فهرست مطالب

دانش و توسعه - پیاپی 31 (تابستان 1389)

مجله دانش و توسعه
پیاپی 31 (تابستان 1389)

  • 208 صفحه، بهای روی جلد: 3,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/03/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ابوالفضل شاه آبادی صفحه 1
    هدف این مطالعه ارزیابی سهم رشد بهره وری کل عوامل، نیروی کار و موجودی سرمایه در رشد ارزش افزوده بخش غیرنفتی با استفاده از تابع تولید کاب داگلاس در طول برنامه های سوم، چهارم و پنجم قبل از انقلاب اسلامی (1356-1342) و برنامه های اول تا چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (1386-1368) می باشد.
    نتایج نشان می دهد نرخ رشد بهره وری کل عوامل و نرخ رشد ارزش افزوده بخش غیرنفتی طی دوره 1356-1342 (5/1% و 2/10%) و 1386-1368 (4/2% و 9/5%) بوده است که دارای نوسانات شدیدی می باشد. این پدیده ناشی از فقدان تاکید بر رویکرد ترکیبی (ایجاد ظرفیت های جدید و بطور همزمان افزایش بهره وری ظرفیت های موجود) در طول دوره مورد مطالعه است. هم چنین منابع رشد ارزش افزوده بخش غیرنفتی طی دوره 1356-1342، به ترتیب رشد موجودی سرمایه و رشد نیروی کار بوده است. به عبارت دیگر نرخ رشد ارزش افزوده بخش غیرنفتی طی دوره 1356-1342 از مدل رشد برونزا پیروی کرده است. در حالی که منابع رشد ارزش افزوده بخش غیرنفتی طی دوره 1386-1368 به ترتیب رشد موجودی سرمایه، رشد بهره وری کل عوامل و رشد نیروی کار می باشد، که این امر ناشی از کاهش قابل توجه رشد موجودی سرمایه بوده است.
    به نظر می رسد دلیل اصلی پایین بودن سهم رشد بهره وری کل عوامل در رشد ارزش افزوده بخش غیرنفتی، اتخاذ سیاستهای ناصحیح اقتصادی (تعیین دستوری دستمزدها، نرخ بهره بانکی، نرخ ارز، قیمت انرژی و سایر عوامل تولید و قیمت کالا و خدمات) است که موجب انحراف قیمت نسبی عوامل از فراوانی نسبی فیزیکی عوامل شده است.
    کلیدواژگان: رشد بهره وری کل عوامل، تابع تولید کاب داگلاس، نیروی کار، موجودی سرمایه، نرخ رشد بخش غیر نفتی
  • مصطفی سلیمی فر، زهرا شیرزور صفحه 29
    یکی از موضوعاتی که در دهه های اخیر در حوزه دانش اقتصاد به سرعت درحال گسترش بوده است اقتصاد اطلاعات است و عمده بحث ها در این حوزه به مساله اطلاعات نامتقارن مربوط می شود. اطلاعات در دنیای امروز و معاملات بورس، هسته کارایی بازار می باشد. از طرفی سرعت انتشار و تقارن اطلاعات نقش عمده و حساسی در کارایی بازار دارد. یکی از نقش های سازمان بورس این است که زمینه لازم برای سرمایه گذاران را جهت کسب اطلاعات مورد نیازشان فراهم کند. چنانچه این زمینه فراهم نشود به دلیل عدم تقارن اطلاعات، گروهی نسبت به گروه دیگر مزیت اطلاعاتی کسب کرده وبه سودهای غیرمتعارف دست می یابند. در مقابل هرچه بازار کاراتر باشد و تقارن اطلاعات بیشتر باشد امنیت بازار بیشتر بوده و با هدایت سرمایه گذاری ها به سمت تولید می توان به رشد اقتصادی بالاتری دست یافت. هدف مقاله حاضر اینست که به بررسی کارایی اطلاعاتی بازار سهام بپردازد و این که سازمان بورس چقدر در ایفای نقش خود موفق بوده است. در تحقیق حاضر کارایی در سطح ضعیف با آزمون فرضیه گام تصادفی مورد ارزیابی واقع شده است با این تفاوت که برای انجام این آزمون از آزمون نسبت واریانس که در زمره قویترین آزمون ها است استفاده شده است. علت استفاده از این آزمون به هنگام بودن و قدرت انعطاف پذیری آن نسبت به سایر آزمون ها است. نتایج تحقیق نشان می دهد که کارایی بازار بورس تهران در شرایطی که وجود ناهمسانی واریانس در این سری را لحاظ می کنیم، وجود دارد.
    کلیدواژگان: کارایی اطلاعاتی، بازار بورس، نسبت واریانس، آزمون گام تصادفی
  • احمد توکلی، جلال دهقانی سانیج صفحه 59
    در دهه اخیر، صنعت نساجی ایران بعنوان ریشه ای ترین صنعت کشور، با چالش های بسیاری مواجه بوده است که این چالش ها عمدتا ناشی از رقابت نابرابر با محصولات وارداتی، فرسودگی ماشین آلات، کمبود سرمایه گذاری و نظایر آن می باشد. تجربه کشور های موفق، جهت «برون رفت پایدار» از این بن بست، علاوه بر تمهیدات لازم جهت رفع مشکلات فوق، راهکار توسعه صادرات بوده است.در این تحقیق، پس از بررسی تئوری ها و نظریات مختلف در زمینه تجارت بین الملل و صادرات، عوامل تاثیرگذار را شناسایی کرده و سپس با استفاده از پرسشنامه، نظرات مدیران صنایع نساجی استان یزد جمع آوری و با آزمون T استیودنت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد تمام عوامل شناسایی شده موثر بودند. در ادامه با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مشخص گردید که تاثیر عوامل ذکر شده یکسان نمی باشد. سپس پرسشنامه مقایسات زوجی عوامل اصلی و پرسشنامه مربوط به عوامل فرعی بین مدیران توزیع شد و پس از جمع آوری اطلاعات مورد نظر، با استفاده از تکنیک AHP وزن عوامل اصلی بدست آمد و در نهایت با استفاده از تکنیک TOPSIS عوامل فرعی رتبه بندی شدند. نتایج حاکی از آن است که کیفیت محصولات و نگرش راهبردی شرکت ها جهت حضور در بازارهای جهانی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر توسعه صادرات این صنعت می باشد.
    کلیدواژگان: صادرات غیر نفتی، صنایع نساجی استان یزد، تصمیم گیری های چند معیاره
  • آرش شاهین، زهرا ابوالحسنی صفحه 75
    امروزه صنایع خدماتی نقش اساسی و مهمی در رشد و توسعه اقتصادی کشورها ایفا می کنند و در این میان نقش و اهمیت جایگاه صنعت بیمه به عنوان صنعت مولد و حمایت کننده از صنایع دیگر بر کسی پوشیده نیست. از سوی دیگر جهان بیمه به سرعت در حال تغییر و تحول و رقابتی شدن است و لازمه پیشرفت، ادامه حیات و باقی ماندن در صحنه، درک درست نیازهای مشتریان و جلب رضایت آنان می باشد. کیفیت برتر خدمات به عنوان یکی از محورهای کلیدی در جلب رضایت مشتریان شناخته شده است.کیفیت خدمات در صنعت بیمه به میزان زیادی به عملکرد کارکنان بستگی دارد. بنابراین به جرات می توان عنوان نمود که در این صنعت، کیفیت خدمات داخلی در تامین رضایت مشتری اهرمی راهبردی محسوب می گردد. در الگوی اصلاح شده شکاف های کیفیت خدمات، هفت شکاف (کمبود) اصلی درباره مفهوم کیفیت خدمات شناسایی شده است، سه شکاف این مدل به بازار داخلی سازمان مربوط می شود. بنابراین، این پژوهش باتوجه به اهمیت نقش شکاف های داخلی کیفیت خدمات در سامان دهی بازار داخلی سازمان ها، با هدف اندازه گیری شکاف (کمبود)3 داخلی 3 کیفیت خدمات (تفاوت بین مشخصات کیفیتی خدمات عرضه شده و نحوه ارائه خدمات) در صنعت بیمه شکل گرفته است. در راستای جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای (کتاب، پایان نامه و...) و پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کارکنان شرکت بیمه ایران در استان اصفهان از فروردین تا خرداد 1387 هستند. با توجه به تعداد کم جامعه آماری، نمونه گیری صورت نگرفته است و تحلیل های آماری بر روی کل جامعه انجام شده است. جهت اندازه گیری میزان این شکاف داخلی از آمار توصیفی کمک گرفته ایم، اندازه شکاف داخلی3 کیفیت خدمات در شرکت بیمه ایران در استان اصفهان عدد 2359/2 محاسبه شده است.
    کلیدواژگان: شکاف های داخلی کیفیت خدمات، رضایت شغلی، ابزار اینت سروکوال، بازار داخلی، مشتری داخلی
  • داریوش فرید، سیدحیدر میرفخرالدینی، علیرضا رجبی پور میبدی * صفحه 96

    یکی از روش های شناخته شده برای اندازه گیری، پیش بینی و مدیریت ریسک، ارزش در معرض ریسک است که در سال های اخیر مورد استقبال گسترده ی نهادهای مالی قرار گرفته است. ارزش در معرض ریسک (VaR)، روشی برای تشخیص و ارزیابی ریسک است که از تکنیک های آماری استاندارد که به طور روزمره در زمینه های دیگر نیز بکار می رود، استفاده می نماید. این پژوهش به دنبال راهکاری مناسب برای مدیریت ریسک سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار و گزینش پرتفویی بهینه با استفاده از مفهوم ارزش در معرض ریسک می باشد که از طریق تکنیک شبیه سازی مونت کارلو (MCS) محاسبه می گردد. امروزه به سبب ارائه نرم افزارهای نوین شبیه سازی، محاسبه این مفهوم بیش از پیش تسهیل شده است. در این پژوهش پس از ارائه تعاریفی از ریسک، ارزش در معرض ریسک و شبیه سازی مونت کارلو، میزان ارزش در معرض ریسک چند سهم با استفاده از تکنیک شبیه سازی مونت کارلو محاسبه شده است. در پایان با بکارگیری مدلی ترکیبی حجم بهینه سرمایه گذاری در هر یک از سهام معین شده است.

    کلیدواژگان: ریسک، مدیریت ریسک، ارزش در معرض ریسک (VaR)، شبیه سازی، تکنیک شبیه سازی مونت کارلو (MCS)
  • احمد صباحی، زهرا دهقان شبانی، روح الله شهنازی صفحه 119
    توزیع درآمد در اقتصاد که به معنای تقسیم درآمد ملی بین گروه ها، طبقات اجتماعی و بخش های اقتصادی است یکی از مولفه های تاثیرگذار بر عدالت اجتماعی محسوب می شود. عوامل زیادی از جمله بهره وری نیروی کار و نرخ اشتغال بر نحوه توزیع درآمد موثر می باشد و هدف این تحقیق شناسایی تاثیر بهره وری نیروی کار بر توزیع درآمد است. در این مقاله ابتدا مبانی نظری اثر بهره وری نیروی کار بر توزیع درآمد بررسی شده است. سپس بر اساس هفت ویژگی یک شاخص نابرابری مطلوب معرفی شده توسط دالتون (1920)، شاخص ضریب جینی به عنوان شاخص توزیع درآمد بهینه انتخاب شده است. در ادامه مدل مورد استفاده در این تحقیق بر اساس مبانی تئوریک و مطالعات تجربی قبلی طراحی شده است و با استفاده از تکنیک داده های تابلویی برای 32 کشور در حال توسعه طی دوره (2005-1998) مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از تخمین الگوی تحقیق نشان می دهد افزایش تورم و رشد اقتصادی موجب نابرابرتر شدن توزیع درآمد می شود. همچنین رشد بهره وری نیروی کار و درآمد مالیاتی و مخارج مصرفی دولت توزیع درآمد را برابرتر می کنند.
    کلیدواژگان: بهره وری نیروی کار، توزیع درآمد، ضریب جینی، داده های تابلویی
  • علیرضا شکیبایی، فاطمه کبری بطا صفحه 141
    هدف اصلی این مقاله بررسی پتانسیل تجاری و تاثیر آن بر میزان افزایش تجارت دو جانبه بین کشورهای بلوک منطقه آسیای جنوب غربی می باشد. بر این اساس مقاله به دنبال پاسخ به این سوال است که: آیا همکاری های تجاری اعضای بلوک منطقه آسیای جنوب غربی می تواند به افزایش تجارت دو جانبه آن ها منجر شود؟ برای پاسخ به این سوال، از مدل جاذبه تعمیم یافته و برای تخمین آن از روش اقتصاد سنجی با داده های تابلویی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که متغیرهای مستقل تولید ناخالص داخلی و فاصله جغرافیایی بین آنها تا حد زیادی همکاری های اقتصادی دوجانبه بین آن ها را توجیه می کند، که این می تواند زمینه ساز افزایش جریانات تجاری دو جانبه میان این کشورها باشد. نتایج برآورد، پتانسیل تجاری کشور ایران و یکپارچگی اقتصادی کشورهای عضو بلوک منطقه آسیای جنوب غربی در تجارت را مقدار 61 درصد نشان می دهد و بیان می کند، که حجم جریانات تجاری دوجانبه میان آنها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: پتانسیل تجاری، تجارت دوجانبه، آسیای جنوب غربی، مدل جاذبه تعمیم یافته
  • علی اکبر ناجی میدانی، محمدعلی فلاحی، مریم ذبیحی صفحه 160
    در این مقاله، تاثیر پویای برخی متغیرهای کلان اقتصادی یعنی حجم پول، تولید ناخالص داخلی، شاخص قیمت مصرف کننده و نرخ ارز بر رفتار شاخص قیمت مسکن در ایران، با استفاده از الگوی تصحیح خطا بررسی می شود. نتایج برآورد الگو که با استفاده از داده های فصلی طی دوره زمانی 1369-1386 و با به کارگیری روش همگرایی بلندمدت یوهانسن- جوسیلیوس به دست آمده است، حاکی از آن است که تمامی این متغیرها با شاخص قیمت مسکن رابطه معنی دار و مثبت دارند. تجزیه واریانس خطای پیش بینی نیز نشان می دهد که تا دوره پنجم سهم زیادی از تغییرات قیمت مسکن توسط خود این متغیر توجیه می شود و با افزایش دوره وقفه، سهم متغیرهای تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز، حجم پول و شاخص قیمت مصرف کننده، در توضیح نوسانات شاخص قیمت مسکن افزایش می یابد. همچنین واکنش شاخص قیمت مسکن به ضربه ای معادل یک انحراف معیار در متغیرهای فوق به صورت افزایش شاخص ظاهر می شود و با گذشت 10 دوره، مقدار آن در سطح دائمی خود قرار می گیرد. مقدار ضریب تصحیح خطا 17/0- و از نظر آماری معنی دار است، بنابراین در هر دوره حدود 17 درصد از عدم تعادل در قیمت مسکن تعدیل می شود. کندی تعدیل با توجه به ماهیت بخش مسکن در ایران کاملا منطقی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: قیمت، مسکن، همگرایی بلندمدت، الگوی تصحیح خطا، اقتصاد ایران
  • نورمحمد یعقوبی، مصیب پهلوانی، مریم بارکزایی * صفحه 187

    ظهور جامعه شبکه ای و عصر اطلاعات، سرآغاز دگرگونی های همه جانبه در ابعاد و عرصه های مختلف حیات امروزی بشر است. عنصر اصلی کنشگرهای اجتماعی و هندسه معرفتی شرایط نوین، بر فهم انگاره ای متمرکز است که فناوری اطلاعات و ارتباطات در کانون آن قرار دارند. با وجود این، ظهور عصر اطلاعات با پدیده ای به نام«شکاف دیجیتالی»همراه است و سکونتگاه های روستایی از جمله بخش های مهم نظام اجتماعی است که از این پدیده بیشتر از مناطق شهری رنج می برد. با توجه به اهمیت موضوع، تحقیق حاضر به مطالعه بسترهای توسعه روستایی مبتنی بر فناوری اطلاعات ازمنظر ابعاد سه گانه (ساختاری، محتوایی، زمینه ای) در استان سیستان و بلوچستان پرداخته است. روش مورد استفاده در این تحقیق روش توصیفی - پیمایشی است و داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده است. یافته های به دست آمده از این تحقیق، نشان می دهد که بسترهای توسعه روستایی مبتنی بر فناوری اطلاعات در جامعه مورد مطالعه فراهم نیست. همچنین در پایان نیز در چارچوب یافته های تحقیق، پیشنهاداتی در جهت توسعه روستایی مبتنی بر فناوری اطلاعات ارائه گردیده است.

    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، توسعه روستایی، بعد ساختاری، بعد محتوایی، بعد زمینه ای
|
  • Abolfazl Shahabadi Page 1
    The aim of this study is to investigate the share of total factor productivity growth (TFPG), labor force growth and physical capital growth on the value added growth of non-oil sector by applying the Cob-Douglass production function during the third, fourth and fifth development plans before the Islamic revolution of Iran (1342-1356), and during the first, second, third and forth economic, social and cultural development plans of I.R.IRAN (1368-1386). The results show that the TFP growth rate and the value added growth rate of non-oil sector during the period of 1342-1356 (1/5% and 10/2%) and 1368-1386 (2/4% and 5/9%), due to the lack of synthetic method (creating the new capacities and increasing the productivity of presented capacities simultaneously), have the severe fluctuations, respectively. Also the sources of the growth of the non-oil sector Value Added of Iran’s economy during 1342-1356 are physical capital and labor force growth, respectively. In other words, the non-oil sector value added growth rate of Iran has conformed from the exogenous growth model in this period. But the growth sources of the non-oil sector value added during 1368-1386 are physical capital, TFP and labor force growth rate, respectively, which the reason of this object is noticeable decreasing in physical capital growth. It seems that the basic factor of low share of the TFP growth in non-oil sector value added growth rate in Iran’s economy is due to the choices of incorrect policies (state control of wages, interest rate, exchange rate, energy price and price of other factors of pproduction), that distort the relative price factors from physical comparative abundance of factors.
  • Mostafa Salimifar, Zahra Shirzour Page 29
    One of the issues that in recent decades in the field of information economy is rapidly expanding economy under information and discussion in this major economic problem of asymmetric information is related. As we know in today's world information and trading stock market performance is the core. Lateral velocity and symmetry of the main role of information and market efficiency is critical. One of the roles Stock firms is that the necessary ground for investors to provide information about the spaces. If this field does not provide due to the asymmetry of information, group information advantage compared to other income earned unusual achieve. Whatever is in front of more efficient market and security market is more symmetry and more investment to produce guidance can be found in access to higher economic growth. The aim of this paper is that in line with this organization how much stock exchange has been successful in its role to the performance of the stock market pay data. In this study low-level performance with random walk hypothesis test evaluated the difference situated to perform this test, variance ratio test, which is among the strongest tests were used. Using this test due to updated its flexibility and power than other tests are. The results show that the Tehran stock market performance in a situation where there dissonance in terms of the variance in this series, we are.
  • Ahmad Tavakoli, Jalal Dehghani Sanij Page 59
    In recent decades, the textile industry, one of the major industries in Iran, has faced increasing challenges. These challenges are mainly due to unequal competition of internal firms with imported products, obsolescent machineries, lack of sufficient investment and etc. Use of advanced countries’ experiences in this regard as well as providing required facilities has been the major solutions for solving such a problem. In this research, the factors influencing export activities in textile industry was identified. Then, the opinions of Yazd textile industry managers have been gathered using questionnaires and analyzed through t-student test. The results show that all identified factors are influential. Next, pair-wise comparison questionnaires of both main and secondary factors have been distributed among managers. Analyzing the gathered data with AHP technique resulted in the weighting of main factor. The secondary factors were ranked using TOPSIS technique. The findings indicate that the qualities of products as well as strategic direction of firms for developing in global markets are among the most important factors affecting on textile industry exports.
  • Dr. Arash Shahin, Zahra Abolhasani Page 75
    Nowadays service industry plays an essential and significant role in economic growth and development of nations, while the role and importance of insurance industry as a supporting base of other industries is apparent. On the other hand, the world of insurance is rapidly changing and getting competitive and correct understanding of customer's requirements and their satisfaction are essentials for organizations to survive and grow. Superior service quality has been recognized as a key player in satisfying customers. In the insurance industry, service quality is mostly dependent upon personnel performance. Therefore, it can be argued that in this industry, the quality of internal service is a strategic means towards customer satisfaction. In the modified model of service quality gaps, seven major gaps have been addressed of which, three gaps are related to the internal environment of organization. Therefore, this investigation has been conducted in the insurance industry considering the important role of internal service quality gaps in structuring internal environment of organizations and based on the measurement of the third internal service quality gap, i.e. the difference between quality characteristics and delivery of service. The collected data is both library and questionnaire based. The statistical population of this research includes all of the personnel of the Iran Insurance Company in the province of Isfahan from mid of March to mid of June 2008. Due to the small size of statistical population, sampling has not been performed and statistical analysis has been made on the whole population. The third internal gap has been measured using descriptive analysis and it has been computed as 2.2359 at the studied company.
  • Daryush Farid, Seyed Heydar Mirfakhraddiny, Alireza Rajabipoor Meybodi Page 96

    One of Known methods for measuring, forecasting and managing risk is value at risk, which recently has been used by financial institutions extensively. Value at risk (VaR) is a method for recognizing and evaluating risk and uses standard statistical techniques that have daily using in other contexts. This research is seeking a career for managing investment risk in stock exchange and selection an optimal Portfolio using ‘value at risk concept’ which could calculate by Monte Carlo simulation technique (MCS). Today, measuring of this concept simplified, because of that new softwares offered. In this research, after presenting definitions of risk, risk management, value at risk and Monte Carlo simulation technique, calculated value at risk of stocks using Monte Carlo simulation technique. Finally, optimal investment of any stock has determined using a compound model.

  • Ahmad Sabahi, Zahra Dehghan Shabani, Rouhollah Shahnazi Page 119
    Distribution income show how national income divide between economic sectors and social groups. It effect on social justice and many factors effect on it, such as productivity of labor force and employment rate. In this paper, factors affecting distribution income, especially productivity of labor force have been analyzed by Panel Data model for 32 countries during 1998-2005. The results show economic growth rate and inflation rate have positive effect on inequality of income. Distribution Productivity of labor force, Tax revenue and General government final consumption expenditure has negative effects on inequality of income distribution.
  • Alireza Shakibai, Fatemeh Kobra Bata Page 141
    The main purpose of this paper is to investigate the trade potential and its effects on increasing bilateral trade between the South West Asia regions, countries. Therefor, this paper aims to answer this question that: Could trade cooperation the South West Asia region's countries led to increase bilateral trade? To answer this question, Generalized Gravity Model is used and it is estimated by Panel Data method. The results indicate that GDP and geographical distance as independent variables, justify economic cooperation between them, mostly. This can lead to an increase in bilateral trade cooperation between these countries. The results show that the trade potential of the Iranian economy and the integration to the other members of the South West Asia region countries as a 61 percent in trade and also increase the value of bilateral trade flows between these countries.
  • Ali Akbar Naji Meidani, Mohammad Ali Falahi, Maryam Zabihi Page 160
    The purpose of this study is to examine the dynamic effects of some macroeconomic variables: money stock, gross domestic product, consumer price index and exchange rates on determining housing price index behavior in Iran using the error correction model. Using seasonal data, the model is estimated by Johansen-Juselius cointegration approach during 1990-2007. The results reveal that all variables have a significant and positive relationship with housing price index. Forecast error variance decomposition shows that a large amount of house price changes can be explained by the variable itself until the fifth period, and with the increase of lag periods, share of gross domestic product, exchange rates, money and consumer price index would increase in explaining housing price index fluctuations. Furthermore, the response of housing price index to one standard deviation impulse in the aforementioned variables results in housing price index increase, and it returns to the permanent level after ten periods. The value of error correction coefficient is equal to -0.17 and is statistically significant; therefore, about 17 percent of housing price disequilibrium would be adjusted in each period. With regard to the nature of housing sector in Iran, such slow adjustment seems to be quite rational.
  • Nour Mohammad Yaghoubi, Mosayeb Pahlavani, Maryam Barakzaei Page 187

    The emergence of the network society and information age is the onset of overall changes in different facets of the nowadays human life. The main element of the social actors and cognitive knowledge of new conditions is based on a concentrated image in which Information and Communication Technology (ICT) is in the center. The present importance of these technologies may be as much as the energy sources in the past industrial revolution. If energy production and distribution was the building block of the industrial society, producing and conveying of information would be the building block element of informational society. However, the emergence of information age is accompanied with a phenomenon which is called ‘digital gap’, and the rural areas are one of the most significant sectors of social system which suffer from these phenomenon more than urban areas. Regarding the significance of this issue, the present study aims to investigate the fields of ICT- based rural development concerning triple dimensions (structure, context, and content) in Sistan and Baluchestan Province. The applied method in this study is descriptive- measuring, and the data collection has been via questionnaire. The findings indicate that the fields of ICT- based rural development have not been provided in the investigated areas. At the end, regarding the findings, some suggestions have been presented in order to have ICI- based rural development.