فهرست مطالب

مطالعات حقوق عمومی - سال چهل و هشتم شماره 1 (بهار 1397)

نشریه مطالعات حقوق عمومی
سال چهل و هشتم شماره 1 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علمی - پژوهشی
  • عباسعلی کدخدایی، محمد بهادری جهرمی * صفحات 1-21
    نگرانی های تاریخی از نقض تفکیک قوا، سوءاستفاده از صلاحیت تفسیر قانون و ادعای جامع و مانع بودن قوانین موضوعه، موجب تردیدهایی در به رسمیت شناختن تاسیس تفسیر قانون و به ویژه تفسیر قانون اساسی شده است تا جایی که برخی به نفی مطلق صلاحیت تفسیر قانون از سوی هر مرجعی غیر از قانون گذار معتقد شده اند. تامل در واقعیات عرصه عملی اجرای قانون اساسی نشان می دهد صرف نظر از وجود ابهام، اجمال و تعارض در نصوص قانون اساسی و نواقص طبیعی این قانون، وجود برخی ویژگی های خاص در قانون اساسی، موجد ضرورت، اهمیت و لزوم مضاعف و متمایز تفسیر این قانون نسبت به سایر قوانین و مقررات در نظام حقوقی است. کلی بودن، انتزاعی بودن، ثبات و صبغه اخلاقی مفاد قانون اساسی در کنار جایگاه و کارکرد ویژه این قانون، از جمله این ویژگی های خاص است. به این موارد باید فقر منابع و ادبیات حقوق اساسی را نسبت به ادبیات تخصصی سایر شاخه های دانش حقوق افزود.
    کلیدواژگان: انتزاعی بودن قانون اساسی، تفسیر، ثبات قانون اساسی، صبغه اخلاقی قانون اساسی، ضرورت تفسیر، قانون اساسی، کلی بودن قانون اساسی
  • آرامش شهبازی *، پویا برلیان صفحات 23-43
    زیست فناوری با حفاظت از تنوع زیستی و ابداع راهکارهایی از جمله برای حذف آلاینده های آب، خاک و هوا، امکان بهره وری از زیست توده و زیست دیزل را در تامین سوخت فراهم کرده است و با ایجاد زمینه ای برای بهره برداری از قابلیت استخراج مواد ژنتیکی ناشی از بقایای منقرض شده گونه های گیاهی و جانوری به منظور شبیه سازی گونه های منقرض شده یا در معرض انقراض، بستری را برای توسعه حقوق بین الملل محیط زیست ایجاد می کند. این امر به ویژه با ارائه سازوکارهای جایگزین در مقابل روش های سنتی پیشگیری و حفاظت از تخریب محیط زیست می تواند به توسعه حقوق بین الملل در این حوزه کمک قابل ملاحظه ای کند. با وجود نقش قابل ملاحظه فناوری زیستی در توسعه حقوق بین الملل محیط زیست، ترکیبات سمی ناشناخته، واکنش های آلرژیک و آلودگی ژنتیک غیرقابل پیش بینی برآمده از عرضه ارگانیسم های سمی ناشی از دخل و تصرف در ارگانیسم های موجود به اکوسیستم ها می تواند زمینه ای را برای تخریب یا آلودگی مضاعف محیط زیست فراهم آورد. این در حالی است که پیامد های مثبت این فناوری و تاثیرات زیان بار آن از جمله عوامل تعیین کننده در شتاب بخشی به تغییر نگاه جامعه بین المللی نسبت به اهمیت محیط زیست و لزوم حفاظت و صیانت از آن شده که درنهایت روند توسعه و تدوین بیش از پیش حقوق بین الملل محیط زیست را سبب شده است. در این مقاله با تاملی در منافع و مضار زیست فناوری، به تامل در این امر خواهیم پرداخت که زیست فناوری به چه نحو در خدمت توسعه حقوق بین الملل محیط زیست به کار گرفته می شود. در این خصوص، هرچند نباید از وجوه مثبت زیست فناوری چشم پوشی کرد، ضروری است تا به تبعات و آثار جانبی زیست فناوری نیز بی توجه نباشیم.
    کلیدواژگان: استراتژی های زیست محیطی، اصول حقوق بین الملل محیط زیست، توسعه پایدار، حقوق بین الملل، زیست فناوری
  • محمد جواد جاوید*، سامان نیک نژاد صفحات 45-64
    حق بر شادکامی از جمله حقوق طبیعی انسان است. از آنجا بخش مهمی از حق بر سعادت، شادکامی و کمال انسان زمانی محقق می شود که فرد از تمامیت و سلامت قوای جسمی و روحی لازم برخوردار باشد، بنابراین حقوق طبیعی هیچ کس نمی تواند نادیده انگاشته یا منبع و منشا آن معدوم شود. بیان بالا فرضیه اصلی نوشتار حاضر است. از این جهت مفروض ما این خواهد بود که حقوق طبیعی هر انسانی بنیان طبیعی سعادت و شادکامی او را فراهم آورده است و خلل در این حقوق از طریق تجاوز به حقوق او یا سد موقت استفاده از آن یا ایجاد آسیب دائمی به منبع تغذیه آن که درون آدمی به شکل قوانین طبعی، فطری و غریزی وجود دارد، منجر به لزوم جبران مضاعف می شود. در برخی شرایط چون وضعیت اخیر، دولت به نمایندگی از جامعه باید از طریق تبعیض مثبت به تدارک مادام العمر ضرر در حقوق طبیعی قربانی بپردازد. درنظرگرفتن این امتیاز خاص برای آنان که به خاطر سعادت عمومی ایثار کرده اند از دو طریق حقوق بشر و حقوق شهروندی قابل اثبات است. این مقاله با محوریت مجاهدان و ایثارگران در جنگ ایران-عراق تدوین شده است.
    کلیدواژگان: ایثارگری، ایران، جنگ، حقوق طبیعی، خوشبختی، شادی
  • ولی رستمی*، حسین قبادی صفحات 65-83
    پایان قرارداد کار، از مهم ترین مقاطع قرارداد مزبور به شمار می رود، زیرا چگونگی پایان قرارداد کار با توزیع عادلانه امنیت شغلی مرتبط است. همچنین، چگونگی پایان قرارداد کار با نظریه کارایی نیز ارتباطی وسیع دارد، بنابراین قانون گذار در تدوین نظام حقوقی حاکم بر پایان قرارداد کار، باید سعی کند با ایجاد تعادل بین عدالت توزیعی و کارایی، آن ها را حفظ کند. در این مقاله، وضعیت چگونگی تامین عدالت توزیعی و کارایی و ایجاد تعادل بین آن ها را، در تدوین نظام حقوقی حاکم بر مهم ترین موارد پایان قرارداد کار، یعنی پایان مدت و اخراج، با توجه به قانون کار ایران توضیح می دهیم و خواهیم دید که به دلیل گسترش قراردادهای کار مدت موقت و خطر تجدید نشدن قراردادهای مزبور در پایان مدت، اصل دائمی بودن قرارداد کار و درنتیجه توزیع عادلانه امنیت شغلی مخدوش شده است. همچنین، تشریفات پیچیده ای که درخصوص اخراج کارگران پیش بینی شده است، کارایی را نیز زایل کرده است، بنابراین تعادلی بین کارایی و عدالت توزیعی، در موارد مهم پایان قرارداد کار، در حقوق کار ایران مشاهده نمی شود.
    کلیدواژگان: اخراج کارگر، امنیت شغلی، حقوق کار، کارفرما، کارگر
  • سروناز مستفیضی *، مهدی بالوی صفحات 85-103
    هیچ یک از اسناد بین المللی حقوق بشر و اکثر قوانین داخلی، به صراحت حق مرگ را شناسایی نکرده اند، با این حال، در دیوان اروپایی حقوق بشر و حتی برخی محاکم ملی، ذیل سایر حقوق و آزادی های دیگر مندرج در این اسناد، افراد مدعی دارابودن چنین حقی شده اند که بعضا این دعاوی شناسایی حق مذکور و تغییر قوانین ملی را در پی داشته اند. نوشتار پیش رو درصدد پاسخ به این پرسش است که آیا در رویه دیوان، با تاکید بر کنوانسیون اروپایی حقوق بشر که برای این مرجع، منبع حق و تکلیف است، حقی موسوم به حق مرگ برای افراد به رسمیت شناخته شده است یا خیر؟ و در این میان، اختیار دولت ها برای محدودکردن حقوق و آزادی هایی که درحقیقت، اساس و بنیان حق مرگ محسوب می شوند، تا کجاست؟
    کلیدواژگان: اصل صلاحیت تکمیلی، حق بر حریم خصوصی، حق مرگ، دکترین حاشیه اختیارات، دیوان اروپایی حقوق بشر
  • بیژن عباسی، مریم حیدری * صفحات 105-120
    سلامت عموم مردم یک کشور، دغدغه اصلی حکومت هر کشور است، اما بدون چارچوب قانونی موثر حمایت و حفاظت از سلامت جامعه غیرممکن است. شایان یادآوری است که حکومت ها در زمینه سلامت عمومی صلاحیت های گسترده ای دارند. این اختیارات به آن ها اجازه می دهد تا قوانین مربوطه را وضع، اصلاح و اجرا کنند. نظام سلامت امریکا نیز دارای قوانین مشخص و دسته بندی شده است و هرروزه بر انواع و شمار درمان گران و نهادهای نظارتی مستقل و وابسته به دولت افزوده می شود. این قوانین با وجود شمار اندک به طور جامع به مقوله سلامت و بهداشت شهروندان امریکایی می پردازند. نهادهای ذی صلاح تنظیم کننده مقررات در حوزه سلامت باید ضمن رعایت کردن و مدنظر قراردادن ملاحظات، به منظور تامین هرچه مطلوب تر سلامت عمومی شهروندان و درنتیجه، بالارفتن سطح رضایت آنان نگاهی جامع، منسجم، کل نگر و هدفمند داشته باشند. از آنجا که امریکا در حوزه سیاست گذاری و تنظیم مقررات در حوزه سلامت پیشتاز است در این مقاله سعی بر این است تا قوانین، مقررات و سیاست گذاری های حوزه سلامت را در این کشور بررسی کنیم.
    کلیدواژگان: امریکا، سلامت، سیاست گذاری، قوانین، مقررات
  • فرزانه سیف زاده، سید قاسم زمانی *، حسن سواری، مسعود راعی صفحات 121-138
    مصونیت قضایی دولت در حاکمیت و برابری دولت ها ریشه دارد. به عبارت دیگر، مصونیت به معنای ناممکن بودن اعمال صلاحیت قضایی دادگاه های داخلی بر دولت های خارجی است. در پی تحولات مربوط به حقوق بشر، مداخلاتی در امور داخلی دولت ها به موجب دکترین مسئولیت حمایت صورت گرفته و چالش هایی را در زمینه حاکمیت دولت به وجود آورده است و این سوال را در ذهن متبادر می کند که آیا دکترین مسئولیت حمایت می تواند مانعی برای اجرای اصل مصونیت دولت ایجاد کند؟ در پاسخ به این سوال، با تفکیک قواعد شکلی از قواعد ماهوی، می توان مشاهده کرد که قواعد شکلی دادرسی مانند مصونیت با قواعد ماهوی ناظر بر ماهیت دعوی تعارضی ندارند. منبع واقعی مسئله دعوی قضایی حقوق بشری، اغماض دولت مقر دادگاه برای اجرای حق صلاحیت قضایی اش، درخصوص قضایای حقوق بشری است و تا اندازه ای که به نقض های حقوق بشری مربوط می شود، ارزش های مصونیت دولت و قاعده آمره اصلا با هم برخورد ندارند.
    کلیدواژگان: حاکمیت دولت، دکترین مسئولیت حمایت، صلاحیت قضایی، قواعد آمره حقوق بشری، مصونیت دولت
  • امیر مقامی*، شادی سادات مکی صفحات 139-157
    آزادی مذهب، ابعاد مختلفی دارد؛ از آزادی اعتقاد به مذهب به منزله امری ذهنی تا آزادی ابراز و تجلی آن در زندگی شخصی و اجتماعی که امری عینی است. تجلی این آزادی ممکن است در بدو امر به صورت حق انجام مناسک مذهبی و نیایش نمایان شود. همچنین، حق پوشش و استفاده از نمادهای مذهبی، نشانه پیوند میان آزادی مذهب و آزادی بیان است. حق تشکیل اجتماعات که به طور عام شناسایی شده است، برای تحقق آزادی مذهبی نیز به کار می آید. حق آموزش مذهبی و تبلیغ مذهب، دیگر نمودهای مهم آزادی مذهب به شمار می روند که به طور جدی از سوی باورمندان مذاهب، پیگیری می شوند. ادای سوگند براساس مذهب نیز تجلی دیگری از این حق است. مقاله حاضر با روش تحلیلی-توصیفی این جلوه ها را در رویه دیوان اروپایی حقوق بشر بررسی می کند و نشان می دهد که با وجود عدم تصریح به برخی از این زوایا در اسناد بین المللی، رویه قضایی دیوان این حق را توسعه داده است.
    کلیدواژگان: آزادی مذهب، آزادی ابراز مذهب، اعمال مذهبی، اجتماعات مذهبی، تبلیغ مذهبی، پوشش مذهبی، حقوق بشر
  • محمد صالح تسخیری*، رضا موسی زاده، مسعود علیزاده صفحات 159-179
    عام گرایی به معنای اجرای قواعد حقوق بین الملل به صورت یکسان بر همگان است. در مقابل، خاص گرایی بیانگر حالتی است که در آن، دولت یا موجودیت به دنبال اجرای ارزش ها و هنجارهای خاص خود است، هرچند مغایر قواعد عام تلقی شود. دولت یا موجودیت خاص گرا به دنبال تعریف اسباب و شیوه هایی است که به واسطه آن ها، در مواردی که حقوق بین الملل را مغایر منافع و ارزش های خود یافت، بتواند از سیطره حقوق بین الملل خارج شود یا آن را به سمت خود متمایل کند. اتحادیه اروپا و دولت ایالات متحده امریکا به منزله دو بازیگر مهم در عرصه بین الملل، با اتخاذ مواضع و شیوه های عمل متفاوت از قواعد عمومی، رویکرد خاص گرایانه ای را در قبال حقوق بین الملل نهادینه کرده اند. امریکا و اتحادیه در رویکرد خاص گرایانه خود از شیوه های مشابهی بهره می برند؛ شیوه هایی همانند کاربست معیار دوگانه، استفاده از تعبیر جایگزین و یکجانبه گرایی. خاص گرایی امریکایی مبتنی بر حاکمیت گرایی و اتکا به قدرت نظامی است؛ همین مسئله منجر شده است تا ویژگی «معافیت گرایی» در رویکرد امریکایی، جایگاه ویژه ای یابد. در مقابل، اتحادیه اروپایی با تاکید بر استقلال نظم حقوق اتحادیه و «کثرت گرایی» حقوقی، خاص گرایی هدفمند و معتدلی را از خود به نمایش گذاشته است. نوشتار حاضر با تبیین وجوه تشابه و افتراق امریکا و اتحادیه اروپا، ضمن رد خاص گرایی ناموجه در حقوق بین الملل، رویکرد و عملکرد اتحادیه را معتدل تر ارزیابی می کند.
    کلیدواژگان: خاص گرایی حقوقی، عام گرایی حقوقی، کثرت گرایی حقوقی، معافیت گرایی، معیار دوگانه
  • پوریا عسکری*، بهمن ساعدی صفحات 181-200
    نهاد شناسایی از فرایند تحول در حقوق بین الملل مستثنا نیست؛ تدقیق در رویه دولت ها، سازمان های بین المللی و محاکم قضایی چنین تحولی را نشان می دهد. با تحول در این نهاد، معیار جدیدی در حوزه شکل گیری دولت جدید به وجود آمده است. درواقع، امروزه دیگر برخورداری از معیارهای کلاسیک حقوق بین الملل به تنهایی نمی تواند موجبات ایجاد دولت برای نهاد داعی تشکیل دولت را فراهم کند. دولت خودخوانده اسلامی که داعش بنیان گذاری کرده است، اقداماتی را در جهت برخورداری از عناصر سازنده دولت انجام داده و به دنبال آن است که در مناطق تحت سیطره خود اعمال حاکمیت کند و از حکومت موثری برخوردار باشد. در این نوشتار معیارهای کلاسیک ایجاد دولت با ادعای داعش مبنی بر ایجاد دولت اسلامی سنجش می شوند، سپس با طرح معیار معاصر «مشروعیت» تحت عنوان شناسایی دولت جدید، الزامات دولت ها در قبال داعش در اعمال نهاد شناسایی را مورد مداقه قرار می دهیم و به این سوالات پاسخ داده می شود که آیا داعش عناصر سنتی سازنده دولت را دارا شده است؟ نهاد شناسایی از چه معیاری برخوردار است؟ در پاسخ به این سوالات این نتیجه حاصل می شود که با وجود تلاش داعش برای اعمال معیارهای کلاسیک سازنده دولت، این بازیگر خشن صرفا یک گروه افراطی جنایتکار است و صرف برخورداری از عناصر سازنده سنتی دولت در حقوق بین الملل به ایجاد دولت جدید منجر نخواهد شد و افزون بر این، شناسایی آن به منزله دولت جدید نقض حقوق بین الملل بشر و نقض قواعد بنیادین حقوق بین الملل خواهد بود.
    کلیدواژگان: ایجاد دولت، حقوق بین الملل، داعش، شناسایی، مشروعیت
  • محسن محبی*، وحید بذار صفحات 201-222
    دولت زیان دیده از عمل متخلفانه بین المللی می تواند به مسئولیت بین المللی دولت مرتکب آن عمل استناد کند. حتی دولت غیر از دولت زیان دیده نیز می تواند در مواردی که تعهد نقض شده ماهیت عام الشمول (erga omnes) داشته باشد، به مسئولیت بین المللی دولت ناقض تعهد استناد کند. براساس طرح پیش نویس مسئولیت بین المللی دولت ها (2001)، استناد به منزله اقدامی با خصیصه نسبتا رسمی و متمایز از مفاهیمی همچون اعتراض یا انتقاد است و منشا و ماهیت تعهد نقض شده بر امکان استناد بی تاثیر است. برای استناد به مسئولیت بین المللی هیچ مهلت زمانی مدنظر نیست، اما دولت خوانده می تواند عدم استناد را به منزله مبنایی برای اعراض از آن اثبات کند. دولت زیان دیده باید ادعای خود را به دولت مسئول اعلام کند و هنگامی که دولت استنادکننده براساس حمایت دیپلماتیک اقدام می کند، باید قاعده تابعیت دعاوی و قاعده طی مقدماتی مراجع داخلی را نیز رعایت کند. نوشتار حاضر می کوشد با روشن کردن مفهوم استناد، جایگاه آن را در حوزه حقوق مسئولیت بین المللی و در روابط میان دولت ها تبیین کند.
    کلیدواژگان: استناد، تعهدات عام الشمول، دولت زیان دیده، دولت غیر از دولت زیان دیده، مسئولیت بین المللی دولت
  • آزاده سادات طاهری * صفحات 223-241
    حقوق کار با هدف حمایت از کارگران، پس از انقلاب صنعتی پدید آمد و به زودی ابعاد بین المللی یافت و سازمان بین المللی کار به منزله متولی اصلی آن در سطح بین المللی شناخته شد. این سازمان از همان ابتدا به ضرورت نظارت بر اجرای مقررات کار پی برد و کوشید نظامی به این منظور طراحی کند، زیرا مسلم است که تصویب موازین حمایتی بدون مقابله با تخلف کارفرمایان، سودی به حال کارگران نخواهد داشت. از این رو، نظام بازرسی کار در زمره مهم ترین بخش های نظام حمایتی حقوق کار ایجاد شد و تکامل یافت. در ایران نیز بازرسان کار و بهداشت در کنار یکدیگر عهده دار نظارت بر حسن اجرای مقررات اند و در این خصوص تکالیف و امتیازاتی دارند. مقاله حاضر می کوشد به این پرسش پاسخ دهد که حدود اختیارات و تکالیف بازرسان کار در ایران تا چه حد با استانداردهای سازمان بین المللی کار منطبق است. نتیجه بررسی ها حکایت از تطبیق نسبی این دو دارد؛ اگرچه برخی کاستی ها و ابهامات به ویژه در زمینه اختیارات بازرسان در نظام بازرسی کار ایران از کارایی آنان می کاهد. نتیجه مقاله حاوی پیشنهادهایی به منظور رفع این کاستی هاست.
    کلیدواژگان: بازرسی کار، حقوق کار، سازمان بین المللی کار، کارگر، کارفرما
|
  • Abbasali Kadkhodaie, Mohammad Bahadori Jahromi * Pages 1-21
    Historical concerns about the violation of the separation of powers and Abuse of authority to interpret the law and the comprehensive claim of laws Cause doubts in recognition of the establishment of the law and in particular the interpretation of the constitution, To the extent that some believe to be the absolute negation of the authority of the law by any authority other than the legislature. Reflecting the realities of the field of practical implementation of the constitution shows Regardless of the uncertainty, and conflict outlined in the provisions of the constitution and the natural defects of the law, There are some special features in the constitution, creating the necessity, importance and the need for additional and distinctive interpretation of the law to other laws and regulations in the legal system. Overall, the abstract being, stability and moral nature with the provisions of the constitution and the function of the legislation, including special features. To these should be added the fundamental rights of poor resources and literature to specialized literature and other branches of law.
    Keywords: Constitution, Interpretation, The need for interpretation, Total of constitution, Abstract of the constitution, Overlay moral constitution, Stability constitution
  • Aramesh Shahbazi *, Pouya Berelian Pages 23-43
    Biotechnology allows exploitation of biomass and biodiesel in providing fuel through protecting biodiversity and developing novel strategies including strategies for removal of water, soil and weather pollutants; and it provides opportunities for development of environment international law by providing opportunities for utilization of exploitability of genetic materials resulting from fossilized remains of extinct flora and fauna species aiming at simulation of extinct species. Through providing alternative strategies instead of traditional methods for protection of environment and prevention of any damaged incurred on it, it can significantly help development of international law in this respect.While biotechnology plays a significant role in development of environment international law, the unknown poisonous composites, allergic responses, and unpredictable genetic pollutions resulting from supplying poisonousorganism due to intervention in existing organisms can pave the way for destruction and pollution of environment. The positive consequences of this technology and its negative effects are determinants accelerating the change in international society attitude towards the significance and the necessity of protection of environment, finally leading to increasingly development of environment international law. Focusing on the advantages and disadvantages of biotechnology, this study is concerned with how biotechnology can serve development of environment international law.
    Keywords: Biotechnology, international law, sustainable development, the principle of environment international law, environment strategies
  • Mohammad Javad Javid*, Saman Niknejad Pages 45-64
    Hypothesis in this research is that happiness as natural rights are always constant and fixed without being influenced by social and historical contexts. The State must guarantee collective and individual happiness and the pursuit of Happiness. When Iraq invaded Iran, the war lasted for more than 8 years. During this imposed war Iranians from all groups of society involved in sacred defense voluntarily. Iran stood up almost single-handedly to an Iraq, which enjoyed the support of a large number of Arab, Western, Eastern, and even South American countries, which makes for Iranian a history full of honor and glory. However many Iranians lost their life and health in this imposed war. We are trying to find a way which in, law can play a helpful role to recompense for lost happiness.
    Keywords: Right to Happiness, Human Rights, Natural Law, Islamic Law
  • Vali Rostami *, Hossein Ghobadi Pages 65-83
    Termination of employment contract is one of the most important sections of a labor contract. Because, how an employment contract terminates is related to fair distribution of job security. Also the quality of termination of an employment contract has a strong relationship with efficiency theory. Therefore, legislator in developing a legal system governing the termination of employment contract, must challenge to maintain distributive justice and efficiency while establish a balance between them. In the present paper, we intend to explain how to ensure distributive justice and efficiency and to establish a balance between them in developing a legal system governing the termination of employment contract with respect to Iran's labor code and moreover, we will see that due to wide- spreading use of temporary employment contract and the risk of not renewing of the mentioned contracts at the end of work, permanency of labor contract principle, and hence fair distributive of job security has been altered. Also complexity of formalities of firing workers has destroyed the efficiency and moreover, caused the lack of a balance between efficiency and distributive justice in termination of employment contract ways .
    Keywords: Employee, Employer, Firing an Employee, Job Security, Labor Law
  • Sarvenaz Mostafizi *, Mahdi Balavi Pages 85-103
    Despite the fact that “Right to die” has been always in the list of much disputed human rights, but none of the international human rights instruments, and most of the national codes of law, have recognized such right expressly. However, in European Court of human rights and even some of the domestic courts, people have claimed of having this right and some of these claims have led to change of national laws. This article is about to find whether the European Court, with special regard to European Convention of human rights, have recognized right to die for people? and how much may the government legally limit the rights and freedoms which are considered foundations of right to die?
    Keywords: Right to Die, European Court of Human Rights, Principle of Subsidiarity, Margin of Appreciation Doctrine, Right to Respect for Private, Family life
  • Bizhan Abbasi, Maryam Heidari * Pages 105-120
    Health of the people of a country is a major concern of the government in every country, but it isnt possible without an effective legal framework for the protection of public health. It should be noted that governments have a lot of authorities in the field of public health. These authorities allow them to modify, enact and implement the relevant legislations. America's health care system has identified and classified rules, despite the few number of these rules, they have issued the health of American citizens comprehensively. The competent institutions that regulate in the health field must also comply with the regulation in the health field with comprehensive, coherent, holistic and targeted to provide the better citizen's public health and to increase the level of their content and the specific aims in the promotion of citizens public health, is to regulate in the health field, since America is leading in this field, In this paper we shall try to review the laws, regulations and policy making in Americas health field.
    Keywords: laws, regulations, policy making, health, America
  • Farzaneh Seifzadeh, Seyed Ghasem Zamani *, Hasan Savari, Masoud Raei Pages 121-138
    State immunity roots in the sovereignty and equality of states . Namely , the immunity means the impossibility of exercising the jurisdiction domestic courts over foreign states .
    Following the developments of the human rights , interventions has made in the internal affairs of States under the Responsibility to Protect doctrine that challenged on the state sovereignty , and has raised in mind the question of whether the doctrine of Responsibility to Protect will be a barrier for the implementation of the principle of state immunity ?
    In answering this question , by separation of the procedural rules from the substantive rules can be seen the procedural rules such immunity do not conflict with the substantive rules governing the nature of the claim . The real source of the human rights litigation is , ignoring the forum state to enforce its jurisdiction in relation to the human rights cases , and to the extent that are concerned to the human rights violations, the state immunity values and jus cogens do not conflict .
    Keywords: State sovereignty, responsibility to protect doctrine, state immunity, the jus cogens norms of the human rights, jurisdiction
  • Amir Maghami *, Shadi Sadat Macki Pages 139-157
    Religious Freedom has various dimensions, since freedom of have a belief as a subjective matter to a religion to freedom of express the belief in personal and social life, as an objective matter. The first aspect of this right is visible prima facie in the right to do religious duties and practice religious rites and benediction. The right to assembly that generally recognized is useful to enjoy religious freedom. Also the rights to religious clothing and use religious symbols obtained from the link between religious freedom and freedom of speech. The right to religious education and missionary are other aspects that religious believers sue it, seriously. Swearing on the religion is other aspect of the freedom, too. This paper surveys these aspects in the precedent of international human rights bodies and concludes that despite of non-explicitly in international instruments, those bodies protect development of the right to freedom of religion.
    Keywords: Human Rights, Freedom of Religion, Freedom of religious express, religious rites, religious assembly, religious clothing, missionary
  • Mohammad Saleh Taskhiri *, Reza Mousazadeh, Massoud Alizadeh Pages 159-179
    Universalism is defined as applying the rules of International Law equally for all States or entities, while particularism is defined as a situation wherein a State or an entity seeks applying its particular values and norms even if they are assumed against or inconsistent with the universal rules. The particularistic States or entities seek to find the means and methods through which they can have the possibility of escaping the dominance and rules of international law wherever they find the international law against their interests and values, or at least they can bring it to their own accord. As two key actors in the international politics and relations, the EU and the US government by adopting positions and practices that differ from the universal rules have institutionalized a particularistic approach to international law. The US and the EU take advantages of similar practices in their own particularistic approach. Applying double standards, using alternative interpretations and unilateralism are some examples of such practices. American particularism is based on sovereignty and the reliance on military power, and this has led the US particularistic approach suffer from the exemptionalism. In contrast, the European Union has displayed a sensible, purposeful and moderate particularism.
    Keywords: Legal Particularism, Legal Universalism, Legal Pluralism, Exemptionalism, Double Standards
  • Pouria Askary *, Bahman Saedi Pages 181-200
    International law of our time is different from the classic jus gentium which was mainly a state-centered body of law. Today’s international law is -as mentioned by many scholars- humanized which means that the rules and principles of human rights are at the core of the modern international law. This evolution also has influenced the rules of international law with respect to creation of new states and their recognition.
    This article is a case-study of Daesh or the Islamic state which is indeed neither Islamic nor a State mainly because it is not a legitimate entity under international law. The main argument here is in today’s international law the States are not allowed to recognize as lawful a situation or an entity such as Daesh which is created by a series of gross violations of international human rights law. Therefore, apart from the pre-requisites established by the 1933 Montevideo Convention, a new State will be recognized only in case of legitimacy.
    Keywords: the creation of states, recognition, legitimacy, Daesh, International law
  • Mohsen Mohebi *, Vahid Bazzar Pages 201-222
    A State is entitled as an injured State to invoke the responsibility of another State or international organization which is committed that act. A State other than an injured State is entitled to invoke the responsibility of another State. the Draft Articles on Responsibility of States for Internationally Wrongful Acts (2001) and Draft articles on the responsibility of international organizations (2011) were considered more limited powers to international organizations on concerning of Invocation to international responsibility. According to this documents, international organizations have not the right to Invocation to International Responsibility, Even if the obligation breached by the State is erga omnes. If an international organization breaches its international obligations, There is the possibility of Invocation by the injured international organization, But Invocation is possible by other international organizations other than an injured international organization, if the breached obligation is in realm of functions of invoking international organization. The article endeavored by clarifying the concept of Invocation, its role explained in relations between states and international organizations.
    Keywords: Invocation, International Responsibility of State, International Responsibility of International Organization, Injured State, State other than an injured State
  • Azadesadat Taheri * Pages 223-241
    Labour law emerged to protect workers after industrial revolution and soon found international aspects too. In this way, International Labour Organization (ILO) was established to set international labour standards. The organization recognized the necessity of providing a supervisory mechanism for implementing labour policies and standards. Labour inspection system was founded and has been developed working as this supervisory system indeed.
    Iran’s labour law has established a labour inspection system too and labour inspectors are responsible for implementing labour laws and regulations. In this regard they have wide range of powers and duties. This article attempts to compare these powers and duties in international labour standards and domestic law based on studying ILO conventions and Recommendations and Iran’s legal system. Results show although these two systems are similar but some obscurity concerning inspector’s powers reduce efficiency of labour inspection in Iran. Final remarks provide proposals to solve the problem.
    Keywords: labour law, labour inspection, worker, employer, International labour Organization