معاینه قرار گرفتند با استفاده از روش آمسل، در 31 نفر (31%) عفونت واژینوزیس تایید گردید. با استفاده از روش مولکولی PCR در این زنان مبتلا به واژینوزیس (روش آمسل)، باکتری گاردنرلا واژینوزیس در 14 نفر (45%) وآتوپوبیوم واژینه در 10 نفر (%32) تایید گردید.
    نتیجه گیری
    با استفاده از روش PCR مشخص شد گاردنرلا واژینالیس و اتوپوبیوم واژینه در زنان 35-18 ساله مبتلا به واژینوز باکتریایی نقش بالایی دارد و بیان کننده نقش این دو باکتری در ایجاد بیماری واژینوز باکتریال است.
    کلیدواژگان: اتوپوبیوم واژینه، گاردنرلاواژینالیس، واژینوز باکتریال، PCR
  • آرزو شایان، حسن احمدی نیا، سیده زهرا معصومی، فاطمه شبیری، شیرین مرادخانی، حدیث سوری نژاد* صفحات 37-48
    مقدمه
    سندرم پیش از قاعدگی، مجموعه ای از علائم فیزیکی و روانی است که به طور دوره ای در مرحله ترشحی دوره قاعدگی بروز می کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کپسول گل مغربی، ویتامین B6 و دارونما بر شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور در سال 1395 بر روی 120 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان و مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی انجام شد. افراد به صورت تصادفی به 3 گروه 40 نفری تقسیم شدند و به مدت دو سیکل متوالی، به گروه اول روزانه 2 عدد قرص 40 میلی گرمی ویتامین B6، به گروه دوم کپسول روغن گل مغربی دو بار در روز و به گروه سوم روزانه 2 عدد دارونما از 14 روز قبل از قاعدگی تا 5 روز بعد از شروع آن داده شد. شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی در پایان هر سیکل به وسیله فرم ثبت وضعیت روزانه مورد مقایسه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون های کای اسکوئر، آنووا، تی زوجی و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    قبل از مداخله، میانگین شدت علائم در گروه دریافت کننده ویتامین B6 17/22±54/62 و در گروه کپسول گل مغربی 25/21±45/61 بود که بعد از مداخله به 15/18±08/54 و 05/9±38/21 کاهش پیدا کرد، ولی در گروه دارونما شدت علائم قبل از مداخله 12/30±21/61 بود که بعد از مداخله شدت علائم افزایش یافت (17/19±48/62). شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی تنها در گروه دریافت کننده کپسول گل مغربی کاهش معناداری یافت (01/0>p).
    نتیجه گیری
    کپسول گل مغربی در مقایسه با ویتامین B6 و دارونما به طور قابل ملاحظه ای علائم سندرم پیش از قاعدگی را کاهش می دهد؛ لذا با توجه به عوارض جانبی اندک مشاهده شده، مصرف آن در زنان دارای سندرم پیش از قاعدگی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، قرص ویتامین B6، کپسول گل مغربی
  • زهره یگانه، زهره شیخان*، علیرضا ظهیرالدین، نورالسادات کریمان، هدیه ریاضی، فهیمه کاووسی صفحات 49-56
    مقدمه
    اختلالات خواب، از مشکلات شایع دوران بارداری است. دیابت بارداری نیز در ایران در حال افزایش است. جهت یافتن این موضوع که آیا دیابت بارداری می تواند سبب اختلال خواب در دوران بارداری شود؟، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اختلالات خواب در زنان باردار مبتلا و غیر مبتلا به دیابت بارداری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقایسه ای در سال 1395 بر روی 240 زن با سن حاملگی 32-22 هفته مراجعه کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شهر تهران انجام شد. 120 زن باردار دارای FBS بیشتر از 120 یا GCT بیشتر از 140 یا GTT مختل را گروه مورد و 120 زنان باردار سالم با قندخون نرمال را گروه کنترل تشکیل دادند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه استاندارد کیفیت خواب پیتزبورگ، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس DASS-21و پرسشنامه مشخصات دموگرافیک بود که از طریق مصاحبه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های من ویتنی و تی مستقل انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمره خواب زنان سالم 79/5±37/17 و میانگین نمره خواب زنان دیابتی 32/9±42/13 بود. بین دو گروه از نظر سن، تعداد بارداری و تعداد سقط اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (05/0pp) و نمره کیفیت خواب کل (001/0>p)، اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    دیابت بارداری می تواند بر روی برخی حیطه های خواب اثر گذار باشد. کیفیت خواب در زنان باردار دیابتی کمتر از زنان باردار سالم است.
    کلیدواژگان: اختلالات خواب، دیابت بارداری، زنان
  • مریم تفضلی فر، معصومه کردی*، سلمه دادگر، حبیب الله اسماعیلی، معصومه میرتیموری صفحات 57-64
    مقدمه
    نمایش بریچ، یکی از نمایش های غیرطبیعی شایع جنین در زمان ترم است و در اکثر موارد، زایمان به روش سزارین انجام می شود. تکنیک های وضعیت گیری، یکی از روش هایی است که برای چرخش نمایش بریچ به سفالیک مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر وضعیت زانویی - سینه ای بر چرخش نمایش بریچ به سفالیک در زنان باردار انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 96-1395 بر روی 84 زن باردار با نمایش بریچ و سن حاملگی 36-34 هفته مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد انجام شد. افراد به روش تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله علاوه بر مراقبت معمول دوران بارداری، به مدت 10 روز و هر روز 3 مرتبه و به مدت 15-10 دقیقه در وضعیت زانویی سینه ای قرار گرفتند و در گروه کنترل، مراقبت معمول انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، فرم اطلاعات فردی مامایی، ثبت قرارگیری مادر در وضعیت زانویی سینه ای و فرم پیگیری بود. نمایش جنین بلافاصله بعد از مداخله و در زمان زایمان در هر دو گروه بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) و آزمون های آماری تی مستقل، کای دو، تست دقیق فیشر، من ویتنی و رگرسیون لجستیک انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج رگرسیون لوجستیک، مادران گروه مداخله بلافاصله بعد از مداخله 8/3 برابر زنان گروه کنترل شانس تبدیل نمایش جنین به سفالیک را داشتند (415/16-467/1 با فاصله اطمینان، 8/3=OR، 01/0=p)، همچنین این شانس در زمان زایمان برابر 43/3 بود (745/10- 095/1 با فاصله اطمینان، 43/3=OR، 034/0=p).
    نتیجه گیری
    قرارگیری مادر در وضعیت زانویی - سینه ای، می تواند سبب چرخش نمایش بریچ به سفالیک گردد، لذا استفاده از این وضعیت برای مادران واجد شرایط در کنار سایر مراقبت های بارداری در مراکز بهداشتی درمانی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: زنان باردار، نمایش بریچ، وضعیت زانویی - سینه ای
  • نازپری عاشوری، معصومه کردی*، محمدتقی شاکری، فاطمه تارا صفحات 65-76
    مقدمه
    خونریزی بعد از زایمان، یکی از علل عمده مرگ ومیر مادران در سراسر جهان است. شناسایی زنان در معرض خطر خونریزی بعد از زایمان، تیم پزشکی را برای تصمیم گیری های درمانی سریع تر که می تواند عوارض مادری را کاهش دهد، آماده می سازد، لذا مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل خطر خونریزی به دنبال زایمان واژینال انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی مقطعی در سال 1396 بر روی 600 زن مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین (س) مشهد انجام شد. برای تعیین میزان خونریزی، پژوهشگر پس از زایمان نوزاد با استفاده از کیسه پلاستیکی جمع آوری خون و پد به مدت 4 ساعت، حجم خون از دست رفته مادر را اندازه گیری و ثبت کرد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 25) و آزمون های من ویتنی، تی مستقل، کای اسکوئر و دقیق فیشر انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    خونریزی بعد از زایمان در 3/33% زایمان های انجام شده در این مطالعه رخ داد. بر اساس نتایج حاصل از رگرسیون لوجستیک، بین نولی پاریتی (821/8-870/1:CI، 987/5:OR)، میزان هموگلوبین (890/2-677/1:CI، 849/1:OR) و پلاکت (001/3-989/1:CI، 955/2:OR)، نژاد افغانی (644/8-141/1:CI، 645/3:OR) و بربر (645/6-452/3:CI، 958/5:OR)، سابقه خونریزی بعد از زایمان (597/6-570/1:CI، 562/4:OR)، پره اکلامپسی (114/21-831/3:CI، 126/20:OR)، طول مرحله دوم (674/5-265/2:CI، 452/4:OR) و سوم (325/6-857/1:CI، 620/3:OR) زایمان، مصرف منیزیم سولفات (101/69-471/60:CI، 107/67:OR)، فشار قله رحم (903/5-305/3:CI، 941/4:OR)، زایمان با واکئوم (831/15-003/10:CI، 123/14:OR)، اپی زیاتومی (349/3-136/2:CI، 143/2:OR)، پارگی های دستگاه تناسلی (950/18-152/14:CI، 889/17:OR)، وزن جفت (997/3-980/2:CI، 988/3:OR)، وزن نوزاد (850/6-641/3:CI، 025/4:OR)، کوراژ (224/15-520/13:CI، 005/15:OR) و خونریزی بعد از زایمان ارتباط آماری معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    مهم ترین علت خونریزی بعد از زایمان، آتونی رحم و مهم ترین عوامل خطر شامل: نولی پاریتی، نژاد افغانی و بربر، سابقه خونریزی بعد از زایمان، پره اکلامپسی، افزایش طول مرحله دوم و سوم زایمان، مصرف منیزیم سولفات، فشار قله رحم، زایمان با واکئوم، پارگی های دستگاه تناسلی، وزن جفت و نوزاد و کوراژ می باشد.
    کلیدواژگان: اتیولوژی، بروز، خونریزی بعد از زایمان، عوامل خطر
  • مریم منظمی، صدیقه یوسف زاده*، حسن رخشنده، حبیب الله اسماعیلی، ملیحه عافیت صفحات 77-84
    مقدمه
    احتقان پستان، یکی از شایع ترین مشکلات بعد از زایمان و یکی از علل اصلی توقف تغذیه با شیر مادر محسوب می شود و ممکن است در ایجاد درد نوک پستان، آسیب نوک پستان، عفونت های پستان نقش داشته باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر کمپرس گرم زنجبیل بر شدت احتقان پستان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1397 بر روی 76 زن شیرده مبتلا به احتقان پستان در درمانگاه مامایی و بخش زنان بیمارستان امام رضا (ع) مشهد انجام شد. افراد به صورت تصادفی در دو گروه کمپرس گرم زنجبیل و مراقبت های مرسوم قرار گرفتند. شدت احتقان پستان با استفاده از شاخص استاندارد شدت احتقان تعیین شد. درمان در هر دو گروه 3 بار در روز و به مدت 2 روز انجام شد. داده های جمع آوری شده مربوط به شدت احتقان قبل و بعد از مداخله با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های من ویتنی، تی زوجی، تی مستقل، کای دو و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دو گروه از نظر میانگین نمره شدت احتقان پستان قبل از شروع مداخلات همگن بودند و اختلاف معنی داری بین دو گروه در نمره شدت احتقان پستان راست (329/0=p) و چپ (549/0=p) مشاهده نشد. میانگین شدت کل احتقان بعد از مداخله در پستان راست و چپ در گروه کمپرس گرم زنجبیل و گروه کنترل کاهش یافت، ولی تاثیرگذاری شدت احتقان پستان در گروه کمپرس گرم زنجبیل به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از کمپرس گرم زنجبیل نسبت به مراقبت های مرسوم (کمپرس گرم) بر کاهش شدت علائم احتقان پستان در زنان شیرده موثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: احتقان پستان، زنجبیل، کمپرس گیاهی
  • محبوبه مستخدمین، مژگان شایگان*، لیلا کسراییان، عطیه خسروی، فاطمه یاری، شهرزاد شایگان صفحات 85-93
    مقدمه
    آنتی بادی های ضد آنتی ژن های سازگاری بافتی (HLA) طی آلوایمونیزاسیون به دنبال انتقال خون، حاملگی و یا پیوند اعضاء تولید می شوند. این آنتی بادی ها در سقط دخالت دارند و در افراد سالم غیرآلوایمونیزه نیز گزارش شده اند. آنتی بادی های ضد HLA منجر به برخی عوارض انتقال خون می شوند، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی آنتی بادی های مذکور در اهداءکنندگان خون با تمرکز بر زنان (با و بدون سابقه حاملگی و سقط قبلی) انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی که در سال 1395 انجام شد، 214 فرد اهداء کننده خون مراجعه کننده به مرکز انتقال خون تبریز در محدوه سنی 62-18 سال شامل 57 زن (6/26%) با محدوده سنی 59-23 سال (با میانگین سن 3/9±7/38) و 157 مرد (4/73%) با محدوده سنی 62-18 سال (با میانگین سن 7/9±2/36 سال) مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی آنتی بادی های ضدگلبول های سفید با استفاده از آزمایش PRA به روش لنفوسایتوتوکسیسیتی با کمپلمان (CDC) مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، تعداد حاملگی و سقط در زنان در فرم اطلاعاتی یادداشت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های کای دو و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    23 نفر (75/10%) شامل 22 زن (8 نفر بدون و 14 نفر دارای سابقه حاملگی و سقط) و یک مرد، واکنش مثبت PRA داشته و سایر افراد منفی بودند. فراوانی موارد مثبت PRA در زنان بیشتر بود (0001/0p<). این آنتی بادی ها در زنان با سابقه قبلی حاملگی با تعداد حاملگی ارتباطی نداشتند، اما وفور آنتی بادی HLA و شدت واکنش مثبت PRA در دو گروه زنان با سابقه و بدون سابقه سقط اختلاف معناداری داشت (001/0p<) و با تعداد سقط نیز ارتباط داشت (0001/0p<، 52/0=r).
    نتیجه گیری
    تعداد سقط بر حساس شدن و یا ایمونیزاسیون طی حاملگی اثر دارد. با افزایش تعداد سقط، احتمال ایمونیزاسیون بیشتر می شود. این آنتی بادی ها در زنان سالم بدون سابقه حاملگی و مردان نیز مشاهده شد. تصمیم به ارزیابی پلاسمای مردان و زنان بدون سابقه قبلی حاملگی، قبل از تزریق نیاز به مطالعات سود و صرفه دارد.
    کلیدواژگان: آنتی بادی های HLA، اهداء کنندگان خون، Panel Reactive Antibody
  • فهیمه رشیدی، سپیده حاجیان*، سودابه درویش، حمید علوی مجد صفحات 94-102
    مقدمه
    بی اختیاری ادرار، یکی از اولویت های حوزه سلامت معرفی شده است؛ چراکه بر کیفیت زندگی تاثیر بسزایی دارد. زنان با مشکل بی اختیاری معمولا در سکوت زندگی می کنند. آگاهی از میزان دقیق شیوع کمک می کند تا مداخلات صحیح و در زمان مناسب انجام شود، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع بی اختیاری ادرار در زنان ایرانی انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه مرور سیستماتیک و متاآنالیز جهت جستجوی مقالات، پایگاه های اطلاعاتی PubMed،Scopus ، Magiran، SID، Cochran و موتور جستجوی Google Scholar با کلید واژه های فارسی: بی اختیاری ادرار، شیوع، فراوانی، زنان، بی اختیاری استرسی ادرار، بی اختیاری فوریتی، بی اختیاری ترکیبی، تنها و با یکدیگر و کلید واژه های انگلیسی urinary incontinence، prevalence، women، frequency، Iran، stress urinary incontinence، urge، Mixed incontinence و تمام ترکیبات احتمالی با کمک عملگرهای OR و ANDمورد جستجو قرار گرفتند. برای محاسبه ناهمگنی مطالعات از آزمون کای دو و شاخص I2 و جهت بررسی سوگیری انتشار از آزمون های ایگر و بگ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار Stata (نسخه 11) انجام شد.
    یافته ها
    در مجموع 10 مطالعه وارد متآنالیز شدند که 5008 شرکت کننده داشتند. برآورد شیوع کلی بی اختیاری ادرار 46% (فاصله اطمینان 95%: 62-30%)، استرسی 34% (فاصله اطمینان 95%: 42-27)، فوریتی 19% (فاصله اطمینان 95%: 26-12) و ترکیبی 24% (فاصله اطمینان 95%: 37-11) بود.
    نتیجه گیری
    شیوع کلی بی اختیاری ادرار در زنان ایرانی 46% است که نشان دهنده نیاز مبرم توجه به این مشکل است.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، بی اختیاری ادرار، شیوع
|
  • Tabandeh Sadeghi, Azra Azimi, Marziyeh Loripoor * Pages 1-10
    Introduction
    Menopause is one of the crises in women’s life and most women experience physical and psychological symptoms along with mood changes during this period. Among non-hormonal alternative treatments, medicinal herbs with phytoestrogen have been more considered. Therefore, the present study was conducted with aim to compare the effect of black Cohosh versus Vitagnus on the improvement of menopause symptoms.
    Methods
    This double-blind clinical trial was performed on 135 menopausal women who were under the coverage of the health centers of Rafsanjan in 2015. The subjects were randomly assigned into three groups of black Cohosh, Vitagnus and control. Data about menopause symptoms were collected using MRS questionnaire before, four weeks and eight weeks after the intervention. Data were analyzed using SPSS software (version 18), and variance analysis, Chi-square, and Mann-Whitney tests. P
    Results
    There was no significant statistical difference in the mean of total score of menopausal symptoms in the three groups of black Cohosh, Vitagnus and control before the intervention (p = 0.85). Four and eight weeks after the intervention, there was a significant statistical difference between the three groups (p < 0.001); so that the mean of total score of menopausal symptoms in two groups of black Cohosh and Vitagnus was less than the control group, and the mean of total score of menopausal symptoms in two groups of black Cohosh and Vitagnus had no significant difference (p>0.05).
    Conclusion
    Considering the effectiveness of both plants of black Cohosh and Vitagnus on the improvement of menopause symptoms, it is recommended to use this treatment, but the use of Vitagnus seems more affordable because it is a local plant in Iran.
    Keywords: Black cohosh, Menopause Symptoms, Vitagnus
  • Abdollah Dehvari_Farzaneh I Rashidi Fakar_Fatemeh Afshar_Farahnaz Farzaneh * Pages 11-15
    Introduction
    Arrest of descent is one of the major indications of cesarean delivery and two commonly used methods are Push and Pull methods. In this study, considering the complications and problems caused by cesarean section, and the necessity of an appropriate strategy to reduce these problems, and the problems created for full-arrest neonates, we determined the APGAR score of neonates and compared the maternal and neonatal outcomes in cesarean section by Pull and Push methods in order to improve the quality of life and reduce the neonatal complications.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 126 women who had undergone an emergency cesarean section due to arrest of descent in Ali ibn Abi Talib Hospital of Zahedan in 2016-2017. The maternal outcomes (bladder injury, uterine extension, duration of hospitalization) and neonatal outcomes (Apgar score) in cesarean section by Pull and Push methods were collected using the forms containing these information. Data were analyzed by SPSS software (version 21), and descriptive tests, Chi-square and independent t-test.
    Results
    The mean of 1 and 5 minutes Apgar score in Pull method was significantly higher than Push method (p <0.001). Also, uterine extension in cesarean section by Pull method was significantly lower than Push method (p <0.001).
    Conclusion
    The pull method is superior to the push method due to lower complications and better maternal and neonatal outcomes.
    Keywords: Breech, Cephalic, Cesarean section
  • Soodabeh Rostami, Marziyeh Rahim Khorasani, Mitra Ahmadi, Elham Naghshineh *, Mahboobeh Zamanpour Pages 16-22
    Introduction
    Pregnant women colonization with Group B Streptococcus (GBS) besides infecting the mother can increase the risk of preterm labor and transmission of bacteria to neonate during childbirth, which can cause sepsis and neonatal meningitis during the first 6 weeks of life.Therefore, this study was performed with aim to identify the colonization in pregnant women with Streptococcus agalactiae referred to two Isfahan by PCR after 4 and 24 hours of enrichment culture and comparing with phenotypic results.
    Methods
    This descriptive study was performed on 200 pregnant women with gestational age of 35-37 weeks who had referred to Shahid Beheshti hospital in Isfahan during one year (2015) for monthly examinations. Sampling was done from the vaginal area (a third terminal) and rectum by sterile swabs separately. Collected specimens were transferred to enrichment broth medium and after 4 and 24 hours incubation, PCR method was performed. After 24 h, all specimens were evaluated using phenotypic methods. Also, sensitivity and specificity of molecular method were calculated. Data were analyzed by SPSS software (version 19), and logistic regression. P
    Results
    Among 200 pregnant women, 22 (11%) were colonized using phenotypic and 27 (13.5%) were colonized using PCR methods after 4 and 24 hours; no difference was observed between the results. According to the results of statistical tests, the sensitivity of molecular method after the mentioned times was 100% and the specificity were 97% and 95% for vaginal and rectal specimens, respectively.
    Conclusion
    Using PCR method after 4 hoursincubation of enrichment medium not only increase the speed of the colonization detection in pregnant women with Streptococcus agalactiae, but also provides the opportunity to perform the antibiotic susceptibility tests after bacteria growth and chose the appropriate prophylaxis or treatment if needed.
    Keywords: Colonization, Molecular diagnosis, Streptococcus agalactiae
  • Zahra Karimian, Maryam Hasani, Bahare Afshar *, Hanie Lale, Raziye Abedini, Negin Mirzaie, Najme Taghian Pages 23-28
    Introduction
    self-medication of herbal medicines during pregnancy can create dangers for the mother and fetus. Considering the existence of common pregnancy problems among many pregnant women and since people think that herbs are harmlessness; this study was conducted to determine the prevalence of self-medication of medicinal plants in treatment of common pregnancy problems in women referred to health centers in Kashan.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytic study was performed on 300 pregnant and postpartum women referred to health centers of Kashan in 2018. Data collection tool was a researcher-made questionnaire which included demographic information and a checklist of herbal medicines for treatment of pregnancy common problems. Data were analyzed by SPSS software (version 17), and descriptive statistics and Chi-square test. P˂0.05 was considered statistically significant.
    Results
    According to the results of this study, 164 cases of women (57.1%) had used the herbs to resolve the common problems during pregnancy without consulting and prescribing of physician. The most common problems for which the pregnant women used herbs to treat them were heartburn، constipation، nausea، and anemia.
    Conclusion
    Considering the high prevalence of consumption of herbal medicine in resolving the common problems of women during pregnancy, the necessity of informing the public about self-medication of medicinal plants is felt.
    Keywords: Herbal Medicine, pregnancy, Prevalence
  • Esmaeil Roohbakhsh, Ali Mojtahedi, Ramazan Ali KhavariNezhad, Nour Amirmozafari * Pages 29-36
    Introduction
    Bacterial vaginosis is the most common lower genital tract infection among women in reproductive age. Its causative agent is often the bacterium Gardnerella vaginalis which exists in synergism with other mostly anaerobic bacteria such as Atopobium vaginae, Mobiluncus curtisii and Megasphaera type I. The present study was conducted with aim of measuring molecular measurements (PCR) in the detection and diagnosis of bacterial vaginosis in women.
    Methods
    This descriptive study was performed on 100 women referred to Obstetrics and Gynecology Clinics of Al-Zahra Hospital and private clinics in Rasht from September 2016 to October 2017. They were examined and tested for bacterial vaginosis. The presence of Gardnerella vaginalis was tested by five different laboratory methods based on Amsel criteria and molecular methods including determination of appearance characteristics, determination of pH, Whiff test, and observation of Clue cells in direct smear, conducting Polymerase Chain Reaction (PCR) using specific primers on DNA extracted from vaginal specimens. Data were analyzed using SPSS software (version 21) and Chi-square test. P<0.05 was considered significant.
    Results
    In this study, from a total of 100 suspected women who were examined for vaginal infection with use of Amsel method, 31 cases (31%) of vaginosis were confirmed. Using the molecular method of PCR in women with vaginosis (Amsel method), Gardnerella vaginosis was confirmed in 14 (45%) and Atopobioum vagine in 10 (32%).
    Conclusion
    Using the PCR method showed that Gardenerella vaginalis and Atopobium vaginae play an important role in womenaged 18-35-year-old with bacterialvaginosis that indicates the role of these two bacteria in the development of bacterial vaginosis.
    Keywords: Atopobium vagine, Bacterial vaginosis, Gardnerella vaginalis, PCR
  • Arezoo Shayan, Hassan Ahmadinia, Seyedeh Zahra Masoumi, Fatemeh Shobeiri, Shirin Moradkhani, Hadis Sourinezhad * Pages 37-48
    Introduction
    Premenstrual syndrome is a set of physical and psychological symptoms which occur periodically during the secretory phase of the menstrual period. This study was performed with aim to compare the effect of Evening Primrose Capsule and vitamin B6 and placebo on the severity of premenstrual syndrome symptoms.
    Methods
    This randomized double-blind clinical trial was conducted on 120 students with premenstrual syndrome at Hamadan University of Medical Sciences in 2016. The subjects were randomly divided into 3 groups of 40 cases and for two consecutive cycles, the first group received daily 2 tablets (40 mg) vitamin B6, the second group received evening primrose capsules (1000 mg) twice daily, and third group received daily 2 placebo, 14 days before menstruation up to 5 days after it. The severity of premenstrual syndrome symptoms was compared at the end of each cycle by daily status recording form. Data were analyzed by SPSS software (version 21) and Chi-square, ANOVA, paired t-test, and Tukey test. P<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Before intervention, the mean severity of symptoms in the group receiving vitamin B6 was 62.54±22.17 and in the group receiving evening primrose capsules was 61.45±21.25 that after the intervention decreased to 54.08±18.15 and 21.38±9.05, respectively, but in the placebo group, the severity of the symptoms before the intervention was 61.21 ± 30.12 and the severity of the symptoms increased after the intervention (62.48 ± 19.17). The severity of premenstrual syndrome symptoms had significant decrease only in the group of evening primrose capsule (P <0.01).
    Conclusion
    The evening primrose capsule significantly reduces the symptoms of premenstrual syndrome compared with vitamin B6 and placebo; therefore, due to the limited side effects observed, it can be useful in women with premenstrual syndrome
    Keywords: Evening primrose capsule, Premenstrual Syndrome, Tablet Vitamin B6
  • Zohreh Yeganeh, Zohre Sheikhan *, Alireza Zahiroddin, Nourossadat Kariman, Hedyeh Riazi, Fahimeh Kavossi Pages 49-56
    Introduction
    Sleep disorders are of common problems during pregnancy. The rate of gestational diabetes (GDM) is increasing in Iran. Is gestational diabetes may cause sleep disorders during pregnancy? This study was performed with aim to compare sleep disorders in pregnant women with and without GDM.
    Methods
    This comparative descriptive study was conducted on 240 pregnant women with gestational age of 22-32 weeks referring to health centers of Tehran ShahidBeheshti University of Medical Sciences in 2016. Case group consisted of 120 pregnant women with Fasting Blood Sugar>120 or Glucose Challenge Test>140 or abnormal Glucose Tolerance Test. Control group included 120 healthy pregnant women with normal blood sugar. Data collection tool were Pittsburgh Sleep Quality Index, Depression Anxiety Stress Scales- 21 and demographic characteristic questionnaires which were completed through interview. Data were analyzed using SPSS software (version 16), Mann-Whitney test and independent t test. P<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    Mean total sleep score was 17.37±5.79 in healthy women and 13.42±9.32 in women with GDM. Statistical significant difference was observed between two groups in terms of age, number of pregnancy and number of abortion (P<0.05). Mean scores of depression, anxiety, and stress were higher in women with GDM. Statistical significant difference was observed between two groups in terms of subjective sleep quality (P=0.005), sleep duration (P<0.001), and total score of sleep quality (P<0.001).
    Conclusion
    Gestational diabetes can affect some dimensions of sleep. Sleep quality is lower in pregnant women with GDM than healthy pregnant women.
    Keywords: Gestational diabetes, Sleep Disorders, Women
  • Maryam Tafazolifar, Masoumeh Kordi *, Salmeh Dadgar, Habibollah Esmaily, Masoumeh Mirteimouri Pages 57-64
    Introduction
    Breech presentation is one of the most abnormal presentations of fetus at term pregnancy, and cesarean delivery is performed in most cases. Positioning techniques is one of the methods which is recommended to turn breech presentation into cephalic presentation. This study was performed with aim to determine the effect of knee-chest position on breech presentation turning to cephalic presentation in pregnant women.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 84 pregnant women with breech presentation and gestational age of 34-36 years referred to health centers of Mashhad in 2016-2017. The subjects were randomly divided into intervention and control groups. The intervention group, in addition to routine prenatal care, performed knee-chest position for 10-15 minutes for ten days, three times daily. The control group received routine care. The data collection tool was personal characteristics and midwifery information form, recording the mother's knee-chest position, and follow-up form. The fetus presentation was screened immediately after intervention and during delivery in both groups. Data were analyzed using SPSS software (version 23), independent t-test, Chi-square, Fisher exact test, Mann-Whitney test and logistic regression. P < 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    The results of logistic regression showed that immediately after the intervention, the mothers of the intervention group had 3.8 times of the chances of fetus presentation turning to cephalic than the women in the control group (confidence interval: 1.467-16.415, OR=3.8, P=0.01). Also, this chance was 3.43 times during delivery (confidence interval: 1.095-10.745, OR=3.43, P=0.034).
    Conclusion
    The mother’s knee-chest positioning can turn breech presentation to cephalic. Therefore, it is recommended to use this position along with other prenatal care for qualified mothers in health care centers.
    Keywords: breech presentation, Knee-chest position, Pregnant Women
  • Nazpari Ashouri, Masoumeh Kordi *, Mohammad, Taghi Shakeri, Fatemeh Tara Pages 65-76
    Introduction
    Postpartum hemorrhage is considered as one of the major causes of maternal mortality in the world. Identification of women at risk of postpartum hemorrhage prepares the medical team for faster therapeutic decisions which can reduce maternal complications. This study was performed with aim to identify the risk factors of vaginal delivery postpartum hemorrhage.
    Methods
    This cross-sectional analytic study was performed on 600 women referred to Omol-Banin Hospital of Mashhad in 2017. After delivery, the researcher measured and recorded lost blood volume in mothers via plastic blood collection bags and pads within 4 hours after delivery. Data were analyzed by SPSS software (version 25) and Mann-Whitney, independent t, Chi-square, and Fisher Exact tests. P<0.05 was considered statistically significant.
    Results
    PPH occurred in 33.3% of deliveries in this study. The results of the logistic regression test showed significant relationship between PPH and nulliparity (OR:5.987،CI:1.870-8.821)، hemoglobin level (OR:1.849،CI:1.677-2.890)، platelet levels (OR:2.955،CI:1.989-3.001)، Afghan race (OR:3.645،CI:1.141-8.644)، Barbarian race (OR:5.958،CI:3.452-6.645)، history of PPH(OR:4.562، CI:1.570-6.597)، preeclampsia(OR:20.126،CI:3.831-21.114)، duration of the second stage (OR:4.452،CI:2.265-5.674)and third stage(OR:3.620،CI:1.857-6.325) of labor، consumption of Magnesium sulfate(OR:67.107،CI:60.471-69.101)، uterine fundal pressure(OR:4.941،CI:3.305-5.903)، use of vacuum(OR:14.123،CI:10.003-18.831)، episiotomy(OR:2.143،CI:2.136-3.349)، genital tract tears(OR:17.889،CI:14.152-18.950), neonatal birth weight(OR:4.025،CI:3.641-6.850)، placenta weight(OR:3.988،CI:2.980-3.997)، and courage (OR:15.005،CI:13.520-15.224) were each associated with an increased odds of PPH.
    Conclusion
    The most important cause of postpartum hemorrhage is uterine atony and the most important risk factors are nulliparity، Afghan and Barbarian race، history of PPH، preeclampsia، increased duration of the second and third stage of labor، consumption of Magnesium sulfate، uterine fundal pressure، use of vacuum، genital tract tears، placenta weight، neonatal birth weight and courage.
    Keywords: Etiology, incidence, Postpartum Hemorrhage, Risk Factor
  • Maryam Monazzami, Sedigheh Yousefzadeh *, Hasan Rakhshandeh, Habibollah Esmaeili, Malihe Afiat Pages 77-84
    Introduction
    Breast engorgement is considered as one of the most common postpartum problems and one of the main causes of stopping breast feeding. It may be involved in nipple pain, nipple injury, and breast infections. Therefore, this study was performed with aim to determine the effect of Ginger warm compression on the severity of breast engorgement.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 76 lactating women with breast engorgement referred to the obstetrics clinic and gynecology department of Imam Reza Hospital (Mashhad) in 2018. The subjects were randomly divided into two groups: Ginger warm compress and routine care. Severity of engorgement was determined by engorgement severity standard index. The treatment was performed three days a day for two days in both groups. Data related to the severity of engorgement before and after the intervention was analyzed by SPSS software (version 22) and Mann-Whitney, T-Paired, Independent T-test, Chi-square and ANOVA tests. P<0.05 was considered significant.
    Results
    Two groups were homogeneous in terms of the mean score of the severity of breast engorgement before the intervention. There was no significant difference between the two groups in the severity of right (p = 0.329) and left (p = 0.549) breast engorgement. The mean of total engorgement after intervention in right and left breast decreased in Ginger compression group and control group, but the effect of breast engorgement severity in Ginger compression group was significantly higher than control group(p<0.001).
    Conclusion
    Ginger compression is more effective than routine care in decreasing the severity of breast engorgement symptoms in lactating women.
    Keywords: breast engorgement, ginger, herbal compress
  • Mahboobeh Mostakhdemin, Mojgan Shaiegan *, Leila Kasraeian, Atiyeh Khosravi, Fatemeh Yari, Shahrzad Shayegan Pages 85-93
    Introduction
    Antibodies against Human leukocyte antigen (HLA) is produced following blood transfusion, pregnancy or organ transplants. These antibodies are involved in abortion and even present in non-allommunized healthy people. Anti-HLA antibodies lead to some complications of blood transfusion; therefore, this study was performed with aim to determine the frequency of HLA antibodies among blood donors focusing on females (with and without previous pregnancy and abortion).
    Methods
    In this descriptive survey which was performed in 2016,214 blood donors referring to Tabriz blood transfusion center with age range of 18-62 years, including 57 females (26.6%) with age range of 23-59 years (mean age of 38.7 ± 9.3 years) and 157 male (73.4%) with age range of 18-62 years (mean age of 36.2 ± 9.7 years) were evaluated. Panel Reactive Antibody (PRA) test by test by lymphocytotoxicity with complement (CDC) method was used to evaluate anti-leukocyte antibodies. Demographic information and the number of pregnancy/abortion were recorded in information forms. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and Chi-square and Pearson correlation coefficient. P
    Results
    23 cases (10.75%) including 22 females (8 without and 14 with previous pregnancy and abortion) and one male had positive results for PRA, and the others were negative. The frequency of positive results of PRA were higher in women (P <0.0001). No relationship was found between these antibodies and pregnancy number, but the frequency of HLA antibody and PRA positive cases was significantly different between women with and without history of abortion (P <0.001) and was significantly associated with the number of abortion (r=0.52, p<0.0001).
    Conclusion
    The number of abortion affects sensitization or immunization during pregnancy. Increasing the number of abortions increases the likelihood of immunization. These antibodies were seen in healthy subjects without history of pregnancy and even in men. The decision to evaluate the plasma of men and women without previous pregnancy prior to injection requires cost-benefit studies.
    Keywords: blood donors, HLA antibody, panel reactive antibody (PRA)
  • Fahimeh Rashidi, Sepideh Hajian *, Soudabeh Darvish, Hamid Alavi Majd Pages 94-102
    Introduction
    Urinary incontinence is one of the priorities in the field of health because it has a significant impact on quality of life. Women with incontinence problem usually live in silence. Awareness of the precise prevalence rate will help to perform the proper interventions at the right time. Therefore, this study was performed with aim to determine the prevalence of urinary incontinence in Iranian women.
    Methods
    In this systematic review and meta-analysis, the articles were searched in databases of Pubmed, Scopus, Magiran, SID, Cochran, and Google Scholar by the keywords of urinary incontinence, prevalence, frequency, women, stress urinary incontinence, urge urinary incontinence, Mixed incontinence, and all the possible combinations with OR, AND. Chi-square and I2 indices were used to calculate heterogeneity of studies. Egger and Begg tests were used to evaluate the release bias. Data were analyzed by Stata software (version 11).
    Results
    A total of 10 studies entered to the study which had 5008 participants. The estimation of the overall prevalence of urinary incontinence was 46% (confidence interval of 95%: 30-62), stress urinary incontinence was 34% (confidence interval of 95%: 27-42), urge urinary incontinence was 19% (confidence interval of 95%: 12-26), and mixed urinary incontinence was 24% (confidence interval of 95%: 11-37).
    Conclusion
    The overall incidence of urinary incontinence in Iranian women is 46%, which indicates the urgent need for attention to this problem.
    Keywords: Epidemiology, Prevalence, Urinary Incontinence