فهرست مطالب

علوم و تکنولوژی محیط زیست - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 51، زمستان 1390)

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 51، زمستان 1390)

  • 106 صفحه، بهای روی جلد: 18,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/11/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد ابراهیم بنی حبیب، محمد ولی پور، سیدمحمودرضا بهبهانی صفحه 1
    در مقاله حاضر قابلیت مدل خود همبسته شبکه عصبی مصنوعی دینامیک برای پیش بینی جریان ماهانه ورودی مخزن سد دز ارزیابی شده و نتایج به دست آمده با مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی استاتیک مقایسه شده است. در تحقیقات قبل مقایسه مدل های استاتیک و دینامیک در شبکه های عصبی مصنوعی صورت نگرفته است. ضمنا تحقیق حاضر از حیث خودهمبستگی مدل شبکه عصبی مصنوعی، دارای نوآوری می باشد. در این تحقیق آبدهی های ماهانه بین سال های 1334 تا 1380 استفاده شده است. به طوری که آمار مربوط به 42 سال اول برای آموزش مدل ها و 5 سال اخیر برای پیش بینی مدل ها استفاده گردید. ساختار های مختلف برای مدل های شبکه عصبی مصنوعی استاتیک و دینامیک با مقایسه شاخص جذر متوسط مربع خطا بررسی گردید. در ابتدا با استفاده از داده های مهر 1334 تا شهریور 1376 در مرحله آموزش مدل ها بهترین ساختار مدل های شبکه عصبی مصنوعی استاتیک و دینامیک به دست آمد. سپس بر اساس ساختارهای بهینه، جریان ماهانه ورودی به مخزن سد دز پیش بینی شده و با داده های مشاهده ای مهر 1376 تا شهریور 1381 مقایسه گردید. در این تحقیق همچنین دونوع تابع فعالیت شعاعی و سیگموئیدی و تعداد نرون های مختلف در لایه میانی، بررسی شد. نتایج نشان داد که بهترین مدل در پیش بینی جریان ورودی به مخزن سد دز، مدل خود همبسته شبکه عصبی مصنوعی با تابع فعالیت سیگموئیدی و تعداد 17 نرون در لایه میانی می با شد. مدل های خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی استاتیک و دینامیک با تابع فعالیت سیگموئیدی جریان ورودی به مخزن سد دز را از 5 سال قبل پیش بینی می نمایند.
    کلیدواژگان: پیش بینی جریان ورودی به مخزن سد، سد دز، مدل خودهمبسته شبکه عصبی مصنوعی
  • مجید بیاتیان، عبدالرحمن بهرامی، رستم گلمحمدی، فرشید قربانی شهنا صفحه 15
    یکی از روش های کنترل ذرات، استفاده از شارژ الکتریکی در اسکرابرهای تر (CWS) می باشد. استفاده از این فن آوری از سال 1975 به طور فراگیر آغاز شد. این سیستم ها در جایی کاربرد دارند که بتوان از اسکرابر در جمع آوری آلاینده ها استفاده نمود. در اصل این سیستم فقط بازده جمع آوری را افزایش می دهد و فن آوری جدید برای جمع آوری آلاینده ها نمی باشد. سیلیس از جمله موادی است که در صنایع مختلف کاربرد داشته و کارگران با ذرات آن تماس دارند و خطرناک بودن آن ها برای انسان به اثبات رسیده است.
    براین اساس طبق توصیه ACGIH ابتدا سیستم تهویه ای به صورت پایلوت طراحی و نصب گردید. در مرحله بعد با استفاده از یک مبدل برقی DC با ولتاژ 1275 ولت آب باردار شد. سپس با اندازه گیری افت فشار توسط لوله پیتوت و در نظر گرفتن شرایط ایزوکنتیک در هنگام نمونه برداری قطر پروپ نمونه برداری محاسبه شد. نمونه گیری به صورت درختی انجام یافت و با توجه به این که هر آزمایش سه بار تکرار گردید، در کل 72 نمونه گرفته شد. تجزیه نمونه ها به صورت وزنی و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری Mann'' withnnyانجام گرفت.
    با توجه به اندازه گیری های انجام شده توسط ولت متر و آمپر سنج در حین باردار شدن آب میدانی به بزرگی بیش از 1014*3 الکترون ایجاد گردید. با در نظر گرفتن شرایط ایزوکنتیک در حین نمونه برداری قطر پروپ2 میلی متر شد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که: 1- در یک دبی مشخص مداخله الکتریکی باعث افزایش بازده جمع آوری ذرات قابل استنشاق می شود. در حالی که این مداخله الکتریکی برروی بازده جمع آوری ذرات غیر قابل استنشاق تاثیر قابل توجهی ندارد.2- اثر مداخله الکتریکی با بار مثبت بیشتر از اثر مداخله الکتریکی با بار منفی می باشد.3- با افزایش دبی آب بازده جمع آوری ذرات قابل استنشاق و غیر قابل استنشاق ذرات سیلیس افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: شارژ الکتریکی، اسکرابر مه پاش، حذف ذرات سیلیس، بازده
  • سمیه اسکندری، آرزو طهمورث پور، مهران هودجی * صفحه 27

    پساب کارخانه های تبدیل ذغال سنگ، در زمره مهم ترین پساب های آلاینده محیط زیست می باشد. برای تصفیه این گونه پساب ها، اغلب از سیستم های بیولوژیکی هوازی استفاده می شود. درصد حذف مواد آلاینده در این سیستم ها، بستگی به میزان فعالیت میکروارگانیسم های موجود دارد. برخی از مواد موجود در پساب ها برای فعالیت میکرو ارگانیسم ها حالت بازدارنده دارند، مثل تولوئن و فنل. فنل و ترکیبات آن در مقادیر بالا برای محیط زیست و انسان سمی محسوب می شود، حذف این ترکیب از پساب ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. راه های مختلفی برای تصفیه فنل و از بین بردن آن وجود دارد که از بین این روش ها بهترین روش تصفیه زیستی است. در طی این تحقیق از طریق جداسازی سویه های بومی که در پساب فنل دار کارخانه ذوب آهن وجود داشتند اقدام به شناسایی، حذف فنل و سازش پذیر کردن سویه ها به مقادیر بالای فنل گردید. نتایج نشان داد از بین سویه های جدا شده گونه ای از جنس سودوموناس مقدار فنل را از 2233 میلی گرم بر لیتر در طی مدت 96 ساعت به صفر رساند و گونه ای دیگر این مقدار را در طی مدت 120 ساعت به صفر رساند. با به کارگیری این سویه ها به تنهایی و یا حتی به صورت ترکیبی از چند سویه سازگار شده با مقدار بالای فنل می توان میزان فنل موجود در این پساب ها را در طی مدت زمان کوتاه تری به صفر رساند.

    کلیدواژگان: تصفیه زیستی، فنل، جداسازی، باکتری بومی، پساب
  • رسول قاسم زاده، افضل کریمی، فرزانه وهاب زاده صفحه 39
    در مطالعه حاضر قارچ ریسه سفید فانروکایت کریسوسپوریوم به صورت کشت آزاد و تثبیت یافته بر سنگ معدنی آذرین به حالت های ساکن و همزن دار، با استفاده از محیط کشت با منبع محدود کننده نیتروژن رشد داده شد تا توانایی آن در تخریب انواع مختلف رنگ زاهای نساجی مورد مطالعه قرار گیرد. این قارچ توانست گروه های ساختاری مختلف رنگ زاها شامل: آزوئیک، رآکتیو، اسیدی، بازی، دیسپرس و متال کمپلکس با غلظت ppm 45 را در طول 15-7 روز به طورکامل رنگ زدایی کند. به غیر از متال کمپلکس که تنها از طریق جذب زیستی رنگ زدایی شد، گروه های رنگ زای دیگر توسط آنزیم های لیگنیناز و منگنز پراکسیداز تولید شده توسط قارچ تجزیه شدند.
    در طول فرآیند رنگ زدایی، فعالیت آنزیم های منگنز پراکسیداز و لیگنیناز مشاهده گردید. حداکثر فعالیت هر یک از این آنزیم ها به ترتیب در روزهای 7 و 9 برابر با U/L 174 و U/L 500 در محیط کشت تثبیت یافته و لرزان بود
    کلیدواژگان: رنگ زدایی، فانروکایت کریسوسپوریوم تثبیت شده، سنگ آذرین، لیگنینازی، منگنز پراکسیداز
  • مسعود طبری، آزاده صالحی صفحه 49
    به منظور بررسی تاثیر آبیاری با فاضلاب شهری بر تجمع فلزات سنگین (آهن، منگنز، کروم، سرب و کادمیم)، لایه های خاک دو توده دست کاشت کاج تهران (Pinus eldarica Medw.) 1- آبیاری شده با فاضلاب شهری و 2- آبیاری شده با آب چاه، در حومه شهر تهران، مطالعه شد. در هر توده مورد مطالعه، پروفیل های خاک حفر و نمونه ها از عمق های 15-0، 30-15 و 60-30 سانتی متری جمع آوری گردید. نمونه های آب (فاضلاب شهری و آب چاه) در طول 6 ماه (از ابتدای تیر تا پایان آذرماه) با 3 تکرار در هر ماه برداشت شد. نتایج نشان داد که فاضلاب شهری به طور معنی داری (01/0>p) مقادیر بیشتری از فلزات سنگین آهن (Fe)، منگنز (Mn)، سرب (Pb) و کروم (Cr) را در مقایسه با آب چاه دارا می باشد. سطح این فلزات در فاضلاب شهری بیش از حد مجاز توصیه شده توسط WHO برای آبیاری اراضی بود. غلظت این فلزات سنگین در خاک آبیاری شده با فاضلاب شهری حدود 5/1 برابر آن ها در خاک آبیاری شده با آب چاه و در هر دو توده در لایه سطحی (عمق 15-0 سانتی متری) بیشتر از لایه های زیرین بود. غلظت فلزات سنگین خاک، به استثنای Pb، زیر حد بحرانی بود. هیچ غلظتی از کادمیم (Cd) در نمونه های آب و خاک مشاهده نشد. بر اساس نتایج تحقیق حاضر، با توجه به بالا بودن سطح فلزات سنگین فاضلاب شهری، استفاده طولانی مدت از آن در امر آبیاری می تواند باعث افزایش بیش از حد مجاز فلزات سنگین در خاک شود. بنابراین مقرراتی باید در زمینه استفاده از فاضلاب شهری به عنوان آب آبیاری به منظور 1- کنترل محتوای فلزات سنگینی که ممکن است به خاک اضافه شوند و 2- کاهش خطر تاثیرات منفی روی سلامت اکوسیستم مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آبیاری، فاضلاب شهری، فلزات سنگین، آلودگی خاک
  • عباس اخوان سپهی، الهه ناظر، باقر یخچالی، محمدرضا ناظر صفحه 61
    تولوئن یکی از محصولات اصلی پتروشیمی است که به علت سمیت بالا، جهش زایی، سرطان زایی و اثرات مخرب بر زاد و ولد یکی از مواد آلوده کننده رایج محیط زیست می باشد که در اثر نشت مواد سوختی، حلال یا شیمیایی باعث آلودگی محیط زیست می شود. روش های مختلفی برای حذف این ماده از خاک وجود داردکه یکی از بهترین و آسان ترین روش ها، روش زیستی است.
    قارچ ها و باکتری های هوازی وبی هوازی جمعیت میکروبی غالب در تجزیه تولوئن هستند. سویه ای مفید تر است که توانایی تجزیه تولوئن را در غلظت بالا دارا باشد. در این مطالعه 6 سویه باکتری ازخاک اطراف مجتمع پتروشیمی اصفهان جدا شدند. این سویه هااز تولوئن به عنوان منبع کربن و انرژی استفاده نمودند و به این منظور در معرض غلظت 100-1% تولوئن قرار گرفتند. یکی از سویه ها توانست تا50% غلظت تولوئن رشد کند و در نتیجه بیشترین رشد را داشته باشد. این سویه توسط رنگ آمیزی گرم، تست های بیو شیمیایی و تکنیک sequensing S rRNA16 مورد شناسایی قرار گرفت که به عنوان Bacillus pumilus شناسایی شد. به علاوه میزان حذف غلظت های مختلف تولوئن در زمان رشد این باکتری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد سویه مورد نظر می تواند توانایی مناسبی در تجزیه تولوئن در محیط زیست و پاک سازی ان داشته باشد.
    کلیدواژگان: تجزیه زیستی، تولوئن، آلودگی، Bacillas pumilus
  • زهرا عابدی، ناصر محرم نژاد، برهان ریاضی، مریم بیات * صفحه 67

    سد سازبن، دریکی ازسرشاخه های حوزه کرخه دراستان ایلام، شرق سرآبله ودرحدود 3 کیلومتر بعدازتلاقی دو رودخانه سیمره و چرداول در داخل تنگ سازبن احداث خواهد شد. جهت تعیین ارزش پوشش گیاهی واقع درمخزن، ابتدا بابازدید ازمنطقه پوشش گیاهی براساس روش های متداول دردنیا با نمونه برداری سیستماتیک -تصادفی شناسایی، سپس با توجه به قوانین نرخ گذاری درکشور ارزش جنگل ها ومراتع برآورد و درنهایت مشخص شد باتشکیل دریاچه سد مخزنی سازبن درحدود 3269 هکتار مرتع (شکرتیغال Echinops orientalis، گون Astragalus gossypinus، جو وحشی Hordeum spontaneum و...)وحدود 71 هکتار جنگل که مهم ترین گونه های آن شامل بادام وحشی Amygdalus scoparia، بنه Pistacia وبلوط Quercus brantii.و.. است، به زیر آب خواهد رفت. خسارت وارده 3.198.970.040 میلیارد ریال بر آوردشد که در برابر660 میلیارد ریال سود حاصل از احداث سد سازبن کم و با در آمد حاصل از تولید انرژی و مصارف آب قابل جبران می باشد.

    کلیدواژگان: سد و نیروگاه، سازبن، برآورد خسارت، ارزش پوشش گیاهی، ایلام
  • ناهید شهسواری پور، عباس اسماعیلی ساری صفحه 81
    محدودیت منابع آب و افزایش احتمالی آلودگی آب ها به انواع آلاینده ها در اثر فعالیت های انسانی منجر به تشدید طرح کنترل کیفیت آب ها گردیده است. از طرفی پیامدهای اجتماعی و اقتصادی ناشی از مصرف مستقیم و غیر مستقیم آب آلوده اهمیت این کنترل را دو چندان کرده است. آلودگی مدفوعی منابع آب یکی از مشکلات مهم و اساسی بهداشت آب می باشد که جهت جلوگیری و پیشگیری از اپیدمی بیماری های میکروبی گوارشی، شناسایی آن ها حایز اهمیت است. به منظور مطالعه و تعیین کیفیت آب رودخانه هراز نمونه برداری از این رودخانه طی سال های 83-1382 به صورت ماهانه از 17 ایستگاه در محدوده امام زاده هاشم تا پلیس راه بایجان انجام گرفت. نمونه های آب از نظر آلودگی میکروبی با توجه به شاخص های موجود (ایشرشیاکلی، کل باکتری های مدفوعی و کلیفرم مدفوعی) مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان آلودگی در پایین دست رودخانه بیشتر از بالا دست رودخانه می باشد و آلودگی میکروبی رودخانه هراز در فصل بهار در تمامی ایستگاه ها بیشتر از سایر فصول است. نتایج همچنین بیانگر این است که میانگین ایشرشیاکلی و کلیفرم در آب های رودخانه هراز در مقایسه با استانداردهای جهانی به دلیل انواع فاضلاب های خانگی، شهری، کشاورزی، ازدحام جمعیت و... از حد استاندارد تعیین شده برای اکثر کاربری ها بسیار فراتر بوده و آب این رودخانه از کیفیت بهداشتی مناسبی برخوردار نیست.
    کلیدواژگان: رودخانه هراز، آلودگی میکروبی، ایشرشیاکلی، کلیفرم، استان مازندران
|
  • Mohammad Ebrahim Banihabib, Mohammad Valipoor, S. Mahmood Behbahani Page 1
    In this paper, the capability of autoregressive static and artificial dynamic neural networks models was compared for forecasting of monthly inflow of Dez reservoir. In previous researches, static and artificial dynamic neural networks models have not been compared for above-mentioned propose. In addition, using artificial neural network model as an autoregressive model is innovation point of this research. Monthly flow data of Dez station in Dez River in years1955 to 2001 is used in this research. Data of 42 former years and 5 recent years are used for Training and testing data set, respectively. Different structure for the static and artificial dynamic neural network models were evaluated by comparing the root-mean-square error (RMSE) of the models. First, static and artificial dynamic neural network models were selected in training phase using data from October 1955 to September 1997. Then, using the selected structures, the monthly forecasted inflow of reservoir was compared with observed data from October 1997 to September 2001. Also, two types of radial and sigmoid activation function and the number of neurons in the hidden layer were investigated in this study. Results showed that the best model to forecast the reservoir inflow is autoregressive artificial neural network model associated with the sigmoid activation function and 17 neurons in the hidden layers. Artificial dynamic neural network model with sigmoid activation function can forecast reservoir inflow for 5 years better than static artificial neural network's model.
    Keywords: Forecasting of the reservoir inflow, Dez dam, autoregressive artificial neural network model
  • Majid Bayatian, Abdolrahman Bahrami, Rostam Golmohammadi, Farshid Ghorbani Shahna Page 15
    One of the particle control methods is electrostatic charging with scrubbing to produce the charged wet scrubber (CWS). This technology has been used since. This system is practical where the scrubber can be used to remove the pollutants. In fact this system can increase the collecting efficiency and it is not a new technology to control the air pollution. Silica has a very high application in industry. The workers are exposed to these particles and these particles are so dangerous for man kind. Therefore according to ACGIH offer the local ventilation system on pilot has been designed and installed at the first step. Then with a -Volt direct current (DC) power, While the water was charging, electron were produced in the system. With measuring pressure loss by pitot tube and on isokenetic condition, prop diameter became millimeters. Sampling was based on tree method and samples were taken. The result of examination indicated that: In a specified water flow, charging droplet increased inhalation particles collecting efficiency, but this charging droplet isnt effective to non inhalation particles collecting efficiency. Positive charging droplet is the most effective than negative charging droplet. Increasing water flow leads to increasing efficiency in collecting particles.
    Keywords: Charging Electrical, Eliminated silica Particle, Spray Tower, Efficiency
  • Arezoo Tahmourespour, Mehran Hoodaji, Somaye Eskandary Page 27

    Wastewater of coal tar plants is counted wastewater pollutant for the environment. For degradation wastewater, usage of Biological systems is a common way. The percentage of removal pollutant is depended on rare types of microorganism's activities. Some of the materials that are presented in wastewater are inhibitors for microorganism's activities such as: toluene and phenol. Phenol and its compounds are so toxic for human and environment which makes this removal very important. There is a lot of ways for removal or degradation of phenol but the best way is biodegradation. In this study isolated phenol degradation bacteria is from a phenol wastewater of Isfahan steal meal plant. It takes some activities such as diagnosis, phenol removal and adaptation to high concentration of phenol. Results show that one of the isolated bacteria's removals is 2233(mg/l) phenol which happens during 96 hours and another happens during 120 hours. By usage different isolated bacteria types which are adapted to high concentration of phenol, degradation of it takes much shorter time.

    Keywords: Biodegradation, Phenol, Isolation, Native Bacterias, Wastewater
  • Rasoul Ghasemzadeh, Afzal Karimi, Farzaneh Vahabzadeh Page 39
    The white- rot fungus phanerochaete chrysosporium immobilized on the mineral igneous was grown in both stationary and agitated cultures using either carbon- or nitrogen-limited growth medium to study the ability of the fungus to degrade various types of textile dyes. Kiss iris immobilized white-rot fungi phanerochaete chrysosporium could completely decolorize 45 ppm of divers structural dye classes: azoic, reactive, acid, basic, disperse and metal-complex within 7-15 days. Except metal-complex the only decolorized by biological absorption, other classes of dyes degraded by lignin's and manganese peroxides enzymes produced by the fungus. During the decolorizing process, activity of lignin's and manganese peroxides enzymes was observed. Maximum activity of each of them, in the shaken and immobilized culture within 8 & 9 was 174 U/L and 500 U/L, respectively.
    Keywords: Decolorizing, immobilized phanerochaete chrysosporium, Kiss iris, manganese peroxides, Lignins
  • Masoud Tabari, Azade Salehi Page 49
    Impact of irrigation with municipal sewage on accumulation of soil by heavy metals (Fe, Mn, Cr, Pb and Cd) was investigated in two artificial stands Eldar pine (Pinus eldarica Meadow.), 1) irrigated by municipal sewage and 2) irrigated by well water in the suburban areas of Tehran. In each stand, soil profiles were dug and soil samples taken from depths of 0-15, 15-30 and 30-60 centimeter. Municipal sewage and well water were sampled daily (3 days in each month) from early June to late November. Results indicated that municipal sewage had significantly (P < 0.01) higher amounts of Fe, Mn, Cr and Pb compared to well water. Level of these heavy metals in municipal sewage was upon the internationally recommended (WHO) maximum permissible limits set for land use. Application of municipal sewage resulted in a 1.5-fold increase in the concentrations of soil Fe, Mn, Cr and Pb. These heavy metals showed their greatest values in the upper layer of soil (0-15 cm). The concentration of soil heavy metals, with the exception of Pb, was below the critical limits. Cd was not detected in water and soil samples. With regard to high concentration of heavy metals in sewage, it was concluded that the long-term use of municipal sewage in irrigation might enriched soil with heavy metals to concentrations that may pose potential environmental and health risks. Hence regulations about the utilization of sewage in irrigation should consider in order to: 1-Control the content of heavy metals that may be added to soil and 2- Minimize the risk of negative effects to ecosystem health.
    Keywords: Irrigation, Municipal sewage, Heavy metals, Soil pollution
  • Abbas Akhavanesepahi, Elahe Nazer, Bagher Yakhchaly, Mohammad Reza Nazer Page 61
    Toluene is one the common and main environmental pollutant factors which often contaminates sites. it is a result of spillages of fuels, solvents or chemicals, also it is one of the major products of petro chemical activities. Because of being highly toxic, it represents a significant environmental hazard for human and has potential toxicity, carcinogenicity, negative effects on reproduction and mortality rates of aquatic animals. This material is a mutagen as well. Microbial degradation represents the major responsible route for removing these pollutants including fungus, aerobic and anaerobic bacteria. It is important that this component degrades in a high dosage that certain species of bacteria will able to degrade it.6Toluene-utilizing bacteria is isolated from petrochemical of Isfahan soils. Amongst them one strain tolerant toluene is highly concentrated. They were isolated when bacteria exposed on vapor pressure of toluene (1-100%). They used toluene as sole sources of carbon and energy. This strain was identified by biochemical characteristic and 16S rRNA sequencing as Bacillus. Also amount of deletion of toluene were detected by gas chromatography (GC) during growth of the bacteria. The investigated isolates are considered to have a good potential for application in remediation of toluene contaminated environments and industrial wastewater and soils.
    Keywords: bioremediation, toluene, Bacillus pumilus
  • Zahra Abedi, Nasser Moharam Nezhad, Borhan Riazi, Maryam Bayat Page 67

    The design to construct Sazbon dam and power plant is a sub-group of designs that have anything to do with the tributaries of KARKHE BASIN. The location where the design is going to be implemented is in the province of Illam and eastern part of SARABLEH which is about 3 Km's after the confluence of two rivers named Simoreh and Cherdaval respectively within the straits of SAZBON. To determine the value of plant covering on the reservoir, first the values of trees and pasture were estimated subject to valuation codes and about 3269 acres of pastures (Echinops orientalis, Astragalus gossypinus, Hordeum spontaneum….,) and about 71 acres of woods shall(Amygdalus scopariaو Pistaciaو Quercus brantii(…و be flooded by constructing this dam. The damages were estimated to be 3198970040 billion IR-Rials which are evaluated to be very little against 660 billion IR-Rials of profits as gained by constructing the dam but can be compensated for by powers consumption revenues.

    Keywords: SAZBON Dam, power house, Estimate Damage, value Plants, Illam
  • Nahid Shahsavari Pour, Abbas Esmaili Sari Page 81
    Emrgence of water quality control measure has become more important as a result of water source limitation and increased discharge of pollutants arises from human activities. Besides, social and economic consequences of direct and indirect consumption of polluted waters have duplicated the importance of this control. One of the important and vital problems in healthy water is fecal contamination of water that is important to determine for controlling of epidemic of microbial intestinal disease. In order to study and determine water quality of Haraz river, this river was studied in during 2003-2004 in 17 sites from Emamzade hashem to police station of Bayjan. Water sample were analyzed for microbial (E.coli, Coli form and Total count) contamination. The results showed that the downstream have much higher E.coli and Coli form than upstream and microbiological pollutant in spring season is much higher than other seasons in all of the stations. The results showed that the average E.coli and Coli form in Haraz river water comparing with global standard, because of the various municipal, domestic, agricultural waste water and crowd… is much higher than standards for most applications and it dose not have suitable hygienic quality.
    Keywords: Haraz river, Microbiological contaminated, E.coli, Coli form, Total count