فهرست مطالب

اقیانوس شناسی - پیاپی 45 (بهار 1400)

فصلنامه اقیانوس شناسی
پیاپی 45 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی اصغر گلشنی*، علی سلطانی صفحات 1-15

    سواحل در سراسر دنیا، تحت تاثیر عوامل اقلیمی همواره با تغییر در چهره و نیمرخ ساحلی روبرو بوده اند. اما با این حال پس از گذشت مدت زمانی، تعادل دینامیکی در سواحل حاکم شده و در طول زمان از الگوی  فرسایش و رسوب گذاری مشخصی تبعیت می نماید. در سالیان گذشته مداخلات انسانی مثل ساخت موجشکن ها، الگوی طبیعی چرخه رسوبی سواحل را مختل نموده است. به منظور رفع این اختلال، نزدیک به یک قرن است در کشورهایی نظیر استرالیا و آمریکا استفاده از سامانه کنارگذری ماسه مورد توجه واقع شده است. این مقاله ضمن تبیین ابعاد مختلف سامانه کنارگذری، به مطالعه وضعیت رسوبی بنادر سواحل مکران پرداخته و با مطالعه نمونه های موفق در جهان، امکان پیاده سازی این سامانه در سواحل مکران ایران را مورد بررسی قرار داده است. در انتها به طور ویژه برای بنادر بریس و رمین از نتایج مدلسازی های عددی استفاده شده و پیشنهاد سامانه کنارگذری ماسه در آن ها با جزییات کامل تر صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: انتقال رسوب، جریانات ساحلی، سواحل مکران، کنارگذری رسوب، مدلسازی عددی
  • ارم قاضی*، عباسعلی بیدختی، مجتبی عظام، مجتبی ذوالجودی صفحات 17-27

    در تحقیق حاضر مطالعات میدانی حضور جریان نفوذی ترموهالاینی را در اعماق بین 100 تا 450 متر تایید می کند. ماکزیمم شوری در لایه‎های نفوذی در عمق حدود 250-300 متر نشان داده شده است. نتایج این بررسی نشان می‎دهد که در دریای عمان وارونگی‎های دما و شوری در دو فصل زمستان و تابستان در عمق 250 متری مشاهده می‎شوند و هر دو فرآیند همرفت پخش (رژیم انگشتی و رژیم پخشی) در ایجاد وارونگی‎های دما و شوری نقش متعارف دارند. ضخامت لایه‎های نفوذی در مرز بین توده‎های آب حدود 10 تا 20 متر است و دمای بیشینه با عمق شوری بیشینه منطبق است. لنزهای گرم و شور نشان دهنده دو مرز در بالا و پایین هستند که همرفت پخش دوگانه و رژیم انگشتی بترتیب در مرزهای بالا و پایین مشاهده می شوند. پخش همرفتی و نه رژیم انگشتی، عامل غالب در پخش دوگانه مربوط به حالت پایدار است.

    کلیدواژگان: وارونگی دما و شوری، رژیم انگشتی، همرفت پخش دوگانه، جریان خروجی خلیج فارس
  • مریم زمانی، سیده فاطمه فلاح، جنت سرمد، منصور افشارمحمدیان* صفحات 29-39

    آلودگی فلزات سنگین در اکوسیستم های آبی بر ریزجلبک ها و زیوپلانکتون ها تاثیر گذار است، بیومس و فراوانی گونه ها را تغییر داده و روابط درون گونه ای را به سمت غالبیت گونه های کمتر حساس پیش می برد. در این تحقیق، اثر تنش کوتاه مدت غلظت های مختلف فلز سنگین کادمیم بر رشد و برخی پارامترهای بیوشیمیایی ریز جلبک Chlorella sp. بررسی شد. ریز جلبک ها در غلظت های مختلف کادمیم (0، 150، 250 و 350 میکرومولار) در محیط کشت به مدت 24 ساعت تیماردهی شدند. نتایج نشان داد که محتوای رنگیزه های فتوسنتزی کلروفیل a، بتا کاروتن و محتوای پروتئین کل تحت تنش کادمیم کاهش معنی داری یافتند. همچنین با افزایش غلظت کادمیم، محتوای مالون دی آلدهید در ریز جلبک Chlorella sp. افزایش یافت. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی گایاکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز درChlorella sp.  تحت تنش کوتاه مدت کادمیم افزایش یافت. بیشترین میزان فعالیت این آنزیم ها در غلظت 150 میکرومولار کادمیم بود.

    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدانی، پروتئین، رنگیزه های فتوسنتزی، کادمیم، Chlorella sp
  • علیرضا بهمن زادگان جهرمی، مجتبی عظام*، کامران لاری، عباسعلی علی اکبری بیدختی صفحات 41-51

    خلیج چابهار یک خلیج نیم بسته و کم عمق در جنوب شرقی ایران بوده و به شدت متاثر از شرایط مونسون می باشد. مدل سه بعدی FVCOM به منظور مطالعه شرایط هیدرودینامیکی خلیج چابهار مورد استفاده قرار گرفت. برای این منظور شبکه افقی با 6290 المان مثلثی و شبکه قایم با 10 لایه سیگما ایجاد گردید. مدل در مد باروکلینیکی اجرا شد؛ به منظور لحاظ نمودن واداشت های سطحی در سطح باز و لایه مرزی از داده های NCEP و خروجی های مدل HYCOM استفاده گردید. صحت سنجی تراز آب و سرعت جریان تطابق قابل قبولی با داده های میدانی نشان می دهد. جزرومد خلیج غالبا نیم روزانه و آمیخته بوده و دامنه جزرومدی m 7/2 می باشد. زمان تخلیه خلیج چابهار 7/6 روز محاسبه شد. نتایج مدلسازی نشان می دهد؛ میانگین  سالانه و عمقی سرعت جریان m/s 1/0 بوده و الگوی چرخش غالبا آنتی سیکلونی می باشد.

    کلیدواژگان: مدل FVCOM، خلیج چابهار، سرعت جریان، جزرومد، انرژی، زمان تخلیه
  • روح الله امیرآبادی*، احسان شاد، احمد رضایی، علی قاسمی صفحات 53-67

    ارایه اقدامات صحیح مهندس به منظور محافظت از رودخانه ها مستلزم شناخت رفتار مورفولوژیک رودخانه و بررسی پدیده های هیدوردینامیکی منطقه است. محل برخورد رودخانه های کارون به عنوان بزرگ ترین و طولانی ترین رودخانه ایران با رودخانه مرزی اروند به علت موقعیت استراتژیک آن از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در این مقاله با استفاده از اندازه گیری میدانی و مدل سازی عددی به بررسی فرآیندهای هیدرودینامیکی این ناحیه پرداخته شده است. اندازه گیری پارامترهای دریایی مربوط به منطقه مرزی با دسترسی سخت در محدوده تقاطع کارون به اروند است و شامل برداشت تراز سطح آب و سرعت جریان، هیدروگرافی، دانه بندی رسوب، و مدل سازی هیدرودینامیکی جریان و رسوب می شود.اندازه گیری های سرعت جریان نشان می دهد که سرعت جریان غالب در این ناحیه به سمت اروند می باشد و جزر و مد اروند تنها می تواند سرعت جریان های این رودخانه را به صورت موضعی کاهش دهد. تغییرات هیدروگرافی نیز نشان دهنده جریان های سیلابی در کارون می باشد که مانند جت آب عمل می نماید به طوری که سبب تغییرات قابل توجه در بستر محل تقاطع رودخانه های کارون و اروند و جابجایی خط ژرفگاه به سمت عراق شده است. در محل تقاطع رودخانه های با توجه به تغییرات شدید عمق، رسوبات نسبت به سایر نقاط درشت دانه می باشند و نیز غلظت رسوبات با حرکت در عمق افزایش می یابد. نتایج مدل عددی با اندازه گیری های میدانی مطابقت داشته و حاکی از این است که آورد رسوبی در رودخانه اروند توسط رودخانه کارون صورت می گیرد و اثرات آورد رسوبی رودخانه اروند بر کارون بسیار ناچیز می باشد. همچنین محل تقاطع این دو رودخانه پتانسیل بالایی برای رسوب گذاری و افزایش ضخامت بستر دارد.

    کلیدواژگان: اروند رود، رود کارون، مدل سازی جریان، مدل سازی رسوب، داده های میدانی
  • سعیده سنماری*، بهزاد سعیدی رضوی صفحات 69-78

    در مطالعه حاضر رسوبات سازند گورپی در برش جعفرآباد واقع در جنوب شرق ایلام از نقطه نظر ثبت نانوفسیل های آهکی مورد بررسی قرار گرفت. رسوبات بخش فوقانی سازند گورپی با ستبرایی در حدود 42 متر از رسوبات مارن آهکی تشکیل شده است. در این پژوهش 34 گونه متعلق به 22 جنس از گروه نانوپلانکتون های آهکی شناسایی شد. در این سازند بر مبنای رخدادهای زیستی ثبت شده، زون های زیستی) CC25 (UC19TP-UC20aTP تا) CC26 (UC20b TP , UC20cTP - UC20dTP در رسوبات متعلق به بازه زمانی کرتاسه پسین و به دنبال آن زیست زون های , NP5 (CNP7- CNP8), NP6 (CNP8) NP4 (CNP6-CNP7) از رسوبات متعلق به بازه زمانی پالیوسن در بخش فوقانی سازند گورپی تعیین شد. با توجه به زون های زیستی تعیین شده، سن بخش فوقانی سازند گورپی، ماسترشتین پسین (کرتاسه) تا سلاندین پسین (پالیوسن میانی) تعیین گردید. در مطالعه حاضر، بر اساس عدم ثبت زون های زیستی NP1, NP2, NP3 و فقدان داده های فسیلی، مرز بین کرتاسه و پالیوژن در بخش فوقانی این سازند ناپیوسته پیشنهاد می شود. علاوه بر این، بر پایه ثبت رخدادهای زیستی از گروه نانو فسیل های آهکی، که موید آب و هوای گرم هستند، شرایط حاکم بر حوضه رسوبی در زمان رسوبگذاری سازند گورپی با آب و هوای گرم استنباط می شود.

    کلیدواژگان: ایلام، پالئوژن، رخداد زیستی، زاگرس، کرتاسه، چینه نگاری زیستی
  • آرزو به نژاد، فاطمه کاردل*، حسن تقوی جلودار، شیلا امیدظهیر صفحات 79-88

    نانوذرات نقره امروزه به طور گسترده در علوم و صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد وسیع نانوذرات نقره سبب ورود آن از طریق پساب به محیط های آبی شده است و به همین جهت بررسی اثرات نانوذرات نقره بر موجودات آبزی مختلف امری ضروری است. مطالعه حاضر به  بررسی میزان غلظت کشندگی نانوذرات نقره و مقایسه آن با نیترات نقره در گاماروس دریای خزر (Pontogammarus maeoticus) پرداخته است. به این منظور ابتدا آزمایش تعیین محدوده کشندگی نانوذرات نقره در گاماروس ها انجام شد. سپس برای تعیین غلظت میانه کشندگی (LC50)، گاماروس ها در معرض غلظت های 0، 25/0، 5/0، 1 ، 2 ، 4 و 8 میلی گرم بر یک لیتر نانوذرات نقره و نیترات نقره قرار گرفتند و در مدت زمان 96 ساعت میزان مرگ و میر ثبت شد. سپس با استفاده از بررسی آماری مقادیر مختلف غلظت کشندگی محاسبه گردید. در این مطالعه مقدار LC50 96 ساعته برای نانوذرات نقره و نیترات نقره به ترتیب 77 /3 و 78/5 میلی گرم بر لیتر به دست آمد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد غلظت میانه کشندگی نانوذرات نقره در مقایسه با نیترات نقره کمتر می باشد و با افزایش غلظت نانوذرات نقره و نیترات نقره و همچنین افزایش مدت زمان مواجهه، میزان مرگ و میر گاماروس ها افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: نانوذرات نقره، غلظت میانه کشندگی، نیترات نقره، گاماروس، دریای خزر
  • بهنام سعیدی، حسن الوداری*، محمدرضا دارایی، داود غلامرضایی صفحات 89-100

    ارتقاء فضای اخلاق کاری در سازمان ها باعث واکنش بهتر کارمندان در برابر تنش اخلاقی و سایر علل ایجادکننده نارضایتی در محیط کاری و در نهایت ماندگاری در شغل آن ها می شود و مناسب بودن فضای اخلاقی کار، موجب کاهش نارضایتی شغلی و تمایل به ترک از کار می شود. بر این اساس، این مطالعه با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر اخلاق کاری مبتنی بر معنویت در محیط کار در سازمان مدیریت بحران، انجام شده است. روش این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجراء، در حیطه پژوهش های کمی-کیفی، قرار دارد. جامعه آماری این مطالعه در بخش کمی شامل کلیه کارکنان سازمان مدیریت بحران شهر تهران در سال 1400-1399 بوده است که از میان آ ن ها تعداد 250 نفر بر اساس فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شد و روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود. همچنین جامعه آماری این مطالعه در بخش کیفی شامل، کلیه مدیران سازمان مدیریت بحران شهر تهران در سال 1400-1399بوده است. روش نمونه گیری از جامعه مزبور به صورت هدف مند بود که براساس این نوع روش نمونه گیری، تعداد 19 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی محقق براساس معیارهای استخراج شده از مرحله کیفی به طراحی پرسش نامه پرداخته شد. در این مطالعه تحلیل داده ها در بخش کیفی با نرم افزار MAXQDA، انجام شد و در بخش کمی با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد، تعهد اخلاقی، تعهد حرفه ای و تعهدرابطه ای از شرایط علی، جو اخلاقی سازمانی، پدیده محوری، فرهنگ اسلامی اخلاقی در حیطه راهبردهای تعاملی، رهبری اخلاقی از شرایط مداخله گر و آموزش اخلاقی و اسلامی از عوامل زمینه ای مولفه های اخلاق کاری مبتنی بر معنویت در محیط کار در سازمان مدیریت بحران، محسوب می شود. همچنین نتایج نشان داد، بیش ترین مقدار میانگین برابر با 90/7 بوده که مربوط به عامل رهبری اخلاقی و کمترین مقدار میانگین نیز برابر با 91/4 بوده که مربوط به عامل تعهد اخلاقی می‌باشد.

    کلیدواژگان: اخلاق کاری، معنویت، محیط کار، مدیریت بحران
|
  • Aliasghar Golshani*, Ali Soltani Pages 1-15

    Due to coastal areaschr(chr('39')39chr('39')) dynamic nature, sediment transport frequently changes the shape and morphology of coastal profiles. During the time, coastal areas adjust their sedimentation regimes to such changes. Although constructing structures such as breakwaters and jetties in coastal areas results in disorder in their natural sedimentation regime. To restore the natural regime, Sand Bypassing Systems (SBS) has been introduced and employed for near a century in countries such as Australia and USA. This study aims to assess the possibility of implementing SBS around ports of Iranchr(chr('39')39chr('39'))s Makran coasts. In this regard, first, components of SBS are described. Then, the successful worldwide examples of the established systems and the sediment transport pattern around the ports of Iranchr(chr('39')39chr('39'))s Makran coasts were studied. Finally, by providing general guidelines for using this system in the studied area, results of numerical modeling were also used for two ports of Beris and Ramin to propose SBS in detail.

    Keywords: Sediment transport, Coastal currents, Makran, Sediment Bypassing System, Numerical Modeling
  • Eram Ghazi*, Abbasali Bidokhti, Mojtaba Ezam, Mojtaa Zoljoodi Pages 17-27

    In this research, observational data are analyzed to explain temperature and salinity inversions and double diffusion in the Oman Sea. The results of this paper show that intrusive structures extend over a depth of about 100-450 meters in the Oman Sea. Temperature and salinity inversions observed depth of 250 m in winter and summer in the Oman Sea. Steps thickness is about 10 to 20 meters. A warm and saline lens in these waters with common diffusive convection on the top layers and salt fingering in bottom layers are expected. Both processes occur (diffusive and finger convection) that have an important role in creating temperature and salinity inversions. Convective diffusion is the dominant factor in dual diffusion in the steady-state. While the warm and saline tongue expands due to the salt fingering and the baroclinicity, Convective diffusion is a major factor limiting the growth of tongues.

    Keywords: temperature, salinity inversions, double diffusion, salt fingering, Persian Gulf Outflow
  • Maryam Zamani, Seyyed Fatemeh Fallah, Jannat Sarmad, Mansour Afshar-Mohammadian* Pages 29-39

    Heavy metal pollution in aquatic ecosystems affects microalgae and zooplankton, alters the biomass and abundance of species, and promotes interspecies relationships to the predominance of less sensitive species. In this study, the effect of short-term stress of different concentrations of cadmium heavy metal on Chlorella sp. growth and some biochemical parameters have been investigated. Microalgae were treated at different concentrations of cadmium (0, 150, 250 and 350 μm) in the culture medium for 24 hours. The results showed that the content of chlorophyll a photosynthetic pigments, beta-carotene and total protein content decreased significantly. Also, with increasing cadmium concentration, the content of malondialdehyde in the microalgae of Chlorella sp. increased. The activity of giacacol peroxidase, ascorbate peroxidase and superoxide dismutase antioxidant enzymes increased in Chlorella sp. under short-term stress of cadmium. The highest activity of these enzymes was at the concentration of 150 μM cadmium.

    Keywords: antioxidant enzymes, cadmium, Chlorella sp., photosynthetic pigments, proteins
  • Alireza Bahmanzadegan Jahromi, Mojtaba Ezam*, Kamran Lari, Abbasali Ali Akbari Bidohti Pages 41-51

    Chabahar Bay is a semi-closed and shallow bay in southeastern of Iran and is strongly affected by the monsoon conditions. The 3D FVCOM model was used to study the hydrodynamic conditions of Chabahar Bay. For this purpose, a horizontal grid with 6290 triangular elements and a vertical grid with 10 sigma layers were created. The model was implemented in baroclinic mode; NCEP data and HYCOM model outputs were used to account for open surface and boundary layer forces. Water level and flow velocity correlations show acceptable agreement with field data. The tidal bay is often semi-daily and mixed and the tidal range is 2.7 m. The flushing time of Chabahar Bay was calculated to be 6.7 days. The modeling results show; The vertically and annual average current velocity is 0.1 m/s and the rotation pattern is often anticyclonic.

    Keywords: FVCOM model, Chabahar Bay, current velocity, tide, energy, flushing time
  • Rouhollah Amirabadi*, Ehsan Shad, Ahmad Rezaee, Ali Ghasemi Pages 53-67

    Providing faultless proceeding of the engineer in order to protect the rivers, requires understanding the morphological behavior of the river and studying the hydrodynamic phenomena of the area. The intersection of the Karun rivers as the largest and longest river in Iran with the Arvand border river is of considerable importance due to its strategic location. In this paper, using field measurement and numerical modeling, the hydrodynamic processes of this area have been investigated. Measurement of marine parameters related to the border area with hard access at the intersection of Karun to Arvand and it includes water level and current velocity, hydrography, sediment granulation, and hydrodynamic modeling of current and sediment. Current velocity measurements show that the prevailing flow velocity in this area is towards Arvand and Arvand tide can only reduce the flow velocities of this river locally. Hydrographic changes also indicate flood currents in Karun, which act like water jets, causing significant changes in the bed of the intersection of Karun and Arvand rivers and shifting the Talweg line to Iraq. At the intersection of rivers due to sharp changes in depth, sediments are coarser than other points and also the concentration of sediments increases with movement at depth. The results of the numerical model are consistent with field measurements and indicate that sediment flow in the Arvand River is carried out by the Karun River and the effects of sediment flow in the Arvand River on Karun are very small. Also, the intersection of these two rivers has a high potential for sedimentation and increase the thickness of the bed.

    Keywords: Arvand River, Karun River, Flow modeling, Sediment modeling, Field data
  • Saeedeh Senemari*, Behzad Saeedi Razavi Pages 69-78

    In the present study, the sediments of the Gurpi Formation in the Jafarabad section located in the southeast of Ilam were examined from the point of view of calcareous calcareous nannofossils. The sediments of the upper part of Gurpi Formation with a thickness of about 42 m are composed of limy marl sediments. In this study, 34 species belonging to 22 genera from the group of calcareous nannoplankton were identified. In this formation, based on recorded bio-events, bio-zones CC25 (UC19TP-UC20aTP) to (CC26 (UC20bTP, UC20cTP, UC20dTP in sediments belonging to the Upper Cretaceous followed by the bio-zone, NP4 (CNP6-CNP7), NP5 (CNP7-CNP8), NP6 (CNP8) were identified from Paleocene sediments in the upper part of the Gurpi Formation. According to the determined bio-zones, the age of the upper part of Gurpi Formation, late Maastrichtian (Cretaceous) to late Selandian (Middle Paleocene) was identified. In the present study, based on the absence of registration of NP1, NP2, NP3 bio-zones and the lack of fossil data, the boundary between Cretaceous and Paleogene in the upper part of this formation is proposed to be discontinuous. In addition, based on the record of bio-events from the group of calcareous nannofossils, which confirm the warm climate, the conditions prevailing in the sedimentary basin at the time of sedimentation of the Gurpi Formation are inferred with warm climate.

    Keywords: Bio-events, Biostratigraphy, Cretaceous, Ilam, Paleogene, Zagros
  • Arezoo Behnezhad, Fatemeh Kardel*, Hassan Taghavi Jelodar, Shila Omidzahir Pages 79-88

    Silver nanoparticles are widely used in various sciences and industries. Widespread use of silver nanoparticles has caused entrance of it to the aquatic environment through Wastewater, so it is necessary to investigate the effects of silver nanoparticles on various aquatic organisms. The present study investigated the lethal concentration and bioaccumulation of silver nanoparticles and its comparison with silver nitrate in the Caspian Sea gammarus (Pontogammarus maeoticus). For this purpose, the first experiment was performed to determine the range finding test of silver nanoparticles in gammarus. Then, to determine the lethal concentration 50 (LC50), the gammarus were exposed to concentrations of 0, 0.25, 0.5, 1, 2, 4 and 8 mg/L of silver nanoparticles and silver nitrate and their mortality was recorded in 96 hours. Then different lethal concentration were calculated by statistical analysis. The bioaccumulation of silver in each of the silver nanoparticles and silver nitrate treatments was also investigated. In this study, the 96-h LC50 values ​​for silver nanoparticles and silver nitrate were 3.77 and 5.78 mg/l, respectively .The results of this study showed that the LC50 of silver nanoparticles was lower than silver nitrate and the gammarus mortality increased with increasing concentrations of silver nanoparticles and silver nitrate as well as increasing exposure time.

    Keywords: Silver nanoparticles, LC50, Silver Nitrate, Gammarus, Caspian Sea
  • Behnam Saeidi, Hassan Alvedari *, Mohammad Reza Daraei, Davood Gholamrezaei Pages 89-100

    Improving the work ethic environment in organizations, causes employees to respond better to moral stress and other causes of dissatisfaction in the work environment and ultimately stay in their jobs, and the appropriate work ethic environment reduces job dissatisfaction and the tendency to Quit work. Accordingly, this study was conducted to identify and rank the factors affecting work ethic based on spirituality in the workplace in the crisis management organization. The method of this study is in the field of quantitative-qualitative research in terms of practical purpose and method of implementation. The statistical population of this study included all the employees of the Tehran Crisis Management Organization in the period of 2020-2021, from which 250 people were selected as a sample based on Cochranchr('39')s formula and stratified random sampling method. It was. Also, the statistical population of this study in the qualitative section includes all managers of the Tehran Crisis Management Organization in 2020-2021. The sampling method from the community was purposeful that based on this type of sampling method, 19 people were selected as the sample. Data collection tools in the qualitative part, interview and in the quantitative part, the researcher designed the questionnaire based on the criteria extracted from the qualitative stage. In this study, data analysis was performed in the qualitative part with MAXQDA software and in the quantitative part using SPSS statistical software. The results of this study showed that moral commitment, professional commitment and relationship related to causal conditions, organizational ethical atmosphere, pivotal phenomenon, ethical Islamic culture in the field of interactive strategies, ethical leadership from intervening conditions and ethical and Islamic education from Underlying factors are the components of work ethic based on spirituality in the workplace in the crisis management organization. The results also showed that the highest average value was equal to 7.90 which is related to the factor of moral leadership and the lowest average value was equal to 4.91 which is related to the factor of moral commitment.

    Keywords: work ethic, spirituality, work environment, crisis management