فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی صدرا
سال یکم شماره 2 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد خمرنیا، عبدالوهاب باغبانیان * صفحات 57-68
    مقدمه
    در عصر حاضر بیمارستان ها نقش بسزایی در جهت ارتقای سلامت انسان ها ایفا می کنند لذا بررسی رفتارهای کاری انحرافی در آن، از اهمیت پژوهشی فراوانی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای کاری انحرافی کارکنان بیمارستان امام علی(ع) شهرستان زاهدان و تاثیر عوامل مدیریتی و سازمانی بر آن انجام شد.
    مواد و
    روش
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی،400نفر از کارکنان بالینی، اداری-مالی و خدماتی شاغل در بیمارستان امام علی(ع) زاهدان روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی شرکت کردند. از دو پرسشنامه برای سنجش رفتار کاری انحرافی و چهار عامل مدیریتی و سازمانی موثر بر انحرافات کاری کارکنان(قوانین سازمان، فرهنگ سازمانی، ساختار پاداش سازمان و عدالت تعاملی) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی تست، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین رفتارهای کاری انحرافی 5/36 با انحراف معیار 5/8 بود که بسیار پایین تر از میانگین نمره مبناء (70) بود. به علاوه، بروز رفتارهای انحرافی شغلی در کارکنان پرستاری و خدماتی نسبت به دو گروه پزشکی و اداری-مالی بیشتر بود. میانگین نمره متغیرهای اجرای عادلانه قوانین سازمانی، فرهنگ سازمانی و سیستم پاداش با اختلاف نسبتا اندکی از میانگین مبنا کمتر بود و میانگین نمره عدالت تعاملی با اختلاف یک نمره از عدد مبنا بیشتر بود. همچنین رابطه معنی داری بین رفتارهای کاری انحرافی با میزان تحصیلات، شغل و درآمد کارکنان وجود داشت(05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    فراوانی رفتارهای کاری انحرافی در کارکنان بیمارستان پایین تر از میانگین بود. با این حال مشاهده شد که دو متغیر سطح تحصیلات و درآمد نقش مهمی در بروز رفتارهای کاری انحرافی دارند. لذا مدیران بیمارستانها باید جهت کاهش زمینه های بروز این رفتارها بر سطح تحصیلات و درامد افراد توجه ویژه ای داشته باشند تا از بوجود آمدن این گونه رفتارها در بیمارستان پیشگیری کنند.
    کلیدواژگان: رفتارهای انحرافی کاری، فساد اداری، کارکنان، مدیریت و سازمان
  • ندا جمالی مقدم *، سارا سلیمانی صفحات 69-76
    مقدمه
    فرسودگی شغلی یک سندرم روانشناختی است که در پرستاران به دلیل طولانی بودن تماس نزدیک با سایر انسانها، بیشتر دیده می شود. حمایت اجتماعی یکی از عوامل مهم مهارکننده اثرات منفی تنش شغلی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین فرسودگی شغلی و حمایت اجتماعی در پرستاران و تعیین ارتباط این متغیرها انجام شد.
    مواد و
    روش
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 111 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گرفت. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های روا و پایای حمایت اجتماعی مک کین و مارکلین و پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسالچ و جکسون استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 10 و مجذور کای تحلیل شد.
    یافته ها
    69 %پرستاران اظهار داشتند که حمایت اجتماعی متوسط را از سوی همکاران، سرپرستار و سوپروایزر خود دریافت می کردند. 5/90 %از افراد فرسودگی شغلی داشتند. 2/31 %از افراد میزان فرسودگی شغلی در بعد واماندگی عاطفی را در سطح متوسط بیان کردند و بیش از نیمی از پرستاران مسخ شخصیت و عدم کفایت را در سطح کم گزارش کردند. بین حمایت اجتماعی و فرسودگی شغلی از نظر آماری ارتباط معنی دار وجود داشت. ( 01/0 p= )
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میزان فرسودگی شغلی در پرستاران و ایده آل نبودن میزان حمایتهای اجتماعی دریافت شده از سوی همکاران و تاثیر مثبتی که این حمایت ها می تواند بر عملکرد افراد بگذارد،لازم است تمهیداتی در جهت کاهش فرسودگی شغلی و افزایش حمایت اجتماعی دریافت شده اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، حمایت اجتماعی، پرستار
  • حسین کوه زاد محمدی، محمدرضا نعمت الهی *، محمد وراعتضاد، ایمان رضایی صفحات 77-86
    مقدمه
    وضعیت قرارگیری استخوان کتف نقش تعیین کننده در موقعیت قرارگیری سر استخوان هومروس نسبت به آکرومیون ایفا می کند. هر گونه تغییر در وضعیت استخوان کتف می تواند منشا بسیاری از اختلالات مفصل شانه از جمله سندرم گیرافتادگی و بی ثباتی های آن باشد. عدم تعادل عضلات اطراف استخوان کتف می تواند باعث تغییر وضعیت این استخوان از حالت طبیعی شود. از میان عضلات اطراف استخوان کتف، عضله تراپزیوس تحتانی بیشتر مستعد ضعف می باشد. استفاده از نوار بر روی این عضله ممکن است با تحریک گیرنده های حس عمقی به تسهیل انقباض آن کمک کند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نواربندی غیر الاستیک عضله تراپزیوس تحتانی بر روی موقعیت قرارگیری استخوان کتف می باشد.
    مواد و
    روش
    مطالعه حاضر یک پژوهش کارازمایی بالینی است که بر روی دو گروه از افراد سالم انجام شد. در این مطالعه 30 فرد مذکر سالم، (15 نفر بسکتبالیست و 15 نفر غیر ورزشکار) ، به روش نمونه گیری غیر تصادفی ساده انتخاب شدند. زاویه ای که لبه داخلی استخوان کتف با ستون مهره ها می سازد، قبل و بعد از نواربندی در سه وضعیت مختلف بررسی شد: دستها کنار بدن، دستها روی ایلیاک کرست و دستها به صورت 90 درجه.
    یافته ها
    بین مقادیر شاخص کیبلر و بین میزان چرخش استخوان کتف در زوایای مختلف ابداکسیون شانه در هر دو گروه اختلاف آماری معنی داری مشاهده گردید (01/0P<). بین مقادیر شاخص کیبلر و بین مقادیر میزان چرخش استخوان کتف قبل و بعد از اعمال نواربندی در ورزشکاران اختلاف آماری معنی داری دیده شد (05/0P<). علاوه بر این مقایسه دوگروه ورزشکاران و غیر ورزشکاران در این مطالعه نشان دهنده اختلاف معنی دار در وضعیت 90 درجه ابداکسیون شانه، بدون اعمال نواربندی در شاخص کیبلر و پس از اعمال نواربندی در میزان چرخش اسکاپولا بود(05/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که نواربندی عضله تراپزیوس تحتانی در افراد ورزشکار سالم می تواند باعث کاهش معنادار شاخص کیبلر و بهبود وضعیت قرارگیری استخوان کتف شود. پیشنهاد می شود مطالعات بعدی بر روی افراد با مشکلات کمربند شانه ای انجام شود.
    کلیدواژگان: نواربندی، تراپزیوس تحتانی، شاخص کیبلر
  • ندا مودب *، الهه محمدی، ویدا کشتکاران صفحات 87-94
    مقدمه
    کارآمدی و اثربخشی تمام سازمان ها وابسته به مدیریت اثربخش و کارآمد است. از طرفی با مطالعه ابعاد شخصیتی و رفتاری مدیران، امکان کارایی و اثربخشی هر چه بیشتر، فراهم می شود که در این میان تاثیر «موضع کنترل» بر نحوه عمل مدیران در سازمان ها، مهم تلقی می شود. هدف این پژوهش تعیین رابطه بین اثربخشی سازمانی و موضع کنترل مدیران ستادی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
    مواد و
    روش
    تحقیق حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی بود. در تحقیق حاضر از روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای استفاده شده و از مجموع کارمندان، بر حسب بخش های انتخابی، اطلاعات 168 کارمند و اطلاعات مدیران این 24 بخش جمع آوری شد. گردآوری داده ها از طریق دو پرسشنامه اثربخشی و موضع کنترل راتر صورت گرفته است. اطلاعات به دست آمده، با نرم افزار SPSS نسخه 15 و روش های آماری کروسکال-والیس و من-ویتنی مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که که بین اثربخشی سازمانی مدیران و ابعاد آن با موضع کنترل آنها رابطه معنی داری)0001/0>(P وجود داشت. اما میان اثربخشی سازمانی مدیران با جنسیت و سابقه مدیریت رابطه ای وجود نداشت. اما بین اثربخشی مدیران و میزان تحصیلات کارکنان ارتباط معنی دار وجود داشت(004/0=(p. در نهایت میان اثربخشی سازمانی مدیران و موضع کنترل آنان بر حسب (جنسیت؛ سابقه مدیریت: 6-10سال11 سال به بالا و میزان تحصیلات: لیسانس) رابطه ای وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مدیران با موضع کنترل درونی از اثربخشی سازمانی بالاتری برخوردار بوده اند؛ پیشنهاد می شود بیشتر از افراد با موضع کنترل درونی در امور مدیریتی استفاده شود. همچنین می توان از برنامه ها و دوره های آموزشی کوتاه مدت برای تغییر نگرش مدیران دارای موضع کنترل بیرونی به موضع کنترل درونی استفاده شود.
    کلیدواژگان: اثربخشی سازمانی، ابعاد اثربخشی، موضع کنترل، مدیران ستادی
  • فرحزاد جنت مکان، امیر حدائق، امیر سالاری، فاطمه محمد پور، پیام دالوند * صفحات 95-102
    مقدمه
    در اعمال جراحی طولانی مدت، در صورتی که مایع درمانی طی بیهوشی فاقد مایعات حاوی قند باشد، مقدار قند خون قبل و بعد از عمل تفاوت دارد. با توجه به فقدان قند در مایعات تزریقی حین بیهوشی، مدت زمان ناشتا بودن و طول عمل جراحی، خطر هیپوگلیسمی در حین و یا پس از عمل وجود دارد. هدف این مطالعه تعیین تغییرات قند خون قبل و بعد از اعمال جراحی الکتیو با روش مایع درمانی رایج (فاقد قند) بود.
    مواد و
    روش
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود. صد نفر از افراد باASA کلاس 1و عمل جراحی الکتیو با مدت کمتر از 2 ساعت به صورت تصادفی در مطالعه شرکت کردند. بیماران به دو دسته زن و مرد با مدت زمان NPO 10-8 ، 12-10 و بیش از 12 ساعت و دو گروه سنی 30-15 و 45-30 سال تقسیم شدند. قند خون بیماران 15 دقیقه قبل از شروع و 15 دقیقه پس از اتمام جراحی با استفاده از گلوکومتر اندازه گیری شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های تی زوجی و تی مستقل تجزیه تحلیل شد.
    یافته ها
    قند خون پس از عمل جراحی نسبت به قند خون قبل از جراحی افزایش معنی دار داشته و علیرغم استفاده از مایعات فاقد دکستروز در حین بیهوشی و NPO بودن بیماران، هیپوگلیسمی رخ نداد. در این مطالعه سن، جنسیت و مدت NPO تاثیر معنی داری بر روی قند خون قبل و بعد از عمل نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    وجود مایعات حاوی دکستروز جهت مایع درمانی حین بیهوشی در اعمال جراحی الکتیو غیر ضروری بوده و تنها پایش قند خون در حین جراحی های طولانی مدت برای جلوگیری از هیپوگلیسیمیک شدن بیمار و عوارض آن توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: NPO، هیپوگلیسمی، هیپرگلیسمی، پاسخ استرسی به جراحی، کاتکل آمین ها ومایع درمانی
  • علی نوذری، طاهره اسماعیل پور، سلیمان فیجان * صفحات 103-112
    مقدمه
    (بیرون افتادن) دندان به معنای جابجایی کامل دندان از حفره دندانی است که باعث آسیب به ساختارهای لیگامان پریودونتال، سمان، استخوان آلوئول، لثه و پالپ دندان می شود. با توجه به این که شیر یک محیط ایده آل برای زنده نگه داشتن سلول ها در مدت زمان کوتاه می باشد، هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان زنده ماندن سلول های لیگامان پریودونتال در محیط ترکیبی شیر و داروی گیاهی سیمفیتوم در مدت زمان طولانی (24 ساعت) و مقایسه ی آن با محیط های استاندارد بود.
    مواد و
    روش
    سلول های لیگامان پریودونتال در محیط کشت DMEM (Dulbecco’s Modified Eagle Medium) در پلیت 96-wellکشت داده شد و تا زمان اتصال سلول ها به پلیت، در o37 انکوبه شد. بعد از آن محیط کشت DMEM را برداشته و به هر well، به میزان 100 میکرو لیتر از محیط های شیر مدت دار میهن، شیر معمولی آپادا، Hank’s Balanced Salt Solution (HBSS)و محیط ترکیبی (سیمفیتوم + شیر مدت دار میهن) اضافه شد.(DMEM) به عنوان محیط کنترل مثبت و محیط خشک به عنوان محیط کنترل منفی در نظر گرفته شد. سپس پلیت ها به مدت 1 و 3و6 و 24 ساعت در انکوباتور °37 قرار داده شد. زنده ماندن سلول ها با استفاده از روش MTT(Thiazolyl Blue Tetrazolium Bromide) ارزیابی شد. نتایج مطالعه با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آماری، post Hoc (LSD) One-Way ANOVA بررسی شد.
    یافته ها
    بعد از گذشت 24 ساعت میزان بقای سلول ها در محیط ترکیبی به صورت معنی داری نسبت به محیط شیر معمولی آپادا بیشتر بود(03/0= p). علاوه بر این، نتایج آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که بعد از گذشت 24 ساعت میانگین زنده ماندن سلول های PDL در محیط ترکیبی بیشتر از HBSS بود. بعد از گذ شت 24ساعت میزان سلول های زنده در محیط ترکیبی 135% بود، در حالی که در محیط شیر بلند مدت میهن 35% و در محیط HBSS 64% سلول ها زنده ماندند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر طبق نتایج مطالعه ی حاضر محیط ترکیبی(سیمفیتوم +شیر مدت دار میهن) را می توان به عنوان یک محیط حد واسط قابل مقایسه با محیط HBSS در نظر گرفت. این محیط نه تنها توانایی نگهداری میزان سلول های بیشتری بعداز گذشت 24 ساعت نسبت به محیط HBSS دارد، بلکه نسبت به این محلول تجاری پرهزینه به راحتی در دسترس و قابل استفاده می باشد.
    کلیدواژگان: لیگامان پریودنتال، سیمفیتوم، DMEM
  • مقاله مروری
  • معصومه رامبد *، فرحناز رئیس کریمیان، مرضیه معطری صفحات 113-128
    مقدمه
    در سالهای اخیر مهارت تفکر انتقادی یکی از اجزای ضروری آموزش شده است. هدف از این مطالعه بررسی مروری بر متون در رابطه با تفکر انتقادی، تعیین ابعاد تفکر انتقادی، عوامل مرتبط با تفکر انتقادی، ابزارهای اندازه گیری تفکر انتقادی و بررسی راهبردهای مختلف برای افزایش تفکر انتقادی بود.
    مواد و
    روش
    نویسندگان مروری بر متون را روی تحقیقات و متون تئوری مرتبط با کلید واژه های تفکر انتقادی، آموزش، راهبردهای افزایش تفکر انتقادی و مشکلات مرتبط با تفکر انتقادی انجام دادند. جستجو در سایتهای CINAHL ،EBESCO و Medline صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفکر انتقادی به شیوه های مختلفی ارائه شده است. تفکر انتقادی بدین صورت تعریف شده است: تفکر هدفمند، قضاوت خودگردان که منجر به تفسیر، تحلیل، ارزیابی و استدلال همچنین توضیح شواهد، چارچوب، روش شناسی و بررسی زمینه می باشد. ابعاد تفکر انتقادی شامل مهارتهای شناختی و تمایلات عاطفی می شود. عواملی از جمله شخصیت، فرهنگ، رشد معنوی و ذهنی، مهارت های ارتباطی و بین فردی، رشد، اعتماد به نفس و غیره روی تفکر انتقادی تاثیرمی گذارد. آزمون مهارتی تفکر انتقادی کالیفرنیا، فهرست عوامل زمینه ساز یا گرایشهای تفکر انتقادی کالیفرنیا، آزمون تفکر انتقادی نوشتنیانیس و ویر، آزمون انتقادی کرنل و ارزشیابی تفکر انتقادی واتسون و گلیزر می تواند برای اندازه گیری تفکر انتقادی مورد استفاده قرار گیرد. برخی از راهبردها از جمله تکالیف نوشتاری و شفاهی،سئوالات چندگزینه ای، مطالعه موردی، کارنامه بالینی، ایفای نقش توسط اعضای هیئت علمی و شبیه سازی منجر به تسهیل و ارتقا یادگیری فعال و تشویق به توسعه مهارتهای تفکر انتقادی می گردد.
    بحث و نتیجه گیری
    در حالی که توانایی تفکر انتقادی یک پیامد مهم آموزش است، مروری بر متون نشان می دهد که تعاریف و ابزارهای مختلفی برای اندازه گیری آن وجود دارد. نیاز به تحقیقات بیشتر و توسعه مداوم ابزارهای پایا و روا برای اندازه گیری تفکر انتقادی دانشجویان به منظور هدایت راهبردهای آموزشی که به طور موثر تفکر انتقادی را در میان دانشجویان تسهیل نماید، وجود دارد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، آموزش، راهبردهای ارتقا تفکر انتقادی و اندازهگیری تفکر انتقادی
|
  • Mohammad Khammarnia, Abdolvahab Baghbanian * Pages 57-68
    Background
    Nowadays, hospitals play a critical role in maintaining and promoting human health. Therefore, review of employee's deviant behavior at work would receive much research attention. This study aims to investigate the influence of managerial and organizational factors on workplace deviant behavior among employees working at Zahedan Imam-Ali Hospital.
    Methods
    A descriptive-analytic design was used; the sample size using technique of random sampling was 400 employees, who were working at Zahedan, Imam-Ali Hospital during the study. To collecting data used of two designed, self-reported questionnaires. the first questionnaire for measuring deviance work behaviors, second questionnaire for measuring four managerial and organizational affecting factor on deviance work behaviors (Organizational rules, organizational culture, reward structures and interactive equity). Data was analyzed using statistical test such as Spearman correlation coefficient, T test and one way-ANOVA.
    Results
    Employees’ deviant workplace behaviour score (36.5 ±8.5) was considerably lower than the mean value of 70. Moreover, the deviant workplace behaviours in nursing and services personnel were higher than physician and administrative personnel. The score of organizational rules, organizational culture and reward structures were down than criteria score but the score of interactive equity was higher than criteria. Subsequently, there was relationship between work deviance behavior and education, job and personnel income (p
    Conclusion
    The frequency of employees’ deviant behavior was lower than the mean value; however, it is observed that some of the study variables including employees’ educational attainment and income level played important roles in workplace deviant behavior. Hospital manager should pay more attention to their staff level of education and income if they are to reduce workplace deviance.
    Keywords: Working deviant behavior, corruption, employees, Management, organization
  • Jamali Moghadam Neda *, Soleimani Sara Pages 69-76
    Background
    Burnout is a psychological syndrome in nursing due to prolonged close contact with other people. Social support is one of the major factors inhibiting the negative effects of stress. This study was performed in order to determine the burnout and the social support for nurses and also the relationship between these variables.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 114 nurses working in hospitals of Shiraz University of Medical Sciences. For collecting the data, valid and reliable questionnaires of social support McCain and Marklyn and Burnout Inventory Maslach and Jackson were used. The data was analyzed using SPSS version 17 and Chi-square test.
    Results
    86% of nurses stated that they had been received the average social support from their colleagues, head nurses and their supervisors. 67.5% of them had a burnout. 34.2% of them expressed levels of burnout in emotional exhaustion in the moderate level, and more than half of the nurses reported low levels of depersonalization and inadequacy. There was a statistically significant relationship between social support and burnout (p=0.01).
    Conclusions
    Due to high levels of burnout in nurses and not being ideal the amount of social support received from colleagues and a positive impact that this support could have on the performance of nurses, it is necessary to consider arrangements to reduce the burnout and increase the receiving of social support.
    Keywords: Burnout, Social support, Nurse
  • Kuhzad Mohammadi Hossein, Nematollahi Mohammadreza *, Pouretezad Mohammad, Rezaei Iman Pages 77-86
    Background
    Scapular position has a critical role in exposure of humeral head to the acromion. Any change in scapular positioning may lead to shoulder dysfunctions such as shoulder impingement syndrome and instabilities. Imbalances in muscles surrounding scapula may deviate scapula from natural position. Among these muscles, lower trapezius is more prone to weakness. Taping of this muscle may facilitate it through stimulating proprioceptive receptors. The aim of this study was to verify the effect of lower trapezius taping on scapular positioning measured by virtue of kibler index.
    Methods
    It was a clinical trial study that was done in the two healthy groups of people. Thirty healthy men (15 non-athletes and 15 overhead athletes) within non-random sampling participated into this study. The angle made by medial border of the scapula and spine measured before and after lower trapezius taping in three different positions: zero degree (arms beside the body), 45 ° (hands on the iliac crest) and 90 ° (hands to cross).
    Results
    There was a significant difference between kibler index and scapular rotation angle with different degrees of shoulder abduction in the both groups (P0.05). The comparison between the two groups demonstrated significant difference in 90° shoulder abduction without taping in kibler index and after taping in scapula rotation (P
    Conclusion
    There is a significant decrease in kibler index after taping in athletes. Scapular rotation angle increased significantly in this group. Taping has no effect in scapular static position in either group.
    Keywords: Taping, lower trapezius, kibler index
  • Moadab Neda *, Mohamadi Elahe, Keshtkaran Vida Pages 87-94
    Background
    The main objective of all organizations is to improve the efficiency and effectiveness of the personnel’s performance and this partly depends on effective management. Managers are valuable assets and studying their behavior and personality dimensions may provide important guide for effectiveness and efficiency improvement. In this connection the aim of this study was to determine the association between organizational effectiveness and position of control in managers of staff in Shiraz University of Medical Sciences.
    Methods
    The present study was a cross-sectional study. Statistical societies of this study include all personnel and managers of staff in Shiraz University of Medical Sciences. 168 subjects of 8 departments were selected through randomize-stratified sampling and the data for the managers of these departments were also collected. The data were collected using 2 questionnaires of organizational effectiveness and Ratter's position of control. Finally, the data were analyzed using SPSS 15 and Kruskal-Wallis and Mann-Whitney Tests.
    Results
    The results indicated that there was a significant association between organizational effectiveness and its dimension with manager's position of control (p0.05. Moreover, the relationship between manager's position of control with gender, managerial experience and manager’s educational level was not significant (p>0.05).
    Discussion
    Since, internal managers are more effective than external ones; it is suggested that individuals with internal control position used for management of organization. In addition, the programs training could be used to change the manager external position of control to the internal.
    Keywords: Organizational Effectiveness, Dimension of effectiveness (Adaptation, Goal Achievement, Integration, Latency), Position of control (Internal, External), manager's of staff
  • Farahzad Jannatmakan, Amir Hadaegh, Amir Salaari, Fatemeh Mohammadpour, Payam Dalvand * Pages 95-102
    Background
    In the absence of sugar-containing fluids in fluid therapy during anesthesia of prolonged surgeries, the amount of blood sugar before and after the surgery has a significant difference. Regarding the lack of sugar in the fluids infused during anesthesia and the duration of NPO and the surgery, there is an increased risk of hypoglycemia during and after the surgery. The aim of this study was to evaluate the blood sugar changes before and after elective surgeries that use the usual fluid therapy (no sugar).
    Methods
    It was a descriptive-analytic design study. One hundred patients with an ASA class and an elective surgery with less than 2 hours duration randomly participated into the study. The patients divided into male and female groups with NPO duration of 8-10 h, 10-12 h and more than 12 h and two age groups of 15-30 and 30-45 years old. The blood sugar was measured 15 minutes prior to the onset of surgery and 15 minutes after the end of the operation. Data was analyzed by SPSS using Paired and Independent Samples T-test.
    Results
    The blood sugar at the end of the surgery was significantly higher than its amount before the onset of the operation and even without using dextrose-containing fluids during anesthesia and patients NPO condition, hypoglycemia was not observed. In this study, age, gender and NPO duration did not have a significant effect on blood sugar before and after the surgery.
    Conclusion
    Using dextrose-containing fluids during fluid therapy of elective surgeries is unnecessary and only monitoring the blood sugar during prolonged surgeries is recommended in order to prevent hypoglycemia and its complications.
    Keywords: NPO, hyperglycemia, hypoglycemia, stress response to operation, catecholamine, fluid therapy
  • Nozari Ali, Esmaeilpour Tahere, Fijan Soleiman * Pages 103-112
    Background
    Tooth avulsion is defined as the complete displacement of the tooth from its normal position which causes damage to the periodontal ligament structure, cementum, alveolar bone, gingiva, and dental pulp. Since, the milk is storage medium for the short-term storage of avulsed teeth, the purpose of this study was to determine the ability of the new storage media (symphytum Mihan long-life milks) in keeping the Periodontal Ligament (PDL) cells viability.
    Methods
    Following atraumatic extraction of healthy human premolars, the PDL cells were cultured. A certain number of the cells was seeded in each well of a 96-well plate and treated with Mihan long-life milks, Hank’s Balanced Salt Solution (HBSS), composition media (symphytum Mihan long-life milks), and Apada fresh milk for 1, 3, 6, and 24 hours. Dulbecco’s Modified Eagle Medium (DMEM) and dry medium were considered as positive control and negative control media, respectively. Cell viability was determined by using the MTT assay. Moreover One Way-ANOVA and post Hoc (LSD) test were used for comparing the study groups.
    Results
    After 24 hours, the cell's viability in composition media was significantly better than Apada fresh milk medium (P=0. 03). Moreover, the results of One-way ANOVA showed that the PDL cell's viability in composition media was higher than the HBSS medium after 24 hours. At this time point, the mean of viable cells in composition media, Mihan long-life milk medium, and HBSS was 135%, 64%, and 35%, respectively.
    Conclusion
    According to the study results, composition media (symphytum Mihan long-life milks) are considered as desirable storage media which are comparable to HBSS. This media are not only able to keep more cells viability after 24 hours time period compared to the expensive commercial solutions, but they can also be easily accessed and used.
    Keywords: Tooth Avulsion, Periodontal Ligament, symphytum
  • Rambod Masoume *, Raieskarimian Farahnaz, Dr Moattari Marzieah Pages 113-128
    Background
    In recent years, the skill of critical thinking has become an essential component of education. The aim of this study was review the literature on critical thinking; determine the dimensions of critical thinking; investigate issues relating to the critical-thinking skills; determine instrument to measure it; and examine the different critical thinking strategies for increasing critical thinking.
    Methods
    The authors examined research and theoretical literature related to five key topic areas: critical thinking, education, strategies for increasing critical thinking, instrument to measure it and issues relating to the critical-thinking. CINAHL, EBESCO and Medline databases were searched.
    Results
    the result of this study indicated that critical thinking has been expressed in several ways. It is defined as a purposeful, self-regulatory judgment, which results in interpretation, analysis, evaluation and inference as well as the explanation of the evidential, conceptual, methodological, contextual consideration upon. The dimensions of critical thinking consist of both cognitive skills and affective dispositions. Factors such as personality, culture, fair-mindedness and moral development, communication and interpersonal skills, maturity, self-confidence and so on effects on critical thinking. Instrument such as California Critical Thinking Skills Test Stone, California Critical Thinking Disposition Inventory, Watson & Glaser critical Thinking appraisal, Crnell Critical Thinking Tests and Ennis & Weir Thinking Essay Test and so on can be used to measure the critical thinking. Some strategies such as written and oral assignments, multiple choice examinations, case studies, clinical logs, faculty role model, problem-based learning and simulated clinical experiences facilitate and promote active learning, and encourage the development of critical thinking skills.
    Conclusion
    While critical thinking ability is an important outcome of education, the literature demonstrate that there were various definitions and instrument to measure critical thinking. There is a need for more research and ongoing development of valid and reliable instruments to measure critical thinking in student to guide learning strategies that effectively facilitate it among students.
    Keywords: Critical thinking, education, strategies for critical thinking, measurement of critical thinking